מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב לך ד"ר יש לי שאלה חשובה ..פליקס13/04/2011
אני בן 23 , ולפני שבוע עשיתי בדיקת דם ..
יצאו לי ש (GOT(AST שווה ל 82 שהטווח התקין בין 0 ל 35
יצא לי לי ש (GPT (ALT שווה ל 241 שהטווח התקין נע בין 0 ל 45
כמו כן יצא לי שרמת העמילז היא 136
אני רוצה לציין שעשיתי בדיקת דם לפני כמה חודשים וגם שם היו לי רמות יותר גבוהות מהמקובל .
השאלה שלי היא כזו .. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה ?
קבעתי תור לרופא משפחה והכי מוקדם שאפשר זה עוד שבועיים בגלל החגים .
אפשר לחכות אם זה או שזה דחוף לבדוק ?
ומה אפשר לעשות לבנתיים ...
תודה רבה מכול הלב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב לך ד"ר יש לי שאלה חשובה .. - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/04/2011יש לך הפרעות בתפקודי כבד שיתכנו בשל מחלה נגיפית כמו אחדמסוגי ההפטיטיס, מחלת הנשיקות ואחרים וכן מתרופות או אלכוהול וכבד שומני. כדאי להגיע לבירור אצל גסטרואנטרולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהעומר13/04/2011
שלום רב,
לפני כמה שעות סבלתי משלשול, כרגע אינני יודע אם התופעה נמשכת או לא.
השלשול היה חריף והמים היו בעלי גוון אדום. הריח היה חמוץ.(אני חושד שזה דם)
יש לציין כי אכלתי סלט סלק לפני יומיים.
האם יש צורך לבצע בדיקה או שרק אם הצבע האדום יופיע שוב יש לבצע בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/04/2011סלק יכוללצבוע צואה בצבע דומה לדם (וגם שתן) לא ברור לי מה זאת אומרת לא לדעת אם אתה עוד משלשל ומהו שלשול חריף (שורף?) חשוב גילך וגורמי סיכון לדימום. האם יש מחלה פפטית.? הטאם יש כאב בטן? האם נטלת אספירין ודומיו? כדאי לעשות ספירת דם מחר ולעקוב אחר צבע הצואה ולהתיחס ברצינות אם הענין נשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ana בעקבות עליה באנזימי הכדנה12/04/2011
שלוםרב
בעקבות עליה בערכי אנזימי כבד
gpt alt 103
נשלחתי לבדיקת ana
והתוצאות הם:
בשיטת elisa
antinuclear ab _ana negative
בשיטת ifa
ana titer 1:160
ana pattern homogenous
יתר התוצאות:
ena negative
dna (ds)ab 9.6 בגבולות הנורמה
anticentromer nrgative
mitchondrial ab negative
smooth muscle ab שלילי
שאלתי :כיצד יתכן שבשיטת elisa ה-ana שלילית
ובשיטת ifa יש תוצאות אחרות?
לפי מה הולכים?
והאם יש בדיקה שמכריעה בין שתי השיטות?
בברכהובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ana בעקבות עליה באנזימי הכ - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/04/2011מדובר בשתי בדיקות שונות שרגישותן שונה, איני יודע לגבי אמינותן ואמינות המעבדה(ענין לראומטולוג/אימונולוג). חשובה הקליניקה ואם יש חשד של ממש בהפטיטיס אוטואימונית (מה מצב האימונוגלובולינים?ASMA (כנראה שלילי וזה לא תומך בהפטיטיס אוטואימונית) כדאית התיעצות אישית עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ana
דנה14/04/2011המון תודה על תשובתך
הבדיקות האחרות תקינות
smooth muscle ab negative
mitochondrial ab negative
igg 1070 בגבולות הנורמה
igm 275 כשהנורמה 230 ,קצת מעבר לנורמה
iga 137 בגבולות הנורמה.
הבדיקה היחידה שמושכת לכיוון הפטיטיס אוטו אימונית היא בדיקת ana ,שלפי שיטה אחת שלילית ולפי אחת חיובית.
אין שום תןפעות קליניות, מרגישה טוב,לוקחת ליפיטור בגלל קולסטרול,והופניתי לבדיקות הנ"ל בגלל
gpt 103
האם יכול להיות הפטיטיס אוטו אימונית ללא שום תופעות קליניןת?
בברכה והמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ana - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/04/2011סה"כ טיטר הANA גבולי (מתחילים לבדוק בכלל מ1:80 , טיטר אחד לפני. לא הייתי מאבחן הפטיטיס אוטואימונית על סמך זה בלבד, מה עוד שיתכן וההפרעה הקלה בתפקודי כבד תתכן בשל הליפיטור או מסיבה אחרת. אני ממליץ על התרשמות גסטרואנטרולוג אישית ואת מוזמנת למרפאתיהפרטית או למרפאת ד"ר מלניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של תרופת לנטוןוילמה12/04/2011
האם נטילה קבועה של לנטון יכולה לגרום לעליה בתפקודי כבד מלווים בגרד בגוף? אני נוטלת את זה מספר חדשים עקב רפלוקס בושט ובהמלצה של רופא גסטרו .
תפקודי הכבד שלי עלו וגם כחודש לאחר תחילת נטילת התרופה אני סובלת מעיקצוץ בגוף.כרגע אני בבירור של בדיקות דם וכו, אבל רציתי לדעת אם זה אפשרי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של תרופת לנטון - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/04/2011זה בהחלט אפשרי, כל מעכבי משאבת המימן יכולים לגרום לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת UPPER GIמאיר12/04/2011
אני לאחר ניתוח שרוול + ניתוח חוזר לתיקון דליפה.
עקב קושי בבליעה ותחושת מלאות המלווה בכאבים לאחר אכילת כמות מזערית של מזון, בוצעה בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול ולהלן תוצאותיה:
ושט: תקין עד קו הזי ב39 ס"מ מהשיניים - באזור ארוזיות פסיות.
קיבה: מחולקת ל-2 חלקים. כיס עליון: מ-39-45 ס"מ, הרירית בחלק זה גסה, מודלקת
עם ארוזיות. ב45 ס"מ התכנסות קפלים לאיזור הניראה מוצר אך ניתן להרחיבו
ע"י ניפוח ומעבר האנדוסקופ לכיס התחתון בקלות. רושם של פיתול סביב ציר
האורך של הקיבה.
תריסריון: הבצל וחלקו השני נבדקו ונמצאו תקינים.
מסקנות:
אסופגיטיס דרגה B
מצב לאחר ניתוח שרוול עם חלקות הקיבה ל-2 כיסים, עליון/תחתון עם פיתול סביב הציר
האורכי של החלק העליון, ההיצרות בין הכיסים היא פונקציונלית וניתנת למעבר בקלות
גסטריטיס ניכרת בכיס העליון
ממליץ - מוטיליום 10X3 לפני האוכל
נקסיום 2X40 לפני האוכל
לדיון עם הרופא המנתח
ברצוני להבין: מה הכוונה קיבה מחולקת ל-2 כיסים עליון/תחתון ?? למה הכוונה ההיצרות בין הכיסים היא פונקציונלית ???
אודה על התייחסותכם.
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסותכם - תודה
מאיר14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת UPPER GI - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/04/2011אלו ממצאים המתאימים לניתוח והינם תקינים, הכוונה היצרות תפקודית בעקבות ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובהדוד11/04/2011
בן 65 במצב בריאותי טוב, בדיקות הדם והשתן ואחרות תקינות למעט ברזל. הסיבה לבדיקות אנמיה מחוסר ברזל.
בדיקת גסטרוסקופיה כולל ביופסיות מתריסריון יורד ומהקיבה תקינים לחלוטין.
בדיקת קולונוסקופיה: "המעי הגס נבדק לכל אורכו. המעי הדק הסופי נראה תקין (ביופסיה מס. 1). בקרקעית הצקום פוליפ זעיר שנכרת בשלמותו ע"י ביופטר (ביופסיה מס. 2). שאר המעי תקין. מומלץ לחזור על הבדיקה עוד 5 שנים".
תשובה היסטופתולוגית:
ILENUM, BIOPSY: NO PATHOLOGIC CHANGE
CECUM, BIOPSY: TUBULAR ADENOMA WITH LOW-GRADE DYSPLASIA
SNOMED: T-67000, 65000, M-00100, 82110
מה משמעות התוצאה ומה הסיכון להתפתחות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/04/2011אין לך סיבה לדאגה מדובר בפוליפ ניאופלסטי( בעל פוטנציאל לממאירות בסיכון נמוך בעוד שנים רבות, אם בכלל בהתחשב בגודלו המזערי) שיש בערך לשליש מהאוכלוסיה בגילך במעי הגס, ובגודל כזה הוא נטול משמעות פרקטית-חזור על הבדיקה בעוד 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מסיבוכים של ה. פילורייוני11/04/2011
שלום למומחה,
בן 35 בריא בד"כ (פרט למיגרנות קלות-בינוניות ללא טיפול תרופתי מיוחד), לפני כחצי שנה החלו כאבים קלים מאחורי הסטרנום שבאו והלכו ללא טיפול או התייחסות מיוחדת מצידי או מצד הרופאים.
לפני כחודש וחצי התחילה צרבת שלא פסקה במשך שבוע + כאבים ברום הבטן.
בוצע US דרכי עיקול עליונות - תקין.
בוצע רנטגן+בריום וק"ת - הודגם בקע סרעפתי קטן ורירית קיבה מוגדלת.
תבחין נשיפה UREA - חיובי (מעל 30).
ניתן טיפול משולש לה.פילורי (קארין, מוקסיפן + אומפרדקס), כאשר את הטיפול האנטיביוטי (10 ימים) סיימתי לפני מספר ימים, ונותר עוד חודש וחצי לסיום הטיפול ב-PPI.
כמו כן ביצעתי שינוי תזונתי קיצוני (לפי המלצות הרופא).
מרגע התחלת הטיפול ב-PPI הצרבות הפסיקו, אך עם התחלת הטיפול האנטיביוטי חלק מהתסמינים האחרים החמירו (כאבים ברום הבטן התגברו במעט + כאבים פתאומיים חדים מאחורי הסטרנום המתגברים בתנוחות ותנועות מסויימות). כמו כן לעיתים תחושת צריבה בגב העליון מצד שמאל (בצמוד לעמוד השדרה).
לטענת רופא המשפחה אין מקום לדאגה עקב החמרת התסמינים ואין מקום לביצוע גסטרוסקופיה בשלב זה.
אני מודאג מאוד מהעובדה שהטיפול התרופתי לא משפר את המצב, ומהסיבוכים האפשריים של ה. פילורי במיוחד לאור העובדה שתזונתי בעבר לא הייתה טובה (עשירה בבשר ודלת ירקות).
האם אתה ממליץ להתעקש על ביצוע גסטרו בכל מקרה?
האם התסמינים שאני חש אכן שכיחים גם לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי?
תודה מראש על התגובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מסיבוכים של ה. פילורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/04/2011ראשית אין סיבה לדאגה בגילך ועם תלונות מעין אלה. יש לך כנראה אלמנט ניכר של GERD שמעט הוחמר לאחר הטיפול בחידק. לתזונה חלק לא מהותי כאן אם כי כדאי להמנע מאלכוהול עישון ושומנים ביתר. אם הPPI לא ייטיבו עמך הייתי שוקל ביצוע גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
יוני12/04/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד כבדמשה11/04/2011
שלום,
תוך כמה זמן מקבלים בד"כ תוצאות לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/04/2011אינדיבידואלי ותלוי מצב כוח האדם וכמות הבדיקותבקופות. בד"כ כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה11/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה.דחוף!דינה10/04/2011
שלום!
בעלי בן 50 עבר לפני שבוע קולונוסקופיה ארוכה,הורידו לו פוליפ בגודל 0.8 ס''מ והתשובה של הביופסיה "serrated adenoma".
האם מדובר בגידול סרטני?
אני מאוד מבקשת את תשובתכם בהקדם האפשרי.
תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה.דחוף! - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/04/2011לא, מדובר בפוליפ שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס קיבתי ושטיליאנה10/04/2011
שלום,
שמי נליאנה ואני עושה עבודת חקר על רפלוקס קיבתי ושטי ועלו לי כל מיני שאלות לראש
כמו: מהי ההגדרה המדויקת לרפלוקס קיבתי ושטי?
מה ההשפעה של ההליקובקטר פילורי על התסמינים?
ותהיתי גם אם יש טיפול אלטרנטיבי לדיאטה?
תודה מראש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קיבתי ושטי - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/04/2011כדאי שתדוני על כך עם המדריך שלך במחקר. הפורום נועד לפתירת בעיות רפואיות בחולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך10/04/2011
אני חושבת שאני סובלת ממעי רגיש פשוט יש לי תקופות שכשאני אלך פעם ראשונה לשירותים זה יהיה עצירות ופעם שנייה ואפילו שלישית זה ייצא רך. יש תקופות שגם הכול מסתדר אבל זה נורא מטריד אותי. עשיתית בדיקות לפני שנה והכול בסדר אני לא סובלת מצליאק או רגישות ללקטוז הכול בסדר. מה שכן יש לי גם הרבה גיהוקים שקראתי שזה אחד המאפיינים של התסמונת? האם אני צריכה להיות מודאגת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/04/2011ממש לא, הסיפור נשמע כתסמונת מעי רגיש חשוב משך הסימפטומים העדר סימנים מדאיגים כמודם בצואה הסתמנות לילית וירידה במשקל . התיעצות אישית עם גסטרואנטרולוג מומלצת (חשוב גם גיל החולה, הסתמנות חדשה כזו בגיל 60 שונה מסיפור ממושך כזה בגיל 20)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה. שאלה לגבי תזונהביאנקה09/04/2011
אילו פעולות אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב: מבחינת תזונה, פעילות גופנית וכולי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה. שאלה לגבי תזונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/04/2011על איזה מצב את מדברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנדקסעירית09/04/2011
אפשר לחצות את הכדור זנדקס לחצי מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנדקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/04/2011כן, אך לא מומלץ מאחר וזה מינון קטן לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גסטרוסקופיהביאנקה08/04/2011
היה כתוב בסיכום: חשד לבארט קצר והומלץ לי טיפול באומפרדקס. אפשר לקבל הסבר על הסיכום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/04/2011מדובר בשינוי היסטולוגי דיספלסי של הרירית מקשקשית לאדנומטוטית (בלוטית) דמויית רירית מעי דק, בשל הגירוי החומצי הממושך. שינוי זהפרה-ממאיר אם כי ברמה נמוכה ביחוד בברט קצר לעומת ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהמוגלוביןאני08/04/2011
אימי בת 76 בערך, בריאה בדר"כ למעט צינתור לפני 4 שנים ומצבה הלבבי טוב (נוטלת תרופות קבוע) וכמו כן מתפקדת היטב.
עשתה בדיקות דם כלליות.
WBC 7.1 ׁ(נורמה 4.5 - 11)
RBC 4.05 ׁ(נורמה 3.8 - 5.2)
למיטב הבנתי - תקין.
המוגלובין 10.7 (נורמה 11.7 - 16.1) בעבר הלא רחוק היה 12
פריטין 200 (נורמה 10-120)
(נורמה 0-31) 20 ALT ׁ(GPTׂ
AST (GOTׂ 21 (נורמה 10-31)
למיטב הבנתי תפקודי הכבד תקינים.
יתר התוצאות בבדיקות הדם הן תקינות ובגבולות הנורמה.
מה עשויה להיות הסיבה לפריטין הנ"ל ולהמוגלובין הנ"ל?
האם משהו מסוכן חלילה?
לפני כשנה עשתה אימי גסטרוסקופיה לא עקב בעיית אנמיה. ויצא שאין סרטן חלילה ואין אולקוס אלא נמצא גסטריטיס ומקבלת מאז כדור בשם לנטון.
מה הסבירות שמדובר בדימום ממערכת העיכול??
האם כל דימום ממערכת העיכול משמעותו סכנת חיים או מחלה קשה המסכנת חיים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בהמוגלובין - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/04/2011אמנם יש אנמיה אך הפריטין תקין , מה שלא תומך בחסר ברזל, על מנת לדעת בוודאות יש לדעת ערכי ברזל וטרנספרין. דמם מדרכי עיכול יכול לסכן חיים כשהוא חריף ולהעיד על ממאירות כשהוא כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)