פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• GERD
    נדב
    12/02/2010

שלום
    אני בחור בן 39. בריא.
    לא מעשן.
    משקל 60 גובה 1.78
    לפני 4 שנים התחלתי לסבול מצרבות וכאבים באיזור הוושט קיבה.
    ביצעתי גסטרוסקופיה שהיתה תקינה כולל ביופסיה להליקובקטר שלילית. בדיקת נשיפה גם שלילי.
    מאז לוקח מדי יום פמוטידין 20 של טבע * 2 ביום ( אחד בוקר אחד ערב ).
    מקפיד כבר 4 שנים לא לשכב אחרי אוכל, לא אלכוהול, לא קפה, לא לאכול חריף, לא עגבניות וכו'.
    שום דבר לא עוזר. במידה ואני מפסיק ליום אחד את הפמוטידין מיד מתחילים לי כאבים באיזור מפתח הלב
    ומימין למפתח הלב או צרבות או רגישות בתחתית הוושט.
    גסטרוסקופיה חוזרת שוב הכל תקין לפני חצי שנה ללא שום ממצא בקיבה-תריסריון או בוושט.
    תרופת לוסק גרמה לי לעייפות קשה.
    עם הפמוטידין 40 אני מסתדר טוב ובלי רגישות וצרבות רוב הזמן אבל מה שמטריד אותי הוא השימוש הכרוני בתרופה זאת
    במשך שנים
    ברצוני לשאול האם יש דרך כלשהיא שאוכל להפסיק את הגסטרו ושהכל יחזור להיות כמו בעבר ללא רגישות בוושט קיבה וצרבות?
    האם יש סיכון בשימוש ממושך במשך שנים בגסטרו 40?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    GERD

הוספת תגובה

• GERD

ד''ר סטיבן מלניק
    13/02/2010

ממליץ נסיון טיפולי עם תרופות יותר חזקות כגון omepradex ולאחר מכן לנסות בהדרגה להפסיק. אם לש יש מקום להערכה אצל רופא גסטרו לגבי אפשרויןת ניתוחיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GERD

נדב
    14/02/2010

תודה על תשובתך
    כזכור 4 שנים גסטרו 40 ליום עקב צרבות
    לפי דבריך עדיף שאעבור לאומפרדקס שהוא חזק יותר ואז לנסות להפסיק

אני מנסה להבין את ההגיון שבהמלצה
    הרי אם אעלה לתרופה חזקה יותר, ההגיון שלי אומר שיהיה עוד יותר קשה להפסיק
    לגמרי. האם לא כך?
    האם האומפרדקס ירפא משהו שגסטרו 40 לא ריפה ב 4 שנים? כזכור גסטרוסקופיה תקינה ואין הליקובקטר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדב

ד''ר יעקב מאור
    15/02/2010

חולים רבים מצליחים להפסיק טיפול באומפרדקס לאחר נטילה למספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה
    שי
    12/02/2010

אני סובל רבות מנפיחות בבטן עד כדי כאב וכן לחץ נוראי של גזים במיוחד לאחר אכילת פיצוחים לפעמים המצב מגיע לידי כך שאני מרגיש וכאילו הגזים מגיעים לגרון עד שיוצאים מהגרון האם יש תופעה כזו מוכרת מה זה אומר ומה דרך הטיפול בה
    בד"כ לאחר מכן אני משלשל אבל לא רציני
    התופעה לא חדשה

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/02/2010

זה נשמע כמו ביטוי של מעי רגיז. מציע להמנע מאוכל שמפריע ולהפנות לרופא גסטרו לאשר האבחנה ודיאטנית לנסות לבנות תפריט בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד, אקמול
    נדב
    10/02/2010

שלום רב
    אני בחור בן 38
    מזה 13 שנה, מאז תאונת דרכים סובל מכאבי צוואר כרוניים שגורמים לכאבי ראש.
    לפיכך, לוקח מאז באופן קבוע משככי כאב. בממוצע כ 2 משככי כאב ליום.
    מעבר לכך לוקח כל יום 40 מג כדור גסטרו, כבר 3 שנים, עקב צרבות כרוניות למרות גסטרוסקופיה תקינה וללא הליקובקטר.
    בדיקות הדם שלי לאורך כל השנים תקינות. ספירת דם, שקיעת דם, כימיה, תפקודי כבד וכליות וכו'.
    אני די נמנע מנוגדי דלקת היות וגורמים לי לרגישות בקיבה.
    לגבי אופטלגין אמרו לי שזה תרופה עם סיכונים בטווח ארוך.
    טיפול במרפאות כאב בהזרקות וכדורים למניעת כאב לא עזר. הכאב כרוני בצוואר.
    US בטן תקין.
    בבדיקות הדם שלי לעתים הבילירובין עולה ל1-2. ואמרו לי שזה גילברט.
    בבדיקה האחרונה בילירובין טוטאל = 1.23 ודיירקט= 0.31

ברצוני לשאול.
    1. האם שימוש יומיומי בכ 2 כדורי אקמול לאורך שנים, מהווה סיכון לפגיעה בכבד?
    2. האם העובדה שיש לי תסמונת גילברט מגדילה את הסיכון שתהיה לי פגיעה בכבד עקב השימוש היומיומי באקמול לעומת אדם ללא גילברט? אם כן מה מומלץ לעשות?
    תודה רבה1

לקביעת תור
    סגירה
    כבד, אקמול

הוספת תגובה

• אקאמול

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

1) אם אתה לא נוטל אלכוהול באופן קבוע אין בעיה עם 2 כדורי אקאמול ליום.
    2)גילברט לא משפיע על הכבד מבחינת סיבוכים של תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילברט ואקמול

נדב
    11/02/2010

תודה על תשובתך
    קראתי תוצאת מחקר כי אנשים עם גילברט רגישים יותר לאקמול

האם לקיחת 2 אקמול ביום במשך שנים לא מסוכנת לכבד במצב זה?
    אציין כי אני לא צורך אלכוהול ותפקודי הכבד עד כה תקינים
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקאמול

ד''ר סטיבן מלניק
    12/02/2010

יש עבודה אחת על פירוק אטי יותר של אקאמול לאחר מתן לוריד אך לא דרך הפה ואין לזה משמעות קלינית. כך שאין בעיה לקחת הכמות שאתה מציין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא חשוד ב- CT כבד
    ערן
    10/02/2010

שלום רב
    בן 36 י.ל.ד . מאוזן בדכ מטופל תרופתית בנורמיטן וטריטס BMI 35
    באולטרסאונד כבד ב 2007 הודגם כבד שומני מאוד עם ממצא היפואקודני עם האדרה אחורית ימנית בגודל כ 2 סמ הופנתי לבדיקת CT שבוצע ביוני 2007 התוצאות הסננה שומנית דיפןזית בכבד ולא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בבטן, באגן או במפשעות.
    הרופא אמר שכנראה מדובר באיזור לא שומני שנראה חשוד מאחר וכל הכבד שומני. נאמר לי להמשיך מעקב.
    באולטרסאונד ב-מאי 2008 כבד בגודל תקין שוב ממצא ממצא היפואקודני עם האדרה אחורית ימנית בגודל כ-1.5 על 2.1 סמ נרשם בסיכום כי יכול להצביע על ממצא המתאים לאיזור שמור בכבד שומני.

ביוני 2009 US נוסף תוצאות : כבד בגודל תקין ממצא היפואקוגני ידוע בגודל 2.2ס מ תמונה סטטית לפי דעתי (המפענח) תמונה לא מתאימה לריקמה בריאה עם שומן מסביב יש לשקול המשך בירור

בביקורות 12.09 נשלחתי שוב ל CT פרוטוקול כבד מאחר ואזימי כבד ממשיכים לעלות ALT-98 AST-45 GGT-60 CPK-224
    TRIG-189 CHOLES-128

ממצאי CT מהשבוע : הכבד במימדים תקינים צפיפותו 16HU לעומת 36HU בטחול הסננה שומנית בולטת.
    קיים נגע היפרדנסי לעומת הכבד השומני בסגמנט 6 בקוטר 19ממ צפיפות הנגע לפני ההזרקה 36HU ןאיננו משתנה משמעותית לאחר ההזרקה- משמעותו איננה ודאית

לא אפרט את שאר התוצאות מאחר וזה ארוך אך כל השאר תקין כולל בלוטות לימפה רטרופריטונאליות וגם בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות.

לשאלתי : מה זה יכול להיות הממצא הזה שנראה שהוא סטטי מזה שנתיים אם אני לא טועה אותו גודל כל הזמן
    כמו כן עלי לציין שהנני סובל מכאב עמום באיזור הבטן בצד ימין(כבד) מזה זמן רב הרופא אמר שעם כבד שומני יתכן ולוחץ קצת אך שמתי לב שכולם כותבים שהוא בגודל תקין היתכן שעדין לוחץ? או שזה משהו אחר שקשור לממצא ?

אודה לתשובתכם והכוונה מה עלי לעשות.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא חשוד ב- CT כבד

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

אם אין שינוי בגודל במשך שנתיים אז הממצא שפיר. אם קיים ספק לגבי כבד שומני ולא מציע לשקול ביצוע MRI ןאם עדיין לא בטוח ניתן לעשות ביופסיה עם הדרכה של US ו CT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו בהרדמה
    גלית
    10/02/2010

שלום רב,

אני בת 35,
    לפני כחודש נטלתי ארקוקסיה ובימים האחרונים של הטיפול החלו לי צרבות חזקות, גיהוקים, נפיחות, חוסר תיאבון, כאבי בטן, ודקירות שונות באזור הקיבה וגם מסביב.
    נתנו לי לוסק לחודש. התסמינים השתפרו עם הכדורים, אבל זה ממש לא עבר. איני יכולה יום ללא הכדור.

אני מבינה שייתכן ואצטרך לעשות בדיקת גסטרו. עברתי את הבדיקה הזו לפני כמה שנים, וזה היה מאוד מאוד (מאוד) טראומטי. איני מסוגלת לחזור עליה שוב. האם אפשר לעשות את הבדיקה בהרדמה מלאה? מי אמור לאשר את זה? האם זה תלוי ברצונו הבלעדי של הרופא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרו בהרדמה

הוספת תגובה

• הרדמה

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

קודם כל יש צורך לדבר עם הרופא גסטרו. יתכן שאפשר לבצע צילום ושט קיבה במדקום סטרוסקופיה. אם הרופא גסטרו חושב שיש צורך להרדמה כללית ניתן לסדר זאות אבל זה נדיר מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס חמור.
    אייל
    10/02/2010

שלום רב.

אני בן 35, ובחמש השנים האחרונות אני סובל מריפלוקס.
    עיקר הגירוי לאורך השנים היה בגרון אולם לאחרונה התחילו כאבים בגב ובית החזה מלווים
    בשיעול כרוני וליחה חומה.

לפני כשלוש שנים עברתי גסטרוסקופיה, שלאחריה הוחל טיפול בלנטון 30.

אני חושש שהכדורים אינם עוזרים לי והמצב בגרון כמו גם בהשפעה על הריאות אינו יכול להימשך.

אשמח להמלצה על דרכי טיפול יסודי, האם רק תזונה? האם ניתוח? למי פונים?.

בברכה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס חמור.

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

קודם כל ניתן להעלות מינון הלנטון ל2 עד 4 כדורים ליום.
    גם ניתן לעקב במשך 24 שעות על כמות החומצה בושט (ניטור PH) ןלבדוק ההתכבצוחיות של הושט (מנומטריה) . זה יכול להוביל לניתוח נגד רפלוקס בהמשך.
    יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אייל
    13/02/2010

ראשית - תודה רבה על התשובה.

האם ניתן לקחת לנטון 30 מ"ג ארבע פעמים ביום לאורך זמן?
    לפי הבנתי בשימוש ממושך (לוקח כבר מס' שנים 1 ביום), ישנה הפרעה מסויימת
    לתפקוד התקין של מנגנון העיכול?

האם שינוי בסוג התרופה (לוסק וכדומה), הינו צעד שיכול לעזור?

האם שאיפת אדי חומצה לריאות לאורך זמן לא יפגעו בריאות באופן בלתי הפיך?

בתודה מראש
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל

ד''ר יעקב מאור
    15/02/2010

המינון של לנטון שציינת הינו גבוה מאוד וניתן במיקרים מאוד חריגים לפי החלטת גסטרואנטרולוג מומחה בלבד. החלפת התכשיר מלנטון ללוסק עשוי לעזור במיעוט המקרים. שאיפת חומצה לריאות הינו מצב מאוד נדיר והגירוי הינו בעיקר של דרכי הנשימה העליונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מטרידה
    דביר
    09/02/2010

לד"ר שלום רב,

לפני שלוש שנים, היה לי הילובקטר ברמה גבוהה. לקחתי טיפול וגם עשיתי אינדוסקפיה.
    לפני חצי שנה - 8 חודשים זה חזר ל,כי ביצעתי בדיקה לאחר שסבלתי מכאבי בטן ,
    .לקחתי פעמיים טיפול בהפרשים של חודשיים אחד מהשני.
    כיום עדיין יש לי כאב וחום באזור הקיבה.באזור החזה האמצעי.ותופעה חדשה מוזרה .שכאילו האזור שואב לי.את הבטן.האם תופעה כזו מוכרת? ,כבר קרא לי פעמיים היום בהפרשים של כמה שניות אחד מהשני.
    אני לוקח אומפרדקס כל בוקר.בקביעות.
    בתודה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מטרידה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

קודם כל זה בכלל לא בטוח שיש קשר בין התלונות לבין החיידק.
    התלונות שלך יכולות להיות קשור לבעיה של תנועה של מערכת העיכול. לא ניתן לאבחן בפורום ויש צורך להמשיך אצל רופא הגסטרו שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    09/02/2010

האם כאבים הנובעים ממערכת העיכול העליונה יכולים להקרין ליד שמאל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר סטיבן מלניק
    10/02/2010

בדרך כלל לא אבל ברפואה הכל יכול להיות. זה יותר טיפוסי לכאבים קשורים ללב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת לוסק באמצע או אחרי האוכל
    בת 26
    09/02/2010

ערב טוב,
    לפני חודש גילו אצלי שני כיבים בקיבה ולכן הטמלץ לי לקחת 2 כדורי לוסק ביום (בוקר וערב -חצי שעה לפני האוכל).
    הבעיה היא כך :
    שלפעמים אני שוכחת לקחת את הדור לפני האוכל , ונזכרת לפעמיים באמצע הארוחה או אפילו אחריה .
    ולכן השאלה שלי היא כך : האם מותר לקחת את הכדור כשנזכרת (הכוונה באמצע האוכל או אחריו ?
    תודה ויום טוב,

הוספת תגובה

• לוזק

ד''ר סטיבן מלניק
    09/02/2010

הכדור עובד יותר טוה אם לוקחיםלפני האוכל. אם שוכחים אני ממליץ לקחת מתי שזוכרים- זה עובד אבל פחות יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן קשים מלוים בשלשולים מרתיים
    oriya
    09/02/2010

שלום רב.
    אני לאחר 8 ניתוחי בטן קשים שכוללים כריתת כיס מרה ותרסריון. כריתת קיבה בשל וואגוטומיה שלמה שנעשתה בטעות בזמן ניתוח למעקף קיבה שהיה לפני 27 שנים (GBP+ROUX EN Y).בשנים האחרונות אני מטופלת ע"י מרפ' כאב במורפיום בשל כאבים קשים בבטן ימנית עליונה שמרגישים כמו התקפים של אבנים בכיס מרה (למרות שהוא נכרת לפני 25 שנים).
    ב-9 חוד' אחרונים חלה הדרדרות במצבי ונזקקתי לטיפול ב-TPN בשל קושי לשתות ולאכול משום שכל מה שנכנס לפה גרם לכאבים קשים והמורפיום לא נספג בשל שלשולים מרתיים/שומניים בכמויות גדולות מאוד ועלתה מחשבה שמדובר בדלקת כרונית של הלבלב.
    בבדיקת MRCP שנערכה לי באשפוז האחרון (שארך 3 חוד') נמצאה הרחבה של 16mm בדרכי המרה התוך והחוץ הפטיות, עם היצרות בחלק הדיסטאלי (קרוב לספינקטר ע"ש OTTI).
    בשל כל הניתוחים שעברתי, אין אפשרות לעשות לי ERCP מפני שיש לי מעקף של התרסריון וכ-60cm מהג'וגנום ואין צנרת מספיק ארוכה.
    הומלץ על ביצוע PTC באנגיו, למרות הסיכונים של פרפורציה וכ"ד.
    אשמח לשמוע את דעתכם על בעייתי והאם כדאי לי לבצע את בדיקת ה-PTC?
    נ.ב
    בדיקות הדם שלי בסה"כ תקינות, מלבד המוגלובין 7.8, ברזל 22, ויט' D 10 וכ"ד.
    תפקודי הכבד תקינים, אך הם תמיד היו תקינים, גם כשכרתו לי קיבה של 3.5 ליטר שהיתה מלאה במרה טהורה!!!!!
    תודה מראש
    oriya

הוספת תגובה

• ERCP

ד''ר סטיבן מלניק
    09/02/2010

קשה לענות. לא ברור לי אם ההרחה של דרכי המרה משני להיצרות של הCBD וגם אם זה מסביר התלונה. PTC נראה לי שכדי לעשות ולראות אם זה מקל על ץלונותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא שחמת כבד
    אביעד קליין
    08/02/2010

אישה שנמצאת במצב של decompensated liver cirrhosis עקב autoimmune liver hepatitis-כלומר כבר הופיעו אצלה דימומים עקב דליות בושט.
    1.האם יש סיכוי להיכנס להריון במצב זה,או שמא ההמלצה היא לא להיכנס להריון?
    2.האם לאחר השתלת כבד-הסיכוים להיכנס להריון עולים,האם בצורה משמועתית ודומה לאוכלוסיה או שהמחלה שבגינה בוצעה ההשתלה עדיין בעלת השפעה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא שחמת כבד

הוספת תגובה

• שחמת כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    09/02/2010

הריון יכול להחמיר דימומים מדליות ויש להביא את זה בחשבון.
    לאחר השתלת כבד יש בהחלט אפשרות להכנס להריון. לדעתי הסיכוי להכנס להריון יותר גבוה לאחר השתלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודינופגיה
    שאלה
    08/02/2010

שלום לד'ר גל , ברצוני לשתף אותך בתופעה שנמשכת כבר המון שנים בין 8 -10 שנים מדי פעם לעיתים רחוקות ( פעם פעמיים בחודש") כאשר ני אוכלת פיתה , או משהו מוצק יש לי כאב עז בבליעה שעובר עם שתיית מים לאחר מספר שניות זה לא הטריד אותי עד שנכנסתי לאינטרנט ובדקתי מה זה יכול להיות . אני עוברת בדיקות דם מדי פעם והכל תקין כל הערכים בסדר גמור ואין לא תופעות מוזרות יש לציים שזה המון שנים .
    מה זה יכול להיות והאם אני צריכה להיות מודאגת ..

לקביעת תור
    סגירה
    אודינופגיה

הוספת תגובה

• יתכן בעיתך תנועה של הושט

ד''ר סטיבן מלניק
    08/02/2010

מציע להפנות לבית לוים למכון גבטרו ואז טאפשר לבצע מנומטריה וניטור PH על מנת לנסות להגיע לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים בבדיקת תפקודי כבד
    צמרת
    08/02/2010

בבדיקת דם שנערכה עקב נטילת "למיסיל" לפטרת בציפורן יצאו ערכי ALT 51 ו- AST 76 . אני אמורה להמשיך בטיפול התרופה עוד חודש, מה מומלץ לעשות והאם הפסקת נטילת התרופה תגרום למצב לחזור לתקין?

הוספת תגובה

• צריך יותר פרטים

ד''ר סטיבן מלניק
    08/02/2010

במיוחד מהיו המספרים לפני הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    דינה
    08/02/2010

1.לפני שנה הייתי חולה במחלה שלא הוגדרה . הבילורובין טיפס עד 10 ALKP 230 ועוד כמה ערכים חריגים . אחרי אשפוז של חודש בו עברתי שני ERCP שלא גילו ממצאים מיוחדים בדרכי המרה, שוחררתי הביתה ואחרי עוד חודש כל הפרמטרים הסתדרו. בUS בבית החולים כיס המרה היה תפוח- עם אבנים. לאחר שהבראתי רופא הגסטרו שלי שלח אותי פעמיים לUS של כיס המרה ובשתי הפעמים הוא היה נורמלי לחלוטין ללא אבנים. הרופא חושב שאני אמורה להוציא את כיס המרה ולי זה נראה חבל - כי הבנתי שבכל זאת הוא חשוב. הוא חושב שהככיס שוב יתמלא. מה דעתכם?
    2.אני סובלת כבר כמה שנים מבחילות מדי פעם. חשבתי שזה פסיכוסומטי ולא התייחסתי. לאחרונה אני מרגישה לעיתים קרובות אי נוחות בבטן העליונה עד כאבים אחרי הרבה עמידה, לעיתים בנסיעה או הליכה. שכיבה או אכילה משפרות את המצב בדרך כלל. חוץ מזה יש לי טעם מר בפה ומדי פעם חולשה.נראה לי כמו אולקוס. הרופא קבע לי תור לגסטרוסקופיה לעוד 4 חודשים בנתיים קיבלתי אומפרזול. רציתי לדעת האם יש מאכלים שאני חייבת להימנע מהם והאם ידוע לכם לגבי מיץ אלו-וורה האם הוא יכול להועיל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר סטיבן מלניק
    08/02/2010

1- על פניו לא נראה לי שיש צורך לכרות כיס המרה. לדעתי יש צורך לעייםן מחדש על המהלך של הצהבת ולנסות להגיע לאבחנה.
    2- יש משהו שנקרה הקאות מחזוריות שיכול להסביר התלונות אך צריך יעוץ של רופא שאחראי עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול טיפול בהילקובקטר פלורי
    ערן
    08/02/2010

שלום רב

בן 36 י.ל.ד. מטופל ב נורמיטן וטריטס
    עודף משקל וכבד שומני

תוצאה חיובית בתבחין נשיפה
    הפרוטוקול שנקבע לי עי הרופא הינו :

10 ימים

5 ימים ראשונים : אומפרקדס פעמים ביום
    מוקסיפן 2 כדורים (500 כא) פעמיים ביום
    5 ימים הבאים : אומפרדקס פעמיים ביום
    קארין 500 פעמיים ביום
    פרוטוציד 500 פעמיים ביום

זהו הטיפול הראשון שלי בחיידק
    הרופא לא ידע על הכבד שומני - האם צריך לחזור ולידע או שהטיפול שהוצע מתאים ללא קשר?
    קראתי ברוב המקומות שהפרוטוקול בדכ הינו שילוב של נוגד חומצה ו שני סוגי אנטיביוטיקה
    ובמקרה שלי יש 3 סוגים האם זהו פרוטוקול מקובל ? ידוע? סטנדרטי?

אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• פרוטוקול

ד''ר סטיבן מלניק
    08/02/2010

זה אחד הפרוטוקולים המקובלים- אולי עם % הצלחה גדול יותר. אין צורך לשנות אותו עקב כבד שומני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה