מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני חייב עזרה דחופה,מצב מייאש!דוד08/08/2011
שלום רב!
לפני כ-שנתיים ירדתי דרסטית במשקל אובחנתי כ"אנורקס" וכבר מזה כמה חודשים שאני סובל מבעיות במערכת העיכול העליונה.הדבר מתבטא בכך שאני אוכל אז יש כאבים בזמן הבליעה ולאחר מכן לאחר סיום האוכל הרגשה של רצון להקיא אני מרגיש שהאוכל אינו מתעכל כמו שצריך.יש לציין שב3 חודשים האחרונים אני משלשל כמעט 9-10 פעמים ביום ואם לא משלשל אז יוצא צואה רכה/קשיחה מלווה בריר עוד דבר ששמתי לב אליו שבדופן פי הטבעת נוצר מין חתיכת בשר כזאת מאוד מוזרה שמדיי פעם גם אני מדמם מהאיזור.
עוד משהו שכדאי לציין שבבדיקות דם שנערכו יצאו כמה תשובה שליליות:
FERRUM-56
WBC-4.3
NEU-1.8
אלו הבדיקות שיצאו מחוץ לטווח וכל שאר הבדיקות יצאו אמנם בטווח אך בטווח הנמוך ביותר.
כיום אני חייל כבר 3 חודשים בגימלים אני צריך לעבור בדיקת קולונסקופיה קצרה,וגסטרסקופיה.יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענו לי בהקדם כי אני נורא לחוץ.
1.האם הבדיקות הללו הן כואבות מאוד?מרגישים אותן?כי הבנתי שזה עם טשטוש.
2.האם יש משהו חריג בתוצאות הבדיקות דם שמראה על בעיתיות במערכת העיכול?
3.האם בגלל האנורקסיה שחוויתי (ירדתי קרוב ל30) נפגעה מערכת העיכול?
מצטער על אורך הפנייה אני ממש לחוץ וחסר אונים,תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי לציין
דוד08/08/2011כל העניין הזה התחיל לאחר שלא הצלחתי לאכול בטירונות במשך 5 ימים ואז התחילו שילשולים מימיים בצבא כהה (במיוחד לאחר שתייה)הקאות מימיות מלוות בדם..
*כיום אני מטופל ע''י דיאטנית תפריט מסודר ולכן אני לא מסתדר עם כל אוכל מחוץ לבית.התפריט אצלי מבוקר עם כמויות מדוייקות של שמן,תבלינים למינהם ,סוגי בשר ותוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ששכחתי לציין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011הבדיקות נסבלות ואנני חושב שתהיה בעיה לעשות.
עם אנורקסיה יכולה להיות שינוים בתנןעה של הקיבה אבל זה הפיך עם עליה במשקל.
יתכן סוג של מעי עצבני עקב הקרבה לתירונות.
בהחלט צריך המשך מעקב גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקות
דוד08/08/2011בקשר לבדיקות דם רציתי לדעת אם ישנו משהו חריג מפני שאני יורד במשקל והרופאים חוששים שיש חשד לIBD יש קשר בין האבחנה לבדיקות דם?יש לציין שגם בבדיקת צואה יצא texture -מוצק + רירי ...כל התסמינים הללו מובילים לאבחנה של הIBD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2011בדיקות כמן esr crp asca anca יכולות לרמז לדלקת במעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ESR
דוד09/08/2011ערכה של בדיקה זו 4 ....הטווח הוא בין 0-20 זה בטווח הנמוך יחסית.לדעתך זה תקין?או בגלל שזה קצת נמוך מהמקסימום יש חשד?
תודה וסליחה על החפירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ESR - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2011שקיעת דם 4 תקינה ואין חשיבות למספר זה.
לא ניתן להסיק הרבה מסקנות משקיעת דם פחות מ 100 מבחינת רמז למחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי גסטרו בהנקההילה08/08/2011
האם מותר כדורי גסטרו בהנקה?
במהלך אישפוזי בבית החולים לאחר לידה ניתנו לי כדורי גסטרו
האם ניתן להמשיך עם הטיפול במהלך הנקה (הנקה חלקית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי גסטרו בהנקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011כנראה בסדר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בתרסריוןנתן07/08/2011
שלום
לפני כשנתיים לאחר כאבים בחזה בוצע גסטרוסקופיה ונמצא דלקת בתרסריון(דאודיניטיס)במקביל בוצע בדיקת הליקובקטור ונמצא שלילי.חודשיים נטלתי טבליות זנידקס 150 מ"ג ולאחר מכן חודשיים נוספים נטלתי זנידקס 300 מ"ג
לפני כחודש שוב חזרו הכאבים בחזה בליווי כאבים בבית הבליעה בעת האכילה.הרופא שביצע את הגסטרוסקופיה לפני כשנתיים אמר לי שהבעיה ידועה וקורה שהדלקת חוזרת שוב.כעת אני נוטל טבליות זנידקס 150 מ"ג בבקר חצי שעה לפני האוכל וטבליה נוספת לפני
השינה.בנושא כאבים בבית הבליעה(שחלפו לאחר מס'ימים)אמר לי רופא גסטרו לפנות ל-א.א.ג. ולאחר בדיקת דרך נחיר האף (אנדוסקופיה)נאמר שיש לי יובש(רפולוקס)נתן לי מרשם לאומפרדקס 40 מ"ג בנוסף לזנידקס מהגסטרו,אמר שאין בעיה אפשר לשלב ביחד. ולאחר יעוץ נוסף עם רופאת משפחה נאמר לי לנטול את האומפרדקס
(רק לחודש ימים בלבד)בבוקר ולפני השינה זנידקס.ולאחר חודש להמשיך בוקר ולילה בזנידקס כפי שרשם הגסטרו.מ-12.7.11 אני נוטל זנידקס ומ-20.7.11 אני נוטל אומפרדקס.
האם אומפרדקס 40 מ"ג שהוא המינון הגבוהה ביותר(למרות שיש 20 מ"ג)מתאים לשלב יחד עם הזנידקס(לפעמים תופעות של חולשה כללית)ועד מתי להמשיך עם הזנידקס,ואם ניתן לבצע בדיקה אחרת פרט לביצוע גסרוסקופיה ע"מ לבדוק מצב הדלקת לאחר סיום מתן הזנידקס, כפי שכתבתי בתחילת מכתבי שלפני כשנתיים בוצע הגסטרוסקופיה.
תודה ובברכה,
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בתרסריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011כנראה שאתה סובל מרפלוקס.
טיפול עם מינון גבוה של אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ליום למשך עד 3 חודשים יכול לתת פתרון.
אם לא יש בדיקות נוספות אך חודרניות יותר שבודקים כמות החומצה בושט במשך 24 שעות וגם מודדים הלחצים בתוך הושט.
אם אין תגובה לטיפול לעתים יש צורך לטיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור עקשןעומר07/08/2011
שלום
לפני כחצי שנה אובחן אצלי הליקובקטור (ערך הבדיקה 14) - סיבת הפניה הייתה כאבים ותחושת אי נעימות באזור הבטן העליונה.
ראשית ניתן לי טיפול משולש של מוקסיפן קלרידקס וסותר חומצה לשבוע.
הטיפול לא עזר (בבדיקה חוזרת ערך הבדיקה היה 20) ולכן קיבלתי טיפול נוסף של רוקסו, מטרוג'יל וסותר חומצה.
כחודש לאחר סיום הטיפול השני ביצעתי בדיקת נשיפה חוזרת שחזרה חיובית עם ערך של 50.
אבקש את דעתכם:
1. האם יש משמעות לערך המספרי ולעובדה שהוא עולה?
2. את הבדיקה האחרונה ביצעתי בעודי נוטל באופן קבוע לנטון. (פרט לבוקר הבדיקה). האם לכך יכולה להיות השלכה על תוצאת הבדיקה (False Positive)?
תודה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור עקשן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011לא תמיד הטיפול עוזר.
השאלה המרכזית היא אם התלונות שלך קשור לחיידק ולא.
מעל 50% של המדינה עם החיידק מרביתם ללא תלונות.
מציע להחזור לרופא גסטרו ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ז'ילברגיא07/08/2011
שלום,
לפני 3 שנים אובחנה אצלי תסמונת ז'ילבר, 3 שבועות לא הרגשתי טוב וסבלתי מחוסר תיאבון ונפיחות בבטן, עברתי אולטרסאונד של הכבד ובבדיקות הדם כל תפקודי הכבד היו תקינים חוץ מהבילירובין הבלתי ישיר(3.5), רופא המשפחה אמר שאני לוקה בתסמונת ז'ילבר ושאין טיפול לדבר.
היום אני בן 17 , וכבר חודש לא מרגיש טוב וסובל מאי נוחות בבטן , חוסר תיאבון ובחילות.
בבדיקות הדם שוב הכל תקין חוץ מהבילירובין הבלתי ישיר(2.5) ורופא המשפחה שוב טוען שמדובר בתסמונת ז'ילבר.
אני כבר חודש חולה ולא מרגיש שיפור לכן ברצוני לשאול האם כדאי לבצע בדיקות נוספות
וכיצד לפעול כדי להבריא מהר יותר .
תודה,
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ז'ילבר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011תסמונת גילברט היא הממצא מעבדתי ללא קשר לתלונות.
יש הרבה הסברים אפשריים לתלונותיך- מציע להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןמור07/08/2011
שלום,
אני בת 22 מאובחנת בקרוהן כ3 שנים. מטופלת באימוראן ובודזון (בודזון 3 חודשים). רציתי לדעת האם יש מניעה תוך כדי שימוש בתרופות מחלישות מערכת חיסונית כמו האימוראן או תרופות ביולוגיות, לבצע הורדת שיער בלייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/08/2011לדעתי בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקו....מירב07/08/2011
סיימתי לקחת את האנטביוטיקה ולאחר 24 יום מסיום הלקיחה יצא לי תוצאה 0.55 שנראה לי תקין, אבל האם זה בטוח תקין או שאני צריכה שוב לחזור על הבדיקה ולחכות עוד 4 -5 ימים?
את האומפרדקס סיימתי ליטול לפני 19 יום .
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקו.... - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/08/2011הבדיקה תקינה ולקחת טווח סביר מהטיפול, אין צורך לחזור עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה!!!
מירב07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאפרת07/08/2011
שלום רב,
מזה שבוע אני סובלת מבטן נפוחה,כאבי בטן בכל אורכה ובעיקר למעלה בחיבור עם הצלעות מה שגורם לתחושת חוסר אוויר. לוותה לזה גם פריחה שמטופלת בגסטרו ואריוס וכעת איננה. יש לי עוד יומיים לטיפול בפריחה. אני חשה חולשה קבועה ומלאות שמונעת ממני לאכול למרות שיש לי תאבון. קשה לי לישון, לשבת ובכלל מחוסר נוחות ומכאבים. בדיקות דם ושתן שעשיתי נמצאו תקינות. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/08/2011יכול להיות הרבה דברים ואני יכול רק להמליץ להבדק שוב אתל הרופא המטפל ולקבל המלצה ממנו- הוא יכוון לגבי צורך ליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרוהןרותם06/08/2011
ד"ר שלום,
אני בת 66 וסובלת לאחרונה מסימפטומים של: שילשולים במשך שלושה שבועות,ירידה דרסטית במשקל בחודשים האחרונים,
כאבי בטן מתמשכים,חוסר תיאבון,חולשה ולעיתים חום נמוך.
להלן תוצאות הבדיקות שעברתי:
א.בבדיקת אנדוסקופיה:ושט תקין,בקע גולש,תריסריון בצל ויורד תקינים.
ב.בבדיקת קולונוסקופיה:אם נבדקו 20 סמ' של מעי דק סופי (עם כניסה לאיליום),
האם ייתכן קרוהן בקטע אחר של המעי הדק,שלא נבדק?
ג.בבדיקות:FERRITIN13.0,HB13.2,IRON78
ד.בני משפחתי סובלים ממחלות מעי דלקתיות.
מה עלי לבדוק עוד?
בתודה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרוהן - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/08/2011הבדיקות תקינות למעט פריטין מעט נמוך. בדרך כלל בקוהן יש מעורבות מעי דק סופי ו./או מעי גס או שניהם, כך שהסיכוי לקרוהן לא רב כדאי לקחת ASCA ESR CRP נוגדנים לצליאק ואם יש סיפור משפחתי כבד של קרוהן ניתןלהשלים עם בדיקת קפסולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי זה צליאק?עומר06/08/2011
שלום,
אני בן 22, מאובחן מזה כ-4 שנים הן כחולה בפיברומיאלגיה (אם כי בשנתיים האחרונות התסמינים דומים יותר לתסמונת התשישות הכרונית, או אולי למשהו אחר לגמרי) והן כחולה במחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, אבל לא בטוחים ויש סיכוי שזה אולצרטיב קוליטיס. או אולי משהו אחר?). ארצה להתייעץ אתכם לגבי האפשרות שיש לי צליאק - אבל אכתוב עוד מספר דברים כדי שאולי יעלו לכם רעיונות אחרים בנוגע לבעיה הלא לגמרי ברורה ממנה אני סובל.
העניין הוא שלמרות שה-IBD אצלי נראה בקולונוסקופיות ונלקחו ביופסיות, הרופא שלי אומר לי שהמחלה אצלי מתנהלת בצורה מאוד לא אופיינית, וכל פעם אנחנו מנסים לראות מה גורם לבעיות. אולי בעצם זה לא IBD? אולי זה IBD ועוד משהו? אינני יודע...
אני סובל מיציאות מימיות, כאשר מדי פעם מופיע דם בצואה ו/או בניגוב (בעיקר בניגוב).
לאחרונה התחלתי לקחת ריפקסימין במינון גבוה למשך כשבועיים (אוטוטו אני מסיים את השבועיים הללו), כי אולי מדובר ב-SIBO, אבל בינתיים לפחות לא רק שאין שיפור אלא שיש יותר פעמים דם בצואה, ובכל פעם כזאת יותר דם. אולי זה יכול להעיד על משהו?
בכל אופן - ה"מועמד" הבא שאני רוצה לבדוק הוא צליאק. השאלה המרכזית שלי כאן היא האם ייתכן שאני סובל מצליאק. להלן מספר תוצאות בדיקות שערכו לי בעבר (באותן ארבע שנים שבהן אני חולה)ושנראה לי שהן עשויות להיות רלוונטיות:
בדיקות דם:
אלפא גלובולין 1 - תקין: 4.1% (נורמה: 2.9%-4.9%).
אלפא גלובולין 2 - גבוה: 12.2% (נורמה: 7.1%-11.8%).
בטא גלובולין 1 - תקין: 6.2% (נורמה: 4.7%-7.2%).
בטא גלובולין 2 - תקין: 4.5% (נורמה: 3.2%-6.5%).
גמא גלובולין - תקין: 18.6% (נורמה: 11.1%-18.8%).
IgG - תקין: 1400mg/dl (נורמה: 700-1600mg/dl).
IgM - תקין: 178mg/dl (נורמה: 40-230mg/dl).
IgA - תקין: 186mg/dl (נורמה: 70-500mg/dl).
אציין עוד שכמה וכמה פעמים בעבר נבדקו אצלי ערכי CRP ותמיד הם היו תקינים (היו פעמים שהם היו קצת מתתחת ל-0.3, אך ברוב הפעמים היו מתחת ל-0.1, לרוב באזור הוא ה-0.07-0.08), ערכי ESR גם הם תקינים למעט השנה הראשונה של המחלה (אך הם נבדקו הרבה פחות מ-CRP). ערכי c-anca אצלי היו גבוהים בבדיקות האחרונות שלהם
(בפברואר השנה עמדו על 23.59U/ml כשהורמה היא 0-5U/ml וביוני השנה הם עמדו על 12U/ml.בדצמבר 2007, לקראת סיום נטילת סטרואידים במשך כחודשיים וחצי [שצריך לומר שנראה שעזר מאוד], הם עמדו על 5.82U/ml. לעומת זאת, ערכי p-anca מיוני השנה, מפברואר השנה ומדצבר 2007 תקינים לגמרי[בכל אחת מהפעמים עמדו על חות מ-1U/ml, כשהנורמה היא 0-5U/ml]).
המשך בהודעה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עומר06/08/2011בקולונוסקופיה מימי תחילת המחלה אצלי (מספר חודשים לאחר שהחלו שלשולים דמיים) נלקחה ביופסיה אחת מהמעי הדק ובתשובות המעבדה לגביה נכתב:
"Two superficial fragments of unremarkable small bowel mucosa".
בדגימה שנלקחה כשלושה שבועות לאחר מכן מהתריסריון נכתב:
"One fragment of small bowel mucosa with active chronic enteritis"
בבדיקת קולונוסקופיה נוספת שבוצעה כשנתיים נלקחה ביופסיה מהאילאום הסופי (שנראה תקין בבדיקה) ותוצאותיה היו:
"Terminal Ileum: Two fragments of small bowel mucosa without significant changes".
שאלותיי הן:
1) האם ייתכן שיש לי צליאק?
2) במידה והתשובה בנוגע לסעיף 1 היא "כן" - חשבתי לנסות למשך זמן מה דיאטה ללא גלוטן. כמה זמן, בד"כ, לוקח אצל חולה צליאק מהרגע שבו הוא מפסיק לאכול גלוטן ועד הרגע שבו הוא חש שיפור ניכר בתסמיני המחלה?
3) אם יש לכם מחשבות אחרות על מה שיכול להיות שיש לי - כל רעיון יתקבל בברכה, גם אם הוא לחלוטין בגדר "רעיון" או "אפשרות".
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר10/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/08/2011כפי שהענין נשמע אתה בבירור ממושך בידי גסטרואנטרולוגים טובים והסיפור מורכב מכדי שיהיה ניתן לענות על סמך סיפור כזה עדיפה בדיקה של ממש ומעבר על כל בדיקותיך פנים אל פנים. אם יש חשד לצליאק בצע בדיקת נוגדנים פשוטה ואם היא שלילית , מה עוד שהביופסיות לא התאימו-אזי אין לך צליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של קולונוסקופיה וירטואליתתהל06/08/2011
אין רפלוקס למעי הדק הסופי.
אין עדות לפוליפים הגדולים מ-5 מ"מ ואין עדות לתהליך תופס מקום לאורך כל המעי הגס
בסיסי הריאות תקינים
הכבד, דרכי המרה, הלבלב, הטחול, האדרנלים והכליות ללא ממצא מיוחד
אין עדות לגושים באגן או למיימת
אין עדות להרס גרמי
האם אני יכולה להיות רגועה? מה קורה עם פוליפים מתחת ל-5 מ"מ?
פניתי לבדיקה בעקבות כאבי בטן מעל חודשיים
אולטרא סאונד בטן נמצא תקין, בדיקות דם תקינות, רגישות לצליאק אין, חיידק בקיבה אין. בת 42 בריאה בדרך כלל ללא עבר משפחתי של סרטן המעי.
נשאלת השאלה איזה עוד בדיקות לעשות? כאבי הבטן באזור הטבור מצד שמאל
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות של קולונוסקופיה וירטואלית - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/08/2011את יכולה להיות רגועה הבדיקה דייה לתלונותייך , קשה לי לשער בלי לדעת את אופי וחומרת הכאבים משכם ותלונות נלוות. יתכן שיש עוד מקום לגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של דופק מתחת לעצם החזהאלי05/08/2011
שלום רב,
בזמן אחרון אני חש שיש לי דופק מתחת לעצם החזה(היכן שהצלעות מסתיימות) שמלווה בחוסר נוחות בבטן. כשאני נוגע שם אני חש בדופק מאוד מהיר.
האם יש לזה משמעות? או שאני חושש לחינם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של דופק מתחת לעצם החזה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/08/2011תלונה שהיא נטולת משמעות קלינית אלא אם כן יש לך אכן דופק מהיר גם ברדיאליס או בהאזנה על הלב ואז מדובר פשוט בהפרעת קצב מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובטרמירב04/08/2011
אני לאחר נטילת אנטביוטיקה עבור חיידק הפילורי תפקודי הכבד ALT עומדים על 68 מלפני 10 ימים
ואתמול עמד על 66 כשהטווח הוא עד 30 האם זה עקב הטיפול המרובע שלקחתי במשך שבועיים?
טטרצקלינים, קל בטן, מטרוגל, אומפרדקס, סיימתי את האנטביוטיקה לפני 23 יום.
וגם בפרופיל השומנים יש לי תנודות היה לי לפני 10 ימים כולסטרול | קסטל אושרת | 03/08/11 | mg/dL | *
193
|
Cholesterol | קסטל אושרת | 24/07/11 | mg/dL | *
164
|
Cholesterol | גולודנר זינובי | 04/04/11 | mg/dL | *
166
|
Cholesterol | מסרי אברהם | 24/02/10 | mg/dL | *
156
|
Cholesterol | קסטל אושרת | 11/02/10 | mg/dL | *
173
|
Cholesterol | גולודנר זינובי | 10/06/08 | mg/dL | *
125
|
Cholesterol | קסטל אושרת | 19/11/06 | mg/dL | *
140
|
Cholesterol | חדד-סרור סימה | 21/12/05 | mg/dL | *
175
|
Cholesterol | קסטל אושרת | 04/04/04 | mg/dL | *
143
|
Cholesterol | קסטל אושרת | 06/07/03 | mg/dL | *
231
| האם יש לזה משמעות? השינויים ? האם זה קשור לתפקודי כבד גבוהים? רק ערך הALT גבוהה
הALKP תקין, אני מאוד מודאגת.
אני צריכה לעבור השתלת קרנית, האם זה יהווה בעיה?
גם בטריגלרדים היה לי שינוי אבל זה נראה לי כי במשך האנטביוטיקה אכלתי רק לחם, עם שוקולד
ורק דברים מתוקים עוגיות כי היה לי מאוד מר בפה ולא אכלתי בכלל ירקות מה שתמיד אני אוכלת
יום יום אז הנה הערכים שלו:
כימיה בדם
Triglycerides | קסטל אושרת | 03/08/11 | mg/dl | (
10 *
118 )
150
|
Triglycerides | קסטל אושרת | 24/07/11 | mg/dl | (
10 )
150 *
162
|
Triglycerides | גולודנר זינובי | 04/04/11 | mg/dl | (
10 *
132 )
250
|
Triglycerides | מסרי אברהם | 24/02/10 | mg/dl | (
10 *
84 )
250
|
Triglycerides | קסטל אושרת | 11/02/10 | mg/dl | (
10 *
87 )
250
|
Triglycerides | גולודנר זינובי | 10/06/08 | mg/dl | (
10 *
78 )
250
|
Triglycerides | קסטל אושרת | 19/11/06 | mg/dl | *
77
|
Triglycerides | חדד-סרור סימה | 21/12/05 | mg/dl | *
106
|
Triglycerides | קסטל אושרת | 04/04/04 | mg/dl | *
71
|
Triglycerides | קסטל אושרת | 06/07/03 | mg/dl | *
215
|
סליחה על המכתב הארוך אך אני מאוד מוטרדת, ולא יודעת מה לעשות?
אולי פרובויוטיק יכול לעלות כולסטרול? רשום עליו שהוא חלבי.
והאם כמוסות של כורכום 400 מ"ג יכולות להזיק, התחלתי לקחת
ונראה לי שיש לי כאב בטן קל המון תודה על הסבלנות ותודה מראש על התשובה
מירב
תשובות של הבדיקה אתמול.
Cholesterol | mg/dL | *
193
|
Triglycerides | mg/dl | (
10 *
118 )
150
|
HDL-Cholesterol | mg/dl |* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2011אין צורך בטיטור יומי של טראנסאמינזות וכולסטרול. יתכן וההפרעה הקלה אכן מהטיפול (לא שכיח) היא בכל מקרה קלה לא משמעותית ותרד. קשה להאשים את התרופות בעליית הכולסטרול מה עוד שאם מדובר בכלל הכולסטרול זה ערךתקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפול במעי רגיזיונית04/08/2011
שלום רב
אני פונה בשם אחי, הוא מטופל בן 24 חולה כוליטיס מגיל 17, שעבר סדרה שלימה של טיפולים במהלך השנים האחרונות :טופל ברפאסל,פנטזה,סטרואידים ורמיקייד.
לפני כשנתיים אובחן כסובל ממעי רגיז והחל טיפול בנורטילין 25 מ"ג פעמיים ביום עם תגובה טובה.
לפני הטיפול ובמהלכו בדקנו תפקודי כבד שהיו תקינים. היום קיבלנו תוצאות חריגות של תפקודי כבד שלו של אנזימי כבד:
GOT-109,GPT-170,ALP-517.שהיו גבוהים.האם ייתכן שהעליה באנזימי כבד נובעת מהשימוש בנורטילין?
אילו תרופות נוגדות דיכאון ניתן לקחת כשיש עליה באנזימי כבד?
האם קיימות תרופות נוגדות דיכאון שלא מתפרקות בכבד?
בתודה מראש
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפול במעי רגיז - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2011ההפרעה שלו אמנם אינה מפורטת דיה אךנשמעת כולסטטית. היא יכולה להיות בעקבות תרופות, ברם אם יש לו אכן ULCERATIVE COLITIS כדאי לשלול PRIMARY SCLEROSING CHOLANGITIS המופיעה בשילוב עם זו האחרונה ומתאפיינת בהפרעה כולסטטית . במקביל כדאי לעשות US לשלילת חסימה ע"י אבנים בדרכי המרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?אורן04/08/2011
שלום דר,
אני בחור בן 25 כבר כמה שנים אני חש בתשישות, תחושה של דמוי שפעת מדי פעם, ובלוטות לימפה בצוואר נפוחות. בעיקר בצד שמאל. הסימפטומים האלה באים והולכים במחזוריות. הכלתי לרופאי משפחה כדי לקבל מענה אך לאף אחד מהם לא היה ממש תשובה או הסבר. רופאה אחת עשתה לי בדיקות דם שונות ויצא חשד לצליאק.
אלו התוצאות שיצאו:
Positive
ASCA (IGG) 67.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGA) 13.01 UNITS ( 0.00- 20.00) (.....*...)
Negative
ANTI DGP 191.86 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
לאחר קבלת התשובות עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה וטרם קיבלתי תשובה.
עכשיו שאלתי היא כזאת, אם הבדיקה של הגסטרו חוזר שלילי- מה זה אומר? למה יש לי נוגדנים בדם? על מה זה מעיד?
אני רוצה לציין שלא היו לי אף פעם כאבי בטן או אי נוחות.
תודה רבה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד שאלה קטנה
אורן04/08/2011שכחתי עוד שאלה, אני בדיאטת גלוטן כבר חודשיים לפני בדיקת הגסטרוסקופיה האם זה ישנה את התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק? - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2011האם גם ANTI TTG חיובי? בכל מקרה ההוכחה הסופית תהיה בביופסיה. קודם כל יש לשלול צליאק.
קיום נוגדנים ללא צליאק יכול להעיד גם על אפשרות למחלה בעתיד מחלה כמו אקרודרמטיטיס הרפטיפורמיס (בת דוד עורית של הצליאק) ועל צליאק שנמצא מספר שבועות-חדשים בדיאטה נטולת גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהttg
אורן07/08/2011ANTI TTG(IGA) 151.72 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהttg - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/08/2011תשובה כזו מאוד חשוד לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)