מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירותליאור08/10/2010
שלום
האם עצירות חדשה,קשורה אולי לתקופת מעבר או משהו כזה,לא מזמן היה לי מצוין עברתי בדיקת קולנסקפיה עכשיו מי זה כמה ימים אני נכנס לשירותים כול יום הכמות צואה ירדה בהרבה ואני צריך להתאמץ,מה זה יכול להיות ,אני אוכל קצת פחות 2-3 ארוחות ביום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/10/2010עליך להגביר את כמות השתיה ולצרוך סיבים תזונתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור08/10/2010אני צורך אוכל אולי קצת פחות מכמות הוקדמת שהייתי אוכל,אבל אני מרגיש שהמעיים הפסיקו לתפקד האם יש גורם שיכול להיות עושה את זה תקופה או משהו כזה או שזה בגלל האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/10/2010נסה שינוי תזונתי כדבר ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!
ליאור08/10/2010שאלה מאוד חשובה!
עם אני בנאדם שעבר המון המון בדיקות,ועדיין יש כאבים וסובל מומלץ לעשות סיטי בטן?יש לציין שאף פעם לא עשיתי ,אבל אני ממש סובל המון זמן ומפחד האם זה מסוכן לעשות חד פעמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור08/10/2010עשיתי קולנסקופיה לא מזמן עשיתי צילום רנטגן,מה יכול להיות הגורם של כאבי בקיבה אחרי אוכל בטן קשה מאוד ,שמקרינים למטה לצד ימין בבטן מה יכול להיות הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/10/2010כל שניתן בשלב זה ליעץ לך במסגרת הפורום הוא כי תבצע גסטרוסקופיה ויעוץ אצל גסטרואנטרולוג מומחה. פניות חוזרות ונישנות לפורום לא יסייעו במצבך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש לטיפול בשחמת כבדאבי08/10/2010
שלום,
הבנתי שכיום נמצא טיפול חדש לשחמת הכבד שנמצא כרגע במחקר, שאמור להסתים ב2012.
מכייון שהקריטקיונים להשתתפות במחקר דיי נוקשים קשה להכלל במחקר זה. ואני רוצה לברר האם קיים טיפול זה בחו"ל באופן פרטי.
מכיון שאני מנסה לברר את זה לא בשבילי אינני יודע את השם או פרטים מדויקים על המחקר, פרט לכך שמסתים ב2012 ושהטיפול שניתן במחקר לאנשים אמור להוריד את הטרמבוציטים.
האם למישהו ידוע השם של המחקר? או פרטים נוספים כדי שאוכל לברר האם הטיפול קיים בחו"ל.
תודה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר חדש לטיפול בשחמת כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/10/2010באם אתה מתכוון למחקר בתרופה בשם אלטרומבופג המעלה! ערכי טסיות בדם חולי שחמת הרי שמחקר זה הסתיים/הופסק בארץ ובחו"ל. כעיקרון לא ניתן להכנס למחקר "באופן פרטי" בתשלום. כל הטיפול ניתן למי שעומד בקריטריוני ההכללה ואין לו קרטריונים לאי הכללה בחינם!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתת כיס מרהישראל07/10/2010
האם יכולים להווצר אבנים בדרכי המרה לאחר כריתת כיס המרה?
כבן 57 עברתי כריתת כיס מרה לפני כ 15 שנה .הוצאו אבנים.
לאחרונה סובל מכאבים בבטן התחתונה 15-עד 30 דקות אחרי האוכל.כאב שמקרין לשחמות ולצוואר כאב חזק וקבוע וכן גם בלילה מתעורר מהכאב.יש לציין שבחצי שנה האחרונה ירדתי באופן מבוקר ממשקלי (8 קג).אין כלל בעיות רפואיות.לא השמנה לא כולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת כיס מרה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/10/2010עליך לעבור בירור של דרכי העיכול על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה. הבירור צריך לכלול לפחות גסטרוסקפיה, קולונוסקופיה ו- CT של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד במירקם הומוגנייאיר07/10/2010
שלום רב.בעקבות עלייה באנזים הכבד GPT נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד.
בבדיקה נרשם - "כבד במירקם הומוגני".
מהי המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד במירקם הומוגני - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/10/2010כבד במיקם אחיד שהינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות על התקפי קוליטיסניר06/10/2010
אובחנתי לפני שנה כחולה אולצרטיב קוליטיס.
היציאות שלי היו מימיות
לפני חצי שנה נסעתי לחופשה של שבועיים בחו"ל והמצב חזר להיות תקין כאילו נעלמה המחלה, כשחזרתי חזרה המחלה, עכשיו חזרתי לאחר חודשיים בחו"ל שבהם המחלה כאילו נעלמה היציאות חזרו להיות קשות, אך שוב עכשיו בארץ התחילו להיות לי יציאות עם גזין מלווים בנוזל
האם מי ברז\אבק יכולים לגרום להתדרדרות הזו?
האם עולה בדעתכם אפשרות אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות על התקפי קוליטיס - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/10/2010התקפי קוליטיס יכולים להיות מושפעים מחשיפה סביבתית: התפריט, זיהומים בחיידקים ווירוסים ועוד. או משינויים אישיים כגון, לחץ ומתח נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםליאור05/10/2010
שלום
הכאבים שלי עם די הרבה זמן ולא חדשים,ביצעתי המון בדיקות,ביצעתי אולטרסאנוד וביצעתי קולנוסקפיה,מה שהרופאים טוענים שזה מעי רגיז וכול הזמן אומרים לי לשתות כדורים ,אבל זה לא נכון,הכאב הוא עולה המון למעלה איזור הקיבה,יש המון צרבות גרפסים בבוקר שאני קם חוסר תאבון קצת וירידה קלה במשקל,עשיתי גם בדיקת צליאק הלקיבקטור שיצאו שלילי,זה ממש כאבים מוזרים שכול פעם עם משתנים עם המון תופעות לוואי הכאב המרכזי נמצא בצד ימין בטן תחתונה ,עם המון גזים ,במיוחד אחרי כול ארוחה יש כאבים,והבטן כאילו מתוחה,יש יציאה כול יום הבדיקות דם שעשיתי יצא ככה:
L HB 12.6
HCT38.0 L
ALBUMIN GLOBULIN 2.14 H
האם יש מה לחשוש,נורא נורא מפחד ולחוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010ממליץ על יעוץ פרטני אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור06/10/2010לפי תוצאות הבידוקת זה מסוכן ?יש ממה לחשוש?
על מה מצביעים הבדיקות האלה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור06/10/2010לפי מה שהבנתי יש לי סימפוטים לבקע בקיבה,בארוחה נחנק קצת כאב בקיבה,האם זה הגינוי שתוצאות הבדיקות אלה נובעות מ בקע בקיבה,או אולקוס משהו בסגנון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/10/2010ממליץ כי תבצע גסטרוסקופיה בכדי לבדוק את האפשרוית ות שמנית ותהיה במעקב מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
ליאור07/10/2010מה זה אפשרות שמנית לא הבנתי?
ד''ר יעקב מאור07/10/2010כפי שציינת יתכנו כיב קיבה או תרסריון, דלקת קיבה או תרסריון וכן בקע סרעפתי כאפשרויות האבחנתיות השכיחות ביותר.
ליאור07/10/2010יש לזה אנטיביוטיקה?זה מה שמראה התוצאות של הבדיקות?מה זה כיב קיבע או תרסריון אשמח ליותר פרטים מדוייקים תודה
ליאור07/10/2010כול מה שאני אוכל ממש כואב לי בחזה קצת למטה יותר,ואני מרגישה שהכול נפוח וקשה,הרגשה לא נעימה ממש הכול קשה אני לוחץ על האיזור של הקיבה וממש כואב
ד''ר יעקב מאור07/10/2010כל שניתן בשלב זה ליעץ לך במסגרת הפורום הוא כי תבצע גסטרוסקופיה ויעוץ אצל גסטרואנטרולוג מומחה. פניות חוזרות ונישנות לפורום לא יסייעו במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CELIAC SCREENטניה05/10/2010
שלום,
במידה ואני חולת צליאק ונקייה מגלוטן, הבדיקה תצא תקינה או שבכל מקרה תהיה מעל הנורמה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CELIAC SCREEN - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010באם ההקפדה על דיאטה ללא גלוטן מוחלטת התוצאה תהיה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדנירה05/10/2010
שלום רב,
תפקודי הכבש שלי הכפילו את עצמם.
אם זה שהייתי חולה במחלה וירלית יש השפעה על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010מחלה וירלית יכולה לגרום לדלקת קלה בכבד עם עלית אנזימי הכבד. יש לחזור על הבדיקות בעוד כחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינזימי כבד גבוהיםקרן05/10/2010
אני בת 55 ובמסגרת דיקות שיגרתיות נמצאואצלי אנזימי כבד גבוהים got-ast-42
gpt-alt-49
לקחתי בעבר פלוטין ופקסט.
היום אני לוקחת לנטון , סידן, אקטונל שבועי וטיפות ויטמיןג האם יש קשר בן התרופות הללו לבין תוצאות הבדיקה?
אנטיביוטיקה ואקמול אני צורכת לעיתים רחוקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010התרופות המצוינות לא גורמות להפרעה כבדית בשכיחות גבוהה. לכן, ממליץ כי תעברי בירור מסודר לסיבה להפרעה הכבדית אצל מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה באנזים הכבד ALTניצן05/10/2010
שלום ד"ר.
אני בן 28 ובעקבות טיפול בכדורי "ציפרלקס" בתחילה 10 מ"ג ואח"כ 20 מ"ג חלה עלייה באחד האנזימים של תפקוד הכבד- ALT (פי 3 מגבולות הנורמה = 85)
התרופה הופסקה ולאחר מספר חודשים חזר האנזים לרמה התקינה בגבול העליון והוחל טיפול בתרופה שונה "ויפאקס XR75"
לאחר 6 שבועות טיפול שוב חלה עלייה באנזים זה בסדר גודל דומה.
-שאר הבדיקה כולל שאר אנזימי הכבד תקינים.
-וירוסי כבד נשללו בבדיקות נוספות.
-אולטרסאונד כבד ללא כל ממצאים חריגים.
האם במצב זה יש להפסיק את השימוש בתרופות אלו?
האם קיים קשר בין עלייה באנזים ה-ALT לבין ירידה בחושי הריח והטעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה באנזים הכבד ALT - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010לרוב התרופות מסוג ה- SSRI שנטלת אינן גורמות להפרעה כבדית. באם קיימת נחיצות בנטילת התרופות תוכל/י לקחתן תוך מעקב אנזימי הכבד. אין קשר לחוש הריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוך היציאותעודד04/10/2010
שלום
עברתי ניתוח להסרת פוליפ אנאלי. כל הנושא של היציאות מאד קשה. קיבלתי פראפין לריוך הקיבה, אך זה לא מסייע ממש ויוצא שאני צריך ללחוץ(בניגוד להוראת הרופא) בשביל יציאה. כמה שאלות:
1. מה יכול תזונתית לסייע בריכוך הקיבה כדי להקל על היציאה ומנגד ממה להמנע?
2. האם זה נורמלי שיום אחרי הניתוח הקיבה תאותת שצריך יציאה, אך בפועל אין יציאה?
3. האם ניתוח מסטג זה יול להשפיע על שלפוחית השתן (שתן מוגבר)
4. האם די להשתמש בתרופות משלשלות? לא הציעו לי את זה בבית חולים, אך ההגיון שלי אומר שזה יול להביא להקלה משמעותית. מה דעתם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוך היציאות - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/10/2010מומלץ שימוש בסיבים תזונתיים ושתיה מרובה. רצוי להמנע ממשלשלים מגרי מעי גס כגון לקסטיב. יתכנו שינויים חולפים בפעילות המעי והשלפוחית לאחר ניתוח באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבעאאא04/10/2010
שלום רב,
כבר חודש אני סובלת מכאבים באזור קיבע. הכאבים לא חזקים אך די תמידים. לר שמתי לב שיש קשר לארוחות.
בנובף אני סובלת מגרפסים ללא ריח אבל לפעמים עם קצת חומצה.
יש לי גסטרוסקופיה ביום ראשון.
אני מאוד מפחדת. האם זה יכול להיות איזשהו גידול?
אני בת 27 בריאה.
בבדיקות דם לפני שבוע יש עליה קלה בלייקוציטים המוגלובין 15.5 ברזל תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבע - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/10/2010לפי הנתונים שמסרת הסיכוי לגלות גידול אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
א04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/10/2010ok
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלב קטנה
אאא05/10/2010לפי התסמינים שתיארתי מה זה יכול להיות.
כמו שאמרתי הכאב די תמידי אבל לא חזק
לפעמים יש קצת בחילות לא חזקות וללא הקאות.
מידי פעם צרבות במצב שכיבה וגרפסים ללא ריח לוואי אבל לפעמים עם טעם חמוץ.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלב קטנה - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/10/2010יתכן ומדובר בחזרת חומצה מהקיבה לושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטן והפטיטיס Cענת04/10/2010
לד"ר שלום רב
אני חולה בהפטיטיס סי ונמצאת במעקב. כרגע הוחלט לא לבצע טיפול בשנה הקרובה. רופא הגסטרו שלח אותי למספר בדיקות, ביניהן CT בטן.
CT בטן היא בדיקה שמערבת קרינה מזיקה, והייתי רוצה לדעת: מה יכול להראות CT בטן לגבי מצב הכבד? עשיתי כבר US בטן, פיברוטסט ופיברוסקאן. האם יש מידע חדש שיכולה להוסיף הבדיקה הזאת? לא הייתי רוצה לבצע את הבדיקה שלא לצורך. מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בטן והפטיטיס C - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/10/2010CT עשוי לגלות ממצאים החשודים לגידולי כבד במקרה של חולי כבד שפתחו שחמת הכבד. באם אין זה המצב אצלך להערכתי אין הכרח בביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדאורח04/10/2010
שלום רב,
אני בן 33, במהלך 8 השנים האחרונות אני חי עם תפקודי כבד גבוהים :ALT210 , GT GAMMA93 נעשו לי מספר בדיקות אולטרסונד והיה לי כבד שומני, אך עם פעילות גופנית לאחרונה האולרסונד הראה כי אין לי כבד שומני.
הגסטרולוג שלי שלח אותי לבצע בדיקות דם שעושים בבי"ח ולא נמצא שם משהו מדאיג.
אם זאת, תפקודי הכבד בבדיקות הדם יורדים ועולים כל הזמן, ALT55~148 לאחרונה.
נשלחתי לעשות בדיקת הדם המדמה ביופסיה בי-ם, והתוצאה הייתה:
ALFA 2 Macroglo- 1.77
Haptoglobin- 1.35
ApoLipo Al- 1.39
T.Bilirubin- 0.7
Gamma GT- 93
ALT(GPT)- 148
FibroTest - 0.24 F0-F1
ActiTest - 0.7 A3
בעקבות בדיקות אלה אני נשלח לביופסה של הכבד, האם זה מעיד על איזה שהיא מחלה של הכבד? ומה זה אוטופיברוזיז? האם ניתן לטפל בזה? מה אחוז ההצלחה?
הרופא כרגע אומר שאין צלקת בכבד, לפי התוצאות.? אך עדיין צריך לעשות ברור.
אנא השיבו לי על השאלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורח
ד''ר יעקב מאור04/10/2010ביופסית כבד הינו הליך איבחוני מקובל כאשר לא קיימת אבחנה ברורה להפרעה באנזימי הכבד למרות בירור מקיף בבדיקות דם וב- US.
פיברוזיס הינו תהליך הצטלקות הכבד כתוצאה ממצבים שונים הגורמים נזק או דלקת בכבד.
רק לאחר קבלת אבחנה לגורם לדלקת בכבד כגון: זיהום בנגיף הפטיטיס, דלקת אוטואימונית (מצב בו מערכת החיסון של הגוף מגיבה כנגד תאי הכבד), כבד שומני ודלקתי ועוד ניתן יהיה לתת טיפול מכוון ויעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשני01/10/2010
שלום,
עשיתי בדיקת דם ויצאו לי תוצאות חריגות בדברים הללו:
ALKP-Alkaline Phosphatase
156.9
GGT
44
מה זה אומר?!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק01/10/2010יכול להיות הרבה מאוד דברים. מציע קודם כל להחזור על זה ואם עדיין גבוה להפנות לרופא גסטרו וכבד לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)