מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקסצח15/02/2010
הי,
בן 36 בריא בד"כ.
סבלתי לאחר צינון משיעול ממושך. השעול היטיב בצורה מסויימת אולם התחלף בתחושה של ריפלוקס וריבוי רוק שגרם לי לבלוע אותו יחד עם אוויר רב כל הזמן, ועתה יש לי תחושה של מזון שעולה לגרון (לא מגיע לאזור הפה) וריבוי רוק. אני לא מצליח להיפתר מהרוק ולא מהריפלוקס.
מה היה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר יעקב מאור15/02/2010פנה לרופא המשפחה לנסות לטפל בתרופות המפחיתות הפרשת ליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור אדמומי לאחר גילוחאלעד15/02/2010
האם בליקוק לשון על צוואר לאחר גילוח, כשהצוואר בא במגע עם רוק, ניתן להידבק בפטיטיס סי?
לאחר כמה זמן לאחר המגע, ניתן לבצע בדיקה לנגיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד
ד''ר יעקב מאור15/02/2010הסבירות אפסית להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם העור קצת אדמומי?
אלעד15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם העור קצת אדמומי?
אלעד15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד
ד''ר יעקב מאור15/02/2010אפילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש יום יום במשך שנהיונתן15/02/2010
שלום רב שמיו יונתן ווחברתי לחיים {קורין} סובלת מכאבי ראש איומיים במשך כל השנה האחרונה כאבי במצח מאחורי הראש ובכלל, הכאבים יכולים להיות בבוקר ,בערב כל שעה ולפעמיים כל היום וזה די משביט אותה למיטה,{לבית} אנא עזרו לנו בבקשה בכל דבר .
בכבוד רב :פלט יונתו-054210639* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונתן
ד''ר יעקב מאור15/02/2010אנא פנה לנוירולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובהolga15/02/2010
דוקטור,תודה רבה לך שלמרות האורך של המכתב התאמצתה וקראתה אותו
כעט התמונה קצת ברורה יותר כי אין יותר דלקת בשתן ואין את התסמינים שהיו ,כל התוצאות של הבדיקות הן טובות ,הדבר היחיד שנשאר עכשיו ושמדאיג אותי שהאוכל שאני אוכלת לא מתעקל בקיבה.לא האוכל ולא הכדורים שאני לוקחת לצורך טיפול,יש לי הרגשה שהאוכל נתקע איפשהוא באמצע ולא עובר הלאה והדבר מלווה בכאבים בחלק העליון(הימני של הגב).האומנם הכאבים הם לא כל כך חזקים כמן שהיו אך עדיין קיימים והם מתחילים כשאני מתחילה לאכול. מה שבאמת מטריד אותי זה שבבדיקת צואה שעשיתי מצאו איזשהיא דלקת וחושדים שזאת דלקת במעי הגס.
מה שרציתי לשאול אותך זה מזה יכול להיות? אם האוכל לא מתעקל טוב ובבדיקות צואה רואים שקיימת איזשהיא דלקת ..כמו מה זה נראה?
לגבי המעבר בין רופאים,אף רופא עד עכשיו לא ידע איך לעזור לי ויותר מזה בקושי שלחו אותי לבדיקות עד שמצאתי רופאה טובה ששולחת אותי לכל הבדיקות הנדרשות,אם רופא אחד לא יודע איך לעזור אז עוברים לרופא אחר,אתה לא חושב ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ד''ר יעקב מאור15/02/2010אני ממליץ כי תעברי גסטרוסקופיה באם לא עברת. המשך טיפול מוצלח אצל הרופאה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלה ללימודיםזהבה14/02/2010
שלום
אני נשאית צהבת בי רציתי לדעת אם עצם העובדה שיש לי את זה
יכול להגביל אותי להתקבל ללימודים בתחום הרפואה -? או בכלל לעבודה כל שהיא.
תודה זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהבה
ד''ר יעקב מאור15/02/2010לא ידוע לי על מגבלה בקבלה עקב נשאות הפטיטיס B, אולם, העובדה שלא רצוי שתעסקי בתחומים עם חשיפה מוגברת לדם כגון, מילדות הייתי שוקל היטב את הענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגלעד14/02/2010
לפני כשלוש שבועות הופיעה אצלי תחושב מוזרה בבליעה עמוק בגרון.בנקוודה מסוימת מצד שמאל באחורה. ההרגשה היא שיש שם מעין גוש או משו בלתי מוסבר. ההרגשה של הבליעה אינה מלווה בכאב אלא פשוט הרגשה בלתי נעימה כאילו משו תקוע שם. אותו גוש או מה שזה לא יהיה גורם לכך שכול פעם שאני לוקח אויר ומנסה להוציא אותו-אז יוצא גרעפצ ארוך שלדעתי נוצר בגלל החיכוך של האוויר עם אותו גוש -הגרפעצים האלה לא נגמרים. מאז שאני ילד אני סובל מצרבת ותמיד הייתה לי רגישות למאכלים מסויימים אך מאז שאני מרגיש את ההרגשה המוזרה בגרון -איני יכול לעשן או לאכול מאכלים כאלה אחרת הצרבת יותר קשה מן הרגיל. רופא אף אוזן גרון בדק אותי ואמר שבגרון אין דלקת או נפיחות בבלוטות הלימפה אך בכול זאת הוא שלח אותי לבדיקת משטח גרון וגם היא יצאה שלילית. למרות זאת התחושה בגרון ממשיכה.חלק מהרופאים בפורומים אחרים הציעו שיכול להיות שמדובר ברפלוקס וזה איכשו מתקשר למערכת הקיבה. מה עליי לעשות? (יש לציין כי חוץ מהגוש או מה שזה לא יהיה אין שום חום או מוגלה או שפעת זה רק זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלעד
ד''ר יעקב מאור15/02/2010אכן יתכן ומדובר בתחושה הניגרמת מהחזר חומצה מהקיבה לושט. אנא פנה לגסטרואנטרולוג מומחה להתוית הטיפול בבולמי יצור חומצה כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק ודלקת פרקיםנתי14/02/2010
שלום,
אני סובל כבר 10 שנים מדלקת פרקים שדומה בסימפטומים שלה ל-RA אם כי אין אבחנה ודאית לכך. ומטופל בטיפול ביולוגי.
כמו כן אין שום אבחנה לשום מחלה ראומטולוגית אחרת וזאת לאחר בירור רפואי ראומטולוגי מעמיק שכלל המון המון בדיקות של נוגדנים למיניהם וכן גנטיות. ה-כ-ל שלילי!
לפני כשלושה שבועות אובחנה אצל ביתי מחלת הצליאק. והבנתי שייתכן שלעוד אנשים במשפחה יכול להיות צליאק.
השאלות שלי:
האם יש מקום לבדוק גם אצלי צליאק?
האם ייתכן שכל דלקת הפרקים שלי נובעת מכך שאולי יש לי צליאק שאינו מטופל בדיאטה מתאימה? (אף על פי שתפקוד מערכת העיכול אצלי הוא מצוין מכל הבחינות, ולא כואב לי שום דבר אף פעם)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתי
ד''ר יעקב מאור15/02/2010יתכן קשר בין דלקת פרקים למחלת צליאק ורצוי לבדוק את האפשרות בבדיקות דם מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוןורה13/02/2010
רציתי לשאות מהו הסיכון במחלת קרון פעילה ללא טיפול?
אני יודעת שזה מגדיל את הסיכון לניתוח,אבל מאיזו סיבה?
והאם יש עדות לכך שזה מגדיל את הסיכון להיצרות?
אשמח לתשובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010זה מגדיל הסיכוי לסיבוכים-מדימומים, לנקב במעי להיצרות ובהמשך לסרטן. לפני טיפול לקרוהן בשנת ה60 אנשים מתו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר באפיגסטריום ואובדן ברזלדניאל13/02/2010
שלום רב,
אני בן 21, כבר למעלה מחצי שנה שאני סובל מרגישות יתר בבטן העליונה ללא צרבות, הקאות או שלשולים (לעיתים יש לי צואה רכה!). בנוסף אני סובל מחוסר ברזל ללא אנמיה.
יש לציין שבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי יצאה תקינה ובדיקת צואה להליקובקטר פילורי שלילית. בנוסף עליי לציין שרגישות זו מוקלת לעיתים לאחר אכילה.
רופא המשפחה נתן לי מרשם לאומפרדקס 20 מ"ג למשך 30 יום. ביומיים האחרונים לקחתי את התרופה אך עדיין ללא שיפור משמעותי....
האם תרופה זו אכן מומלצת במקרים של רגישות אפיגסטרית כרונית??? האם הרגישות שיש לי קשורה לגסטריטיס (דלקת קיבה) או תסמונת זולינגר אליסון? האם גסטריטיס/ תסמונת זולינגר אליסון יכולה לגרום לדימום במערכת העיכול העליונה ובכך לגרום לחוסר ברזל???
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בבטן
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010רגישות בבטן יכולה להיות משני לרפלוקס של תוכן הקיבה לושט- גם ללא ממצאים בגסטרוסקופיה. יש לתת הזדמנות לתרופה לעבוד. בהחלט סביר כטיפול ראשון.
זולינגר אלינסון נדיר ובדרך כלל עם כיבים בכגטורסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב וחולשהאהרון13/02/2010
שלום,
כבר שלושה שבועות שאני חווה רעב בלתי נשלט המלווה בתחושת חולשה ועילפון. הרעב ממשיך בערך 5 ימים ומחמיר אם הזמן ואז פתאום נחלש ואז כעבור יומיים זה מתחיל שוב.
האם יש לכם רעיון מה יכולה להיות בעייתי? ואם לא, לאיזה מין רופא מומלץ לפנות אם תלונה זאת?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010זו תלונה מוזרה. אני מציע להתחיל עם רופא גסטרו לשלל כיב בקיבה, וגם תת-ספיגה. אם זה לא נמצאה אז מציע להיות אצל רופא פנימי.
אני מניח שאתה לא לוקח תרופות באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך...
אהרון14/02/2010היום קיבלתי תשובות לבדיקות דם שעשיתי לאור תלונותיי. הכל תקין חוץ מ:
TRIGLYCERIDES - 232 mg/dl
נורמה: 150- 0
GOT (AST) - 37 U/L
נורמה: 35- 0
GPT (ALT) - 59 U/L
נורמה: 45- 0
הנה הם אותם הבדיקות שעשיתי מלפני 4 חודשים:
TRIGLYCERIDES - 84 mg/dl
GOT (AST) - 25 U/L
GPT (ALT) - 30 U/L
האם העלייה הזאת יכולה להיות מהכמויות הגדולות של אוכל שאכלתי בשבועות האחרונות? כי אני עשיתי את הבדיקות על צום.
עוד פרטים:
אני בן 24
גובה: 172
משקל נוכחי 84
אני דווקא בתהליך ירידה במשקל. מלפני שנה הייתי 95 קילו אבל לאט לאט הצלחתי לרדת ל 78, עד שתחושות הרעב גרמו לי לעלות ב 6 קילו. כאשר הייתי יותר שמן תוצאות בדיקות הדם האלה גם אז היו תקינות. ככה שלא נראה שעודף משקל הוא הגורם לתוצאות החדשות.
יש לציין שאני מטופל באלטרוקסין במינון 50 ביום ולפי הבדיקות האחרונות אני מאוזן.
אודה לכם אם תוכלו בבקשה לומר לי מה תוצאות הבדיקות החדשות אומרות? ואם הן קשורות איכשהו לסימפטומים שאני חש בזמן האחרון (כפי שתיארתי בשאלה הראשונה)?
תודה!
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
ד''ר יעקב מאור15/02/2010שינוי במשקל וחוסר איזון בתיפקוד בלוטת בתריס עלולים לגרום לעליה באנזימי הכבד כמו בבדיקות האחרונות שלך. הפרעות כבדיות עלולות לגרום חולשה אולם התסמין אינו ספציפי. ליעוץ פרטני אנא פנה למומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! יורק דם טרי!יעקב13/02/2010
שלום דוקטור,
לפני כחודש אכלתי עד שכמעט התפוצצתי (בלי להגזים!).
אח"כ התחלתי לירוק דם כל בוקר לפני הצחצוח. הדם בדר"כ דם אדום טרי ולפעמים הוא בצבע קפה.
היום התחלתי לירוק דם סתם ככה במהלך היום!
קשה לי לאכול יותר מארוחה קטנה, כי יותר מזה אני מרגיש שהאוכל נוגע בפצע פתוח בתוך הבטן העליונה בצד שמאל. זה מרגיש כאילו פצעתי את עצמי מעודף האוכל ומתחתי/קרעתי משהו בחלק העליון של הבטן בצד שמאל. איך אפשר לתקן את הנזק שעשיתי לעצמי??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טרי
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010יש להפנות לרופא בהקדם להערכה. יש צורך לבוצוע גסטורסקופיה ולאחר מכן לקבל טיפול בהאתם. זה דורש תשומת לב אבל לא נראה משהו בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
יעקב13/02/2010אני מפחד מבדיקות פולשניות ולכן לא רוצה לעשות גסטרוסקופיה.
עשיתי אולטרה-סאונד וצילום רנטגן בשניהם לא ראו כלום. וגם בדיקות דם עשיתי לספירת דם וכדומה וגם שם התוצאות תקינות.
השאלה היא אם רואים בגסטרוסקופיה משהו אז מה הטיפול הצפוי? האם זה יכול לחלוף לבד אם אני אתן לזה קצת זמן וזהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב
ד''ר יעקב מאור15/02/2010באם אתה מקיא דם יש צורך בגסטרוסקופיה באפשרות של צורך לעצור דימום מדרכי העיכול העליונות. באם אתה יורק דם עליך לפנות למומחה לאף-אוזן וגרון ולמומחה למחלות ריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיורק לא מקיא
יעקב16/02/2010אני לא מקיא דם. אני יורק דם ואין קשר לריאות שלי או לאאג. אני הרי יודע בדיוק שזה התחיל כאשר אכלתי עד שהתפוצצתי.
לפעמים אני גם מרגיש כאבים בבטן העליונה. זה קורה בדר"כ כאשר אני אוכל מעט יותר מקצת אוכל וחולף כאשר הבטן מעכלת קצת.
שמעתי שיש איזה קפסולה עם מצלמה שאפשר לבלוע והיא מצלמת את מערכת העיכול ומתעכלת, מה לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב
ד''ר יעקב מאור16/02/2010יריקת דם מקורה לרוב מדרכי הנשימה וחלל הפה ולא מדרכי העיכול.
לגבי מחושי הבטן אמליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג מומחה.
הקפסולה אינה מתאימה לבדיקת הקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות חריגות - הפטיטיס סיעינת12/02/2010
לד"ר שלום רב
אני חולה בהפטיטיס סי קרוב ל-30 שנה (נדבקתי בעת לידה). לאחרונה בבדיקות שנערכו לי נמצאו הממצאים החריגים הבאים:
Immunoglobulin G 2100
VITAMIN D 25 17
כמו כן, באולטרסאונד כבד נכתב: "השער הכבד ובסיס ראש הלבלב הודגמו מספר בלוטות לימפה קטנות באורך עד 18 מ"מ"
התור שלי לרופא גסטרו רק בעוד 3 חודשים. האם אלו ממצאים חריגים שמצריכים התייחסות מיידית?
האם תוכל להסביר בבקשה את פשר הבדיקות הנ"ל?
תודה רבה
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010הויטאמין D נמוך מעט אך ה מאוד שכיח ואין קשר לדעתי. תוכלי לקבל תוספת של טיפות מהרופא משפחה. לגבי IG ןגם הבלוטות זה קשור לHCV ואינו דורש צעדים מיידיים. יש לשקול טיפול לHCV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לצליאקאבי12/02/2010
ד"ר שלום,
הייתי רוצה לבקש את עזרתך בפענוח בדיקת דם לצליאק. אני חולה צליאק מאובחן והבדיקה היא של קרוב משפחה מדרגה ראשונה. להלן התוצאות:
Anti Transglutamina - 5.4
T.Transglutamina - גדול מ - 300, כלומר אין ערך מדוייק, ובדף התוצאות לא מצויירת אפילו הסקלה של ערכי הנורמה, רק רשום גדול מ - 300.
d.Gliadin pept - 0.2
IgA - 408
עוד צויין עבור מרבית המדדים שהם נבדקו ב - "קיט חדש". יש לזה משמעות ?
האם ייתכן שהמדד של T.T כל כך גדול ? (מעל 300) או שמה יש טעות ?
האם יש חשד לצליאק וצורך בביופסיה ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010אני לא מכיר 2 סוגים של בדיקות של tissue transglutaminase.
TT מעל 300 כמובן פטולוגי אך לא ברור לי הערך התקין של הבדיקה השניה.
מעל 300 אומר כמובן חיובי ופשות אין טעם לדלל החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אני מצרף את התוצאות
אבי13/02/2010גם לי לא היה ברור למה יש שניים.
אני מצרף תמונת מסך של התוצאות, אולי זה יעזור לך להבין את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה לא עלתה משום מה...אנסה שוב
אבי13/02/2010אם לא יצליח, אז תודה בכל מקרה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
ד''ר יעקב מאור15/02/2010התמונה אינה ברורה אך יראה לי שנוגדן מסוג IGA הוא 300 וה- TTG שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךolga12/02/2010
והגיהוקים הם של כל מה שאני אוכלת ושותה.יש לציין שלמרות שעדיין לא יודעים מה יש לי רופאת משפחה המליצה לי על דיאטה יבשה ללא פירות וירקות וללא דברים שיכולים לגרום להעלת החומציות בכיבה.בבדיקות דם האחרונות שעשיתי הכל תקין חוץ מי WBS=0.51 ,CRP =0.64 ESR=39 , אולטרסאונד שוב תקין ואני עומדת לעשות סיטי בטן+גסטרוסקופיה. לפי מה שאני מבינה ואם אני מבינה נכון הבדיקות מראות שיש דלקת אך הרופאים בינתיים אינם מצליחים לאתר איפה.
מה שרציתי לשאול אותך זה כמו מה ה ניראה לך לפי כל מה שתיארתי? משהוא נוסף ששכחתי לתאר זה שהסמפטום הנוסף כרגע הוא שלשול שכל הזמן משנה צבע+חום38.5 שהיה כלפני 3 ימים ולא חזר יותר.השילשול התחיל כמים בלבד ללא צואה,לאחר מכן היה בצבע לבן,אחרי זה בצבע צהבהב וכעט הוא התייצב מעט והוא בצבע חום (רגיל).דבר נוסף שעשיתי הוא צילום בטן+צילום עמוד שדרה כדי לראות שכאבים בגב לא נובעים מדלקת בעצמות,ולא הצילומים תקינים.אני לא יודעת כמה זה חשוב אבל בניירות של בתי חולים הם כל הזמן רשמו APIGASTRIC PAIN .
האורטופד שבדק אותי חושד שיש משהוא בכליות למרות שאולטרסאונד תקין אולם גאסטרואינטרולוג חושד בקוליטיס. מה דעתך על כל זה? איזה בדיקות נוספות לדעתך יכולות להבהיר את התמונה כי כל רופא הולך לכיוון אחר ולי בינתיים לא נהייה יותר טוב אלה יותר גרוע..מפחידים אותי הכאבים האלה בגב שבגללהם קשה לי לנשום כי הם ממש לוחצים לי על הריאות.
אני ממש מתנצלת על המכתב הארוך אך מקווה שיהיה לך סבלנות לקרוא אותו עד הסוף כי אני כבר ממש אובדת עצות. מודה לך מראש על התשובה.אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מכתב ארוך!
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010יש לך הרבה תלונות ובמספר מערכות של הגוף. בגדול יש אפשרות של אלאמט נפשי ו מחלה סיסטמית מוזרה. אני מציע להגיע לרופא פנימי שיכול להכליל הכל ולנסות להגיע לאבחנה אחת. אנני חושב שזה טוב לעבור מרופא לרופא בתחומים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניקובי12/02/2010
שלום.
האם בעקבות כבד שומני חמור ולאחר ביופסיה ניתן לעבוד עם חומרים כימקליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010תלוי על מידת החשיפה לחומר, רמת המיגון וגם איזה חומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)