מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוב על כולסטיראמיןאירוס23/03/2011
לדודתי רשמו כולסטיראמין. בחודשיים האחרונים היא סובלת מתסמינים קשים במע' העכול, עברה את כל הבדיקות האפשריות ודבר יחיד שנמצא הוא דלקת במפגש בין הושת לקיבה . התסמינים כוללים צריבה בבטן עליונה ותחתונה, תחושת מלאות ולחץ, שיהוקים, עצירות, בחילות, הקאות. התסמינים קיימים מסביב לשעון , בלי הפסקה.
אני רוקחת , ואולי תגידו שאני אמורה לדעת את התשובה לבד, אך איני מבינה כיצד הכולסטיראמין, שמנגנון הפעולה שלו הוא ספיחת חומצות מרה במע' העיכול, עשוי לעזור לתסמיניה? באיזה מנגנון? בנוסף, האם לא יחמיר את העצירות ממנה היא סובלת גם כך?
תודה רבה על התיחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב על כולסטיראמין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011אני גם לא מבין מהקשר לתלונותיה וטיפול עם כוליסטיראמין. זה נשמע קשור לרפלוקס ויש מקום לטיפול עם מינונים גבוהים של ppi.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשרון23/03/2011
אני בדיאטה כבר כחודש ימים ואוכלת לחם קל עם דגנים וקראתי שללחם קל עם דגנים מסובין גורם לכאבי בטן נפיחיות וגזים בשל עיכול מסובך שהלחם גורם.
אני באמת סובלת נורא מהלחם איזה לחם ממולץ לאכול בדיאטה וגם שיהיה קל ?
האם קיים לחם קל שלא גורם לבעיות בעיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011אני לא בטוח שיש קשר ואני לא יכול לתת המלצה על לחם מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבה ועצירותאנט22/03/2011
שלום, שמי דליה , בת 22.
לאחר תלונות רבות על כאבים בבטן העליונה נמצא אצלי הליקובקטר ומאוחר יותר, לאחר שהחמירו הסימפטומים והטיפול המשולש שכנראה לא צלח, נמצאו אצלי דואודניטיס ואולקוס בקיבה. נטלתי נקסיום במשך ככמעט חודש.. אתמול סיימתי את הקופסא והפסקתי. אני ממשיכה להרגיש את אותם ההרגשות... בחילות, צרבות, טעם מר בפה, קשיי בליעה וכאבים בבטן העליונה.
בנוסף, יש עוד משהו שמטריד אותי, שאני חושבת שקצת זנחתי .
איני יודעת אם זה קשור אחד לשני.. אבל הכל התחיל מעצירות. באוגוסט שעבר התחילה לי עצירות די קשה (היו פעמים שגם במשך שבוע וחצי לא ניגשתי לשירותים). כאשר כן הייתי ניגשת לשירותים הצואה הייתה קשה ומאוד רירית (מלווה במוקוס). סלחו לי על הכניסה לפרטים הקטנים.. כיום העצירות כבר איננה קיימת, או לפחות היא הרבה פחות קשה. אני ניגשת לשירותים בין פעם ביום לפעם ב-3 ימים. אך הצואה עדיין מעט רירית ורכה (לא שלשול), צבעה תקין. לעיתים מדובר מצואה שצורתה כמו עיגולים קטנים מחוברים ולעיתים פשוט ארוכה כזו. עשיתי גסטרוסקופיה (בה התגלו האולקוס בקיבה והדואודניטיס), עשיתי סיגמואידוסקופיה (לא נמצא כלום פרט לפיסורה), ביצעתי גם US בטן עליונה ותחתונה שיצאו תקינים, בדיקות דם הכוללים ספירת דם, ASCA ANCA ו-CRP שיצאו תקינים. האם העצירות הזו והצואה ה'מוזרה' הזאת זהו חלק מסימפטומים של מה שנמצא אצלי בקיבה ובתריסריון? או האם זה יכול להצביע על משהו אחר? אודה לתשובתכם.
דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה ועצירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011אם כל הבדיקות תקינות התלונה של הצואה נשמעת כמו מעי רגיז.
אין קשר בין זה לבין האוכוס בקיבה וחייבת להחזור על הגסטרוסקופיה לבדוק אם האולכוס חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון?דודו22/03/2011
מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון?
*** קולונוסקופיה - בן 64, בריא, תלונות: אנמיה מחוסר ברזל, כאב בטן.
נבדקו: המעי הגס עד לצקום שזוהה לפי צורתו האופיינית, פתח התוספתן ומסתם אילאו-צקלי, מעי הדק הסופי צונתר, בוצע תרגיל היפוך ברקטום.
ממצאים: המעי הגס נבדק לכל אורכו. הכנה טובה של המעי. מעי הדק הסופי נראה תקין - ביופסיה מס. 1.
בקרקעית הצקום פוליפ זעיר נכרת בשלמותו ע"י ביופטר - מס. 2. שאר המעי תקין.
אבחנות: DIMINUTIVE CECAL POLYP
הערות: ממליץ לחזור על הבדיקה עוד 5 שנים.
*** גסטרוסקופיה - ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם.
בקע סרעפתי קטן מ- 40 עד 38. SMALL HIATUS HERNIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011הפוליפ קרוב לודאי שפיר ולכן אין שום חשיבות. יש לאשר זאות לאחר קבלת תשובת הביופסיה.
ההרניה יכולה לגרום לצרבת. ממצא מאוד שכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונו המכילים אשלגןשושנה21/03/2011
לבעלי יש רמות גבוהות של אשלגן בגוף והוא צריך לאכול מזונות שיש בהם כמות כמה שפחות אשלגן. האם תוכל להמציץ על מזונות שאין בהם אשלגן או שיש בהם כמות קטנה של אשלגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונו המכילים אשלגן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2011מציע להפנות לדיאטנית. אני רק יכול להגיד שמיץ טבעי ובננות מכילות הרבה בננות.
הנפרולגים מכירים הנושא טוב ואפשר גם לחפש פורום שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת קרוהן - בדיקת CTלילך21/03/2011
שלום,
לאחר תקופה ארוכה בה סבלתי מחום לא גבוה אך קבוע, כאבי בטן, ריבוי יציאות, הזעות לילה שלא אופיינו בעבר,הוחלט להפנות לCT (אציין שאני 12 שנים ברמיסיה).התוצאות התקבלו אודה על תגובתך: (הבדיקה כללה הזרקת חומר ניגודי)
3 נגעים היפודנסיים בכבד באונה הימנית בקוטר פחות מ-1 ס"מ, טיבם אינו ברור.
מספר רב של קשרי לימפה מאוד מוגדלים בשורש המזנטריום הגדול בקוטר 1.8X0.8. (לימפאדנופתיה מזנטריאלית?).
עיבוי דופן בקטע קצר של האילאום הסופי מלווות בהצרות הלומן לא עדות למחלת קרוהן פעילה.כל היתר נראה תקין..
האם יש מקום לדאגה לגידול ממאיר או שמא מדובר בזיהום קל המאפיין את המחלה? ואם מאפיין את המחלה איך זה שאין עדות לפעילותה?
אודה מאוד עד תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת קרוהן - בדיקת CT - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2011בממצאים בכבד לא נשמעים מסוכנים- יתכן המנגיומה שזה גידול שפיר.
יש כנראה מעט פעילות של הקרוהן וזה מסביר ההתעבות של הדופן וגם יכול להסביר הבלוטות. בכל זאות יש מקום להפנות לרופא גסטרו ולשקול קולונוסקופיה על מנת להגיע לביופסיה מהאיליום.
אין התמה טובה בין תלונות החולה לבין בדיקות ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אניזמוס וחוסר פתיחת הזווית הרקטליתרעש20/03/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 25 ומאובחנת אצלי הבעיה של אניזמוס. מזה כחצי שנה גיליתי שהשיטה היעילה והיחידה בשבילי להגיע ליציאה היא להחדיר אצבע אל פי הטבעת ולסובב אותה בתנועה מעגלית. כמובן אני עושה זאת עם כפפה ועם חומר סיכה גליצרין. האם הדבר מסוכן ויכול לפגוע בי?
אין לי שום אפשרות אחרת להגיע ליציאה מלאה (!) ופיזיוטרפיה לא עזרה לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אניזמוס וחוסר פתיחת הזווית הרקטלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2011אני מניח לטווח הארוך זה יכול לגרום לבעיה בספינקטר.
אני בכל זאות ממליץ להחזור למכון גסטרו להערכה של הבעיה כולל מנומטרעה ודפקוגרפיה אם לא עשית עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי
רעש21/03/2011כבר עשיתי. מלבד פיזיו לא נתנו לי פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011אנני יכול להציע סיוע נוסף דרך הפורום.
מציע להתייעץ שוב עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות, אם אפשראירוס20/03/2011
1. מה ההגיון במתן כולסטירמין לטיפול בבעיות עיכול? ( כמה שידוע לי, התוויתו היא להורדת כולסטרול)
2. לדודתי אמרו כל השנים שבארץ אין מבצעים בדיקת חומציות במע' עיכול. והנה היום הפנה אותה הרופא לבדיקת hour Ph study 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות, אם אפשר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/20111- הוא גם גורם לעצירות ולכן טיפול טוב נגד שלשול. הוא קושר את מלחי המרה שגורמים להפרשת מיים ממעי הגס.
2-בדיקה זו קיימת זמן רב בארץ ודי מקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובחילותמאיה20/03/2011
ביום רביעי בערב היה לי חום 37.4 (החום הקבוע שלי עומד על 36.4)
חמישי ללא חום עם בחילות והקאות כל היום וכאבי בטן בינוניים.
יום שישי חוץ מבחילה בבוקר ללא תופעות לוואי נוספות.
שבת שוב החלו התופעות, הקאתי בבוקר ולאחר כשעתיים החלו כאבי בטן עוויתים שנמשכו 20 דקות כל התקף עם הפוגה של חצי שעה בין כל התקף. הכאבים העוצמתיים הביאו אותי לידי בכי ופניתי לביקור רופא. הרופא רשם אומפרדקס (כאבי הבטן החלו עם צרבת) שלא קניתי מכיוון שאני לוקחת לנסופרזול פעמיים ביום בגלל שנתיים מלוות בצרבות) פראמין וספסמלגין, שאכן עזרו. המליץ על אולטרה סאונד לבדוק את כיס המרה אבל סך הכל לא נתן שום אבחנה.
היום התעוררתי שוב עם בחילות.
אין לי שלשולים ובגלל החוסר עכביות בתופעות מוזר לי שזה יהיה קלקול קיבה.
גסטרוסקופיה לפני שבועיים שיצאה תקינה (כדי לבדוק את עניין הצרבות) ובדיקת הליקובטור לפני שנתיים שיצאה שלילית.
הכאבים התמקדו במרכז הבטן העליונה והיו בעלי אופי של זרמים חשמליים שהתחילו חלשים, התחזקו והתחלשו בסוף.
ייתכן שזה קלקול קיבה/וירוס בקיבה? ייתכן שיש קשר בין כל התופעות? (הצרבות מהן אני סובלת כבר זמן רב והכאבים בימים האחרונים)
אני מרגישה שאני סתם הולכת לרופאים.. ):
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו ששכחתי
מאיה20/03/2011בת 23, בריאה בדר"כ (חוץ מהצרבות, כמובן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו ששכחתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2011לא ניתן לאבחן דרך הפרורום. עדיין הכי סביר שמדובר על מחלה נגיפית חריפה. אם אין שיפור יש צורך להגיע לרופא גסטרו להתחלץ בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רבותרונה20/03/2011
שלום, אני בחורה בת 26, לפני כשבועיים וחצי התחלתי לסבול מיציאות רבות במשך היום, בין 6 ל-10 יציאות ביום. במשך שבוע זה בא והלך, כלומר היו ימים שהיו יציאות פחותות. הלכתי לרופאת משפחה היא טענה שכנראה יש לי וירוס, לא עשיתי שום בדיקה. אמרה לי לשמור על דיאטה, לא לאכול ירקות ודברי חלב, ואמרה לי לקחת כדורי קל בטן, במשך 4 ימים אכן לא אכלתי ירקות ודברי חלב אחרי כל ארוחה לקחתי כדור קל בטן,3 פעמים ביום. אכן הייתה הטבה והפסיקו היציאות המרובות, לאחר 4 ימים חזרתי לאכול כרגיל ובמשך שבוע הכל היה בסדר והיו יציאות סדירות של פעמיים מקסימום 3 ביום. ועכשיו אחרי שבועיים וחצי שוב היו לי היום יציאות רבות ותכופות, מהבוקר היו לי 4 יציאות גדולות ועוד4 יציאות קטנות, היציאות בסדר גמור, אין לי שלשול. השאלה שלי היא מה יכול לגרום ליציאות רבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לומר
רונה20/03/2011הבטן שלי משמעה רעשים ויש לי גם גזים ואי נוחות כזו כאילו יש התרחשות בבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ששכחתי לומר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2011זה יכול להיות רבה דברים- זיהומיים, מעי רגיז למשל.ֿיש צורך להפנות לרופא המטפל להתחיל בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
רונה20/03/2011בעבר סבלתי מאנורקסיה, לפני 8 שנים, מאז אני כל פעם עולה ויורדת במשקל, כרגע אני גם במשל נמוך, 38.5 גובה 1.55 , ואני גם אוכלת יחסית הרבה ירקות ביום, ירקות מבושלים עם רסק עגבניות בצהריים, סלט בערב הכולל עגבניה גדולה, מלפפון בינוני, 2 מלפפונים חמוצים, הרבה חסה,האם זה יכול לגרום ליציאות רבות והאם יש קשר בין הכמות הגדולה של יציאות ביום לתזונה הלקוייה שלי בשל האנורקסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2011אוכל עם הרבה סיבים יכול לגרום ליותר יציאות.
אנני חושב שזה יהיה קשור לאנורקסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
רונה21/03/2011אז יכול להיות שיש קשר ליציאות הרבות לעובדה שאני אוכלת כמות יחסית גדולה של ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רונה22/03/2011התופעה של יציאות רבות בין 6 ל-10 ביום , לא בכל יום, יש ימים שיש לי 3 יציאות ביום, יכולה להצביע חס וחלילה על גידול במעי הגס? או סרטן?? אני דיי לחוצה מהעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2011לא נשמע כמו תלונה של סרטן אלה יותר מעי רגיז עקב כל ההחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלה אחרונה בהחלט
רונה23/03/2011החרדה באה בעקבות התופעה שהתחילה , של יציאות רבות ביום, באופן כללי האם יציאות רבות של עד 10 ביום לעיתים קרובות יכול להיות תסמין לסרטן במעי הגס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלה אחרונה בהחלט
רונה23/03/2011החרדה באה בעקבות התופעה שהתחילה , של יציאות רבות ביום, באופן כללי האם יציאות רבות של עד 8-10 ביום לעיתים קרובות יכול להיות תסמין לסרטן במעי הגס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלה אחרונה בהחלט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2011אם היציאות בעיקר ביום ולא מעירים אותך מהשינה אז מאוד לא סביר שהגורם לכך סרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא טובהאברהם20/03/2011
שלום
אתמול בצהריים התחלתי להרגיש מעט לא טוב, התבטא במחושים מאוד חלשים בבטן מידי פעם, תחושה של לחץ בבטן, תחושת בחילה מאוד חלשה, זיעה קרה מידי פעם, חולשה, חזרת טעם לגרון (טעם של מלפפון ואולי המיץ) והתקף שיעול שבמהלכו פלטתי רוק צמיגי לבן/שקוף.
לפני הארוע שתיתי מיץ אשכוליות ושעתיים לפני אכלתי טוסט עם מלפפונים טריים.
יצאתי לשירותים (לא שלשול) ולאחר מכן חל שיפור בהרגשה, אך לאחר מכן הרגשתי עייפות גדולה ולכן נרדמתי ל1-2 שעות.
בקימה ההרגשה השתפרה מעט, ללא חשק רב לאכול כאשר בסופו של דבר אכלתי ביצה קשה עם גבינה וירקות (מלפפון, פלפל).
להוסיף שיצאתי לשירותים כ-4 פעמים כאשר באחרונות מעט מאוד יציאה.
בלילה האחרון שוב הרגשתי צורך לצאת לשירותים (ישבתי שם די הרבה) ולקראת סוף היציאה היה לי דימום אדום.
הבוקר שוב היתה לי יציאה הפעם מאוד עסתית אך מעורבת בדם.
לציין גם מידי פעם תחושה של דקירה בצד ימין מעט מתחת לקו הטבור.
רקע: בן 40, לא מעשן, לא שותה, לוקח מידי יום כדור סרנדה, מטהפורמין, סימבקור.
מזה מספר שנים לא קטן סובל אחת לשנה - שנה וחצי מטחורים מדממים שטופלו בקשירה מספר פעמים ומספר פעמים הדימום הפסיק ספונטנית.
שאלותי:
האם כל הסימפטומים שתוארו קשורים ?
האם יש קשר למה שהיה לי אתמול לטחורים שהחלו לדמם אתמול בערב ?
האם יתכן כי הדימום החל בשל הישיבה הממושכת בשירותים, מספר פעמים ביומיים ?
האם אפשר להמשיך רגיל בכדורים לאור התופעות ?
האם מדובר ברפלוקס, צרבת, הליקובקטר ומה הקשר לדימום ?
האם יש עצות לטיפול בבית ?
כל המלצה עיצה והכוונה יתקבלו בברכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא טובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2011ככלל לא ניתן לאבחן דרך הפורום- חשוב מאוד האינראקציה עם הרופא ובדיקה פיזיקלית.
התלונות יכולות מספר דברים. הדחמום נראה קשור לטחורים.
מציע להפנות לרופא גטרו אם התלונות ממשיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסננסי19/03/2011
שלום
אובחן אצלי דלקת בוושט הרבה אדמומיות ולכן יש לי הפרשות צמיגיות שעולות מהקיבה.
נטלתי אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום ל3 חודשים שאחריו נראה שיפור במצב האדמטמיות בוושט וירידה ברמת ההפרשות ולכן רופא א.א.ג הוריד לי את המינון ל20מ"ג ליום ואחרי יומיים אני מרגישה שרמת ההפרשות שוה עולה ותדירות הוצאתן עלתה. האם מצב זה נורמלי בעקבות שינוי המינון וייקח זמן עד ההסתגלות למינון החדש או כדאי להיוועץ ברופא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/03/2011זה בהחלט יכול לקרות בשל הורדת המינון, באם ההסצמנות ממשיכה חזור למינון הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני באולטרסאונדשירה18/03/2011
ד"ר שלום רב,
בהמשך להתייעצות שלי עמך לגבי GGT גבוה 77 (שאר הערכים של תפקודי הכבד היו תקינים)
ביצעתי US בטן עליונה והתברר שיש לי כבד שומני בדרגה קלה (כששאלתי את הטכנאית היא אמרה שיכול להיות על רקע חילוף חומרים). לא הבנתי למה התכוונה.
בכל אופן להזכירך, התייעצתי עמך בנושא GGT גבוה 77 שהתגלה אצלי באקראי עקב בדיקות דם כרוטינה שביצעתי. כל הפעמים בהם ביצעתי תפקודי כבד תמיד היה תקין.כמו כן פעם ראשונה שהופיע אצלי כולסטרול 230 כשהנורמה 200.
בפעם האחרונה שביצעתי בדיקות כולסטרול היום 6/2010 והיה תקין כמו גם תפקודי הכבד בפעם האחרונה שביצעתי היה 10/2010.
שאלתי, הנני בת 53. מאד מאד רזה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת ולא לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. כי גם לא היה לי אף פעם כולסטרול. כמו שציינתי הערך של הכולסטרול הופיע אצלי גבוה בפעם הראשונה.
היתכן כבד שומני לאדם רזה וכבר בפעם הראשונה שמוצאים לו כולסטרול?
אני מכירה המון אנשים, וגם במשפחה שיש להם כולסטרול אך ללא ממצא של כבד שומני.
אני חוששת שכמו שזה התגלע כך באקראי, זה יכול להתדרדר למצב קשה יותר מהסיבה שכבר בפעם הראשונה שהתגלה אצלי כולסטרול יש לי כבר כבד שומני !!!
יכול לגרום לשחמת הכבד??!
האם יתכן וכבד שומני זה יכול להיות מצב הפיך? אתם ברפואה נתקלתם באנשים עם כבד שומני ובמעקב אחרי זה נרפאו לגמרי?
מה עושים? איזה מעקב עלי לבצע? האם זה מצב הפיך? כל כמה זמן צריך לעשות אולטרסאונד חוזר? האם היו מצבים שאתה מכיר שנמצא כבד שומני וכעבור זמן בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לא ראו את הממצא הנ"ל?
אשמח לתשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני באולטרסאונד - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/03/2011אין צורך בפניקה בשל כבד שומני מינימלי. זה ממצא שכיח. גם כולסטרול 230 אינו מפחיד חשוב כמה הLDL HDL שהם בטח תקינים?יתכן כבד שומני גם באנשים רזים בשל סכרת, תרופות , שומנים ועוד.יכולה בהחלט להיות וריאביליות בין הבדיקות אם בשל שינויי משקל קלים או פרשנות. תתכן שחמת בשל כבד שומני אך לא בשל שינוי שומני קל כשלך. האם נלקחו סרולוגיות מלאות זיהומית ואוטואימונית? כדאי מעקב תפקודי כבד מידי 6-12 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'רדיה למבליהגידי18/03/2011
שלום רב,
בבדיקה לפרזיטים נמצאה אצלי ג'רדיה למבליה
1. באיזה אופן ניתן להעריך שנדבקתי? (לא שהיתי בחו"ל מזה שנים רבות).
2. האם "מטרוג'יל" הוא טיפול נכון?
3. האם יתכן שפצעים סביב פי הטבעת נגרמו בעקבות הפרזיט? (מדובר בעור אדמומי המדמם מדי פעם). אם כן, האם הטיפול בפרזיט יעלים גם את אלה, או שמא יש לנקוט נגדם צעד נפרד?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'רדיה למבליה - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/03/2011אם יש אחים קטנים או ילדים בבית סביר להניח שהם המקור, המחלה די קלה ונפוצה יותר אצל ילדים. הטיפול במטרוגיל=פלגיל נכון . קשה לי לחבר לפצעים מאחר ואין זה טפיל המסתובב באזור, אלא אם כן יש אוקסיאוריס גם כן. התיעצות עם רופא עור בנוגע לפצעים מומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VIDEO CAPSULE מעי דק, תודה.דודו18/03/2011
מה משמעות תוצאת בדיקת ה- Video Capsule שביצעתי למעי הדק בשל: ירידה בברזל, חשד לקרוהן לפי ASCA חיובי. גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ו- CT בטן תקינים. בן 64, 73 ק"ג, 170 ס"מ.
Gastric passage time: 0h 1m, Small bowel passage time: 4h 13m
תהליך וממצאים: הנבדק בלע את הוידאו-קפסולה בצום, אחרי ששתה 1 ליטר מרוקן. הקפסולה נכנסה לקיבה אחרי 30 שניות, עברה לתריסריון אחרי 2 דקות והגיעה לקולון ב- 4 שעות ו- 16 דקות. לכן הושגה בדיקה שלמה של המעי הדק.
לאורך המעי הדק, יש לראות כמה לימפנגיאקטזיות ציסטיות, ללא משמעות קלינית. גם בחונום, ניתן לראות מוקדים בודדים של אריתמה ברירית, ללא כיבים. מימצאים אלה הם מינימליים ולא מתאימים למחלה דלקתית כרונית של המעי. הם נראים יותר כאנגיואקטזיות בודדות.
Cystic lymphangiectasias of the small bowel. Summary & recommendations:
Isolated angioectasias in jejunum. No evidence of inflammatory bowel disease.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת בבקשה..
דודו18/03/2011Cystic lymphangiectasias ו- angioectasias ו- אריתמה ברירית, האם ממצאים אלה או סך המצב הנ"ל קשורים לסרטן או מנבאים סרטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת בבקשה.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/03/2011לא, אלה ממצאים שפיריםובד"כ נטולי משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVIDEO CAPSULE מעי דק, תודה. - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/03/2011המשמעות שאין ממצא מתאים לקרוהן. ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)