פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבות וכאבים בסרעפת
    חסוי
    18/05/2011

שלום אניי בן 31.5 משקל 80

האם צרבות וכאבים בסרעפת למשך כמה דקות בודדות יכולים לנבוע מלחצים ומתח?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרבות וכאבים בסרעפת

הוספת תגובה

• צרבות וכאבים בסרעפת - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

יתכן מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    אלי
    18/05/2011

שלום,

בעקבות תלונות שלי על גרד בגרון שמלווה בשיעול, אובחנתי ע"י רופא אא"ג שיש לי ריפולקס.

קיבלתי לקחת מינון של 20 מ"ג, פעמיים ביום, של התרופה OMEPRA והנחיות מה לא לאכול.

מאז שהתחלתי לקחת(ביום שני), השיעול החמיר מאוד, הגרד מתרכז רק בחלק התחתון של הגרון/הושט, והיה לי מספר פעמים מצב שבו חתיכות אוכל חזרו לי לגרון, דבר שלא קרה לי בעבר.

תרופה נגד שיעול שקיבלתי מרופא המשפחה לא עזרה בגרוש. הרופא המליץ להמשיך לקחת את התרופה, אך השיעול משגע אותי.

מה לעשות? להמשיך או להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• ריפלוקס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

ההשפעה של רפלוקס על שיעול יכול לקחת עד חודשיים לעבור. לא הייתי מרים ידיים כל כך מהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד
    רחל ארבל
    18/05/2011

אימי בת 58 לא בריאה עברה ניתוח בראש עקב גידול שפיר יש לה סכרת קלה מטופלת בדיאטה עשתה בדיקות דם שיגרתיות תפקודי כבד עליה באנזים עשתה בדיקת us בטן עליונה גילתה כבד אינו מוגדל עם הסננה שומנית דיפוזית דרגה 2 ללא ממצא פוקאלי השאר הכל תקין אודה לך המלצתך בכבוד רב בלהה

לקביעת תור
    סגירה
    כבד

הוספת תגובה

• כבד - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

סביר להניח שיש כבד שומני על רקע סוכרת. רק דרוש איזון סוכרת כטיפול.
    אבל צריך להבדק אצל רופא כבד על מנת לאשר האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטין גבוה
    ליז
    18/05/2011

שלום רב !

אני מקווה שתוכלו לענות לי למרות השביתה... אני מאוד מודאגת ואין לי את מי לשאול...
    ילדתי לפני כחודש. עשיתי בדיקות דם עקב סחרחורות שבעיק תוקפות אותי בשעות אחה"צ.
    התוצאות שהדאיגו אותי הם פרטין 234.
    כל שאר ספירת הדם הייתה תקינה.
    transferrin 238
    iron 114
    globulin 3/1
    albumin 4/49
    protien- tosal 7..5

בתודה מראש,

ליז

לקביעת תור
    סגירה
    פרטין גבוה

הוספת תגובה

• המשך פרטים- פרטין גבוה

ליז
    18/05/2011

שכחתי לציין שאני בת 30 ובנוסף נוטלת תוספי תזונה של ברזל עדין ופרינטל. בחישוב של סך הברזל ראיתי שמדובר על 200 אחוז.

אודה לכם מאוד על התשובה ומה עליי לעשות בנידון.

ליז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרטים- פרטין גבוה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

פריטין בערך הזה לא אומר הרבה. יש מחלה בשם המוכרומאטוזיס עם פריטין מאוד גבוה אך זה נדיר בישראל. ראיתי רא מקרה אחד ב25 שנת עבודה.
    מציע להפנות למרםאת כבד ורק לעשות מעקב לאחר הפריטין בינתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צליאק גורם להפרעת חרדה ?
    מישהי
    18/05/2011

שלום לפני כארבעה חודשים היתה לי לחץ בחזה מלווה בסחרחורת שילשולים לא מימיים ויציאות שהפכו מחום לצהוב כל ארבעת החודשים מאז יש תחושות של קושי בהכנסת אויר ממש מתאמצת לנשום נשימות עמוקות, תחושת חנק בגרון ובחילות ללא הקאות.
    בנוסף יש תחושה באיזור החזה של פחדים ופתאום זה מחליף לדכאון למרות שאין לי מחשבות דכאוניות , תחושות של רעידות ואי יציבות. כל שמחת החיים הרבה שהיתה לי נעלמה.
    עשו לי בדיקות דם שהכול תקין חוץ מצליאק כלומר גילו שיש לי צליאק
    האם אלו תופעות של צליאק למרות שאין לי כאבים כמעט בבטן התחתונה ? רק תחושות באזור הוושט.

הוספת תגובה

• האם צליאק גורם להפרעת חרדה ? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

יש דווחים גם על בעיות ניורולוגיות עם צליאק.
    השאלה היא איזו בדיקות היו חיוביות לציאק.
    בכל מקרה אם יש צליאק אז יש להתחיל כלכלה ללא גלוטן ולעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר סטיבן

מישהי
    18/05/2011

המוגלובין 11.8
    endomysial ab : negative igg+iga iso.of endomys

t.ttransglutaminase : 22.2 h iga isotype of ttg הנורמה 0-20

צלייק סקרין הנורמה 0-40 ולי יש 86.2 includes ttg and dgp

להלן תוצאות בדיקות הדם הגסטרולוגית אמרה שיש לי צליאק לפי בדיקה שתיים חריגה של 22.2 ודיי התעלמה מבדיקה 3
    האם צלייק סקרין לא בדיקה חשובה כי שם יש לי חריגה גבוהה 86 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר סטיבן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

זה נראה חשוד לצליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים על הכבד
    אמירה
    17/05/2011

שלום רב אני בת 32
    בדצמבר 2009 עשיתי בדיקות דם כי לא הרגשתי כ"כ טוב לאחר התשובות אמר הרופא שהוא רואה כבד שומני ושלח אותי לאולטרא סאונד התשובה הייתה שיש איזה ממצא כדלהלן:הכבד בגודל ומרקם תקינים פרט לממצא אקוי באונה ימנית בקוטר כ 8-9 מ"מ - יכול להתאים להמנגיומה.
    לאחר שנה עשיתי שוב אולטרא סאונד לביקורת והתשובה הייתה כדלהלן: הכבד בגודל תקין בואנה ימנית הודגם ממצא אקוי בקוטר כ 8 מ"מ , ידוע, לא גדל בהשוואה לבדיקה קודמת מ 12.2009 בנוסף היום הודגם ממצא דומה באונה ימנית קטן בקוטר כ 4 מ"מ- יכול להתאים להמנגיומה (אחר?)
    ולפני יומיים בביקורת נוספת התשובה היא כדלהלן: הכבד בגודל ומרקם תקינים, פרט לממצא אקוי באונה ימנית בקוטר כ 6 מ"מ , ידוע, גדל ב2 מ"מ בהשוואה לתשובה קודמת מ: 12.2010 ממצא אקוי נוסף בקוטר כ11 מ"מ (היה 8 מ"מ בתשובה קודמת)

אשמח לשמוע מה זה אומר לגבי מהם החששות ומה עלי לעשות הלאה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים על הכבד

הוספת תגובה

• כתמים על הכבד - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2011

המנגיומה היא גידול שפיר של הכבד ומאוד שכיח. ניתן לזהותו בבירור באולטראסאונד .
    אין חשיבות בגודל הזה. גם זה לקראת גבול היכולת של אולטראסאונד לגלות ולכן לכאורה יש גידול נוסף.
    דרוש רק מעקב.
    זה לא גידול ממאיר מאחר שזה קיים זמם רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה קודמת
    טלי
    17/05/2011

אני בת 19 שוקלת 36 ק"ג הכאב הוא באמצע של הבטן בצד ימין. הכאב הוא לא קבוע יכול להופיע עד פעמיים ביום כאב במשך כמה דקות בדרגה קלה. יכול להיות שיש קשר בין הכאב הזה למעי רגיז.? כי לפי התסמינים של היציאות שלי סביר להניח שאני סובלת ממעי רגיז אבל גם לא באופן קבוע. היציאות הן לא קשות מדי ולא רכות מדי. יש לי תיאבון לאכול מרגישה טוב. בעבר עשיתי גם בדיקות ששללו מחלת צליאק פרזיטים וכו..

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה קודמת

הוספת תגובה

• המשך שאלה קודמת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/05/2011

ההגדרה העשווית לפי קריטריוני רומא 3 לתסמונת מעי רגיש כוללת:כאב בטן או אי נוחות חוזרת לפחות 3 ימים בחודש, לפחות 3 חדשים עם 2 מהבאים:1. שיפור עם יציאה2. שינוי בשכיחות היציאות 3. שינוי באופי הצואה.
    בנוסף קלסית אין ירידה במשקל, דם בצואה ובד"כ לא מתעוררים בלילה בשל כאב או צאיה. אם זה מתאים לתלונותייך יש לך מעי רגיש.
    מדוע את שוקלת כה מעט? האם זה משקלך הקבוע, אם לא ואם ירדת במשקל כדאי לבצע בירור נוסף לאופציה של מעי דלקתי (ביחוד קרוהן אם אין שלשול דמי -דבר ששולל כמעט קוליטיס אולצרטיבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    טלי
    17/05/2011

אני בת 19 שוקלת 36 ק"ג הכאב הוא באמצע של הבטן בצד ימין. הכאב הוא לא קבוע יכול להופיע עד פעמיים ביום כאב במשך כמה דקות בדרגה קלה. יכול להיות שיש קשר בין הכאב הזה למעי רגיז.? כי לפי התסמינים של היציאות שלי סביר להניח שאני סובלת ממעי רגיז אבל גם לא באופן קבוע. היציאות הן לא קשות מדי ולא רכות מדי. יש לי תיאבון לאכול מרגישה טוב. בעבר עשיתי גם בדיקות ששללו מחלת צליאק פרזיטים וכו..

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    17/05/2011

סביר מאוד להניח שמדובר על מעי רגיז- על סמך הגיל, הבירור התקין והעובדה שאת מתפקדת טוב סה"כ.
    עדיף לאשר האבחנה אצל רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו
    smad
    17/05/2011

שלום,

בבדיקה הכל תקין
    פלאק שנראה כמו רירית הקיבה בוושט התחתון-נלקחה ביופסיה-מה המשמעות.

אם הכל תקין מה המשמעות של לחצים מעיקים בחזה בלילה אחרי ששללו בעיות בלב.
    בנוסף ירידה במשקל בחילה ותחושה רעה אחרי כל ארוחה קטנה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרו

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    17/05/2011

יתכן שיש שינוים דלקטיים בושט כתוצאה מחשיפה לחוחצה מהקיבה כל הזמן.
    זה יכול להיות סיבה לכאבי חזה לא ממקור הלב.
    יש לדבר עם הרופא המטפל על נסיון טיפולי עם מינון גבוה של לוזק ולנטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד גבוהים
    שירה
    17/05/2011

ד"ר נכבד שלום רב,
    בת 55.
    בחודש פברואר 2011, ביצעתי בדיקות כלליות אשר כולן יצאו תקינות למעט GGT שהיה 77 כשערכי הנורמה עד 36. יתר אנזימי הכבד GPT, GOT היו תקינים לחלוטין.
    כמו כן היתה עליה קלה בכולסטרול באופן חד פעמי, ועם דיאטה הערכים חזרו לנורמה.
    בכל מקרה בוצע אולטרסאונד בטן שהראה כבד שומני בדרגה קלה.
    לציין, כי שבועיים קודם לכן שתיתי כדורי דוקסלין ופלגי'יל עקב בעיה גניקולוגית שהיתה ועדין קיימת אצלי.
    חודש אחרי בתחילת חודש מרץ 2011 ביצעתי שוב תפקודי כבד שה-GGא במגמת ירידה היה 69. יתר אנזימי הכבד היו תקינים!

שבועיים לאחר מכן ביצעתי שוב תפקודי כבד בסוף חודש מרץ 2011
    והערכים של ה-GGT חזרו לנורמה.
    הרופא חשב שזה היה עקב נטילת הדוקסילין.

כעט, !!! 16.5.2011 שוב בדיקת דם לתפקודי כבד והפעם!!! כל הערכים של תפקודי הכבד יצאו מגבולות הנורמה:
    GOT 36. ערכי הנורמה הינם 3.0-32.0.
    GPT 39. ערכי הנורמה 3.0-33.0.
    GGT 55. ערכי הנורמה 8.0-36.0.
    שאר הערכים של בדיקות הדם יצאו תקינים.
    בבדיקת שתן לכללית יש לי ERYTHROCYTES-U STRIP 25 U/L
    שאר הערכים בבדיקת שתן תקינים.
    לציין שוב, הפעם שבוע קודם לכן הרופא נשים נתן לי טיפול וגינלי כי ציינתי בפניו שהכדורי דוקסלין כנראה העלו לי את אנזימי הכבד, ולכן הוא נתן לי טיפול וגינלי מקומי:
    זידובל ג'ל.
    גינו-דקטרין 7.
    פוליקוטן.

אני מאד מוטרדת שלמעשה יש לי בעיה בכבד ולא מאיזשהו טיפול תרופתי.
    מה דעתך? מה זה יכול להיות? ומה המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• אנזימי כבד גבוהים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    17/05/2011

ההפרעה היא קלה ויתכן מאד אכן שמדובר בכבד שומני עם הפרעה מינימלית התלויה במשקלך בזמן הבדיקה. גם אנטיב. יכולה לעשות הפרעה קלה כזו אם כי לא סביר שסוגי אנטיב. שונים יעשו זאת באותו אדם.כדאי להשלים סרולוגיה זיהומית ואוטואימונית וכמובן AMA ASMA לאפשרות קלושה של צמקת מררתית ראשונית בכל מקרה ההפרעה מזערית ואינה מצריכה דאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ד
    17/05/2011

שלום, בת 22 וחולה בקרוהן.
    אני צריכה לעבור קולונוסקופיה בשבוע הבא -השבוע התחיל לי חום (37) וכאבים בשד, קיבלתי אנטיביוטיקה ואני צריכה לעבור אולטרסאונד.במקביל גם הבטן יותר רגישה והיציאות נהיו יותר רכות . האם זה יכול להשפיע על הקולונוסקופיה והאם עדיף לדחות אותה לנוכח מצב בריאותי ירוד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    17/05/2011

אם את חולה וחלשה , כדאי לדחות קולונוסקופיה בשל ההכנה והבדיקה עצמה, אם כי הסיכון אפסי. 37 לא מוגדר כחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    17/05/2011

במאי 2010 היו לי כאבים בבטן בצד ימין איפה שהלבלב והיה לי עמילאז גבוה.
    נשלחתי לעשות בדיקות דם של amylase / lipase ו-amylase בשתן בבדיקות יצא שהליפאז תקין והאמיליז בשתן גם תקין וכנראה שמדובר במאקרועמילזמיה. כמו כן נשלחתי לסדיקת אולטרסאונדשל כל הבטן בטן עליונה תחתונה כולל כליות וגם נמצא שהכול תקין.וגם הרופא אמר שהבדיקות בסדר גמור. אז למה מדי פעם בזמן האחרון תוקפים אותי כאבים כאלה כמו שנה שעברה? האם לדאוג למרות שהכול בסדר? יש לציין שאני בחורה בריאה מצב רוח בסדר תיאבון מצוין וכו..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    17/05/2011

יש לחפש סיבות אחרות לכאב בבטן ימנית (איפה בדיוק-תחתונה? עליונה?)
    נתוני הבדיקות שללו אז דלקת לבלב חריפה מה אופי הכאב והיציאות גילך? סיפור משפחתי של דלקת מעי\איר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד ולמיסיל
    נעם
    16/05/2011

שלום.
    בבדיקות כלליות שנערכו לי לאחרונה התגלו אצלי תפקודי כבד גבוהים מהנורמה. המדדים:
    GPT - 77 (נורמה עד 45)
    GGT- 86 (נורמה: עד 55).
    הפסיכיאטר שלי אמר לי שהתרופה שלי, אנפרניל, יכולה לגרום לעלייה מסוימת בתפקודי כבד.
    הבעיה היא שאני סובל גם מפטרת כרונית במפשעה (כבר 4 שנים!) ונראה כי הטיפול היחיד שיעזור הוא טיפול תרופתי בלמיסיל (לפי המלצת רופא עור). העניין הוא שלמיסיל ותרופות אנטי פטרייתיות אחרות עשויות לגרום גן הן לעלייה בתפקודי כבד.
    השאלות שלי הן:
    1. האם תרופות אנטי פטרייתיות גורמות תמיד לעלייה בתפקודי כבד.
    2. האם יש סיכון ממשי בתפקודי כבד ברמות האלה.
    3. האם למיסיל יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד.
    תודה רבה על ההתייחסות ועל תשומת הלב.
    נעם.

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד ולמיסיל

הוספת תגובה

• תפקודי כבד ולמיסיל - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    17/05/2011

לדעתי יש צורך לברר הסיבה של ההפרעה בבדיקות הכבד. יתכן תרופתי, יתכן מטאבולי .
    יש להבדק אצל רופא כבד.
    כעיקרון ניתן לקבל למיסיל עם ניטור של אנזימי הכבד. אם יש עליה דוהרת ץוך כדי טיפול יש להפסיק - אך רצוי עם מעקב רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים וצואה שונה
    מורן
    16/05/2011

שלום רב.
    בת 36 וחצי, בריאה בד"כ. אמא לשניים, הקטן בן שנתיים וחצי. מזה כשנה אני סובלת לסירוגין מהקיבה. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, הכל יצא תקין למעט אי סבילות ללקטוז ואני נזהרת מאוד וכבר מפחדת לאכול כל דבר שיש בו חלב. אובחנתי בלית ברירה לדעתי עם תסמונת מעי רגיז, ואכן חיי עם שני ילדים קטנטנים לא קלים ואנחנו מתרוצצים הרבה.
    בחודשיים האחרונים שמתי לב שבלי קשר למה שאני אוכלת (ואני אגב רזה מאוד, אוכלת לא מסודר בכלל ומרבה באכילת מתוק במיוחד בעשר השנים האחרונות אך זה מעולם לא הציק או הפריע לי, ברור לי שהתזונה שלי אינה מאוזנת אך מעולם לא היה לי מה שיש לי עכשיו). בתקופה האחרונה היציאות ברובן בעלות ריח חריף, כהות מהרגיל, אינן שילשוליות, ויש לי גזים בריח זהה במהלך היום. אני בחורה אסטטית מאוד ולא רגילה למצב הזה. כבר אין קורלציה בין המזון לבין המצב, זה פשוט ככה. לא זוכרת מתי נכנסתי לשירותים ולא התעסקתי בצורה, מבנה ומרקם הצואה...מעולם זה לא הטריד אותי ועכשיו אני כבר מתחננת ליציאה אחת רגילה בלי צבע או ריח "מיוחדים".....חשוב לציין שעברתי CT חזה ובטן לפני חודשיים וחצי דווקא בגלל אי נוחות באזור הסרעפתי והכל יצא תקין לחלוטין. בקיצור מה זה יכול להיות?? האם נשמע כמשהו מסוכן?? האם יש אפשרות לטפילי מעיים או קנדידה? (בוצעו בדיקות לציליאק, קרוהן וכו'....תקין). אני אובדת עצות.
    אשמח להארה ממך ובמיוחד האם יש מצב שאני סובלת מטפילי מעיים כלשהם?? האם ללא טיפול הם עלולים לסכן אותי?? האם זה חולף לבד במידה וזה אכן טפילי מעיים?

תודה תודה.
    מורן.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים וצואה שונה

הוספת תגובה

• ועוד...

מורן
    16/05/2011

חשוב מאוד להוסיף כי אי הנוחות באזור הסרעפתי אובחנה כמשהו שלדי-מפרקי. אינני סובלת כלל מצרבות או כאבי בטן (גם לא באזור העליון של הבטן). רק צואה שונה והגזים האלו.....לפעמים מהרגע שבו אני מרגישה שיש לי יציאה אני סובלת מלחץ בלתי נסבל וחייבת להגיע לשירותים באופן מיידי, בטוחה שיהיה שילשול ואז - לא...שוב היציאה המוזרה הזו שאינה שילשול כלל אלא כהה יחסית (חום כהה) עם הריח המוזר הזה...

אשמח להבין.

מורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/05/2011

ראה הערותי הקודמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים וצואה שונה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/05/2011

פרוזה טובה עד לקטע הגזי. וברצינות למרום הרצינות שאנשים מייחסים לגזים חריגים הרי בד"כ אין אלה מעידים עלפתולוגיה של ממש אלא על דברים כתזונה (קטניות ומשקאות תוססים גורמיםלהרבה גזים) , שינוי בפלורת המעי (לחידקים יוצרי H2S , ובעיות תת ספיגה כמו חסר לקטז שגורם לריבוי חידקי מעי בשל הדו סוכר הזמין שמתקשה להספג. בנוסף עם העליה בגיל יש עליה בכמות הגזים. גם צבעי צואה שונים מעידים בעיקר על תזונה ופירוקה ואם לא מדובר בצואה שחורה (שחרה=דם) או בצאה שומנית צפה שתיהן אגב מסריחות נורא אין יסוד לדאגה.עצתי המעשית אם אכן את נמנעת מחשיפה ניכרת למוצרי חלב (כמותית) הקפידי על דיאטה נטולת עישון, שעועית ותוססים פרוביוטיקה הינה אופציה מצויינת לשינוי הפלורה יוצרת הגזים ואפשר גם תרופות סופחות גזים כאנצפלמד קרבוסילן ואחרות. עשי בדיקת צואה (גזים לא מאפיינים טפילי מעיים) וסרולוגיה לצליאק והבדקי ע"י גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי
    רויטל
    16/05/2011

קוראים לי רויטל אני בת 25 ומזה כבר שנה וחצי שאני סובלת מהליקובקטר פילורי בתריסריון ובקיבה.הכל התחיל לפניי שנה וחצי שסבלתי מהתפוצצות של הבטן וקוצר נשימה בטן מנופחת תמידית הפנו אותי לבדיקות שונות ולא מצאו אצלי כלום כשהגעתי לגסטרו וביצעתי גסטרוסקופיה הובהר לי כי אני סובלת מחיידק ההליקובקטר בתריסריון ובקיבה ויש לי רפלוקס קיב וושתי .
    טופלתי על ידי אומפרדקס ו10 כדורי אנטיביוטיקה במשך חודש יום יום ולאחר מכן ביצעתי בדיקת נשיפה שהראתה כי הליקובקטר לא קיים.
    התסמינים שהיו לי המשיכו ולא נעלמו החלטתי ללכת להומופת שגילה שעדיין יש לי את החיידק ונתת לי טיפול ממושך ע"י תמציות צמחים שונות . כל זה לא עזר ואני במצב הזה כבר שנה וחצי סובלת יום יום כל היום 24 שעות של סבל . הלכתי לדיאטנית קלינית שתוכל לסייע לי בתזונה נכונה אך לצערי גם זה לא עזר אני לקראת בדיקת גסטרוסקופיה חוזרת ומצבי ממש לא מזהיר ואני סובלת בצורה שאין לתאר האם תוכלו לעזור לי ולתת לי אולי רעיון שיכול לעזור לי שעוד לא ניסיתי?

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר פילורי

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/05/2011

לא ברור לי מהן תלונותייך כיום? אם יש לך צרבת וטיפוס מזון לפה -אלה תלונות של רפלוקס וטיפול בחידק לא יעזור, יש לקחת תרופות כמו אומפרדקס. אם מדובר בנפיחות בטן לאחר האוכל ספק רב אם זה קשור בחידק. ככלל הליקובקטר אינו הסבר לכל תלונה לא ספיציפית במערכת העיכול העליונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה