מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי ?גלעד07/05/2011
התחלתי טיפול באנטיביוטיקה נגד חיידק הליקובקטר ושמתי לב שכשאני שוכב או ישן אני קם עם טעם מר ומוזר בפה זה גם קורה לפעמים במהלך היום.
האם זו תופעת לוואי של נטילת האנטיביוטיקה ?
האם אני צריך להפסיק עם האנטיביוטיקה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/05/2011זוהי תופעת לוואי שכיחה מאנטיביוטיקה אם כי גם רפלקס מרתי יכול לגרום לכך. פלגיל הינו תרופה קלסית הגורמת לכך, ניתן לסיים את הקורס כרגיל למרות תופעת הלוואי החולפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהא06/05/2011
שלום,
עברתי בדיקת צואה בתחילת שבוע וראיתי עכשיו תוצאות באינטרנט
ויצא שיש לי סלמונלה ועכשיו אני מחכה ליום ראשון ללכת לרופא
האם זהו חיידק קשה? האם טיפול אנטיביוטי עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/05/2011חידק שיכול לגרום לדלקת של המעי-טיפול אנטיביוטי(שמור למחלה חריפה בתחילתה) יעיל (ציפרוקסין ואחרות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב כרונירעב כרוני06/05/2011
שלום,
אני כבר כמה שנים טובות רעבה. הבטן מקרקרת ודורשת כל הזמן.ואני לא מפריזה.רעבה כשאני קמה, כשאני הולכת לישון ובזמן שאני אוכלת. לא היתה התייחסות רצינית. הגסטרולוג לא מצא ממצאים קלינים ,בזמנו צילום,בדיקות דם וכד' וטען לקיבה עצבנית. טיפול תרופתי לכך היה כמו כוסות רוח למת. דיאטנית לא התייחסה לתלונות. ומומחה אלטרנטיבי לתזונה דיבר על מזון ראשוני ועל הרעב כחור שחור
יש קולות אצלי מהבטן ולא מהראש. והבטן דורשת ואומרת:רעבה! אני סבורה שמשהו קלוקל מבחינת אותות הרעב ויש כאן איזו סוגייה בריאותית,.אולי פחות שכיחה אבל עדיין בעייה.
מובן כשאני עסוקה מאד אני לא ממש מרגישה את התחושה, היא בצד אבל לא נאלמת, אבל אי איפשר להיות כל הזמן עסוק..
האם זו בעייה עצבית? הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב כרוני - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011התלונה היא נפוצה ואינה מעידה על פתולוגיה רצינית. אם איןלך כאב רעב, דבר שמאפיין מחלה פפטית ואז האוכל פשוט מקל על הכאב. גם קולות נשמעים של פריסטלטיקה הינם תופעה נפוצה, קשורים לעיתים בפעילות יתר של המעי כמו במחלת קרוהן, אך גם במעי רגיש, חסר לקטז וכד. התרשמות קלינית ובדיקה יכולות להסיר ספקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ועלייה באנזימי כבדאא05/05/2011
לפני מספר ימים בדקו לי סרולוגיה לEBV, מחלת הנשיקה, והתגלה שיש לי.
בדיקת דם מה-28/4 הצביעה על עלייה באנזימי כבד:
ALK.P 310
GOT 106
GPT 198
GGT 396
LDH 1114
חזרתי על הבדיקות היום ה-5/5 ולהלן התוצאות
ALK.P 538
GPT 232
GOT 121
GGT 626
LDH 1102
יש לציין שבימים הללו לא לקחתי כדורים (מלבד אקמול אחד ביום בגלל החום). היום קיבלתי אנטיביוטיקה צפוראקס 500 מ"ג (פעמיים ביום) בשל מוגלה בגרון.
מתוצאות הבדיקה ניתן לראות עלייה נוספת. מה לעשות איתה? האם היא נגמרת עם המחלה?
אבקש הבהרה לתוצאות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ועלייה באנזימי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011יש לך אכן טיפוס משמעותי באנזימי כבד שיתכן ונגרם ע"י מחלת הנשיקה בד"כ העליה היא זמנית וחולפת ויש לעקוב אחרתפקודי כבד ולבדוק כמובן גם סרולוגיה זיהומית ולא זיהומית אחרת
לאור גווןמעורב-כולסטטי הייתי עושה גם US בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטןנלי05/05/2011
שלום רב,
בתשובה נרשם:
המנגיומה בכבד. מודגם תהליך היפודנסי בגודל 2 ס"מ באונה ימנית שעובר האדרה נודולרית הכפית לאחר הזרקת ח.נ. ונצבע ברובו בפאזה מאוחרת, מתאים להמנגיומה.
טחול תקין. מודגם טחולון בגודל כ-8 מ"מ קדמי לטחול.
אשמח להסבר ל2 הממצאים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011המנגיומה=נגע ווסקולרי שפיר טחולון= טחול קטן שנוצר מטראומה לטחול וסיבות אחרות-נטול משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ותרופותגל05/05/2011
הרופא נתן לי כדורים לטיפול בחיידק הליקובקטר 4 בבוקר ו4 בערב ואני לא תמיד קם בבוקר ולפעמים קם בצהריים ואני רוצה לדעת כמה שעות הפרש אני צריך להמתין בין הכדורים של הבוקר לערב ככה שאדע מתי לקחת את הכדורים בסוף היום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר ותרופות - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011שמור על מרווח דומה של כ-8 שעות לפחות בין 2 הסטים של התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב קיבהישראל05/05/2011
בבדיקת גסטרו התגלה כי דוד של אשתי סובל מכיב קיבה בגודל 2 ס"מ, הוא מעולם לא התלונן על כאבי בטן אבל בחודשים האחרונים ירד במשקל ובשבועיים האחרונים הרבה לשלשל ולהקיא, ההדרדרות במצבו היתה מיידית ובתוך שבועיים הוא הפך סיעודי לגמרי כך שאינו שולט בסוגריו ואינו מסוגל לעשות כלום, הוא נראה מדוכא וחלש, הייתי מעוניין לדעת האם במסגרת הטיפול הנכון, ישנה אפשרות שהמצב הסיעודי אליו הוא נקלע הינו מצב הפיך, אציין כי הוא בן 81.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב קיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011לא הבנתי איך הגעת מכיב קיבה למצב סיעודי. כיב קיבה אינו גורם בד"כ להתדרדרות קוגניטיבית. אם זאת ב2-4% הוא עלול להיות ממאיר. ההתדרדרות הינה של אדם קשיש שהירידה בתזונה והחולי דרדרו אותו כנראה (אולי עשה גם אירוע מוחי) .איני יכול לנבא על סמך סיפור כזה את עתידו ועדיף לבדקו ןלהתרשם מסיפור מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים שחזרואושרי05/05/2011
שלום רב
אובחן לי gerd grade 1 לפני חודש. הומלץ לי לקחת לוסק 20 גר פעמיים ביום. במשך חודש הרגשתי טוב,אבל לאחרונה התופעות שוב חזרו ( לא הפסקתי את הטיפול ). אני קם בבוקר עם תחושת מחנק בגרון ורק שתיית מים חמים מקילים עליי.
1 מה זה יכול להיות?
2 האם יש דרך מהירה יותר לרפא דלקת בוושט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים שחזרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/05/2011קודם כל לוקח זמן - עד ל 3 חודשים.
שנית בחודש הראשון אפשר לנסות מינון של 40 מ"ג פעמיים ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהליקובקטרגל05/05/2011
התגלה אצלי לא מזמן החיידק הליקובקטר ואני מתחילה היום טיפול נגד החיידק
והמליצו לקחת תוך כדי האנטיביוטיקה גם כמוסות של חיידק אצידופילוס.
יש לי כמה שאלות.
האם כדאי לקחת בשבוע בו אני לוקחת אנטיביוטיקה את הכמוסות הללו ?
האם בגלל שאני לפעמים אוכלת ארוחה ראשונה ממש מאוחר ולפעמים בצהריים זה מה שגרם להופעת החיידק ?
האם עליי לשנות את אורח החיים ולאכול ארוחות במרווחי זמן מדוייקים ולא גדולים מדי ?
מה הסיכוי שהחיידק יחזור אחרי הכחדתו ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011אין קשר בין הרגלי האכילה שלך להופעת החידק, עדיף לקחת פרוביוטיקה אחרי האנטיביוטיקה, השנות החידק נדירה יחסית, אך לעיתים פשוט מדובר בהכחדה לא מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
גל05/05/2011אז כן לקחת בשבוע הזה שבו אני מטופלת באנטיביוטיקה בוקר וערב את האצידופולוס ?
אני מתכוונת לקחת אותו בין בכדורים של הבוקר לכדורים של הערב זה טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2011אפשר תוך כדי עדיף אחרי כי האנטיביוטיקה יכולה גם לחסל את הפרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזמן יציאהדורון05/05/2011
שלום
אני בן 44 ובריאותי תקינה.
לפני כשנתיים בערך בזמן יציאה הרגשתי הרגשה של כמו שריטה וראיתי שבעת היציאה היה לי דם.
לאחר תקופה מסוימת ההרגשה נעלמה ואיתה גם הדם.
בנוסף עברתי לאחר מכן בדיקת קולאונטוסקופיה(כי אבי ז"ל נפטר מסרטן המעי) והכל היה תקין.
לפני כחודש זה קרה לי שוב, הפסקתי והבוקר שוב זה קרה(ההרגשה+הדימום קורים לי שיש יציאה קשה).
חשוב לציין כי היציאות שלי סדירות ואין לי עצירות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזמן יציאה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011קולונוסקופיה נחשבת כיסוי אמין ל5 שנים , אלא אם כן לא הגיעו לצקום או היתה הכנה גרועה או פוספס משהו (נדיר אך קורה). בעקרון אם היתה הכנה טובה והמעי נבדק כולו ניתן להסתפק בכך בינתיים, בייחוד אם היציאות תקינות ואין ירידה במשקל.
בכ"ז אם אתה בחרדה הייתי שוקל קולונוסקופיה חוזרת לאחר בדיקת פי הטבעת ושלילת טחורים או פיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מכיר גסטרו טוב במכבי?
דורון05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קוליטיס משפיע על תפקוד הכבד?תומר05/05/2011
שלום רב,
אני סובל מקוליטיס זה מספר שנים ונמצא במצב "רגוע" בדרך כלל.
לאחרונה אני בהתלקחות קלה, ובבדיקות דם שעשיתי תפקודי הכבד לא היו הכי טובים:
GOT – 51
GPT – 69
GGT – 100
LDH – 561
יש לציין שבבדיקות דם נוספות שעשיתי בשנתיים האחרונות ערכים אלו היו גבוהים מהנורמה, אך קיימת בהם מגמת עליה במשך הזמן.
האם הקוליטיס הוא זה הגורם לערכים אלו, או שעלי לבדוק עם הרופא דברים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קוליטיס משפיע על תפקוד הכבד? - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011קוליטיס כשלעצמה אינה עושה הפרעות בתפקודי כבד, אך לקוליטיס אולצרטיבית ופחות לקרוהן יש ב5% לערך קיום במקביל של מחלה הנקראת PRIMARY SCLEROSING CHOLANGITIS ויש לשלול אופציה זו ע"י MRCP או ERCP .
כם זאת יש בראש וראשונה לבדקך לראות אם יש עודף משקל (כבד שומני), תיית אלכוהול וכד ולשלול הםטיטיסים נגיפיים, הפרעה בשל תרופות ואחרים ע"י בדיקות מעבדה. כדאי להבדק בהקדם ע"י גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות ברקלוד HBVישראל חליפה05/05/2011
מה הכוונה בעמידות לברקלוד ובשפה פשוטה אם הנגיף יורד למימדים קטנים האם ניתן להחליף או להפסיק הטיפול בברקלוד מכיוון בהתרופה לא זולה במיוחד בסביבות 500 ש"ח לחודש לאחר הנחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות ברקלוד HBV - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011ההמלצה היא להמשיך בטיפול כי הנגיף נותר לטנטי בכבד ובמקומות אחרים ויש לדכא פעילותו אלא אם כן HBsAg נעלם.
עמידות=יצירת מוטנט עמיד לתרופה ע"י הנגיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבדדנה04/05/2011
אימי סובלת משחמת הכבד כשנתיים. בארבעה חודשים האחרונים היו לה אירועי בלבלת למרות כמות הלבולק שהיא לוקחת. אייך אפשר לאזן את הבלבלת בנוסף מהלובלק.
אין לה עצירות הייתה לה קיבה רכה מס פעמים ביום ובכל זאת יש לה אירועי אנצילופתיה ובתדירות של פעם בשלושה שבועות והיא חוזרת לעצמה אחרי ארבעה ימים. פשוט סבל עצום אין לנו מושג אייך אנחנו קמים בבוקר. והנוסף כמות השילשולים גורמץ לעייפות ותשישיות שאי אפשר לתפקד ביום יום...
אבקש את הצעתך לגבי עוד כדור/משתן להשתלט עך הבלבלת אשר סופח את האמוניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011חולי שחמת מתקדמת יכולים לסבול הן מאנצפלופטיה כרונית עם ירידה קוגניטיבית והן מאפיזודות חוזרות של אנצפלופתיה. הצעתי היא:1. בראש ובראשונה לשלול סיבות להופעה חריפה של האנצפלופטיה (תרופות שינה כולל בנזודיאזפינים ואחרות, אלקלוזיס למשל ממשתנים, ארוחה עתירת חלבון מן החי כמו סטיק גדול, עצירות וכד).
2.מובן שניתן להוסיף ניאומיצין באפיזודות אלה והוא יחסל את החידקים יוצרי האמוניה, מה שיעזור ולו זמנית, אך סכנתו רבה ביחוד לאיספיקה כליתית.
ניתן לתת פלגיל שאינו בעייתי כ"כ וניתן גם לתת ריפקסימין (תרופה אנטיביוטית חדשה יחסית שמותווית ע"י הFDA למניעת אנצפלופטיה הפטית. לאחר טיפול אנטיביוטי ניתן לתת פרוביוטיקה שיחדש ויחליף הפלורה. לייעוץ בביקור ניתן ליצור עמי קשר ב0577678940* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש או משהו אחר?אסף04/05/2011
היי,
בן 27 הסיפור שלי טיפה ארוך:
במשך חודשיים יציאות רכות מאוד,ללא כאבי בטן, תדירות יציאות גדלה מפעם ב-2-3 ימים ל-2-3 יציאות ביום,לפעמים יש ריר ביציאה. היה מעט דימום בניגוב בפעמים בודדות,לפני 10 שנים עברתי בדיקת קולונוסקופיה בגלל דימומים חוזרים ביציאות ולא מצאו כלום...
בדיקות דם וצואה תקינות: לא נמצאו חיידקים ואין חשד לצליאק
יש אי סבילות ללקטוז למרות שגם לאחר שבוע בלי מוצרי חלב לא נעלמו הסימפטומים.
הלכתי לרופא גסטרואנטרולוג שאמר שכנראה זה תסמונת מעי רגיז/רגיש ולא נתן עוד בדיקות לבירור
השאלה שלי היא:
-האם יכול להיות מעי רגיז ללא כאבי בטן?
-מה הסיכוי לגידול בגיל 27 ללא עבר משפחתי?
-האם כדאי בכל זאת לקבל חוות דעת נוספת או לדרוש בדיקה מעמיקה יותר של הנושא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש או משהו אחר? - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011הסיפור אינו נשמע מדאיג, יש לך למעשה שינוי ביציאות מזה מספר חדשים ותו לא, לכך יכול גם לגרום שינוי בתזונה. הסיכוי לגידול בגילך עם תלונות כאלה וללא ירידה במשקל וסיפור משפחתי הוא נמןך מאד .בכ"ז בשל דם בניגוב כתוספת הייתי שוקל לחזור על קולונוסקןפיה ומתרשם מבדיקות הדם כולל סרולודיה לצליאק. להערכה נוספת אתה מוזמן למרפאתי (0577678940)או מרפאת ד"ר מלניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרה: שיפור B12לירון04/05/2011
בבדיקת דם אני על כ 215 ורוצה להעלות מאד ומהר את הרמה ,בגלל בעיות נוירולוגיות.הכיצד? הניתן למשל ליטול מתחת ללשון 2 כדורי 1000 יחדיו לשלוש שבועות? וכי לא כדאי לפצל לצורך ספיגה בטוחה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרה: שיפור B12 - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/05/2011ברוב המעבדות 215 =בגבול הנורמה (אמנם מעט מעל לקו התחתון). אין טעם רב בהעלאת המינון היומי לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)