מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת bpcrאוהד16/05/2011
שלום רב
אשמח לדעת את משמעות תוצאת הבדיקה של pcr-143 חיובי
מה ההבדל בין bpce לבין pcr?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת bpcr - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2011שאלתך אינה ברורה אני מניח שמדובר בבדיקת PCR ל HBV או HCV והמספר הוא רמת הנגיף שהיא נמוכה מאד
(כנראה מדובר על HBV לפי רמת הנגיף ואם אכן זו רמה של נשא לא פעיל. אם תהיה מדויק יותר אפשר יהיה לדעת בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מאוד חריגה אנזימי כבדיוסי16/05/2011
שלום דר'
בדקתי באינטרנט עבור אימי את תוצאות בדיקות דם שיגרתיות. לטענת הרופאה שלה הכל בסדר. אך מאחר וראיתי חריגות ונבהלתי מהתוצאות אני חושש לספר לה. אנא עיזרו לי. האם יש מקום להירגע.
אימי בת - 65 סובלת מלחץ דם גבוה, טריגליצרידים וכולסטרול ואוסטופרוזיס. מקבלת כדורים שונים לכל הנ"ל.מעולם לא עישנה ולא צרכה אלכוהול.
בבדיקות דם אחרונות הכל בטווח הנורמה למעט קפיצה משמעותית שלא היתה לאורך שנים (בגרף המעקב):
GOT-39 GGT-110 GPT-58 UREA-BLOOD-45 אנא אני מאוד מאוד מודאג האם זה מצביע על משהו מסוכן. אם כן, מה ניתן לעשות. ואם לא בהכרח מסוכן, אז גם אשמח לדעת מה עלינו לעשות.
בבקשה, לא יודע מה להגיד לאימי אך מצד שני אני חושש שהרופאה שלה לא מדייקת. אנא עזרתכם,
אגב בדיקות קודמות עד לפני חצי שנה הכל היה תקין לגמרי (חוץ מטריגליצרידים 200).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג מאוד חריגה אנזימי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2011ההפרעה היא קלה ותלוי מה משכה. הסיבה השכיחה ביותר בגילה היא כבד שומני הקשור בכל עודף משקל, אך גם בסכרת, גם תרופה חדשה כמו ליפיטור יכולה לגרום לכך ויש כמובןלבצע סרולוגיה לנגיפים של הכבד ולמחלות אוטואימוניות ואחרות. US יכול להראות סימני שחמת (שכנראה אין לה אם ההפרעה חדשה) וביחוד עדות לכבד שומני. בכל מקרה ההפרעה קלה,ו לא מדאיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי16/05/2011פרופ' יקר. תודה מעומק הלב על ההתייחסות המקצועית והמהירה. הבנתי ונפנה להמשך מעקב.
שהשם יזכה אותך על הסיוע שאתה מעניק לזולת.
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדנה3516/05/2011
שלום, אני בת 35 והתגלה לי החידק, טופלתי למשך 14 יום עם אנטביוטקיה,ועכשיו קיבלתי את הכדור נקסיום 40 מ"ג למשך חודש
הכאבים של הצריבה עברו...אבל הבטן שלי נהייתה רגישה, לאחר כל ארוחה, אני מרגישה כאבים בכל הבטן, עם רעשים...כמו הרגשה שאני חייבת ללכת לשירותים, ואז שאני הולכת גזים משתחררים...אבל עדין יש את הכאבים בכל הבטן ועדיין הבטן מרעישה
אני לא יודעת אם זה בגלל הכדור, מה אני אמורה לעשות, כל אוכל שאני מכניסה לפה, יש לי המון גזים שזזים בבטן ומשתחררים..אשמח לשמוע את דעתך ואת הטיפול שאני אמורה לקחת או לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2011הסיפור נשמע כהשפעת האנטיביוטיקה וקרוב לוודאי שינוי הפלורה הבקטריאלית של המעי בעטיה. נסי פרוביוטיקה לחודש ובנוסף ניתן לקחת אנצפלמד או דומיו נגד גזים. ניתן במקביל גם לנסות שבוע דיאטה ללא חלב ומוצריו ולבחון השפעתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באיזור הכבד HBVישראל חליפה15/05/2011
בהמשך להודעותיי האחרונות בפורום בהן כתבתי כי לאחר בדיקת HBV PCR כמותית קיבלתי את הערך 9000 שלאחר מכן עלה ל 11000.
לאחרונה אני מרגיש דקירות בבטן העליונה באיזור ממנו נלקחה לי בדיקת הביופסיה .
האם יש סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ישראל חליפה16/05/2011רק כדי להבהיר הביופסיה נעשתה לפני שנתיים והדקירות הולכות וחוזרות מדי פעם ולא באופן קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות באיזור הכבד HBV - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2011כאב באיזור הביופסיה מספר שבועות יתכן בעקבות גירוי הקפסולה ולעיתים עצב כלהו בדרך לכבד והוא עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה להודות למנהלי הפורום עלהסתייע בפורום14/05/2011
התשובות המהירות והעוזרות יישר כוח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכימה עם כל מילה
דינה15/05/2011אתם באמת עושים עבודת קודש ובעיקר נותנים תשובות ענייניות ,מהירות וברורות
תודה גדולה וישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותטל14/05/2011
שלום,
אבקש לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקות
LIVER KIDNEY Ab-LKM ערך 0.5
ו ceruloplasmin ערך 34
ביקש אותן רופא המתמחה בכבד אך איני יודעת מה אמורות לבדוק ומה משמעות התוצאה
בתודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/05/2011נוגדן ANTI LKM1 הינו נוגדן המאפיין סוג של דלקת כבד (AUTOIMMUNE HEPATITISׂ סרולופלסמין הינו חלבון סופח נחושת שרמתו נמוכה במחלת וילסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאזלשואלת14/05/2011
שלום רב
רציתי לשאול לגבי המשמעות של:
בילירובין גבוה בשתן ולא בדם (9-10) נבדק פעמיים
גרד בידיים וכאב ותחושת חולשה ונימול בידיים וברגליים
כולסטרול וטריגליצריד גבוהים (ללא סיבה תזונתית)
בבדיקה קלינית הכבד מרגיש רגיל.
אין עליה באנזימי כבד למעט GGT גבוה בתחילת המחלה:
(כנראה) התחיל לפני כשמונה חודשים לאחר זיהום חמור (ERP גבוה וכל הסימנים לזיהום כמו גם חום וכאבי שרירים, דם בשתן) לא נמצאה סיבה לזיהום באשפוז וחל שיפור ספונטני.
אין ממצאים של נוגדנים ANA, אין ממצאים על העור, אין ממצאים אלרגולוגיים וראומטולוגיים. (הייתי אצל אימונולוג, רופא עור וראומטולוג).
אשמח לעזרה - לכל רופא רק חלק מהפאזל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאזל - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/05/2011כשבילירובין עולה בדם , הוא מופיע בשתן, לא סביר שבדם היה תקין, אלא אם כן נבדקו הבדיקות בהזדמנויות שונות... הסיפור מבולבל, מה לגבי שאר הסרולוגיה AMA סרולוגיה וירלית ואוטואימונית ואחרות איך תפקודי הכבד כעת? US.? כולסטרול וטרי. גבוהים אינם קשורים בד"כ למחלה , מעט לתזונה והרבה לנטייה גנטית. שוב כדאית בדיקת גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאזל 2
שואלת14/05/2011תודה על התשובה המהירה
הסתכלתי שוב, ואכן בשני מקרים באותו יום לא נמצא בילירובין בדם (כלומר בגדר התקין) וכן נמצא בשתן (ערכים של 8 פעם אחת ו10 בפעם אחרת). זה קרה פעמיים. גם לויקוציטים מעל 500 ללא הסבר. אני לא צהובה. אבל יש גרד (אני כבר פצועה) ונוירופתיה היקפית בידיים וברגליים.
עשו לי סרולוגיה די מקיפה בבית החולים בזמן הזיהום שסבלתי ממנו (לפני כשמונה חודשים) ולא מצאו כלום. גם בדיקות אימונולוגיות לא העלו דבר - אבל כמובן שייתכן וישנן עוד בדיקות שעוד לא חשבו לעשות אותן. US לא עשו בשום שלב.
הכולסטרול ורמות הטרי. עלו ביחד עם הזיהום ונותרו ברמה דומה מאז (צעירה, רזה, צמחונית, עם רמות מעל 200). ויטמינים D וB12 בצד הנמוך אבל תקינות.
בריאה באופן כללי, נמצאת כרגע בהיפרטירואידיזם (בלוטת תריס הוסרה לפני כחמש שנים בעקבות השימוטו וגרייבס בעקבותיו) בשל אי איזון באלטרוקסין (עוד לא התייצב)
לוקחת למיקטל, ויפקס באופן קבוע מזה שנים.
כל רופא מפנה לרופא אחר, בהתמחות אחרת. בעיקר חשוב לי לשמוע את דעתך - אם ידוע לך על מקרים של בילירובין בשתן או במחלת כבד ללא צהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
שואלת14/05/2011אנזימי כבד כרגע תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהא14/05/2011
שלום שוב,
אובחנתי בבדיקת צואה כי יש סלמונלה קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה בשם ציפרופלורסטין והיום זה היום הרביעי שאני לוקחת אותה בימים האחרונים היו לי כאבי בטן לסירוגין והיום היו לי שלשולים עם כאבי בטן עזים וחום נמוך (37.3) האם זה קשור איכדהו לאנטיביוטיקה?
או לחיידק? האם האנטיביוטיקה יכולה לא לפגוע בחיידק אלא להפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/05/2011אין חובה לטפל בגסטרואנטריטיס מסלמונלה באנטיביוטיקה, זה יכול לקצר מהלך ביוםולעשותך סטרילית לחידק-לא נשאית. כל אנטיביוטיקה יכולה לעשות כאב בטן ושלשול (37.3 לא מוגדר חום) , אך גם הסלמונלה יכולה לגרום לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א14/05/2011סליחה אבל לא הבנתי מה אומר: "זה יכול לקצר מהלך ביוםולעשותך סטרילית לחידק-לא נשאית" כאילו האנטיביוטיקה אמורה לעזור להיפטר מהחיידק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/05/2011טיפול בגסטרואנטריטיס חידקית (ביחוד סלמונלה ושיגלה בארצנו) הוא קונטרברסיאלי, מאחר והמחלה היא SELF LIMITED וחולפת בלאו הכי תוך כמה ימים. עם זאת מספר עבודות כולל אחת שלי הראו שטיפול אנטיביוטי קצר במהלך היומיים הראשונים של ההסתמנות, ביחוד כשיש חום ושלשול דמי (אך גם בלי זה האחרון), מקל על הסימפטומים ומקצר את המחלה ביום. חלק מחולי גסטרואנטריטיס חידקי כזה יכולים (אורו-פקלית-כלומר אי שטיפת ידיים טובה אחרי צאיה+הכנת אוכל לבני המשפחה) להדביק לתקופה קצרה, כך שלחיסול חידק באנטיב. יתרון מזערי נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכוליובל14/05/2011
בן 53 סובל שנים ממעי רגיז-גרפסים קולניים-יציאות ושילשולים רבים (2 עד 5 ביום)-מיחושים בבטן (זימזומים, תחושות של ריקנות ואי נוחות לאחר יציאות וחולשה נוראית לפעמים)-כאבים בצד ימין-צרבת ועוד. לאחרונה נוסף גם קושי בבליעה (כדור אומגה3 נתקע לי בגרון ותמיד נשאר שארית בגרון במאכלים כמו תפוח או גרנולה) קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינים. בדיקות דם תקינות. משקל נשאר יציב. בדיקת דם ל H.P. שלילי (האם בדיקת דם מספיק אמינה?).בדיקת רגישול לאקטוז נמצאה חיובית. הפסקתי דברי חלב מזה חודשים, מלבד 2-4 פרוסות גבינת עמק (אין בה כמעט לאקטוז), אבל ללא כל שיפור. אני אוכל מעט יחסית, נמנע ממאכלי חלב וקטניות, מעט ירקות ופירות.
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע?
האם יש תרופות גם ללא מרשם שעוזרות?
לא נבדק צליאק.
כיוון שקולונוסקופיה+גסטרוסקופיה שבצעתי לא מכסות את המעי הדק, האם מומלץ בדיקת גלולת הוידאו למעי הדק?
האם גלולת וידואו לוושט יכולה לבוא במקום צילום בריום ו.ק.ת.?
רופא אמר לי פעם שיתכן מעי רגיז, מה עושים?
הבעיות הכי קשות הן היציאות/שילשולים רבים והחולשה שלא ניתן לתאר בעקבות כך, מה ההמלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/05/2011,הסיפור בהחלט יכול להיות תסמונת מעי רגיש ותלונות רבות נשמעות פונקציונליות. קפסולה יעילה מצילום פסג של מעי דק ואיני רואה טעם בבדיקת נשיפה חוזרת ניתן לנסות פרוביוטיקה ובהחלט כדאי לבדוק נוגדנים לצליאק. בכל מקרה בדיקה אישית והערכת כל הנתונים עדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בלתי פוסקותששי ישראל13/05/2011
שלום,בן 36,חזרתי לפני14 ימים מתאילנד משהות של 25 יום שם.לאחר כ 4 ימים(8.4) חשתי ברע,הכל התהפך והתעלפתי. בארבעה ימים הראשונים שילשלתי והקאתי אך לאחר מכן השילשולים פסקו וההקאות בחילות וטשטוש לא!!!!(לא הפסקתי להקיא עד להגעתי לארץ)
משלא עברו הבחילות וההקאות אושפזתי בביה"ח בילינסון ביום חמישי(5.5),שם עברתי המון בדיקות:צואה(טפילים וחיידקים),דם,תרביות דם,רנטגן חזה ובטן,אולטרסאונד בטן וגסטרוסקופיה.כל הבדיקות יצאו תקינות(ברוך השם).שוחררתי ביום ראשון(8.5).
ההקאות פסקו אך הבחילות(המלוות בטשטוש) ממשיכות ללא הרף(זה פשוט נורא).
מה עושים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בלתי פוסקות - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2011כל זה קרוב לוודאי סיום הגסטרואנטריטס.TRAVELERS DIARRHEA שחטפת בתאילנד, שכיח וקרוב לוודאי יחלוף או ישתפר בהמשך כדאי להרבות בשתיה לבדוק את התרביות למיניהן ולקחת טיפול סיממפטומטי בפרמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בלתי פוסקות המשך....
ששי ישראל14/05/2011שלום ד"ר
המחלה אותה ציינת כלל לא מתארת את מה שיש לי
מצבי מחריף ולא משתפר. בבית החולים לא מצאו כלום וכבר נתתי כל כך הרבה דגימות צואה ודם שצריך לקנות מחסן!!!
שלשולים פסקו לאחר 3 ימים וכבר חודש אני מקיא. לאחרונה ההקאות פסקו והפכו לבחילות שלא פוסקות 24/7 ומעירות אותי לפנות בוקר. שוב, לא מקיא רק בחילות כבר שבוע.
אוכל בריא ואף הפסקתי לעשן...עדיין בחילות נוראיות שלא מפסיקות!
האם שמעת פעם על מצב שכזה והאם יש מה לעשות בעניין???? (מלבד שתיית מים?)
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בלתי פוסקות המשך.... - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/05/2011יש לשלול כמובן גם בעיה נאורולוגית שבה יש בד"כ כאבי ראש עם או ללא הסתמנות נוירולוגית נוספת. הפרעות במערכת העיכול לאחר שהות במדינת עולם שלישי וTRAV. DIAR. שכיחות. אני מציע להגיע למרפאתי להתרשמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה לעשות בדיקת קולונסקופיהמלכית13/05/2011
אינני מסוגלת זא" רגישה לסופודקקס הרופא אמר שאין מה לעשות,אבל אני בשום אופן לא מסוגלת כמעט הגעתי למיון כל כך רע הרגשתי מה באפשרותי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה לעשות בדיקת קולונסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2011אימן ספק שההכנה לא נעימה אם כי ניתן גם לעשות הכנה מצויינת עם מרוקן (3 ליטר של נוזל מלוח-איכס) או פיקולקס+חוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sup.mesentric artery syndromeליאת13/05/2011
האם קיימות בדיקות לאישור ממצא זה? האם יש מומחים לסינדרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sup.mesentric artery syndrome - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2011זוהי תסמונת וותיקה, נדירה שמזה מספר עשורים יש ספקות לגבי עצם קיומה. האינפורמציה עליה מתבססת על תיאורי מקרה בלבד ולא מחקרים מבוקרים. מדובר בחסימת החלק השלישי של התריסריון ע"י העורק המזנטריאלי העליון (בינו לאאורטה, אולי קשר עם חסר ברקמת שומן מרפדת באיזור???) ההסתמנות-ממלאות בבטן העליונה והקאות לעיתים לאחר האוכלועד חסימה מלאה. האבחנה נישית ע"י התרשמות קלינית , צילום בטן ריק עם הרחבת בועתקיבה ותריסריון ובהמשך צילום מעי דק שיראה זאת ביתר דיוק עד CT ANGIO וMRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונהראומה13/05/2011
אני בת 40 ובריאה בד"כ
בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים בבטן העליונה
אין בחילות או צרבות רק כאב מציק שאף מעיר אותי בלילה
הוא גם לא מופיע בהכרח אחרי אכילה
מהן הבדיקות הממולצות לאבחון הבעיה? מעבר לבדיקת נשיפה לנגיף הליקובקטורפילורי
איך אני שוללת דלקת כיס המרה או המעי הגס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2011דלקת כיס מרה מחייבת קיום אבנים ומלווה בד"כ בחום וכאב ממושך, BILIARY COLIC מלווה בהתקפים קצרים הקשורים במזון שומני ולעיתים אף מעירים משינה וקשורים תציד באבנים. -אולטרא סאונד בון ישלול בסבירות גבוהה את שניהם.
דלקת מעי גס מלווה בד"כ בשלשולים דמיים או לא ובכאב בטן אמצעית ותחתונה-לא מתאים לתלונותייך. גסטרוסקופיה תשלול דלקת או כיב בקיבה או בתריסריון. בדיקה והערכה קלינית אישית אצלי או אצל ד"ר מלניק תדייק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בטן עליונה- תודה רבה ושאלה.
ראומה13/05/2011אני תושבת תל אביב ולכן בסבירות נמוכה להגיע לבדיקות באיזור גדרה
האם אתם מקבלים גם באיזור המרכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם שומני על הכבדתמי12/05/2011
בעקבות כאבי בטן משך שבועיים במיוחד לאחר האכילה ובין לבין נשלחתי לאולטרהסנד ונמצא שיש לי מרקם שומני על הכבד, אני נוטלת 20 מיליגרם תרופה לכולסטרול (20 מ"ג) וכן כדור להורדת לחץ דם. מה משמעות תוצאות בדיקה זו?
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם שומני על הכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2011משמעותה שיש לך כבד שומני תופעה ששכיחותה כדי עשרות אחוזים מעל גיל 40-50 במערובהנחה שאין מדובר בכבד שומני אלכוהולי הרי הסיבה המובילה היא עודף משקל אפילו קל (סיבות רבות אחרות כסכרת טריגליצרידים גבוהים ועוד) אם הדבר בשל עודף משקל כדאי לרדת קראוב לאיזור משקל ממוצע לגובה (רמת נורמה עליונה של BMI )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקם שומני על הכבד
תמי13/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירורחנן12/05/2011
בהמשך לבירור כאבי בטן לאחר בדיקות מעבדה (ספירה שקיעה כליות כבד.בלוטה.שתן צואה.)תקינות. אולטראסנד בטן עליונה תקינה הרופא אמר לנסות להפסיק עם חלב ונתן לי אומפרדקס ושלח אותי לגסטרו ואמר לי 3 ימים לפני שאני ילך הוא רוצה לשלוח לי לעשות עוד בדיקות מעבדה הוא לא הסביר מה כוונתו איזה בדיקות נוספות רלוונטיות לגסטרו מעבר למה שעשיתי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בירור - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2011קשה לי לתת תשובה עם סיפור כה מעורפל, אולי חשב על צליאק ולכך בדיקות דם מיוחדות ואולי היתה בבסדיקה פתולוגית או מחשידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)