מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבדקרן25/02/2010
1. האם אומגה 3 יכול להעלות תפקודי כבד?
2. האם נשא הפטיטיס בי יכול לשתות כוס יין בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק25/02/20101- נדיר אבל אפשרי
2- כן מותר לדשתות כמות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופת "קומדין"פולינה25/02/2010
שלום. יש לי שאלה. לאבא שלי היה כיב בטריסריון לפני כעשר שנים. השבוע הוא אמור לעבור ניתוח להחלפת שסתום לב וכתוצאה מכך לקחת תרופה "קומדין" על בסיס יומי. האם התרופה עלולה להזיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2010כעיקרון כיב בתריסריון מתרפאה לחלוטין עם הטיפול המודרנ י כך שלא צריך להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בתפקודי כבד בנשא HBVקרן24/02/2010
אבי, בן 57, נשא של הפטיטיס B, ונמצא במעקב.
לפני חודשיים הייתה עליה קלה בתפקודי כבד - ALT 54. השאר היה תקין, כולל AFP וHBV QUANTATIVE PCR.
US בטן מלפני חצי שנה - תקין.
בבדיקה שערך היום - ALT- 103. AST- 49.
AFP - תקין. שאר הבדיקות עוד לא התקבלו/בוצעו.
ממה נובעת העליה הגדולה?
האם יש סיבה לדאגה ויש צורך בבירור דחוף?
אני מודאגת מאוד.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
קרן24/02/2010בבדיקת הדם הנוכחית טסיות תקינות (217)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
קרן24/02/2010בבדיקת הדם הנוכחית טסיות תקינות (217)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHBV
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2010אם HBV DNA שלילי אז אין HBV פעיל. אני לא יכול לתת איבחון לגבי סיבת העליה באנזימי הכבד מהניתונים כאן אך כן יכול לומר שHBV לא הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מנומטריה לפני ניתוחמזל24/02/2010
ביצעתי בדיקת מנומטריה כדי לקבוע האם אני מתאימה לניתוח בקע סרעפתי שאלתי האם כן
לפי התוצאות הנ"ל
סוגר תחתון 40 ס"מ מהשניים
14-35 מ"מ כספית
אורך סוגר תוך בטני 2-4 ס"מ
משך הרפיה 85-110%
סוגר עליו גובהן 15-20 ס"מ לחץ 60-180 צ"מ אורך סוגר 2-4 ס"מ
גוף הושט
לחץ של גלי הפפריסטלטירה מרחק מסוגר ושטי תחתון 40-180 מ"מ כספית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2010המספרים נראים לי תקין אך יש לדון עם הכירוג לגבי הצורך לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אמורה לעשות בדיקת קולונוסקופיהמרים24/02/2010
הוראות ההכנה לא ברורות לי. כתוב לי מה אסור לי לאכול במקום שיהייה כתוב לי מה מותר לי לאכול. אוכל לקבל באדיבותכם הסבר להכנה לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראת הכנה
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2010לקחתי את זה מההוראות הכנה מקפלן.
ביום שלפני הבדיקה ניתן לאכול ארוחת בקר – פרוסת לחם לבן עם גבינה, חמאה או ריבה. בצהריים ניתן לאכול פסטה, פירה, מרק צח, עוף. במשך הערב ניתן לשתות נוזלים צלולים קרים או חמים.
ההמשך תלוי על איזה חומר שותים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורי - האם נדבקתי ?מודאג23/02/2010
שלום רב, חברה שלי סובלת כבר חודשיים מכאבי בטן, גרעפסים, והרגשה של אוכל לא מתעכל ועולה, והמון בחילות.. ולפני שבוע היא עשתה בדיקת נשיפה וגילו אצלה את החיידק הליקובקטר פילורי ברמה של 11.96,שזה אומר שיש לה את החיידק.
האם עצם כך שהתנשקתי איתה וקיימנו יחסי מין לא מוגנים במשך כל התקופה , אני יכול להידבק בחיידק ולסבול ממנו גם ?
האם אנחנו צריכים להימנע מיחסי מין ואינטימיות עד אשר היא תחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק24/02/2010בדרך כלל מקבלים הליקובקטר בילדות. יש סיכוי סביר שיש לך כבר ולא חייבים לטפל בכל מקרה.
אין הרבה סיכוי להדבק דרך יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
ד''ר יעקב מאור28/02/2010חיידק ההליקובקטר קיים במחצית האנשים הבריאים. חיידק ההליקובקטר פילורי אינו מתפרץ. הוא עלול לגרום במיעוט האנשים סיבוכים כגון כיבים (אולקוס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסוכן?לרה23/02/2010
שלום לרופא נכבד!
לפני יומיים גיליתי שיש לי HEPATITIS C ab positiv . בעלי עדיין לא ביצע את הבדיקה. השאלה שלי: האם אני חייבת להשתמש בקונדום כדי לא להדביק אותו? וגם לפעמים הבת שלי רוצה לשתות רק תה שלי- זה מסוכן?
תודה רבה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2010לא עובר כל כך דרך יחלסי מין בזוגות נשואים ולכן לא מומלץ קונדום. ממליץ לא לחלק שתיה עם הבת אבל הסיכון להדביק נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ'משה23/02/2010
אני וחבר שיחקנו כדורסל.כאשר הוא נפל ונחבט וירד ממנו דם.
המשכנו לשחק ועדיין ירד לו דם ותוך כדי משחק התנגשנו אחד בשני.
אח"כ ראיתי שיש לי מעין פצע שריטה יחסית טרי שלא יורד ממנו דם ומתחיל להגליד.
האם יכולה להיות הדבקות של צהבת מסוג C דרך הפצע שלי והדם שלו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2010ישנ סיכון נמוך מאוד. מציע מעקב דרך הרופא המטפל. במצב הכי קשה ניתן להציע טיפול עם יותר מ90% סיכוי של הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהבת 2223/02/2010
שלום רב!
אני בת 21 ולפעמים כשאני אוכלת לא מסודר או מתאפקת כי אני לא בבית אני שמה לב שנוצרת מעין עצירות (אני לא נכנסת לשירותים באותו יום כמו שאני רגילה כל יום) ובמקום צואה יוצא מעט ריר חום בהיר/שקוף עם רצועות דם דקיקות בתוכו.
מה זה יכול להיות? למה זה קורה?
אני צריכה ללכת לרופא או שזה לא רציני? הרי לא יוצא לי דם בימים רגילים עם הצואה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2010יתכן דימום קל מטחורים עקב אמץ לעשות יציאה אבל יש ללכת לרופא קודם לאיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2224/02/2010תודה על התשובה,
בדרך כלל אני לא מתאמצת. הצואה שלי די רכה. ולא כואב לי באזור פי הטבעת.
זו עדיין יכולה להיות בעיית טחורים?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר סטיבן מלניק24/02/2010טחור זה סה"כ וריד גדוש ויכול לדמם ממגע עם צואה ללא כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2202/03/2010שלום!
הלכתי לרופא המשפחה שלי כדי להתחיל לטפל בבעיה, אחרי שמאתמול יש לי כאבי בטן, גזים, עצירות וריר חום עם סיבי דם. (חשוב לציין שזה קורה לי לעיתים די נדירות - פעם בכמה חודשים).
הוא אמר לי שיכול להיות שזו תסמונת המעי הרגיז עקב לחץ (פסיכולוגי) יום-יומי.
הוא אמר לי לקחת 2 תרופות: האחת היא אנטיביוטיקה שהמרכיב הפעיל נקרא rifaximin. התרופה השנייה היא בעלת המרכיב הפעיל: levosulpiride (כרגע אני לא גרה בארץ).
הרופא אמר לקחת אותן בשמך 6 ימים ואם התופעה תחזור הוא יתן לי הפנייה לרופא גסטרו.
האם כדאי לי לקחת את התרופות האלה או שעלי להתעקש לראות רופא גסטרו?
אני מעדיפה תמיד להימנע מתרופות כל עוד ניתן. האם יש בעיה עם התרופות שהוא רשם לי?
אודה לכם מאוד על כל תשובה ועצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעירה
ד''ר יעקב מאור02/03/2010ממליץ כי תתקדמי עם האיבחון ובמקביל תקבלי טיפול להקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שמעתם על VSL12323/02/2010
הרופא שלי המליץ האם מוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2010סוג של פרוביוטיקה. יכול לעזור במעי רגיז ובזיהום עם CDIFF -שלשול לאחר טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בילירובין גבוהבת 2122/02/2010
שלום! אני לא בטוחה שאני בפורום המתאים אך אני אשאל בכל זאת,
חבר שלי עשה בדיקות דם והתקבלו ערכי בילירובין טוטאלי של 2.69 מ"ג לדציליטר (כשהטווח הוא עד 1 נקודה משהו). הבילירובין הישיר היה בגבול העליון (0.49mg/dL) והלא ישיר היה 2.2 מ"ג/דצ"ל
על מה ערכים אלו יכולים להצביע? יש לציין שכל השאר הערכים שנבדקו בבדיקת הדם היו תקינים (המוגלובין, ספירת דם, שומנים, גלוקוז וכו').
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2010כנראה ששמדובר על תסמונת גילברט שהוא חסר של אנזים ללא חשיבות. לא מדובר על מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצאות רכות ולפעמים קשותעודד22/02/2010
נודע לי לאחר קולנוסקופיה וביופסיה תקינה ושלילת מחלות אחרות שיש לי תסמונת מעי רגיז
זה כבר כמה חודשים שאני סובל מגזים צואה רכה וקשה ולפעמים גם כאבים מוחשיים.
שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת להקל על התסמינים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2010אין טיפול ספיציפי רק נגד התלונות הספיציפיות.
יחד עם זאות אם מצליחים להרגע יתכן שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרו+קולונורונה22/02/2010
שלום רב,
אתמול עברתי הנ"ל מבקשת מעט הסבר..
קיבה-גסטריטיס בעיקר אנטרלית- מה אומר?
נלקחו 2 ביופסיות
מעי נבדק עד צקום נמצא פוליפ 1 ס"מ נכרת
פוליפקטומיה מהמעי הגס.
מדוע קיימים כאבים ברום הבטן לאחר הבדיקה?
האם מצריך התערבות או יעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו וקולו
ד''ר סטיבן מלניק22/02/20101) בגסטרו יש מעט דלקת - יתכן משני לנוכחות חיידק פילורי- ממתינים לביופסיה
2) נכרת פוליפ.
הכאבים ברום הבטן לא משניים לבדיקות- יתכן משני לדלקת ומעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטןמאיה21/02/2010
לאחר אכילת מזון חלבי אני חשה בכאבי בטן -דקירות כאילו שכל הבטן מתקווצת לי. 10 ד'ק אחרי אכילת המוצר אני חשה צורך להטלת צואה. לאחר הטלת הצואה אני חשה בדקירות מוגברות בבטן שעוברות כעבור זמן מה..
ממה דבר זה נובע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2010אני לא בטוח אם זה קשור לרגישות לחב אבל מציע לבקש בדיקת נשיפה ללקטוז על מנת לברר אם חוסר לקטוז שגורם לרגישדות למוצרי חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת לנטוןלינדה20/02/2010
יש לי בקע קטן בקיבה והרופא נתן לי לנטון - השאלה היא האם השימוש בלנטון למשך כמה חודשים מזיקה לאיברים בגוף כגון: כבד, כליות וכו'
אשמח לקבל תשובה - תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון
ד''ר יעקב מאור20/02/2010התרופה בטוחה גם בשימוש ממושך של שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)