מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטריטיס והקשר לסרטן קיבהסיגל19/07/2011
שלום רב,
קראתי שגסטריטיס היא גורם סיכון לסרטן קיבה
יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרתכם הנושא חשוב לי מאוד
1. הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי באחוזים, להתפתחות סרטן קיבה לאחר גסטריטיס ?
2. האם גסטריטיס נחשב מצב טרום סרטני ?
3. האם במהלך בדיקת הגסטרוסקופיה עם גילוי הגסטריטיס, יש לבצע ביופסיה מרירית הקיבה?
4. לאחר ביצוע גסטרוסקופיה וגילוי של גסטריטיס בקיבה (הליקובטור שלילי), האם יש נוהל לזמן את החולה שוב לביצוע גסטרוסקופיה לוודא שהדלקת חלפה? ואם כן תוך כמה זמן ?
5. במידה ומופיע סרטן קיבה כשנתיים לאחר גסטריטיס , האם הגיוני להניח שהדלקת היא שגרמה לסרטן בוודאות (או כמעט בודאות), כשאין שום גורמי סיכון נוספים לסרטן ?
אני מאוד מקווה שתענו לי על כל השאלות, זה מאוד חשוב לי.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על השאלה שלי?
סיגל20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטריטיס והקשר לסרטן קיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011נראה שבתחומים רבים דלקות כרוניות מעלות במידת מה סיכון לממאירות. עם זאת אין הדבר בדיוק כך בדלקת חריפה סטנדרטית של הקיבה. קיום הליקובקטר מכפיל בערך הסיכון לשאת הקיבה וכן גסטריטיס אטרופית, אולם עדיין מדובר בשאת שאינה מהמובילות בשכיחותן (לא בסדר הגודל של שאת השד הפרוסטטה, הריאות והמעי הגס). בד"כ אנו נוטלים ביופסיה מדלקת משמעותית לשלילת תהליך כמו לימפומה או אחר ולבדיקת קיום הליקובקטר, אם מדובר בגסטריטיס קשה אנו נוטים לחזור על הבדיקה לאיר 8-12 שבועות.אם מדובר בדלקת עם חידק מיוחסת לו אחריות לשאת, אך לא לדלקת קלה שאינה ניוונית(אטרופית) ונטולת חידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה באיזופילים- פריחה וגרד בגוףדידי18/07/2011
שלום, מזה כמעט שבוע יש לי פריחה המלווה בגרד בכל חלקי הגוף.אני ילדתי לפני חודש וחני מניקה. בבדיקת דם נראה כי יש לי 9.1 בערך האיזופילים המעיד על אלרגיה לדברי רופא העור. מהיום החל לי כאב מתחת לריאה הימנית..הבנתי שהכבד ממוקם שם. האם יש חשש לדלקת מהכבד? כיצד ניתן לפענח בעיה חוץ מתפקודי כבד אותם אבצע בתקווה מחר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה באיזופילים- פריחה וגרד בגוף - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011במידה ותפקודי הכבד תקינים סביר שאין בעיה שלו שבכלל נדירות מתלווה לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דידי19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה - מה אומרים הממצאים?שושי18/07/2011
ממצאים לבדיקה :המעי הגס נסרק עד לצקום שזוהה לפי פתח התוספתן ושסתום אילאוצקאלי : צקום נבדק. המעי ספסטי ומפותל. רירית המעי בעלת ברק. ציור כלי הדם
והאוסטרציה תקינה. היפוך ברקטום טחורים.
שאלתי מה אומרים הממצאים? ומה זה מעי ספסטי ומפותל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011בדיקה תקינה אך המעי "סרבן" מעט לבדיקה ויש לנפחו לעחתחם תכופות דבר היכול לגרום לכאב, מפותל- בד"כ הכוונה המעשית סיגמה ארוכה ומפותלת-דוליכוסיגמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישה ללקטוז? מעי רגיז? אולקוס?דנה18/07/2011
היי, חייבת לשמוע את עצתכם - לפני כ-3 חודשים התחילו לי כאבי בטן משונים, בכל הבטן, המון גזים, ויציאות משונות עם ריר.והרגשה לא נוחה
עשיתי בדיקות דם-אמרו לי שייש לי אולקוס-קיבלתי טיפול משולש. והרופא אמר לי להמנע מאלכהול-חומציות, עדיין הכאבים המשיכו...ואז הלכתי שוב לבדיקה נוספת, סיפרתי לרופא שאני נמנעת מהכל, ועדיין אני לא מרגישה טוב,ושגם אחרי הטיפול אני אותו הדבר
ואז נאמר לי שייש לי מעי רגיז, קיבלתי עוד כדורים ועדיין הרגשתי לא טוב
ואז יום אחד החלטתי להוריד את המוצרי חלב- ומאותו הרגע התחלתי להרגיש טוב
ביקשתי מהרופא לעשות בדיקת דם לבדוק רגישות ללקטוז,הרופא אמר לי שאני יוכלה לבדוק את זה לבד בבית, פשוט לקחת כוס חלב-ואם אני מרגישה את הבטן מציקה, או שילשולים-זה אומר שאני רגישה ללקטוז
הוא טוען שהבדיקה של הלקטוז זה בדיקת דם ,שצריך להמתין שוב חצי שעה ואז שוב לעשות בדיקה דם נוספת
בקיצור, אני כולי מבולבלת, אני ב"ה מרגישה טוב אך נמענת לחלוטין ממוצרי חלב (כבר חודש שלם), וקנתי לי גם חלב שהוא ללא לקטוז, שהיום אני הולכת לנסות אותו בבפעם הראשונה..בקיצור אשמח לשמוע את חוות דעתם
הדבר היחיד שאני שעדיין היציאות שלי קצת מוזרות, (חתיכות קטנות)ויש לי קצת ריר
אבל הרופא טוען שכל עוד אני מרגישה טוב, פשוט לשמור על סיבים תוזנתיים ולשתות הרבה מים(דברים שאני לא מקפידה)שוב תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
דנה18/07/2011שכחתי לציין שחזרתי לאכול הכל, עגבניות, אלכוהול, חמוצים, ואני מרגישה מצויין עם הדברים הללו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011מצויין המנעי מחלב ומוצריו, יוגורט אגב מותר מאחר ויש בו חידקים מפרקי לקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישה ללקטוז? מעי רגיז? אולקוס? - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011הסיפור בהחלט מתאים לחסר לקטז (רגישות לחלב בלשון העם) שיכול להתעורר בעקבות גסטרואנטריטיס חידקי. אכן אם המצב השתפראחרי דיאטה נטולת חלב ומוצריו, סביר שזו האבחנה ואין כלל הכרח בבדיקת H2 LACTOSE BREATH TEST
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני!
דנה18/07/2011ד"ר ראשית המון המון תודה!!
דבר שני , האם אתה חושב שאני צריכה לבדוק את הבדיקה הבתית של עם הכוס חלב? הרופא טוען שתוך כמה שעות אני אוכל לדעת אם יש לי אלרגיות לחלב, לפי הכאבי בטן ואם יש קיבה רכה...
ודבר שני, רגישות ללקטוז-זה דבר שחולף? היום ששתיתי חלב ללא לקטוז, הבטן שלי לא כאבה...אבל שוב לא ניסתי חלב רגיל...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני! - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011חסר לקטז נותר , אם כי המודעות לו מופיעה לעיתים בגיל מבוגר בעקבות גסטרואנטריטיס או שינוי תזונה. את יכולה לנסות חלב חד פעמית-מעין RECHALANGE אך איני רואה בכך צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
דנה20/07/2011שוב אני, שוב תודה על הסבלנות...
אני כבר יומיים שותה את החלב דל לקטוז, ושמתי לב- ביומיים האלו שנהייה לי יותר גזים בבטן, הדבר היחיד שאני יוכלה לומר שעשיתי שינוי זה החלב...
אתמול למשל , שתיתי 2 כוסות נס עם חלב (דל לקטוז) אחד בבוקר ואחד אחר"הצ, והגזים רק התגברו יותר, עד כדי כך שבערב חזרו לי הכאבים שהיו לי בעבר (כאבים של גזים) יכול להיות שגם לחלב הזה אני אלרגית...לגבי היציאות, דבר לא השתנה..
חברה אמרה לי שייש כדורים שאפשר לקחת לפני שאוכלים מוצרי חלב, ואז זה עוזר לגוף לפרק את הלקטוז...האם זה באמת עובד?
נכון לעכשיו החלטתי להוריד שוב את החלב, ופשוט לחזור ולהמנע לחלוטין ממוצרי חלב כולל דלי לקטוז
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2011החלטה נבונה כנראה יש לך חסר לקטז באמת ואם יש ספק ניתן לעשות תבחין נשימה הכדורים אכן עובדים אך כמובן יעילים פרקטחת לחלב בלבד (שווה את המאמץ ?ניתן לשתות חלב סויה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקפיהחיים17/07/2011
שלום רב
אני לפני שלוש שנים היה לי סתומה עקב פגיעה במעי הגס מתאונה
לפני כשנתיים וחצי סגרו לי את הסתומה והכל חזר לקדמתו למעט פחות 30 ס"מ של מעי הגס אני מעוניין לעשות בעוד שנתיים בדיקת קולונוסקפיה
שאלתי היא
האם הסיכון שלי בבדיקה יותר גבוהה מבן אדם רגיל מאחר ואני עברתי חיבור מעי הגס
ברצוני להדגיש שהפרש הזמן מחיבור המעי הגס לבן הזמן שאני מתכנן לעבור את הבדיקה הוא 5 שנים
שאלה נוספת
בניפוח המעי לפני הבדיקה האם החיבור יהיה חלש ועלול להפתח
בתודה מראש לתשובתך
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקפיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/07/2011אין סיכון יתר לסיבוכים של קולונוסקופיה לאחר סטומה וסגירתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בקיבהאילורה17/07/2011
אני סובלת קשות כבר שנים משריפה בקיבה. מכיוון שאין לי תופעות של ירידה במשקל, חוסר תאבון (להפך) וכאבים ברום הבטן הרופא לא כ"כ מתייחס לתלונות שלי. (נותן כדורים נגד סותרי חומצה)
לאחרונה הגעתי למצב שאני אוכלת רק מאכלים שיש להם אפקט בסיסי. וכל מאכל חדש שאני מוסיפה אני קודם רצה לטבלה של חומציות/בסיסיות לראות מה הערך שלו.
אני מרגישה שיפור (לוקחת גם אסידופליס) ולכן מאד התפלאתי לקרוא במאמר (שאני אנסה לצרף) שחומציות בקיבה נובעת מתת חומצה מה שגורם לאכול לתסוס ולהשאר זמן רב מדי בקיבה
או במילים של המאמר "צרבת היא תחושת שריפה בקיבה הנובעת מעיכול איטי מידי הנובע מהפרשה בלתי מספקת של מיצי קיבה" - סוף ציטוט. יש לציין שכבר קראתי בעבר מאמר דומה אחר.
האם תוכל להסביר מה זה אומר. כי אני תמיד חשבתי שיש עודף בהפרשות חומצה. ואיך זה מסתדר עם הדיאטה שמיטיבה איתי.
אשמח אם תוכלו לציין תוספי תזונה נוספים שיכולים לעזור לי.(מה עם ליקוריץ ומה המינון ומה יכול להיות לא טוב בו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/07/2011אני לא מוצא המאמר אך זה לא נשמע הגיוני. יש המון חומצה שקיבה ויש מעבר יחסית מהר לתריסריון כך שלא נראה שיש תוספת לחומציות בקיבה מאוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותאורית16/07/2011
שותפתי לדירה (בת 40)סיפרה לי שגילתה לאחרונה שהיא נשאית של צהבת סי. וגם סיפרה שעד לאחרונה קיימה יחסי מין לא מוגנים ועד עתה לא נבדקה גם לאיידס.מלחיץ אותי מצב שארע לאחרונה ובו היא חזרה מהקניות עם שקיות ולאחר שפתחה את הדלת אני הגעתי כחצי דקה אחריה ,והיא אמרה לי שכנראה נחבלה ונתכה בקניות מפני שראתה על כף ידה דם וחתך.היא שטפה את היד והשקית.
שאלתי הינה לגבי כך שחצי דקה אחריה נגעתי בידית ומה שקרה די מיד הוא
שהסתכלתי על כף ידי כדי לראות אם יש דם והיה לי עור יבש ומתקלף וכשניסיתי לקלף עוד (משהו קטן של כמילימיטר על 4 מילימטר)זה אשר היה נראה שיטחי ראיתי שהמשיכה מכאיבה ואף גרמה ליציאת שלפוחית לא ראיתי דם שלי או שלה אולם לא הסתכלתי הרבה ושטפתי לאחר מכן את הידיים.
האם ניתן להידבק בכך באיידס או צהבת סי.ושאלה קצת אישית- איך היית מגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/07/2011לא נראה סביר שי הדבקות לא של hcv ולא של hiv.
בכל מקרה הכי בטוח לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
אורית17/07/2011החשש שלי אם ביד ובאצבעות שמשכו בעור היבש ייתכן והיה הדם המזוהם האם הנגיף יכול לחדור ולהדביק?
האם לדעתך הסיכון המעשי אינו סביר?
המון תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/07/2011הסיכון מאוד נמוך לפי התיאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול ממושכות לאחר קלקול קיבההשואל16/07/2011
שלום לכולם,
אני בחור בן 23, בריא ככל הידוע לי (מעולם לא לקחתי תרופות וכו' ומרגיש טוב). לפני כחודשיים היה לי קלקול קיבה. רציתי לשאול אם הגיוני שיקרה מצב שבו הגוף אינו מעכל ומוציא כל מה שאני אוכל (מה שמביא לירידה במשקל)? כרגע, יש לי יציאה אחת ביום, מה שאינו חריג - אבל יש לי הרגשה שהכמות גדולה מהרגיל, ואני חושש שהגוף פשוט הפסיק לעכל כראוי, ושכל מה שאני אוכל יוצא החוצה. בנוסף שמתי לב לירידה במשקל, וזה מה שהכי מפחיד אותי כרגע, הרי בסופו של דבר המצב דומה לאנורקסיה, שמובילה לבסוף למוות. אני חייב למצוא דרך לעלות במשקל...
יכול לקרות מצב שעקב קלקול קיבה (שאני לא בטוח שהוא קשור, אבל זה הדבר היחידי שקרה לי בהקשר זה), כשמו כן הוא, הקיבה "התקלקלה" והפסיקה לתפקד?
האם יש מה לעשות בנידון? הייתי מעדיף שלא לעבור בדיקת דם מחשש שימצאו ממצאים אחרים שאני לא רוצה לדעת עליהם (לדאוג כמה שפחות...). האם יש תרופות שגורמות לגוף לספוג מזון יותר טוב או משהו דומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול ממושכות לאחר קלקול קיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/07/2011לעתים לאחר קלקולקיבה יוכל להופיע מעי רגיז.
עקב הירידה במשקל יש צורך להתייעץ עם רופא גסטרו.
יהיה צורך לבדיקות צואה ואולי גם לבדיקות דם אך לא צריך לפחד ובודאי לא שחפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
השואל17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותרון15/07/2011
שלום רב,
האם תסמונת גילברט עלולה לדבק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011לא זו שינוי גנטי לא זיהומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהיםזהבה15/07/2011
בת 56
הרופאה נתנה לי בדיקות כלליות כל התוצאות תקינות מלבד אנזימי כבד גבוהים:
GOT 39
GPT 44
GGT 32
ALK 130
LDH 429
יומיים לפני הבדיקה סימתי לקחת 10 ימים מוקסיפן בגלל כאב שיניים, יתכן שמשפיע?
אשמח לעצה.
בתודה זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011יש הפרעה קלה מאוד שיכולה להיות קשור למחלה של השניים.
מציע בדירה חוזרת עוד חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זהבה16/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיברומקסרבקה14/07/2011
שלום רב .
נעקצתי , וכתוצאה מכך התנפחה לי כף היד . טופלתי בזריקה אחת בלבד של Diprospan/1CC .
בדיוק עכשיו אני צריכה לעבור בדיקת פיברומקס לכבד .
שאלתי היא : כמה זמן אני צריכה לחכות מיום קבלת הזריקה הנ"ל עד לבדיקת פיברומקס ?
( כדי שהבדיקה תהיה מדויקת ולא מושפעת מהזריקה )
בתודה מראש .
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיברומקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011אני לא יודע אך מניח שי השפעה של סטראידים.
לדעתי עדיך לחכות חודש. לזריקה הזו יש השפעה לטווח רוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cachexiaליאת14/07/2011
recurrent diarrhea, fever of unknown origin,cachexia.
בירור נרחב ללא אבחנה. ירידת משקל נמשכת. רופא מטפל אובד עצות, למי אני יכולה לפנות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cachexia - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011מציע כן להפנות לרופא גסטרו.
י מקום לבדיקות כגון קולונוסקופיה למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול משולשאסתי14/07/2011
אני עדיין מרגישה צרבות מה לעשות וכמו משהו עצור בגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול משולש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011לא בטוח שיש קשר בין החיידק לבין צרבת. צריך להמשיך בטיפול להקטין הפרשת חומצה כגון לוזק ואולי להעלות המינון.
להבדק אצל רופא גסטרו אם אין שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מונומטריה רקטליתעומר14/07/2011
קודם כל שלום
אלו התוצאות :
לחץ הסוגר האנלי במנוחה ובכיווץ יזום מעט ירוד , RAIR הופק , תחושה ראשונה לבלון ירודה , בלון לא נפלט , הופק אנזימוס .
מה פשר התוצאות ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מונומטריה רקטלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011יש בעחה של קוארדינציה של התכבצות האגן על מנת לעשות יציאה . גם לא מרגישים טוב שיש צואה ברקטום.
יתכן biofeedback יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
עומר15/07/2011אני לא מרגיש את הצואה שנמצאת ברקטום ?
או כשיש לי צואה ברקטום אני לא מרגיש טוב ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011אתה לא מספיק רגיש לנוכחות של צואה ברקטום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר ושבת שלום ורציתי לדעת
עומר15/07/2011עוד משהו
אני לקראת גיוס האם דבר זה אמור להוריד פרופיל צבאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר ושבת שלום ורציתי לדעת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/07/2011אני לא בקיא ברישות של הפרופיל הצבאי העכשיוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותעדי14/07/2011
שלום רב,
רקע:
אני בת 29, BMI 28. בעלת עקמת נעורים משמעותית- 50 מעלות. בשנה האחרונה בעלת נטייה לצרבות וכאבים בקיבה לאחר ארוחות גדולות או שומניות.נוטלת אומפרדקס רק כשיש צרבת קשה, וביתר המקרים מנסה לטפל בכך בתזונה מותאמת או נטילת טאמס. הליקופקטור פילורי נשלל לפני כחצי שנה.
עיקר תסמינים:
בחודש האחרון לא שמרתי על תזונה, והתחלתי לסבול מצרבת מאוד קשה: צריבה באזור הגרון ולאורך הושט, תחושה של נשימה שטוחה, מתקשה להרדם בלילה ואף מתעוררת באמצע השינה על רקע תחושת חוסר נוחות. לאחר ארוחה, אפילו קטנה, יש לי תחושה של אויר מותסס שאני חייבת להוציא. לפעמים זה תקוע.
טיפול נוכחי:
בשבוע וחצי האחרונים מטופלת באומפרדקס בתדירות של פעמיים ביום. עדיין לא ממש עוזר. קיבלתי מהרופאת משפחה מרשם ללנסו 30 מ"ג. היא הפנתה אותי לעשות צילום בריום לשוט וקיבה, ולגסטרואנתרולוג, ואמרה שככל הנראה אצטרך לעשות גסטרוסקופיה.
שאלות:
1. האם יש טעם לעשות את שתי הבדיקות- גם הבריום וגם הגסטרוסקופיה. מבחינתי לעשות את הבדיקה המדוייקת יותר (גסטרוסקופיה, לא?). האם בדיקת בריום מוסיפה משהו על גסטרוסקופיה?
2. אמרו לי שבדיקת בריום צריכה להיעשות בזמן מחזור חודשי (?). אני נוטלת סרזט (גלולה עם פרוגרסטרון שתופעת הלואי שלה הוא היעדר מחזור)- אין לי מושג לגבי המחזור החודשי. האם זה משמעותי? אולי רק רוצים לוודא שאני לא בהיריון בעת הבדיקה?
3. האם יכולה להיות השפעה של העקמת על לחץ על הקיבה, או יצירת בקע?
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2011זה נשמע שיש רפלוקס קבוע וגם צריך טיפול עם אומפרדקס קבוע. טוב שהמינון הועלה ויש מקום אולי להעלות יותר. זה לוקח זמן להשפיע.
לטעמי אין מקום ל2 בדיקות ומציע גסטרוסקופיה.
לעתים לעבור מתרופה אחת לשניה באותה קבוצה עוזרת- יש גם nexium שהוא יותר חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עדי15/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)