פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בארט אפיטל
    ימית
    30/07/2011

שלום אני בת 25 לא מעשנת נוטלת גלולות לפני כשנה עקב כאבי בטן עזים ובחילות בלתי פוסקות נבדקתי בבדיקת גסטרוסקופיה ואובחן אצלי " הרניה" ותסמונת בארט" נאמר לי לעשות בדיקה כול שנה קיבלתי אומפרודקס ואיך שהוקל עליי הפסקי אותו עכשיו עברה שנה והמצב החמיר יש לי בחילות נוראיות לפני אחרי אוכל כאבי בטן אי נוחות בבטן ובימים הארונים תפסה אותי חולשה נוראית אני לא מתפקדת ובקושי מצילחה לזוז במיוחד אחרי שינה אני מתעוררת מבחילות בלילהה ודפיקות לב חזקות הרופא שלח אותי לעשות גסטרוסוקופיה נוספת אך התור ארוך לעוד חודשיים ובנתיים אני לא מציחה לא לעבוד ולא ללמוד ומרגישה ממש לא טוב מה זה יכול להיות ואיזו עוד דריכים יש להקל על הבחילות והחולשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בארט אפיטל

הוספת תגובה

• בארט אפיטל - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/07/2011

מציע לחדש האומפרדקס אפילו במינון של פעמיים ליום עד לתור לגסטרוסקופיה.
    אם אין שיפור יש להפנות שוב לרופא הגסטרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות, עוויתות ושלשולים מתמשכים
    בת 23
    30/07/2011

שלום,

כבר מספר שבועות שאני סובלת מגזים, בחילות, גרעפסים, עוויותות במעיים, שלשולים / יציאות רכות וכאבים בבטן התחתונה. ירדתי משמעותית במשקל (1.57 שוקלת כיום 44.5 קילו), איבדתי תאבון. מרגישה עצבנית, דכאונית. סובלת גם מכאבי ראש שמלווים בחום נמוך מאוד (37-37.5).

תסמינים דומים הופיעו לפני חודשיים (לאחר ארוחה במסעדה, במהלך טיול בצרפת) ונמשכו כחודש וחצי. הם החלו בשלשולים והקאות בימים הראשונים, ואח"כ הופיעו כל הסימפטומים שמהם אני סובלת גם היום. בין ההתפרצות הקודמת לנוכחית עבר חודש שבו הרגשתי טוב יחסית, מלבד כאבים שהופיעו מדי פעם בבטן התחתונה בצד שמאל.

במהלך ההתפרצות הקודמת ביצעתי בדיקות דם ותרביות צואה ללא ממצאים. רופא משפחה טען שזה כנראה היה זיהום ויראלי. הם זה הגיוני שזיהום ויראלי נמשך מעל חודש?

מה עשויה להיות הסיבה להתפרצות נוספת? אילו בדיקות כדאי לעשות?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• בחילות, עוויתות ושלשולים מתמשכים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/07/2011

יש צורך לבדיקה אצך רופא גסטרו.
    יתכן זיהום עם פרזיטים ודלקת במעי למשל.
    יש צורך לבצע ביורור נוסך שיכול לכלל קולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטוז לכבד שומני
    שחר פירסטטר
    30/07/2011

קראתי שפרוקטוז משפיע לרעה על כבד שומני ועל פרופיל השומנים בדם. מה ידוע לגבי ההשפעה של מלטוז?

לקביעת תור
    סגירה
    מלטוז לכבד שומני

הוספת תגובה

• מלטוז לכבד שומני - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/07/2011

לא מכיר עבודות על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהתרוקנות
    טיחופקה
    29/07/2011

בן 61 ללא מחלות ידועות בדרכי העיכול. יציאות סדירות, ניזון מדיאטה עשירה בירקות ובמוצרי חלב שברובם דלי שומן.
    בעקבות תלונה על קשיים בהתרוקנות (והנובעות, סליחה על התיאורים הפלסטיים: מיציאות הנוטות להיות קשות, בנפח ובקוטר גדול) המליץ הרופא הגסטרו לצרוך תוסף של בנפייבר שאילו הם סיבים תזונתיים. בהתאם צרכתי בתקופה האחרונה 2 כפות גדושות ביום של בנפייבר והתוצאה שאין הטבה ואולי יש הרעה במצב. לדעתי הסיבים מגדילים עוד יותר את נפח היציאות וסופחים נוזלים שאם היו חופשיים אולי היו מקלים על ההתרוקנות עקב הקטנת החיכוך.
    מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהתרוקנות

הוספת תגובה

• בעיה בהתרוקנות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/07/2011

יש צורך לאיבחון מדויק ואני ממליץ להפנות למכון גסטרו הקרוב להערכה לש קרקעית האגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן מיד לאחר אכילה
    שניר
    29/07/2011

שלום
    במהלך החודשיים האחרונים אני נתקף בכאבי
    בטן עזים בחלק העליון המתחילים מייד לאחר
    שאני מכניס משהו לפה כשבמקביל נוצרת
    תחושה חזקה של צורך להתפנות אבל מייד
    לאחר שאני מתפנה הכאבים חוליפים לגמריי
    כאילו לא היו, עד ששוב אני מכניס אוכל לפה
    וחוזר חלילה, בכל פעם כשאני מכניס משהו לפה אני חייב לרוץ
    לשרותים, אפילו אם זה משהו קטן כמו וופל.

ברקע: סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים,
    עליה מתמדת של אינזימים בכבד (ALT, GOT, GPTׂ)
    והסננה שומנית בדרגה קשה בכבד.
    BMI בין 35 ל 40. LAC חיובי. שקיעת דם=20 (לשעה)
    כיס מרה מכווץ שלא ניתן להדגים אותו ב US.
    אין עדות לאולקוס בבדיקת בריום שעשיתי לפני מספר שנים.

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן מיד לאחר אכילה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/07/2011

זה נשמע כמו סוג של מעי רגיז אך יתכן פגיעה בתיפקוד הקיבה עקב סוכרת.
    מציע להפנות לרופא הגסטרו המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה

שניר
    30/07/2011

האם יש סיכוי לבצע בירור מקיף במסגרת אשפוז אלקטיבי ?
    הוצע לי,בין היתר, לעבור ביופסיה כבד ואני חושש שלא להיות
    בהשגחה לפחות למשך יום מלא בגלל המחלות שיש ברקע
    האם רופא פרטי יכול לתת הפניה לאשפוז אלקטיבי ?
    בתודה, רבה
    שניר
    נ.ב. האם יש כתובת דוא"ל שבאמצעותה ניתן לכתוב לךבמישרין ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    31/07/2011

להערכתי אין צורך באשפוז לשם כך וניתן לעשות בירור אמבולטורי כולל ניקור כבד (באשפוז יום)וכדאי לשקול ביצוע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה (האינדיקציה תלויה במקרה זה גם בגילך, אם אתה בן 50 ולפי השם אני בספק כדאי לשקול זאת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אמא לשניים
    29/07/2011

שלום
    אני בת 37, אובחנתי כחולת צליאק לפני שנים. בבדיקת דם נמצא Immunoglobulin A (IgA ) בערך של 160 (טווח 70-400).
    מה משמעות התוצאה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/07/2011

הבדיקה תקינה - אין לך חוסר iga שיכול להיות עם צליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hepatitis B
    אלכס סלע
    28/07/2011

לפני כ17 שנה התגלה שאני נשאי הפטיטיס ב! אתמול ביצעתי בדיקת דם -אלו התיצאות: epatitis B surface ag גבולי hepatitis b core ab positive ; hepatitis b surface ab מחוסן! שאלתי האים מותר לי לתרום דם?

לקביעת תור
    סגירה
    hepatitis B

הוספת תגובה

• hepatitis B - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    28/07/2011

כנראה שלא-הsurface ag חיובי יפסול התרומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורוכומין לקוליטיס
    דוד
    28/07/2011

שלום,

אני חולה בקוליטיס כיבית ומטופל בראפאסאל (נרות וכדורים).
    לאחרונה התחלתי לקחת כדורי כורכומין. (תמצית כורכום ופיפרין בציפוי אנטרי)

היום קרה לי משהו מוזר, ראיתי בצואה את שני הכדורים שנטלתי אתמול שלמים לגמרי.

מה זה אומר על מערכת העיכול?
    האם יכול להיות שגם הכדורי ראפאסאל לא מתעכלים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כורוכומין לקוליטיס

הוספת תגובה

• כורוכומין לקוליטיס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    28/07/2011

יש כדורים שמתוכננים לא להתפרק במהלך הנסיעה במערכת העיכול. אני לא יודע אם זה קורה בשני התרופות שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז וגזים
    אלי
    28/07/2011

שלום רב,

לפני מספר חודשים, לאחר שביצעתי מספר בדיקות( אולטרסאונד בטן וקולונוסקופיה קצרה), אובחנתי כבעל מעי רגיז.

הסיבה לאבחנה הייתה עקב תלונות שלי על ריבוי גזים, התכווצויות בבטן ובריחת גזים.

קיבלתי טיפול שכלל לקיחת נונטנסיל וקריאון והמלצה לעשות כושר גופני.

בזמן לקיחת התרופות המצב החמיר, ולכן לאחר תקופה של כחודש הפסקתי לקחת אותם. במקום תרופות אלה, התחלתי לקחת תרופות טבעוניות ששיפרו את מצב.
    בנוסף, שמתי לב, שכשאר אני שותה משקה חם או מתקלח במים חמים, המצב מחמיר ולכן אני נמנע מכך.

לפני כשבוע, התחלתי להתאמן בחדר כושר ונתקלתי בבעיה. כאשר אני מאמץ את הבטן, אני חש בכאבים קצת מתחת לטבור. הכאב מחמיר ככל שהמאמץ יותר ממושך.

לשאלותיי-

למרות שהמצב טוב יותר, המצב עדיין מטריד אותי. למרות זאת, אני חושש ללכת לגסטרולוג ולקבל טיפול תרופתי חדש (עקב חשש שהמצב יחמיר).
    מה כדאי לעשות?

הכאב בבטן- האם לדעתך זה כאב טיפוסי למתאמן מתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז וגזים

הוספת תגובה

• מעי רגיז וגזים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    28/07/2011

קשה לדון על הכאב בתבור.
    אם אובחנת כמעי רגיז אז אני לא חושב שיש פתרון תרופתי אוב מאוד ואז אין צורך ללכת לרופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בסרעפת
    איציק
    27/07/2011

שלום דר

בן 56 רקע ראומטיד ארטריטיס מטופל מטוטרקסט לפני שנה עברתי צינתור מטופל פלאביקס מיקרופרין לפעמים אתופן לכאבים לוקח כל בוקר לנטון 30

לפני חצי שנה מופיע לי כאב בסרעפת בעיקר שאני קם מישיבה לעמידה הכאב מופיע
    לשניה ונעלם ונשאר לי כאב עמום חלש מאוד מאוד למשך חצי שעה ( מופיע פעם או פעמים בחודש לשניה ) הכאב הוא לא כאב כמו בקיבה כמו גסטרו או הליקובקטר מפני שאם אני מכניס משהו לפה אין הקלה הכאב
    יותר כמו התכווצות שריר אבל זה משתק אותי , ( . בעמידה או בהליכה אין לי כאב )

שאלה האם זה שייך לגסטרו ? מה יכולה להיות התופעה ? ואם לא למי לפנות

תודה איציק

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בסרעפת

הוספת תגובה

• כאב בסרעפת - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

קשה לקבל ההסבר שלך למיקום הכאבים וגם קשה להמליץ לאן להפנות החולה.
    מציעצלשאול הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן ימנית עליונה
    נורי
    27/07/2011

שלום רב, בעלי בן 60 מזה מספר שבועות כאבים "מציקים" מסוג דקירות מתחת לצלעות בצד הימני של הבטן, בעיקר בשעות הערב ויותר בישיבה ופחות בשכיבה.
    בוצא U.S בטן - תקין לחלוטין.
    נשלח למבחן נשיפה.
    זה כל מה שהרופא המטפל המליץ לבצע.
    האם לדעתך צריך ברור יותר מעמיק?
    האם ייתכן וזאת Hernia כלשהי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן ימנית עליונה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן ימנית עליונה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

התלונה לא ספיציפית .
    מציע מעקב ויעוץ חוזר אצל הרופא המטפל. קשה להמליץ על בירור נוסף ללא בדיקה של החולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים, נפיחות וחולשה
    רמי
    27/07/2011

שלום לכם
    את האמת אני קצת מיואש ומדוכא.. הסיפור שלי התחיל לפני חודשיים או קצת יותר שפתאום התקלקלה לי הקיבה וביליתי יומיים בשירותים עם עצירות/שלשול (לא יודע להגדיר בדיוק) ופיסורה שרק החמירה את המצב.
    ומאז אני סובל מתופעות מוזרות.
    בהתחלה סבלתי מנפיחות בבטן עליונה, דקירות בחזה, קושי בנשימה, גזים.. אבל שום דבר מהם לא היה קריטי אבל מעיק מאוד כי זה נמשך כל הזמן.. התסמינים האלה היו דומים לחיידק הליקובקטר ואכן אחרי בדיקת נשיפה היה הליקובקטר. טופלתי 10 ימים עם אנטביוטיקה והרגשתי יחסית טוב במהלך הטיפול. יומיים אחרי הטיפול התחלתי להרגיש רע (קלקול קיבה והגזים החמירו. וגם נפיחות ודקירות בבטן תחתונה דווקא).
    עשיתי צילומי חזה, אולטרה סאונד בטן וקולונוסקופיה.. וכולם תקינים. היו ימים שהייתי נכנס לשירותים 7-8 פעמים ביום אבל רק לשחרר גזים וריר מוזר כזה. נכון לעכשיו אני כבר שבועיים עם צואה רגילה (צבע רגיל וללא שלשול או עצירות) נכנס לשירותים בבוקר (פעמיים בדרך כלל) אבל תמיד יש את הנפיחות בבטן וזה מתנדנד מבטן תחתונה לעליונה.. והרבה הרבה הרבה הרבה גזים
    ועייפות וחולשה נוראיות!
    * אני בן 32 ללא עבר רפואי.
    * ממשיך עם כדור אחד של אומפרקס בבוקר.
    * שותה אקטיביה כל יום על מנת להחזיר את החיידקים הטובים אחרי האנטביוטיקה
    * יש לי בדיקה חוזרת להליקובקטר ב 2/8 (שאני חושב שהוא עדיין שם)
    * סובל מעייפות וחולשה, נפיחות ומלא גזים במעי הגס

בבקשה לא להגיד לי שזה מעי רגיז כי לחות כך כל הזמן אי אפשר!

לקביעת תור
    סגירה
    גזים, נפיחות וחולשה

הוספת תגובה

• גזים, נפיחות וחולשה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

יש מעט מאוד דברים למעט נעי רגיז שיכולים לתת תלונות כאלו עם בירור תקין.
    מעי רגיז גם יכול להופיע לאחר קלקול קיבה.
    לא ניתן לאבחן דרך פורום ולכן יש להפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה
    רוני תבור
    27/07/2011

שלום,
    זה קצת ארוך אך אני ממש צריכה עזרה.
    בשבועות האחרונים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן העליונה לאחר שאני אוכלת.
    הכאב החריף ובסוף השבוע הגעתי למוקד חירום שם הרופאה איבחנה את הכאבים ככנראה חיידק בקיבה ונתנה לי תרופה לשבוע ימים.
    לקחתי את התרופה במשך 3 ימים ואז הגעתי לרופאת המשפחה שלי שאמרה לי שאני צריכה להפסיק עם הכדורים ולחכות שבוע ואז לבצע בדיקת נשיפה (מחשש שלקיחת הכדורים יראו תוצאה שלילית) ואז להמשיך את התרופה שקיבלתי.
    עכשיו בנוסף לזה שאני סובלת מכאבים אני משלשלת וסובלת מגזים וגרפסים עם ריח רע מאוד.
    האם זה גם תופעה של חיידק?
    האם אני חייבת לחכות באמת שבוע?
    הבנתי שאחרי בדיקת הנשיפה מגיעה התוצאה רק אחרי 3 שבועות האם יספיק לי סוג אחד של כדור ל5 ימים וזה יעבור?

בבקשה תענו לי תשובה מהירה אני סובלת מאוד.

בברכה רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בקיבה

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

לרוב האנשים עם חיידק בקיבה אין תלונות ולא בטוח שיש לטפל. מקובל להמתין שבועיים לאחר נטילת תרופות ממשפחה של אומפרדקס אחרת יש תשובה שלילית בבדיקה נשיפה.
    מציע להתייעץ עם הרופא המטפל ולפעול בהאתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    דנה35
    26/07/2011

בחודשים האחרונים, הבטן שלי כואבת לי,והיא עושה רעשים -ובנוסף יש לי גזים,ובדר"כ זה קורה אחרי אוכל ו זה לא קורה כל יום, זה מגיע לי בערך כל 3 ימים. (בפעם הראשונה שהלכתי לרופא הוא אמר לי שיש לי את IBS, נתן לי כדורים ועדיין לא הרגשתי טוב.הדבר היחיד שאני יכולה להגיד שהיצאיות שלי שונות הם יוצאות עם ריר, וחתיכות קטנות-אבל אם אני אוכלת אוכל מבושל היציאות שלי מסתדרות -בדר"כ אני אוכלת יותר אוכל יבש, סנדוויצים
    ואז פניתי לרופא שוב, והסברתי לו שנראה לי שזה יותר בעיה של גזיםוהוא נתן לי כדורים שנקראים ALIGN PROBIOTIC , ואמר לי לנסות למשך 3 שבועות כדור אחד ביום
    רק היום לקחתי בפעם הראשונה, כך שאני עדיין לא יודעת מה התופעות של הכדור הזה
    אני לא שותה דברים מוגזים,לא מעשנת, ולא אוכלת מוצרי חלב בכלל-וכנ"ל גם לגבי קיטניות
    האם לדעתך אני צריכה לעשות את הבדיקה הפולשנית, של המצלמה בגלל בעית גזים? אני בת 35 ואני מאוד לחוצה מבדיקה כזו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

קשה לי לקבוע אם יש צורך לבירור פולשני דרך הפורום.
    אכן התלונות נשמעות כמו מעי רגיז.
    ממליץ שתפני לרופא גסטרו ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה
    הילה
    26/07/2011

שלום שוב! בהמשך להודעה על טיפול אנטיביוטי, יש לציין שבעבר קיבלתי "אוגמנטין" לטיפול בסינוסיטיס (לפני כ 7 חודשים) ולא הרגשתי תופעות כאלו, אני רואה שבאוגמנטין הזה יש תוספת של Clavulanic Acid 125 mg, אולי זה מה שעושה את ההבדל, או שבכל תרופת "אוגמנטין" יש את זה? בכל אופן , כנראה שאפסיק את הטיפול. היית ממליץ על בדיקות דם או אולטראסאונד לקיבה, כדי לראות אם לא נגרם איזה שהוא נזק? כי כל הלילה לאחר ההתקף הזה הרגשתי "שריפה" בבטן, כאילו נוזל חם יש בפנים... היום בבוקר צרבת חזקה.
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ועוד שאלה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/07/2011

augmentin הוא למעשה moxypen עם תוספת של clavulinic acid .
    התופעות יכולות להופיע לאחר הטיפול הראשון.
    כעת אנני ממליץ us מאחר שעד שתקבלי תור אני מעריך שהכל יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה