פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה בלשון
    אלי
    12/05/2011

הרופא שלי אמר לי שיש לי פטריות בלשון
    איך אפשר להיפטר מהם זה עושה לי טעם מר ורח לא נעים
    אני אחרי טיפול משולב לHP
    אני עדיין מטופל בלנטון אחת ליום
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

שאלה אם אכן מדובר בפטרת-האם נלקחה דגימה, פטריה בלשון מגרדת בד"כ וכדאי לשקול הפסקת לנטון אם אכן בכך מדובר גל דקטרין וניסטטין במציצה יועילו אך רק אם מדובר אכן בפטרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם יבש מדבק?
    יוסקה
    12/05/2011

האם דם יבש נגוע בהפטיטיס C מדבק אם נוגעים בו ואז עם אותה אצבע נוגעים בפצע פתוח?

אפשר לדעת אם נדבקת בבדיקת דם רגילה הכוללת תפקודי כבד ולראות שינויים
    ואם כן תוך כמה זמן מההדבקה הראשונית רואים זאת בתפקודי הכבד?

לקביעת תור
    סגירה
    דם יבש מדבק?

הוספת תגובה

• דם יבש מדבק? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

הנגיף ככלל אינו מידבק מאד והסיכוילהדבק מנגיעה בכתם דם יבש תיאורטי ואפסי גם אם יש לך פצע באצבעך. בסיכון רציני להדבקה (שימוש במחט נגועה של חולה וכיוב. ניתן לבדוק PCR לנגיף בתוך ימים או בדיקת נוגדנים שתהפוך לחיובית תוך מספר-20 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי צליאק ???
    מישהי
    12/05/2011

המוגלובין 11.8
    endomysial ab : negative igg+iga iso.of endomys
    t.ttransglutaminase : 22.2 h iga isotype of ttg הנורמה 0-20
    celiac screen הנורמה 0-40 ולי יש 86.2 includes ttg and dgp

האם בטוח שאין ?
    האם בטוח שיש ?
    ואם כן סבירות נמוכה או גבוהה ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי צליאק ???

הוספת תגובה

• האם יש לי צליאק ??? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

לא ברורות לי התשובות הכתובות ANTI TTG מעט מעל הנורמה אינו אבחנתי אני מבין שנוגדנים אנטי אנדומיזיאליים שליליים?? השילוב אינו תומך במחלה את התשובה השלישית לא הבנתי האם זה שילוב של ANTI TTG ו ANTI DGP. מה שכתבת לא ברור. בכל מקרה יש חשיבות גם לקליניקה וסיפור משפחתי ואם הבדיקות גבוליות ויש אחד משניהם כדאי לבצע את בדיקת סטנדרט הזהב-ביופסיה מהתריסריון בגסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

אורחת
    13/05/2011

כל השורה הרביעית היא נפרדת מהשורה השלישית כל מה שכתבתי בשורה הרבחעית שייך לצליאק סקרין שיש לי מעל הנורמה 86 , האם רוב הסיכויים שיש לי או אין לי עי אני לא רוצה לעשות את הבדיקה המפחידה הזו וכבר מעדיפה לאכול ללא גלוטן. אבל מעונינת לדעת בערך באחוזים צמ
    ה הסיכוי שיש לי . דרך אגב ברזל 95

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    13/05/2011

כמו שאמרתי הסרולוגיה חשודה ולא יותר וכדאי לדעת אם יש סיפור משפחתי או הסתמנות מתאימה. אידיוטי לקבוע אחוזים ואין אחוזי סיכוי לתוצאות מעבדה שונות . אם יש חשד לפי בדיקות המעבדה כדאי לעשות ביופסיה. בכל מקרה כדאית התרשמות קלינית במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי צליאק ??? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    13/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק
    דנה35
    12/05/2011

כתבתי פה לפני כמה שבועות לגבי זה שהתגלה אצלי החיידק,גילו לי את זה לאחר בדיקת השאיפה. הרופא נתן לי 3 סוגי של כדורים
    1) AMOXICILLIN CAPSULES 500 MG
    לשתות 2 כדורים ביחד, פעמיים ביום
    2)CLARITHROMYCIN 500 MG
    כדור 1 בבוקר ואחד בערב
    3)Lansoprazole 30 mg
    כדור 1 בבוקר ואחד בערב
    במשך כ-14 לקחתי, היה שלב שהתחלתי להרגיש טוב (לכמה ימים), ואז שוב התחלתי להרגיש כאבים
    לפני יומיים סיימתי את הכדורים, והרופא נתן לי NEXIUM 20 MG
    פעמיים ביום, בוקר וערב למשך חודש
    שאלתי אותו לגבי הכאבים שייש לי, הוא אמר לי לא לדאוג, פשוט לקחת משכך כאבים והכל יהיה בסדר
    אני במצב שהבטן שלי רגישה, כל דבר שאני מכניסה לפה, אני חושבת פעמיים אם זה יעשה לי רע,הורדתי מהתפריט שלי, עגבניות,חמוצים,פירות טרופים,מוצרי חלב,ואלכוהול
    הדבר היחיד שלא הורדתי זה את הנס קפה של הבוקר (1), ועדיין יש לי את הכאבים
    והרגשה לא נעימה בבטן, זה בא והולך...לא באופן קבוע
    האם אני צריכה לעשות בדיקות יותר עמוקות? ללכת למומחה? הרופא טוען שאין לי מה לדאוג, אבל הוא רופא משפחה ולא גסטרולוג, ואני לא יודעת אם להמתין ואולי זה יעבור...מה אתה ממליץ לי? ומה לגבי האוכל? פשוט אני לא גרה בישראל
    אני חייבת לציין שמעולם לא סבלתי מהבטן , ופשוט זה משגע אותי..

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק

הוספת תגובה

• טעיתי, 40 מ"ג כל כדור,פעמיים ביום

דנה35
    12/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

באם את צעירה ולא ירדת במשקל ניתן לבצע בדיקת נשיפה לאחר שבועיים ללא PPI (נקסיום או לנסופרזול) באם את מודאגת, לחוצה,מעל גיל 50, אנמית או ירדת במשקל-כדאי לבצע US וגסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטון 30 ופרוביוטיקה
    הסתייע בפורום
    11/05/2011

האם אפשר לקחת תוסף אצידופולוס יחד עם כדור לנטון 30 שאותו אני צריכה לקחת למשך חצי שנה ממחר ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לנטון 30 ופרוביוטיקה

הוספת תגובה

• לנטון 30 ופרוביוטיקה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

אפשר, אך אל תקחי פרוביוטיקה אם אין אינדיקציה לכך כמו טיפול אנטיביוטי, קרוהן, מעי רגיש וכיוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חזק לאורך הושט
    מיכל
    11/05/2011

ד"ר שלום
    אני בת 30, בהריון ראשון תחילת טרימסטר שלישי.
    לאורך החודשים האחרונים קרו לי מספר פעמים התקפים של כאב חזק מאוד שמתחיל ממרכז הבטן העליונה (אזור הסרעפת) ומטפס כלפי מעלה עד לאזור הושט. לא היה נראה שהכאב קשור באוכל, אבל כשהופיע, הופיע בעיקר בשעות הערב. לעיתים התלוותה צרבת ולעיתים לא. הכאב חזק מאוד (הייתי רוצה להאמין שצירים כואבים באותה מידה), מרגיש כאילו מתחיל גל של התכווצות מבפנים שעולה כלפי מעלה ואז דועך. שום דבר שעשיתי כדי להרגיע את הכאב לא עוזר- לא טאמס, לא אוכל.... הכאב פשוט דועך מעצמו אחרי כמה זמן (שעות).
    אשמח אם תוכל להרגיע את חששותי ולאשש כי אכן מדובר במשהו שקשור בקיבה (כי בכל זאת אני סובלת מצרבות לעיתים תכופות), ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב?

בתודה...

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חזק לאורך הושט

הוספת תגובה

• כאב חזק לאורך הושט - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

הריון הינה תקופה שבה הרפלקס נפוץ וסיכוי סביר שזו הסיבה לכאב אם את בשליש השלישי את יכולה לקחת PPI פעם-פעמיים ביום, תרופות כמו לנטון ואומפרדקס. אפשרות פחות סבירה היא שמדובר בהתכווצות הוושט בעקבות האוכל, תופעה שפחות שכיחה בהריון דווקא ונמשכת שניות-דקות ובולטת עם שתיה קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק הלי
    אלי
    11/05/2011

שלום רב
    לפני חודש וחצי אובחן אצלי חיידק הליקובקטר (אחרי שבועיים של צרבת)
    טופלתי טיפול משולש. היום אני אחרי חודש וחצי עם טעם מר בפה שהתחיל עוד לפני הטיפול ולא עבר עד עכשיו.
    ממה יכול להיות הטעם מר. הרופא משפחה אומר שזה יקח זמן ורשם לי לנטון לעוד חודש.
    אני מאוד מפחד וחושב רע
    האם זה נורמלי הטעם המר ומתי זה אמור לחלוף?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק הלי

הוספת תגובה

• חיידק הלי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

תופעה די שכיחה בעקבות טיפול, אם בשל התרופות עצמן ואם בשל רפלקס מרתי שהטיפול מעורר או ללא קשר אליו (אםנמשך ניתןלקחת סוכרלפט או כולסטירמין( כללית אין סיבה לדאגה בשל הסתמנות מנדנדת אך שפירה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלי
    12/05/2011

תודה רבה דוקטור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה שמאלי
    יוסי
    11/05/2011

תקופה שאני חש לחץ בחזה שמאל שמקרין לצוואר ולגרון. אחרי אוכל זה מתחזק ואני מרגיש שאוכל עולה לי לי לגרון נוסף על קשיי נשימה. בלילה אני מתעורר מלחץ החזה וזה נרגע רק שאני מגביה את הראש בעזרת עוד כריות. לעיתים אני חש לחץ באזור מפתח הלב. עשיתי פעמיים אק"ג שהיה תקין ובידקות דם של הלב גם היו תקינות. אני סובל מהשמנת יתר ובעבר מכיב כיבה. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה שמאלי

הוספת תגובה

• לחץ בחזה שמאלי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

סביר להניח שמדובר ברפלקס-החזר מהקיבה לוושט בשל חולשת סוגר, חשוב לא לאכול 3 שעות לפני שכיבה, להמנע מסיגריות אלכוהול וקפה מופרז כמו גם מזון שומני או עודף מתוקים. תרופות ממשפחת H2 ANTAGONISTS קרי פמוטידין ודומיו או PPI-קרי לוסק ודומיו (חזקות בהרבה) אמורות להקל עליך. במידה ואיןשיפור מהיר כדאי לשקול גסטרוסקופיה ואולי אף PHMETRY ומנומטריה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה
    דינה
    11/05/2011

שלום,

באמת שניסיתי להבין ולא הצלחתי.קראתי כמעט כל הרצאה ומסמך כתוב באינטרנט.

יש לי טעם מר בפה מזה כחודש .התופעה התחילה עם הטיפול בהליקובקטר ונמשכת עד היום .יש ימים טובים יותר ויש כאלה בלי.קראתי במס' מקומות שמדובר כנראה בריפלוקס של מיצי מרה.כמעט ואין לי צרבת(חמוצה) .היתה לפני מס' חודשים לתקופה קצרה ועברה ועתה יש מידי פעם .
    את הבדיקה להליקובקטר קיבלתי בגלל פריחה ולא בגלל הצרבות שבשלב הבדיקה כבר לא היו.
    לגבי הטעם המר -הכיצד?למיטב הבנתי מיצי המרה עוברים למעי או לתריסריון ולא לקיבה אז כיצד הם מגיעים בכל זאת לקיבה ? האם יש שוער בין הקיבה למעי שמחזיר חומרים משם לקיבה?ולמה זה התחיל עם הטיפול???
    בבקשה הסבר ....
    ושאלה נוספת בבקשה -האם יתכן שחודש + אחרי הטיפול עדיין יש תופעות לוואי של טעם מר? ממה הוא נובע בעצם? ז"א מה גורם בטיפול לתופעה של טעם מר?

האם הטיפול היה טריגר למשהו אחר בכלל?יש לי מידי פעם גם כאבי בטן דווקא באזור המעי וזה אני דווקא מניחה שמתאים לטיפול המסור של האנטיביוטיקה .אני חשה שיפור מה בעניין.

קבעתי תור לגסטרו אלא שהתור בעוד חודש ואני ממש מבקשת לדעת האם יש מקום לדאגה?ולהיות יותר בוטה -מה הסיכוי שגדל לי משהו מיותר בגוף?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

טעם מר בפה יכול להיות גם מהטיפול התרופתי ואנטיב. יכולה לגרום לכך, ביחוד פלגיל העושה מעין טעם מתכתי. אכן יש רפלקס לעיתים של מרה מהפתח שיש בפפילת התריסריון (מיד לאחר הבולבוס) ניתן לנסות טיפול בכולסטירמין (קווסטרן) או סוכרלפט.. הסיפור בהחלט אינו סיבה לדאגה ונשמע שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות בבטן
    אורטל
    09/05/2011

שלום,
    מזה כשנה וחצי יש לי גזים בלתי פוסקים.
    הדבר גורם לי לעיתים (בעיקר לאחר האוכל) לנפיחות ובטן קשה מאוד.. כך שאינני מסוגלת לזוז, למשך כמה שעות, עד שהנפיחות יורדת.

בדקו לי רגישות ללקטוז, גלוטן, הליקובקטר.. הכל תקין.
    בנוסף, ביצעתי בדיקת צואה לפרזיטים, ובדיקות דם.. וגם שם הכל תקין.
    נפגשתי עם דיאטנית, אך גם משם לא הגיעה הישועה.

הרופא אמר שאין לו עוד בדיקות לבצע, ושעלי להתרגל למצב.
    האם זה נשמע הגיוני?
    האם אין עוד מה לבדוק?
    אני כל כך מיואשת..

תודה רבה,
    אורטל.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים ונפיחות בבטן

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות בבטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/05/2011

ראשית המצב הוא שפיר ולא צריך לעורר דאגה מיותרת.
    ניתן לעשות מספר דברים:1. נטילת פרוביוטיקה שתחליף את הפלורה החידקית שלך.
    2. כדורים סופחי גזים למיניהם כנגזרות פחם:אנצפלמד, קרבוקסילן ואחרים ותרופות כמו פנקריאופלט המכילות אנזימי לבלב בכמויות קטנות. חשוב להמנע מעישון, משקאות תוססים ובליעת אויר באכילה (אכילה עם פה סגור גם בגפך). לייעוץ פרטני ניתן לקבוע תור אצלי או אצל ד"ר מלניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה
    דורה
    09/05/2011

שלום רב למנהלי הפורום, אני בת 61, מטופלת בסימווסטטין נגד כולסטרול במינון של 10 מ"ג. נמצאת כשלוש שנים בבירור של סיבה למיחושים בבטן עליונה צד ימין. ב-US בטן שעשיתי כבר כמה פעמים הכל תקין, חוץ מכבד שומני שלפעמים מופיע ולפעמים לא. גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים. בבדיקות דם מורחבות שעשיתי לפני שבוע יצאה חריגה ב-ALPHA FETOPROTEIN TM . התוצאה היא 10.82כאשר הגבול העליון הוא 7. רציתי לבקש התייחסות לתוצאה הזאת ומה לעשות בהמשך. אולי חשוב להוסיף, שחוץ ממיחושים בצד ימין בטן עליונה, היו לי התקפי כאבים חזקים באיזור הקיבה. בבירור שנעשה אז, לפני כ-5 שנים, נבדק גם אמילז ונמצא גבוה - 165, כאשר הגבול העליון הוא 100. תוצאת האמילז בבדיקות האחרונות - 145. הכאבים האלה באיזור הקיבה בינתיים הפסיקו, אבל המיחושים נשארו. הם מופיעים בעיקר בזמן הליכה או עמידה, או במאמץ גופני אחר, ומלווים בחולשה כללית. כשאני מתיישבת ונחה, זה עובר. בסך-הכל, אני מרגישה עייפות, התפקוד שלי נפגע, אני דואגת ונמצאת באי-וודאות. אודה על תשובתכם לגבי הכיוון של המשך הבירור, - דורה.

לקביעת תור
    סגירה
    ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה

הוספת תגובה

• ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/05/2011

רמת אלפא-פטו פרוטאין כזו אינה אבחנתית ואינה מעידה על הפטומה אך מצדיקה ביצוע US באם לא נעשה בחצי השנה האחרונה . יש לה ערך במעקב בחולי כבד כרוניים...
    גם רמת עמילז כזו אינה אבחנתית ותתכן הן בדלקת לבלב כרונית והן במצבים אחרים שפירים כמקרועמילסמיה (בה הרמה בשתן תקינה וניתן לבדוק ליפז בדם ובשתן שיהיו תקינים. לגבי המחושים הם בלי ספק מצריכים בירור כולל בדיקות דם מלאות ובשילוב עם שאר התלונות שקילת CT בטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דורה
    10/05/2011

תודה רבה לך פרופ' זמיר על תשובתך המהירה שנותנת כיוון להמשך הבירור, בברכה - דורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור של מיחושין בצד ימין בטן

דורין
    14/06/2011

שלום לפרופ' זמיר, לפני כחודש התייעצתי איתך בקשר למיחושים בצד ימין בטן עליונה. בהמשך להמלצתך עשיתי שוב US בטן אצל רופא מומחה שיצא שוב תקין, וגם עשיתי בדיקת דם לליפאז (יצא בגבולות הנורמה - 33) ובדיקת אמילאז בשתן (יצא גם תקין - 104). המיחושים בצד ימין ממשיכים להציק, במיחד בכל הפעוליות הגופניות שנעשות בעמידה: בעבודה, בהליכה, בסידורי בית. מחכה עכשיו לתור של CT או MRI. רציתי לשאול האם יש דחיפות בביצוע הבדיקה הזאת, ומה עדיף לבחור - CT או MRI בטן? שוב מודה לך מקרב לב, - דורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו
    ירדנה
    08/05/2011

אפשר לבצע את שתי הבדיקות גסטרו וקולונסקופיה באותו זמן ?
    האם זה לא מסוכן ?
    אני חוששת .

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרו

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    09/05/2011

אין שום בעיה לבצען ביחד-חוסך זמן, הכנה ויום עבודה לחולה והכל באותה סדציה. רק במידה ומדובר באדם קשיש וחולה מאד כדאי לשקול הפרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסננה שומנית - ירידת משקל
    רובין
    08/05/2011

לפני שנתיים עברתי ניתוח ע"ש וויפל בלבלב, בפתולוגיה נמצאו תאים סרטניים, עברתי שני סבבי כימותרפיה ומקווה שהחלמתי. לפני כחצי שנה החלה תופעה של הסננה שומנית שהתגלתה בבדיקות תפקודי כבד, סובל מיציאות תכופות, ושלשולים ומשקלי יורד בהתמדה בשל אי ספיגת המזון. בן 61, מקבל קריאון מה הטיפול המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    הסננה שומנית - ירידת משקל

הוספת תגובה

• הסננה שומנית - ירידת משקל - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    09/05/2011

ההסננה השומנית אינה קשורה כמובן לשלשולים ולירידה במשקל, היא קשורה דווקא בעליה במשקל ולבסכרת שאולי התפתחה בכקבות הניתוח. שלשולים וירידה במשקל יכולים לנבוע הן מהשנות אך בלי ספק עשית או אתה מתוכנן לPET CT או מאי ספיקה פנקריאטית על רקע שאת הלבלב וכריתתו ולכך צריך קרוב לוודאי תוספת אנזימים )קריאון ודומיו)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בקיבה
    מעיין
    08/05/2011

למעלה מ3 שנים אני סובלת מכאבים בקיבה.
    התקף הכאבים בא בפתאומיות לעיתים קרובות ואף רחוקות.
    אני לא חושבת שהכאבים נובעים מאכילת מזון לא טוב בשבילי.
    הכאב הוא מעין כאב עם תחושה ש'לוחצים' לי על הקיבה וקשה לי לפעול בצורה הרגילה שלי ביום יום עקב התקף הכאבים.
    כשמגיע ההתקף, הוא מגיע לשעות רבות ביום, ואפילו יכול להמשך הכאב למעלה מ12 שעות עד שהוא עובר.
    אני לא לוקחת משככי כאבים כי זה לא עוזר, וכל מה שאני מכניסה לפה אם בכלל, זה חתיכות לחם על מנת 'לרפד' את הקיבה ולנסות להרגיע את החומציות, אך הכאב לא נפוג מיד.
    הלכתי ל2 רופאי גסטרו בשנתיים האחרונות, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות לקיבה, מלבד הגסטרוקופיה. בדיקת החיידק יצאה שלילית, באולטראסאונד לא היה משהו חריג כלל, ובדיקת לקטוז הייתה חיובית, אך ההתקפים לא מעידים על כאב כזה, ואף הפסקתי לגמרי לצרוך מוצרי חלב עקב כך.
    מה עליי לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בקיבה

הוספת תגובה

• כאב בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/05/2011

כדאי לבצע גסטרוסקופיה, לשלילת ממצא פפטי, אם כי יתכן שמדובר בNUD-NON ULCER DYSPEPSIA ניתן לנסות טיפול בלוסק או דומיו עד לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אנדוסקופיה
    ע.ג
    07/05/2011

בבדיקה אנדוסקופיה בעיקבות כאבים בקיבה. במעבר ושט קיבה 3 אריזונות באורך 0.5 ס"מ .בקיבה כולל היפוך נמצא אריזונות ארוכות מרובות בגוף הקיבה כנראה אטופי אבחנה אנדוסקופי reflux esophagitis la grade a gastric body erosions and atrophY

מה זה אומר ואיך אפשר לטפל יש לציין שלפני כחודשים ביצעתי בדיקה לחיידק הלובקטר והיה תקין והכאבים היו לפני כן.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה אנדוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקה אנדוסקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/05/2011

יש לך דלקת בוושט המצריכה טיםול באומפרדקס או דומיו. בקיבה אם יש ארופית רירית מוכחת היסטולוגית כדאי לדעת אם יש הליקובקטר ומה רמת B12 שספיגתו מופרעת בקיום גסטריטיס אטרופית ואז יש לתיתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אידוסקופיה המשך לתשובה

ע.ג
    08/05/2011

תודה על התשובה המהירה
    ובדיקה של נ12 נהתבצעה ב1.5.11 התקבל 374 pmol/L
    C13 UREA BREATH TEST ב 7.2010 התקבל 1.030 DELTA C

אני סובלת מתת פעילות ולוקחת אלתרוקסין 200מ"ג ליום וכדור קרטיה

הכאבים בקיבה יש נם כבר כמה שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אידוסקופיה המשך לתשובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

לא ברורה לי משמעות המספרים ולמה הם משתייכים. באם הליקו היה חיובי יש לטפל ולחזור על הבדיקה. אם הכאב ממשיך למרות שתבחין נשימה שלילי ישלשקול גסטרוסקופיה חוזרת וUS אם לא עשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה