מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריפטוספורידיוםאריאלה20/06/2010
שלום,
אני סובלת כבר 4 שנים מאורטיקריה סולרית (רגישות לאור יום). בנוסף, כבר שנה שכל יציאה שיש לי (תדירות של פעם ב-3 ימים) היא מיימית, אדמדמה עם חתיכות ועם ריח מאד חריף.
לאחר הרבה רופאים שלא נתנו לי פתרון, פניתי לנטורופתית שהציעה כי יש לי קנדידה והתחלתי טיפול מתאים. בעקבות זאת פניתי לרופאת המשפחה לבדיקת צואה לקנדידה אך מאחר ואין כזו בדיקה הציעה לי בדיקה אחרת לפרזיטים ובדיקה זו גילתה כי יש לי קריפטוספורידיום. אף רופא שהתייעצתי איתו לא מכיר טוב את הבעיה או את הטיפול בה. הנטורופתית הציעה לי להתחיל לקחת טיפות R56 שמטפלות בפרזיטים, טפילים ותולעים במעיים במשך חודשיים.
האם את/ה תוכל לתת לי תשובה - האם יכול להיות שאני כבר עם יציאות שלשוליות וזה עדיין לא עבר? האם ייתכן שזו הסיבה לכל הבעיה הזו כל הזמן הזה? האם הטיפול שהנטורופתית הציעה לי מספיק או שנדרש/יש בכלל טיפול אחר?
מה לעשות כעת? האם זו בעיה והאם יש פתרון?
ומה לגבי בן הזוג?
אשמח לתשובה מהירה כי אני די לחוצה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריפטוספורידיום
ד''ר סטיבן מלניק20/06/2010בדרך כלל היא מחלה שמסתדרת לבד באנשים ללא חסר אימונולוגי. לרוב אין צורך לטיפול. מציע ללכת לרופא שיבדוק אם יש בעיה של מערכת העיכול . יש טיפול ב nitazoxanide אך קשה להשיג אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דםגילה20/06/2010
בבדיקות דם שעשיתי בשבוע האחרוןנמצאו מספר ערכים לא תקינים:
calcium 10.64
cholesterol 230.3
cholesterol LDL 159.9
bilirubin total 1.6
bilirubin direct( normal 1.23
)
GOT (AST) 45U/L
GPT 71U/L
GGT 208 U/L
הרופאה שלי בחופש ולכן אני פונה אליכם כדי לדעת מה משמעות התוצאות הנ"ל ( ה GGT פי 5.4 יותר גבוה מהנורמה.
לאיזה רופא מומחה אני צריכה לפנות? קראתי באינטרנט שזה יכול להעיד על מחלת כבד קשה ואולי אפילו לסרטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק20/06/2010זה יכול להיות הרבה מאוד דברים. יש צורך להפנות לרופא כבד לבדיקה וביצוע בדיקות דם נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליונוירומה במעידניאל19/06/2010
שלום רב,
רציתי לשאול מה משמעות הממצא גנגליונוירומה? האם זהו גידול שפיר? האם הגידול יכול לגרום לכאבי בטן או דימום ממערכת העיכול? האם דרוש ניתוח להסרת הגידול?
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר יעקב מאור19/06/2010מדובר בגידול שפיר נדיר שמופיע על-פי-רוב באנשים עם מחלה שניקראת נוירופיברומטוזיס ומלווה לעיתים בהפרעות בבלוטות אנדוקריניות (המפרישות הורמונים). מיקום גידול כזה במעי הדק נדיר מאוד ויכול לגרום לתסמינים שציינת שיגרמו לצורך בכריתתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונה, חזה, צלעות וגב.רעות19/06/2010
שלום רב,
אני בת 26, מלבד אנמיה כל חיי הייתי בריאה לחלויטן.
כבר מעל חצי שנה שאני סובלת מההתקפים הבאים: כאבים ולחצים חזקים באמצע החזה וכמו צריבות לכיוון הלב, כאבים בבטן עליונה, לעיתים בצלעות ובגב. אלה הם התקפים של בין חצי שעה לשעתיים בהם אני מרגישה התכווצויות חזקות ואני מתקשה לנשום, זה קורה פעם בשבועיים בערך(יכול גם להופיע אחת לחודש) בלי קשר למאכל מסויים ולשעות היום, פעמים בלילה, בבוקר ואחה"צ. הלחץ הגדול הוא באיזור החזה וכאבים לכיוון הלב.
אני מטופלת אצל רופא לגססטרו אך הבעיה לא נפתרה. עשיתי גסטרוסקופיה ונמצא חיידק הליקובקטר ודלקת קלה בקיבה עליונה, זה טופל ועבר לפי תוצאות הבדיקות. מאז הכאבים לא חלפו, נשלחתי לאולטרסאונד ונמצא כי יש לי אבנים קטנות בכיס המרה. הרופא משפחה שלי לא חושב שיש קשר בין השניים אך לפי מה שקראתי התופעות עלולות להיות דומות. המומחה לגסטרו שלי גם לא נראה מתרגש במיוחד ואמר לי לחזור אליו עוד כ4 חודשים. קיבלתי לנטון אך אין לו השפעה בודאי לא אחרי ש"ההתקף" התחיל. אני חייבת לציין שהגעתי פעמיים למיון באמצע הלילה בגלל קוצר נשימה וכאבים חזקים בחזה, אני מאד מתוסכלת ולא ממש יודעת למי לפנות. אשמח לשמוע דיעה נוספת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
ד''ר יעקב מאור19/06/2010אני מניח ומקווה שעברת בירור מקיף לכוון בעית לב כגון אקו וגם בירור לכוון בעיה ריאתית. באם אלה תקינים, יש צורך להתיעץ שוב בגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי ל- GERDרועי19/06/2010
שלום,
סבתי כבת 84, ברקע עם אסטמה, רפלוקס קשה על רקע של בקע סרעפתי גולש (שחזר לאחר תיקון מלפני כ- 15 שנה).
כמו כן לפני כחודש וחצי DVT ו-PE.
סובלת מהתקפים של כאבים בחזה, ותחושת צרבת בתדירות של מס' פעמים בשבוע. לעיתים אף הקאות. ניסתה בעבר טיפול בלוסק, זוטון וב-5 שנים אחרונות אף קונטרולוק 40 פעמיים ביום - הכל ללא הטבה מספקת.
מזה כ- 4 חודשים הקונטקולוק הוחלף לנקסיום 40 מ"ג בבוקר ומוטיליום + זנידקס 300 בערב- ללא הטבה.
כעת הוצע להוסיף כדור של נקסיום בערב - כלומר לקחת נקסיום 40 BID, וכן מוטיליום 3 פעמים ביום.
1. האם NEXIUM 40 פעמיים ביום (80 מ"ג סה"כ) הינו מינון מקובל לרפלוקס קשה, וניתן לטפל בו טיפול לטווח זמן ארוך?
השאלה שלי באה כיוון שבעלון התרופה מצויין שיש ליטול 40 מ"ג ביום עד לתקופה של חודשיים ואח"כ לרדת ל- 20 מ"ג ביום, ואילו כאן הוצע להכפיל למינון של 80 מ"ג ביום. האם זה יכול לגרום לבעיות לטווח זמן ממושך?
2. בזמנו נאמר לה בבית המרחקחת להקפיד לקחת את הנקסיום חצי שעה לפני האוכל, ואילו בעלון של המוטיליום נכתב שמידה ומשלבים איתו תרופות לטיפול בעודף חומצה - יש לקחת את המוטיליום דווקא לפני האוכל ואת התרופות לעודף החומצה אחרי האוכל. איך יש לנהוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר יעקב מאור19/06/2010אני מניח שנטילת תרופות בולמות יצור חומצה כגון נקסיום במינון גבוה לפרק זמן של מספר חודשים לא יגרמו נזק ארוך טווח. נטילת כל בולמי יצור החומצה צריכה להיות חצי שעה לפני ארוחות.
אני ממליץ ומקווה שסבתך עברה בירור מקיף של הסיבה לבעייתה כגון בירור מקיף לכוון מחלת לב. עיון בטיפול התרופתי והרחקת תרופות כגון נוגדי דלקת וכדומה. בנוסף אני מקווה ומניח שעברה גם גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bהדר18/06/2010
שלום רב,
אתמול במסגרת העבודה ישב אצלי לקוח ותוך כדי דיבור עף עליי רסיס של רוק על השפתיים.בנוסף נדמה לי שהתבלבלנו בכוסות השתייה. האדם נשא של הפטיטיס B /
אני בלחץ נוראי מהעניין.
מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדר
ד''ר יעקב מאור18/06/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bהדר18/06/2010
שלום רב,
אתמול במסגרת העבודה ישב אצלי לקוח ותוך כדי דיבור עף עליי רסיס של רוק על השפתיים.בנוסף נדמה לי שהתבלבלנו בכוסות השתייה. האדם נשא של הפטיטיס B /
אני בלחץ נוראי מהעניין.
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדר
ד''ר יעקב מאור18/06/2010הסיכון להדבקות מטיפת רוק הינה אפסית. בכל מקרה ממליץ כי תבדקי לנוכחות הנגיף (יתכו שיש לך עצמך נגיף שאינך מודעת מקיומו) ובאם את שלילית תתחילי לקבל חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסצח17/06/2010
שלום רב,
בן 36 בריא בד"כ.
בדיקות דם, ספירת דם, אולטראסאונד בטן עליונה- הכול תקין.
לאחר שיעול ממושך וקשיי בליעה +הרגשת גלובוס וריבוי רוק הלכתי לגסטרולוג.
בבדיקה גופנית שערך לי הוא לא מצא ממצאים מיוחדים (אין חיוורון או צהבת, בלוטות למפה לא נמושו, הבטן רכה ולא רגישה..)
מאחר ואמרתי לו שהתחלתי לוסק זה כ8 ימים וזה עוזר לי הוא נתן לי לקחת לוסק 20 גרם פעמיים ביום למשך שלושה חודשים.
לקחתי שלושה חודשים והרגשתי במהלכם בסדר גמור.
החודשים הסתיימו והפסקתי בטיפול לפני שבועיים. מאז אני מרגיש מדיי פעם אחרי אוכל תחושת גירוי בגרון וקצת מהסימפטומים שהיו לי קודם אולם בצורה פחותה בהרבה.
האם עלי לחזור לקחת לוסק? האם עלי לקחת לכל החיים? האם בנוסף עלי (כפי שאמר לי הגסטרולוג)
לעשות בהזדמנות גסטרוסקופיה (לשלול אסופגיטיס וושט ע"ש בארט) גם אם הלוסק עוזר לי?
האם על עוד אני מרגיש טוב וללא החמרה אני יכול להמשיך בלי תרופות ובלי בדיקה?
תודה רבה,
עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר
ד''ר יעקב מאור17/06/2010תוכל לחזור לטיפול בלוסק 20 מ"ג אחת ליום ומידי תקופה לנסות להפסיק את הטיפול אני ממליץ כי תבצע את הגסטרוסקופיה מהסיבות שציינת - גם ללא תלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד-מוקד מאוד היפואקוגניגולדשטיין מרי17/06/2010
ביצעתי בדיקת US בטן עליונה והודגם בכבד באונה הימינית מוקד מאוד היפואקוגני בקוטר כ-2.5 ס"ם.
הכבד שלי הוא שומני בדרגה בינונית.אני רוצה להדגיש שביצעתי גם בעבר (לפני כ 3 שנים ) בדיקת US ואז הודגש רק כבד שומני.שלחו אותי לבדיקת CT כדי לברר עם יש לי המנגיומה אטיפית או משהו אחר.אני רוצה להדגיש שגם הבדיקות דם שלי לא תקינות, יש לי ALT 44 , AST 33,
URIC ACID 6,6, TRIGLUCERIDES 364, CHOLESTEROL 237,
HDL CHOLESTEROL 39,7
, GLUCOSE 104 NON HDL CHOLESTEROL 197 ליפמים יש לי גם אי-נוחות במקום שנימצא הכבד,כאב קטן.
אני רוצה לדעד עם יכול להיות שיש לי סרטן או שמדובר רק במשהו פחות מסוקן.מה עוד מומלץ לעשות?העם אני צריכה לבצע דחוף את ה CT או שזה יכול לחכות? באוד 3 שבועות אני צריכה לנסוע לחו"ל למשך חודש ואני לא בטוחה עם יהיה לי זמן עד אז לעשות את הבדיקה ולקבל את התוצאה.
בתודה רבה מראש,
מריה גולדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולדשטיין מרי
ד''ר יעקב מאור17/06/2010אינני יכול לחוות דעתי על הממצא בכבד על סמך הנתונים הללו בלבד. באם את צפויה לנסוע הייתי מנסה להקדים את ה- CT. חשוב שיעשה בפרוטוקול של הזרקת חומר ניגוד תלת-פאזית לאיפיון הנגע בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתפקודי כבדאסתי16/06/2010
שלום ד"ר
אני בן 31, לפני כמה שנים עברתי כמה בדיקות, וגיליתי שיש לי כלוסטרול גבוהה, עשיתי ביקת תפקודי כבד וראיתי שהאנזימים של הכבד יותר מהטווח, אבל הם משתנים פעם יורדים ופעם עולים. פניתי לרופא המטפל, והוא אמר שאין צורך לעשות כלום, אני ממש מוטרד מהמצב, אני מבקש לכוון אותי מה צריך לעשות.
מצורף תוצאות המעבדה שעשיתי ביוני ובפברואר
פברואר יוני
CHOLESTEROL – 158.9 CHOLESTEROL- 195.3
TRIGLYCERIDES – 197 TRIGLYCERIDES- 94
CHOLESTEROL- HDL- 41 CHOLESTEROL- HDL- 45
CHOLESTEROL-LDL calc- 78.6 CHOLESTEROL-LDL calc-131.4
BILIRUBIN-TOTAL-0.7 BILIRUBIN-TOTAL- 1.0
BILIRUBIN-DIRECT-0.14 BILIRUBIN-DIRECT-0.18
GOT (AST)-37 GOT (AST)- 35
GPT (ALT)-61 GGT-54 GPT (ALT)- 77 GGT-61
ALK. PHOSPHATASE-89 ALK. PHOSPHATASE- 85
תודה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר יעקב מאור16/06/2010יתכן שהרקע להפרעה באנזימי הכבד הינה כבד שומני משני לכולסטרול מוגבר. בכל מקרה עליה מתמדת באנזימי הכבד מחייבת בירור של מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
אסתי16/06/2010פברואר
CHOLESTEROL – 158.9
TRIGLYCERIDES – 197
CHOLESTEROL- HDL- 41
CHOLESTEROL-LDL calc- 78.6
BILIRUBIN-TOTAL-0.7
BILIRUBIN-DIRECT-0.14
GOT (AST)-37
GPT (ALT)-61 GGT-54
ALK. PHOSPHATASE-89
יוני
CHOLESTEROL- 195.3
TRIGLYCERIDES- 94
CHOLESTEROL- HDL- 45
CHOLESTEROL-LDL calc-131.4
BILIRUBIN-TOTAL- 1.0
BILIRUBIN-DIRECT-0.18
GOT (AST)- 35
GPT (ALT)- 77 GGT-61
ALK. PHOSPHATASE- 85* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר יעקב מאור16/06/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית פטיטיס bאורה טובי16/06/2010
בהריון הזה גיליתי שאני נשאית של פטיטס b מה זה אומר לגבי ?מה עלי לעשות ?האם אני צריכה להיות במעקב ?ויש איזה דרך למנוע התעוררות של המחלה? מה זה אומר לגבי התינוקת שנולדה לי לפני שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה טובי
ד''ר יעקב מאור16/06/2010יש צורך לקבל מדדים נוספים לגבי ההפטיטיס B ובעיקר רמת אנזימי הכבד והעומס הנגיפי HBV DNA. אלה יגלו באם את נשאית או שיש לך דלקת כבד כרונית. לגבי העובר אני מקווה שהרופא המילד היה מודע לכך שאת נשאית ודאג לחיסון העובר בחיסון פעיל וסביל תוך 12 שעות מהלידה - חשוב לודא זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נשאית
אורה טובי17/06/2010המילדת ידעה זאת ואכן המליצו לנו על שתי החיסונים והחלטנו לתת רק את החיסון הסביל - הנוגדנים ואת החיסון הפעיל לתת כשהיא תהייה בת שבועים לא רצינו להעמיס עליה שני חיסונים בבת אחת האם זה מספיק הגנה בשבילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה טובי
ד''ר יעקב מאור17/06/2010אני בהחלט מקווה שאכן הילדה תחוסן למרות החריגה מההמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה!!קרן16/06/2010
שלום רב,
אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה
התחלתי לקחת פרוביוטיק כשבוע וללא שינוי .
אני אוכלת מעט מאוד והורדתי את כל המאכלים שיוצרים גזים ונפיחות ושום דבר לא עוזר
נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום!
התחלתי לקחת כדורים נגד גזים כבר 3 ימים עשיתי חוקן נוזלי ונר, אף על פי שיש לי יציאות סדירות בכדי להתרוקן יותר, ויצא רק החומר עם מעט מאוד צואה.
אני עדיין נפוחה ומאוד קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות!!
אגב בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?!
PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x
O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x
COHB - 6.4% (0.5-2.5) x
HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה)
SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x
אגב ביצעתי גם גסטרוסקופיה לפני כשנה היתה לי דלקת קלה וטופלתי בלנטון
אשמח אם תוכל לעזור לי
מודה לך מאוד!
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר יעקב מאור16/06/2010יתכן שיש לך עצירות עקב שינוי בתזונה. נסי לשתות נוזלים בכמות רבה (15 כוסות), לצרוך מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים, פרוביוטיקה, משלשל קל ואני מקווה שמצבך ישתפר. באם המצב יחמיר עליך לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהליקובקטררינת לוי16/06/2010
שלום,
הרופאה נתנה לי כטיפול המשך - אומפרדקס, אך לאחרונה התחלתי לקחת כדורים טבעיים של חמוציות.
האם יש סתירה בין שני הטיפולים הללו, מאחר והחמוציות גורם לחומציות בקיבה ואומפרדקס מפחית את דרגת החומציות.
כמובן, אשמח לדעת אם יש משהו שכן עוזר להיפטר מהחיידק סופית.
לתשובתכם המהירה אודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת לוי
ד''ר יעקב מאור16/06/2010חומציות החמוציות חלשה מאוד יחסית לחומציות הקיבה ולכן אין קשר לנטילת אומפרדקס. הטיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי כולל אומפרדקס ו- 2 סוגי אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין תפקודי כבד למאמץ פיזייגאל15/06/2010
שלום לרופאים המכובדים
אבקש התייחסותכם בהתאם לתוצאות בדיקות הדם האחרונות אל מול עברי ההסטורי כמפורט.
אני גבר בן 39 גובהי 181 משקלי 77. לפני 20 שנה בעקבות מחלה ויראלית תפקודי הכבד שלי היו לא תקינים. לאחר זמן מה חזרו לתקינות. מאז ועד היום במסגרת בדיקות שגרתיות פעם תפקודי הכבד שלי תקינים ופעם לא ...בבדיקות שערכתי לפני חודש מדובר על ערכים של ALT - 269, 338, ומבדיקה היום 278. וערכי AST 108, 133, ומבדיקה היום 106 - דהיינו ירידה מסויימת.
עשיתי בדיקת אולטרהסאונד - ויצא הכל תקין.
אני בשנה האחרונה מתאמן במשקולות בחדר כושר . כנ"ל בבדיקה הלא תקינה בשנת 2005 הייתי מנוי בחדר כושר.
שאלתי - האם יש קשר בין תפקודי כבד לא תקינים לבין מאמץ שרירי.???
ואם לא , אזי מדוע יש אצלי הפרעות למרות הכל ולאורך 20 שנה ???
אודה לכם מקרב לב על תשובתכם המהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה ....
יגאל16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיגאל
ד''ר יעקב מאור16/06/2010ככל הידוע אין קשר בין מאמץ שריר לעלית ALT (ה- AST יכול לעלות). יתכן קשר לצריכת דיאטות עטירות חלבון. בכל מקרה רצוי בירור אצל מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרון ודופק מהירורה13/06/2010
יש לי החמרה בקרוהן בחודשים האחרונים.
מעבר לכאבי תופת בבטן, גם איבוד תיאבון , ואם אני כן אוכלת אז מספר השלשולים יכול להגיע אפילו ל20 ביום.
בנוסף יש לי תחושה של דופק מהיר כבר שבוע וחצי שבא והולך ושמתי לב שהוא מתחיל לפעמים כשאני יוצאת מהשירותים. אני ממש מרגישה כאילו הלב שלי יוצא מהמקום.
בנוסף יש לי כאבי ראש איומים .. כבר אושפזתי ואמרו לי שהתייבשתי ולכן אולי יש דופק מהיר וכאבי ראש, אבל אני כבר לא מיובשת אז מה יכולה להיות הסיבה עכשיו??
האם הדופק המואץ קשור לקרוהן?
שאלה אחרת : מאז שעברתי ניתוח (3 שנים) יש לי שלשול מיימי , ובתקופה האחרונה ,הגרועה,השלשולים הוא אך ורק מיימי ממש, מה יכולה להיות הסיבה שזה כך מאז הניתוח? ולמה זה מחמיר דווקא כשרע?
והאם שתיית "קולסטמין"(לא זוכרת במדיוק את השם) יכולה לעזור? ותך כמה זמן ניתן לראות שיפור?
מה בעצם תפקידו של הקולסטמין,? בעבר הגסטרו שלי אמרה שהחומר ממש בלתי נסבל מבחינת הטעם,כמה פעמים ביום אצטרך לשתות אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורה
ד''ר יעקב מאור13/06/2010שאלותייך צריכות להיות מופנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה המטפל בך שיתן תשובות פרטניות לגבי מצבך.
אוכל רק להתיחס לשלשול לאחר ניתוח. מדובר בתופעה מוכרת שיכולה לנבוע מקיצור המעי הדק באיזור הסופג מילחי מרה. מלחי המרה שלא ניספגו במעי מגיעים למעי הגס - מגרים אותו וגורמים לשלשול. כולסטיאמין הינו חומר המסוגל לספוח את מילחי המרה ולמנוע את השלשול. המינון אינדיבידואלי.
כמובן שמחלת קרון עלולה להשנות לאחר ניתוח וגרום לשלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו בדרך כלל המינון ההתחלתי של
ורה15/06/2010הכולסטמין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורה
ד''ר יעקב מאור15/06/2010מתחילים בשקית אחת ממוסת בכוס מים. יש להפריד נטילה שעתיים ממזון ותרופות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)