מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהorit02/03/2010
שלום אני בת 54 מקבלת creon 25000 כבר מספר שנים
(לפני כמה שנים הוצאתי את כיס המרה.) היה לי אמילאז גבוה( 240) ודלקת בלבלב-לפני כמה שנים ( עדיין אמילאז גבוה.ולא יורד כבר כמה שנים)
הייתי לוקחת כדור ביום עכשיו הרופא רוצה שאני אגדיל את המינון ל 2 ביום
הבעיה שבערב אני אוכלת ארוחה חלבית ו אסור לערבב מוצרי חלב עם הכדור.
בבוקר אני לא אוכלת דברי חלב. אני לוקחת כדור של סידן בין הארוחות.
מה התדירות ש מותר לקחת את ה creon הבנתי שצריך לקחת את זה עם אוכל
אשמח אם תוכלו לעזור לי..שוב תודה.. יש לי שאלה נוספת
את הכדור צריך ליטול בתחילת הארוחה ומכוון שאסור לקחת עם אוכל חם מה מומלץ לעשות?
אני מודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ravit
ד''ר יעקב מאור02/03/2010אינני בטוח שיש חשיבות כה גדולה להנחיות שציינת למעט נטילת 1-3 כדורים עם כל ארוחה. האם באמת את זקוקה לטיפול זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד ותרופותקרן02/03/2010
אם חושדים בתרופה מסויימת שהיא מעלה תפקודי כבד, כמה זמן מרגע הפסקתה, יש לבצע בדיקת תפקודי כבד חוזרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר יעקב מאור02/03/2010באם מדובר בהפרעה קלה שחושדים שהיא על רקע תרופתי ניתן לחזור על הבדיקה לאחר כחודש. באם ההפרעה משמעותית בעיקר אם יש עלית בילירובין (צהבת) אזי יש לעקוב בצמידות אחר אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לסרעפתציפי02/03/2010
שלום ד"ר
כזכור בבדיקת האולטראסאונד יצא "הכבד והמרקם בגודל תקין
איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית
בדופן כיס המרה פוליפ בקוטר 0.7 ס"מ
הלבלב בגודל תקין
הטחול תקין"
עשיתי לפני כשבוע בדיקת גסטרוסקופיה והכול יצא תקין.
מדוע אם כן אני ממשיכה לסבול מכאב נקודתי בבטן העליונה, בצד ימין של הגוף מתחת לסרעפת?
האם יתכן שהפוליפ כן משפיע עליי? יש לציין שאני שוקלת 50 קילו וגובה 1.58 , אולי יחסית אליי הפוליפ כן משמעותי?
אילו בדיקות נוספות עליי לעשות כדי למצוא את מקור הבעיה.
אני די מיואשת מכך שעדיין לא מצאו את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ציפי02/03/2010לעיתים קרוובת הכאב מקרין מהבטן לכיוון פנימה עד הגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפי
ד''ר יעקב מאור02/03/2010הייתי ממליץ כי יבדק גם המעי הגס באמצעות קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד קצת שומני ומשקעים במרהתמי01/03/2010
לפני כחצי שנה היתה לי דלקת ריאות שאובחנה רק ע"י צילום ולא נראה דבר ע"י ב.דם
לפני 4 חודשים הייתה לי עליה בתפקודי הכבד ובאלקליין פוספטז, יחד עם תחושה כללית של עייפות נוראית,כאבי פרקים באצבעות הידיים ובצקת ,שבועיים של כאב ראש ,טעם מר בפה ופריחה של נקודות קטנות כמו עור ברווז למשך מס' ימים,
העייפות הכללית עברה לאחר מס' חודשים בהדרגה וכמו כן גם תפקודי הכבד ירדו בהדרגה. אך רמת האלקליין פוספטז לעומת זאת עלתה (כרגע-188)וכאבי הפרקים נותרו.
לאחר בירור מקיף של מיני מחלות ראומטיות ואוטואימוניות
ובדיקת דם לסמנים לא נמצא דבר.
ולאחר אולטרסאונד בטן נאמר לי שיש לי כבד קצת שומני ובאיזור המרה רואים משקעים. את האולטרסאונד ביצעתי לאחר שעשיתי תקופה של חודש דיאטה של קמח וסוכרים על מנת להפתר מכולסטרול מעט גבוה (ועכשיו הוא ירד) וקנדידה בלשון.
שאלותי הן:
1. ממה יכולים להיות משקעים במרה? האם זה יכול להיות מוירוס או מהדיאטה שעשיתי? האם זה יכול להעלם לבד?
2. האם זה מצריך טיפול כלשהו או בדיקות נוספות?
3. האם עלייה באלקליין פוספטז יכולה להיות כתוצאה מכבד שומני? או מהבעייה הלא מובנת בפרקים? או שאין קשר?
סליחה על מבול השאלות.. אני פשוט כבר לא מבינה מה שייך פה למה .. ודי רוצה כבר להבין מה קורה..
מודה מראש להסבר הגיוני כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
תמי02/03/2010תוצאות איזואנזימים לאלקליין פוספטז הראו:
105- 35 U/L 183
ALK. PHOSPHATASE
14.0- 1.0 % 0.4
A.P.FAST LIVER %
74.0- 20.0 % 39.9
A.P.BONE %
14.0- 0.0 % לא נמצא
A.P.INTESTINE %
72.0- 18.0 % 59.7
A.P.LIVER %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמי
ד''ר יעקב מאור02/03/2010משקעים בכיס-מרה יכולים להופיע לאחר דיאטה קיצונית. ניתן למנוע ואף להעלים משקעים באמצעות תרופה שהיא מלח מרה בשם אורסוליט.
ההפרעה הכבדית בשילוב עם דלקת מפרקים מחשידה במחלה של מערכת החיסון שרצוי מאוד להגיע לאבחנתה אולי אף על-ידי ביופסיה של הכבד.
כבד שומני לרוב אינו גורם הפרעה מבודדת בפוספטזה הבסיסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןמעיין01/03/2010
שלום,אני בת 36 לאחר 3 לידות,בעייתי החלה לאחר הלידה האחרונה והחמירה בחודשים האחרונים.בעייתי היא-נפיחות ועוויתות בבטן(שמתנפחת כמו בחודש שישי...)לאחר אכילת מאכלים מסוימים,בנוסף סובלת מעצירות מגיל 20.פניתי לרופא גסטרו שאמר שאין ביכולותו לעזור לי ואני צריכה להוריד מהתפריט שלי מזונות מסויימים עד שאמצא מה גורם לי לבעייה,לא הצלחתי לעשות זאת ופניתי שוב לפני שבוע לרופא המשפחה ששלח אותי לרופא אלרגיה ובנוסף הפנה אותי לבדיקת דם ששללה רגישות לגלוטן,אצל רופא האלרגיה כל הבדיקות של אלרגיה למזון יצאו שליליות,הבנתי שאין לי ברירה ואני חייבת לעשות עבודת "בלשות"על הגוף שלי ולגלות מה מפריע לי וגורם לכאבים ולנפיחות בבטן,רציתי לשאול :א. האם יש פתרון אחר?ב.כמה זמן אחרי אכילת מאכל מסוים אמורה להתרחש הנפיחות בבטן?אני שואלת כי לפני יומיים אכלתי ארוחת צהריים ב-13:00 ואכלתי שוב משהו בשעה 17:00 וב-17:30 התחלתי להרגיש כאבים חדים בבטן והבטן החלה להתנפח,איך אני אוכל לדעת מאילו מאכלים הבטן מתנפחת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר יעקב מאור01/03/2010את סובלת ככל הניראה מתסמונת המעי הרגיש. יתכן שיש לך גם אי-סבילות לחלב ומוצריו (מדובר בחוסר יכולת של המעי לפרק את סוכר החלב ולא באלרגיה). אני ממליץ כי תיפני לדיאטנית שתתווה לך דיאטה ללא חלב ומוצריו אך שיהיה בה די סידן לכלכלת הגוף. בנוסף יש להתוות דיאטה ללא קטניות ומוצרי מזון אחרים היוצרים גזים. במקביל ממליץ כי תקחי תכשיר פרוביוטי (חיידקים מועילים) כגון קו-ביוטיק או VSL#3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעיין01/03/2010לגבי אי סבילות לחלב ,האם יכול להיות שהיא קיימת אם אני שותה קפה עם חלב בבוקר ולא קורה שום דבר?הבטן לא מתנפחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין
ד''ר יעקב מאור01/03/2010הסבירות לאי-סבילות לחלב אכן נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עזיםלימור01/03/2010
שלום רב,
אני סובלת מכאבי בטן עזים ועדיין נמצאת בברורים כדי למצוא את מקורם. עשו לי קולונוסקופיה ומצאו שיש לי יער של פוליפים במעי. נלקח מדגם ולא נמצאה בעיה מיוחדת. העניין הוא שכרגע אני נמצאת בדיאטה של אכילת ירקות ופירות ועדיין יש מצבים שבהם כואבת לי הבטן (לא ברור האם יש לי רגישות לסוכר- נושא זה ייבדק על ידי). הכאב הוא באזור הבטן העליונה ו/או באזור הטבור. השאלה היא אולי יש מקום לצילום כלשהו? אמנם אני מטופלת אצל רופא שנתן לי אנטיביוטיקה נגד חיידקים רעים שמצאו לי בקיבה וכעת אני מקבלת פרוביוטיקה אבל יש לי הרגשה שיש עוד משהו שעדיין לא עלינו עליו. איזה צילום עלי לבקש? אני פשוט די משתגעת מהכאבים ולכן אשמח לקבל כל מידע...
בתודה ובברכה,
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר יעקב מאור01/03/2010אני סבור כי פוליפים מרובים במעי הגס עלולים לגרום להפרעה הדומה לחסימת מעיים ולכאב בטן. לאור ריבוי הפוליפים במעי הגס יש צורך לברר נוכחות פוליפים בקיבה בגסטרוסקופיה וב- CT בפרוטוקול של מעי דק. יש צורך לברר היטב את מהות הפוליפים והטיפול בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
ד''ר יעקב מאור01/03/2010אני סבור גם כי עליך לעבור בירור במכון גסטרואנטרולוגי בו יש יעוץ גנטי לגבי תסמונות של פוליפים משפחתית. מכונים כאלה קיימים באיכילוב ובבילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקות דםנינה28/02/2010
שלום רב,
בתי בת 16 סובלת מכאבי בטן במיוחד לאחר האוכל. יש לה כאב בבית החזה לעיתים שמקרין לגב.
להלן תוצאות חריגות בבדיקה: ' ck 305 'fe-135 ' -גדול מ-160 חיובי ,Homogeneous + Speckled'Antinuclear Ab Children ; אמילאז-105
מתלוננת גם על עיפות וכאבים בשרירים לעיתים.
האם יש משהו בכבד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינה
ד''ר יעקב מאור28/02/2010הממצאים שהבאת אינם כוללים אנזימי כבד. הייתי ממליץ כי תפני לרופא ילדים לשם התוית הבירור וצורך ביעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בכבדיעל28/02/2010
שלום,
בבדיקת אולטראסאונד נמצא באונה הימנית של הכבד מוקד אקוגני בקוטר 1.6X 1.8
ס"מ החשוד כהמניגיואמה.
האם ניתן לקבוע בוודאות לפי בדיקה זו שמדובר בהמינגיומה ולא במשהו אחר ?
תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר יעקב מאור28/02/2010בסבירות גבוהה מדובר בהמנגיומה. בהמנגיומה בגודל כה קטן באם בדיקות הדם תקינות ניתן להערכתי להסתפק במעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב כאבי בטןנטע28/02/2010
שלום רב ד"ר.
שמי נטע ואני בת 19 יש לי כאבי בטן חזקים מאד בצד שמאלבטן תחתונה. מה יכול להיות בצד שמאל בטן תחתונה?
יש לציין שקיבלתי פעמיים הליקובקטר פילורי עם טיפול משולש. וגם קיבלתי לפני כמה שבועות גראדיה לאמביה וקיבלתי טיפול.האם נוכחותהחיידקים משאירים נזק לטווח רחוק ? אשמח לתשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
ד''ר יעקב מאור28/02/2010יתכן שמדובר במעי רגיש. לפני החלטה על אבחנה זו יש צורך בבירור גניקולוגי ושל דרכי השתן. באם אלה יתבררו כתקינים יש צורך בבירור דרכי העיכול התחתונות אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ושאלה.
נטע28/02/2010בדיקה של מעי הגס נתחתונות - זה בדיקת קולונסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע
ד''ר יעקב מאור01/03/2010ברוב המקרים מדובר בקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןדן28/02/2010
שלום רב,
מבקש עזרה בבירור כאבי בטן חדים באיזור הבטן העליונה "מעל הפופיק" הנמשכים כחצי שנה באישה בת 35.
הכאבים מלווים בשלשולים לסירוגין.
ללא תופעה של שלשולים בלילה- ככל הנראה שלילת קוליטיס.
ברקע - רגישות ללקטוז.
ללא מחלות כרוניות.
בדיקת קולונוסקופיה תקינה.
בדיקת גסטרוסקופיה תקינה- לא נלקחה ביופסיה.
א. האם ניתן לעשות בדיקות נוספות ואם כן אילו בדיקות מומלצות?
ב. האם מדובר ברגישות ללקטוז בלבד הגורמת לכאבים ואולי גם תסמונת המעי הרגיז או שקיימת סבירות למחלה אחרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ד''ר יעקב מאור28/02/2010יתכן ומדובר במעי רגיש. הייתי ממליץ כי תתיעצו עם הגסטרואנטרולוג המומחוה שטיפל בכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמת על יציאותגומו27/02/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת (יציאות מרובות לאחר טיפול לגסטריטיס) שכחתי לציין שלעתים יש לי כאבי בטן בעיקר לאחר ארוחות גדולות עם הרבה סיבים. כמו"כ יש לי רושם שהצואה היא עקב אי ספיגה של שומן (בגלל הריח והכמות).
אשמח לתשובה מהירה כי זה מאוד מטריד. האם צריך קולונוסקופיה? האם ייתכן שמדובר בזיהום כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומו
ד''ר יעקב מאור28/02/2010שאלותיך מצריכות יעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי בליעה וחשש לגיסגיהילנה27/02/2010
שלום דוקטור,
שמי ילנה, בת 42. בחודשיים האחרונים לא מסוגלת לאכול בצורה נורמלית. נאלצת לאכול רק אוכל קל ורך.
כשאני בולעת מזון, נוצר אצלי שיעול מלווה בליחה ואני מרגישה תקיעה עמוק בגרון ואיני מסוגלת להמשיך לאכול- לא מזון ולא שתיה. בנוסף יש תחושה של לחץ ואי נעימות בחזה וזה מתפשט גם מכיוון העורף והגב עליון.
עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה, בבדיקה מנצאו:
hiatus hernia
reflux esophageal
הרופאה שלי נתנה לי טיפול אמפרדקס 20 מ'ג.
לעיתים קרובות אני מתקשה לבלוע את הכדור.
בתקופה האחרונה ירדתי המון במשקל. תוך 3 שבועות איבדתי כ-5 קילוגרם.
אין לי בעיה של תיאבון, ההיפך, אני רוצה לאכול, אך לא מתאפשר לי.
האם יש טיפול לבעיה שלי, שאינו כרוך בטבליות.
וכיצד יש להמשיך הלאה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשי בליעה
ד''ר סטיבן מלניק27/02/2010צריך טיפול תרופתי. יש אפשרות לנסות losec שניתן לפתוח ולשים הגרגרים במיץ וnexium שניתן להכניס בב"ח דרך זונדה ואולי אפשר לרסק. רק לאחר נסיון טיפולי קבוע ניתן להחליט מה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננת כבד קשהתמרהNNN27/02/2010
שלום
כל חיי נאמר לי שיש לי כבד שומני , לאחרונה באולטרה סאונד הממצה היה הסננת כבד קשה התחלתי דיאטה בשיטת המיקרוביוטיקה לאחר כ 4 חודשים עשיתי שוב אולטרה סאונד וכתוב כבד שומני דרגה 3
1, מה זה אומר , שמצב הכבד בסכנה
2, האים הסננה קשה ודרגה 3 זה אותו הדבר או יותר קשה , כמה דרגות יש
ולאיזה רופא אם ביכלל עלי ללכת (האים זה גסטרו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק27/02/2010קשה להסיק מסקנות רק מUS. לעתים צריך ביופסיב של נכבד. בכל מקרה רופא כבד וגסטרו הוא הכתובת.
אין בהכרח להגיע למסקנה שיש מחלה קשה לפי דירוג בUS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בכיס המרהמיכל26/02/2010
שלום רב,
מצאו לי פוליפ בגודל 4 מ"מ בכיס המרה הרופא נתן לי הפנייה לרופא גסטרו השאלה שלי למה צריך רופא גסטרו מה הוא עושה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר סטיבן מלניק27/02/2010כנראה שהרופא גסטרו יגיד לך שיש צורך רק למעקב US בעוד 3-6 חודשים. אם לא משנה גודל אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות אחרי טיפול לגסטריטיסגומו26/02/2010
לפני כחודשיים טופלתי לגסטריטיס (טיפול ארדיקציה להליקובקטר פילורי שנמצא חיובי). מאז אני מטופלת בלוסק 20 מ"ג פעמיים ביום. לאחרונה יש לי המון יציאות תכופות, לעתים במרקם לש שלשול. זה בולט בעיקר כשאני רצה ריצות ארוכות (אני עוסקת בספורט באופן מקצועי) שאז אני צריכה לעצור לשרותים כל 10 דקות עקב צורך לצאת, וזה ממש שלשול. מיותר לציין שזה מאוד מפריע. לא היו לי סמפטומים אחרים, למשל דם בשלשול, ואין לי סמפטומים ססטמיים. לעתים יש מעט ריר ביציאה, אבל לא מעבר.זה קשור לתזונה אבל קורה גם כשאני מפחיתה את כמות הירקות. האם תופעה כזו מוכרת? מה הסיבה לה? ומה הטיפול? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר סטיבן מלניק27/02/2010יכול להיות משדני לטיפול כולל האנטיביוטיקה. מציע קודם להפסיק לוזק ולבצע בדיקת צואה. בהמשך להפנות לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)