מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצדאיציק14/10/2010
שלום,יש לי המון כאבים בצד ימין בטן תחתונה,יש לציין שעשיתי המון בדיקות את כול הבדיקות הכול יצא תקין חוץ ממוגלבין נמוך קצת וחוסר דם קצת,עשיתי בדיקה פולשנית עשיתי רנטגן יחד עם זאת רגל ימין המון נרדמת לי,יש לי המון גזים בצד ימין ולפעמים יש כאבים כאלה שממש כאילו נתפס שריר כאילו משהו עומד לצאת מהבטן
חושש מאוד ודואג אשמח לתשובתך דוקטור תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2010לא ניתן לתת איבחון דרך פורום אבל כאשר יש תלונות רבות וכל הבירור תקין יש לחשוד על מעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטרה סאונדנסיה13/10/2010
שלום רב
בת 75
ארוע לב לפני כ- 4 שנים
בעקבות תוצאות בדיקה :: GGT 360 ו- ALK -PHOSPHATASE 332
למעט TSH 0.11 שאר תוצאות הבדיקות תקינות
מטופלת ב-
קרדילוק 10 מ,"ג
איזיטרול- 10 מ"ג
ליפטור- 30 מ"ג
בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה)
פרדניזון- 2.5 מ"ג
עד לפני שבועיים גם רמוטיב (היפריקום)
נשלחתי לאולטה סאונד בטן עליונה ו-אולטרה סאונד צפיפות העצם
תוצאת בדיקה אולטרה סאונד בטן עליונה( הבדיקה נערכה היום) כל הפרמטרים שנבדקו נמצאו תקינים לחלוטין ללא חשד !
תוצאת צפיפות העצם: T.score -2.4 ( אין ירידה משמעותית בין הבדיקה העכשוית לבדיקת צפיפות העצם שנערכה לפני כ- 10 שנים
הרגשה כללית
חולשה :קלה עד בינונית
עייפות: בינונית
תאבון: טוב עד תאבון מוגבר
בחילה:עד שלשום בחילה קלה עד בינונית כמעט באופן קבוע....מהיום הבחילה היא קלה
לעיתים רחוקות
צבע עור: בהיר עם נטיה קלה מאוד ל-חיוורון ( אני בהירה מטבעי)
שתן : צבע בהיר ורגיל
יציאות: 2-3 ביום רגילות.....לאחרונה הגזים ריחניים מבעבר
רצון להתגרדות מידי פעם בגב עליון
חרדה: בינונית עד גבוהה באופן תמידי
משקל: ירידה קלה
אשמח לקבל יעוץ מה לדעתך אני צריכה לעשות/לבדוק?
בתודה מראש
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת אולטרה סאונד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2010המקור של ההפרעה כנראה בכבד. לא מסוכן אך דורש בירור.
מציע להגיע לרופא כבד לבירור.
יתכן כבד שומני ומחלה pbc.
יש צורך לעוד סבב בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ארקוקסיהדני13/10/2010
צהריים טובים
עקב בעייה בכתף לקחתי ארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום 9 ימים. הפסקתי לפני יומיים..
גיל 48
בימים האחרונים יש לי כאבים בטן או חזה.
הגעתי למיון ורצו לאשפז אותי עקב חשש קרדיולוגי בגלל התלונה שלי. .א.ק.ג. תקין.
סרבתי אישפוז.
ל.ד. 87/140 אבל מידי פעם עולה לי בימים האחרונים.
סוכרתי מאוזן איכשהו על ידי דיאטה בלבד.
לא יודע אם הכאבים זה עניין של לב או בטן.
מדובר באזור בטן עליונה או חזה.
שאלה: , האם כדור אקרוקסיה יכול לגרום לתופעה של כאבים בטן עליונה.
מרגיש מין לחץ כללי וחוסר נוחות , לא מוגדר לגמרי , ,באזור בטן העליונה חזה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ארקוקסיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/10/2010ארקוקסיה יכולה לגרום לכאבי בטן עקב גירוי של הקיבה ותריסיריון. אבל הכי חשוב הוא לשלל בעיה לבבית ולאחר מכן לחשוב על מערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה כאבים בבטן העליונה או בושט
דני25/11/2010צהריים טובים
בהמשך לשאלתי הקודמת.
לקחתי ארקוקסיה 9 ימים לפני כחודש כדור אחד ביום 9- מ"ג. בגלל בעייה בכתף.
מאז כאבים בבטן העליונה.
נשלחתי אמנם לבדיקת מאמץ לב ואקו לב אבל לא עשיתי אותה.
אבל כאשר הכאבים נמשכים זה נראה לי עניין של עיכול ולא של לב.
לפי סוג הכאבים ושזה מלווה ב קולות בבטן וכולי.
זה מרגיש לי בעייה של עיכול.
ביום האחרון ממש קשה לי לאכול.
אחרי כל בליעה כאב בבטן העליונה או בושט.
פעם ראשונה בחיים שלי שאני מתקשה לאכול בגלל כאב בבטן העליונה או בושט.
אחרי אכילה ושתיה מרגיש שהאוכל לא יורד לי.
צריך איזה "גרעפס" קטן אחרי כל "ביס" או לגימה.
כאבים בבטן העליונה שמקרינים גם לגב
וזה נראה לי עניין של עיכול לפי סוג הכאב
ולפי הקולות בבטן והאי סדרים באכילה
מה זה יכול להיות והאם זה יכול להיות תוצאה שלה ארקוקסיה שלקחתי לפני כחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה כאבים בבטן העליונה או בושט - תגובה
ד''ר יעקב מאור25/11/2010ארקוקסיה עלולה לגרום לכיבים במערכת העיכול העליונה - רצוי לעבור גסטרוסקופיה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה
דני28/11/2010בוקר טוב
תודה על תשובתך
אם אכן זה כיבים מה הטיפול
האם זה יכול לגרום לחור?
נשלחתי לצילום קיבה וושט
האם בצילום אפשרא לראות את העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה - תגובה
ד''ר יעקב מאור28/11/2010הבדיקה המועדפת גסטרוסקופיה. הטיפול הפסקת תכשירי הארקוקסיה ודומיו. נטילת תרופות בולמות יצור חומצה כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHELICO PYLORI IgG
דני07/12/2010בוקר טוב
עשיתי בדיקת HELICO PYLORI IgG
תוצאה: 5.91
מה זה אומר?
קשור לארקוקסיה שלקחתי לפני חודש?
אגב בסימפטומים של כאבים לאחר בליעה יש כרגע הטבה.
אמנם יש איזה הרגשה של האוכל "קצת נתקע" אחרי אכילה
קצת גרעפסים , קולות מהבטן, , וכולי אבל יש הטבה.
נשלחתי לצילום קיבה.
שכנראה כולל שתיית חומר?
מה החומר? האם זה מסוכן?
כמו כן נשלחתי על ידי רופא אחר לגסטרוסקופיה
שוקל אם לעשות את הבדיקות
אבל אבקש בעיקר תשובה ל HELICO PYLORI IgG
ערך 5.91
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHELICO PYLORI IgG - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/12/2010נוגדנים להליקובקטר פילורי מצביעים על זיהום בעבר ואינם מעידים על המצב הנוכחי שאותו בודקים בתבחין נשיפה או ביופסיה מגסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני13/10/2010
בהריון שבוע 36
החל משבוע 26 גרד ופריחה בגוף שהשתפרו.
חזרתי מספר פעמים על תפקודי כבד שהיו תקינים.
בבדיקה האחרונה יצא Alkaline Phosphatase עם ערך 129.1 U\L
ALT יצא 12 U\L
AST 18
GGT 7
1.האם Alkaline Phosphatase גבוה קשור לגרד והאם יש לשקול יילוד מוקדם?
2.האם מסוכן להריון חריגה זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2010בהריון הap יכול להיות גבוה מאחר שהמקור הוא גם השיליה ולא רק הכבד.
הבדיקות בסדר ואני לא חושב שזה מסוכן אך הגרד יכול לשגע.
טיפול בursolit יכול להקל.
זה יסתדר לאחר הלידה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מלניק שאלה נופסת בבקשה
שני14/10/2010האם ניתן לשלול כולסטזיס הריוני לפי תוצאות תפקודי כבד שרשמתי או שיש בדיקה נוספת?
מוסיפה למה שכבר רשמתי קודם
בילירובין כללי 0.4,אלבומין 3.2
תודה רבה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מלניק שאלה נופסת בבקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2010האבחנה קלינית בסופו של דבר- כולל שיפור לאחר הלידה. אנני חושב שיש צןרך לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידיי: ד"ר סטיבן מלניקאירנה12/10/2010
תודה רבה .
לכבוד תשובה יש שאלה נוספת.
איך עומס וירלי ירד בלי לקבל שום טיפול?
בזמן הזה אני היחלטתי להתחיל טיפול,אולי אין צורך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידיי: ד"ר סטיבן מלניק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010כמות הנגיף בדם תלוי בקצב היצור וקצב הניקוי על יד מערכות ההגנה. לכן הרמה יכולה להשתנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידיי : ד"ר סטיבן מלניק
אירנה13/10/2010תודה רבה דוקטור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידיי : ד"ר סטיבן מלניק - תגובה
ד''ר יעקב מאור17/10/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בליעת בריום-ושט קיבה ותרסריוןדן11/10/2010
שלום,
אני בן 20 וחצי עם היסטוריה של כ-4 וחצי שנים של עליית מזון. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה לפני שנתיים. מאז לקחתי כדורים אך לא כל כך עזרו והשפעתם הייתה מזערית. לאחרונה ביצעתי צילום בליעת בריום- ושט קיבה וטרסריון ואני מתחרט על ביצועו בגלל שקראתי באינטרנט שזה צילום עם הרבה קרינה. בצילום זה זמן החשיפה לקרינה הוא ארוך יחסית וגם הבנתי שבגלל שאני צעיר- רק בן 20-זה יותר מסוכן לי מאשר למישהו מבוגר יותר. יש לי מספר שאלות בנושא:
1. לא כל כך רציתי לעבור את הצילום מכיוון שעשיתי לפני שנתיים גסטרוסקופיה שיצא תקין אבל הגסטרולוג שלי אמר שאני צריך ושזה בודק ועולה על דברים אחרים. האם זה נכון? כי בחלק אתרים אמרו שגסטרוסקופיה זו בדיקה יותר טובה. ולכן, נשאלת השאלה למה הוא המליץ לי לעשות והאם הייתי צריך לעשות גם בליעת בריום. מה דעתכם בעניין?
2. לגבי הקרינה בצילום- באתר שלכם רשום שזמן החשיפה המקביל לקרינת רקע בצילום זה הוא 16 חודשים, ושהמנה האפקטיבית האופיינית ביחידות של mSv היא 3. לעומת זאת באתר אחר שמדבר על קרינה בצילומים (האתר באנגלית ונחשב למוכר ואמיןבארה"ב ) רשום שזמן החשיפה המקביל לקרינת רקע בצילום זה הוא 24 חודשים (שנתיים), ושהמנה האפקטיבית האופיינית ביחידות של mSv היא 6, כפול ממה שרשום אצלכם! אתם בטוחים שהנתונים אצלכם אמינים? מה נכון?
3. הבנתי שבד"כ אתה מתבקש להוריד בגדים בזמן הצילום. אך בזמן הצילום אצלי עשיתי עם חולצה מיוחדת שהביאו לי אך נשארתי עם המכנסיים ונעליים שלי- זה אמור להיות כך? איך אני יודע שהצילום בוצע לפי הנהלים ולא באופן רשלני?
4. האם זה נכון שבגלל גילי הצעיר-20-הקרינה יותר מסוכנת לי?
5. האם עצם העובדה שנעשים צילומים רבים בבדיקה (כ- 10-15), מסכן את הנבדק אף יותר? האם האזורים שנחשפים לקרינה בבדיקה זו נחשבים לרגישים?
6. האם סכנת הקרינה בצילום זה קרובה לסכנת הקרינה בצילומי CT?
אני מצטער על ההודעה הארוכה והשאלות הרבות, אני פשוט מאוד מודאג מכמות הקרינה הרבה שנחשפתי בבדיקה וממה שקראתי על כך באינטרנט. אודה לך על התייחסות על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי רק לומר.....
דן11/10/2010רציתי רק להוסיף שיש לי מערכת חיסונית די חלשה ולכן אני מתקרר ונעשה חולה בקלות יחסית. האם עבור אנשים עם מערכת חיסונית חלשה הקרינה יותר מסוכנת או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי רק לומר..... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010הצילום דינמי ויש יתרון בזה על גסטרוסקופיה. אכן יש קרינה אבל הרבה פחות מct למשל.
קשה לי להתייחס לכמות הקרינה. אין ספק שחשיפה לקרינה בגיל מבוגר יותר פחות בעיתי.
זה נחוץ אבל מאחר שרפלוקס ממושך נחשב לגורם סיכון של גידולים בושט ולפעמים דרוש ניתוח למניע. כאן הצילום חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה יותר מסוכן לאנשים צעירים?
דן12/10/2010האם זה הרבה יותר מסוכן? האם זה מסוכן עבור מישהו בגילי-בן 20- כמעט כמו לילדיםאו אישה בהריון(עבורם הבנתי שיש להימנע כמעט לחלוטין מלעבור צילום זה) או שהרבה פחות?
אודה לך אם תענה על עוד שאלות שרשמתי בהודעה המקורית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה יותר מסוכן לאנשים צעירים? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010הקרינה פחות מ לct .
כמובן יותר צילומים אומר יותר קרינה.
בגיל צעיר יש יותר שנים לפתח סיבוכים של הקרינה. גבר בן 85 לא צריך לדאוג על מחלות בעוד 15 שנה.
אנני יודע לגבי כמות הקרינה בכל בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדרך שבו הצילום נעשה....
דן13/10/2010והאם בצילום הייתי אמור לעשות אותו עם בגדים ונעליים או ללא בגדים (רק עם תחתונים)? כי באתר שקראתי הבנתי שזה בלי בגדים אבל אני עשיתי אותו עם חולצה מיוחדת שהם הביאו לי ועם הנעליים ומכנסיים שלי?
האם יש לי סיבה לדאוג מהקרינה בצילום או שזה לא כזה נורא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדרך שבו הצילום נעשה.... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2010הפרוטקולים של הצילומים קבועים ונראה לי שזה בסדר בצורה בה נעשתה.
אנני חושב שצריך להכנס ללחץ מהקרינה- לא לשכוח שיש גם קרינה מהחיים יום יום.
גם זה הרבה פחות מct.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hepatitis cאירנה11/10/2010
אני חולה בהיפטיטיס משנת 2006.
בדיקה hep.c pcr viral lord 399000 iu/ml .רגישות השיטה :מעל 600 u/ml נעשתה בשנת 2006.
נכון לעכשיו היחלטתי להתחיל טיפול וחזרתי לאותו בדיקה : hep.c pcr viral load 130832 iu/ml .רגישות השיטה :12 iu/ml.בדיקה נעשתה בשנת 2010.
שאלה: בכמה עומס וירלי גדל?בכלל "רגישות השיטה "שונה איאפשר להבין עד כמה מצב הישתנה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hepatitis c - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010הרגישות השתנה עקב שיפורים טכניים במשך השנים. 2 המספרים מצביעים על עומס נגיפי נמוך שהוא סימן טוב. המספר אבסולוטי יכול להשתנוצ בין בדיקה לבדיקה אפילו עם אותה שיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גסטרוסקופיהאאא11/10/2010
שלום רב,
בעקבות כאבים בקיבע ביצעתי היום גסטרוסקופיה.
אשמח לקבל הסבר של התוצאה:
אינדיקציה: דיספפסיה
פרימדיקציה: דורמיקום 3 מ"ג
וושט:normal
קיבע:diffuse mild gastritis cu test
תרסריון:normal
אבחנה:suspect heliobacter gastritis
המלצה לטיפול:await results of cu test
הבנתי שלקחו לי ביופסיה ואני מאוד לחוצה
אמרו לי שתשובנ תיהיה תוך יומיים. האם זה לא אמור לקחת יותר זמן???
אני רוצה להבין מה יש לי ולמה ביופסיה?
האם מדובר בגידול??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010זו בדיקה כמעט תקינה. יש דלקת קלה שהיא שכיחה וללא חשיבות גדולה. לעתים זה נגרם על ידי חיידק וזו הזיבה לביופסיה- לגלות החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה לגידולי כבד וגם לכיס מראור11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחפשת מומחה לגידולי כבד וגם לכיס מר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010לנסות בבתי חולים- הדסה בילינסון למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטראוסנד בטן עליונהנונית10/10/2010
שלום רב,
בעלי סובל מזה כחודש מכאבי בטן, בעיקר לאחר ארוחה, ושילשולים לסירוגין. איבד 8 קילו ממשקלו ואוכל מעט מאוד.
סיכום בדיקת אוטראוסנד בטן עליונה:
לבלב בעל הדיות בלתי אחידה כולל תהליכים מוקדיים היפואקוגניים עד לקוטר 1.4 ס"מ.
בסיכום הבדיקה הומלץ על המשך בירור ע"י CT בטן,
אך הרופאה המטפלת מעוניינת בבדיקת EUS ולוותר על ה - CT. בנוסף המליצה על קולונוסקופיה ואנדוסקופיה.
האם כל הבדיקות אכן נחוצות או שכדאי להתעקש על בדיקת CT כפי שהומלץ בסיכום האולטראוסנד ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת אולטראוסנד בטן עליונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2010eus בדיקה מצוינת ללבלב וללא קרינה. אני ממליץ ללכת לפי ההמלצה של הרופא הקליני ולא לפי המלצות של הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נונית12/10/2010תודה על התשובה המהירה,
שאלה נוספת:
האם הממצאים חמורים?
האם זה כל חמור כל כך שהרופאה המטפלת החליטה "לדלג" על CT ולעבור ישר לעניין?
אנחנו מאוד לחוצים ודואגים,
אודה לתשובתך מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010לדעתי הeus בדיקה יותר טובה ללא קרינה שמאפשרת ביופסיה בעת הבדיקה אם צריך ( גם lלממצאים שפירים). הבדיקה לא משקפת חומרת הממצאים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע מיני עם חולה הפטיטיס Bעמית10/10/2010
קיימתי מגע מיני חיצוני(ללא חדירה) עם חולה הפטיטיס B שאינו יודע אם זה כרוני או לא, יומיים אחרי קיבלתי את החיסון הראשון נגד הפטיטיס B,האם אני בסכנה? איך אני בודקת את עצמי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני עם חולה הפטיטיס B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2010יש סיכון להעברה. אני לא יודע כמה זמן עבר מהמגע. מציע לבדוק בדיקת דם לֹhbv pcr ולהפנות לרופא גסטרו בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם באופן פרטיאורלי10/10/2010
שלום,
איפה אפשר לבצע באופן פרטי בדיקת HCV PCR QUANT. מדוייקת כדי לדעת מה המצב של עומס נגיפי לחולה הפטיטיס סי אחרי טיפול אלטרנטיבי? בתל השומר לא עושים לאנשים פרטיים, בי-ם מעבדות רמב"ם לא עושים את הבדיקה. אז איפה כן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם באופן פרטי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2010אני חא יודע. מציע לבדוק אם קופ"ח מאוחדת. אבל קודם לבדוק אנזימי הכבד. אם תקינים זה מרמז על המלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס נגיפי באופן פרטי
אורלי11/10/2010תודה דוקטור,
ברור שבדיקות לאנזימי כבד עושים כל חצי שנה, כמעקב אצל מומחה למחלות כבד עקב הפטיטיס סי במצב יציב. הבעיה שלא ממש אפשרי לקבל הפניה לבדיקת עומס נגיפי עם לא עושים טיפול באינטרפרון, ולגבי טיפולים אלטרנטיביים רופאים לא מוכנים לדבר ולא יתנו לעשות את הבדיקה כדי לבדוק את ההשפעה שלו, אז אני מנסה למצוא מעבדה שעושה את זה לאנשים שמוכנים לשלם מהכיס.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס נגיפי באופן פרטי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2010אני מציע מעבדה של מאוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקוד כבד לילדה בת בועייםמאיר10/10/2010
בוקר טוב
לביתי עו בדיקות תפקודי כבד בבית חולים המליצו לחזור על זה גם בקופה (כללית) בבדיקה חוזרת רואים נורמות כמו ל GGא גבוהות -( GGT 86 IU 86 )אנחנו קצת חוששים האם יתכן שיש לה מחלת כבד וכדומה? ה-BILIRUBIN-TOTAL הוא 3.8. האם יש חשש רציני מאוד כאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקוד כבד לילדה בת בועיים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2010קשה לענות מהניתונים כאן. יתכן שיש בעיה אך מומלץ להדק אצל רופא גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סותרותענת09/10/2010
שלום רב,
יש לי היפטיטיס סי, ובשנתיים האחרונות עשיתי 3 פעמים בדיקת פיברוטסט, והתוצאות היו:
FibroTest Score 0.22 F0-F1
ActiTestScore 0.18 A0-A1
בבדיקה האחרונה עכשיו ותוצאות דומות בשתי הבדיקות שקדמו לה.
לעומת זאת, בבדיקת פיברוסקאן שעשיתי עכשיו בפעם הראשונה התוצאות היו:
נקודה 1: 7
נקודה 2: 6.8
נקודה 3: 9
סיכום: F2
מה המשמעות של אי-ההתאמה? האם יש סיכוי לטעות בפיברוסקאן (בנקודה 3) או שאין דבר כזה?
ובהקשר של מה ששאלתי לפני כמה ימים על כדאיות בדיקת CT בטן בהיפטיטיס סי (ותודה רבה על התגובה!), האם בהנתן התוצאות האלה מומלץ לבצע אותה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סותרות - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/10/2010ידוע כי קיים חוסר מתאם בין הפיברוטסט לפיברוסקאן בסביבות 15 אחוז מהמקרים. למעשה, המרכז באיכילוב הינו המרכז היחיד המבצע בדיקה ב- 3 נקודות ומבקש להתיחס לערך הגבוה ביותר. עדיין לא ברורה משמעות הבדיקה בצורה כזו. שים לב כי, באם תתיחס רק לנקודה 1 ו- 2 תגיע לתוצאה הדומה להערכה בפיברוטסט.
האפשרויות הן לחזור על פיברוסקן, פיברוטסט או שתיהן בעוד כשנה (לא קיימת דחיפות בטיפול בך). או לחליפין לבצע ביופסית כבד.
אינני רואה מקום ל- CT לפי התיאור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדקרן08/10/2010
האם נטילה של יום אחד של אכינצאה יכולה להשפיע על תפקודי כבד?
הבדיקה ביום רביעי- האם לדחות את הבדיקה?
ואם כן- בכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/10/2010לא ניראה לי שקיימת השפעה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)