מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עיכול?אלון30/04/2011
שלום.
שמי אלון, בן 16.
בתקופהה של כחודש וחצי עשיתי דיאטה הכוללת פעילות גופנית ואכילה של מעט קלוריות ביום. (1400-1500 שהשריפה של הגוף שלי היא 2200-2250).
רק לפני מספר ימים נודע לי על הבעיות בדבר ועל הפגיעה בחילוף החומרים.
כמובן שמיד התחלתי לאכול באופן נורמלי, ומאז (שלושה-ארבעה ימים) יש לי כאבי בטן חלשים כמעט לכל אורך היום, וכמעט אין יציאות.
רציתי לדעת אם זה נורמלי עקב השינוי בתזונה שלי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול? - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/05/2011קרוב לוודאי ששינוי התזונה אחראי לכך. בדיקות ספירת דם ותפקודי כבד לאחר דיאטה כזו תועלנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולות לאחר גילוי הפטיטיס סיס.30/04/2011
ד"ר סטיבן,שלום.
לפני כחודש, במהלך בדיקות דם לשם ביצוע הפרייה חוץ גופית, גיליתי כי אני נושא וירוס הפטיטיס סי.טרם ברור איזה גנוטייפ.עומס נגיפי הוא 6479450;
GPT 51;
US תקין.
השאלה שלי היא מה עליי לעשות בזמן שאני ממתין לתוצאות של בדיקת גנוטיפ?
איך אדע האם יש נזק לכבד?
האם זה הכרחי לבדוק את הנזק לכבד ?
והשאלה העיקרית איך הוירוס משפיע על תהליך ההפרייה?
הרופא מציע באופן חד משמעי לבצע טיפול באינטרפרון.
האם יש לך המלצה נוספת בעניין?אולי קישור או המלצה לספר,מאמר,או כד'?
מראש תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולות לאחר גילוי הפטיטיס סי - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/05/2011כן, כדאי לטפל קודם למרות סיכון ההעברה הנמוך ליילוד. בדאי לראות את הגנוטיפ שיכול לקבוע את משך הטיפול וזמן ההחלמה ולבצע ניקור כבד להערכה ואם אינך רוצה (למרות שזו הבדיקה האידיאלית להערכת חומרת המצב בכבד ניתן לבצע FIBROTEST כמו גם בדיקות לא חודרניות אחרות סבורני שמידע כללי מספק תשיגי אפילובוויקיפדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכולמשה29/04/2011
פורפ' זמיר שלום רב,
הכל התחיל לאחר שיום אחד סבלתי מחולשה ובחילה כל היום שבמהלכו הייתה לי יציאה חלקית של צואה. לאחר מכן היה לי במשך 3-4 ימים צואה שחורה כזפת.
פניתי לגסטרולוג בתלונה על יציאה חלקית ועל גזים רבים.
בעקבות זאת נעשה לי סיגמואידוסקופיה שיצאה תקינה ואובחנתי כבעל מעי רגיז.
בשבועיים האחרונים המצב הדרדר
זה מתבטא בזה שיש לי-
* לחץ בבטן התחתונה לסירוגין.
* חולשות, הם קורות לרוב לאחר יציאה. זה נמשך שעה-שעתיים.
* איבוד משקל מתון. שקלתי 63 קילו לפני כחודשיים, לפני שבועיים 60 קילו ועכשיו 58 קילו.
* יציאה פעמיים-שלוש ביום( בעבר זה היה פעם ביום).
* מדי פעם יש לי סימנים לבנים בצואה.
* צואה דביקה ומסריחה במיוחד.
* בריחת גזים ומדי פעם דליפת צואה.
* גירוי בושט/גרון שמופיע לסירוגין- מוקל לאחר שתייה משהו חם. כשהגרוי קשה, יש לי גם גירוי באוזניים ושיעול.
לרופא המשפחה שלי אין רעיונות והמליץ לי לגשת שוב פעם לגסטרולוג ולהזמין תור לרופא אף אוזן גרון. הזמנתי תורות, אך הם לעוד שבועים ושבוע בהתאמה.
מה יכול להיות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/04/2011התלונות דיפוזיות למדי. צואה שחורה יכולה להעיד על דימום מדרכי העיכול העליונות, גם ירידה במשקל עלולה לכוון לבעיה אורגנית, אם כי יתר התלונות פונקציונאליות למדי (פסיכוסומטיות) מציע התרשמות ובדיקת גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהחיים29/04/2011
לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מקשיי נשימה קשים ודופק חזק
(אני אפילו מרגיש את הדפיקות לב באיזור הקיבה כאשר הם חזקות)
לאחר בדיקות התגלה אצלי חיידק בקיבה מסוג הליקובקטר
קיבלתי טיפול משולש 2 אנטביוטיקה ו 1 סותרי חומצה
אכן הטיפול עזר לי הרגשתי הקלה בקשיי הנשימה והדופק (אפשר להגיד 50% הקלה)
אך עדיין אני סובל מזה ובדיקת הנשיפה הראתה שהחיידק כבר לא קיים אצלי
חשוב לציין שאף פעם לא הרגשתי צרבות או כאבי בטן גם שהחיידק היה קיים
מה אני אמור לעשות ? הרופא סבור שהבעיות הם לא מהקיבה אע"פ שהטיפול לחיידק עזר לי מאוד ואני מרגיש תחושה לא טובה בקיבה אין לי כ"כ תאבון (כאילו שהאוכל לא מתעכל בצורה מהירה) ויש שינויים במצבי כאשר הקיבה ריקה או עמוסה .
רציתי עוד לציין שממש בהתחלה כאשר זה התחיל לי (לפני שגילו את החיידק) הרופא נתן לי לנטון ואחרי שבוע הרגשתי כאילו הכל עבר לי אך אחרי יומיים הכל חזר .
בבקשה תעזרו לי כבר חצי שנה שאני סובל מזה .. אתם חושבים שהחיידק יכול לגרום לעוד בעיות בקיבה ? אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית בתודה חיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011קוצר נשימה ודופק מהיר אינם הסתמנויות אופיניות להליקובקטר. התלומנה נשמעת פונקציונלית, בכל מקרה עם לנטון עזר לך ולוא כפלצבו אין מניעה שתקחו חודש-חודשיים להתרשמות רצינית יותר תוכל לקבוע פגישה עמי או עם ד"ר מלניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד בעל מרקם אקוגנייפית28/04/2011
בבדיקת U.S נמצא כבד מאוד אקוגני הסננה שומנית,בשער הכבד הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל 2.3*0.9 ס"מ, בבדיקות בעבר ידוע על כבד שומני, לפני שנתיים אובחנה לימפומה B לאחר טיפול כימוטרפי ללא עדות לגידול מזה כשנה וחצי, האם ממצא זה מחשיד על חזרה של הגידול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד בעל מרקם אקוגני - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011כבד שומני אינו מצביע לגבי חזרת לימפומה והוא בד"כ קשור בעודף משקל ולוא קל (כמו גם סכרת, תרופות ושומנים גבוהים) הבלוטות יכולות אכן להיות קשורות בהשנות (לא בהכרח) וחשוב להתיעץ עם ההמטולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבדעדי28/04/2011
שלום רב
אני בן 32, מזה 8 שנים התחילה אצלי בעיה באנזימי הכבד, הרמה של האנזימים גבוהה מהרגיל, ובחצי שנה האחרונה עלתה הרמה הרבה יותר.
בבדיקת דם שביצעתי לפני יומיים עלה כי GOT- 76, GPT-138 , GGT-97
אני מתחיל לדאוג לגבי הנושא הזה, כי ב8 שנים הקודמות הייתה עליה קלה, ויציבה.
ממה יכולה לנבוע בעיה זו???
והאם תוצאות אלו יכולות להווה סכנה כלשהי, או חשש לבעיה כלשהי???
חשוב לי לציין שרמת הכולסטרול גם גבוהה יחסית אבל לא עולה על 207, לפני חצי שנה בערך עשיתי בדיקת דם והכולסטרול היה תקין ובטווח בבדיקה שביצעתי לפני יומיים הכולסטרול הינו 207, כנ"ל לגבי טריגליצרידים, שהרמה הנוכחית שלהם הינה 151.
מה תוכל להמליץ לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
עדי28/04/2011חשוב לי לציין שביצעתי בדיקת אולטראסאונד לפני שבוע, והתוצאות של הכבד היו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011אני מניח שעשית בירור לפחות בסיסי ונלקחה סרולוגיה מלאה כולל BC וכדומה. גם כבד שומני יכול לגרום להפרעה כזו, האם יש עודף משקל?שתיית אלכוהול? תרופות? העניןבהחלט שווה ייעוץ קליני אישי לשקילת ניקור כבד ובדיקת בדיקות המעבדה. ניתן לקבוע תור אצלי 0577678940 או אצל ד"ר מלניק לשם הערכה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקדנה3528/04/2011
שלום, אני בת 35 גרה בחו"ל מקווה שתוכל לעזור לי
בכמה חודשים האחרונים יש לי כאבי בטן חזקים בכל הבטן כולה, ובעיקר מתחת לחזה
לפני כשבוע הלכתי לרופא משפחה, ועשיתי בדיקות דם, ובנוסף בדיקת של שאיפה אחרי משקה מתוק
וכתוצאה מכך נמצא לי החיידק
הרופא נתן לי 3 סוגי של כדורים
1) AMOXICILLIN CAPSULES 500 MG
לשתות 2 כדורים ביחד, פעמיים ביום
2)CLARITHROMYCIN 500 MG
כדור 1 בבוקר ואחד בערב
3)Lansoprazole 30 mg
כדור 1 בבוקר ואחד בערב
התחלתי את הטיפול לפני 3 ימים, איך שלקחתי התחילו הכאבים להחמיר מתחת לבית החזה
התקשרתי לרופא הוא אמר לי להתחיל עם הכדור של ה-30 מג, ואז להמתין חצי שעה ולקחת את השאר
אני עדיין סובלת מכאבים, אומנם פחות, אבל עדיין מרגישה כמו צרבות
אתמול לקחתי לגימה מיין אדום, זה התחיל לי את הכאבים שוב למשך כל הלילה
הייתי רוצה לשמוע את דעתך, ולדעת מה כדאי לי לאכול, ומה כדאי לוותר
ובנוסף אם הדבר שיש לי הוא מדבק? יש לי תינוקת בת 6חוד'.
תודה מראש
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011הליקובקטר הינו חידק נפוץ בקיבה באוכלוסיה כולה ושכיחותו בגילך כ-30-40% אין מה לדאוג בנוגע לתינוקת החידק בד"כ קומנסל שקט אך קשור בשכיחות יתר של סיבוכים שוניםכדלקת, כיב וגידולי קיבה (עדיין שכיחות נמוכה סה"כ ) הטיפול וביחוד הקלריתרו כנראה גרם לאי נוחות בקיבה וזה שכיח. חזרי על בדיקת הנשיפה לבדיקת הכחדת החידק שבועיים לאחר סיום הטיפול. אם ההסתמנות ממשיכה והחידק נותר ניתן לנסות קורס אחר ואם הוכחד ואת תסמינית ניתן לקחת לנסופרזול או דומיו פעם ביום ואם אין הקלה-גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה3529/04/2011רק אם אפשר לדעת, מה ממולץ לאכול ומה אסור...והאם אני כל הזמן אצטרך להיות מוגבלת באוכל בעקבות זה, או שברגע שהחיידק נעלם אז הכל חוזר למצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ושריריםלי28/04/2011
שלום
אחותי חולת קרוהן פעיל ולא נמצאה תרופה מתאימה לה ולכן סובלת כל הזמן משילשולים וחום. בשבועיים האחרונים מרגישה כאב בגב ,דקירה ושרירים תפוסים. כיוון שאינה יכולה לבלוע כדורים נגד כאבי הגב, עברה פיזיותרפיה ללא הועיל.
האם יש קשר בין הקרוהן והשרירים התפוסים?
מה ניתן לעשות כדי להקל עליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ושרירים - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011אם מדובר בשרירי גב-סביר להניח שאין זה קשור למחלה אלא לכאב גבעצמאי. יתכנו כאבי שרירים בקרוהן ויתכן גם קשר למצב כללי ירוד-חוסר פעילות בעטיו או אף מיופטיה מסטרואידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT וAST גבוהה ופרנטלנוי28/04/2011
שלום בבדיקות שגרתיות שערכתי נמצא
ALT 53
I AST 42
יש לציין כי ספירת דם והכל מלבד זאת תקין, אך סובלת מכאבים חוזרים בבטן באיזור הטבור, ולאחר טיפול של החיידק הליקובטור לפני כשנה.
חזרתי על הבדיקה שנית לאחר שבוע ויצאה אותה תוצאה..
לטענת הרופא שלי זה חריגה קלה ואין צורך לפנות לגסטרו
לאחר שבאולטרסאונד הכבד נמצא תקין
אני בת 25 מנסים להיכנס להריון כבר 4 חודשים, אני לוקחת את הכדורים פרנטל במשך 3 חודשים האם הם מזיקים לכבד?
לאור תוצאות הבדיקות שלי האם יש ממה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT וAST גבוהה ופרנטל - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011אינני יודע מה זה פרנטל-אני מנחש שיש שם חומצה פולית ואולי עוד ויטמינים? ןמה עוד?חשוב השם הגנרי וההרכב של תרופה זו. כהכנה לכניסה להריון. ההפרעה אכן קלה ועודף משקל,קרי כבד שומני יכול להסבירה. אני מניח שהשלמת סרולוגיה מלאה כמה זמן קיימת חשוב.בהחלט אין סיבה ללחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקשלומית28/04/2011
בעקבות גליוי צליאק אצל ביתי נבדקתי. בדיקות הדם היו חיוביות אך באנדוסקופיה לא נשלל צליאק.
שאלתי: האם ייתכן שיש צליאק אך עדיים בשלב ראשוני? אמנם נאמר לי שאפשר להמשיך לאכול גלוטן אך האם ייתכן נזק גדול בעתיד בעקבות זה?
שמעתי על אנשים שגילוי מאורח של צליאק גרם לסיבוכים קשים של אוסטאופרוזיס וחסרים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011"לא נשלל צליאק" משמעו שיש שינויים לא אבחנתיים או שמה התכוונת "נשלל צליאק". ? בכל מקרה אם כבר התחלת בדיאטה מספרשבועות לפני הביופסיה זה יכול לפגוע במראה האפיני של השטחת וילי בהיסטולוגיה. אם כן עשית דיאטה נטולת גלוטן קודם לכן, ניתן לחזור על הבדיקה לאחר חשיפה מחודשת לגלוטן. לצערנו למרות אמינות הסרולוגיה של 98-95% הביופסיה עדיין נחשבת כסטנדרט הזהב וחיונית לאבחנה. אגב אם יש לך צליאק (גם סיפור משפחתי יתמוך) התיחסי למחלה פשוט כאל אלרגיה קשה למרכיב מזון-אין חשיפה-משמע אין בעיות וכנ"ל גם לגבי מירב הסיבוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ממצאים בכבדרונוש28/04/2011
שלום רב,
לאחר בדיקת US נשלחתי לבדיקת MRI (עקב רגישות ליוד).
ממצאים:
ארבעה מוקדים - 3 המנגיומות בסגמנט 4 של אונה שמאלית.
באונה ימנית ממצא בקוטר 1.2 ס"מ בסגמנט 5
ממצא נוסף ברצפים T1 T2 עם רושם לצלקת מרכזית עם אות גבוה בT2 קוטרו 1.4 ס"מ, ייתכן FNH
האם ייתכן קשר לטיפולי פיריון IVF שאני עוברת(זריקות) לבין הממצאים בכבד?
מה משמעות הFNH והמנגיומות והאם עושים משהו במקרה כזה ועלייי לגשת לרופא עם התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ממצאים בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2011יש קשר בין אסטרוגנים ולכן גם טיפולי פוריות והמנגיומות וכנראה גם עם FNH להערכתי המנגיומות שאינן ענקיות כמו FNH (בעידן הMRI אין כבר הכרח בביופסיה לFNH) אינן התווית נגד לטיפולי פוריות תוך מעקב רנטגני סביר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורישי27/04/2011
היום ביצעתי בדיקת נשיפה לגילוי החיידק ואני רוצה לדעת תוך כמה זמן בערך מגיעות תוצאות הבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2011תלוי קופה ומעבדה 1-2 שבועות בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים בריח של ביצה סרוחהאירית27/04/2011
שלום,
אבא שלי בן 55, התחילו לאחרונה גרפסים בריח של ביצה סרוחה , ללא קשר למה שהוא אוכל . איזה בדיקות אתה ממליץ לעשות ? האם כדאי לעבור קולונוסקופיה נוספת , הוא עבר בשנת 2007 ?
תודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים בריח של ביצה סרוחה - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2011אין צורך לעבור בדיקות מיוחדות בקשר לכך זה בד"כ אוויר שנבלע עם האוכל, עישון ומשקאות תוססים, אין תורך בקולונוסקופיה חוזרת טרם 5 שנים לאיר קולונוסקופיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסצבי27/04/2011
לאור תלונה על ליחה בתחתית הגרון שלא עוברת (מעל חודש), נבדקתי
אצל רופא אא"ג באמצעות סיב אופטי, ההערכה הייתה שזה נגרם מרפלוקס (פרט לליחה
וכחכוח רב בגרון אין לי שום תופעה אחרת כמו צריבה וכד').
הנני נוטל אומפרדקס מעל שבועיים, בינתיים ללא שיפור רב.
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2011רפלוקס אכן יכוללגרום לגירוי בגרון, צרידות וכיוב. טיפול נסיוני לראות שיפור כדאי שיהיה ארוך יותר-לפחות חודש חודשיים ואם אין תגובה, לא זו הבעיה, מה עוד שדווקא ליחה בגרון אינה מייצג אפיני כ"כ. כדאי לשלול PND נזלת מטפטפת או סינוסיטיס כרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתקובי27/04/2011
שלום,
מזה כמה שבועות אני סובל מצרבת, לקחתי לוסק (במשך שבוע כבר) תחושת הצרבת עברה אבל אני סובל מעליה של מיצים מהקיבה לפה במהלך כל היום..
בנוספ אני סובל מגזים ובטן נפוחה (תופעה ישנה יותר) נבדקתי בעבר ולא נמצא גורם הרופא המטפל קבע שזה מעי רגיז, טיפול בקולטל עזר.
שאלתי
מה הגורם לעליה של מיצי קיבה?
איזה טיפול נוסף אפשרי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2011חולשת הסוגר ועליית רפלקס אינה מושפעת כ"י לוסק ודומיו, התרופה גורמת לכך שהרפלקס יהיה פחות חומצי ויוריד את תחושת הצרבת.דיאטה מתאימה יכולה להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)