מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים שנה וחצי מאז הסרת כיס המרה.מאיה19/08/2011
אני שנה וחצי אחרי כריתת כיס המרה בגלל אבן קטנה.
מאז אני בדיוק באותם כאבים באותו מקום כמו לפני הניתוח.
הכאבים הולכים ובאים בעוצמתם, בדרך כלל כאב סביר שאפשר לחיות איתו.
סוף סוף נישלחתי לכמה בדיקות והרי התוצאות. אודה לך אם תסביר לי את פישרן, מה קרה כאן, מה השתבש? מה פרוש "האזור האחור-צפקי", מה פרוש שהALT -GPT חרג במעט = 32 מסומן באדום.
מה הצעדים הבאים?
האם יש עוד בדיקות רלוונטיות שכדאי לבצע?
מה יכולה להיות התקלה?
מה יכול להיות טיפול מומלץ?
האם יש סיכוי שעלי לחזור לחדר הניתוח?
והרי הנוסח המלא של אס.ס בטן עליונה כולל כליות. סיבת ההפניה כאבי בטן - למעלה מצד ימין.
הכבד בעל גודל ומרקם תקינים. כיס המראה נכרת. דרכי המרה תוך וחוץ כבדיים לא מורחבות. הלבלב הודגם תקין. הטחול בגודל ומרקם תקינים.
שתי הכליות בעלות גודל, מיקום וצורה תקינים.
האזור האחור - צפקי העליון הודגם תקין.
סיכום
סריקת בטן עליוינה ללא ממצא פתלוגי
כאמור ALT GPT = 32
אודה על תשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שנה וחצי מאז הסרת כיס המרה. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2011אני חושב שכדי ללכת לרופא גסטרו לבדוק. יש אופציה שהכאבים לא היו קשורים לכיס המרה מראש.
ההפרעה בבדיקות הכבד מינורית ולא חשובה .
התיאור בus תקין- האזור בצוין זה אזור מאחורי הצפק בבטן - לא רחוק מהכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש השפעה הדדית בין התרופות?אליס19/08/2011
בערב לפני השינה נוטלת ציפרלקס.בבוקר מייד ביקיצה נוטלת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת תריס.
ידוע לי על השפעה שלילית של זנידקס (או כל סותר חומציות אחר) על ספיגת אלטרוקסין ולכן שואלת אם יש ככזאת גם בין ציפרלקס לזנידקס או שאין בעיה ליטול אותם יחד בערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש השפעה הדדית בין התרופות? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2011לא חושב שיש אינרקציה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהאשלי19/08/2011
הרופאה רשמה לי טיפול ל- 10 ימים של מוסויסט אמפרדקס וקרין שאתמול לקחתי בפעם הראשונה .
כיוון שנמצא בבדיקה אליקובקטר ודלקת בקיבה מהחיידק .
. העם יש מצב יש לי טעם מר בחלק הפנימי של הפה בזמן בליעה בגלל הקרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר בפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2011יתכן. מציע להשלים טיפול ולראות מה קורה לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוליקובקטר עמידי.18/08/2011
שלום רב,
התגלתה אצלי רמה גבוהה של הוליקובקטר וטופלתי בשילוב של תרופות אנטיביוטיות. בבדיקה נוספת לאחר הטיפול הנ"ל, עדיין התגלתה רמה גבוהה מאוד של החיידק - 47.6.
הטיפול האנטיביוטי היה לי מאוד קשה ונראה שגם לא הביא לתוצאות. רציתי לשאול: מה אפשר לעשות עכשיו? האם ישנם טיפולים חלופיים פרט לאנטיביוטיקה?
תודה
י.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוליקובקטר עמיד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2011כל הטיפול מבוסס עך אנטיביוטיקה אך צריך לשאול אם באנת צריך טיפול הכל מחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז וכאבי בטן חוזריםיוליה18/08/2011
אני בת 26, בגדול המצב הבריאותי שלי טוב, לפני כשנה ילדתי. כל בדיקות הדם שעשיתי לאחרונה תקינות.
ולפני כ8 שנים אחרי בדיקות גסטרו ואולטרסאונד, אבחנו אצלי מעי רגיז, כתוצאה מזה אני מאד סובלת מטחורים, פנימיים וחיצוניים וכאבי בטן אשר חוזרים על עצמם במצבי לחץ. לפני כשלוש שנים עשיתי שוב בדיקת גסטרו וקולונו בגלל ירידה פתאומית במשקל, כאבי בטן וחוסר תאבון ולא היו ממצאים חדשים, נאמר לי שזה רק בגלל מעי רגיז ושבטחורים לא ניתן לטפל עד אחרי שסיים עם לידות, בגלל שבכל הריון יכולים לצוץ טחורים חדשים. עכשיו התחלתי לסבול מכאבים מאד מאד חזקים בצד שמאל בבטן התחתונה, כאבים נורא חזקים שפשוט מונעים ממני לזוז. הכאב הזה קצת מדאיג אותי כי הוא לא דומה למה שהיה לי לפני כן. (אחרי יצאות יש הקלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז וכאבי בטן חוזרים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2011מציע להפנות שוב לרופא שלך.
התיאור נשמע עדיין כמו מעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה ואספיריןאיילת מהמרכז18/08/2011
בעלי בן 63 ומוזמן לביצוע בדיקת אנדוסקופיה של דרכי העכול העליונות.
בגלל פרפור פרוזדורים הוא טופל מספר חודשים בקומדין ולפני חודש בהנחית הקרדיולוג הועבר לטיפול באספירין.
1.האם עליו להפסיק אספירין ואם כן , כמה זמן לפני הבדיקה צריך להפסיק וכמה זמן אחרי הבדיקה לחדש האספירין.?
2.בבוקר הוא לוקח תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, לטיפול בהפרעות בקצב הלב, לטיפול בריפלוקס.
האם מותר לו מבחינת הבדיקה הנ"ל לקחת את התרופות האלו 4 שעות לפני בדיקת האנדוסקופיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה ואספירין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2011רין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתשובה לבדיקת גסטרואשלי18/08/2011
one fragment of antral mucosa showing mild chronic active gastritis
H .PYLORI POSITIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתשובה לבדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2011דלקת בקיבה עם נוכחות חיידק hp.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ממושךתהל18/08/2011
שלום רב, מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן בצד שמאל של הטבור. עשיתי את הבדיקות הבאות וכולם תקינות: בדיקות דם וספירת דם, בדיקה גניקולוגית, בדיקת נשיפה, בדיקת צליאק, אולטרא סאונד בטן עליונה, קולונוסקופיה וירטואלית. האמת שזה נמאס ללכת עם כאב כזה כל הזמן ולא לדעת מאיפה זה בא. אשמח לשמוע את המלצותיכם לפתרון. האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע? תודה מראש תהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ממושך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2011כאשר יש תלונות כה קשות עם בירור תקין רוב הסיכוי שיש מעי רגיז.
ממליץ לשןחח על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק ובדיקת הליקובקטר, דחוף! דחוף!אורית17/08/2011
מזה כשלושה שבועות וחצי סבלתי מכאבים חזקים וחדים בבטן התחתונה והעליונה ובצד שמאל וימין של האגן , נבדקתי גנקולוגית והכל היה תקין , הלכתי לרופאת משפחה ולאחר שעשיתי בדיקות דם ושתן ,קיבלתי אנטיביוטיקה -זינט לדלקת בשתן אותה לקחתי 5 ימים ואז חלה החמרה וזה להגיע לכאבים בכליות ולכאבים ודקירות בחזה בצד שמאל עד כדי כך שהיה לי קשה לנשום וללכת, הגעתי למיון החליפו לי לאנטיביוטיקה אחרת בשם ציפרופלוקסין(לדלקת בשתן +כליות) ולאחר שגם עשו לי א.ק.ג. וצילום חזה ומצאו שהכל תקין נתנו לי תרופה בשם לוסק (כי הכאבים בחזה וחלק מהכאבים בבטן כך הסבירו לי הגיעו מהקיבה), את האנטיביוטיקה ואת הלוסק לקחתי במשך 5 ימים והכאבים העזים בכליות ובטן תחתונה עברו אבל עדיין יש תחושה מציקה ולא נעימה בבטן ,אני אמורה לעשות בדיקת הליקובקטר בעוד עשרה ימים ומצד שני אני צריכה להמשיך לקחת בהנחיית הרופא את הלוסק עד שאפגש עם רופא גסטרו (שאת זה תיכננתי לאחר בדיקת הנשיפה) . אני לא יודעת מה לעשות כי עלי להפסיק כל תרופה עד הבדיקה ומצד שני להמשיך עם הלוסק .אני מפחדת שכל הכאבים העזים שהיו יחזרו לי בינתיים עד הבדיקה .(יש לציין כי סיימתי כבר את האנטיביוטיקה וככל הנראה הדלקת בשתן כבר חלפה). בבקשה עזרו לי מה לעשות?האם להמשיך עם התרופה ,להפגש קודם עם רופא גסטרו ולדחות את בדיקת הנשיפה ?מצד שני אם אכן יש חיידק אני רוצה לבדוק דבר ראשון על מנת לטפל בהקדם.
חייבת דחוף תשובה עלי להפסיק מחר את תרפת הלוסק אם אעה את הבדיקה בתאריך שנקבע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק ובדיקת הליקובקטר, דחוף! דחוף! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011מציע לדחת בדיקת החיידק. רוב האנשים עם החיידק לא סובלים ממנו.
קודם לקבל חוות דעת גסטרו ולאחר מכן לחשוב על החיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במדד אנזימי כבד לאחר חיסון צהבגבי17/08/2011
לקראת נסיעתי לדרא"מ, עברתי סדרת חיסונים הכוללת צהבת AB וטיפוס הבטן.
לפני כששבוע וחצי קיבלתי חיסון השלמה להבת B (שניתן חודשלאחר הראשון).
לפני ימים ספורים עברתי בדיקת דם כאשר בבדיקות המעבדה נמצא כי מדדי הכבד
GOT(AST) - 91
GPT(ALT) - 87
לפי הספירה המדדים נמצאים בכמה עשרות מעל התחום המקובל.
אני אמור לטוס בעוד מספר ימים לתקופה לא מבוטלת של חצי שנה, האם אני מוגבל בצורה כזאת או
אחרת, האם יש בעיה בתפקוד הכבד כתוצאה מהחיסון(או שזה לא כתוצאה מהחיסון)?
האם אני מנוע מלטוס?
רופא המשפחה לא יודע לתת תשובה לגבי שאלות אלו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן,
גבי17/08/2011כל שאר המדדים תקינים, ואינני סובל מהשמנה, סכרת.
בריא, 1.78 מ'ת משקל 65 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מ.ר.י מדאיגה מאודא. וינוגרד17/08/2011
לדר הנכבד, אני בן 35 , התקף ראשון של קוליטיס בגיל 13 לאחריו הפסקה של מעל ל20 שנה. נעשתה בדיקת מ.ר.י ב14/08/11 ,בתוצאה : תהליך היפודנסי קטן סוב-קפסולי בהיקף אונה ימנית קוטר2 ס"מ ,טיבו לא ברור מבדיקה זו . בסיכום צויין האדרה של רירית רקטו סיגמואיד קולון הממצה באונה מאוד מדאיג אותי , מצפה לשמוע את דעתך , האם כדאי לעשות בדיקה מעמיקה יותר בנושא . בתודה מראש א. א.ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת מ.ר.י מדאיגה מאוד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011זה ממצא קטן - יכן המנגיומה. יתכן שלֹ יעזור.
מציע יעוף רנטגן חוזר וגם רופא גסטרו/כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת נשיפהאלי17/08/2011
לפני כחצי שנה בצעתי מבחן נשיפה. התוצאה היתה 15.5. קיבלתי טיפול תרופתי. אתמול ביצעתי מבחן חוזר. התוצאה היתה 6.47. (הנורמה0-5). האם זה אומר שאני צריך טיפול נוסף. או לחכות קצת זמן ולבצע בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011זה גבולי ואני ממליץ להחזור מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר והחלמה לריח פהגל17/08/2011
שלום רב
הובחנתי בנושא בחיידק הליקובקטר. אני נוטל 3 תרופות(אומפרדקס,קלרידקס,מוקסיויט).
אני נוטל אותם כבר 4 ימים.
אינני סובל מריח פה כרוני עד כמה שידוע לי, יש לי לעיתים תחושה של ריח לא טוב בחלל האחורי(אולי רק נדמה לי).
לאחר נטילת התרופות, הריח נעלם כלא היה, אין תחושת ריח רע, אין ריח לרוק אפילו לאחר שאני קם בבוקר. האם ייתכן שעצם המחלה היא זו שגרמה לי לתופעות אלו? או שהתרכובת האנטיביוטית קוטלת חיידקים באופן כללי ולאחר סיום הטיפול, המצב יחזור לקדמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר והחלמה לריח פה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011אחד הסיבות לריח מהפה זה זיהום בחלל הפה כגון בחניכיים וזאות הסיבה שטיפול אנטיביוטי יכול לעזור.
מציע להשתמש בחוט דנטאלי פעמיים ליום ולהפנות לרופא שניים.
אין קשר להליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ממושךתהל17/08/2011
שלום רב,
מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן בצד שמאל של הטבור.
עשיתי את הבדיקות הבאות וכולם תקינות: בדיקות דם וספירת דם, בדיקה גניקולוגית, בדיקת נשיפה, בדיקת צליאק, אולטרא סאונד בטן עליונה, קולונוסקופיה וירטואלית.
יציאות מידי יום, ללא הקאות או שלשולים.
האמת שזה נמאס ללכת עם כאב כזה כל הזמן ולא לדעת מאיפה זה בא.
אשמח לשמוע את המלצותיכם לפתרון.
האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע?
איזה בדיקות עושים לבדיקת הקיבה?
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ממושך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011יתכן מאוד שאת סובלת מתסמונת מעי הרגיז. מאוד שכיחה ובמיוחד שכל הבירור תקין.
מציע לשוחח על זה עם רופא גסטרו ורופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריסיוון17/08/2011
שלום, אני בת 23 ולפני כ-8 חודשים גילו אצלי את החיידק ברמה של 17.9 וקיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה.
כעבור 5 חודשים לאחר החמרה עשיתי בדיקה נוספת והפעם הערך היה 25.85 לאחר הפעם הזו קיבלתי טיפול אינטסיבי יותר של 4 סוגי כדורים ופרוביוטיקה.
לאחרונה עשיתי בדיקה נוספת והפעם הערך היה 9.71 רציתי לדעת האם ערך זה נחשב כחיובי ? והאם יש דרך טיפול נוספת ושונה לאחר טיפול אנטיביוטי שנוסה פעמיים ללא הצלחה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/08/2011צריך לראות הגבולות התקינות של הבדיקה - 9 יכול להיות תקין.
לא בטוח אבל שהחיידק קשור לתונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)