מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה כאשר אני "עושה קקי"שגיא24/03/2010
אני לא יודע למה אבל בזמן האחרון, כל פעם כמעט שני עושה קקי יוצא לי דם. זאת לא טיפה אחת אלא כל המים שבאסלה הופכים להיות אדומים. אני נורא מפחד שזה משהו רציני.
אשמח לתשובה מה זה יכול להיות. יכול להיות שבגלל עצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן טחורים
ד''ר סטיבן מלניק25/03/2010נשמע כמו טחורים עקב קשי יציאה. אבל אסור להניח שזה המצב וחייבים להפנות לרופא גסטרו לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס ביקרן24/03/2010
במידה ובנשא הפטיטיס בי מגלים בביופסיה כי אכן יש התלקחות של המחלה (כשברקע AFP תקין ואין סימני שחמת ), הבנתי כי יש להתחיל בטיפול. מהם סיכויי ההצלחה של הטיפול? האם הטיפול ימנע את הסיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר סטיבן מלניק25/03/2010הטיפול יכול בהחלט למנוע סיבוכים של המחלה- ולגרום להעלמות של הנגיף בדם ושיפור בפטולוגיה של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהסיון24/03/2010
שלום רב
למי שסובל מבעיות כליות מותר ריקון על ידי החומר פיקלוס או רק על ידי מרוקן חדש 3 ליטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף מרוקן
ד''ר סטיבן מלניק25/03/2010פיקולקס לא טוב במקרים של אי ספיקת כליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנישני24/03/2010
לפני חודשיים וחצי התגלה כבד שומני אצלי בבדיקת הדם ALT =80 אחרי חודשיים דיאטה וצמחי מרפא ALT=60
חודש אחרי הבדיקה האחרונה עדיין עומד על 60
באוגוסט האחרון לקחתי הורמונים לטיפולי IVF ...האם זה קשור
והאם העובדה שאין שינוי בחודש האחרון מעיד על הדרדרות..
ושאלה אחרונה אני רוצה להתחיל טיפולי IVF בחודש הבא האם להתחיל הריון או טיפולים במצב כזה מסוכן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010אם האבחנה של כבד שומני בטוח אז לדעתי אין בעיה עם IVF. אין קשר ישיר בין המספרים וחומרת המצב בכבד. הכי חשוב לא להיות עם עודף משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול.........A.T23/03/2010
שלום רב לרופאי הפורום !
אני עובדת במעבדת שיניים כחצי שנה ומכורח עבודתי אני נוגעת בידיים חשופות ללא כפפות בכתרים בתותבות ועוד , לפני כ-12 שנים למדתי את מקצוע סייעת לרופא שיניים ואז ביקשומאיתנו לגשת ולהתחסן ואכן התחסנתי , אך לא ברור לי האם החיסון עדיין תופס או שעלי להתחסן מחדש ?.
אשמח מאוד אם תענו לי במיידי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהול
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010קודם כל לHBV בדרך כלל זה מחזיק מעמד ובכל מקרה ניתן לבדוק הנוגדנים בדם. ך HCV אין חיסון ומאחר שניתן לנתח עם כפפות אני מציע לשקול לעבוד בתחום שלך עם כפפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים במרהמלי23/03/2010
שלום
אני בת 21 עם אבנים במרה, בבדיקות האחרונות הגלוקוז שלי היה 107 למרות שבדרך כלל הוא נמוך
האם זה בגלל האבנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים במרה
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010האבנים לא צריך טיפול ואין קשר לגלוקוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קולונסקופיהרונה23/03/2010
שלום
לאחר הסרת פוליפ בקולונסקופיה
פתןלוגיה villotubular adenoma
אפשר הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010גידול שפיר - אם כתוב low grade dysplasia.
אם יש יותר מ25% villous הסיכון לגידול גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות קשות מאוד!יניב23/03/2010
שלום ד"ר!
אני בן 32
אני סובל מזה כשנה וחצי מיציאות קשות. אני אסביר,
בד"כ כל יציאה שלי זהו מאבק איום ונורא שיצא משהו ואפילו שיהיה בגודל של גרגיר חומוס, מלבד מהביקור הראשוני שלי בבוקר שאני מתרוקן באופן סביר- ועם מאבק אבל פחות.
הייתי אצל רופא משפחה שנתן לי כל מיני "תרופות" שבאופן כללי, עזרו לי ליציאות רכות, אבל שיגעו אותי עם כאבי בטן.
לאחר סיום נטילת "התרופות" (כגון לבולק)- אחרי יומיים שוב חוזר לי המצב לקדמותו.
במשך כל היום יש לי תחושת כאבי בטן לצורך שירותים, אבל שמגיע הרגע- אין ולא כלום! ואולי אחרי מאבק גודל של גרגיר חומוס. ויוצא מהשירותים עם אותה הרגשה.
היתי אצל רופא מומחה ואמר לי שאין מה לעשות, ואין טעם לעשות בדיקה של קולונסקופיה.. וכו'...
אני סובל ממש- זה פוגע בי בעבודה ובכל מקום!.
אני מאוד אשמח באם יש לך עצה טובה בשבילי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010מציע להפנות שוב לרופא גסטרו. יתכן ויש מקום לקולונוסקופיה ואם זה תקין להפנות למרפאה של קרקעית האגן כמו בתל השומר לבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALK.PHOSPHATASE = 123 IUענת23/03/2010
שלום. אני בת 32 , לאחר לידת בני הבכור (חמישה וחצי חודשים אחרי). בבדיקות דם חוזרות שביצעתי קיבלת ALK.PHOSPHATASE = 123 IU, לאחר שבפעם הקודמת קיבלתי ערך של IU 124. כתבתי כאן בפורום ונענתי , שייתכן ויש בעייה. שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה? נתבקשתי על ידי רופאת המשפחה לבצע אולטראסאונד כבד. האם יש לי ממה לחשוש?
תודה מראש, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alk phosphatase
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010לא נשמע מאוד קשה. יש להשלים בדיקה GGT על מנת לבדוק אם הAP ממקור כבדי ולא. יתכן מעצמות . יחד עם זאות אין הרבה חשיבות לעליה קלה מאוד- במיוחד אם הבירור הראשוני תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
ענת24/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב...לובה22/03/2010
כבר שאלתי לפני מספר ימים לגביי תוצאות בדיקות דם שביצעי בו נמצא הבילורבין טוטאל- 1.8 ובילירובין דיירקט 0.50 . כאשר הלכתי לרופאת המשפחה היא טענה שאין לכך כל משמעות...האומנם?! היא אמרה בנוסף שאילו מדדים נמוכים יחסית, ואין ליחס חשיבות...אך למרות זאת נתנה לי לבצע עוד כמה בדיקות דם לתפקודי כבד כמו :ggt .amylase. bilirubin blood. got(ast apt(alt alk.posphatase protein-albumin
האם אלו בדיקות שעליי לבצע כבר עכשו? האם יש איזשהי בעיה בכבד ? אשמח לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010הרופא צדק. הבדיקות כנראה תהינה תקינות. מדובר על תסמונת גילברט שזה מחסור אל אנזים ללא משמעות כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובעיות יציאהא22/03/2010
שלום רב,
כבר יומיים אני סובל מכאבי בטן חזקים שמלווים בבטן נפוחה,
ובעיות ביציאות (אולי יש קשר לאוכל מטוגן שאכלתי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2010לא בטוח שיש קשר. קשה להכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואלית במקום פולשניבת 2722/03/2010
צוהריים טובים ,
אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה דימום בקיבה ולכן ביקו ממני לעשות בדיקת קולונוסקופיה ...
האם אפשר לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית במקום הפולשנית ?
בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2010קולונוסקופיה וירטואלית מיעודת לבדיקת סקר לא לבירור תלונות. גם אין אפשרות לקחת ביופסיה שיכול להיות חשוב אם בודקים אנמיה. גם לא טוב לקבל הקרינה בגיל צעיר- ידועה היום שזה גורם סיכון לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2722/03/2010קולונוסקופיה וירטואלית מיעודת לבדיקת סקר לא לבירור תלונות. גם אין אפשרות לקחת ביופסיה שיכול להיות חשוב אם בודקים אנמיה. גם לא טוב לקבל הקרינה בגיל צעיר- ידועה היום שזה גורם סיכון לסרטן.
בהתחלה תודה לך על תשובתך ,
אני שחושבת על בדיקה לא פולשנית (ללא המלצת אף רופא בינתיים) - וזה מתוך פחד מהפולשנית ...
שלצערי הרב זריקות הטשטוש לא פועלות עליי , הם מזריקים את החומר (אפילו יותר מדי ) אבל אני לא יושנת ומרגישה בבדיקה מההתחלה וזה כואב מדי ...
אני עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה סיבה לדימום , קולונוסקופיה לפני כשבועיים - עשיתי חצי ממנה בגלל חוסר השתתפות ממני - זה היה ממש כואב ולכן ביקשתי להפסיק ...
רופא פנימאי וכיר' ביקשו לחזור עוד פעם לקולונוסקופיה רגילה ואח"כ קפסולה ...
אבל אני סרבתי במפורש לחזור שוב לאותה בדיקה פולשנית וכואבת ...
אני עברתי טראומה נוראית בגלל זה ... לכן חושבת לעבור את הבדיקה הווירטואלית (אולי יראו משהו?!!!!) ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בת 2723/03/2010בוקר טוב ,
האם בקולונוסקופיה וירטואלית רואים לפחות אם יש דימום כלשהו במעי הגס או באברי הבטן ?הסמוכים ??!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה וירטואלית
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2010הבדיקה יכולה לזהות פוליפים גדולים אך לא סיבות אחרות לדימום. היא לא הבדיקה המועדפת למקרה שלך, ההכנה אותו דבר ויש קרינה.
אלטרנטיבה היא קולונוסקופיה בהרדמה כללית אך יש לדון על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בכבדאולגה21/03/2010
שלום. אבא שלי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן.
הממצאים: כבד אינו מוגדל, מרקמו מגורגר. באונה הימנית ובאונה השמאלית נצפו נגעים ציסטיים רבים בגודל עד 26 ס"מ.
כיס מרה תקין ללא אבנים, דופנותיו אינם מעובים.
דרכי מרה: תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות.
מה תוכל לי להגיד על הממצאים על הכבד? האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2010נראה חשד לשחמת הכבד עקב הכבד המגורגר. הסיסטות לא נשמעות מסוכן אך צריך לראות אם לא נמצא גם בכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאכי הפורום,שאלה לי אליכם.סקרנית.21/03/2010
ד''ר נכבד ויקר.
מהרגע שלקחתי את האנטיביוטיקה(פלג'יל) יש לי יציאות רגילות פחות או יותר מבחינת הכמות.
בין 3 פעמים ביום ועד 9. תלוי בכמות האכילה שלי.
היציאות מכוסות שוב במעין ריר כולשהו לבן-צהבהב והן קטנות כאילוא אני מתרוקנת בחלקים קטנים.
מעט כאב לי בחלק מהיציאות ובכל פעם גם כשאין לי יציאה ואני ניגשת לשירותים יש מין הפרשה רירית כתמתמה בעלת ריח חריף ולא נעים.
אני שומרת על הגיינה תמיד,שוטפת ידיים והכל... מאז ומתמיד.
האם הדבר נורמלי?מהאנטיביוטיקה?או שלא?
אני לוקחת אותה בינתיים רק 4ימים אז יכול להיות שזה עדיין לא השפיע?.4 כדורים של 250 מ''ג.
1.האם דלקות מעי נגרמות מתזונה מסויימת?ממה רצוי להמנע?
2.האם הבעיה שלי יכולה לגרום לסרטן במעיים?במצב של אי שיפור?
תודה על הכל,באמת שכבר אין לי מילים להודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2010פלגיל יכול לגרום לשפור בכמה דברים כולל זיהום וגם דלקת במעי. לדעתי יש מקום לבצע קולונוסקופיה על מנת לבדוק המעי. לא נראה לי שיש קשר לסרטן מהתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- flagylיעקב21/03/2010
שלום
קיים אצלי חשש לibd (התעבות דופן מעי גס,CRP146) כשלב אחרו לפני קולונסקפיה הרופא אמר לי לקחת flagyl לשבוע 2 בבוקר ו2 בערב ואחר כך הוא יגיד לי מה לעשות
אני לא מצליח לתפוס אותו בטלפון האם לקחת את התרופה היום בערב (לקחתי 7 ימים ויתכן שיפור קל)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלגיל
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2010לפעמים פלגיל עוזר בIBD ולפעמים זיהום עם פראזיט יכול לתת סימפטומים דומים. קודם כל זה טוב שיש שיפור בתלונות אך יש להתקדם לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)