מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומפרידקסרות22/04/2011
אחד הטיפים למניעת צרבת בכתבה היה "לא מומלץ להשתמש באופן קבוע בתרופה סותרת חומצה " אני כבר שנים משתמשת באומרידקס. מה הסעכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרידקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2011אןמפרדקס אינו סותר חומצה אלה מקטין עד להפסקה הפרשת חומצה.
יש נסיון רב בטיפול עם אומפדקס ואינו מסוכן כנראה לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז בפי הטבעתאריק21/04/2011
שלום,
אני בת 45. מזה כמה שנים, פעם בכמה חודשים, מתעוררת בלילה מכאב עז בפי הטבעת. הכאב נמשך מס' דקות ונעלם לבד. מרגיש כמו ציר חזק מכיוון פי הטבעת כלפי פנימה. אין לי טחורים ולא ברור לי מה המקור לכאב והאם צריך לטפל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עז בפי הטבעת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2011מציע לעבור בירור של גסטרואנטרולוג המתמחה בתחון קרקעית האגן.
יתכן מאוד התכבצות של שרירי האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימות מעיים חוזרותנטע21/04/2011
האם קיים טיפול מניעתי למקרה עם חסימות מעיים בתדירות של פעם בשנה,במשך כ10 לאחר ניתוח בטן (הסרה של הטחול)
אם קיימת גישה טיפולית מניעתית כלשהי (ע"י סטנט או משהו אחר) אנא המליצו לי על מומחה שמיישם אותה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימות מעיים חוזרות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2011לצערי אנני מכיר טיפול מניעתי לתופעה זו הנגרמת מהדבקויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת HBV QUANTITATIVE PCRישראל21/04/2011
אני חולה ב HBV שש עשרה שנה
3 פעמים עברתי ביופסיית כבד שבכולן הראו שזה כבד שומני עם דלקת נגיפית קלה ביותר
הבדיקות נעשו כחלק מבדיקות מעקב שגרתיות
בשנים האחרונות בבדיקות PCR כמותי תוצאותיי בין 500 ל 3600
בבדיקה האחרונה לפני חצי שנה התוצאה הייתה 1500
כעת התוצאה היא 9100
בבדיקת תפקודי כבד עלייה קלה מאוד ב GPT מ 40 ל 65 שאר תפקודי הכבד תקינים - הנני במעקב במרפאת כבד.
האם התוצאה האחרונה מצריכה טיפול מסויים ? ומה המספר 9100 מראה על תפקוד הכבד והדלקת בכבד ? ומאיזה מספרים אני אמור לקבל טיפול?
אם כן , איזה טיפול קיים היום שקיים בסל הבריאות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת HBV QUANTITATIVE PCR - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2011שיש עליה מעל 2500 בחולים ללא eag (כלומר עם eab) אז יש התויה לטיפול.
המצב לא קשה בכלל אך הטיפול הוא למנוע מחלת כבד בעוד מספר שנים. לפני שנותנים טיפול יש להחזור על הבדיקה הכמותי מאחר לפעמים יש שינוים בין בדיקה לבדיקה.
כל הטיפול הדרוש נמצא בסל הבריאות אך קרוב לודאי שאתה תקבל entecavir על מנת להקטין כמות הנגיף.
הבעיה מתחילים קשה להחליט על הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהשי21/04/2011
קיבלתי היום ערכה לבדיקת דם סמוי בצואה ונאמר לי שעדיף שלא לאכול בתקופת הבדיקה (3 ימים) בשר בקר או מאכלים אדומים כדוגמת עגבניות וכדומה (למרות שבהוראות ביצוע הבדיקה אין הנחייה כזאת)..
השאלה שלי האם אוכל לשתות יין בתקופת הבדיקה או אפילו מיץ ענבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2011אני חושב שתיתי יין ומיץ ענבים בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפרחל ארבל21/04/2011
שלום אני בת 30 בריאה בדרך כלל לפני 6 חודשים גילו לי פוליפ בכיס מרה בגודל 0.5 סמ עכשיו אחרי חצי שנה הלכתי לביקורת גילו פוליפ כ0.3 סמ מכוסה בצל מתי ניתן לנתח אודה לך על המלצתך בכבוד רב רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
רחל ארבל21/04/2011אני בת 30 בריאה בדרך כלל היום עשיתי US בטן עליונה הכול תקין בפרט כיס מרה שהודגם צל אקוגני בגודל כ 0.3 סמ המקרה ידוע של פוליפ אודה לך על תשובתך בברכה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2011פוליפ בקוטר הזה בכיס המרה דורש מעקב בלבד ללא התערבות כירוגית.
אם זה גןדל מעל 7 מ"מ אז יש מקום לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלי21/04/2011
שלום רב,
בת 25 , בתהליך גמילה ממשלשלים (16 כדורים בכל יום במשך 8 שנים)
בחודשים האחרונים החלו כאבים עזים מאוד בבטן תחתונה צד שמאל,
בנוסף, לפני התפנות יש התנפחות של צד שמאל של הבטן.
ברמב"ם (מרפאה להפרעות אכילה) המליצו לי לעשות קולונוסקופיה אך רופא המשפחה מתעלם מבקשתי וטוען שאני צעירה מדיי לבדיקה כזו ושאני אתן לזמן לעשות את שלו ולא נותן לי הפניה.
1. האם זהו חלק טבעי מתהליך שיקום מערכת העיכול?
2. האם יש אפשרות לבצע בדיקה זו ללא הפניה מרופא המשפחה?
תודה וחג שמח,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/20111- אנני יודע אם שחלק של תהליך השיקום ך אין ספק שנטילת משלשלים יכול לגרום לנזק לרירית המעי.
2-צריך הפניה לבצע קולונוסקופיה- יתכן ממקור רופא גסטרו ןלא רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מיימישמואל21/04/2011
בן 63 כבר 3 שבועות עם שלשול מיימי. מה יכול להיות הגורם ואיזה בדיקות עלי לערוך. ניסיתי לקבוע תור לגסטרו ונתנו לי לאוגוסט. עד אז היציאות היו די סדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול מיימי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/04/2011הבירור הראשוני יכול להיות דרך הרופא המטפל.
יש לעשות תרביות צואה ולבדוק בדיקת דם לפעילות של בלוטת התריס.
ההגדרה של שלשול כרוני היא מעל 6 שבועות מאחר שעד אז הרוב מסתדר.
יש גם לםעמים תרופות הגורמות לשלשול כגון metformin עבור סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס.נטלי20/04/2011
אפשר ליטול אומפרדקס בשילוב אם סרוקסט מבלי לחשוש מתופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2011לדעתי כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי TNFמור20/04/2011
אני בת 22 ומאובחנת בקרוהן מזה כשנתיים.
טופלתי שנה וחצי בפנטזה 4 גרם ליום ואימורן,אך לא היה שיפור במצבי (יציאות דמיות, אנמיה, חום, שקיעת דם גבוהה). כרגע הרופא המליץ לי להתחיל טיפול בתרופות אנטי TNF או בסטרואידים. רציתי לדעת האם כדאי לנסות להגיע לרמיסיה עם סטרואידים לפני שאני מתחילה להשתמש בתרופות אנטי TNF ? במידה והסטרואידים לא יעזרו האם אפשר יהיה לעבור מיד לתרופות אלו או שצריך לחכות פרק זמן מסוים?
כרגע אני לוקחת רפאסל וציפרוקסין.
ועוד שאלה, האם לחולי קרוהן מותר לבצע חיסון לוירוס הפפילומה?
האם במידת הצורך בזמן הטיפול באנטי TNF מותר לקבל חיסון טטנוס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי TNF - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2011יש מספר גישות לגבי טיפול- אחד לתת טיפול בשלבים והאחר לתת את הכל במקביל. יתכן ויש עדיפות לתת הכל ביחד. מציע להצמד להנחיות של הורפא גסטרו האחראי. אין בעיה לתת חיסון מת בזמן טיפול אך לא חיסון מוחלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבהירדן20/04/2011
שלום רב,
אני בת 23 ,יש לי קלקול קיבה שנמשך כ-4 ימים כבר.בהמלצת הרופאה לא הרבתי באכילה למעט קצת אורז והרבתי בשתייה אך זה עדיין לא עבר.אני יודעת שזה אמור לחלוף עד כ-48 שעות.
מה אוכל לעשות?
תודה רבה וחג שמח,
ירדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2011תלוי על עוצמת התלונות. עדיין סביר שיעבור לבד.
מציע להמנע ממוצרי חלב.
ההגדרה של שלשול כרוני הוא של 6 שבועות מאחר שרוב המקרים החריפים חולפים בפחות זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C עם התרופה boceprevirנועה519/04/2011
כנשאית של הפטיטיס C מסוג 1 ללא נזק לכבד, האם כדאי ורצוי לחכות לכניסת התרופה החדשה boceprevir שמצטרפת לשתי התרופות הקיימות פג- אינטרפרון וריבאוורין?
איך אני יכולה להצטרף לקבוצת מחקר של התרופה החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C עם התרופה boceprevir - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/04/2011אם אין נזק חכבד יתכן ואין צורך לטיפול. התכשיר החדש טרם קיבל האישור של הfda בארה"ב ויתכן יהיה בארץ לקראת אמצע 2012.
אני חושב שיהיה בסל בהתחלה רק לאנשים שלא הגיבו לטיפול המקובל היום.
אנני מכיר קבוצת מחקר בארץ לתכשיר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהboceprevir
קטי02/07/2011היכן ניתן להשיג את התרופה היום?
הרי שהודיעו בתקשורת כי כבר קיבלו אישור מ FDA לטיפול בהפטיט סי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהboceprevir - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2011קיבל אישור בארה"ב לפני חודש. בארץ ניתן לנסותו דרך טיפול חמלה במספר מרכזים אם טופל קודם ויש f3 לפחות פיברוסיס בבדיקת ביופסיה ופיברוטסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מגורגרמירי19/04/2011
מה זה אומר כבד מגורגר? האם צריך להתייחס לתופעה הזאת או לעבור לסדר היום?
למה כל פעם כשאני אוכלת מוצרי חלב כואבת לי הבטן? אין לי רגישות ללקטוז.
יש לי מספר אבנים בודדות קטנות בכיס מרה. מה זה אומר? ממה זה נובע? איזה תזונה עליי לאכול? למה? האם צריך לנתח את זה? ואם מוציאים את כיס המרה מה זה אומר? (למשל: האם יש צורך בכדורים?)
למה כירורג אחד אומר שצריך לכרות את כיס המרה והכירורג בבית- החולים אומר שלא צריך להתייחס לזה כי אם זה לא כואב אז סימן שזה לא מפריע? אם כך, למה נאמר לי על- ידי הכירורג לא לאכול שוקולד, ביצים מטוגן ושמן ואוכל דל שומן?
אם אין לי צליאק למה אני לא יכולה לאכול לחם, פתיתים, מקרונים ועוד פחמימות?
מה אתה ממליץ לי לאור כל התופעות האלה לאכול כדי שלא יהיולי חסכים בויטמין סי, בויטמין בי 12 או בסידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מגורגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/04/2011כבד מגורגר מחשיד על שחמת הכבד ויש צורך ליעוץ של רופא כבד.
מוסכם היום שאבנים בכיס המרה שלא גורמים לסיבוכים כגון כאבים - לא צריך לנתח.
קשה לי להסביר התלונות של כאבי בטן אך עם בדיקת לקטייז תקינה ז לא קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות עקב מחלת קרוהןדניאל19/04/2011
שלום רב,
אני בן 24 חולה קרוהן מזה 10 שנים. מאז ועד היום - הביטוי היחיד של המחלה אצלי היא היצרות באילאום הסופי.
בביצוע קולונוסקופיה היצרות זו מנעה את הכניסה למעי הדק.
בביצוע CT נמצא: "אילאום סופי עם עיבוי דפנות, האדרה, והיצרות יחסית עם הסננה בשומן מסביב".
עקב היצרות זו, פעם אחת שאכלתי כמות גדולה של גרגרי תירס, נגרמה לי חסימת מעיים קטנה.
מעולם לא נותחתי.
השאלה שלי - מנסיונך, מהי התרופה שיש לה היכולת הכי טובה להקטין את ההיצרות ? ולטפל במיוחד בהיצרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות עקב מחלת קרוהן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/04/2011זה תלוי אם כרוני ולא. תרופות כמו סטראידים ומשהו אחר אנטי-דלקתי יכול לעזור. לעתים לא מגיב לטיפול תרופתי ויש פתרונות כירוגיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסלירן18/04/2011
אני נוטלת אומפרדקס כבר כמעט חודש כטיפול מונע לריפלוקס שממנו אני סובלת.על אף הטיפול התרופתי אני מרגישה לפעמים שעדיין "עולה" לי.האם זה צריך להיות ככה? מה עליי לעשות? בנוסף, אני מרגישה כשאני בולעת את הרוק כאילו משהו תקוע לי בגרון.האם זה חלק מתופעות הלוואי של הכדור הזה? לא ראיתי שכתוב משהו על זה אבל כן ראיתי שכתוב על יובש בפה שאת זה לא היה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/04/2011אומפרדקס אינו טיפול נגד רפלוקס אלה נגד החומצה בתוך הקיבה. עדיין יכול להיות העברה של אוכל מהקיבה לושט. ניתן להכפיל המינון של אומפרדקס במידת הצורך . לא צריך להיות קשור להרגשה בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)