מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקוד כבד GPT גבוה לאורך זמןדורון10/03/2010
שלום.אני בן 28 ולקחתי את התרופה "ציפרלקס"(נגד חרדה) במשך 9 חודשים.
לאחר כ-4 חודשים בהם נטלתי את התרופה עשיתי בדיקת דם שם יצא GPT גבוה = 202.
חזרתי על הבדיקה לאחר מספר שבועות והערך יצא = 57.
לאחר 3 חודשים במסגרת מעקב שוב בוצעה הבדיקה והערך יצא = 92.
כיון שהתרופה לא עזרה וגם בשל ערך הכבד הגבוה הוחלט לאחר 9 חודשים להפסיק עם התרופה.
כחודש לאחר הפסקת התרופה ביצעתי שוב בדיקת מעקב GPT והערך יצא = 102.
שאר אנזימי כבד תקינים.
וירוסי כבד נשללו.
US כבד - תקין.לא מוגדל.
שאר בדיקת הדם תקינה פרט לכולסטרול כללי שיצא = 230.
חשוב לציין שבמהלך תקופה נטילת התרופה עליתי כ- 10 ק"ג במשקל.
איני נוטל תרופות וללא מחלות רקע.
ממה יכול להגרם ערך גבוה זה?איזה בירור נוסף יש לבצע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק11/03/2010אחת האופציות כבד שןמצני לאחר העליה במשקל. ככל שאתה מתרחק מנטילת התרופה זה לא סביר שהוא הגורם.
יש אופציה לרדת במשקל תוך מעקב ולחילופין לאשר האבחנה על ידי ביופסית כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת BRAVO לניטור צרבתדנה09/03/2010
הי,
האם עושים את הבדיקה הזו בארץ? האם הכנסת הקפסולה היא בטשטוש? האם אחר כך מרגישים את הקפסולה? אם כן, כיצד? האם זה מעורר אפקט הקאה כמו בגסטרוסקופיה (בלי טשטוש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BRAVO
ד''ר סטיבן מלניק10/03/2010אני לא יודע אם עושים בארץ.
ההכנסה לדעתי ללא טישטוש.
יש מעט כאבים בחזה לאחר ההכנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת aקפלן מירי09/03/2010
לאחר טיול בתאילנד חליתי בצהבת מסוג a כרגע נאמר לי שאין טיפול לזה וההחלמה היא איטית
אני מאוד חלשה והכיבה אינה במיטבה רציתי לשאול האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות אולי
שינוי בתזונה באיזשהו אופן מה כדאי לאכול ו מה יכול עזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010לצערי מלבד לחכות אין טיפול. יש לראות את חצי כוס המלא- יש אנשים בגילך שמאתים מצהבת A.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבת שיעולל.09/03/2010
שלום לפורום.
האם יתכן שסיבת שעול מאוד ממושך (שנים) תהיה נוכחות של חידק Helicobacter pylori . תוצאה בדיקת - 38 (כאשר הגבול - 3.5. הבדיקה נעשתה במסגרת חיפוש סיבה לשיעול. האם יתכן שאני חיה שנים בסימביוזה עם החידק והוא מתגלה במיקרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר סטיבן מלניק10/03/2010אין קשר לחיידק אבל בהחלט סביר שהוא קיים אצלך שנים. רוב האנשים מקבלים החיידק בילדותם. יש הטוענים שהחיידק מגן על רפלוקס של חומצה מהקיבה לושט שגורם לשיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר מלניק
ל.10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ד''ר יעקב מאור11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוקפיה דחוף!מיכל09/03/2010
שלום ..
אני בת 20 וחצי ואני צריכה לעבור בדיקת גסטרו מכיוון שאני סובלת מבעיות בקיבה כגון התקפות של מעי רגיז אם שלשולים כמה פעמיים ב3 חודשים.כאשר באתי לבצע את הבדיקה בקופת חולים ביצעו לי אותה אם תרסיס פה וזריקת טשטוש אבל ככל הנראה הבדיקה לא הצליחה והרופא אמר שהוא פחד לשרוף לי את הקיבההה!! אז הפנה אותי בבית חולים לבצע אם הרדמה כללית כעבור חודשים! חיכיתי ומחר אני צריכה ללכת לבית החולים ואני פוחדת מהבדיקה שחס ושלום האנדוסקופ עלול לפגוע לי בקיבה ,ולגרום לי להתנקבות ולסכן אותי אף.כי אם בקופת חולים לא הצליחו מה מבטיח שבבית החולים יצליחו???ואציין שאפילו קיבלתי מחזור היום ואני לא יודעת אם אפשרי לבצע במחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק10/03/2010אין מה לפחד. הסיבה שלא הצליחו בקופ"ח היא שאת לא סבלת הבדיקה למרות הטישטוש. הפעם את תהיה מורדמת על ידי רופא מרדים ולא תזוזי במהלך הבדיקה . שיעור הסביוכים נמוך מאוד- סביב 1 ל10000. אין קשר למחזור חודשי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בילורוביןלימור09/03/2010
ד,ר שלום ביצעתי בדיקות דם לפני כניסתי להריון ושאלתי לגבי הבילורבין
תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
bilirubin total 1.30
bilirubin conjugated 0.20 בטווח
bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
בדיקת EGFR גדול מ 1.73 M
כתוב רצוי מעל 60 M /MIN
מה אומרות הבדיקות????????
אבא שלי היה חולה צהבת B אני חוסנתי לא מעט פעמים אך הנוגדנים לא נשמרו ???
יש קשר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010נשמע כמו תסמונת גילברט שהוא מחסור חלקי של אנזיםץ אין לו הרבה חשיבות וזה לא צריך להיות סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALP מוגברתענת09/03/2010
צהריים טובים, אני בת 32, לאחר לידת בני הבכור - לידה רגילה. בבדיקות הדם שביצעתי לאחרונה קיבלתי תוצאה ALP מוגברת :
ALK. PHOSPHATASE = 124
הופנתי ע"י רופאת הנשים שלי לאולטראסאונד כבד.
אוכל בבקשה לקבל מידע מפורט יותר עד שאקבל את תוצאות הבדיקה?
מה פירוש תוצאת בדיקת הדם שלי?
תודה מראש ויום טוב,ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALK PHOSP
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010זה אנזים שיכול להיות בכבד, עצם ושליה. זה קצת מוגבר -יתכן משיליה תלוי כמה זמן לאחר לידה. אם ממקור הכבד בדיקת GGT תהיה מוגברת גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאות בדיקת הליקובטורגלי09/03/2010
בבדיקת נשיפה נמצא ערך 43 אבקש את עזרתכם:
לציין כי התסמינים שהיו אינם התסמינים הרגילים היה לי מעט גיהוקים.
כמו כן מה משמעות הערך?
בבדיקת גסטרו הכל היה תקין.
האם נכון כי רוב מי שעושה בדיקה זו מקבל תשובה חיובית?
מתי קיים בכרח לטיפול בחיידק זה?
מהי רמת הוודאות של בדיקת הנשיפה?
האם לאור כך שבדיקת הגסרו הייתה תקינה חייב טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010הבדיקה חיובית אך בהחלט יש שאלה אם לטפל נגד החיידק. אם יש כיב בקיבה, אנמיה, סיפור משפחתי של סרטן בקיבה ועוד כמה סיבות אז יש מקום לטיפול. לא בהכרח חייבים לטפל באנשים ללא תלונות הנ"ל .
לדעתי החיידק לא קשור לתלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס המרהאיל פיינמן09/03/2010
שלום
אימי בת 62, והתגלתה לה היום בבדיקת אולטרה סאונד בטן אבן בכיס המרה בגודל 0.5 ס"מ.
אין לה כאבים. הסיבה שנשלחה לאולטרה סאונד בטן היא בעקבות ממצא דם בשתן בבדיקת שתן.
הכליות ושלפוחית השתן נמצאו תקינים. לא נרשמה הערה בעייתית עליהן בתוצאות האולטרה סאונד.
האם יש קשר בין הדם בשתן לאבן בכיס המרה?
מהם דרכי הטיפול באבן בכיס המרה? אנחנו מעדיפים להימנע מניתוח לפרסקופי. האם חייבים לעבור ניתוח, אם אין כאבים? האם ניתן להשתמש בתרופות למוסס את האבן, על אף ששיטה זו ננטשה ועל אף שיש צורך חוזר להשתמש בהם? האם ישנו טיפול נטורופתי בפיקוח רפואה קונבציונאלית הממוסס את האבן?
תודה מראש
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010לפי הספרות הרפואית אבן בכיס המרה שלא גורם לסימפטומים (בעקר כאב) לא צריך טיפול בכלל. ולכן עדיף לא לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ללא טישטושעופרי09/03/2010
אני עומד לעבור בדיקת גסטרוסקופיה ללא טישטוש
או הרדמה.האם לדעתך בכלל אפשרי לעבור את הבדיקה ללא הרדמה?יש לציין שלפני שנה עברתי בדיקת לרינגוסקופיה לבדיקת מיתרי הקול ללא שום טישטוש וללא שום בעיות .האם הקושי בהחדרת צינור הבדיקה זהה בלרינגוסקופיה ובגסטרוסקופיה?האם יכולת העמידה והסיבולת שלי בבדיקה הראשונה יכול להעיד גם על היכולת שלי לעבור את הבדיקה השנייה ללא טישטוש? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא טישטוש
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010גסטרוסקופיה יותר קשה לחולה לעומת בדיקה לרינגוסקופיה של אאג. יחד עם זאות אפשר לעבור אותו ללא חומר טישטוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מליחות בפהעופרי09/03/2010
בשבועיים האחרונים אני חשה מליחות נוראית בחלל הפה. רוב שעות היום אני מרגישה שהרוק מאוד מלוח והטעם המלוח לא מרפה.אני לא נוטלת תרופות חדשות מלבד 30 מ'ג דרלין שאותה אני נוטלת כבר במשך עשר שנים. מה יכולה להיות הסיבה?אילו בדיקות עלי לעשות? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליחות
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010זו תלונה שלא קשורה לגסטרו כל כך. מלבד תרופות קשה לי לתת הסבר- לעתים עקב דלקת בחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עובר חום לאחר שלשוליםבן 2209/03/2010
שלום,
סבלתי מחום גבוה כאבי בטן ושלשולים חריפים כיומיים (חיידק ויראלי)
לאחר יומיים בערך השלשולים פסקו, אבל החום "תקוע" כבר 4 ימים נוספים בסביבות ה-37.3 (לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות).
מה זה אומר? האם נשאר משהו בקיבה? איך ניתן לטפל בזה?
האם מסוכן ללכת ככה לעבודה?
תודה מבחור לחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010מבחינת ההגדרות של חום 37.3 אינו חום. אני מצפה שהכל יסתדר בעוד כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר - זה אומר שאפשר ללכת לעבוד
בן 2209/03/2010ולתפקד כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
בן 2211/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר סטיבן מלניק11/03/2010כן לדעתי אפשר להחזור לשגרת חיים רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עזים באזור הבטןטל09/03/2010
שלום רב ,
בזמן האחרון התחילו להיות לי כאבי בטן עזים באזור הבטן .
זה קורה לי אחרי שאני אוכלת ולפעמים פתאום מתחילה לכאוב לי בטן אבל אחרי כמה דקות זה עובר ויש פעמים שזה יכול להימשך שעות.
הכאבים אינם נובעים מעצירות והם נמצאים במרכז הבטן וטיפה בצד שמאל.
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי האם עלולה להיות לי בעיה בבטן .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק09/03/2010זה יכול להיות הרבה דברים- כולל מעי רגיז. לא ניתן לאבחן דרך הפורום.
ממליץ שתפנה לרופא המטפל לבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שחורהסהר07/03/2010
שלום רב
האם צואה שחורה יכולה להראות על דימום ?
האם בדיקת המוגלובין יורדת כאשר יש דימום במערכת העיכול?
האם כשיש דימום צריך להבחן באולטראסונד בטן או ישר גסטרוסקופיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שחורה
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2010צואה שחורה , אם דומה לזפת, וללא טיפול בברזל יכול להצביע על דימום ממערכת העיכול. בדרך כלל ההמוגולבין יכול לרדת ויש צורך לבצע גסטרוסקופיה ולאחר מכן קולונוסקופיה. אין מקום לUS.
יש צורך להפנות בהקדם לרופא המטפל עקב תלונה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות עד נוזליותדורית07/03/2010
במשך כ-3 חודשים היציאות שלי רכות עד נוזליות. רופא המשפחה ביצע בדיקות דם, אך לא מצא תשובה בתוצאות והפנה אותי לגסטרואנטרולוג.
שאלתי היא אילו בדיקות עשוי לבצע הגסטרואנטרולוג ומה מהותן?
האם ברזל נמוך יכול לגרום לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2010אני מניח שבין היתר הגסטרואנטרולוג ירצה לבדוק המעי על ידי קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)