מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מניעתי בצרבתאושרי27/04/2011
שלום רב
לטיפול מניעתי בהחזר וושטי ממליצים להימנע מהדרים, אילו פירות בדיוק? איזה כן מומלץ?
אומרים להימנע מקפה, האם תה מותר? או שאסור קפאין באופן כללי?
אומרים לא לאכול שלוש שעות לפני השינה, האם לשתות מותר?
תודה מראש על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי בצרבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2011הדרים ועגבניות נחשבים גורמי צאבת בכשליש מהחולים. כל היתר לפי הרגשתך, אין המלצות ספיציפיות אם כי יש המתלוננים גם על תפוחים. מלפפונים דווקא מקילים בחלק מהחולים. קפאין אמנם גורם לצרבת אך ההמלצה היא לרפה בלבד. ניתן לשתות מים באותן 3 שעות לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסטרואידים עם כאבי רגלייםמור27/04/2011
פרופ זמיר תודה על תשובותיך המקצועיות והיסודיות!!!
בהמשך לשאלותי בנושא כאבי רגליים, ככל הנראה עצמות, עם קרהון פעיל והמחשבה לעבור לתרופות מסוג סטרואידים ואנטי TNF.
CPK תקין. בדיקה קלינית של אורטופד ונירולוג תקינה. צילומי רנטגן ברגליים ללא ממצא. ויטמין D נמוך 16. קרהון פעיל כאבי רגליים (לא מפרקים) וחום 37.5.
1. השאלה אם אוסטופורוזיס גורם לכאבים? אם לא הרי עוד דבר ששולל. ואז הכיוון של מתן סטרואידים ו\או אנטי TNF נכון?
2. האם היית נותן חיסון נגד וירוס הפפילומה תוך כדי טיפול כזה (סטרואידים אנטי TNF ומחלה פעילה) - החיסון לוקח כ- 4 חדשים (3 זריקות) ומורכב מחלקי חלבון של מעטפת הוירוס (לא מוחלש ולא מומת)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסטרואידים עם כאבי רגליים - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2011אינני רוצה לבקר טיפול בחולה שאיננה מוכרת לי ע"י עמית, אם הוצע טיפול כזה קרוב לוודאי שלא הסתדרת עם טיפול אחר ויש לכך הצדקה , גם ויטמין D לאיזיק לך עם רמתו נמוכה . אינני מומחהלחיסונים לפפילומה אך לפי תאורך אין בחיסון זה סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס יכולה לגרום לפטרייה בוושט?פרופ' דורון זמיר27/04/2011
אני סובלת מקנדידה.וקיבלתי לכאבי בטן אומפרדקס.
קראתי על התרופה ורשום שהיא עלולה לגרום לפטרייה בוושט.במקרה שלי הסיכון עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/04/2011לא הרי קנדידה בוושט כהרי קנדידה בנרתיק או במקום אחר. במידה ומדובר בקנדידה בנרתיק אין זו התווית נגד כנגד אומפרדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס-חומציות יתר
נטלי28/04/2011אצלי הקנדידה היא בעור בציפורניים בקיבה במעיים.רב מערכתית בגלל זה אני שואלת אם יש תרופה חלופית מאומפרדקס שלא גורמת לפטרת.
ניסיתי רניטידין 150 מ"ג אבל היא עשתה לי רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס-חומציות יתר - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/04/2011הפטרת בצפורניים היא בד"כ לא קנדידה אלא מסוג אחר. את יכולה לנסות בהחלט פמוטידין (גסטרו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרת הבדיקה על השצקי?א.א.26/04/2011
שלום
עשיתי בדיקת אנדוסקופית בעקבות צרבות. נכתב לי z line at 40 cm. shaski ring and grade 1 esophagitis
מה אומרת הבדיקה על השצקי? מה היא אומרת על הדלקת בושט? אני בן 36 עם משקל תקין.
אני נוטל לוסק פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרת הבדיקה על השצקי? - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/04/2011שצקי הינה ממברנה בוושט, שנחשפת לעיתים ללא הסתמנות בגסטרו או בצילום. משמעותה המעשית נמוכה ורקעה מולד.האזופגיטיסהינה קלה בחומרתה, למרות הטיפול, חשוב אם הטיפול עוזר קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה לא הבנתי
אושר26/04/2011סליחה, לא הבנתי את המשפט "שנחשפת לעיתים ללא הסתמנות בגסטרו או בצילום. משמעותה המעשית נמוכה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה לא הבנתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/04/2011ממצא מקרי-נטול משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילת ובטן עליונה נפוחהאני25/04/2011
שלום.
אני סובלת כשבוע מבחילות, ובטן עליונה נפוחה (שמתנפחת מאוד גם אם אני אוכלת דבר קטן). ניסיתי תזונה של ירקות ופירות, ללא לחם וכו'. הנפיחות ירדה ליומיים וחזרה.
יש לי מעי רגיש אך לא אובחנתי עם מעי רגיז..
בנוסף אני לוקחת קלבטן במשך שבוע ברצף 2 כדורים ליום לפעמים 4. הפסקתי יום אחד שבו לא היו בחילות. והיום שוב לקחתי 4. האם זה בסדר לקחת כ"כ הרבה??
הבנתי שזה כדור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילת ובטן עליונה נפוחה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/04/2011הסיפור נשמע כחלק ממעי רגיש או שינוי בתזונה או שניהם. ניתן לקחת 4 קלמנרבין ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 שנים על 40 מג לוסקעמית25/04/2011
אני כבר 7 שנים לוקח 40 מג לוסק ליום עקב צרבות ,
כל פעם שאני מנסה להוריד מינון הצרבות חוזרות,אני קורא באינטרנט שזה תרופה "ממכרת"כך שגם אם הרפלוקס פסק הניסיון להוריד מינון יחזיר הצרבות,
כיצד ניתן לבדוק האם אני עדיין סובל מרפלוקס וכיצד ניתן לרדת במינון,
מבירור באתרים עולה שזו תרופה מסוכנת לטווח ארוך,
גורמת לבריחת סידן,חוסרים בספיגת מינרלים,נטייה לסדקים בעצמות,ועלייה בזיהומים מאחר והחומצה מגנה על מערכת העכול מפאתוגניים שנכנסים עם המזון ,אי עיכול של חלבונים ומעי דליף\
האם כל הצרות הללו ידועות ,או שמא אלו חידושים אלטרנטיבים,
לאור כל הנ"ל האם כדאי לבצע ניתוח על מנת להפסיק לקיחת תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 שנים על 40 מג לוסק - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/04/2011באם אתה צעיר ואינך מסתדר (סימפטומטי) גם אם טיפול במינון כזה הרי ניתוח הוא בהחלט אופציה. ניתן לנסות להוריד מינון התרופה, היא אינה ממכרת ולרוב חולי הרפלוקס יש תקופות פחות סימפטומטיות שהם מסתדרים ללא טיפול או ע מינון קטן. במידה ואתה צעיר ובריא ואינך מסוגל להוריד המינון למרות דיאטה מתאימה וקיום הכללים (לא אוכל 3 שעות לפני השינה, נמנע מקפה עישון ומזון שומני וכיוב') כדאיכאמור לשקול ניתוח ולהתחיל בבדיקת PH-METRY לבדיקת חומרת הרפלקס ומנומטריה להערכת תפקוד הסוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנציפלופתיה כבדיתאווה25/04/2011
שלום,
אמי סובלת ממחלת כבד כלשהי שעדיין לא אובחנה במדויק.
פעמיים אמא סלה מאנציפלופיה כבדית אשר באה לידי ביטוי בבלבול, אפטיה, אסטריקסיס בכפות הידיים וערפול הכרה.
בפעמיים האלה, נלקח לבי"ח ואובחנה רמת אמוניה גבוהה מאוד בדם.
מהפעם האחרונה עבר בערך חודש ואמי ממתינה עד ה - 11 במאי לתור במרפאת כבד.
אמי מטופלת בדרלין ובאבילאק שלוש פעמים ביום.
החלו להופיע אצל אמי אסטריקסיס בכפות הידיים והנני חוששת שהתופעות יגברו עד מועד התור.
אשמח לדעת אם אסטריקסיס בכפות הידיים מעיד על דרגה גבוהה של האנציפלופציה או לאו דווקא זהו סימן שעלול להחמיר במשך הימים.
היני מודאגת מאוד, אשמח לתשובתכם המתחשבת בנושא.
המון תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנציפלופתיה כבדית - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/04/2011אסטריקסיס יכולים להעיד על תחילת אנצפלופטיה ביחוד בהתחשב בסיפור. חשוב לא פחות מצב הקוגניטיבי (מבולבלת?) ניתן גם להתרשם מכתב היד שלה אם רגיל או רועד ולא יציב.השתדלי שתהיינה לה 2-3 יציאות רכות ליום ודיאטה דלת חלבון עד לביקורת, במידה ואת מודאגת מאד, קבעי תור אצל ד"ר מלניק או אצלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
אווה25/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה26/04/2011שלום פרופ' נכבד,
קראתי את המלצתך לגב' אווה.
ועליי לציין על סמך מה שקראתי לאמי יש אותם תופעות והיא מאובחנת כסובלת משחמת הכבד. היא גם מטופלת באבילק ודרליו רק שאתה המלצת על דיאטת דלת חלבון ורופא גסטרואטרולג שלה המליץ על דיאטת רבת חלבונים ??
בטענה שהאלבומין שלה מאוד נמוך?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/04/2011ההמלצות לאנצפלופטיה כבדית הןמרובות וקצרה היריעה... החל מהגבלת חלבון וכלה בניאומיצין ולקטולוזלפי המצב. תודה עלהערכתך המלומדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבאוקסנה24/04/2011
שלום,
אני בת 25 וחצי לפני כמה שנים גילו אצלי Ulcerative Colitis ואני מטופלת בנרות רפסאל 1 גרם.
לפני חצי שנה עברתי לידה בניתוח קיסרי חירום. וזה בכללי....
לפני יומיים התחילו לי בחילות מוזרות כאלה בלי שום קשר לאוכל וכאב חלש עמום באיזור המעיים ומשום מה הכאב הזה מקרין לי לרגל שמאל..
בעבר היה לי התלקחות דלקתית בגלל שלא השתמשתי בנירות כמו שצריך וטופלתי באנטביוטיקה.
כיום אני לוקחת נירות באופן קבוע ועכשיו אני מפחדת ששוב זה מוביל להתלקחות...
הבחילות עברו... תאבון יש לי, כמות היציאות ביום 2-3 לא שילשולים ולא דמיות. מה שמפריע לי זה הכאב שמקרין לי לרגל. האם יש קשר בין הדברים בכלל???
אשמח מאוד לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/04/2011התקפי קוליטיס אולצרוזה כמעט תמיד הינם עם שלשול דמי, שאין לך. אם בכאב באיזור המעיים כוונתך לכאב בבטן תחתונה מקרין לרגל (זה האיזור הבטני הסביר היחיד שמקרין לשם), יכולה להיות גם הרניה פמורלית או מפשעתית שגורמת לכך או אבן בדרכי השתן (בדיקת בטן טובה וUS. ), כדאי גם לבצע בדיקה גניקולוגית.
לגבי הדלקת , כנראה מדובר בפרוקטיטיס?? לפי הטיפול, אם כל היתר נשלל כדאי לעשות בדיקה אנדוסקופית ולו קצרה (סיגמואידוסקופיה). להערכתי כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג ובדיקתו . כרצונך את יכולה לפנות אלי=0577678940 או לד"ר מלניק, או לאחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה25/04/2011תודה רבה על התשובה.
הרניה מפשעתית??? נשמע מפחיד מאוד האמת..
אני אפנה מחר לרופא גסטרו שלי ונראה מה יהיה לו להגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וצרבותראומה24/04/2011
בן זוגי, בן 36 ובריא בד"כ , סובל כבר מעל לחצי שנה מבחילות וצרבות. בתחילה הנ"ל ליוו אותו רק בעת הקימה בנוסף לתחושת יובש ואף צחקנו כי מדובר בהזדהות עם ההריון שלי.
לאחרונה הבחילות ולעיתים גם צרבות מלוות אותו במשך כל היום והתאבון שלו יורד.
בדיקת אולטרסאונד לא מצאה כלום ובדיקת וירוס HP יצאה שלילית. כנ"ל בדיקת דם סמוי בצואה(הסטוריה משפחתית של סרטן קיבה)
מה השלב הבא? מה זה יכול להיות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות וצרבות - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/04/2011התלונות נשמעות כרפלקס-מחלת ההחזר הקיבתי וושטי. ניתן לנסות טיפול בPPI (אומפרדקס וחבריו) ואפשר לשקול גסטרוסקופיה, לאור הסיפור המשפחתי. במידה ואין שיפור. כדאי להוריד קפה, סיגריות מזון שומני ולהמנע מארוחה 3 שעות טרם שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ראומה25/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקהדנית24/04/2011
שלום,
היום בבוקר הייתי בשירותים וראיתי שהצואה שלי הייתה ירוקה. לא בדיוק ירוקה כולה אלא רק חלק ממנה עם פסים ירוקים, וזה נראה כאילו זה רק מבחוץ (עוטף את זה...)
מה יכולה להיות הסיבה?
אם זה משנה, התחלתי לקחת גלולות. לא אכלתי ירקות ירוקים לפני אבל כן אכלתי פסטה שהייתה צבועה בשחור (מדיו של דיונון) יכול להיות קשור? ובנוסף חשוב לציין, שהיציאה הזאת הייתה אחרי 3 ימים (כשבדר"כ יש לי כל יום).
מה יכולה להיות הסיבה לזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה ירוקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/04/2011מרה או צבען ירוק ממזון או תרופה יכול לגרום לכך, אין משמעות לצואה בודדת כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןמיקי23/04/2011
לפני חודש וחצי ילדתי את בני השני. ההריון היה מלווה בכולסטזיס (ערכי תפקודי הכבד ומלחי המרה היו גבוהים) וטופלתי במשך 10 שבועות באורסוליט במינון של 1800 מ"ג ליום. אולטרהסאונד שנערך לי הראה שהכבד תקין ויש אבנים קטנות בכיס מרה ללא חסימה או דלקת.
מאז הלידה אני סובלת (כבר בפעם הרביעית) מהתקפים של כאבים חזקים (עד חוסר תיפקוד) ברום הבטן. הכאבים נמשכים מספר שעות ההתקף האחרון היה החמור מכולם ונמשך כ-7 שעות עם כאבים גם בגב באיזור מקביל לרום הבטן.
רופאת המשפחה איבחנה צרבת ומציעה לטפל ב- LANSOPRAZOLE במשך חודש.
מכיוון שאני מניקה אני מעדיפה לא לקחת תרופות מיותרות.
שאלותי הן:
1. האם האבחנה נשמעת נכונה? מה הדרך הטובה להבין מה הבעיה?
2. האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור בעת ההתקף ולא לקחת מראש?
3. האם יכול להיות קשר לבעיות בדרכי המרה שהיו לי בהריון או לאורסוליט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/04/2011אם תפקודי הכבד שלך תקינים כעת קרוב לוודאי שאין הכאב קשור בכולסטזיס. תרופות ממשפחת הPPI נחשבות ללא מזיקות בהנקה (כיום גם בהריון אך שם הייתי נזהר בשליש הראשון).כאב בבטן עליונה אינו מאפיין רפלוקס אלא יותר ממצא פפטי. טיפול בלנסופרזול יכול להועיל, אך בצעי בדיקת נשיפה קודם וניתן לשקול גם גסטרוסקופיה. בכל מקרה כדאית בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס בהריוןדנה23/04/2011
שבוע 28 כעת .
התפרצות קלה של קוליטיס כיבית ( יציאה אחת ליום מלווה בדימום ) . מעוניינת לדעת אם שימוש בחוקני בטנזול ליומיים שלושה והפסקתם לא באופן הדרגתי יכולה להוות בעיה ?
לאחר יומיים הפסיק הדימום .כמובן ממשיכה עם 3 גר' של כדורי רפאסאל
האם מותר להשתמש בחוקני רפאסאל 4 גר' במקום הבטנזול ? בנוסף לכדורים ? או להפחית במינונם ?
אני חשה שהקוליטיס ממוקדת יותר בחלק התחתון .
רפאסאל 1 ג' לא עזר לי כל כך .
בנוסף בשימוש עם חוקני הבטנזול עלו לי ערכי הסוכר בבדיקות שעורכת בצום ושעה לאחר האוכל .
האם יש קשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/04/2011יש קשר אולי לרמת גלוקוזה גבוה.
אין בעיה בהריון להשתמש בחוקן עם סטראידים לדעתי.
יש חשיבות לתאם הטיפול עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, חבר אמר לי שהוא דרך על מזרקספ22/04/2011
בים תוך כדי ריצה לפני 5 שנים. והוא לא בדק כלום. הוא לא ייחס לזה חשיבות.
זה אמור להטריד ? לאחר 5 שנים צריך לבדוק משהו ?
זה היפוכונדריות לבדוק לאחר 5 שנים ?
מרגיש טוב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, חבר אמר לי שהוא דרך על מזרק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/04/2011הסיכוי של הדבקות נמוכה אך מומלץ להבהיר העובדות ולבצע בדיקה שגרתית.
אם הוא תרם דם במהלך השנים האלו ולא קיבל הודעה ממד"א אז עוד יותר סביר להניח שאין סיכון אבל עדיין יש מקום לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עשה בדיקות שגרתיות מאז
ספ24/04/2011אבל בודקים בבדיקות האלה את מה שצריך לצורך העניין ?
זה לא צריך בדיקה מיוחדת כלשהי למשהו מסויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עשה בדיקות שגרתיות מאז - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/04/2011בודקים נוגדנים לHCV, קיום HBS ועדות לHIV כשגרה וזה נחשב מספיק, ביחוד כשהבדיקה נעשית לאחר די זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עשה לפני שנה בדיקה רגילה
ספ24/04/2011אבל לא כתוב בבדיקה שעשה: נוגדנים לHCV, קיום HBS מה שרשמת
אז לא צריך לעשות בדיקה עכשיו ? או כן צריך ?
לא כ"כ הבנתי ..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עשה לפני שנה בדיקה רגילה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/04/2011ברור שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות לואי סטרואידיםמור22/04/2011
שלום רב,
אני חולת קרוהן, סטודנטית להנדסה.
היום לוקחת רק רפאסל ועקב המצב צריכה להתחיל עם תטרואידים ואנטי TNF.
האם בתחילת או בשלב מסוים של לקיחת סטרואידים או אנטי TNF או שילוב שלהם, צפויה הרגשה לא טובה כאבים או אחר... כך שישפיע עלי רע לפני ותוך תקופת הבחינות כך שאולי עדיף לחכות לאחרי הסימסטר? (כיום מרגישה לא טוב, חום וכאבים אולם מסוגלת עדיין להמשיך אם לא יורע)
שאלה נוספת: יש לי כאבי רגליים בעיה בעצמות עפ"י מפוי עצמות, האם מותר לקחת סטרואידים במצב זה או שסטרואידים עלולים להחריף את הבעיה?
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות לואי סטרואידים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2011קשה לענות. אנני חושב שניתן להמתין הרבה אם יש חום ממוקר הקרוהן. בדרך כלל מסטראידים מרגישים high קצת.
אנני יודע מהיא הבעיה בעצמות ולכן קשה לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס וקושי נשימהניר22/04/2011
שלום רב.
אני לוקח מזה כ- 3 חדשים את התרופה אומפרדקס שנתנה לי רופאת אף אוזן גרון כתצאה מחומציות שהתחילה.
הבעיה היא שזה גם מלווה בבעיה של קושי נשימה לפעמים והרגשה של חנק בצוואר. האם הבעיה של קושי נשימה והחנק נובעת מהריפלוקס?
יש לציין כי עברתי בדיקות של רופאת ריאות והכל תקין (כולל נשיפה), לפני כשנה וחצי עברתי בדיקה של וושט קיבה (עם שתיית חומר לבן) והכל היה תקין.
בתחילת מאי אני אמור לעבור בדיקת הליקובקטר ובדיקה כדי לראות אם יש חידק במערכת העיכול.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס וקושי נשימה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2011יתכן שרפלוקס גורם לתלונות שלך. לוקח בערך עד 3 חודשים של טיפול במינון גבוה של אומפרדקס לקבוע אם מועיל.
לעתים יש צורך לבדיקה של ניטור חומצה בושט גם.
ברמה הטיארטית התלונות יכולות להיות משנה לאומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)