מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בתפקודי כבדמירי אופיר24/01/2010
שלום רב,
הנני בת 64. מזה שנים רבות קיימת אצלי תופעה של תפקודי כבד גבוהים, לפעמים גבוהים מאד ולפעמים גבוהים במעט. בכל פעם מוזעקת אל הרופא כאשר בבדיקת דם אקראית, או לפני ניתוח, הבדיקות מראות תוצאות גבוהות.
לדוגמא בבדיקות מחודש 11/09:
ALK.PHOSPHATASE 213
GOT 84
GPT 128
GGT 500
בבדיקות מחודש 01/10:
GOT 30
GPT 41
GGT 376
לוקחת באופן קבוע: נורמיטן 25מ"ג+טריטייסקומפ 1כדור ביום לאיזון לחץ הדם
קרסטור 1 כדור ביום לאיזון כולסטרול.
ברצוני לציין, שרמת HDL אצלי מזה שנים מתחת לנורמה (45, 43) והרבה פעמים גםרמת PT-INR
(0.8, 1.0)
אולטראסאונד כבד תקין.
באופן כללי, סובלת לאחרונה מחולשה, עייפות גדולה.
מה ניתן לעשות על מנת להבין מה קורה והאם יש בדיקות נוספות שכדאי לערוך?
אשמח לקבל תשובה,
בתודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010יש צורך לבירור וידש להגיע למרפאת כבד ורופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חם בבטן עליונהדניאלה24/01/2010
בת 51 .
יש לי חום (בערה )בבטן עליונה . מה יכולה להיות הסיבה?
נמצאת במצב סטטי של מעי רגיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לאבחן
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010לא ברורה לי הסיבה אך יתכן ביטוי למעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאנונימי24/01/2010
שלום. רציתי לדעת האם יש אפשרות שבעייה במע' העיכול גורמת לקשיי נשימה תמידיים (נשימה לא מספקת ודופק מהיר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בספק
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010אולי רפלוקס אבל בספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות ממושכות ותחושה כללית רעה.יוסי23/01/2010
אני בן 27, בדר"כ בריא עם חשד למעי רגיז. מזה כחודשיים סובל מבחילות קשות שמתגברות באזור הערב(ללא הקאות). באופן כללי תחושת תשישות ולעיתים סחרחורות, לאחר פעילות גופנית (אם יש כזו) תחושה רעה מאד (לעיתים תחושה שקרובה להתעלפות).
כרגע מטופל בגרסטרו(כחודש וחצי) ונירבקסל (כשבוע), יש לי תחושה שכדור הגסטרו עוזר קצת אבל עדיין יש בחילות(בתקופה שהפסקתי אותו לטובת בדיקת ההליקובקטר המצב קצת הורע).
עברתי בדיקות דם, שתן, צואה, הליקובקטר והכל תקין. באולטרסאונד התגלה טחול מוגדל. כרגע הרופא בטוח שזה תופעות של מעי רגיז אבל אני בכלל לא בטוח שיש לי כזה (נקבע בשיחה עם רופא כשתיארתי לו עצירות ממושכת) ואם זה היה כך הייתי מרגיש תחושות כאלה בשלבים כלשהם בחיי מה שלא קרה מעולם. כרגע עם עצירות בעיקר אבל יציאה בערך כל יום.
בימים האחרונים החלו גם כאבי גרון עם שיעולים (יכול להיות שזה סתם התקררות חולפת ולא קשור).
שאלתי היא מה לעשות(איזה בדיקות), ומה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010אני חושב שצריך לעשות חושבים מחדש על התלונות והבדיקות אצל רופא גסטרו. האבחנה הסבירה ביותר היא מעי רגיז אבל היא אבחנה של שלילה ויש לה הרבה פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
יוסי24/01/2010עד שאני אראה רופא גסטרו יעברו כמה חודשים. בכל מקרה שכחתי לציין שאני סובל גם מכאבים בצידי הגוף (לא חזקים במיוחד) בתקופה האחרונה. ומכאבים בבטן התחתונה כשנה (היה חשד שזה כילה שנשלל ע"י כירורג ויוחס גם למעיים ע"י רופא המשפחה). בכל מקרה ירדתי במשקל כ-14 קילו בשנה האחרונה כאשר בשלושה/ארבעה חודשים האחרונים כ-7 מתוכם (חלק מזה מיוחס גם לשינוי בתזונה מלבד החודשים האחרונים).
אם הנתונים מוסיפים משהו אשמח לשמוע. בכל מקרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי פרטים נוספים
יוסי25/01/2010הוספתי פרטים נוספים בתגובה הקודמת אשמח אם תוכל להתייחס, מעבר לכך אתמול בערב חשתי יותר ברע היה לי רוק עם דם (לאחר כחכוח) ובבוקר שמתי לב לדם קרוש על הלשון.
האם הסימנים מצריכים בירור נוסף אצל רופא (רק אתמול ביקרתי אצלו וטען שאין לו דבר לעשות עד שאראה רופא גסטרו ואבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - וזה יכול לקחת חודשים), אילו סימנים צריכים להדליק אצלי נורה אדומה? האם יכול להיות שאני צריך כדורים חזקים יותר עד אז(כרגע נוטל גסטרו 20 פעמיים ביום ונירבקסל)? האם עיכוב בטיפול יכול להוביל לנזק בלתי הפיך? באופן כללי יש לי תחושה של הרעה במצב...
תודה ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
ד''ר סטיבן מלניק25/01/2010אם יש הקאות עם דם יש מקום לבירור יותר מהר. מציע להפנות לרופא המטפל ולנסות לזרז ביקורת אצל גסטרו. קשה לי להציע יותר דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי26/01/2010אין הקאות בכלל אלא רק בחילות (ומה שתיארתי - רוק עם דם ודם קרוש על הלשון בבוקר).
האם זה עדיין גורר דחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סטיבן מלניק29/01/2010עדיף להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר יעקב מאור31/01/2010ראה תשובותיו של ד"ר מלניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך
עמית06/02/2010ואו אני ממש מזדהה
אני בת 26 בריאה בד"כ
ומחנוכה אני סובלת כל כך עשו לי כבר את כל הבדיקות האפשריות
גסטרוסקופיה, קולונסקופיה סי טי בטן אולטראסאונד
ביום שני אני הולכת לעבור גם סי טי מעי דק
אני כל כך סובלת כל הזמן בחילות עייפות
אניממש מזדהה....
והרופאים ממהרים להגיד שזה תסמונת מעי רגיש
שזה בעצם להגיד אנחנו לא יודעים מה יש לך ואין לזה פתרון
מזעזע!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמית
ד''ר יעקב מאור06/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות בבטןדליה23/01/2010
אני בגיל 55 שוקלת 80 קג גובה 164
מי זה מספר חודשים אני מתלוננת על נפיחות בטן עליונה. חוץ מגסטרוסקופיה עשיתי סיטי בטן,אולטרסאונד בטן,צלום חזה,ממוגרפיה,בדיקת פאב,אולטרסאונד רחם,בדיקה ידנית רחם,הכל תקין.הליקובקטור תקין.
גסטרולוג+רופאת משפחה אמרו שזה השמנה.
בשבוע האחרון התחילו מיחושים בבטן תחתונה,יש לציין שאני סובלת מטחורים.המיחושים מודגשים באמצע הבטן התחתונה ומתגברים כאשר יש גזים,כאשר בשירותים אני לוחצת,לאחר אכילה.כמו כן ביומיים האחרונים יש קרינה לגב.והיום היו מספר יציאות (לפחות 5 לא שילשול)רופאת משפחה נתנה קולוטל לשבועיים אם לא יחלוף ממליצה בדיקת קולונסקופיה.
אין לי חום,אני לא מתפתלת מכאבים,הנפיחות בבטן העליונה לא משתנה זה כמו מעין בלון קטן מתחת לבית החזה.
אני חוששת משני דברים
1. סרטן שחלות
2. סרטן מעי
אבקש תגובתכם ועצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דליה23/01/2010בנוסף, אין לי בחילות,יש תחושת כובד בבטן,בישיבה הבטן לוחצת כלפי מעלה לפעמים אני מרגישה את הלחץ הזה לכיוון הפנים והעיניים.קשה לי להתכופף כלפי מטה כי הבטן מפריעה.הייתי פעילה גופנית עד לפני שנתיים אפילו שחיתי חתירה כמה פעמים בשבוע.מאז הפסקתי הכל בגלל סיבות אישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דליה23/01/2010בנוסף, אין לי בחילות,יש תחושת כובד בבטן,בישיבה הבטן לוחצת כלפי מעלה לפעמים אני מרגישה את הלחץ הזה לכיוון הפנים והעיניים.קשה לי להתכופף כלפי מטה כי הבטן מפריעה.הייתי פעילה גופנית עד לפני שנתיים אפילו שחיתי חתירה כמה פעמים בשבוע.מאז הפסקתי הכל בגלל סיבות אישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על הכפילויות!!
דליה23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010אני חושב שהסבירות של סרטן השחלות נמוכה מאוד לאחר US ובדיקה של רופא נשים. עקב גילך כדי לעשות קולונוסקופיה וזה ישלל סרטן מעי הגס. האחנ הסבירה ביותר היא תסמונת מעי רגיז לפי אופי התלונות ובירור שלילי.
בכל מקרה להפנות לרופא גסטרו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר בלתי מנוצחמלכה23/01/2010
שלום,
הנני בת 45, ואובחן אצלי הליקובקטר פילורי לפני 4 שנים. מאז טופלתי בקוקטל המשולב (אנטיביוטיקה + אומפרדקס) כבר 4 פעמים, אך ללא הועיל.
בהמשך גם טופלתי בטיפול אלטרנטיבי (דיקור+תרופות סיניות+שינוי תזונה ושיפור הרגלים), אך גם זה לא שיפר את המצב.
מה עוד ניתן לעשות?
תודה
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010קודם כל יש להחליט אם צריך לטפל בכל מחיר. מאחר של40-50% של האוכלוסיה יש החיידק רק חלק סובלים מזה..
יש מספר פרוטוקולים לHP עמיד ויש צורך ליעוץ גסטרו נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלידור23/01/2010
האם לבדיקת תפקודי כבד + סדרת בדיקות דם כימייה זקוקים לצום ? אם כן כמה זמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010אם מכיל כולסטרול וסוכר עדיף צום מחצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהדנה23/01/2010
שלום רב,
אני בת 35. ב - 10 חודשים האחרונים נטלתי ארקוקסיה במשך 3 תקופות (בין 10 ימים ל - 20 יום כל אחת) בגלל כאבי רגליים (חשד להתחלה של דלקת פרקים פסוריאטית). רוב הזמן לקחתי 60 מ"ג, ורק בסוף, כמה ימים של 90 מ"ג. 3 רופאים ששאלתי אותם על זה, אמרו שאין בעיה בשימוש התכוף, למרות שלרופאה אחת דיווחתי על דקירות בבטן עליונה בצד ימין.
בימים האחרונים של הכדורים (לפני כשבועיים) התחילו לי צרבות קשות, כאבי בטן, נפיחות וגיהוקים. אין בחילות או הקאות. אני לוקחת כבר שבוע לוסק, יש הטבה משמעותית, אבל לא מרגיש מאחורי. בימים האחרונים חזר גם הכאב החד בצד ימין, מאחורי הצלעות שבלילה העיר אותי והקרין לגב.
1. האם זו דלקת בקיבה?
2. האם אולקוס?
3. האם יכול להיות שגרמתי לנזק בלתי הפיך (רק המחשבה הזו גורמת לי לכאבים...)?.
4. האם הכאב בצד יכול להיות קשור לכבד/כליות?
5. בעוד שבועיים עושים לי MRI של האגן עם חומר ניגוד. האם יש עם זה בעיה?
אל תגידו לי לעשות גסטרוסקופיה, כי זו הבדיקה הכי נוראית שעשיתי בחיי.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010אני מציע להמשיך עם לוטון לעוד שבועיים לפחות. בהחלט יכול להיות דלקת בקיבה ואפילו אולוס אבל אם זה מגיב לטיפול ונעלם זה לא חשוב. אין צורך לגסטרוסקופיה חוזרת- רק אם את מרגישה רעה מאוד. אין קשר לביצוע MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרורביד22/01/2010
שלום רב, שמי רביד בת 19 וחצי.
במשך כל ילדותי סבלתי מעיצריות כרוניות וטחורים בגיל 16 התחלתי ליטול משלשלים באופן קבוע.
לפני כחצי שנה התחילו לי כאביי בטן עזים הפסקתי את הטיפול ב"לקסעדין" והחלתי ליטול תרופות לעצירות טבעיות.
החלטתי לטפל בנושא פניתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לרופא גסטרו, רופא הגסטרו הפנה אותי לבדיקת קולונוסקופיה , בדיקות דם שונות אשר יצאו תקינות בבדיקת הקולנוקופיה התגלו טחורים פניימים בלבד.
מאז הבדיקה מצבי החמיר כאבי הבטן לא מאשרים לי לתפקד, דימומים באופן יומיומי בצואה, גזים, בטן נפוחה הפרשות ריריות בצואה וחולשה כללית רבה.(יש לציין שאני סובלת מאנמיה עקב כך שאני צמחונית ולכן יש אפשרות שהחולשה נובעת מכך).
ביעוץ נוסף עם רופא הגסטרו הרופא אמר שאולי היני סובלת מתסמונת המעי הרגיז אך כדי לשלול זאת נתן לי לערוך בדיקות נוספות-בדיקה נשיפה HP אשר יצא שלילית, רנטגן פס'ג אשר שם נמצא כך" באילאום הסופי הודגמו פגשי מילוי קטנים המתאימים ל lymphoid hyperplasia" בדיקת דם נוספת שערכתי היא ESR אשר תוצאותה היא 52.
אני סובלת מכאבי בטן, וייעוץ הגסטרו שלי הוא רק בעוד חודשיים, מאוד הייתי רוצה לדעת מה דעתך. במשפחתי כמה מבני המשפחה סבלו/סובלים בסרטן במעי ואני נורא מודאגת.
תודה רבה רביד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010הכי סביר עקב אופי התלונות ו אורך זמן הבדיקות הכמעט תקינות שמדובר על מעי רגיז. גם הריר הוא חלק. קולונוסקופיה די שוללת גידול במעי הגס.
יש מקום לשקול בדיקת קפסולה של מעי הדק עקב האנמיה אם משני לחוסר ברזל וגם להחזור על שקיעת הדם וCRP- בדיקות לגילוי דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גסטרו
רביד23/01/2010מה אומרות תוצאות הבדיקה האחרונות שציינתי-הרגנטן פס'ג ובדיקת הדם של שקיעת הדם?
עדיין לא ראיתי רופא ואני לא יודעת על מה מדובר.
שבוע טוב ושוב תודה רבה התשובות אתם עושים עבודת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גסטרו
רביד23/01/2010מה אומרות תוצאות הבדיקה האחרונות שציינתי-הרגנטן פס'ג ובדיקת הדם של שקיעת הדם?
עדיין לא ראיתי רופא ואני לא יודעת על מה מדובר.
שבוע טוב ושוב תודה רבה התשובות אתם עושים עבודת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010שקיעת דם יכולה לשקף דלקת אך יכולה לעלות גם לאחר שפעת למעשה. הצילום קיבה ומעי דק למעשה בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן עליונהעדי22/01/2010
יש לי כאבים בבטן עליונה ממש לחץ חזק אחרי אוכל או בזמן רעב כאב זה גורם לי קושי בנשימה ולפעמים סחרחורת וחולשה עשיתי את כל הבדיקות האפשריות גסטרוסקופיה אולטרסאונד בטן עליוןנה צילום כל הבטן כולל כליות תבחין נשיפה הליקובקטר והכל תקין למעט בקע קטן בסרעפת האם הבקע גורם לזה כי
עד עכשיו לא היו לי שום בעיות בעיכול מה אפשר לעשות עכשיו אני ממש מתוסכלת וכואבת אנא עיזרו לי .
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010יש מקום לנסיון טיפול נגד רפלוקס (שפיכת חומצה מהקיבה לושט) עם לוזק ולנטון ותרופות דומות. כל זה בהכוונה של רופא הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתגובתו של דר סטיבןלידור22/01/2010
אם ב US בטן לא גילו עבד שומני הכיצד ניתן לגלות אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010US יכול לגלות אבל צריך להיות סביב 30%שומן כבד על מנת לגלות בUS. כלומר העדר שומן בUS לא שולל. בהרבה מקרים האבחנה משוערת אך הדיקה הכי טובה היא ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ל"בדיקות מעקב"אריק22/01/2010
עוד שאלה: בחודש האחרון הוספתי לתזונה כוס מיץ רימונים יומית וכן כוס יין אדום
לפני שינה.....
האם יכול להיות איזה שהוא קשר לשאלה הראשונה שלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק23/01/2010אני חושב שלא אבל ממליץ להפסיק עם האלכוהול עד לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקבאריק21/01/2010
היתי מטופל ב-simvacor 20mg כ-8 חודשים (ldl גבולי ו-hdl קצת נמוך) וגם ב-ramipril plus להורדת לחץ הדם. בבדיקות התקופתיות (אוקטובר האחרון) נצפתה חריגה קלה בתיפקודי הכבד
(alt-81, ast-48 cpk-420) וכן כאבי שרירים. בהמלצת הרופא הפסקתי לקחת את ה-
simvacor ןבבדיקה שעשיתי חודש וחצי אחרי ה-cpk ירד לחצי, alt & ast תקינים וכן הכולסטרול בכל הפרמטרים תקין. רוצה לציין שהבדיקה היתה מקיפה ביותר כולל כימיה בדם, וירולוגיה ואימונולוגיה וכאמור הכל תקין. באותו מעמד הרופאה החליפה לי את ramipril plus ב-lotan plus
לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקה והכל יצא תקין מלבד ה-alt ששוב מראה חריגה קלה (45)
האם זה קשור לתרופה החדשה או שיכולה להיות סיבה אחרת (כאמור אינני לוקח שום תרופה אחרת מלבד ה-lotan+ ו-micropirin. אנא תשובתך. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2010יכול להיות משני לכבד שומני ו גם לתרופה - אך זה לא מסביר ההעליה שוב ללא טיפול בסטטינים.
יש כמה אפשרויות אחרות אך לרוב לא מסוכנות.
דרוש יעוץ רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסיםיעקב21/01/2010
שלום
מזה חודש ימים יש לי גרפסים רבים מעל המצופה
במיוחד שאני בשכיבה .
ורק ק לאחר שחרוור מרגיש הקלה מסימת
ממה זה יכול להיות ?
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2010זה בדרך כלל משני לבליעת אוויר וךא בעיה של יצור מקומי של גזים. הטיפול הוא להקטין הבליעה של גזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרפסים
יעקב24/01/2010שלום
אולי תוכל לפרט לא הבנתי בדיוק למה הכונה ? והאם יש צורך לקבוע תור לגסטרו?
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דווקא גסטרולוג ילדים או גם מבוגרים?פלפלית21/01/2010
אני צריכה ללכת עם תינוקת בת שלושה חודשים לרופא גסטרו, כדי לאבחן אם יש לה ריפלוקס.
בעיר שלי, אין גסטרו ילדים.
המליצו לי במקום זה, ללכת לגסטרו מבוגרים.
מה דעתכם,
האם עדיף להתאמץ ולסוע מחוץ לעיר בשביל שהרופא יהיה דווקא גסטרולוג ילדים?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו ילדים
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2010בגיל כל כך צעיר ממליץ רק גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)