מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי חומר הכנה לצעירים בלבד?שיר16/09/2010
שלום ד"ר,
האם ישנו חומר הכנה לבדיקת גסטרוסקופיה המיועד לצעירים בלבד?
נאמר לנו שהחומר החדש (זה שיש לו טעם של מיץ וקל לשתות אותו) מיועד לצעירים בלבד, ואילו לאדם בן 80 החומר אינו מתאים, ויש להשתמש בחומר הישן והלא סימפטי.
האם יש אמת בדברים או שמדובר בשיקולי עלות בלבד?
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק17/09/2010יש התויות נגד לשימוש וגיל 80 אחד מהם. זהבגלל שיש ירידה בתיפקוד כליתי ולבבי עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
שיר19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ד''ר יעקב מאור19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתמיכה דחופה.חסוי16/09/2010
אני בת 50,נשיאית הפטיטיס סי,מועמדת להתחלת טיפול בפגסיס וריבוירין,אין לי שמץ של מושג אם זה יעזור אך חתמתי על הסכמה לקבל טיפול זה במסגרת מחקר.השאלה שלי האם אני עושה את הדבר הנכון,ומה הן אחוזי ההצלחה בטיפול זה,השאלה הבאה שלי היא,מה זה RF גבוה מאוד.523 יחידות למ"ל.אשמח לקבל תשובה מפורטת.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcv
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2010% ההצלחה נע בין 50 -80% תלוי באיזה סוג של לֹhcv.
לא ניתן לענות על השאלות בפורום מאחר שההחלטה לטפל היאשונה מחולה לחולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא יקר.
חסוי16/09/2010לא ענית לי על השאלה שחשוב לי מאוד לקבל עליה תשובה..מה זה אומר..RE 523 ?.הנורמה היא 15.תודה על שאר התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRF
ד''ר סטיבן מלניק17/09/2010כנראה מדובר על rheumatoid factor. זה נוגדן שמופיע בדלקת פרקים אך יכול להופיע נhcv. לא קשור להצלחת וכשלון של טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו בקשר לצהבתאורי15/09/2010
והאם מומלץ לעשות חיסון לצהבת ולאזה סוגים מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2010a וגם b אם אין לך חסינות- ממחלה קודמת וחיסון קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתאורי15/09/2010
שלום יש לי שאלה אני גרתי באותו חדר בערך שבועיים עם 2 בחורים כאשר לאחד מהם היה צהבת אין לי מושג אזה סווג היא וכול זה היה לפני 5 שנים האם יש סיכוי שנדבקתי ממנו ואני לא יודע? ואילו בדיקות עליי לבצע בשביל הרגעה עצמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2010מציע להפנות לרופא המטפל לבדוק אנזימי הכבד וגם לֹhbv hcv.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוז ושימוש בגלולותקארין15/09/2010
שלום,
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת נשיפה והתגלה שאני רגישה ללקטוז (התוצאה היתה 255 PPM, והבנתי מהטכנאי שעשה את הבדיקה שמדובר ברגישות גבוהה). הטכנאי שבדק אותי אמר לי שבחלק גדול מהגלולות למניעת היריון יש לקטוז ושעליי לעבור לגלולה שאין בה לקטוז. רציתי לשאול האם כמות הלקטוז בגלולה היא אכן מספיק משמעותית שעליי להימנע מגלולות המכילות לקטוז (כמעט כל הגלולות...).
תודה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2010קודם כל אפשר לנסות ולבדוק. אני סבור שלא מאחר שיש שטוענים שחלב בכוס קפה זה בסדר לאנשים שחוסר לקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מפי הטבעתמאיה15/09/2010
ד"ר שלום
אני בת 26, ללא היסטוריה של ניתוחים
מזה כשנה סובלת מהפרשה בעלת ריח רע מאוד מפי הטבעת (אין לה צבע אך יש ריח), ומאי שליטה על גזים, תופעה שמלווה אותי במשך כל היום (בריחת גז כל 5 דקות בערך!!).
ממה לדעתך תופעות אלה נובעות ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2010קודם כל צריך אבחנה ויש צורך לראות רופא גסטרו.
יכול להיות הרבה דברים כולל מעי רגיז ועד דלקת במעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בצהבת Cחסוי14/09/2010
שלום,
אני בן 25.
יש סיכוי שנדבקתי במחלה אם עברתי 2 ניתוחים בבית חולים איכילוב ?
לא קבלתי עירוי דם אלא הוזרק לי חומר הרדמה בשני הניתוחים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קרוב לאפס
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2010כמעט ואין סיכוי אם עובדים לפי הנוהלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... עוד שאלה..
חסוי14/09/2010. אם זה מועבר בעיקר בעירוי דם, איך זה שיש בארץ כ"כ הרבה אנשים שנושאים את הנגיף?? (ראיתי שיש איזה 70000)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhcv
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2010הזיהום לרוב האנשים מהעבר- היום בודקים כל מנת דם וזה נדיר ביותר לקבל ממנת דם.
כ1.55% של האוכלוסיה נושא hcv- ממנות דם בעבר, טיפול רפואי לא בטוח בארצות מוצאם למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב ועייפותאהרון14/09/2010
שלום,
בחצי שנה האחרונה אני סובל מרעב בלתי נשלט. זה התחיל בפתאומיות ואין לי שום שליטה על זה. מעט זמן אחרי ארוחה גדולה אני מרגיש כאילו שצמתי יום שלם ומוכרך לאכול אחרת אני מרגיש שאני הולך להתעלף. בגלל זה עליתי הרבה במשקל. ובנוסף לזה אני סובל מעייפות קיצונית שבגללה אני בקושי יכול לתפקד ולא יכול להישאר ער יום שלם.
עשיתי בירור אנדוקריני אך לא נמצאה בעיה בענף זה. אז רציתי לדעת אם ידוע לך על מחלה גסטרואנטרולוגית או כבדית כלשהי שיכולה לגרום לתופעות אלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב ועייפות
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2010אנני מכיר סיבת גסטרו הקשור. יתכן קשר לתסמונת דום נשימה. יש לשקול הפניה למכון שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקפיהליאור14/09/2010
שלום
יש לי שאלה,עברתי לא מזמן קולנסקפיה ואמרו לי שצד ימין נקי בינוני..
השאלה שלי עם זה לא התנקה עד הסוף ז המחייב שיהיה לי אפנדציפ בעתיד?האם יש קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2010אין קשר בין טיב ההכנה לקולונוסקופיה לבין דלקת בתוספתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזים כבד GPT מוגברלירון14/09/2010
שלום אני בן 28 בריא.לאחר ניסיון טיפולי בציפרלקס 10 מ"ג לאחר 3 חודשים חלה עלייה באנזים הכבד GPT לרמה של 72 (טווח מעבדתי תקין הינו 41-4).
הציפרלקס במינון זה לא עזר ולכן המינון הועלה ל-20 מ"ג למשך כמה חודשים שוב ללא תועלת מחד,ומאידך עליה נוספת באנזים GPT לרמה של 102.
הטיפול בציפרלקס הופסק בהדרגה בשל חוסר היעילות ועליה בתפקוד כבד.
לאחר מספר חודשים ירד תפקוד הכבד GPT לרמה של 50 כמעט חזרה לנורמה.
זאת לאחר שלילת וירוסי כבד בבדיקות נוספות.
הוחל טיפול בויפאקס XR במינון נמוך 75 מ"ג למשך כחודש וחצי עם שיפור קל.
אני מעונין להעלות מינון ל-150 מ"ג והרופא נתן לי בשבוע שעבר לערוך שוב בדיקת תפקוד כבד.
כל אנזימי הכבד תקינים אך שוב אנזים ה-GPT יצא ערך חורג של 76.
האם ניתן במצב זה להעלות מינון? האם אין סכנה בערך GPT חורג כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2010זה תלוי מהגורם. יתכן שיש עליה במשקל בעיקבות הטיפול התרופתי וזה יכול להסביר. אם לא ברור יש מקום אפילו לשקול ביופסיה של הכבד. מציע להתייעץ עם רופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני.רן13/09/2010
שלום רב
אדם שמן שלא שמר על תזונה בריאה ,כאשר מאבחנים אצלו כבד שומני.
במידה ווישמור על תזונה בריאה, ויפחית ממשקלו יעסוק בפעילות גופנית, האם זו מחלה הפיכה?
בכבוד רב
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2010ברמה העקרונית כן. תלוי על חומרת הפגיעה. אבל בהחלט היא מחלה המגיבה לשינוי בהרגלי החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כבד תקינותחסוי13/09/2010
שלום,
עשיתי בדיקות דם עם תפקודי כבד שיצאו תקינות.
אם הן יצאו בסדר, זה מבטל את הסבירות שנדבקתי בצהבת C ? אם כן, באיזה תווך של שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2010עדיין אפשר להיות מזוהם עם hcv ועם אנזימי הכבד תקינים. יש צורך לבצע hcv pcr ואם זה חיובי אז יש זיהום. נהוג לטפל בחולי hcv עם אנזימי הכבד תקינים רק אם יש מחלה משמעותית בביופסית כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו..
חסוי13/09/2010או אם ההדבקה ממש טרייה נכון?
אם ההדבקה טרייה מהם אחוזי ההצלחה של הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2010אם ההדבקה ממש טריה אז מהר מאוד זה יתברר. דןןקה % ההצלחה הרבה יותר טוב עם מחלה חריפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןליאת קמחי13/09/2010
לד"ר יעקוב מאיר שלום רב!
קוראים לי ליאת ולבעלי יש בעיה הוא עשה אולטרסאונד בטן עליונה ואמרו שיש לו כבד מוגדל ושומני רציתי לדעת מה זה אומר .?
ובעיה נוספת ,יש לו שילשולים מספר פעמים ביום והוא צריך לעבור קולונוסקופייה ,אבל הוא לא רוצה לשתות את החומר המרוקן י,ש לך אולי פתרון אחר שמעתי שיש איזה משאף ששואפים ולפי זה אפשר לראות את הקיבה. האם תוכל לעזור לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת קימחי
ד''ר יעקב מאור13/09/2010ראשית, ניראה לי שעקב ריבוי הבעיות בעלך זקוק ליעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
מספר הבהרות:
1. כבד שומני מאפיין אנשים עם ה"תיסמונת המטבולית" כלומר, עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ דם, או סוכרת. הטיפולים היחידים שהוכחו כיעילים עד כה כוללים טיפול בגורמי הסיכון המצוינים, ירידת משקל הדרגתית, ופעילות גופנית אינטנסיבית. קיימות עדויות לכך שמתן ויטמין E מסייע גם הוא.
2. כבד שומני אינו גורם לשלשול והקולונוסקופיה נחוצה. באנשים עד גיל 70 ניתן לבצע הכנה יחסית לא קשה בתכשיר הקרוי פיקולקס (בליווי דיאטה מתאימה).
3. תבחין הנשיפה שאת רומזת לו אמור לאבחן זיהום הקיבה בחיידק הקרוי הליקובקטר פילורי ואינו רלונטי לתסמינים המתוארים.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאורסוליט ובדיקת דםאור13/09/2010
האם האורסוליט עושה את הערכי כבד GGT GPT GOT במצב נורמל?
למי שיש חשד למחלת כבד PSC שמעלה את האנזימים האלה.
ואם מפסיקים לקחת את האורסוליט האנזימים האלה ממשיכים לעלות בחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2010אורסוליט הוכח כיעיל בpbc אך לא בpsc. אפילו שיש שיפור במעבדה לא כל כך יש שינוי במהלך המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת?
אור13/09/2010הערכים יוצאים טובים אבל הכבד ממשיך לההרס?
או שהערכים לא אמורים לצאת טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ד''ר יעקב מאור19/09/2010יתכן המשך נזק לכבד למרות ערכי בדיקות מעבדה תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים שלא יכולים לצאתנעמיאל13/09/2010
שלום רב
לאחרונה מידי ערב אני סובלת מכאבים חזקים בסרעפת. אני חשה שהגזים מצטברים בסרעפת ולא יכולים לצאת.אחרי שעתיים הכאב חולף. מה ניתן לעשות? ולמה זה קורה. אני בת 60.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2010אני לא בטוח שזה הגזים. יתכן סיבות אחרות כגון רפלוקס של חומצה לושט. מציע להבדק אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)