פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס
    לירן
    29/03/2011

האם זנטק ואומפרזול באים מאותה משפחה ועושים את אותה פעולה נגד ריפלוקס? מה יותר חזק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• ריפלוקס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/03/2011

אומפרזול יותר חזק וממשפחה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים
    רוני
    29/03/2011

בן 30 בריא בד"כ, עקב השתנה מרובה עשיתי בדיקות. בבדיקת תפקודי כבד גבוהים:

שאר הבדיקות כולל שתן, סוכר תקינות ובטווח הנורמה למעט LMY-60.6, HCT-41.8

0 mEq/L SODIUM

4.4 mEq/L POTASSIUM

8.0 g/dL PROTEIN-TOTAL

4.6 g/dL ALBUMIN

0.7 mg/dL BILIRUBIN-TOTAL

0.15 mg/dL BILIRUBIN-DIRECT

23 mg/dL UREA

0.78 mg/dL CREATININE

6.6 mg/dL URIC ACID

8.7 mg/dL CALCIUM

2.6 mg/dL PHOSPHORUS

36 IU GOT (AST) -הטווח עד 35

59 IU GPT (ALT)-הטווח עד 45

134 IU ALK. PHOSPHATASE-הטווח עד 120

92 IU GGT-הטווח עד 55

694 IU LDH-הטווח עד 480

152 IU CK-CREAT.KINASE(CPK)

144 144 mg/dL CHOLESTEROL

25 25 mg/dL CHOLESTEROL- HDL

211 211 mg/dL TRIGLYCERIDES

77 77 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc

5.8 5.8 CHOLESTEROL/ HDL

119 119 mg/dL NON-HDL_CHOLESTEROL

האם אני סובל ממחלת כבד? כיצד יש להתקדם מכאן?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/03/2011

צריך להבדק אצל הרופא שלך ורופא כבד על מנת להתקדם.
    כעת ניתן לומר רק שבדיקה אחת של הכבד לא תקינה ויכול להיות הרבה מאוד גורמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות ALT וAST גבוהות.
    רוני
    28/03/2011

שלום.

אני בת 26.
    בבדיקות דם שערכתי לאחרונה נמצאו הערכים הבאים:
    ALT- 58
    AST- 41

מבחינה עצמית של התוצאות באינטרנט הבנתי שמדובר בתוצאות החורגות מהנורמה, שקשורות לתפקוד הכבד.

אשמח לדעת מה זה אומר.

תודה רבה,
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    רמות ALT וAST גבוהות.

הוספת תגובה

• רמות ALT וAST גבוהות. - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

זה יכול להיות הרבה דברים - החל ממשני לשפעת עד לכל קשת מחלות הכבד.
    לא סביר שמשהו מסוכן אך מומלץ להפנות לרופא כבד לבירור- אם בבדיקה חוזרת הבדיקות אותו הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    אושר
    28/03/2011

מה זה אומר z line at 40 cm. shaski ring & grade 1 esophagitis
    אני בן 36 לאחר בדיקת גסטרוסקופיה עקב צרבות וקשיים בבליעה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• מה זה אומר? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

יש דלקת בושט בצורה קלה וקרום בושט התחתונה שיכוללגרום לבעיות בליעה. ניתן להרחיב הקרום על ידי ניפוח בלון בושט אך יש להתייעץ עם רופא הגסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי בעייה בסוגר של הושט?

אושר
    29/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי בעייה בסוגר של הושט? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    30/03/2011

אני לא יכוללומר. זה ניתן לדעת על ידי מדידת לחצים- מנומטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    חנה
    28/03/2011

שלום רב,
    יש לי כבד שומני ואנזימי כבד מוגברים.
    אני לוקחת תרופה בשם אנלפריל להורדת לחץ דם.
    האם תרופה זו עלולה להגביר את רמת אנזימי הכבד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

לא סביר שאנאלאפריל גורמת לפגיעה בכבד במקרה הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוריל ופגיעה בכבד?
    רון
    28/03/2011

שלום רב,

בן 57, , נוטל באופן קבוע אלוריל בשל חומצת שתן גבוהה שגרמה לפני כשנתיים לפריצת גאוט.

1. התוצאות לבדיקת תפקודי כבד במשך השנים היו בגדר הנורמה אך בתקופה האחרונה חלה עליה בערכי אנזימי הכבד.

הבדיקות האחרונות:

Alkp : נע בשנים האחרונות בין 65 ל- 90. בבדיקה האחרונה : 76

Alt : במשך השנים נע בין 22 ל- 44. בבדיקה האחרונה עליה נוספת מ – 35 ל – 43.

Ast : נע בין 30 ל - 47 בשנים האחרונות (כולל ירידה לעיתים בשנים מסויימות). בדיקה אחרונה: 46

Ldh (נע בין 403 ל - 438 בשנים האחרונות)

2. אני נוטל באופן קבוע אלוריל להורדת חומצת השתן ובאחרונה הומלץ לי להכפיל את מינון האלוריל מ 100 מ"ג ל- 200 כדי להוריד את חומצת השתן מתחת ל -6. (הרמאטולוג חושב כי כך לא אתלבט יותר מידי בנוגע לתזונה ואוכל לאכול כמעט הכל וללא חשש).

א. האם הגדלת המינון של האלוריל היא זו שגורמת בתקופה האחרונה לעליה בערכי ה - ast וה – alt?

ב. מה המשמעות לעליה בערכים אלו מבחינת תפקוד הכבד?

ב. לאחר הבדיקה האחרונה החלטתי להוריד את המינון של האלוריל ל - 100 מ"ג ואולי אף ליטול פעם ביומיים. האם כדאי לעשות כן?

ג. האם האלוריל יכול לפגוע בכבד והאם הערכים שנמצאו אצלי מצביעים על פגישה שכזו?

ד. לאחרונה, בשל ערכים נמוכים של ברזל נטלתי כדורי ברזל אך לאחר שקראתי באתרי הרפואה כי נטילה של אלוריל יחד עם ברזל עלולה לגרום לשקיעה של מלחי ברזל בכבד הפסקתי ליטול כדורי ברזל.
    כאמור, לפני כשנה נטלתי כדורי ברזל כדי להעלות את רמת ערכי הברזל והם אכן עלו, אך מאז שהפסקתי ליטול כדורי הברזל ערכי הברזל בדם ירדו באופן עקבי וחד ביותר. כך למשל: הפריטין ירד בשנתיים האחרונות מ – 65 ל- 24 (תוך שנה) ובבדיקה האחרונה- 20. ההמוגלובין ירד מ – 14.5 עד ל – 12.5, עלה בשל כדורי הברזל והחל שוב לרדת עם הפסקת כדורי הברזל. בבדיקה האחרונה : 13.6
    ערכי הברזל: 64

ה. האם יכול להיות קשר כלשהו בין נטילת האלוריל והירידה בערכי הברזל והאם האלוריל יכול בנוסף לפגיעה בכבד (אם אכן יש כזו) לגרום גם לדימום במערכת העיכול?

ו. אגב, הרופא, שלא ידע על הקשר השלילי בין הברזל לאלוריל סבור שאולי אפשר שלא ליטול את האלוריל והברזל ביחד כפי שעשיתי אלא בהפרש של כמה שעות ובכך תמנע אפשרות לפגיעה בכבד. האם צודק ואפשר ליטול אלוריל בבוקר וברזל בצהריים למשל?

לקביעת תור
    סגירה
    אלוריל ופגיעה בכבד?

הוספת תגובה

• אלוריל ופגיעה בכבד? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

כל כדור יכול לפגןע בכבד אך זה נדיר. אותו דבר עם אלוריל. אין בעיה עם נטילת ברזל במקביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת ברזל - מהיכן?
    רון
    28/03/2011

בריחת ברזל – למה ומאיפה?

בן 57, מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע.
    נוטל באופן קבוע אלוריל בשל חומצת שתן גבוהה שגרמה לפני כשנה לפריצת גאוט.

קיימת אצלי בשנים האחרונות נטיה של ירידה בהמוגלובין ובשאר ערכי הברזל.

המוגלובין: בשנים 2001-2008 ערכי ההמוגלובין נעו במגמת ירידה קלה מ - 14.5 ל- 13.5 ומ 2008 ועד 2009 המשך ירידה בערכים: מ - 12.8 ל - 12.4
    לאחר נטילת כדורי ברזל ערכי ההמוגלובין עלו ל - 13.7 ול - 14.5

לאחר שהפסקתי את נטילת כדורי ברזל ירדו הערכים שוב,תוך שנה ל - 14.3 ובבדיקה האחרונה ל- 13.6

כך גם לגבי הפריטין: מאז שהפסקתי ליטול כדורי הברזל גם מגמת ערכי הפריטין בירידה.
    הפריטין היה לפני כשנתיים בסביבות 10 (במשך כל השנים כלל לא נבדק) ולאחר שנטלתי כדורי ברזל עלה לערכים 47 והגיע עד 65.אך מאז שהפסקתי את כדורי הברזל (משום החשש להתנגשות בין האלוריל לכדורי הברזל) ערך הפריטין בנסיגה כל הזמן וירד ל 40, (ההמוגלובין ירד באותה עת מ – 14.5 ל 14.3) ולאחר מכן ירד הפריטין לאחר שלושה חודשים ל – 27 ושוב לאחר מספר חודשים ל 24 ובבדיקה האחרונה ירד ל - 20.

עשיתי לפני כשלוש שנים בדיקות - קולונוסקופיה (תקין למעט טחורים פנימיים - ללא דימום)

גסטרוסקופיה ( לפני כשנתיים) - תקין למעט בקע סרעפתי
    בדיקת סרולוגיה לפני כשנתיים – תקין.
    בדיקת דם בצואה לפני כשנתיים - תקין.

פרוקטולוג בכיר, כמו רופא פנימי בכיר אחר, סבר כי יש לבצע קולונוסקופיה ולאחר מכן לטפל בטחורים הפנימיים (בגודל 1-2 ס"מ "היכולים להסביר דמם" לדבריו, למרות שבבדיקות לא התגלה דימום מהם ואין סימן של דם ביציאות)

קולונסקופיה בוצעה לפני כשבועיים : תקינה ופוליפ רקטלי שנכרת – תקין.

הגסטרואנטרולוג סבור שאין בשלב זה לבצע שוב גסטרוסקופיה אלא בדיקה של המעי הדק והפנה אותי לבדיקת mre
    (בשל אי ספיקת כליות קלה העדפתי שלא לבצע בדיקת ct )

א. רופא גסטרו טען כי הפרוקטולוג טועה ואם אין סימני דם בזמן יציאה אין דימום מהטחורים. מי צודק?

ב. הוא המליץ על בדיקת המעי הדק באמצעות גלולת מצלמה. האם לא כדאי קודם בדיקת mre ? האם בדיקת הגלולה לא מסוכנת משום שהגלולעה עלולה להיתקע במעי הדק? והיכן ניתן לבצע זאת?

ב. האם כדאי לוותר על בדיקה נוספת של הגסטרוסקופיה?

ג. מה הערכת המומחה בנוגע למקור הדמם?

ד. המומחה שהמליץ על בדיקת הגלולה טוען כי רב הסיכויים שלא נמצא משהו במעי הדק כי אם היה מדובר במחלה קשה ההמוגלובין היה יורד לאחר שהפסקתי את כדורי הברזל הרבה מתחת למינימום וגם לא היה עולה לאחר שנטלתי את הכדורים. הוא אמר גם שיתכן ולא יגלו את מקור הדימום.

הערה: אני אוכל הרבה מאד מזון המכיל סיבים כולל פירות וירקות, דייסות שיבולת שועל וסולת מלאה פעמיים ביום, קורנפלקס עם סובין, לחם מחיטה מלאה ושותה כמות גדולה של מים ועד לפני מספר ימים (במשך שנים רבות) כמעט ולא אכלתי בשר והמעטתי באכילת בי

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת ברזל - מהיכן?

הוספת תגובה

• בריחת ברזל - מהיכן? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

אני מסכים שכדי לבצע בדיקת הקפסולה של מעי הדק ולא mre. יש סיבון נמוך מאוד שהקפסולה תגרום לחסימת מעי. יש לה רגישות של 60% לגלות מקור של דימום במעי דק.
    אם לא מוצאים סיבה אז פשוט לקחת ברזל כל הזמן .
    יש הרבה פעמים דימומים מכלי דם קטנים שניתן לראות בקפסולה.
    לפי הספרות עדיף להחזורעל הגסטרוסקופיה מאחר שאז נתגלים דברים שיכולים להסביר האנמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי
    יובל
    28/03/2011

לפני מספר שבועות התחלתי לחוש בצרבות מתמשכות וקושי בבליעה. לאחר בדיקה אצל הרופא הוא אמר לי לעשות בדיקת נשיפה (עשיתי אותה ועדיין אין תוצאות).
    לפני מספר ימים הצרבות כמעט ונעלמו והקושי בבליעה קצת החמיר.. בנוסף, אני חש בכאבים קלים בחזה בעת בליעת מוצקים. הרופא אמר לי לחכות לתוצאות הבדיקת נשיפה ואם היא תהיה שלילית אז לפנות לגסטרואנטרולוג.
    חקרתי את הנושא באינטרנט והתסמינים שלי מעידים כאילו שיש לי בקע סרעפתי.
    קבעתי תור למומחה, אך התור בעוד כחודש בלבד.
    האם כדאי להיבדק לפני? או שזה בסדר לחכות חודש ואז להיבדק..
    תודה!
    יובל (גיל: 25)

לקביעת תור
    סגירה
    בקע סרעפתי

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

תלוי מגילך ואם יש ירידה במשקל. אם אתה מעל גיל 50 וישי ירידה במשקל כדי להבדק קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    קיילי
    28/03/2011

שלום, בעקבות מה שקרה לבחורה בעקבות שימוש בנורופן התחלתי לדאוג מאוד.
    כל חודש בתקופת המחזור החודשי אני נוטלת נורופן עקב כאבים חזקים. משהו כמו כדור או שניים ביום במשך 3 - 4 ימים. לפני כמה ימים הסתיים המחזור ונטלתי כרגיל כמה כדורים. כבר יומיים אני מרגישה כאבים באיזור הקיבה ובאיזור הכבד, בחילות, והיתה גם הקאה אחת.
    האם יתכן שיש פגיעה בכבד? איזה מינונים צריך לקחת כדי לגרום נדק לכבד?
    אודה לתשובה,
    מודאגת מאוד
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

יותר סביר שיש דלקת בקיבה מהתרופה. מציע להפנות לרופא המפל שיכול לתת טיפול וגם לבדוק אנזימי הכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן המשך
    אור
    28/03/2011

אם זה משמעותי להערתך אני כבת 43.5

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן המשך

הוספת תגובה

• כאב בטן המשך - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/03/2011

bmi מחשבים: משקל לחלק גובה ברבוע.
    דרוש בירור של ההפרעה באנזימי הכבד דרך רופא כבד אך לא נראה לי שמשהו מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד-מודאגת מאד
    בת 38
    28/03/2011

שלום רב
    לפני כשבועיים ביצעתי בדיקות דם שגרתיות בהם נרשמה עלייה באנזימי כבד, השערה שלי היתה שהשתמשתי יותר מדי במשככי כאבים כגון נורופן עקב מיגרנות. הרופא אמר להפסיק עם הכדורים הללו ולבצע בעוד חודש בדיקת דם חוזרת. קראתי היום על בחורה צעירה שעקב נטילת נורופן סובלת מכשל של הכבד ומצבה אנוש ואני מאד מודאגת. האם יתכן שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך או שיש מצב שהכל יסתדר שוב אחרי הפסקת השימוש בכדורים??

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד-מודאגת מאד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד-מודאגת מאד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

לא בד"כ הפרעות קלות עלרקע תרופות חולפות עם הפסקת התרופות, כדאי לשלול סיבות אחרות כהפטיטיסים למיניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    אור
    28/03/2011

פני כחודש נתקפתי בכאבים חזקים מאוד בטן העליונה, תחושה של "שריפה" בבטן. כאב הבטן היה מלווה בהקאות. הגעתי למיון וקיבלתי בין היתר נוגדי חומצה ולאחר מספר שעות חלה הטבה במצבי. לאחר שחרורי מבית החולים נאמר לי שיתכן והכאבים נבעו מנטילת אנטיביוטיקה(דוקסילין) ניתן לי במשך כשבועיים לנסופרזול. במהלך השבועיים סבלתי מבחילות רבות וחוסר תיאבון. כשבועיים לאחר הפסקת הטיפול התרופתי קיבלתי שוב התקף של כאבי בטן חזקים ביותר. במיון שוב היתה תגובה חיובית לנוגדי חומצה. בשני האירועים היתה עליה בלימפוציטים. טרם האירוע השני עשיתי מבחן נשיפה להליקובקטר ונמצא חיובי. נשלחתי על ידי רופא משפחה לעשות גסטרוקופיה שנמצאה תקינה כך גם אולטרסאונד. C.R.P 1.8. קיבלתי עכשיו טיפול ל-10 ימים להליקובקטר שני סוגי אנטיביוטיקה עם לנסופרזול. אך אני חוששת שמאחר ולא אותר מקור הכאב יחזרו הכאבים. האם לדעתך יש מקום לפנות לייעוץ של גסטרולוג או לבחון אופצית אחרות לבירור רפואי ואם כן מה אתה ממליץ.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

יתכן ומדובר בNUD -דיספפסיה ללא ממצא אוביקטיבי. גילך חשוב גם הוא לשקילת בירור נוסף. ניתן לשקול טיפול משולש למרות הממצא התקין בבדיקת הגסטרו אם כי אין הוכחה מדעית ליעילות בNUD במידה וישנו הכאבים לאחר הטיפול כדאית התיעצות גסטרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך היפודנסי בכבד
    רחל
    28/03/2011

שלום רב,

הגעתי בעקבות גרוד בלתי סביר בגפיים וכעת בראש, ל-CT בהמלצת רופא המשפחה.
    מה שנכתב בפענוח היה : "באונה הימנית של הכבד הודגם תהליך היפודנסי בקוטר עד 5.7 ס"מ.

כעת אני בתוך תהליך של בדיקות,לאיתור בעיית הגרוד.

מה שהכי מפריע לי הוא הגרוי לגרוד בלתי פוסק בגפיים ובראש. מה אוכל לאכול,לשתות או כל דבר אחר שירגיע את הגרוד הזה, עד שימצא מקור הבעיה.

אשמח למידע ועזרה,
    יום קסום,
    רחל.

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך היפודנסי בכבד

הוספת תגובה

• תוספת: כל בדיקות הדם מצביעות על

רחל
    28/03/2011

תפקוד תקין של הכבד, כך אומרים הרופאים.
    זה קצת מעודד בינתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך היפודנסי בכבד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

הגרד אינו קשור כנראה לממצא בכבד. הממצא בכבד יכול להיות ציסטה, המנגיומה או ממצא אחר תלוי בבדיקות ההדמיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעידוד עצמי

רחל
    29/03/2011

האם אמרת שהגרד אינו קשור לכבד, כי בדיקות הדם מצביעות על תפקוד תקין?

אני קראתי מאמר באינטרנט (והלוואי שזה לא קשור באמת), שכאשר מגלים סרטן בכבד אחד הסימפטומים הוא גרד.
    הלואי וזה לא נכון ובאמת הגרד לא מזה. כי אלרגיה לא נמצאה וגם האונקולוגית אמרה כי זה לא נראה כסרטן עור.
    תודה,
    רחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    אור
    27/03/2011

שלום רב,

לאחרונה הופניתי לבדיקות (בדיקת דם , ואולטרסאונד) עבור כבד שומני, עקב בדיקות דם שעשיתי בהם יצא ערכים גבוהים (55) של אנזים כבד.

ממה שקראתי קצת באינטרנט, כבד שומני נובע או מתזונה לקויה, או מגנטיקה , וכאמור אני חושב שאינני נמצא אם אף אחת מהקבוצות הללו. אני בן 25 ומתעסק תדיר בספורט
    האם ישנם סיבות נוספות לכבד שומני?

דבר שני וחשוב לי יותר, האם אפשר לקבל מידע מה זה כבד שומני, מה המגבלות שהוא מטיל עליך ומהם הסיכונים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

הסיבה המרכזית היא עודף משקל ולוא קל כמו גם סכרת היפרטריגליצרידמיה ועוד. אם הBMI שלך 25 ומעלה דיאטה קלה יכולה לעזור. התופעה שכיחה מאד ואם מדובר בשינוי שומני קל הסיכון נמוך, כבד שומני בדרגה גבוהה יכול לגרום לשחמת גם אלכוהול יכול לגרום חכבד שומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

אור
    28/03/2011

אני לא רואה בבדיקה BMI , אבל למעט הAST שלי , שיצא 55 וחרג מהסקאלה, כל שאר הבדיקות יצאו תקינות ובנורמה.

האם ה-AST מעיד על כבד שומני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות בבטן
    רונה
    27/03/2011

שלום, אני בחורה בת 27 וסובלת כבר שנתיים מגזים ונפיחות בבטן שמאוד מעיקים עליי בחיי היום יום, היציאות שלי בסדר גמור, לא סובלת מעצירות, כיצד ניתן לטפל בעניין? האם יש כדורים מסויימים שיכולים לעזור לתופעה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים ונפיחות בבטן

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות בבטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

בהחלט קימים כדורים העוזרים להקלה ביניהם ביחוד כדורי פחם למיניהם כאנצפלמד וקרבוסילן . גם פנקריאופלט יכול לעזור. נסי קודם דיאטה ללא חלב ומוצריו ל10 ימים שכן חוסר לקטז יכול לגרום לגזים וליציאות רכות. כדאי לא לעשן ולהוריד מהתפריט משקאות תוססים וקטניות. ניתן גם לנסות פרוביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת התבלבלתי

רונה
    28/03/2011

לנסות 10 ימים בלי מוצרי חלב, ואם יש הקלה זה אומר שיש רגישות ללקטוז??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת התבלבלתי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

סביר להניח, אפשר לאשרר עם טסט נשימה H2 LACTOSE BREATH TEST

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה