מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה סיטיאילן12/12/2010
שלום רב
קיבלתי תשובה סיטי היום ,הייתי מאוד מעוניין לדעת מה אומר הדבר הבא
חלון עצם:במטפיזה המקורבת של הפומר השמאלי מודגם כתהליך סקלרוטי בעיקרו עם מטריקס המזכיר תהליך כונדרואיד קוטר כ-2 ס"מ .ללא פריצה קורטיקלית,ללא תגובה פריאוסטלית,ללא מרכיב רקמה רכה.ממוקם בעיקר במדולה,יתכן אנכודרומה.לפי שיקול קליני,המשך בירור הממצא ב -mri עם גדוליניום.מומלץ יעוץ אורטפדי.
שאר השלד המודגם כולל מפרקי sij ב.מ.פ.
שאר הבדיקה תקינה עשיתי סיטי בטן אני עדיין סובל מכאבים בצד ימין,האם זה קשור לזה?האם זה מסוכן
אשמח לתשובה מפורטת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה סיטי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2010משצע משהו שפיר אך כמו שכתוב יש להתייעץ עם אורטופד.
אין קשר בין ממצא זה לתלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי12/12/2010האם זה משהו מסוכן?אני עדיין לא מבין היכן זה נמצא
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן13/12/2010מבקש תשובה אני מאד מודאג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2010זה בחלק של העצפ סביב פרק הירך.
אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי13/12/2010צריך להסיר את זה?
זה משהו שמשפיע על משהו?הרופא משפחה אומר שנולדתי עם זה זה כנראההרבה זמן
אני מאד מאד מודאג )::זה נקרא פוליפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי13/12/2010האם זה קשור לגירודים באותו מקום ניהיה לי כתם חום שכול הזמן גרד וגם למעלה עכשיו הרופא עור נתן לי משיכה והכתם נעלם לאט לאט יש לציין שרק במגע מיים חמים זה היה מגרד עכשיו כבר לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי14/12/2010אשמח לתשובה אני לחוץ מאד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/12/2010לא נראה לי קשור לפריחה בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי22/12/2010הרופא אמר שאין להתייחס לזה,הוא עשה לי תנועה ברגלים.שרק יוםפ למחרת התחילו לי כאבים קצת ברגל הזאת האם יש קשר?זה עדיין מלחיץ אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010ממליץ כי תפנה לפורום מתאים לבעייתך - כגון אורטופדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק. וירטואליתאלי12/12/2010
ד.נ.
האם קולונוסקופיה וירטואלית נחשבת פולשנית, או לא פולשנית?
אינני מבקש כאן תיאור הפרוצדורה - אני מבקש ומסתפק אך ורק בתשובה לשאלה דלעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2010היא קצת פןלשנית אך הרבה פחות מקולונוסקופיה אמיתית. גם עם קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
אלי24/12/2010ד.נ.
מהי משמעות הערתך שבסיפא , ש"יש גם קרינה (בקולונוסקופיה וירטואלית)"? האם יש בה סיכון? או כוונה אחרת כלשהי? אשמח להבהרתך. תודה ושבת שלום. רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/12/2010קולונוסקופיה וירטואלית היא למעשה בדיקת CT שכרוך בקרינה (לא גבוהה) אבל רצוי לא לחזור על הבדיקה בתכיפות גבוהה ורק כשקיימת הוריה לחזרה על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק נשללאסנת11/12/2010
אני במעקב של גסטרו כמובן, כל ההתייחסויות שלי לרופא הן לרופא מומחה.
זה לא ממש עוזר לי...
אני מתקשה להאמין שמדובר במעי רגיש.
האם אכן נותר רק מעי רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק נשלל - תגובה
ד''ר יעקב מאור11/12/2010נסי לפנות אם כן לחוות דעת נוספת שכמובן לא נוכל להעשות דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא הפטיטיס Bדדי11/12/2010
שלום
צרפתי תוצאות בדיקות דם (חלקן מ- 2003).
שאלותי:
1) מה משמעות התוצאות - האם עלי להיות במעקב?
2) כל כמה זמן בדיקות דם?
3) האם יש מגבלות בתזונה?
4) האם יש מגבלות בתרופות ותוספים?
5) האם אני יכול לקחת אלדקטון 50 מ"ג?
תודה מראש
Hepatitis A - IgG 11/10/09 POSISTIVE
Hepatitis B Surface Ag 6/1/03 POSISTIVE
Hepatitis B Core Ab 6/1/03 POSISTIVE
Hepatitis Be Ab 6/1/03 POSISTIVE
Hepatitis Be Ag 6/1/03 NEGATIVE
Hepatitis B Surface Ab 6/1/03 NEGATIVE
Hepatitis B PCR 6/1/03 NEGATIVE
Hepatitis C Ab(EIA) 6/1/03 NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשא הפטיטיס B - תגובה
ד''ר יעקב מאור11/12/2010יתכן ואתה נשא בריא של הפטיטיס B - כלומר נחשפת לנגיף אבל לא הצלחת לסלק אותו לגמרי אם כי הוירוס אינו גורם נזק לכבד. יש לחזור על הבדיקות ובפרט DNA-PCR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גסטרו סבוכהאסנת11/12/2010
שלום,
זקוקה נואשות להכוונה ועצה, אספר בקצרה:
לפני שלוש שנים התקף ראשון - לאחר בירור וגסטרוסקופיה - דלקת בתריסריון, כדורים מסוגים שונים, לבסוף התייצבות עם לוסק פעמיים ביום - תקופה ארוכה עזר, התקפים של אחת לכמה חודשים. ההתקפים כוללים בחילה, כאבים ברום הבטן, חולשה, כל התסמינים שבספר.
בגסטרוסקופיה שניה התגלה חיידק (בראשונה לא), אנטיביוטיקה וכו', כלום לא השתנה, אחת לכמה חודשים התקף.
לפני כשנה בעקבות בדיקות דם שגילו חוסר פריטין חמור, ירדתי על דעת עצמי ללוסק אחד ביום (מתוך השערה שיש בעיית ספיגה עקב הלוסק).
במקביל הכאבים שינוי כיוון, הם התחילו להיות אחת לחודש, בד"כ שבוע לפני המחזור, ועברו לבטן עליונה צד שמאל, כאבים חדים, כאבים עמומים, דקירות, בלי בחילות, בלי רום הבטן.
החלפתי רופא - והחדש עשה לי בדיקה כפולה, גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - גם בגלל הברזל.
יצא תקין (לטענתו), אין חיידק, יש דלקת קלה בקיבה. אבל זה תקין.
בעיניי זה לא היה תקין כמובן, כי יש דלקת. אם ביום הבדיקה, יום ללא התקף, יש דלקת, אז ההגיון אומר שזה יותר חמור כשיש התקף.
חפרתי לרופא והוא השתכנע לתת לי בדיקת CT. הבדיקה יצאה תקינה.
הטענה שלו היא שמדובר במעי רגיז, בכוונתו לתת לי כדורים שמטפלים בכך.
בינתיים ההתקפים מתגברים, המעיים סבבה לגמרי, יציאות טובות, בזמן, ללא כאבים, המעיים לא בתמונה בכלל.
הרופא אומר - מעי רגיז יכול להיות גם בטן עליונה.
ואני כבר לא יודעת מה הלאה, רק יודעת שהבעיה פוגעת לי בחיים בצורה שלא תיאמן.
ד"א, אני אוכלת בריא, לא נכנס לחם לבן לגופי, חוטאת מדי פעם במתוק, לא רוצה לדמיין מה היה אם הייתי אוכלת כמו האדם הממוצע.
אנא עצתכם.
קודם כל - האם יכול להיות מעי רגיז? ואם לא אז מה הלאה?
סליחה על החפירה, אני כבר לא יודעת מה חשוב ומה לא, אז סיפרתי הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גסטרו סבוכה - תגובה
ד''ר יעקב מאור11/12/2010אכן בעיה סבוכה. יתכן מעי רגיש לאור כל הבדיקות התקינות. יש לשלול מחלת צליאק. עליך להיות במעקב גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק רציתי להגיד לכם תודה על הסבלנותנעמה11/12/2010
מאוד מעריכה את העובדה שאתם משיבים לאנשים
הפורום שלכם מאוד עוזר
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להגיד לכם תודה על הסבלנות - תגובה
ד''ר יעקב מאור11/12/2010תודה רבה ובריאות שלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT גבוהענת10/12/2010
עשיתי בדיקות דם כלליות חודש לאחר הלידה ויצא לי (ALT (GPT -
44 כשהמקסימום הוא 31, ממה שקראתי זה באינטרנט ערך גבוה מעיד על פגיעה בכבד...
האם אכן כך או שזה מסוג הדברים שטבעי שאחרי לידה הם חריגים וזה מתאזן? ממה זה יכול לנבוע? עשיתי את הבדיקה בחודש שביעי והיתה תקינה.
מה צריך לבדוק עכשיו כדי לדעת ממה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT גבוה - תגובה
ד''ר יעקב מאור10/12/2010העליה מיימלית ויכולה לנבוע מהפרעה שהיתה בשלבי ההריון האחרונים או מיד לאחר הלידה. ממליץ כי תחזרי על הבדיקה בעוד כחודשיים ואם עדיין גבוהה תבצעי בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ושמן קיקאירה09/12/2010
שלום.במשך שנים רבות אני סובלת מעצירויות כרוניות.נוטלת תרופות שונות שלא תמיד עוזרות.לאחרונה החלתי לקחת שמן קיק.האים יכול להיווצר מצב הסתגלות לשמן קיק ואז יעילות שלו עלולה להיפחת?אני לקחתי שמן קיק במשך 3 שבועות והיו לי יציאות פעמיים בשבוע,אבל כעת יש לי יציאות פעם בשבוע וזאת למרות שאני ממשיכה לקחת אותה כמות של השמן.בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ושמן קיק - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010לשמן קיק עלולות להיות תופעות רעילות בעליה במינון כך שממליץ שתנסי תכשירים אחרים שאינם מסוג במשלשלים המגרים (לקסטיב ודומיו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולבדוי09/12/2010
בס"ד
אני בן 30 בעל BMI 39
יש לי בעיה כבר מס' שנים (יותר מ3)שאני סובל מכאבי בטן ושלשול ולחצים בבטן
קשה לי ללכת לעבודה קשה לי לצאת מהבית כי אולי אני אצטרך לשירותים
נדיר שיש לי יציאות מוצקות ולא משנה מה אני אוכל
יש מקרים ולא מעט שבהן בצואה שלי אני מזהה חלקים מסויימים שלא עוכלו (בעיקר ירקות) אבל לא רק
ממה הדבר הנובע ומה ניתן לעשות ?
תוגה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010האפשרויות האבחנתיות מרובות. מציע כי תעבור בירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ אטומי -המשךהלנה09/12/2010
דר נכבד
למה דילגת על ההערה שלי לחץ אטומי -המשך יש שם הבהרות חשובות
אנא ממך תתיחס לזה
הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ אטומי -המשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US בטןיאיר09/12/2010
שלום רב
בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90)
מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83.
בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן .
בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן:
כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ
.כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין
.לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות
.טחול הומוגני בגודל תקין
בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה.
נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות :
בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק
כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק.
לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים.
כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות.
טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ.
ברצוני לשאול :
א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ?
ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ?
ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ?
ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ?
תודה על הסבלנות ועל תשובתך.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US בטן - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010הבדיקה מוגבלת ככל הניראה עקב השמנה (קושי לבדוק לעומק) ועקב גזים בכמות גדולה במערכת העיכול (מסתירים את הלבלב). במידת הצורך באם הרופא שלך יחשוב שחשוב לראות את הלבלב ו/או לאשר את הגדלת הכבד והטחול ניתן לבצע CT של הבטן.
לאחר אישוש הממצאים יש לבצע בירור לסיבה להגדלת הטחול מאז הבדיקה הקודמת-כגון זיהום בנגיף, שינוי במצב הכבד ועוד. לכן עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בהפטיטיס אחרי טיפול בפגסיסארקדי09/12/2010
אני בן 60 מאובחן בשחמת הכבד עם הפטיסיס B+D ומועמד להשתלת כבד.
לפני חודשיים השלמתי טיפול שנתי בבפגסיס 180 נגד הפטסיס D, במקביל נטלתי בשנתיים האחרונות סביבו כנגד הפטיטיס B.
כיום אני סובל מכאבים נוראיים בכפות הרגלים, האובחן כנוירופתיה פרפריאלית סנסורית.
בצורה דחופה המליצו להפסיק את הטיפול בסביבו מכיוון שהשילוב עם הפגסיס הוא זה שיצר את הניורופתיה.
שאלתי היא: האם עקב הפסקת נטילת סביבו וסיום הטיפול בפגסיס הניורופתיה אמורה לעבור והכאבים יפסקו?
האם נטילת גאבאפנטין 1600 מ"ג ביום יטפל/יעזור בניורופתיה?
תודה רבה, הרבה בריאות
ארקדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה בהפטיטיס אחרי טיפול בפגסיס - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010יש לזכור כי הפטיטיס B כשלעצמו עלול לגרום לנוירופתיה כאשר יש מצב הקרוי קריאוגלובולינמיה המופיע בהפטיטיס C אבל לעיתים גם הפטיטיס B.
אינני בטוח שהסיבה לנוירופתיה הינה הטיפול בפגסיס שכן אז יש סיכוי שהייתה חולפת עם הפסקת הטיפול.
יש לחפש סיבות אחרות לנוירופתיה אצל נוירולוג מומחה.
גאבאפנטין הינה תרופה יעילה לנוירופתיה שבאופן עקרוני אינה פוגעת בכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה פיברוטסט ופיברוסקןאולגה09/12/2010
רופא נתן לי הפנייה לפיברוטסט - מה זה ואיפה עושים אותה וגם לפיברוסקן - מהי הביקה וגם איפה עושים אותה, הבנתי שזה בימקום ביופסיה של הכבד. יש לי כחמש שנים הפטיטיס B וגילו גם D -זה תת קבוצה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה פיברוטסט ופיברוסקן - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010פיברוטסט הינה בדיקת דם המבוצעת במעבדות רמב"ם בירושליים. זו בדיקה שיכולה לתת הערכה של מידת הדלקת והצלקת בכבד בדיוק של כ- 80 אחוז לעומת ביופסיה. הבדיקה בתשלום אולם יש אפשרות לקבל קופונים מגסטרואנטרולוגים מומחים.
פיברוסקאן הינה בדיקת אולטרסאונד מיוחדת המגלה גם היא את דרגת הצלקת כבדית.
הבדיקה מבוצעת במכון הכבד בבית-חולים איכילוב עבור תשלום.
הפטיטיס D הינה דלקת כבד נגיפית הניגרמת על ידי הנגיף D אך ורק בחולים שיש להם הפטיטיס B. הטיפול היחיד בהפטיטיס זו הינו פאג-אינטרפרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותחני09/12/2010
אני בת 46 וחצי עד ליפני חודשיים היו לי יציאות רגילות לאחרונה אני סובלת מעצירות נוראית מה עליי לעשות לגשת לרופא מישפחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010עליך לפנות לבירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה ולבצע קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ אטומי-המשך
הלנה09/12/2010אין לי עצירות בכלל ,יש לי יציאות כל יום אך רכות וקטנות ולפעמים במאמץ,לא התייחסת לענין הבחילות ממה זה נובע.? למה זה לא עובר לי כבר יותר מחודש?
אספר לך, שהכל החל לפני כחודש,חבר טוב שלנו התגלה גידול במעי הדק (כן הדק)
ואחרי ששמעתי את הסיפור התחילו כל הסימפטומים אצלי,האם זה יכול כל כך להשפיע?
אני טיפוס מאד חרדתי,ונמצאת כרגע במצב נפשי מאד גרוע ,אציין שבצעתי קולונוסקופיה לפני 10 שנים והיה תקין אין במשפחתי היסטוריה של גידול במעי הגס.
אנא עזרתך ותתיחס בעיקר לנושא הבחילות והגרעפסים אחרי כל ארוחה וגם שתיית מים.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ אטומי-המשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010בקצרה, קושי להתרוקן גם הוא מוגדר כעצירות. עצירות כזו יכולה לגרום להרגשת בחילה. בכל מקרה אחרי 10 שנים רצוי לעבור בכל מקרה קולונוסקופיה חוזרת. באם טיפול לעצירות לא יעזור יש לבצע גם גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ אטומי-מוטרפת מדאגההלנה09/12/2010
בת 59 בריאה בד"כ,לפני כחודש התחיל בקושי בהתרוקנות אפילו במאמץ,יציאות קטנות
רכות,ללא כאבי בטן עם בחילות, הבחילות לא עוזבות אותי,אני פשוט משתגעת גורם לי להרגשה רעה ,מתוך חרדה מה יש לי אז יש פעמים וממש אני אוכלת "כמו חצץ" נעלמה לי שמחת החיים,יש לי גם הרבה גרעפסים אחרי כל מה שאני אוכלת אפילו משהו קטן או אחרי שתיית מים.
הייתי כמובן אצל רופא גסטרו, בצעתי את הבדיקות הבאות:גסטרוסקופיה-תקינה
אולטרה סאונד, בטן-תקין,בדיקות דם לפני 4 חודשים-תקינות.
אציין שלפעמים יש לי יום טוב ואז אני בטוחה שהכל עבר ושוב חוזר חלילה.זה גם מעיר אותי בלילה ,פתאום אני רצה לשירותים מלווה עם בחילות, כמו גסטרואנטריטיס, ואז
הבחילות נשארות ואני מרגישה איום ונורא..
מה עלי לעשות?איזה בדיקות נוספות?הפחד שלי שזה לא יעבור לי...
אני בן אדם שמח מלא אנרגיה שמרגישה נורא כרגע..
אנא עצתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ אטומי-מוטרפת מדאגה - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/12/2010יש צורך בביצוע קולונוסקופיה. באם תקינה להתחיל טיפול לעצירות בסייוע הגסטרואנטרולוג המטפל: שתיה מרובה, סיבים תזונתיים, משלשים לא מגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)