מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזנה לתריסריוןרותי05/09/2014
שלום
חולה דמנטי סיעודי עם נטיה לאספירציות, היה אוכל עם מזרק לפה עד לאחרונה.
לפני מספר שבועות באמצע הלילה עשה אספירציה או הקיא ושאף כמות גדולה של תוכן קיבה לריאות, והידרדר מאוד נשימתית, ובהמשך הידרדרו עוד מערכות והונשם למשך שבועיים.
במסגרת האשפוז הוא אוכל דרך זונדה. ההבנה היא שהוא לא יוכל לחזור לאכול דרך הפה מחשש לאספירציות (יש כנראה נטיה).
בתחילה הועלה רעיון לפג, ולאור הרושם שנוצר שגם עם זונדה הוא עושה אספירציות קטנות (אף שייתכן שזה נובע מהגבהה לא מספקת של ראש המיטה) ועדיין עם דלקת והפרשות רבות מהריאה, מדברים על לשקול התקנת פאדג' לתריסריון.
מה בעצם ההבדל בין התקנת צינורית לקיבה לבין לתריסריון?
מה הייתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?
מבחינת הפרוצדורה היא דומה? שניהם בהרדמה מקומית?
האם יש חסכים כלשהם כתוצאה מאכילה ישירות לתריסריון מבלי לעבור בקיבה?
ומה קורה למערכת העיכול העליונה (פה-לוע-ושט-קיבה) כאשר בעצם היא לא בשימוש עקב האכלה ישירות לבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה לתריסריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2014הכנסת pej היא דרך לתת תזונה ולהקטין את הסיכון של אספירציה.
יכולה להיות הכנסה בהרדמה מקומית אך כל מקום עושה לפי ההחלטה שלו.
החיסרון הוא נטיה לחסןמה של מהצינור מאוכל מאחר שהקוטר דק יותר.
עוד סיכון הוא העמסת מזון מהר מדי למעי דק ותסמונת dumping - עם תלונות של הזעה, דפיקות לב ונפילת סוכר לאחר אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון לפני קולונוסקופאלמונית04/09/2014
שלום , אני מוזמנת בשבוע הבא לבדיקת קולונוסקופיה מורחבת (אילאוסקופיה) . התרופות שאני נוטלת הן ברזל וגלולות יסמין למניעת הריון. האם להפסיק את השניים או אחד מהם לפני הבדיקה? וכמה זמן לפני?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון לפני קולונוסקופ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2014צריך להפסיק ברזל שבוע לפני אך אין צורך להפסיק את הדלולה למניעת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקות הדם התגלה לי ALT 100 מה זהמשה ששון ישר02/09/2014
אני סובל מכאבי חזה קשיים ללא קשר כבר 9 שניים אני לוקח נגד הכאבים טרמדיקס,אקסידול,קלונקס MRI ,רוקסיט
טרמדיקס כ 50 טיפות כל יום כ 3 שנים קבוע
אקסידול כ 5 כדורים כ 3 שנים צורך קבוע
קלונקס 2 MG כל יום [כשנה צורך]
MRI 15MG [חדש ,כי הכאבים החמירו מאוד מאוד ]
ציפרליקס 10MG ליום [חדש נגד הכאבים רשם לי רופא המשפחה]
רוקסייט 500MG כ2 ביום
עדיין לא התגלה ממה נובע כאבי חזה כבר 9 שנים
AST 39
יש לכם מושג האם זה מהתרופות ?
יש לי כאבים בצד שמאל בבבטן חשבתי שזה מלחץ או נפשי אך מסתבר שלא.
האם זה חמור?
מישהוא יודע?
אשמח מאוד לתשובה כי הראמטולוג אמר לי שהכבד לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקות הדם התגלה לי ALT 100 מה זה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/09/2014יש לך הפרעה קלה בתפקודי כבד, עליך להגיע למרפאת גסטרו או כבד ולמצוא הסיבה לכך (עודף משקל ניכר , הפטיטיס זיהומי וכד) ולקבצע בדיקות דם לתפקודי כבד מלאים וסרולוגיה ואולטרא סאונד בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בטןחיים02/09/2014
שלום רב,
עשיתי אולטראסאונד בטן ולהלן הפענוח - אשמח לברר האם יש חריגות.
כבד- בעל מרקם הומוגני, אינו מוגדל. לבלב- הודגם ללא ממצא חריג . כיס מרה- ללא עדות לאבנים בתוכו, בעל דופן דק. דרכי מרה אינן מורחבות. הכליות בגודל תקין, ללא עדות לגושים, אבנים או הידרונפרוזיס. טחול - אורכו כ 9 סמ , במרקם אחיד. כיס השתן במבנה תקין. ללא שארית שתן לאחר ההתרוקנות. ערמונית מוערכת בנפח כ 17 סמק.
תודה רבה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2014כולו תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז ונשירת שיער?יוני02/09/2014
שלום, אני בן 25
סובל בחצי השנה האחרונה מנפיחות בבטן ועצירויות. לאחר ניסיון טיפול בתכשירים כגון סיבים תזונתיים ושינוי תזונה אשר לא הואילו קיבלתי אבקה להקלת היציאות. לאחרונה (עוד בטרם לטיפול במשלשלים) הבחנתי כי החלה אצלי נשירה שיער ושיער ראשי הולך ונהיה דליל, הייתכן שיש קשר בין הדברים? באם כן מהו וכיצד עליי לטפל? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז ונשירת שיער? - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2014למרות שחסרים תזונתיים מסוימים יכולים לגרום לשתי התופעות גם יחד (כמו חסר אבץ) כמו גם דכאון ומחלה של המעי, סביר שבגילך אין קשר בין התופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וכאב בצלעותילדת אור02/09/2014
שלום ,
מזה כשבוע אני סובלת מכאב בצלעות ימין.
אני סובלת מהליקובקטר פילורי - לא מטופל - בערך כשנה
אך מעולם לא היה לי כאב באזור הזה.
הכאב הוא כאב חד - כמו תחושת שריפה?
בדרגה שקשה לבצע פעולות יומיומיות ,
ואף מעיר משינה באמצע הלילה .
האם יכול להיות קשר בין הליקובקטר לכאב כזה?
חשוב לי לציין שהכאב מוקל לאחר האוכל ולכן אני פונה כאן
תודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וכאב בצלעות - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2014הכאב בהחלט יכול להיות פפטי למרות מיקומו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרפתי , רפלוקס ומה לא....מזי31/08/2014
שלום דר
אני בת 40 ומזה כמה שנים אני התחלתי לסבול בצרבות, אחרכך כמה שעות ביום מן תחושת מחנק כעלו תקוע משהו ולוחץ סביב הצוור מה שהיה מלווה בלחץ נוראי בראש ובאוזניים. עשיתי בדיקות א.א.ג. לב נוירולוג הכל תקין. כל זה התחיל אחרי שעשיתי טיפולים באליקובקטר.(אז היו לי רק צרבות וכאבים בבטן העליונה) עשיתי פעמיים גאסטרוסקופיה: פעם ראשונה נמצע בקע סרפתי קטן מאוד, פעם שנייה אבחנה-גאסטריטיס . מטופלת מי זה חצי שנה עם כל הניסויים: לוסק, אומפלדקס, נקסיום , שום דבר לא עזר .
לאחרונה יש עליות אוכל בגרון, קושי בבליעה מוצקים ונוזלים, גרפסים , ליחה לבנה במיוחד בבקרים , קשי נשימה .לא משנה מתי אכלתי יש לי תחושה של מלאות תמיד כאלו מטייל לי משהו בוושט. אוכלת הרבה פחות ולא יורדת במשקל. בנוסף ניסיתי מוטיליום, לנטון פראמין גם לא עוזר.
אני כבר מייושת ולא יודעת מה לעשות תחושת גוש בגרון אם בהתחלה היה רק שעה שעתיים ביום, היום זה בלי הפסקה..
האם יש עוד תרופה שאפשר יכול לעזור לי והאם יש דרך כל שהוא להתפטר מזה כמו ניתוח או משהו פולשני . מה שמפחיד אותי הכי הרבה שזה ייגרום לחלות בסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרפתי , רפלוקס ומה לא.... - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014בהנחה שניסית כבר את כל סוגי הPPI במינון מקסימלי כולל נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום ואת לוקחת את הכדורים בהתאםלהמלצות ומקפידה לישון גבוה ולא לאכול 3 שעות טרם השינה, עלייך להתקדם בבירור ולבצע מנומטריה וPH-METRY ולאחריהן ניתן לראות האם מדובר ברפלוקס חומצי אמיתי ובמקרה כזה אם טיפול לא עוזר ניתן לשקול אפשרות ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנדרונקס עם גסטריטיסיוסי31/08/2014
שלום,
האם ניתן ליטול את תרופה במצב של גסטריטיס?
ומהוא אופן הנטילה המומלץ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אנדרונקס עם גסטריטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014ניתן רק הקפד על בליעה בעמידה ושתיה כדבעי עם הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת התרופה
המשך01/09/2014לא עדיף עם אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת התרופה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2014או אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהיםמיכל31/08/2014
שלום רב,
בני בן 22 בריא בד"כ,אוהב את "הטיפה המרה",לאחרונה חזר מפסטיבל שם שתה כמויות גדולות של אלכהל.
בבדיקת אנזימי כבד- GPT-64 GOT 55
שאלתי:1.האם כרגע עליו להפסיק לשתות לגמרי עד שיחזרו האינזימים לנורמה.
2.מתי יש לבצע בדיקות חוזרות?
3. מה הכמות האלכהל המומלצת ליום ללא נזקים?
אודה על תשובתכם,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014ההפרעה בתפקודי כבד יכולה להיות עלרקע אלכוהולי. המינון המומלץ לגבר הינו עד 2 מנות ליום (מנה=פחית בירה, כוס יין של 100 וויסקי או וודקה 40-50 סמ"ק ) כדאי להמנע משתיה מספר שבועות ולבדוק אנזימי כבד. כדאי לשלול גם כבד שומני לא אלכוהולי (עודף משקל- US ) וכן בעיות אחרות כמו HCV (20-25% מהאלכוהוליסטים HBV ואחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת ברזלולרי30/08/2014
שלום,
אני בת 25 בריאה בדרך כלל. לפני שנה וחצי סבלתי מאנמיה המוגלובין 8 פריטין 8 לאחר קבלת עירויים של ונופר המוגלובין עלה ל-12.6 ופריטין ל-260. בבדיקה חוזרת לאחר חצי שנה המוגלובין ירד ל-12 ופריטין ל-10. אינני צימחונית, דימום וסתי רגיל,אין כאבים בבטן, אין שינוי ביציאות, שלילי לנוכחות הליקובקטר. מרגישה לפעמים נפיחות גראפסים וגזים.
האם ניתן לבצע בדיקה לא פולשנית לבדיקת ספיגת הבזל? נניח באמצעות קפסולה עם מצלמה שבולעים או דברים בסגנון הזה....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת ברזל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2014הקפסולה מיועדת לבדיקה של מעי דק לאחר בדיקה של קיבה ומעי גס.
התמונה חשודה לבעיה כל שהיא של מערכת העיכול - ושל ספיגה ושל איבוד של ברזל.
איו מינוס מלבצע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותיעקב29/08/2014
שלום
לבני בן החמש סובל מכאבי בטן חזקים+כאבים במפרקים שמערים אותו מתוך שינה וגורמים לו לא לדרוך על הרגל ,נבדק במרפאה ראמוטולוגית בשניידר ללא ממצא חריג לדברי הרופאים(אמרו כאבי גדילה)
בהמשך לבירור של כאבי הבטן נשלחנו לבדיקה US אולטרסאונד של כל הבטן+אגן
באולטרסאונד נראה באונה ימנית סרעפתי הודגמה קשרית היפראקוגנית בגודל 1סמ
(המנגיומה?מבנה אנטומי)
הכבד עצמו לא מוגדל
אך אמרו לי באולטרסאונד שמומלץ מעקב כבד!
אחרי כמה זמן (קבעתי תור לבית חולים שניידר )בגסרטולוגיה ונשלחנו לבדיקת מעקיפות
ואלה התוצאות של הבדיקות:
ALPHA FETOPROTEIN TM-2.39 ng/mL
VITAMIN B12-399 pmol/L
FOLIC ACID-13.7 nmol/L
FERRITIN-13.0 ng/ml
VITAMIN D (25-OH)-52.8 nmol/L
האם הבדיקות תקינות ?
השמח לתשובה בהזמן הקרוב והמהיר
בתודה יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2014בדיקות הדם תקינות והממצא בכבד נראה כומו גידול שפיר ללא חשיבות.
רק צריך ביקורת אולטראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיסדוד28/08/2014
שלום רב
האם שתיית שמן זית אורגני ואו שמן קצח יכולים לגרום לסטריטיס
והאם מותר להשתמש בהם בעת דלקת חריפה בקיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014שמן אינו גורם לגסטריטיס אם כייכול לגרום או להחמיר צרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות וידאו קפסולהטל27/08/2014
שלום,
נמצא בבירור מזה זמן רב.
בבדיקת וידאו קפסולה הרופא רשם:
serveral areas of edematous or "shaved" mucosa mostly in distal ileum and less in the proximal third.no frank ulceration.
אני נמצא בטיפול אצל רופא גסטרו מדהים שאני סומך עליו מאוד אבל התור שלי אליו בעוד כשבועיים ורציתי לדעת מה יכול לגרום לבצקות שראו אצלי במעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוסיף
טל27/08/2014האם הכאבים החזקים שיש לי בצד ימין יכולים להגרם כתוצאה מהממצאים של הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוסיף - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014השאלה כללית ולא רצינית יש להתרשם מאופי הכאב ומיקומו המדוייק. מחלת קרוהן שבדרך כלל מתבטאת בהפטות או אולצרציות במעי הדק יכולה גם היא להתחיל עם סימני דלקת כאלה ויכולה לתת כאב ומלאות בבטן ימנית תחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות וידאו קפסולה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2014זה לא ספיציפי ולא ניתן לרוץ לאבחנה על סמך ממצא מתון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה לאיתור ציליאקנעמה27/08/2014
שלום
בשל קשר משפחתי (האחות של אבא שלו והבן שלה סובלים מציליאק ) חשבנו על בדיקה , מפני ההוא בן 14.5 וסובל מתדירות גבוהה של יציאות כ- 3 ליום , ומשקלו 45 ק"ג גובהו 162 ס"מ (סופי - סיים גדילה)
הרופאה שלחה לבדיקת דם יחידה : שזו התוצאה
IgA Deficiency Non-deficient
Anti-tTG IgA <0.5 U/mL
מה תוצאה זו מלמדת ? והם היא מספיקה כבדיקה לאור מה שתארתי .. בברכה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה לאיתור ציליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/08/2014זה לא מצביע על צליאק.
מציע בדיקה אצל גסטרו ילדים על מנת להסביר השלשול ומשקל נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בליעה ועצירותשירה26/08/2014
ד"ר שלום רב,
בן 52, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, לא לוקח כדורים, בריא בדרך כלל.
מזה 4 חודשים קושי בבליעה. שמתי לב שיש לי צרבת, ובשבועות האחרונים גם עצירות.
הייתי אצל א.א.ג. שבדק עם סיב אופטי ואמר שרואה מעין כוויה והפנה אותי לרופא משפחה. לא ביקש שאחזור אליו . קיבלתי מרופא המשפחה כדורים נגד צרבת, והופניתי לגסטרוסקופיה.
התור בעוד חודשיים.
מה הקשר בין קושי בבליעה לעצירות?
אני די מודאג, והייתי מעוניין לשמוע מה דעתך מה זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בליעה ועצירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/08/2014הקושי בבליעה יכול להיות משני לצרבת.
לא ברור לי סיבת העצירות -אולי יש שינוי בתזונה לאחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהסבר שלי-אנא תשובתך
שירה28/08/2014ד"ר שלום רב,
בתיאור הקודם שלי את הבעיה שממנה אני סובל 4 חודשים בקושי בבליעה, מעין תחושה שמשהו תקוע לי, והופניתי לא.א.ג. שהתרשם שיש לי כוויה, לא ציינתי בפניו כי יש לי צרבת, מכיוון שאין לי צרבת (בפנייתי הקודמת אליך רשמתי בטעות שיש לי צרבת אבל ההיפך הוא הנכון), האם זה משנה את תשובתך?
מה זה אומר שאין לי צרבת ? מה זה יכול להיות אם כך? והאם זה מסביר עכשו אחרת את זה שיש לי עצירות?
יש לי תור לגסטרוסקופיה רק בעוד כחודש.
אנא הבנתך ותשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהסבר שלי-אנא תשובתך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2014עדיין יכול להיות רפלוֿקס ללא קשר לתלונה של צרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)