מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה בדיקת גסטרואנטרולוגיה ?בני23/07/2011
לאיזה מחלות קשורה הבדיקה ?
איפה אפשר לעשות אותה הכי מהר ?
הבנתי שזה לסרטן המעי הגס או סרטן הכבד, אשמח לעזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בדיקת גסטרואנטרולוגיה ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011אין מושג כזה "בדיקת גסטרואנטרולוגיה, תתכן בדיקת גסטרואנטרולוג-התרשמות רופא דרכי העיכול או גסטרוסקופיה-בדיקה עם צינור פיבר אופטי גמיש של דרכי העיכול העליונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס?ציפי22/07/2011
שלום,
לפני יומיים התחילה צרבת חזקה ובעקבותיה שלשולים והקאה . חום שטיפס עד 38.9. היום החום ירד. אין הקאות . קיבה רכה אך לא ממש מיימית. הבעיה היא חוסר תאבון וצרבת חזקה... נאמר לי שיש וירוס של בטן שמסתובב עכשיו... זה קשור גם לצרבת.? .או שכלל אין קשר? ומה עושים?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס? - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011בעונה זו תיאור זה מתאים לגסטרואנטריטיס= דלקת של דרכי העיכול שהיא בקטריאלית=חידקית בארצנו בד"כ בחדשי הקיץ (סלמונלה או שיגלה) כל דלקת של דרכי העיכול יכולה לעורר תופעות כמו צרבת ביחוד ממי שסובל מכך לעיתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מרקניםמאיה22/07/2011
שלום
במסגרת מחקר לאיתור סרטן הקיבה(סבתי ואימי נפטרו מסרטן זה). עלי לעבור קולונסקופיה. רציתי לשאול מה המרוקן המומלץ? .האם המרוקנים פוגעים בכבד?
ובכלל האם ישנה תזונה עדיפה לשם מניעת הופעת סרטן זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי מרקנים - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011קולונוסקופיה עושים בשל סרטן מעי גס משפחתי ולא קיבה. תזונה עטירת שארית וסיבים ועתירת פירות וירקות טריים עדיפה כנראה. ניתן להשתמש במרוקן (3 ליטר נוזלמלוח ודי דוחה, אך למעט הגועל נטול תופעות לוואי), תרופה פופולרית אחרת וקלה יותר היא פיקולקס אם כי מרוקן מכין מעט טוב יותר וחף מפשע יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נגד גזיםטיחופקה22/07/2011
בן 63 ללא בעיות מיוחדות במערכת העיכול. גזים בכמות נמוכה. מה מומלץ ליטול כדי לבטל/להפחית גם את הכמות הזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נגד גזים - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011להוריד משקאות תוססים ועישון וניתן לקחת כדורים סופחי פחם (אנצפלמד, קרבוסילן או גזים X או פנקריאופלט 2-3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבהיעל21/07/2011
לפני כחודשיים עשיתי גסטרוסקופיה בגלל הבחילות שהיו לי ונמצאה אצלי דלקת בקיבה ובתריסריון. לקחתי לוסק חודשיים, זה עזר אך לא 100%.הרופא אמר כי אין יותר מה לעשות ושזה נובע מלחץ. לפני 3 ימים התחיל לי כאב בקיבה שלא היה קודם והיום הלכתי לרופא אחר והוא אמר לי שהתסמינים דומים לחיידק הליקובקטר (למרות שבבדיקת הגטרוסקופיה והנשיפה הוא לא נמצא )ונתן לי טיפול אנטיביוטי. השאלה שלי היא עד כמה בדיקת הגסטרו והנשיפה אמינות והאם יכול להיות שלמרות שיש לי את החיידק, הבדיקות לא מראות.כמו כן, בבדיקת הגסטרו, הרופא אמר לי שהוא לקח ביופסיה ושאין לי חיידק, אבל האם לא צריך לעבור קצת זמן עד לקבלת התוצאות או שהן מיידיות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/07/2011יש טסט מהיר לבדיקה מידית בגסטרוסקופיה ים ביופסיה, הוא פשוט יקר ולא תמיד משתמשים בו לכן. אמינות המבחנים השונים 80-90% /ביופסיה היר סטנדרט הזהב-הכי רמינה. אם לקחת תרופות כמו לוסק, גסטרו או כל אנטיביוטיקה בשבועיים שלפני טסט הנשיפה, פעילות החידק יורדת והבדיקה בלתי אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת בבקשה
יעל24/07/2011לוסק לקחתי אחרי הגסטרו ואחרי בדיקת הנשיפה. העניין הוא שהרופא שעשה את הגסטרו אמר שאין לי חיידק, אז זה אומר שהוא עשה את הבדיקה היקרה?
בנוסף, רופא גסטרו אחר נתן לי טיפול אנטיביוטי לחיידק למרות שרופא לפניו טוען שאין לי אותו...לא יודעת אם כדאי להתחיל באנטיביוטיקה למרות שלא נמצא חידק. עד כמה זה יכול להזיק לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת בבקשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/07/2011זה אומר שהוא עשה טסט מהיר להמצאות חידק איני יודע על מה הסתמך הרופא השני. הטיפול ב3 תרופות הוא אינו מסוכן אך 2 האנטיביוטיקות , אני מניח שמדובר במוקסיפן ופלגיל-תתכן רגישות למוקסיפן , פלגיל עושה לעיתים טעם רע בפה ושתיהן יכולות לגרום למעט כאב בטן, שינוי ביציאות וכד'-לא מומלץ, אך הסיכון סח"כ קטן ללקיחתן ללא הצדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים מומלצים לחשד לסרטן בכבדאורה21/07/2011
קבלתי שמות של הרופאים הבאים:
פרופ' בר מאיר, פרופ' הלפרין, פרופ' קוניקוף, ד"ר סנטו
האם יש המלצות על מי מהם?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים מומלצים לחשד לסרטן בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/07/2011כולם רופאים מצוינים ומוכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבד גבוהה מיד לאחרX21/07/2011
שלום,
עשינו בדיקת דם לתפקודי כבד (יצא ערך גבוהה 160 ומשהו)
הבדיקה נערכה כדקה לאחר לקיחת איזוטופ UREA - C13 (לבדיקת אליקובקטר ) ,
האחות אמרה שיש קשר מובהק בין ערכים גבוהים בבדיקה זו לבין החומר שנלקח.
הרופא (משפחה) אמר שלמיטב ידיעתו אין קשר.
כל יתר בדיקות הדם יצאו תקינות לחלוטין.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי כבד גבוהה מיד לאחר - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2011גם לדעתי אין קשר בכל מקרה חזור על הבדיקה אחרי מספר שבועות ואם מופרעת-בירור מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT + המלצה לרופא מומחהאדוה20/07/2011
בבדיקת CT נמצא אצלי המנגיומה בכבד- "מודגם תהליך היפודנסי בגודל כ-2 ס"מ באונה ימנית שעובר האדרה נודולרית הכפית לאחר הזרקת ח.נ. ונצבע ברובו בפאזה מאוחרת, מתאים להמנגיומה". מה משמעות הממצא?אני בת 35.
בילדותי סבלתי רבות מבעיות במע' העיכול של עצירות כרונית, ואני סובלת מכך מעט עד היום.
קיימת הסטוריה משפחתית אצלנו, סבתי נפטרה מסרטן בכבד ובדרכי העיכול ואני מודאגת מהבדיקה. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע?
כמו כן אשמח אם תמליצו לו על רופא מומחה שיוכל לסייע לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT + המלצה לרופא מומחה - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011מדובר בהמנגיומה -גידול שפיר נפוץ כדי 5% מהאוכלוסיה. לא הבנתי מאיזו בדיקה את מודאגת, אם הכוונה לקולונוסקופיה, סבתא עם שאת מעי גס ואף קרוב מדרגה ראשונה עם שאת מעי גס -לא אינדיקציה לקולונוסקופיה. אך אם את מעל 50 ומעונינת עשי אותה-אפשרי אצלי-0577678940
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בבטןדנה3520/07/2011
ביומיים אחרונים לקראת הערב מופיעים לי רעשים בבטן, אני מרגישה כמו בטן מקררת (ולא מרעב), ושאני לוחצת על הבטן, אני מרגישה כאילו מתפוצצים לי בלונים קטנים בבטן, וגזים יוצאים, ואז בבוקר שאני קמה, אני מרגישה הרבה יותר טוב
אמא שלי אומרת לי שזה נשמע כמו בעיית גזים
אף פעם לא היה דבר כזה, אני לא אוכלת דברים שעושים גזים, ולא שותה מוגזים..ככה שהתופעה הזו ממש מציקה לי-מה אני יוכלה כדי להקל על הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011תודה על התיאור המפורט, אכן יש לךך גזים כפי שאמך אבחנה בשנינות.1. כדאי לשלול רגישות לחלב (דיאטה ללא חלב ומוצריו תשפר המצב במקרה כזה).2.כדאי להוריד עישון, תוססים וקטניות. 3. כדורים סופחי גזים כאנצפלמד, קרבוסילן ופנקריאופלט כמו גם טיפול פרוביוטי יכולים להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד של בטן עליונהסאוטר19/07/2011
בבדיקה תקופתית כיס המרה נמצא מכווץ ולכן לא ניתן היה לתת ממצאים לגביו. מה הסיבה לכיווץ ומה היה צריך לעשות לפני הבדיקה כדי להפחית/למנוע את הכיווץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד של בטן עליונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011בד"כ הסיבה היא אי הקפדה על צום מספק (באכלנו מתכווץ הכיס ומרוקן מלחיו לעזרה בעיכול-הכיסיכול להשאר מכווץ עוד מספר שעות). כשהכיס מכווץ אי אפשר להתחייב לגבי אבנים או ממצאים אחרים בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
סאוטר20/07/2011הואיל והייתי בצום 7 שעות לפני הבדיקה, האם כיווץ כיס המרה גם לאחר זמן כה רב מעלה חשד שמא התנועתיות של המעי הדק קטנה מידי או שמא יש סיבות נוספות לכיווץ המעידות על פתולוגיה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011אין בכיווץ כיס המרה כדי להעיד על תנועתיות מעי דק ולעיתים קורה והוא מכווץ למרות מרחק סביר מאכילה לכאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהליקובקטרלימור19/07/2011
שלום !!
שמי לימור אני חיילת בת 20 , לפני 10 חודשים לערך התגלה אצלי חיידק הליקובקטר, סבלתי ממנו נורא במובן הפיזי וגם במובן חיי היום יום: יובש בפה, ריח רע מהפה ועוד..
פניתי לרופא והוא נתן לי טפול משולש , לקחתי את הטיפול מאז הדברים פחתו לי ואפילו לא היו.
לפני כחודש עשיתי שוב בדיקת נשיפה והתגלה לי הליקובקטר חיובי, ויש לי שוב את אותם התסימינים של הריח וכו'..
הייתי אצל רופא והוא נתן לי טיפול (הוא טוען שזהו טיפול מרובע אך אני חושבת שזהו שוב טיפול משולש) הטיפול הוא למשך 10 ימים:
tevacycline טבעציקלין - 2 כדורים בבוקר ו 2 בערב.
metrogyl מטרוג'יל - 2 כדורים בערב ו 2 בערב.
OMEPRA TUNPRV- כדור אחד ביום וכדור אחד בלילה.
kalbeten קל בטן- פעמיים ביום למקרה הצורך.
השאלות שלי הן:
1) האם הטיפול הזה הוא טיפול טוב שיעזור לי להיפטר מהחיידק ומהריח הרע בפה, או שיש כיום טיפולים יותר טובים מהכדורים שנרשמו לי?
2) הטיפול הוא טיפול מרובע או משולש?
הדבר הזה מאוד מאוד חשוב לי ואני רוצה כבר להיות מאוחריו להרגיש טוב עם עצמי...
המון המון תודה והמשך ערב מקסים !! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011זה טיפול משולש חילופי שהוא אלטרנטיבה במקרה של העדר תגובה או תגובה חלקית. טיפול מרובע אמיתי לאחר כשלון כפול ניתן עם 3 התרופות שנטלת וקלבטן 2 כדורים 4 פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהליקובקטר
לימור20/07/2011קודם כל תודה על התגובה המהירה :)
אבל לא ממש הבנתי.. אז הטיפול שרשמתי הוא כן טיפול מרובע? רק ההבדל שאני צריכה לקחת את הקלבטן 4 פעמים ביום?
אתה חושב שעדיף לי טיפול אחר חזק יותר?
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביטל19/07/2011
ביתי בת השנה וארבע משלשלת כבר חודש וחצי. אין עקביות. יש ימים שלא, יש ימים שפעמיים-שלוש שלשול מיימי ואחר כך צואה רגילה לחלוטין, וכמובן שהיו ימים שזה חלף לגמרי, אבל אין שקט של שבוע כבר הרבה זמן..
עשיתי ה-מ-ו-ן בדיקות צואה, נתתי שני חיתולים באותו יום ליתר ביטחון. הבדיקות תקינות לחלוטין. הרופאה הנחתה אותי לשמור דיאטה. הורדתי מוצרי חלב, פירות (רק בננה וקצת תפוח-שזה רגוע בלבד) חשבתי שיש קשר לאוכל\רגישות לפירות\חלב, זה באמת מעודד אצלה את השלשול, אבל חשוב לציין שהיא אוכלת מגיל צעיר המון פירות ואף פעם לא היתה בעיה. כך גם מוצרי חלב, אכלה המון ולא נתקלנו בתגובה חריגה.
היא חיונית, חייכנית, משחקת יפה, ישנה טוב, יש לה תאבון ומרץ.. אין שום תסמינים נוספים, לא חום ולא שום דבר..
השלשול צהבהב לרוב, ריח חירף מאוד.
יש לה תאום, היא מתקלחת איתו יום יום באותה אמבטיה והוא ממש לא נסדק.. כך גם ביתי הגדולה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, היום הרופאה אמרה שנשאר לבדוק הליקובטור - סיכויים נמוכים לילדה בגיל הזה אבל בכל זאת היא רוצה לבדוק (וזה רק הפניה מגסטרולוג) וגם בדיקת דם לציליאק.
אני קצת מודאגת, זה לא נראה לי סביר, במיוחד שהבדיקות תקינות והיא לא מדביקה אף אחד מילדיי..
מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011איני גסטרואנטרולוג ילדים וכמוני גם עמיתי, כדאי לפנות לכזה ולחזור על בדיקות צואה, שלשולים בתינוקות אינם תחום שגסטרואנטרולוגי מבוגרים מתעסקים בו לצערי מאחר והוא שונה ומצריך גם ידע פדיאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפיל במעיים?שירלי19/07/2011
הגעתי לרופא המשפחה עם תלונות של חולשה קשה,חוסר ריכוז,עייפות,רעד בגוף ומידי פעם שלשולים.בדיקות הדם תקינות.הרופא העלה חשד שיש לי טפיל במעיים ושלח אותי לבדיקת צואה.הוא המליץ שאתחיל ליטול פלג'יל עוד לפני שתגיע תוצאת הבדיקה,כי לעתים התוצאה שלילית אך עדיין יש טפיל.האם זה נכון? איך אפשר לבצע אבחון יעל יותר? אני לא רוצה להתחיל סתם טיפול אנטיביוטי. אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפיל במעיים? - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2011עדיף לחכות לתשובת תרבית הצואה ולא לטפל אמפירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' זמיראורית19/07/2011
שאלתיך ב14/6 שאלה. אני מבקשת ברשותך לצטט שוב על מנת להסביר :
"לפני 7 ימים התארחנו במלון בים המלח.
עקב כך שנשברו כוסות אחד העובדים הסודנים הרים את הזכוכיות וכשעברתי בהמשך
ראיתי מעט דם על הרצפה (אינני יודעת ,ייתכן שזה של המלצר שהפיל אולם באופן הניקוי אני מנחשת שזה של העובד הסודני.
בני בן ה 14 עבר שם לאחר שניות עם נעלי בית וגרביים (די עבות)וטען לאחר מכן שדוקר לו בכף הרגל.
אני חוששת ומבקשת לשאול:
האם ניתן להידבק כך מאיידס או מצהבת מסוג סי,האם כמות הדם המעטה מדיי שעלולה לחדור דרך נעל בית וגרב הופכת את ההדבקה ללא סבירה?
החשש הוא שאם חדר שבב זכוכית עם דם מזוהם הוא גורם לדקירות חוזרות מה שעלול להגדיל את הסתברות ההדבקה?"
אתה ענית שהסיכון להידבק נמוך ביותר. אנו מעריכים מאוד את דעתך (שמעט מרגיעה) אולם אני מבקשת מאוד אם תוכל להסביר למשל לגבי צהבת סי , מדוע הסיכון נמוך מאוד אנו קראנו שהנגיף יכול להדביק גם כשהדם יבש ועד מס' ימים .
אנו הסתכלנו על כף הרגל לאחר שעתיים מהמקרה ועור כף הרגל הייה מאוד מגורה ומעט סדוק (מסיבות אחרות ואישיות קודמות)-האם זה מסכן יותר?
והאם תואיל להסביר/ להדגים מה הכוונה בנמוך ביותר (ההשוואה למשל לעומת דקירת מחט מזוהמת עשוייה לתת לנו פרופורציה ואולי להרגיע)
אודה לך מאוד על סבלנותך להשיב ולהסביר,אנו בלחץ רב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2011ראשית אם יש אכן דקירה מזכוכית ועליה דם טרי ופציעה חודרת של ממש אצל הילד קיים סיכון והוא גדול יותר משמעותית בB מאשר בHIV , הסיכון קטן עוד יותר בC גם כמות דם קטנה יכולה להדביק. לכל זה צריכים להתקיים כמה תנאים-1. שהילד אכן נפצע. 2. שהסודני חולה. בדיקת נוגדנים צריכה להעשות לאחר 6 שבועות (אלא אם בן הדקירה מדם של חולה HIV ידוע אז עושים מידית PCR, ברם נוגדנים יכולים להיות בכל ה3 גם רק מאוחר יותר (C עד 22 שבועות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת להבין
אורית19/07/20111)כתבת "הסיכון קטן עוד יותר בC "התכוונת לעומת HIV או לעומת B?
2)מה קורה אם הדם התייבש ואינו טרי לגבי C מה הסתברות ההדבקה?
3)האם מצב בו זכוכית קטנה חודרת דרך נעל בית (וגרב עבה) ודוקרת בצורה מציקה שוב ושוב מגדילה משמעותית את סכנת ההדבקה?(גם אם הדם יבש בינתיים)
המון המון תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת להבין - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011קטן יותר משבשניהם C הינו הכי פחות מדבק. הנגיף יכול לחיות על משטח משמע גם על זכוכית יומיים שלושה כמקובל בספרות אם כי היה גם תיאור של שרידותו גם לאיר 28 יום. אם ברגל חתיכת זכוכית ועליה דם עם הנגיף איןוהיא אכן חדרה לרגל קיים בלי ספק סיכון תיאורטי של מגע חוזר עם הדם, אך לשם כך 1. האיש צריך להיות נשא (הסודני) 2. צריךלהיות דם על הזכוכית עצמה 3. הזכוכית צריכה אכן לחדור לרקמה. בכל מקרה כדאי לעשות בדיקת נוגדנים מקץ 6 שבועות לחשיפה האפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורן20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה וקולונסקופיהאשלי19/07/2011
אני צריכה לעבור בדיקות אלה בשבוע הבא ואני ממש פוחדת כיוון ששמעתי שלקולונוסקופיה יש הרבה סיבוכים , הפחד הגדול הוא מניקוב המעי . הבדיקה היא עקב גילוי חיידק בקיבה בבדיקת נשיפה ,קיבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה ואמפרדקס .
הייתה לי ירידה באמוגלובין אלא שבנתיים חזר האמוגלובין תוך שבועיים וחצי לנורמה אבל הרופאת משפחה מתעקשת לבצע את הבדיקות הנ"ל בגלל הגיל שלי 53 .
בדרך כלל אין לי שום בעיות רפואיות לא צרבות ולא כאבים בבטן .
ואני ממש פוחדת מאוד מהבדיקות הנ"ל בעיקר מהקולונוסקופיה מה דעתכם
באמת יש ממה לפחד מרוב פחד אין לי אפילו תאבון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה וקולונסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2011הסיכון של פרםורצית (ניקוב) המעי בקולונוסקופיה אבחנתית (ללא כריתת פוליפ משמעותי) הינו חלקי פרומיל ושל גסטרוסקופיה עוד הרבה פחות, כך שאת יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)