מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודע מי יכול לעזור ליר06/10/2014
היי לפני שנה וחצי חליתי בצורה קשה עייפות קשה שמלווה בעוד סימפטומים כגון גירוד בעיות קוגנטיביות ניורולוגיות במשך 8 חודשים כל הבדיקות דם למעט אנמיה קלה היו תקינות התבצע גם מרי מוח מרי בטן מעי דק עם הסתכלות כללית של שלל האברים שהיה תקין ומלפני חודשיים u.s נמצא פוליפ בכיס מרה 3ממ הרופא טען שזה כלום החלטתי לעשות משהו לא יכלתי להמשיך לסבול התחלתי לקרוא קצת ושיניתי תזונה והוספתי תוספי תזונה ויטמינים למינהם כעבור זמן מה הרגשתי כאבים בצד של הכבד שהתחזק והגירודים עצמם העייפות ירדה קצת עשיתי בדיקות דם שהיראו בילירובין קצת גבוהה עבר חודש עשיתי שוב בדיקה הפעם עלה גם ה ast בחג הכאבים התחזקו לי ממש הגעתי למיון ובמיון עשו לי שוב אולטרא סאונד ולא היה פוליפ והבדיקות דם חזרו לנורמל אבל הכאבי בצד נשארו והגירודים ממשיכים לגרד אני עובד עצות......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע מי יכול לעזור לי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2014קשה לתת עיצות בפורום.
הממצא בכיס מרה אינו מסוכן ולא תמיד רואים באולטרסאונד.
אם אנזימי הכבד חזרו לתקין אז אין בעיה.
מציע בדיקה של הכל אצל רופא פנימי וגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה - כאבי בטן...מירית04/10/2014
שלום רב,
מזה מספר שנים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן, כאשר בעבר היה מדובר בתקופות, ובשנתיים האחרונות הכאבים על בסיס כמעט יומיומי.
בשנים האחרונות בוצעו לי כמעט כל הבדיקות האפשריות, החל מקלונוסקופיה, גסטרוסקופיה, בדיקת הליקובקטור, רגישות לגלוטן, CT עם הזרקת יוד, אולטרסאונדים חוזרים ונשנים, בדיקות דם... כל הבדיקות יצאו תקינות (פרט למעט מחסור בB12 עקב לקיחת גלולות והמנגיומה קטנה בכבד)
התייעצתי עם רופאים רבים במהלך השנים, ביקרתי באופן פרטי אצל פרופ' זמיר הלפרן אשר קבע כי מדובר ב"מעי רגיז" ורשם לי כדורי "נוטנסיל" (אשר לא עזרו), הייתי מטופלת במרפאות החוץ בבי"ח השרון, ואפילו ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים כאלו ואחרים...
לפני כחצי שנה הרופאה שטיפלה בי בבי"ח השרון שלחה אותי לבדיקת רגישות ללקטוז (מוזר שהייתי צריכה לעבור שלוש שנים של בדיקות כדי שיזכרו להציע לי את הבדיקה הפשוטה הזו) ונמצאתי רגישה מאוד. מאז כמובן הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב (על הדרך גם הפסקתי לצרוך מאכלים כגון חומוס ושעועית ובשר מעובד), והמצב קצת השתפר, אך עדיין אני סובלת מהתקפים של כאבי תופת, צרבות נוראיות, גזים, בחילות כמעט אחרי כל ארוחה, ושלשולים על בסיס יומי (כל בוקר נפתח עם כאבים ושירותים). פשוט בכל יום...
אני בת 29, תמיד הייתי רזה, אך בשנתיים האחרונות ירדתי מעל 5 ק"ג וכעת אני שוקלת 41 ק"ג ופשוט לא מצליחה לעלות במשקל....
אני פונה לפורום זה מכיוון ולאחרונה התחתנתי ואני פשוט מפחדת לנסות להיכנס להריון...
האם ישנה איזה דרך שניתן לעזור לי? אולי בדיקה נוספת שלא עברתי? רופא שכדאי לי לבקר אצלו? טיפול כלשהו? הימנעות/צריכה של מאכל או תרופה מסויימת?
אני מיואשת... פשוט מתחננת לעזרה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - כאבי בטן... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014זה נשמע כמו מעי רגיז ולאחרטנה פורסמה דיאטה מאוד יעילה לט]ל בזה - נמוך בחומר fodmap
מציע להתייעץ עם רופא גסטרו על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה טרמינל איליום בקולונסקופיהמשה04/10/2014
מה המשמעות בביופסיה טרמינל איליום small bowel mucosa whit reactive lymphoid follicles
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה טרמינל איליום בקולונסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014שהבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת אולטראסאונדשאלה02/10/2014
בתי בת 19 חילת סובלת מכאבי בטן והיא נשלחה לבדיקת אולטראסאונד אומנם נראה לפי התוצאה הכול תקין רק שרשום שיש לה רגישות ב RLQ.
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת אולטראסאונד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014רגישות בבטן עליונה מימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה בכבד ובדיקת נחושתתומר01/10/2014
שלום,
שמי תומר בן 30 ללא עבר של מחלות או בעיות רפואיות כלשהם.
עשיתי ביופסיה בכבד בעקבות בדיקת דם עם (ALT(gpt גבוה ב7 שנים האחרונות (נע בין 50-94)
ובשנה האחרונה AST(GOT חורג מעט מערכי הנורמה (נע בין 39-44).
Ceruloplasmin חורג מעט 17.9.
עשיתי בעקבות תוצאות אלו בדיקת אולטרסואנד ללא חריגות וכן עשיתי בדיקת נחושת בעיניים ובשתן ולא היו ממצאים ולכן נשלחתי לביופסיה בכבד עם בדיקה פטולוגית ובדיקת נחושת.
תוצאות הביופסיה הם:
קטעי רקמת כבד הכוללים 11 מרווחים פורטלים
במרווח אחד רואים הסננה לימפופלסמוציטרית מינימלית ללא INTERFACE HEPATITIS
בתוך האונות התרחבות סינוסואידלית קלה. אין פיברוזיס.
במידה וקיים חשד למחלת ווילסון ממולצת בדיקה כמותית של נחושת
תוצאות בדיקת הנחושת:
183 MICGR כאשר ערכי הנורמה הם 10-50.
אשמח לדעת למשמעות התוצאות.
האם קיים חשד לווילסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה בכבד ובדיקת נחושת - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014התוצאות חשודות למדי ללוילסון אם כי לא וודאיות הסרולופלסמין מעט נמוך ומה שיותר חשוב נחושת יותר מפי 3 מגבול נורמה עליון. סבירות גבוהה לוילסון אך ערך של מעל 250 היה נותן תשובה וודאית. ניתן לשקול בדיקה גנטית למוטציות הנפוצות. יש לזכור שמחלות כולסטטיות ושתית אלכוהול משמעותית יתנו ב5-10% תשובה של רמת נחושת כזו ברקמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!מעריך את התגובה המהירה והמקצוע
תומר01/10/2014והמקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מאוד מיואשתחנית30/09/2014
שלום רב ושנה טובה
הנני בת 39 נשואה עם שני ילדים לידות רגילות ותקינות סובלת מריפלוקס שטופל עי לנטון נמצאת במעקב אצל אף אוזן גרון בדיקה מלפני חודש תקינה כולל אולטרסאונד צוואר ובלוטת מגן לפני שנתיים עשיתי אולטרסאונד בטן וגם בליעת בריום תקין למעט הגילוי של הריפלוקס שהתבטא בהרגשת חנק בגרון סובלת גם מפסוראיזיס ופריצת דיסק אני נורא סובלת מגזים וריבוי יציאות לפני ביוץ אחרי לפני וסת ואחרי שמתבטאים בהתכווצויות בטן תחתונה וריבוי יציאות לפעמים. רכות אני גם לוקחת באופן קבוע גארו דופילוס אודה לעזרה למה זה ככה תודה וגמר חתימה טובנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מאוד מיואשת - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014אם הסיפור של היציאות והגזים קיים שנים נראה שיש לך תסמונת מעי רגיש אם כי יש לשלול גם חסר לקטז (נסי דיאטה ללא חלב ומוצריו לשבועיים). אם הסיפור דרמטיוחדש כדאי לשקול קולונוסקופיה כדאי לקחת תרביות צואה+פרזיטים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה צד שמאל 4 חודשיםדינה סגל30/09/2014
היי.
שמי דינה ואשמח לעזרתכם לגבי כאב בטן תחתונה צד שמאל כבר 4 חודשים. מדובר בכאב בטן חד, מעין צביטה או התכווצות במקום מאוד ספציפי שחולף תוך מספר שניות. הנ"ל ללא קשר מובהק לאוכל, יציאות וכד'.
בדיקה גיניקולוגית ואולטרסאונד גינקולוגי - תקין
אולטראסאונד דרכי שתן וכליות - תקין
בדיקות דם, שתן, צואה (כולל דם סמוי), ציליאק - תקין למעט Blastocystis hominis
קבלתי אנטיביוטיקה, עוצמת ותכיפות הכאב פחתו (אך אני לא יודעת אם בהכרח בגלל האנטיביוטיקה ולדעת הגסטרו הכאב לא קשור לחיידק לכתחילה) אבל הכאב עדיין נמצא.
אשמח לדעתכם האם נדרש תהליך בירור מעמיק יותר? ואם כן, איזה?
וכן לדעת האם כאב בטן מהסוג הזה עשוי לסמן על משהו חמור או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן תחתונה צד שמאל 4 חודשים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014זה נשמע כמו מעי רגיז.
יש להתייעץ עוד פעם עם רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים והפרשה רירית ל-בן 3מיכל29/09/2014
שלום
יש לי ילד בן 3 ביום שנסענו לחו"ל באוגוסט (לא נסיעה ראשונה שלו)
החלו לו גזים מוגברים מאד שלוו בנוזל רירי שקוף . לעיתים היה יוצא נוזל חום ( כאילו בתוספת של הפרשה צואתית. )
מאז , מזה 7-8 שבועות המצב נשאר דומה. ההפרשות נעות בין 1-5 פעמים ביום עם גזים. כמויות גזים לחלוטין לא תקינות . נראה קצת כלא נשלט- בורח לו. ( הוא ללא חיתול זמן רב)
היה יום אחד במהלך התקופה שהכל היה תקין.
בהמלצת הרופא , עשינו בדיקת צואה לפרזיטים ותולעים ויצא שלילי.
אחר כך עשינו גם בדיקות דם לצליאק ניסינו לתת יומיים של קל בטן 3 פעמים ביום 5 מ"ל והיתה אולי הקלה יומיים אחרי התרופה ( ייתכן שלא קשור)
עשינו בדיקה לצליאק IgA Ab ויצא שלילי (ערך 3 בטבלה של מכבי)
IgA 43
IgE 32
עשינו דיאטה ללא גלוטן והיתה הקלה חלקית – מספר היציאות- ירד ל 1-2 ליום וכמעט תמיד בשעות הערב) . ממשיכים בדיאטה.
דיאטה ללא מוצרי חלב 8 ימים לא הניבה שום שיפור.
הוא לעיתים קרובות מתקפל מכאבי בטן.
כמות היציאות ירדה מאחת או שתים ליום לאחת לשלושה ימים.
הרצון לאכול ירד מאד ( הוא אוכל ממש קצת לבד ואז אני מאכילה אותו מול הטלביזיה). הרבה מהאוכל די דומה כי אני מאכילה אותו אוכל מבושל כמו פעם. והוא לא עלה במשקל וכבר אפילו ירד חצי קילו בשבוע האחרון.
מה אתה ממליץ לעשות כעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים והפרשה רירית ל-בן 3 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/10/2014אנחנו רופאי גבטרו מבוגרים ואני ממליץ להפנות לרופא גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מעט שומנימיקי29/09/2014
באולטרסאונד בטן עליונה שעשיתי נתגלה כבד לא מוגדל מעט שומני. מה פירוש. אני בן 67. גובה 1.65.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מעט שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014והמשקל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בטןמיכל29/09/2014
אלו תוצאות אולטרסאונד בטן
כבד מוגדל 16.11 ס"מ באונה השמלאית המנגיומה בגודל 2.97*2.3 ס"מ והמנגיומה נוספת 0.90ס"מ. סמוך לוריד הפורטלי המנגיומה 1.48*1.55 ס"מ. באונה הימינית המנגיומנ 1.17 ס"מ. שאר הבדיקה תקינה.
האם יש צורך בבדיקות נוספות? והאם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014בד"כ אין אבחנה וודאית של המנגיומות בUS אלא מראה הנראה אופיני. באם ממצא דומה היה בעבר ניתן להסתפק בכך ואם לא אפשר לשקול CT או מיפוי כדוריות לאשרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Saccharomyces boulardiiדניאל29/09/2014
שלום
קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii".
מה מיוחד בזה?
האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה?
והיכן ניתן להשיג את זה בארץ?
באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Saccharomyces boulardii - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2014יש עבודות שפרוביוטיקה יכולה להפחית אירועים חוזרים עם דלקת של קלוסטרידיום.
ניתן לקנות בבתח מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד קטן?גל28/09/2014
אני בת 21, ביקרתי אצל המטולוג לפני כמה ימים בשל לימפדנופתיה תת לסתית שנמשכת כ3 חודשים כעת.
רק עכשיו קראתי את הסיכום שנתן, ובעת הבדיקה הגופנית של הבטן הוא ציין-"בטן-ניע תקין, רכה וללא רגישות או גירוי צפקי.
כבד לא נמוש משרעתו=9 ס''מ. טחול לא נמוש. טראובה הדי, בלוטות לימפה לא נמושו מוגדלות בכל התחנות.
גפיים ללא בצקות או סימני DVT, נמושו DP+3 דו''צ".
למה הכוונה ב"כבד-לא נמוש משרעתו=9 ס''מ"? כקטן מהנורמה?
הוא גם מישש כשאני שוכבת על הגב ובצורה כזו לא אמורים להרגיש את הכבד בכלל, לא כן? בUS בטן מהחודש שעבר הכבד הוזכר כתקין בגודלו אך עם הסננה שומנית קלה עד בינונית (ללא תזכור מידות בס''מ). תפקודי כבד תקינים.
אני מניחה שזה תקין שהטחול לא נמוש בכלל?
ולמה הכוונה ב"נמושו DP+3 דו''צ"? קשריות לימפה דו''צ בגפיים או בבית השחי? האם זה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד קטן? - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014ניקוש של כבד בגבול נורמה תחתון אינו מלמד הרבה סמכי יותר על הUS שמצדיק צורך בדיאטה כנראה DPּ3 דפקים תקינים בדורסליס פדיס לגבי בלוטותהלימפה הן מצדיקות מעקב בתלות בגדלן ואפיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהתמיר25/09/2014
האם פרוביוטיקה עשוייה להקל על תסמיני צרבת עקב בקע סרעפתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014בעקרון לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושלשוליםאני24/09/2014
שלום,
בני בן 19.5 חצי שנה בצבא.
בחודשיים שלושה משלשל כל יום פעמיים בערך. יש לו כאבי בטן לא באזור מסויים בבטן.
ירד כ 6-7 קילו ונראה כחוש וחיוור.
בעיקרון הוא סובל מארטריטס כבר מגיל 14, מטופל מדי פעם בארקוקסיה .
בביקור השבוע אצל גסטרו קיבל הפנייה לקולונוסקופיה ולסיטי אנטרוגרפי. לבדוק אם זה קרוהן.
אני מתפללת שלא.
יחד עםזה התחלתי לחשוב, האם יש סיכוי שזה משהו אחר?!
מה הסיכויים שזה אולי סרטן במעי סבתא שלו נפטרה מזה.
האם יש סיכוי שזה סתם חיידק, או עמבות או משהו קל שיכול לחלוף עם טיפול?
אני ואביו דואגים מאוד. הוא אוכל בחודשיים האחרונים עם פחות תיאבון, עושה הפסקות בזמן הארוחה, כואב נרגע וממשיך לאכול…
אין לו דימום, חום או משהו כזה.
לפני שבועיים חום גבוה ליום אחד והקאה אחת.
אנא, כתבו לנו לאיזה כיוון להתכונן?!
כמובן שהוא מודאג שישחררו אותו מהצבא בגלל זה.
האם צריך להתאשפז במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושלשולים - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014הסיפור בהחלט מצדיק בירור לקרוהן אם כי כמובן שינוי ביציאות וירידה במשקל חצי שנה ראשונה בצבא יתכנו גם ללא מחלה. הסיכוי לשאת המעי הגס אפסי בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות "ביולוגיות"שירה23/09/2014
קראתי מאמר שבו דובר על תרופות "ביולוגיות" הניתנות לחולים אוטואימונים, המבוססות על נוגדנים יחודיים המנטרלים את גורמי המחלה מבלי לגרום לפגיעה לא רצויה במערכת החיסון.
האם זה לא עדיף במקום פורינטול ודומיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתרופות ביולוגיות
שירה23/09/2014האם 2 התרופות הר"מ יכולות להתאים למחלת כבד אוטואימונית כרונית, במקום האימורן או הפורינטול הפוגעים קשות במערכת החיסון ?
רימיקייד infliximad
יומירה HUMIRA addlimumad* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות "ביולוגיות" - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2014גם לתרופות הביולוגיות תופעות לוואי לא מועטות ואילו הפורינטול הוא יחסית תרופה כימותרפית קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה - האם התרופות הביולוגיות
שירה01/10/2014האם התרופות הביולוגיות הנ"ל - יכולות להתאים למחלת כבד אוטואימונית?
חשוב לי מאוד לדעת את התשובה (למרות תופעות הלוואי שציינת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)