מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני והריוןתמר18/03/2011
שלום,
ילדתי לפני 11 חודשים וזמן מה לאחר לידה גיליתי שיש לי כבד שומני(לא מוגדל).
אני מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית וכרגע הערכים שלי הם:
GOT 51
GPT 91
GGT 89
ALK 108
CHOLESTEROL 229
גיליתי לפני יום שאני שוב בהריון-האם זה מסוכן עם ערכים אלו?
תודה מראש,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני והריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/03/2011בהחלט לא מסוכן, בהריון תתבן השמנה ובשל כך כבד שומני יש לעקוס אחרי תפקודי הכבד וכמובן להשלים סרולוגיה לשלילת הפטיטיס B C ואחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSCרונן16/03/2011
שלום רב,
1. האם ב- PSC אינזימי הכבד גבוהים תמיד?
2. האם ב- PSC אינזימי הכבד יכולים לחזור לנורמה (נורמליים לחלוטין) גם ללא כל תרופה [אורסוליט למשל] ולהשאר כך לאורך זמן?
3. האם ב- PSC יש\יכולות להיות בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד גם כשאינזימי הכבד בנורמה?
4. האם בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד יכולות להשאר מוגדלות לזמן ארוך (שנה וחצי) ללא חום או הרגשה רעה או בדיקות דם כלשהן (אינזימי כבד\דלקת)?
תודה מראש
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2011האבחנה נעשית בד"כ על סמך עליה באנזימי כבד. נסיגה ספונטנית של האנזימים נדירה ביותר. תתכן הגדלת בלוטות אם כי יש לשלול גם סיבות אחרות. הגדלת בלוטות עם אנזימים תקינים מטילה ספק באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לברור PSC
רונן17/03/2011פרופ זמיר,
תודה על תשובתך המהירה הבהירה והלוגית!
מאד מתאים גם להגיון שלי,
אצלי עלה GOT ו- GPT בצורה מינורית 42 ו- 69 (במכס') יש לי UC קל ברמיסיה 99% מהזמן עם רפאסאל.
נשלחתי ל- MRCP שקבע PSC ברויזיה נקבע חד משמעית לא PSC האינזימים חזרו לנורמה 13 ו- 15 בתוך כ 4 חדשים ומחזיקים כך כבר מעל שנה! אולם בלוטות לימפה בשער הכבד שהתגלו ב- US קיימות עדיין ויש גם כאב מסוים מימין למעלה שהופיע לאחרונה (2-4 חדשים) כל בדיקות הדם ו- CT שעשיתי החודש תקינות כולל סמני סרטן(פרט לעמילז 123).
אני חושש שיש משהו אחר ונתפשים ל- PSC שכנראה לא קיים??
עצתך?
תודה מראש רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת עקשניתמיכלי16/03/2011
שלום רב!אני בת 32.לפני כ-4 שנים בתחילת ההריון השני שלי התחלתי לסבול מצרבות.עד אז לא ידעתי מה זה צרבת.בהריון נעזרתי במאלוקס.לאחר הלידה הצרבות לא עזבו אותי והתחלתי אומפרדקס אחד בבוקר . הטיפול הנ"ל עזר לי מאוד.בשנתיים האחרונות אני סובלת מירידות ועליות ויש ימים שהצרבת מלווה אותי עד לשינה למרות האומפרדקס ותרופות סבתא-שקדים,קרח,סודה לשתיה וכו'.ניסיתי לתקופה גם לנטון ללא שיפור.יש לציין כי לא ראיתי כל קשר לסוג המאכלים ולכמויות-ניסיתי טיפול תזונתי ללא הועיל.לפני 10 שנים הופיעה לי הרגשה של "חתיכות בגרון" לאורך כל היום ועשיתי בדיקת גסטרו שיצאה תקינה לחלוטין והתחלתי ליטול כדורים נוגדי חרדה שעזרו במעט.בכל שנות נעוריי סבלתי מקיבה עצבנית וערכתי בדיקות רבות כולל צילום בריום קיבה.כולן תקינות.שאלתי היא-מדוע לא עזבו אותי הצרבות מאז תחילת ההריון?(לא חזרתי למשקלי שלפני ההריון ).העניין מפריע לי מאוד ביום-יום וככל שאני חושבת על זה ומעסקת בזה זה מתגבר.בדיקת הגסטרו היתה טראומטית מאוד עבורי,הטשטוש לא השפיע עליי כנראה כי אני מורגלת לכדורי הרגעה.האם ניתן לבצעה בהרדמה?רופא משפחה הציע מעבר לנקסיום.אולי אוכל להתחמק מהבדיקה הנוראית כל כך עבורי ולנסות טיפול תרופתי אחר?בדיקות נשיפה חוזרות שללו חיידק הליקובקטור.כבר שבועיים אני נוטלת 2 אומפרדקס ביום-אחד בבוקר לפני האוכל ואחד בלילה לפני השינה(בהמלצת הרופא).אין שיפור.אני חרדה מאוד שמא יש לי משהו קטלני בקיבה שעדיין לא גילו .מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת עקשנית - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/03/2011מחלת ההחזר הקיבתי וושטי היא שכיחה מאד, הטיפול במינונים סטנדרטיים של PPI קרי אומםרדקס ודומיו עוזרים ב90% . רפלוקס שכיח מאד בהריון ואינו קשור בחידק כלל. נסי להחליף האומפרדקס בקונטרולוק או נקסיום שהתגובה להם לעיתים טובה יותר. הטיפול התרופתי מנטרל את החומצה ולא מרפא את המחלה. במידה וגם תרופות אלה ודיאטה לא יועילו במינון סביר, יש לשקול ניתוח ניסן\דומים לו, שפותר את הבעיה ברוב הגדול של המקרים לתמיד. לשם כך יש לעשות PH-METRY על מנת להעריך חומרת הרפלקס ומנומטריה לראות אם הסוגר אכן חלש. . ככלל אדם צעיר הלוקח מינונים גדולים ללא תועלת.מומלצת הערכת התיק והבדיקות ע"י גסטרואנטרולוג לשקילת הצעד הבא.ניתן לתת יותר טשטוש בבדיקת הגסטרו או אף לתת פרופופול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש?שרון16/03/2011
שלום, אני בן 27
יש לי כאבי בטן כ-5 חודשים. כאבי הבטן בעיקר באזור הקיבה בטן עליונה, ימין ושמאל.
עשיתי את כל הבדיקות (דם,צואה,שתן,אולטראסאונד וגסטרוסקופיה). הכל תקין פרט לגסטרו שהופיע דלקת קלה בקיבה לא חיידקית.
הבעיה היא שיש שינוים ביציאות, לרוב צואה דקה כזאת, לפעמים שילשולים(פעם בשבוע לערך) ולאחרונה יציאות חומות עם מעטפת אדומה כזאת.
בעבר היו לי דימומים ביציאות שבאו לתקופה והפסיקו כשעשיתי דיאטה.
הפרקטולוג אומר שיש לי שם שיפשוף שיכול להיות שזה מזה.
לפי מיטב הבנתי זה לא קשור לכאבי בטן (קבעו שאני סובל ממעי רגיש).
האם לדעתך יש לעשות בדיקת קלנוסקופיה במצב הנתון? או שמא לחזור לפרוקטולוג שיראה אם ישנם טחורים פנימיים או משהו כזה..
מצטער שזה קצת ארוך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש? - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/03/2011חשוב לדעת אם יש ירידה במשקל, סיפור משפחתי של גידולי מעי דס, האם אתה מתעורר בלילה בשל צורך ביציאה, בדיקות מעבדה?. כנראה אכן מדובר במעי רגיש , אך דימומים אינם קשורים לכך ולכן דם אם התשובה שלילית ל3 השאלות הייתי נוטה לעשות קולונוסקופיה עם איליאוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכוון?
שרון16/03/2011אם התשובה חיובית ל3 השאלות?
בעקרון התשובה ל-3 השאלות היא לא.
ירדתי במעט במשקל אבל אני בדיאטת סיבים ואוכל רק בריא כך שזה מתקבל על הדעת.
כמו כן, בתקופות שאני משמין יש לי יותר דם ביציאות וזה מגיע בד"כ אחרי ארוחות גדולות ולפני וכשאני מתיישב על האסלה לפני שהצואה יורדת.
כמו כן, כרגע הדם לא מופיע בכל יציאה אלא בעיקר כשאני מתאמץ ויש לי שם גם טחור חיצוני שאני מרגיש אותו בעת הניגוב, מה שכן, יש שינוי ביציאות והצואה יורדת מלא גושים קטנים בד"כ.
מצטער מראש על התיאורים הקשים :)
ותודה על המענה המהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
שרון16/03/2011תסמינים נוספים שיש לי בנוסף לכאבים ברום הבטן אני סובל מהמון גיהוקים וגזים ותשישות כללית.
בדיקות הדם היו מצויונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2011התשובה חיובית והתלונות שלך מאד פונקציונאליות ובכל זאת המלצתי בעינה עומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתפקודי כבד בזמן נטילת רואקוטןליאת15/03/2011
שלום
בתי בת 17 מקבלת רואקוטן במינון 20 מ"ג ליום במשך חודשים.
בבדיקת דם היום
alt-32
ast-32
וזאת לאחר שבבדיקה לפני חודש הערכים בשניהם היו 18.
כל שאר הבדיקות תקינות.
האם זה מצביע על בעיה?
האם ניתן להעלות מינון ל 30 מ"ג ביום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתפקודי כבד בזמן נטילת רואקוטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/03/2011זה עדיין בגבול הנורמה וניתן אם צריך להעלות מינון תוך מעקב תפקודי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני זקוקה לעזרה, תודהשלום15/03/2011
מזה כמה שנים אני סובלת בבטן שמרעישה, כל הזמן. יש בה כל הזמן בועות אויר.
ניסיסתי כבר הכל. הלכתי לכל הרופאים האפשריים וכולם פוטרים אותי באין מה לעשות או מביאים לי כל מיני דיאטות שלא עוזרות. ניסיתי גם רפואה אלטרנטיבית.
הוצאתי אלפי שקלים.
וכלום לא עבד.
לאחרונה התחלתי לקחת
אנצפלימד
קרבוסילן
ביו פימייל של סופרהף
זה הדבר היחיד שקצת עזר לי האם כדאי להחליף את הביופמייל בזה: רוביוטיקה digest של אלטמן ??
הכי חשוב לי , האם אני יכולה לקחת את הכדורים האלה באופן יומיומי, לכל החיים?? זה מסוכן לכבד??
לאחרונה אני חשה קצת בצרבת, האם זה קשור ללקיחת הכדורים?
ואיך אתם ממליצים לקחת את הכדורים בצורה הכי נכונה? שהם לא יתנגשו אחד בשני.
ממש תודה רבה . אני כבר ככ מיואשת שתשובתכם חשובה לי מאוד.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני זקוקה לעזרה, תודה - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/03/2011"בטן מרעישה" משמע קולות פריסטלטיים משמעים, דבר נטול משמעות פתולוגית. אם יש לך גם הרבה גזים שיכולים גם לגרום לכך הרי הכדורים שנטלת יכולים לעזור-לא לרפא.
גם מעי רגיש יכול לגרום לכך, ביחוד אפ את גם מעשנת או שותה משקאות תוססים (יותר גזים). פרוביוטיקה יכולה להועיל, אך אין צורך להמשיך עמה לנצח.
רגישות לחלב שהיא דבר שכיח יכולה לגרום לפריסטלטיקת יתר, שלשול ודזים. דיאטה בת שבועיים ללא חלב ומוצריו תראה הטבה ברורה בהסתמנות, ניתן גם לעשות lactose breath test
פרוביוטיקה אינה מזיקה לכבד ובד"כ גם לא גורמת לצרבת. ניתן לקחת TUMS ובמקרי צרבת חמורה לוסק לפני ארוחת הבקר או הקפה של הבקר (20-30 דקות לפני.)
.התיעצות אישית עם גסטרואנטרולוג כדאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה קולאידיתעידן14/03/2011
שלום רב!!
אישתי עברה לאחרונה ניותוח להסרת הציסטה הקולדאידי שהייתה מלווה בהרחבה הידרוצפלית. לאחר מכן אישתי החלה לחוש יתר רגישות בלתי מובנית בנוגע לריחות ולרעשים שמפריעים לה וכן חשה כאבי ראש. האם הבעיה הזו מוכרת ו/או ידועה לאחר ניתוח ראש ? מה ההתסתברות לכך שתדרש התערבות נוספת? לצערי ישנן שעות בהן היא נראית במצב אפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה קולאידית - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/03/2011הנושא אינו נשמע לי גסטרואנטרולוגי, קרוב לוודאי שיש קשר לניתוח, תלוי במיקום הציסטה במוח-פנה לנורולוג/נוירוכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנירבקה14/03/2011
אני סובלת מאוסף של בעיות גסטרו. בנוסף לפני כשנה מצאו שיש לי כבד שומני. אין לי מושג מה זה ומה זה אומר. האם אוכל לקבל הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/03/2011זוהי ההפרעה השכיחה בכבד בעולם המערבי ובה שינויים שומניים בכבד. . הסיבה השכיחה עודף משקל אפילו קל, וכן דם סכרת, טריגליצרידים גבוהים ועוד. בד"כ מהלך שפיר אך שינויים שומניים קשים יכולים להגיע אפילו לשחמת. באדם הממוצע עם עודף משקל קל-ירידה במשקל תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לתפקוד הכבדאביב14/03/2011
שלום רב
אני בן 33 אדם ספורטיבי רץ מרתון גם לא מעשן וללא אלכוהול לאחרונה עשיתי בדיקות בדם בבדיקות הדם נראה תפקוד הכבד כבוה מהנורמה
והנה התוצאות :
glucose 92
urea 28
creatinine 1.00
uric acid 7.8 h
calcium 10.67
phosphorus 3.69
protein total 7.8
albumin 4.98
cholesterol 134
triglycerides 84
non hdl cholesterol 86
cholesterol hdl 48
cholesterol ldl calc 69.5
got ast 49h
gpt alt 65h
ldh 379
cpk 268h
iron 123
bilirubin tiotal 0.91
bilirbin direct 0.21
sodium 143.1
potassium 5.8h
vitmain b12 בעבודה
vitamin d 25-0h 90.5
bilirubin indirect 0.70
globurin 2.8
המטולוגיה
wbc 5.5
rbc 5.05
hb 14.0
hct 41.6
plt 261
mcv 82.5
mch 27.8
mchc 33.7
rdw 13.1
mpv 8.8
luc% 1.9
luc abs 0.10
macro% 0.1
micro% 1.3
hypo% 0.4
lymp .abs 2.4
lym% 44h
neut% 2.5
mono.abs 0.36
mono% 6.6
eos% 1.7
baso abs 0.0
baso % 0.5
אנדו הורמון
TSH בעבודה
סרו - אימונו
HEPATITIS BS AG NEGATIVE
HEPATITIS C AB NEGATIVE
בדיקות שתן
GLUCOSE - U STRIP NORMAL
BILIRUBIN - U STRIP NEG
KETONES - U STRIP NEG
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.008
PROTEIN - U STRIP NEG
NITRITE - U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP NEG
ERYTHROCYTES 0
UROBILINOGEN - U STRIP NORMAL
PH - U STRIP 5.5
האם בדיקות אלה תקינות ומה נובע שבבדיקות הדם תפקוד הכבד גבוה ?
תודה רבה פרןפסור .
הנני מועמד לגיוס למשטרה ובעוד כמה ימים מופיע אצל הרופא המשטרתי האם זה מכשול תודה לך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לתפקוד הכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/03/2011יש לך טראנסאמינזות מעט גבוהות, הדבר החשוב זה לבדוק בדיקות קודמות, באם ההפרעה קיימת לפחות מספר חדשים מדובר בהפרעה כרונית, באם היא חדשה, כדאי לחזור עליה, יתכן והבדיקה נלקחה בעת שפעת חולפת או מחלת חום בנלית אחרת שיכולה להביא להפרעה קלה בתפקודי כבד. יש לשלול תרופה או תוסף מזון שעלול לגרום לכך
כדאי לדעת BMI שלך , אם הוא גבוה יתכן ומדובר בכבד שומני, US בטן יאשר זאת.
אם ההפרעה ממושכת כדאי להשלים סרולוגיה אם בדיקת שתן לנחושת רמת סרולופלסמין, פריטין, סטורצית ברזל, ANA AMA A1AT ובדיקות אחרות. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג\מומחה למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מליחות קשה בפה, צרבתטלי13/03/2011
שלום,
מה יכולה להיות הסיבה למליחות קשה בפה, שמתפתחת בהמשך לצרבת?
אחרי ארוחות, וכן במצבים שהקיבה ריקה, מתפתח טעם מר ומלוח.. זה נראה שהרוק מביא עימו מרירות ומליחות קשה. בהמשך, זה מתפתח ממש לבעירה ולצרבת.
יש לציין כי תרופות כמו לוסק ואחרות לא עזרו להפחתה של העניין.
ההרגשה היא של צרבת ששונה מצרבת של חומצה, מה שקודם לה זה טעם מר ומלוח מאוד. אני גם מאוד צמאה כל הזמן, והפה יבש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליחות קשה בפה, צרבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/03/2011קימות מספר תרופות שיכולות לגרום לטעם מתכתי בפה כמו פלגיל ותרופה בשם למיסיל העושה טעם מתכתי ואף מלוח בפה. הרפלקס עצמו יכול להיות חמוץ-הנפוץ בטעם ואף מר-רפלקס מרתי. אם לקחת תרופה חדשה כמו גלולות הפסיקי או החליפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי14/03/2011האם ברפלוקס יכול להיות מצב שלא עולה נוזל או אוכל אלא רק בעירה קשה וצרבת?
מה עדיין יכולה להיות הסיבה למליחות אחרי אוכל (יש גם פצעים קטנים בצד הפנימי של השפה)... לא שינתי תרופות, לא לוקחת כלום מלבד לוסק שלא מקל על העניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/03/2011רפלוקס יכול לגרום לכך, יתכן גם רפלוקס שאינו חומצי אלא מרתי או רגורגיטצית מזון (טיפוס מזון לפה).ניתן להחליף הלוסק או לנסות להעלות צינונו ולשקול גסטרוסקופיה (גסטרואנטרולוג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
טלי14/03/2011לא עולה מזון ולא נוזל.... אלא רק בעירה. יכול להיות שעולים אדים שמטפסים למעלה עם הצרבת?
באנדוסקופיה ראו דלקת, ולקחו ביופסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.... - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/03/2011אז ישלר רפלקס וצריך לנסות טיפול בלוסק או דומיו בשלב ראשון. עליית אדים עדיין לא תוארה בספרות הרפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי16/03/2011אני נוטלת לוסק שנים. בחודשיים האחרונים הוא הפסיק להשפיע.
ניסיתי לעבור לתרופות דומות מהמשפחה וללא הועיל.
באנדוסקופיה נראתה מרה בוושט ובקיבה.
יכול להיות שיש לי רפלוקס מרתי בנוסף לחומצתי ולכןהתרופות לא עוזרות?
ואיך זה שמאה עשרים ואחת עדיין לא המציאו תרופה שסותרת מרה?????
אני סובלת מאוד, בעיקר בלילות מצרבות חזקות ביותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/03/2011לרפלקס מרתי ניתן לתת כולסטירמין או סוכרלפט. האם את לוקחת את הלוסק חצי שעה לפני ארוחת בוקר וערב? חשוב מאד.חוסר תגובה קיים ב10-30% מהמקרים ונובע מסיבות שונות, יכול להיות פונקציונלי, תרופות לא נלקחות או לא בעת הנכונה פריצת רפלקס לילית, וכד. בשלב ראשוני החליפי לנקסיום או קונטרולוק בשעות הנכונות ואם לא עוזר אפשר לשקול PHMETRY ואולי גם מנומטריה להערכת חומרת הבעיה ושקילת אופציה ניתוחית.
טלי17/03/2011כמה זמן לנסות כל כדור?
בתקופה האחרונה החלפתי ממש בין כל הסוגים... אני מפחדת שכבר הגוף התבלבל ואין השפעה לכדורים הללו. ניסיתי לחזור כבר ללוסק שוב... אחרי כל הנסיונות האחרים.
קרה שלקחתי לנטון בבוקר ולוסק בערב... ממש כבר בלבול, מרוב שאף כדור לא עוזר....
האם לנסות לחזור ללוסק שוב תקופה באופן מסודר, או שייתכן שהוא כבר ממש לא יעזור?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/03/2011ניתן לנסות נקסיום ואם אין שיפור, לשקול ביצוע PHMETRY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
טלי20/03/2011בביופסיה נמצא שיש גם חיידקי הליקובקטר. קיבלתי את התוצאות היום.
האם יכול להיות שזו הסיבה לכל ההחמרה ולכל התופעות???
מעבר לכך הביופסיה תקינה, והרירית מתאימה לרפלוקס.
האם יכול להיות שהליקובקטר פשוט גורם לכל התופעות ולעובדה שאף כדור PPI לא עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמיני או לא, תיפטרי מהתרופות !
סתם מתעניין19/03/2011כל מה שקשור לתנועתיות במע' העיכול תלויה בפעילות תקינה של שרירים שבתוכה.
אני גם הייתי כמוך ,נטלתי המון תרופות ,והבנתי בדיעבד שהן רק גורמות לגוף להיחלש
,גורמות לתופעות לוואי שליליות ולתלות בתרופה.
אם גילו אצלך דלקת ,אז תטלי את התרופות עד שהיא עוברת וזה הכל.
מעבר לכך, הכל תלוי בגוף ובהרגלי הצריכה ובאורח החיים - עשי הרבה ספורט ,שמרי על שרירי בטן חזקים ,תאכלי מאכלים שמקלים עלייך ועושים לך הרגשה טובה, תנוחי הרבה, נטרלי מתחים ,חרדות ולחצים בחיים ועשי הכל כדי להיות חזקה , ולא משנה בת כמה את .
זה המתכון לצאת מהצרה הזו, אלא אם כן את בוחרת בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גסטרוסקופיהשרון13/03/2011
שלום,
אני אחרי בדיקת גסטרוסקופיה והבחנתי שהיציאות שלי השתנו והפכו להיות חומות-אדומות.
יתכן שזה מהביופסיה שנקלחה מהקיבה?
אני גם שותה הרבה תה ירוק והפסקתי עם החלב.
האם נגרם לי נזק מהבדיקה (כאבי הבטן נשארו פחות או יותר אותו דבר וללא החמרה).
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/03/2011הבדיקה אינה עושה שינוי ביציאות ולא שינוי בהעדפות לשתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בושט עם מקרים נדירים של צרבתדן סער12/03/2011
אובחנה (וגם נעשו צילומי צבע) דלקת בושט. צרבת (עליית חומצה)התחילה להיות מורגשת אךרק לעיתים נדירות. הרופא רשם lanton או מקביליו פעמיים ואח,כ פעם ביום.
האם זה סותר חומצה? האם חלות עליו הבעיות והסיכונים המיוחסים ע"י נטורופטים לסותרי חומצה? כיצד אוכל לבדוק אם יש לי דוקא חוסר חומצה (וזקוק לאנזימי עיכול)? ולבסוף האם ניתן להחליף התרופה באופן אחראי באמצעי טבעי כמיץ לימון, חומץ תפוחים או סודה לשתיה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בושט עם מקרים נדירים של צרבת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/03/2011לנטון מפסיק ומקטין יצור החומצה ולא מנטרל החומצה.
אין תחליף טבעי לזה. אין הרבה תופעות לואי לזה אך לאורך זמן יכול להיות חוסר ויטאמין b12.
לא הייתי ממלץ ללא המלצה רופא כי לאחר מן יכול להיות התפרצות של הפרשת חומצה בכמות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בלבלבאילנית12/03/2011
מבקשת לדעת האם ציסטה בלבלב בגודל 4 מ"מ מחייבת בדיקה אנדוסקופית EUS מה הסיכונים לבדיקה זו האם לא עדיף לבצע קודם MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלבלב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/03/2011יש מספר גישות לסיצטה בגודל הזה. הסיכון הוא לא לזהות משהו עם פוטנציאל להיות סרטני ובעל טיפול.
eus ושאיפת הנוזל מהציסטה הוא הבדיקה הכי רגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים ודלקת חריפה בכיס מרהתמי12/03/2011
שלום,
לאחרונה עברתי התקף חריף של עווית כיס מרה בבדיקת US נמצאו אבנים בכיס מרה ודופן מעובה 6 מ"מ. אושפזתי לקבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד ובהמשך דרך הפה. מאז חלפו כ-6 שבועות בהם המשכתי לסבול מכאבים אפילו עם תזונה דלת שומן מיוחדת ומנוחה חלקית. אתמול היה לי התקף כאבים חריף נוסף שבעקבותיו שוב הופנתי למיון. הכאבים שלי הם ברום הבטן עם נטיה לכיוון ימין בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין (כך גם היה בפעם שעברה ובמהלך האשפוז), אין לי חום וצהבת.
השאלה שלי - האם יתכן כי הסמפטומים אותם אני מציגה מתאימים לאבנים גם בדרכי המרה. האם יתכן כי בדיקת ה- US "תפספס" את החשד להמצאותם. הבנתי כי זיהוי ודאי שלהם מתבצע בבדיקות אחרות. האם יש צורך/מומלץ לבצע ברור זה לפני ניתוח להוצאת כיס המרה?
בתודה מראש, תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים ודלקת חריפה בכיס מרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/03/2011הכאבים והממצאים בus יכולים בהחלט להאתים למקור של אבנים בכיס המרה ולכן יש מקום לניתוח.
לפני כן יש מקום לשקול גסטרוסקופיה על מנת לשלל בעיה בקיבה כמו אולכוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהחן11/03/2011
לפני כמה ימים הכנסתי סוג של ויברטור לתחת ובאותו יום היו לי הרבה יציאות וגם יצא לי ריר בצואה ויש לי בימים האחרונים מאז אותו יום כאבי בטן והרבה יציאות.
יכול להיות שנגרם לי נזק? וזה מסוכן? אם זה לא הפורום המתאים תגידו לי לאן לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לכתוב
חן11/03/2011שכחתי לכתוב שגם יש לי תסמונת מעי הרגיז. יכול להיות שמה שעשיתי פשוט עורר את התסמונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/03/2011יש אפשרות של החמרה של מעי רגיז אך גם אפשרות של הכנס
ת זיהום עם גרימת דלקת. מציע לפנות לרופא גסטרו אם לא מסתדר. גם לעשות בדיקת צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)