מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת US כבד/כליה מדאיגהיוסי07/02/2010
לד"ר שלום,
אני בן 39 ובריא בדר"כ.
בעקבות עליה קלה באנזימי הכבד, נשלחתי לUS לפני שנה (תוצאות מצורפות).
לפני שלושה שבועות חליתי, וכתוצאה אנזימי הכבד עלו מאוד (פי 10 מהנורמה). כחלק מברור רפואי נשלחתי לבדיקת US חוזרת (תוצאות מצורפות).
יומיים לאחר בדיקת US, אובחנה אצלי CMV (מחלת הנשיקה).
תוכל בבקשה להתיחס ל" תהליך היפואקוגני" בכבד, ול"הסתידות" בכליה שנמצאה בבדיקת US האחרונה?
האם אידיקציה לסרטן חו"ח, או אולי סמפטום של CMV שיעבור בעוד מספר שבועות?
מה ההמלצות להמשך טיפול?
הסטוריה משפחתית מצד אם: אמא+דודה: סרטן השד. סבא: סרטן ראות, סבתא: סרטן מוח.
תודה,
יוסי.
US לפני שנה:
קיימת הסננה שומנית של הכבד עד כמה שניתן לראות, מרקמו אחיד.
כיס מרה אינו תפוח, דפנותיו אינם מעובים.
הודגם פוליפ בגודל 0.4 * 0.3 ס"מ.
דרכי מרה תוך וחוץ אינם מורחבים.
כליות בגודל דומה ותקין.
אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
הודגמה ציסטה בגודל 2.5 * 2.1 ס"מ בכליה השמאלית.
הלבלב במבנה וגודל תקינים
הטחול במבנה וגודל תקינים.
US לפני שבוע:
קיימת הסננה שומנית של הכבד.
הפעם בצמוד לכיס מרה הודגם תהליך היפואקוגני בעל גבולות גיאוגרפיים:
?SPARED AREA, אחר?
פרט לכך, עד כמה שניתן לראות, מרקם הכבד אחיד.
כיס מרה אינו תפוח, דפנותיו אינם מעובים,
גם הפעם הודגם פוליפ בקוטר של כ- 0.4 ס"מ.
דרכי מרה תוך וחוץ כבדים אינם מורחבים.
כליות בגודל דומה ותקין.
אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
הודגמה ציסטה בקוטר של עד כ 2.4 ס"מ בכליה השמאלית.
לציסטה קיים מוקד אקוגני בדופן - הסתידות ככל הנראה.
הלבלב במבנה וגודל תקינים.
טחול הודגם בעל אורך של כ 15 ס"מ-מוגדל במידה קלה.
במרקמו תקין.
המלצות: לשקול המשך הבירור ההדמייתי.
בכל מקרה-ביקורת סונוגרפית בעוד 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כבד
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2010אין חשיבות לסיצטה בכליה.
התמונה בUS כבד נראה כמו כבד שומני עם אזורים עם פחות שומן שךא מופיע בUS. זה ממצא ידועה ולא מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי בעיית כבדאסף07/02/2010
אני סובל כבר כמה שנים מנשירה גניקומסטיה לפעמים כאבי בטן וסחרחורות. בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה : creatine kinase 969 שזה מאוד גבוה - כבר פעם שניה שהבדיקה גבוהה
gpt-48
got-52
alk. phosphatase-127
יתר הערכים תקינים.
האם יש לי בעייה בכבד? ומה כדאי לעשות
בברכה ותודה אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPK
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2010הCPK ךא קשור חכבד ושאר ההפרעות מתונות. אנני חושב שיש בעיה כבדת עקרית אך לא ניתן לאבחן כאן ויש צורך לבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA19-9 מעל הטווח (ב20 יחידות)דפי07/02/2010
שלום רב,
בן 62.
לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקת סקר פרטית (כלומר ללא היסטוריה משפחתית או ממצא), שבה נמצא CA19-9 של 36 .
עברתי קולונוסקופיה, שבה מצאו פוליפ באורך 3 מ"מ, שהוסר. הפוליפ היה ללא ממצאים מחשידים.
לאחר מספר חודשים חזרו על הבדיקה ו CA19-9 ירד ל15.
התבקשתי לחזור על קולונוסקופיה אחרי 3 שנים.
עכשיו חזרו על בדיקת הדם של CA19-9 והוא יצא 56.
שאר בדיקות הדם שלי תקינות.
1. אילו סיבות יכולות לגרום ל CA19-9 בערך כזה?
2. אילו בדיקות כדאי לעשות כדי למצוא על מה יכול להצביע הערך הזה?
3. האם יש סיבה לדאגה, או שגם דברים תמימים יכולים לגרום לערך להעלות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA19-9
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2010הבדיקה לא מיועדת כבדיקת סקר ולכן יכול להיות מצבים כמו שלך שגורם דאגה מיותרת. אם יש מגמה של עליה אולי יש מקום לעשות CT בטן לבדוק הלבלב מאחר שהCA19-9 יכול להיות מוגברת בגידולים של הלבלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםנועה07/02/2010
שלום רציתי לשאול שאלה בעברי הייתי חולה בהפטיטיס c ועברתי טיפול של שנה והחלמתי מהמחלה והנגיף נעלם מזה שנתיים אני שלילית בבדיקות דם לאחרונה בדיקת דם של אלפה פטו פרוטאין יצא גבוהה 15.5 כשתווך הנורמה הוא 0_7 בבדיקת אולטרה סאוונד הכל תקין בדיקת אנזימי כבד גם הם תקינים האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף ? ומה לדעתך הסיבה שהבדיקה הזו יוצאת גבוהה? דרך אגב רק בזמן הטיפול הבדיקה היתה בתווך הנורמה ולא אני לא בהריון . תודה רבה ושבוע טוב נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2010זו בדיקה לא ספיציפית בערך כזה נמוך. מציע רק מעקב. אם יש ערך של 500 אז יש חשד חגידול בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לקטולוזדפנה06/02/2010
שלום רב,
היכן ניתן לבצע באיזור המרכז, מבחן לקטולוז לצמיחת יתר של חיידקים? (לא מדובר על מבחן לקטוז- אין רגישות לחלב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר יעקב מאור06/02/2010ניתן לבדוק במחלקה לגסטרואנטרולוגיה במרכז רפואי מאיר בכפר-סבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטס סי ואורטיקריהמור06/02/2010
האם יש קשר בן הפטיטיס סי ולאורטיקריה . סובלת במאורטיקריה מגיל 12 שבמהלך השנים הפסיק עכשיו הפטיטס סי התעורר ופתאום הופיעה אורטיקריה . האם יש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר יעקב מאור06/02/2010בחלק מהמקרים בהם יש גם אורטיקריה וגם הפטיטיס C - טיפול מוצלח בהפטיטיס עם העלמות הנגיף משפר את מצב האורטיקריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בדיקת CTשמחה06/02/2010
ב-7/2008 אושפזתי עקב אבן זעירה בכיס המרה, בוצע לי ERCP שהסתבך בפורפורציה ונילקחתי ללפרוטומיה חוקרת שם נמצא כיס מרה דלקתי שנכרת לבלב בצקתי ואיזור שומן נמקי פרינפרי מימין ובפלקסורה ההפטית בהמשך פיתחתי חום גבוהה בוצע לי CT \הודגם קולקציה רטרופריטונאלית מימין המשתרעת עד האגן עברתי נוקוז מלעוריץ
ב-12/8 נכנסתי להלם ספטי והוחלט על לפרוטומיה חוקרת נוספת בה נמצא רקמה נקרוטית לפני ומאחורי הכליה עד הפסואס עברתי הטריה והושארו מפיות והועברתי להמשך טיפל בטיפול נמרץ, עם סכנת חיים ממשית ולאחר מכן הועברתי לבית לווינשטיין ואני מועמדת לניתוח לסגירת בטן.
לפני כשבועיים ביצעתי CT ובה נכתב: CBD מורחב עד 16 מ"מ עם פלס אוויר נוזל הרחבת יובלים ראשיים אוויר ותוכן בדרכי המרה ועם רושם לעיבוי דופן התריסריון, בקע ונטרלי גדול מכיל פיתולי מעי.
אודה לך אם תסביר לי במדוייק את מהות בדיקת ה-CT ומהו הטיפול ובתקווה שלא טיפול פולשני והאם ניתוח סגירת בטן מהו והאם הוא מסובך ומסוכן.
אני מתוחה מתוצאות בדיקת ה-CT ואשמח אם תרגיע אותי שזה לא טיפול פולשני.
בתודה ובברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בדיקת CT
שמחה06/02/2010בהמשך להודעתי הקודמת, אני מועמדת לבדיקת ,ERCP , לכן אני מבקשת דחוף
לדעת את תשובת האבחון לבדיקת CT עפ"י הודעתי הקודמת ולהשיב לי במייל.
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בדיקת CT
שמחה06/02/2010שלום,
אני מצטערת על כל הך הרבה שאלות אני פשוט מאוד לחוצה.
אני מבקשת לדעת מה הם הסימפטומים והכאבים שצריכים להיות לפי אבחון ה-CT
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה
ד''ר יעקב מאור06/02/2010המקרה שלך מאוד מורכב מבחינה רפואית ודורש מעורבות של מספר מומחים משטחים שונים שכוללים בעיקר מומחים לגסטרואנטרולוגיה ומומחים לכירורגיה - רצוי בהתמחות על של הכבד ודרכי המרה. בנוסף, נדרשת מעורבות של מומחים לרדיולוגיה של הכבד ודרכי העיכול. באופן עקרוני אוכל לומר שככל הניראה ההחלטה על ביצוע ERCP חוזר נילקחה בפורום כפי שתארתי לאור תסמינים כגון צהבת או הפרעה באנזימי הכבד, חום, ו/או כאב בטן בשילוב של הדמית CT המחשידה לזיהום בדרכי מרה או חסימה של דרכי המרה.
אני ממליץ כי תבקשי לשוחח עם המומחה לגסטרואנטרולוגיה או לכירורגיה המטפלים בך שיתנו לך את האינפומציה והיעוץ הרלונטים למצבך.
בהצלחה ורפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בדיקת CT
שמחה07/02/2010בוקר טוב
תודה על תשובתך, אבל לא הבנתי את תשובתך לגבי האבחון מה זה
CBD מורחה עד 16 מ"מ עם פלס אוויר נוזל, הרחבת יובלים ראשיים אוויר ותוכן בדרכי המרה ועם רושם לעיבוי דופן התריסריון חלק 3,2.
ומהו הטיפול
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT
שמחה07/02/2010אני טעיתי אני צריכה לעבור MRCP ולא ERCP
אני עדיין ממתיני לאבחון בדיקת ה- CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה
ד''ר יעקב מאור07/02/2010אני חוזר על המלצתי לקבל יעוץ מפורט על מצבך המורכב מהמומחה לגסטרואנטרולוגיה והכירורג המטפלים בך.
ה- CT מחשיד לחסימה בדרכי מרה למשל על ידי אבנים יתכן עם זיהום בדרכי מרה.
MRCP הינה בדיקת MRI של דרכי המרה והיא אינה חודרנית בניגוד ל- ERCP. לעומת זאת התערבות טיפולית כגון הוצאת אבנים, הכנסת STENT (תומכן) לניקוז דרכי המרה אפשרי רק ב- ERCP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שבועות סובלת ממין בועות מיםשולי05/02/2010
מזה מספר שבועות אני סובלת מרעשים בבטן, כמין בועות מים. בכול מצב, שכיבה, ישיבה, בזמן פעילות וכו', ניתן לציין שבזמן מנוחה הרעשים מאוד חזקים ומטרידים אותי, הרעשים מגיעים ללא כאב או משהוא אחר. (רק רעשים)
אשמח לקבל תשובה מהירה.
זה מטריד אותי מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי
ד''ר יעקב מאור05/02/2010נסי לשנות את הדיאטה: להמנע מחלב ומוצריו ולהפחית צריכת קיטניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ניכרת בבטן העליונהדניאל04/02/2010
שלום,
מזה תקופה ממושכת אני סובל מכאב עז בבטן העליונה רק כאשר אני לוחץ על המקום...
יש לציין שבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי יצאה תקינה!!!!
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים את הבירור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר יעקב מאור05/02/2010יתכן ויש לך רגישות של שרירי הבטן העליונה. באם התלונות יתמידו פנה למומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרו ללא הרדמה הודעה!אורן04/02/2010
לכל מי שצריך לעבור בדיקה של גסטרו ללא הרדמה בדיקה קצרה לפי דברי הרופאים הנה הודעתי עברתי את זה לפני כמה ימים אצל בכיר הרופאים בארץ ואמרו לי שזה קצת אי נוחות וחבל לעשות הרדמה אז הנה אני אומר לכם שאל תוותרו על הרדמה!!! נכון זה רק 5 דקות אבל ה2 דקות האחרונות זה שהרופא מכניס לך אויר למעיים זה כאבי בטן בלתי נסבלים משהו גיהנום הכאב בטן הכי חזק שהרגשתם בחיים זה פי 5 יותר משהו מפחיד.ואני לא רגיש אני חזק. ככה שתודה רבה לכם הרופאים שאתם חוסכים בהרדמה שעולה גרושים שחולה צריך לעבור כאלה יסוריים הרבה בריאות לכולםםם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד''ר יעקב מאור04/02/2010למען הסדר הטוב אומר כי חוליםרבים מבקשים ביצוע בדיקה ללא טישטוש כדי למנוע ניטרול בהמשך היום בעיקר מנהיגה. השיקול לא לתת טישטוש אינו!!! כלכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס קיבתי-ושטיאבי04/02/2010
שלום,אני חייל בשירות סדיר במשך חצי שנה לערך.
בשנה האחרונה אני סובל מתופעות של רפלוקס קיבתי ושטי
כל יום,ולפני שהתגייסתי פניתי לקופ"ח ורופא המשפחה סימן חשש לרפלוקס,עשיתי בדיקה של צ.וושט,קיבה,תריסריון.
תוצאות בדיקת הרנטגן לפני חצי שנה:
ושט:מעבר חופשי.גבולות חלקים.גמישות שמורה.אין לראות רפלוקס או בקע היאטלי
קיבה: בצורה רגילה. גבולות חלקים. תבליט רירי לא ניתן להדגמה מושלמת בגלל עודף מיץ בכמות גדולה. פריסטלטיקה קיימת. השוער סימטרי. התרוקנות מיידי.
תריסריון: בולבוס וקשת תקינים. קיים רפלוקס מבולבוס התריסריון.
מכיוון שהתגייסתי צמוד לתוצאות הבדיקה המשך הבירור נקטע ורופא המשפחה נתן לי תרופה בשם מאלוקס תרחיף. maalox.
וחששתי לקחת אותה באופן קבוע בגלל שיש לי כליה אחת מולדת,הבנתי שכל תרופה שקשורה לנוגד חומציות ולצרבת שיכולה לעזור לי היא בעצם לא טובה לאנשים עם בעיות בכליות.
מה אני יכול לעשות כדי להמשיך טיפול ולא לסבול מהתופעה? מיום ליום אני מרגיש החמרה.
תודה , אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר יעקב מאור04/02/2010אינני מוצא סיבה שלא תקבל טיפול בתרופות בולמות יצור חומצה כגון לוסק - בכל מקרה עליך לפנו למומחה לגסטרואנטרולוגיה להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת דקירות מתחת ומאחורי הצלעותגדעון03/02/2010
שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. הייתי מטופל נגד החיידק הליקובקטר שנמצא אצלי ברמה 10 במשך 10 ימים.
יום חמישי סיימתי את הטיפול. אני במהלך הטיפול וגם בזמן הזה כמה ימים אחרי הטיפול מרגיש דקירות מתחת ומאחורי הצלעות בצד שמאל. הריאות שלי בסדר גמור כי אני לא משתעל או משהו כזה רק יש דקירות שם. אני יודע שהקיבה נמצאת שם אז אולי זה הקשר? איזה בדיקות לעשות כדי לבדוק את זה?
2. בדיקת אולטראסאונד לבטן יעילה במציאת גידולים סרטניים באיברי הבטן?
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדעון
ד''ר יעקב מאור03/02/2010אינני סבור שבעיה בקיבה הינה המקור למחושים. באם ימשכו אמליץ כי תיפנה לגסטרואנטרולוג מומחה להמשך הבירור.
אולטראסאונד יכול להדגים ממצאים בכבד, לבלב ודרכי המרה אך לא בקיבה או במעי. גם במקרים שלא מודגם ממצא וקיים חשד רצוי להשלים CT בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי03/02/2010
שלום, אני סובלת כחודש ימים מגזים נוראים, בעיות ביציאה,הצואה יוצאת באופן חלקי,ובשלשולים, ממש כמו טיפות,כאילו שיש מין חסימה מסויימת שלא מאפשרת לצואה לצאת, וכאבי בטן תחתונה, הכול החל לאחר כיום יחסי מין מלאים,נבדקתי אצל רופא נשים בדיקה וגינלית והכול תקין.
האם יכול להיות שבן הזוג העביר לי חיידק כלשהו?
ומה אפשר לעשות, אני ממש סובלת, מעולם לא סבלתי כך מיציאות בעבר, וזה לא נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד''ר יעקב מאור03/02/2010יש צורך בבירור מקיף אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה כולל בדיקות צואה, בדיקות דם וככל הניראה גם קולונוסקופיה והדמית המעי הדק (צילומים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהגלית03/02/2010
שלום רב,
אני בת 36 בחודשיים האחרונים, יש לי אי נוחות בעת היציאה, הצואה רכה מאוד ויש תחושה של צריבה לכיוון הנרתיק, התחושה היא חומציות יתר והבעייה מחריפה בעת לקיחת כמוסת ברזל.
לעיתים האי נוחות מתרחשת ללא יציאה.
יש לי הקלה לאחר מספר כוסות של מיים.
ממה זה יכול לנבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר יעקב מאור03/02/2010אני ממליץ שתפני ליעוץ מומחה לפרוקטולוגיה (איזור פי-הטבעת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדני03/02/2010
בוקר טוב
בן 47
סוכרתי סוג 2 משתדל איכשהו להיות מאוזן על ידי דיאטה בלבד
יש ז'יל בר
להלן התוצאות
רשום ערך וערכי נורמה
פשוט עשיתי קופי ופייסט מהאתר של הכללית
mg/dL NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dL NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dL NEG KETONES- U STRIP
- 1.016 SPECIFIC GRAV-U STRI
- mg/dL NEG PROTEIN- U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /ul NEG. LEUCOCYTES - U STRIP
- mg/dL NEG ERYTHROCYTES-U STRIP
- mg/dL NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
7.8- 4.5 5.5 PH- U STRIP
0- 0 mg/dL 1 HEMOLYTIC
0- 0 mg/dL 2 ICTERIC
0- 0 mg/dL 0 LIPEMIC
100- 70 mg/dL 149 GLUCOSE
43- 17 mg/dL 33 UREA
1.17- 0.67 mg/dL 0.97 CREATININE
1.2- 0.3 mg/dL 2.6 BILIRUBIN-TOTAL
0.3- 0 mg/dL 0.3 BILIRUBIN-DIRECT
- mg% 2.3 BILIRUBIN INDIRECT
145- 135 mEq/L 140 SODIUM
1 5.1- 3.5 mEq/L פסל עקב המוליזה POTASSIUM
120- 30 U/L 73 ALK. PHOSPHATASE
35- 0 U/L 35 GOT (AST)
45- 0 U/L 89 GPT (ALT)
200- 100 mg/dL 158 CHOLESTEROL
200- 0 mg/dL 169 TRIGLYCERIDES
80- 35 mg/dL 38 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg% 87 CHOLESTEROL-LDL calc
5- 1 4 CHOLESTEROL/ HDL
2 - mg/dL 120 NON-HDL_CHOLEST
מציין הערה
1
נפסל עקב המוליזה K
2
NON HDL-CHOLESTEROL בדיקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר יעקב מאור03/02/2010פרט לבילירובין מוגבר שרובו בלתי-ישיר כפי שניצפה בתסמונת ג'ילברט יש עליה באנזימי הכבד. הסיבה הסבירה הינה כבד שומני משני לסוכרת. אנא פמנה למומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיום של בדיקות לוזרות מאתמול
דני04/02/2010צהריים טובים
חזרתי היום שוב על חלק מהבדיקות ולהלן התוצאות ישר מאתר האינטרט
של הקופת חולים
ויש בהחלט הבדלים ביו הבדיקות של אתמול לבדיקות של היום
אודה להתייחסותך
האם מומלץ עדיין אולטרא סאונד
(נשלחתי על ידי הרופא לאולטראסאונד של כבד וכולי
לפני שהגיעו התוצאות החדשות
0- 0 mg/dL 1 ICTERIC
0- 0 mg/dL 0 LIPEMIC
1.2- 0.3 mg/dL 3.0 BILIRUBIN-TOTAL
0.3- 0 mg/dL 0.5 BILIRUBIN-DIRECT
- mg% 2.6 BILIRUBIN INDIRECT
120- 30 U/L 72 ALK. PHOSPHATASE
35- 0 U/L 20 GOT (AST)
45- 0 U/L 50 GPT (ALT)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר יעקב מאור04/02/2010ידוע כי יתכנו תנודות קלות בערכים של אנזימי הכבד ברוב המחלות - כאמור יש צורך בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
דני10/02/2010עשיתי אולטראסאונד ונאמר לי על ידי הטכנאית שיש שומן בכבד.
אמנם זה לא תשובה מוסמכת
אבל היא ראתה שומן, קצת לדבריה, לא בדרגה חמורה אבל יש כבד שומני.
שאלה: האם כבד שןמני זה מחלה? האם המצב הפיך?
האם מדובר בענין מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר יעקב מאור12/02/2010אני סבור שעליך לקבל יעוץ אישי מפורט ממומחה למחלות כבד. באופן עקרוני הבעיה הכבדית העיקרית בחולי סוכרת הינה כבד שומני. ברוב המקרים הבעיה קלה ולא מתקדמת. תפקיד הרופא הינו לאתר את אותם המקרים שצפויים לפתח מחלה מתקדמת ולנסות למנוע התקדמות זו באמצעים דיאטיים, ספורטיביים ותרופתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)