מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסננה בכבדדויד04/08/2011
בן 29. בגיל 16 היה לי צהבת a ומדי פעם מרגיש אי נוחות בצד ימין מתחת לצלע. תקופה ארוכה ששתיתי אלכוהול ולא הייתי פעיל בפעילות גופנית משקל 72גובהה 163. עשיתי בדיקות שיגרטיות שהיראו תפקודי כבד גבוהים 39alt ו38 השני שככחתי.סוכר הראה 109 הרופא עשיתה העמסת סוכר 75 גרם שהראה 128. בנוסף אחרי שבוע עשינו אחרי צום באצבע שהראה 97.
כולסטרול 212.לחץ דם 135/85.בבדיקת אולטראסאונד רשום כבד בגודל תקין_מראה הסננה שומנית.האוכל העיקרי שלי תמיד היה בשר ועוף לא משנה באיזה שעה. לא אוהב דברי חלב וירקות.
האם ההסננה זה מסוכן זה מדאיג אותי ?ו מה אני צריך לעשות בכלל
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו בקשר
דויד04/08/2011דוקטור עוד משהו בעקבות האי נוחות בצד ימין עשיתי גסטרו
באותו זמן ובדיקה כללית הכול היה תקין.ספירת דם. אולטראסאונד
באמת הכול תקין ורק בנשיפה גילו חיידק היליקובטר ולקחתי טיפול אניטביוטיקה? האם האי נוחות שאני מרגיש מדי פעם קשור לזה ? הבדיקות היו לפני 7 שנים ומאז עליתי ב 8 קילו האם זה קשור לתופעות של השאלה הראשונה ?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסננה בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2011יש לך כבד שומני לא אחראי כנראה עודף משקל קל, מה שאתה מתאר הוא כנראה כבד שומני בדרגה קלה. דיאטה של 5 הורדת 5 ק"ג וקיזוז שתיית אלכוהול ואפילו הפסקה מוחלטת ישפרו המצב בקלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסננה בכבד
דויד08/08/2011רציתי לדעת אם צריך דיאטנית בשביל זה. או שאפשר לבד.
הבדיקות מראות לחץ דם 135/85.כולסטרול 212. העמסת סוכר 128.
סוכר בצום אחרי כמה ימים באצבע 97.תפקודי כבד alt 39 ast 38 .
משקל 72 וגובה 163.הכבד בגודל תקין- מרקם מראה הסננה שומנית.
השאלה שלי היא :1 .אם הבדיקות האלה גבוהות
2. האם הכבד יתנקה מההסננה השומנית האם זה הפיך.
3.האם יש מקום לדאגה ?מה אני צריך לעשות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסננה בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2011אין מקום לדאגה.
לאחר טיפול דיאטני ופעילות גופנית יכול להיות שיפור בבדיקות גם בהסננה של שומן לתוך הכבד.
ניתן לקבל יעוץ ממקורות שונים ולא דווקה דיאטנית אך כמובן עדיף דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסננה שומנית
דויד09/08/2011שלום דוקטור
רציתי לדעת מה זה גדילן מצויי.....
ואם זה כדאי לטיפול וניקויי רעלים ושומנים בכבד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסננה שומנית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2011לא יודע מה זה גידול מצוי.
לא מכיר ניקוי כבד כטיפול יעיל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת כבר כמה שנים...יש לי שאלה...04/08/2011
שלום רב,
אני סובלת מכאבי בטן כבר כמה שנים, פעמיים התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר זאת לאחר בדיקת נשיפה, בפעם 1 מתוך הבדיקה ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה{דרך הפה}
והתגלתה דלקת בקיבה. קיבלתי בשני המקרים טיפול באנטיביוטיקה בפעם האחרונה למשך 10 ימים. מאז עברו חודשיים שלושה, הכאבים לא פסקו הנפיחות בבטן מציקה מאוד הן במראה והן בהרגשה הלא נעימה, ישנה התחושה שהבטן כל הזמן "מדברת" {גזים} ומרגע שמתחילה הנפיחות יכול לעבור יום שלם והיא עדיין לא תרד, יש לי הרבה "גרפסים" ותחושה של "בא לי להקיא" בנוסף יש לי כאבים בפי הטבעת ואני מתביישת מאוד לגשת לרופא לגבי זה. יש לי כאבים פתאומיים נורא חזקים גם בפי הטבעת וגם בבטן באזור הקיבה כמובן וגם בשני צידה{אני לא יכולה שנוגעים לי בבטן-גם זה "מעיר" את הכאב}
ואני עושה צואה בין 3-4 פעמיים ביום. דבר נוסף שלא רשמתי זה שעשיתי בדיקה לרגישות לגלוטן {שמתי לב שבאכילת מאפים הבטן מתנפחתאך הבדיקה יצאה שלילית} ובדיקת אולטרסאונד בבטן והכל היה תקין. בעבר התפוצצה לי צ'יסטה קטנה אך נאמר לי שאין צורך לנתח לאחר מכן בבדיקת אולטרסאונד נאמר לי כי היא נספגה והכל תקין.האם לפי התיאור יש משהו שלדעתך אני יכולה לעשות כדי לבדוק ולעזור עצמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת כבר כמה שנים... - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011התלונות יכולות להתאים למעי רגיש, אך חשוב גילך (ההתיחסות שונה כשמדובר בקליניקה חדשה בבת 20 ובבת 30). בצעי בדיקת נשיפה חוזרת ובדיקת צואה, ובדיקות דם כולל ספירת דם תפקודי כבד וכליה ובדיקות לצליאק ונסיון של דיאטה דלת חלב ל10 ימים. לאור היקף התלונות-מומלצת בדיקת גסטרואנטרולוג עם כל הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך, אני בת 27
יש לי שאלה...04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הדבקה בהפטיטיס ביאמא ממודיעין04/08/2011
האם אכילה של מזון הנגוע בטיפה מיקרוסקופית של דם שלא רואים בעין - יכולה לגרום להדבקה? האם כדאי לבדוק נוגדנים אצל נכדים לחולה בהפטיטיס בי שאוכלים לעיתים בביתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הדבקה בהפטיטיס בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011הסיכוי להדבקת הנכדים מאוכל הוא אפסי כלזמן שלא השתמשו בסכין גילוח או מברשת שיניים של הסב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרכי הדבקה בהפטיטיס בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011הסיכוי להדבקת הנכדים מאוכל הוא אפסי כלזמן שלא השתמשו בסכין גילוח או מברשת שיניים של הסב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת קולנסקופיה נתגלה חיידק הילקואלון04/08/2011
הילקובטקר פלורי הרופאה נתנה לי 3 סוגי כדורים מוקסיפן אמפודקס וקלריס למשך 10 ימים האם לא מוגזם?
מה הסיכוי שהחיידק יעבור כמו כן בבדיקת דם שעשיתי נתגלה חוסר בדם אירון ופרטאין ויש לי נשירת שיער האם יכול להיות שיש קשר בין זה לחיידק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת קולנסקופיה נתגלה חיידק הילקו - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011החידק מתגלה בביופסיה בגסטרוסקופיה ולא בקולונוסקופיה. אם יש לך חסר ברזל כדאי לברר זאת ושוב תלוי בגילך ובערכי הברזל והפריטין. חידק כזה אינו קשור בד"כ בחסר ברזל אלא אם יש כיב בעטיו ודימום מהכיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת קולנסקופיה נתגלה חיידק הילקו - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011החידק מתגלה בביופסיה בגסטרוסקופיה ולא בקולונוסקופיה. אם יש לך חסר ברזל כדאי לברר זאת ושוב תלוי בגילך ובערכי הברזל והפריטין. חידק כזה אינו קשור בד"כ בחסר ברזל אלא אם יש כיב בעטיו ודימום מהכיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת קולנסקופיה נתגלה חיידק הילקו - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז +סחרחורות כאבי ראש נפיחותמ04/08/2011
שלום רב !!!
מיזה כ 4 שנים אני מאובחן כסובל ממעי רגיז . בדיקת קולונוסקופיה הראתה שיש לי גם דלקת קוליטיס. בחודשים האחרונים אני סובל גם מסחרחורות +כאבי ראש+נפיחות בבטן +הזעות מרובות . אני מטופל ברפסל 2 מג ביום +חידקים פרוביוטיים ==
אנה מי יכול לעזור לי עם הסחרחורות ? יש לי גם גרד באזור הבטן
אשמח לכול תשובה שתעזור לי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מ04/08/2011בנוסף ה ige total אצלי 850 גבוהה מאוד . כניראה אלרגיה למזון כול שהוא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז +סחרחורות כאבי ראש נפיחות - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011אם יש לך קוליויס, כנראה ULCERATIVE COLITIS חשוב אם המחלה פעילה כעת, אני מבין שלא , אין שלשולים דמיים או לא דמיים ? גדאי לבצע ספירת דפ לראות שאין אנמיה כסיבה לסחרחורות וכדאי שגסטרואנטרולוג ישלול פעילות של הקוליטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז סובל בדיוק מאותם תופעות
מוריס29/01/2013אשמח מאוד אם מישהוא יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז +סחרחורות כאבי ראש נפיחות - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/02/2013אני מניח שמדובר בפרוקטיטיס של UC ולא יותר. אין בכך הסבר לסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכבד?מיי03/08/2011
הי
אני בת ארבעים .
שותה די הרבה אלכוהול.כל יום יין אדום ועוד..
בשבוע האחרון אני מרגישה עייפות קיצונית.ישנה המון וחשה מעיין ערפל בראש ,בחילות ורעב מוגבר .
עשיתי בדיקות דם היום-התוצאות היו :A.F.P.- TM 3.7
CEA 1.3
מה זה אומר?? האם יש לי מה לחשוש??
ואם לא - האם יש לכם עצה אחרת? אני אמורה לטוס לחול ביום שבת ומאד חוששת.תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכבד? - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/20112 הערכים תקינים, כך שאין קשר בינם לתלונות. 2 הבדיקות אינן מומלצות כבדיקות סקד לאוכלוסיה הרגילה. לנשים שפגיעות לאלכוהול יותר מגברים, מומלץ לא לעבור מנת אלכוהול ליום (כוסית של 100 גרם יין אדום), זאת לשתיה קבועה של אלכוהול. לגבי התלונות יכולות להיות להן סיבות רבות החל מתת פעילות בלוטת התריס וכלה באנמיה. הבדקי ע"י רופא ובדקי ספירת דם תפקודי כבד וכליה ותפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מיי06/08/2011עשיתי בדיקות - כולם יצאו תקינות - אבל הבנתי שבשביל לבדוק תפקודי כבד יש עוד מספר בדיקות חוץ מאלו שציינתי.מהן??
בנוסף - לאחר 10 ימים ללא אלכוהול - בגלל התחושות הרעות ,שתיתי אתמול יין אדום והוא פעל כמו תרופה ! הרגשתי ממש נהדר לראשונה השבוע.
כמובן שהיום חזרו העייפות והבחילה....
האם זהו סימן שהבעיה קשורה לכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בכבד? - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/08/2011הבעיה אינה קשורה כנראה להפרעה המינמלית בתפקודי כבד ושתיה בודדת שאחריה הרגשת טוב אינה מעידה על כלום הבדיקות שציינת תקינות ולא נראה לי שיש חשש רציני לבעית כבד דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asca lgGאורה03/08/2011
במסגרת בדיקות שעברתי בשל היצרות בדרך המרה בכבד, התקבלה התוצאה
לבדיקת asca lgG : נגטיב 18.5
מה זה אומר?
מה ההשלכות של תוצאה זו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר asca lgG - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/08/2011זוהי בדיקה לצליאק והיא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורה04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות צהבת בירון03/08/2011
דר שלום,
ביצעתי בדיקות מעבדה והתוצאות הן:
HEPATITIS Bs Ab 2.54 negative mIU/ml
HEPATITIS Bs Ag negative
HEPATITIS Bc Ab TOT. positive
HEPATITIS Be Ab negative
האם עלי להתחסן נגד צהבת בי?
בתודה מראש,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות צהבת בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/08/2011הכתיבה לא ברורה,אנא כתוב שנית והפרד בין כל בדיקת מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת בי
רון03/08/2011אני חוזר על תוצאת הבדיקות:
HEPATITIS Bs Ab: 2.54 mIU/ml (negative)
HEPATITIS Bs Ag: negative
HEPATITIS Bc Ab TOT: positive
HEPATITIS Be Ab: negative
האם עלי להתחסן נגד צהבת בי?
שוב תודה - רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/08/2011אין לך הפטיטיס B אך כנראה עברת את המחלה בילדות או מאוחר יותר עם או ללא קליניקה. על כך יעידו שילוב נוגדנים כנגד core , surface antigen
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאים ברום הבטןדפנה02/08/2011
שלום רב,
אני סובלת מכאבים ברום הבטן בשבועיים האחרונים. הכאבים מוחמרים מאוד אחרי אכילה, אך יכולים להופיע ללא קשר לאכילה. הכאבים הם בעוצמות שונות. יכולים להיות ממש קשים למשך חצי שעה (הכאבים הקשים מופיעים בדרך כלל לאחר האוכל), ואחר כך נשאר הכאב בצורה יותר קלה למספר שעות.
לעיתים אני גם חשה שהאוכל עולה לי למעלה? (כמו הקאה קטנה).
לא יודעת אם זה משנה, אך הכאבים החלו לאחר סיום טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים (זינט) לדלקת בשתן.
יש לציין, שאני נוטלת באופן קבוע כל יום אימורן 100 מ"ג (כבר כמעט חודשיים), ופרנדיזון 15 מ"ג (כשלושה חודשים, ולפני כן חודש 20 מ"ג).כמו כן, אני נוטלת כל יום ויטמין B12 ווטימין D+ סידן.
האם יכולה להיות לכם השערה ממה נגרם הכאב?
האם יש כדור שניתן לקחת (ללא מרשם רופא)?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאים ברום הבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/08/2011הכאב יכול להעיד על כיב או דלקת, הקשר לאוכל תומך בכך. לא אמרת לי מדוע את נוטלת אימורן ופרדניזון האם מדובר במחלה ראומטית? גם הפרדניזון מעלה נטייה לכיב ולדימום ממנו וכדאי לשקול נטילת לוסק עמו. אני ממליץ לבצע גסארוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה03/08/2011תודה רבה על התשובה המהירה.
אני נוטלת את התרופות בשל מחלת הלופוס, אך האבחנה אינה חד משמעית (אין לי את כל הקריטריונים). אבקש מהרופא מרשם לכדורי לוסק והפניה לבדיקה.
אגב, הכאבים לא היו קייימים מעולם, הם הופיעו לפני כשבועיים לראשונה.
ושוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הדבקה בהפטיטיס ביאמא ממודיעין02/08/2011
אבא שלי חולה בהפטיטיס בי. בזמן צחצוח חניכיים שלו מדממות לעיתים קרובות.
1. האם יש סיכון להדבק בוירוס מכלי אוכל מהם אכל (נניח יכול להיות שעם הרוק יהיה טיפה דם של שלא רואים בעיו), אחרי שעברו שטיפת כלים או נניח אם הוא טעם מזון מכף, אח"כ שוב הכניס כף למרק (בזמן בישול) כדי לטעום שוב.
2. האם קיום נוגדנים להפטיטיס בי מבטיח 100% הגנה מהדבקה? האם יש תדירות מסוימת שבה רצוי לבדוק קיום נוגדנים כלומר האם יש מידע שהחיסון תקף לכל החיים?
3. אצל ילדים שלי שקיבלו חיסון אך לא בדקתי נוגדנים - הבנתי שיעילות החיסון היא לפחות 90% כלומר האם כדאי לבדוק אצלם נוגדנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הדבקה בהפטיטיס בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/08/2011ההדבקה אינה אורו-פקלית בהפטיטיס B , ולהדביק דרך אוכל משותף קשה מאד, אם כי תאורטית אם שפתיו פצויות ושלך כנ"ל ואתם טועמים מאותה מנה...?אם יש חשש לחשיפה-חשש אמיתי כדאי לבדוק רמת נוגדנים שיורדת עם השנים. לא מוכרות לי עבודות שהראו טיטר מגן לכל החיים (מסיבות פרקטיות החיסון נעשה לאוכ הכללית רק כ20 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך האם אכילה של
אמא ממודיעין03/08/2011מזון עם שאריות מיקרוסקופיות של דם לא יכולה לגרום להדבקה? הרי ידוע שהוירוס שורד גם הרתחה, או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטלניסן02/08/2011
שלום רב
אני לוקח קולוטל עקב חסימת מעיים בעבר ומעי רגיש כיום ורציתי לדעת למה אני אמור לקחת את זה 20 דקות לפני האוכל ומה החשיבות של זה ומה זה עושה ב20 דקות האלו תודה רבה מראש אני מאוד מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולוטל - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/08/2011לוקחים לפני האוכל בשל שכיחות הרפלקס האורו פקלי בעקבות האוכל -הצורך לצאיה, בחולי מעי רגיש , על מנת שיקל על אלמנט זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר צואהרינה02/08/2011
עד לאחרונה היתה לי בעיה של יציאות מספר פעמים ביום (3-5).
בזמן האחרון יש לי תופעה שונה- לאחר יציאה אני חשה תמיד שההתרוקנות לא מלאה ושחלק נותר ברקטום. אינני יודעת אם דבר כזה באמת יכול לקרות אבל זו לפחות ההרגשה.
תחושת אי ההתרוקנות לאחר יציאה גורמת כאב ואי נוחות, לעתים גם גרד.
אני מקפידה על שילוב סיבים בתזונה, אך עדיין חשה כאב קל בהתחלת הטלת הצואה, ודרושה הפעלת מאמץ קל (אך אין דימום).
גם כשיש לי גזים אני צריכה להפעיל מעט מאמץ כדי להוציאם.
מה זה יכול להיות ואיך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר צואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/08/2011חשוב לדעת את גילך, התמונה יכולה להתאים לאור העבר לתסמונת מעי רגיש, ברם אם עברת את גיל 40, יש ירידה במשקל, דםבצואה וכד, כדאי לעשות קולונוסקופיה יתכן שיש לך פיסורה שם, אך אז בד"כ יש דם בניגוב, תוספת סיבים והליכה וריבוי שתיה יכולים לעזור להסתמנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רינה02/08/2011באמת שכחתי לציין את גילי- 19.
אם כך, לפי מה שהבנתי ניתן לשייך תופעות אלו למעי רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתדנית01/08/2011
שלום רב,
אין לי מושג אם זה הפורום הנכון, אם לא תפנו אותי...
בכל מקרה, כתוצאה ממה יש גרד בפי הטבעת האם הגרד יכול להיות כתוצאה מאלרגיה לבדים?
מה הטיפול חוץ ממקלחת שאמורה להקל?
יש לציין שהגרד חיצוני ולא ניראה לי כתוצאה מתולעים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/08/2011גרד בפי הטבעת נגרם פעמים רבות בשל ניקוי לא מושלם של האזור. גרד לילי יכול להגרם ע"י טפיל הנקרא אוקסיאוריס ורמיקולריס (בילדים קטנים, בהורים לילדים ובגננות וכד) . תיאורטית יתכן גרד כזה גם בשל רגישות לבד הבא במגע עם האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה צהובהאילורה01/08/2011
האם שימוש מוגבר במיץ לימון יכול לגרום לצואה להיות בצבע צהוב. ואם לא מה יכולה להיות הסיבה. האם זה בסדר. או שכדאי לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה צהובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/08/2011צבענים שונים יכולים לצבוע הצואה, כפי שעושה סלק ואף גזר לעיתים בד"כ אין לזה משמכות חשוב מאד-צואה שחורה (דם=שחרה) או דם בצואה. . צואה בהירה וצהובה יכולה להעיד על ביה בדרכי המרה, אך אם אין לך צהבת נראית בלחמיות, בעיניים ובבדיקות הדם אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםיעל31/07/2011
בת 57 מטופלת באלטרוקצין, ליפיטור 10 וויטמין די+ סידן (ויטה קל). האם ליפיטור מעלה את רמת תפקודי הכבד.. אפרט את תוצאות הבדיקות שיצאו מהתחום ואודה על תגובתך בהתאם:
TSH = 7.25
MCH = 31.6
GPT = 46
GPT = 60
ALK PHOSPHATASH = 120
ויטמין די 25 = 87.4
ALK PHOSPHATASH = 120
הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/07/2011ליפיטור יכול לגרום אכן להפרעה בתפקודי כבד, ברם ההפרעה אצלך היא קלה ואינה מצדיקה הפסקתו (דבר שעושים בהפרעה של פי 3 מגבול נורמה עליון). על מנת להאשימו יש לראות תפקודים תקינים קודם הליפיטור. גורמים אחרים רבים יכולים לגרום לכך כמו כבד שומני (אפילו בעודף משקל קל), מחלה וירלית חולפת הפטיטיס B C ואירים כדאי לחזור על התפקודים בעוד מספר שבועות ולשלול סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)