מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וירוס קיבה ונפיחות בבתי השחיאלון12/07/2010
שלום
לפני כשלושה ימים חשתי ברע (כאבים ברום הבטן, בחילות, הקאות, חולשה כללית). אציין שמספר ימים קודם לכן אשתי ובתי הקטנה סבלו מתופעות דומות. רופא הילדים קבע שהמדובר בוירוס כלשהו ואכן אחרי מספר ימים שתיהן החלימו.
מה שמטריד אותי הוא שהופיעה לי נפיחות בבלוטה בבית השחי (בצד ימין). הבלוטה גדולה (כ 1.5 ס"מ), העור מעליה אדום והיא נוקשה וכואבת כשלוחצים עליה (היא קבועה במקומה). למרות שאני חש טוב יותר (הבחילות וההקאות פסקו) - הנפיחות נותרה ללא שינוי מזה שלושה ימים.
האם נורמלי שנפיחות כזו תופיע בעקבות מחלה ויראלית של דרכי העיכול ? האם להמתין אוו לפנות לרופא ?
תודה
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר יעקב מאור12/07/2010ממליץ כי תבדק על-ידי רופא המשפחה שיתרשם מקשרית הלימפה ויחליט על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לעצירות וסיביםיעל12/07/2010
לרופאים שלום רב,
לפני כחצי שנה סבלתי מעצירויות, היו לי יציאות כל כמה ימים, ולכן התחלתי לקחת סיבים (בנה ביפר) כ-4 כפות ביום. ובנוסף התחלתי לקחת גם 2 כדורי לקסין ביום - כמוסות טבעיות (רכיבים: שומר, פסיליום, זרעי פשתן, שזיפים, תאנים, מיצוי של תמר הינדי). סוף סוף יש יציאות פעם ביום ולפעמים גם פעמיים.
הבעיה שבחודשיים האחרונים היה לי כאב מאוד חד בבטן בצד ימין שהקרין גם לגב וגם הקאתי. בלי חום אבל עם צמרמורות. אחרי כמה שעות נרגע. בפעם האחרונה נסעתי למיון ושם בדקו- אין אפנדציט ואין אבנים בכליות.
השאלה שלי האם לפי דעתך זה קשור לתוספים האלה? האם לטווח ארוך הם יכולים להזיק למערכת העיכול? האם אני יכולה להמשיך איתם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר יעקב מאור12/07/2010לא ניראה לי שיש קשר לתכשירים הנ"ל, אך עליך לברר את מקור הכאבים אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הקיבהעופר12/07/2010
שלום, יש לי שאלה תיאורטית על הקיבה שמעניינת אותי.
אם למשל אני אוכל ארוחה, ממה שאני מבין לוקח בין 40 דקות לכמה שעות
עד שהאוכל עובר מהקיבה למעי הדק,
אם למשל חצי שעה אחרי הארוחה אני שותה כמות גדולה של מים,
האם הקיבה יודעת להפריד בין המים ולהעביר רק את המים למעי הדק ואת התערובת
שנמצאת בקיבה להשאיר בקיבה להמשך עיכול,
או שהמים פשוט מצטרפים לתערובת של הקיבה והכל עובר למעי הדק ביחד
ברגע שהוא מספיק מעוכל?
או שהמים נספגים למחזור הדם כבר בקיבה עצמה לפני שהם מצטרפים לתערובת?
תודה מראש, מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר יעקב מאור12/07/2010נוזלים עוברים מהקיבה למעי הדק בתהליך שונה ממוצקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסאילנה12/07/2010
שלום רב !
אני סובלת מצרידות קשה. רופא אף אוזן גרון הציע לי כבר לפני שנתיים טיפול באמפרדוקס . לא ביצעתי בדיקה אך היו לי מידי פעם צרבות. לא היתה הטבה מיוחדת בצרידות, אך הצרבות נעלמו לחלוטין. לאחרונה יש לי תחושה של ליחה בגרון, שאינה חולפת.הליחה מפריעה לי לדבר וגורמת שוב לצרידות. לדברי רופא אף אוזן גרון שבדק אותי אין ממצאים חריגים הקשורים לליחה. נאמר לי שייתכן שהדבר קשור לרפלוקס שיכול לגרום לתחושה של ליחה ומחנק בגרון. האם ייתכן שלמרות הטיפול קיים עדיין רפלוקס? האם יש טיפול טוב יותר מאמפרדוקס שיכול לפתור את הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
ד''ר יעקב מאור12/07/2010טיפול ברפלוקס המתבטא מחוץ לושט (כלומר, לא רק בצרבת), כגון צרידות מצריך טיפול במינון גבוה של בולמי יצור חומצה כגון אומפרקדקס פעמיים ביום למשך 3 חודשים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים בזמן הארוחהעופר11/07/2010
שלום לכם מומחים יקרים.
מעניין אותי מהי התשובה האמיתי לשאלה הזאת,
שכל מקום באינטרנט רשום משהו אחר לגביה.
האם שתיית מים בזמן הארוחה או מיד אחרי הארוחה באמת מדלל
את רמת החומציות של החומצה בקיבה?
האם זה בסדר לשתות מים בזמן האוכל ואיזה כמות?
תודה מראש, דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר יעקב מאור12/07/2010המים אינם מדללים את חומציות הקיבה. לאנשים בעודף משקל רצוי לשתות ככוס לפני ארוחה כדי להתחיל את תהליך הרגשת השובע הנובע ממילוי הקיבה ובכך להפחית את צריכת הקלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטררינה11/07/2010
שלום דר",
אני נערה בת 18 ולא מזמן גיליתי שיש לי הליקובקטר..
השאלה שלי היא האם החיידק מדבק דרך נשיקה(דרך הרוק)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר יעקב מאור11/07/2010לרוב ההדבקה מתרחשת בילדות (עד גיל 5) דרך מקורות מים ולעיתים במזון. ההדבקה היא לרוב במסגרת המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרות בהריון ועוד בחו"ל - דחוףGalit11/07/2010
שלום רב, בהריון שבוע 16. לפני ההריון אובחן קלינית רפלוקס. מטופלת באומפרדקס 40. בנוסף יש התקפים ל כאבי בטן אמצעית, במיוחד אחרי מאכלים עם סיבים. אציין כי הצרות החלו עקב ארקוקסיה נטלתי בגלל כאבי פרקים ללא ממצא. טרם אובחן במה מדובר אך ההשערה היא שמדובר במעיים. בימים האחרונים החמרה קשה. כמעט כל היום כאבים, במתניים,ובכל הבטן ולפעמים הגב. אחרי כל אוכל, זמן קצר אחרי. המוגלובין 11. חשבתי שזב קשור לכדורי ברזל, אך הפסקתי ליום-יומים ועדיין כואב. יש עצירות כבר מהתחלת לקיחת האומפרדקס 40. בנוסף בזמן האחרון גירוד מתמשך בגב מאחורי הקיבה ובצדדים. אני בחו"ל עד סוף השבוע ולא יודעת אם לחזור. יודעת גם שיש הגבלה בבדיקות בהריון. מאוד חוששת ממשהו חמור כמו קרוהן, או מזה שהכאבים ימשיכו. לא חוזרת לברזל בשום מצב ניסיתי כמה סוגים. עזרה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Galit
ד''ר יעקב מאור11/07/2010להערכתי את זקוקה ליעוץפרטני של מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרות בהריון ועוד בחו"ל - דחוף
Galit11/07/2010האם לפחות ניתן לומר האם הענין נשמע דחוף? אני בחו"ל.
האם יכול להיות למשל נקב בקיבה או בתריסרון? הכאבים בבטן האמצעית התחתונה, מתחילים מספר דקות אחרי האוכל, פעם זה היה קורה רק אחרי מס' שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGalit
ד''ר יעקב מאור11/07/2010נישמע שאת זקוקה לבירור בהקדם (כשתחזרי לארץ (בעוד כשבוע). באם המחושים יחמירו יש צורך בפניה דחופה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT בטןאורית10/07/2010
אבי קיבל תואצה בבדיקת הCT:
הרחבה של דרכי המרה תוך כבדיות כשצינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס מרה עם אבנים ואולי גם רקמה נוספת.
מה ניתן להבין מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
ד''ר יעקב מאור11/07/2010כל שניתן להבין הוא שככל הניראה יש חסימה בדרכי המרה באיזור "שער" הכבד. הממצא אינו מסביר את הסיבה לחסימה-דורש בירור מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח
אורית11/07/2010תודה על תגובתך. האם זה יכול להצביע על קיומו של גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל
ד''ר יעקב מאור11/07/2010זאת אפשרות קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להחלים מתסמונת המעי רגיז?יוחאי10/07/2010
שלום רב,
אני סובל ממעי רגיז כבר שנה.(שנה של סיוטים.....)
אני סובל מ-OCD וסכיזופרניה,ונטלתי במשך תקופה לא מבוטלת כדור שלא התאים לי.(לפונקס)
למרות זאת,היו ניצנים לתסמונת כמה חודשים לפני זה.(פחד להיות מרוחק משירותים,אבל התסמונת עצמה לא התפרצה.היא התחילה לאחר כחצי שנה של שימוש בלפונקס,כאשר אחרי שנה הפסקתי לחלוטין את הלפונקס,וחזרתי לכדור הישן-זיפרקסה)
היו לי בעבר הרגלים לא טובים-עישנתי 2.5 קופסאות ביום,והייתי שותה כ-10 כוסות נס קפה ביום,כך שכנראה מכל השילוב עם הלפונקס התפתח לי המעי הרגיז.
שאלתי היא כזו:
האם ניתן להחלים מתסמונת המעי הרגיז,או שזו "מתנה" לכל החיים?
בתודה מראש,
יוחאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוחאי
ד''ר יעקב מאור11/07/2010תיסמונת המעי הרגיש אינה "עוברת" אולם בהחלט קיימים אמצעים תרופתיים, התנהגותיים ואחרים להקלה על התסמינים. פנה ליעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב- סיפור של צרבות- אשמח לעזרהמתן10/07/2010
שלום רב! בעבר-לפני כשנתיים פלוס עשיתי בדיקת נשיפה, אובחן הליקובקטר-טופלתי בטיפול משולש, עשיתי בדיקה נוספת שהראתה על ירידה בכמות של החידק בקיבה.
לאחר מכן, עברתי בדיקת קולנוסקופיה עקב צרבות חוזרות מדי יום, במהלך הבדיקה אובחן GERD והומלץ על טיפול קבוע-מדי בוקר, אומפרדקס 20 מג''.
מזה מספר שנים שאני נוטל אומפרדקס קבוע כל בוקר, חשוב להדגיש את גילי (20!!).
אם אני מפסיק ליותר משלושה ימים עם הכדור, אני חוזר לסבלות מצרבות חמורות ביותר.......
לפני מספר ימים בודדים ביצעתי בדיקת נשיפה נוספת, על מנת לראות האם יש בחיידק קיבה- כמובן ש-שבועיים לפני בדיקת הנשיפה הפסקתי ליטול את האומפרדקס...
בבדיקת נשיפה אובחן- תוצאה 26.70 כאשר הטווח הוא בכלל בין 0 ל- 3.5
הבנתי שלא מומלץ מעל 3 פעמים בחיים לנטול את הטיפול המשולש לחידק......וכבר נטלתי אותו פעם אחת בעבר.
מה לעשות כעת? לטיול שוב טיפול משולש?!?! כיצד להיפטר מהחידק הזה שלא מניח לי??
האם זה שיש לי GERD ואני סובל מצרבות אם אני לא בולע כדור אומפרדקס- האם זה אומר שיש לי אולכוס??
אשמח לעזרה! טיפים! מה שאפשר?
אני יודע שאני צריך להיבדק עי'' רופא גסטרו מומחה
אבל יש עוד מלא זמן עד התור.
מה בינתיים?
האם התוצאה של המבחן נשיפה (26.70) היא גבוהה מאוד??
אני לא רוצה לקחת אומפרדקס כל החיים שלי!!!! זה פוגע בספיגת ויטמנים! זה בעצם מונע יצירת חומצה-שזה התפקיד של הקיבה בעצם!!!! פוגע בעצם.....וקראתי מחקר שמאוד מומלץ לקחת עם זה ויטמנים כמו סידן וויטמן די- בגלל שזה מחליש את העצמאות בטיפול בטווח ארוך! מה עושים????????
תודה
ועוד משהו חשוב קטן!!!!! אני סובל מליחה מוגברת- יותר מדי! רציתי לדעת האם יש קשר לזה קשר לחיידק ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן
ד''ר יעקב מאור11/07/2010אתה סובל ממחלת החזר חומצה מהקיבה לושט שמתבטאת בצרבת אך עלולה גם לגרום לריבוי ליחה. אין למצב זה קשר לנוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי. אני ממליץ כי בינתיים תעלה את מינון האומפרדקס ל- 20 מ"ג פעמיים ביום לפני ארוחות בוקר וערב ותתיעץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ילברט ותופעות לוואי מוגברות מתרופטל09/07/2010
שלום,
רציתי לשאול האם המצאות ג'ילברט, שמתבטאת ברמות בילורובין גבוהות(איבחנו אותי על פי בדיקות דם כבדרך אגב, ואם זכרוני אינו מטעני הבילורובין גבוה במקרה כזה) יכולה לגרום לרגישות יתר לתופעות לוואי של תרופות?
אני מנסה תרופות לבעיות רפואיות שיש לי(כולל פיברומיאלגיה) ונראה שגם במינונים הנמוכים ביותר אני מתקשה עם חלקם הגדול ומרגיש תופעות לא נעימות.
האם יכול להיות שהכבד שלי מתקשה להיפטר או לעבוד עם התרופה בדם כמו שצריך גם במינון נמוך בגלל הג'ילברט ולכן נגרמות תופעות לוואי מוגברות?
התופעות קורות לפעמים אפילו מיד בימים הראשונים של מינון נמוך מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד''ר יעקב מאור11/07/2010בתסמונת ג'ילברט יש עיכוב בפינוי תוצר הפירוק של הכדוריות האדומות שצבעו צהוב (וגורם לצביעת העיניים והעור בזמן צהבת). התיסמונת יכולה לגרום להווצרות תוצרים רעילים בשימוש בתרופות כמותרפיות מסוימות ומספר תרופות לאיידס אולם לא ידועה השפעה בעת נטילת תרופות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וגזיםזוהר09/07/2010
שלום, יש לי כאבי בטן חזקים בבטן והמון המון המון גרפסים. יש לציין שהכאבים האלה תקפו אותי כבר בערך 4 פעמים בשנה האחרונה וכל הפעמים הם התלוו עם הגרפסים. עשיתי בדיקות דם, אולטרסאונד ועוד כל מיני בדיקות והכל יצא תקין.
עכשיו הפנו אותי לבדיקת גסטרו.
אשמח אם תוכל להגיד לי מה יכול להיות שהבעיה ואיך אוכל להקל על הכאבים?
יכול להיות שזה אלרגיה למשהו שאני אוכלת? אולי חיידק? הפעמיים הראשונות שזה קרה זה היה כשטיילתי במרכז אמריקה.
אשמח לקבל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהר
ד''ר יעקב מאור11/07/2010נסה לאכול ארוחות קטנות ולאט כדי למנוע בליעת אוויר שתתבטא בגיהוקים ולחץ בבטן העליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימוםמעיין08/07/2010
מצטער אם השאלה שלי תהיה קצת בוטה, אבל אני רוצה לפרט את המצב שלי במדויק-
הכל התחיל לפני כחודש וחצי.
במשך בערך 3 שבועות היו לי כאבים בבטן ימין התחתונה, שחזרו כל כמה זמן למשך מספר שעות.
הכאבים פסקו.
בשבוע שעבר, הייתה לי יציאה, בסופה שמתי לב שטיפות דם מטפטפות לאסלה. הנייר היה מלא בדם.
מאז היו לי כבר שלוש יציאות רגילות, ללא כל דם.
לפני מספר דקות הרגשתי דקירה מוזרה באותו האזור.
יש לציין שבתקופה האחרונה יש לי פחות תיאבון, אבל אני לא בטוח אם זה קשור לנושא.
הצלחתי להזמין תור לרופא ליום שני הקרוב.
מה לדעתך המקרה שלי? האם עלי לחכות ליום שני או שנראה שהמצב דחוף יותר?
למקרה שלא הובן - אני גבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר יעקב מאור11/07/2010עליך להוועץ בגסטרואנטרולוג מומחה שככל הניראה ימליץ לך על ביצוע בדיקת המעי הגס באמצעות קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי בנוגע לחיידק בכיבה.שמואל08/07/2010
תודה.
הצטברות ליחה בגרון, זה הדבר היחידי ממנו אני סובלת. האם בהכרח יש צורך בטיפול אנטביוטי גם אם אני לא סובלת מתסמינים אחרים, כגון כאבי בטן? כלומר, האם המצב הבריאותי עלול להחמיר במידה ולא אטול אנטביוטיקה?
מודה מראש,
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולה
ד''ר יעקב מאור11/07/2010אין חובה, אבל, כיום מומץ טיפול בגלל קשר ביו נוכחות החידק ועליה בסיכון לסרטן הקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורישמואל08/07/2010
שלום רב,
אני סובלת מליחה מוגברת כשנתיים. לאחר בדיקות אף אוזן גרון (שנמצאו תקינות)הופניתי לבדיקת הנשיפה, שהעידה על קיום חיידק הליקובקטר פילורי. הומלץ הטיפול המקובל ב2 סוגי אינטביוטיקה וסוג נוסף של כדורים. הבנתי שאין דחיפות בטיפול.
אני חוששת מנטילת אנטביוטיקה, שכן מדובר בכמות של 10 כדורים ביום!!! ובעבר סבלתי מתופעות לוואי כגון כיבים בפה ודלקת בנרתיק.
האם המנעות מטיפול אנטביוטי תוביל להחמרת המצב? אם כן מה ההשלכות האפשריות? האם יש דרכים אלטרנטיביות להשמדת החיידק, פרט לאנטביוטיקה?
תודה מראש,
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולה
ד''ר יעקב מאור08/07/2010לא הוכח שום טיפול אלטרנטיבי להכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי. מומלץ להשתמש בתכשירים פרוביוטיים כדי להפחית את תופעות הלוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלולאה
ד''ר יעקב מאור08/07/2010ברצוני להוסיף כי אין קשר בין תלונות על ריבוי ליחה לבין נוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)