מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילה בבוקר לאחר ניתוח בסיס גולגולתעומרי17/11/2014
שלום רב,
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בבסיס הגולגולת במרכז רפואי בחו"ל להסרת גידול מסוג כונדרסרקומה שנמצא אצלי בבסיס הגולגולת בגודל של כ2 סנטימטר.
לאור מעורבותו בעצבים, נאלצו המנתחים לחתוך את עצבים 8-11 (אם איני טועה) ונשארתי עם דפקטים רבים כמו שיתוק בצד אחד של הלשון, שיתוק הטרפז ושיתוק מיתר הקול.
למיתר הקול בוצעה הזרקה ועניין הצרידות השתפר בהרבה.
בערך כחודש-חודשיים לאחר הניתוח התחלתי לחוש בבחילות קשות מאוד עם הקימה בבוקר. בחילות שלעיתים מגיעות להקאה.
הופנתי לביצוע בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין. הבחילות מגיעות גם לאחר אימון בחדר הכושר. ביררתי מעט בנושא וחשבתי האם יש סיכוי שמדובר ב Gastroparesis. כי אני אכן חש בהעדר תאבון ואוכל נורא מעט במהלך היום.
אני אובד עצות, הדבר פוגע לי קשות בשגרת החיים ומוביל אותי לתסכול אדיר. אשמח לתגובה ואף להמלצה לאיזה רופא מסוים בארץ עליי לפנות שעשוי לעזור לי. תודה מראש, עומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלהגיל17/11/2014
שלום סובל שנים מכבד שומני וסכרת בדיקת דם אחרונה אלקאלי פוספטאז הגבול העליון 120 יצא 130 האם בגלל השומן אולטראסונד מלפני כמה חודשים כבד שומני בינוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/11/2014כן בהחלט יתכן שבשל כבד שומני אך כדטאי לשלול אפשרויות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלקלרה14/11/2014
שלום,
רציתי לשאול הייתכן בעיית ספיגה רק לברזל ולא לשאר המינרלים כמו בי 12, חומצה פולית?
אם כן, מה הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בברזל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/11/2014יש קצב שונה של ניצול ושל מחסנים בגוף- למשל ויטאמין 12 יש מחסנים של 5 שנים.
ברזל זקוק לחומצה לספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדיפית13/11/2014
שלום רב
בת 69. נוטלת תרופות לטיפול בקצב לב. רזה. אוכלת בריא.באולטרסאונד נצפה כבד שומני. בבדיקת דם כל הערכים בגבולות הנורמה פרט לערכים הבאים:
Ast. 55. Alt. 66. Ggt. 135.2
1. מה משמעות הערכים הללו ועל מה הם מעידים?
2.מה הטיפול המומלץ במצב זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/11/2014צריך להבדק אצל רופא כבד.
לא כל המקרים של כבד שומני קשוקרים לעודף משקל.
יש השפעה של גנטיקה של ץרופות של מזון.
לא בטוח שיש גם משמעות לערכים נמוכים כאלו של עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גזים ונפיחות בבטןדן13/11/2014
שלום
מזה חודשיים לערך אני סובל מבטן ממש נפוחה לאחר ארוחות ותופעות של גזים חזקים
יש לציין שמרבית הגזים נפלטים לי בזמן שינה באמצע הלילה וגם לפנות בוקר כשמתעורר
במהלך היום ישנם גזים בעיקר אחרי אוכל וממש חזקים
אני לא רגיש לשום מזון או מוצר חלבי
זאת תופעה מוזרה שתפסה אותי בחודשיים האחרונים
יש לציין שאני עברתי ניתוח בפי הטבעת לפני כשלושה חודשים אך לאחר ברור עם הרופא המנתח אין קשר בין הניתוח (הסרת קונדילומות) שנעשה לבין בעיית הנפיחות והגזים
לאחר פגישה עם גסטרו הומלץ לי לנסות תרופת אבולק תמיסה פעמיים ביום כי כנראה יש לי הרבה צואה, ניסתי אך ללא שינוי
הומלץ לעשות תרבית צואה ובדיקת נשיפה להליקרובקטור
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לגזים כאלה חזקים ומרובים?
האם יש בהחלט אפשרות שזה הליקרובקטור? (היה תחידק לבן זוגי והבריא לאחר טיפול)
אני ממש מיואש מהמצב ומודאג
זה גורם לאי נעימות וחוסר ביטחון לאכול בשביל שלא יהיו מצבים לא נעימים בחברת אנשים
נ.ב
הצואה שלי לפעמים רכה ולפעמים קשה
לפעמים יוצאת מעט קשה עם סימנים לבנים כמו כורי עכביש סביבה
אין גרד לאחר צואה ואין הפרשות
אשמח לכיוון ממך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גזים ונפיחות בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/11/2014יתכן מעי רגיז- אולי שינוי של חיידקי המעי לאחר מתן אנטיביוטיקה לאחר הניתוח?
בכל מקרה מציע להפנות לרופא גסטרו שוב ליעוץ ולנסות כלכל דלת fodmap.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
דן24/11/2014דר שלום
מאז ששאלתי אותך את השאלה שלי לגבי בעיית הגזים עשית בדיקות דם, תרבית צואה ותבחין נשיפה להליקובקטור
תרבית הצואה תקינה
בדיקות דם בסדר מלבד המוגלובין נמוך במקצת וחוסר בויטמין b12
תבחין נשיפה להליקובקטור יצא 6.498
שהבנתי יחסית גבוה מהנורמה
האם יתכן שההליקובקטור הוא סה שגרם לי לנפיחות וגזים?
כדאי לטפל בו כבר מעכשיו או שזה ערך סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014הערך מעט מעל הנורמה ניתן לשקול טיפול בהליקובקטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה שמאלית מתחת לצלעאיתן12/11/2014
שלום, שמי איתן, בן 44, עם היסטוריה של מעי רגיז ורפלוקס (טופלתי בעבר בלנטון, אומפרדקס וכו'). ואודה לעזרתכם לגבי כאב בטן תחתונה צד שמאל, בין צלע שמאלית לקו הטבור כבר 4 חודשים. מדובר בכאב בטן חד, מעין צביטה או התכווצות במקום מאוד ספציפי שחולף תוך מספר שניות, ולפעמים חוזר לסירוגין במהלך שעות היום. הכאב הנ"ל ללא קשר מובהק לאוכל, יציאות וכד', אל אולי יש החמרה כתוצאה מאוכל. כן יש לי עצירות (התרוקנות עצמאית חלקית, בטן נשארת נפוכה, הרבה גזים, ולכן משתמש בנרות גליצרין פעם ביומיים בממוצע), אין ירידה במשקל ו/או שלשולים!!!
אולטראסאונד דרכי שתן וכליות – תקין. כל בדיקות הדם תקינות, כולל CRP, למעט ויטמן די שבחסר, עובדה שלא רלוונטית לתלונה שלי. גם נשלל חיידק היליקובקטור פילורי בתבחין נשיפה וגם תפקודי בלוטת תריס תקינות.
אשמח לדעת:
1.האם נדרש תהליך בירור מעמיק יותר? ואם כן, איזה?
2.האם כאב בטן מהסוג הזה עשוי להדליק נורה אדומה ולהצביע על משהו חמור או לא?
3.האם האזור מצביע על אולקוס אפשרי ועל כן מומלץ לעשות בדיקה של גסטרוסקופיה?
4. האם מומלץ לעשות בדיקות דם נוספות: CBC, ESR, B12, FOLIC ACID, FERRITIN, P-ANCA, ASCA, CLOST DIFF, בדיקת צואה, פריזיטים כולל לאוקוציטיםX3, תרבית????
קצת מודאג, תור לגסטרו רק עוד חודש, ולכן אודה על צפירת הרגעה, איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי - הכאבים מתחילים להיות קבועים
איתן14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור שבוע! למה רק לי לא עונים פה???
איתן18/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן תחתונה שמאלית מתחת לצלע - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/11/2014האיזור שאתה מתאר אינו של בטן תחתונה אלא עליונה ואמצעית הכאב יכול להיות מגזים אך כדאי לשקול בירור נוסף גסטרואנטרולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןנירית11/11/2014
שלום רב לרופאים,
אני לא יודעת אם אני בפורום המתאים בכל אופן אשאל:
אני בת 55 ויש לי כאבי בטן כמעט כל יום במשך הרבה שנים.
בשנים האחרונות אני מרגישה כאב שלא היה בעבר - מידי פעם כאב שמזכיר צביטה עמוקה. הכאבים באזור הבטן התחתונה וגם לפעמים במרכז הבטן. הצביטות האלה מופיעות מידי פעם באופן מפתיע.
חשבתי ליחס זאת לגנקולוגיה אבל האולטרה סאונד הוגינלי היה בסדר ללא ממצאים.
ואף פעם לא מצאו לי ממצא גנקולוגי.
לפני 6 שנים עשיתי קולונוסקופיה והכל היה בסדר. לפני שנתים עשיתי אולטרה סאונד בטן וגם ללא ממצאים.
אני יכולה לחיות עם הכאבים הלא מוסברים ורגילה להם.
אבל לא ברור לי אם עלי בכל זאת לחקור מה מקור הכאבים על מנת שלא אזניח משהו.
שאלתי העיקרית: מה צריך לעשות על מנת להבין את מקור הבעיה???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/11/2014הסיפור אינו נשמע מדאיג, יתכן ומדובר בספסםמעי חולף או במעבר גזים יש לךשקול ביצוע הדמיה חוזרת (US אוCTׂ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בזמן האכילהroi11/11/2014
שלום רב!
אני מטייל בקוסטה ריקה 3 שבועות.
לפני שלושב ימים אחרי ארוחת הערב הרגשתי בחילה די חזקה שעברה בלילה.
אבל מאז כל פעם שאני אוכל אני מרגיש בחילה שנמשכת כשעה לאחר האוכל.
התחושה הלא נעימה מורגשת בעיקר ברום הבטן/חזה.
מלבד זה אני מרגיש די טוב. היציאות סדירות.
שאלותי:
1. האם זה מצריך בדיקה דחופה של רופא?
אם לא, כמה זמן ניתן לתת לזה "לעבור לבד" לפני רופא?
2. האם ישנם מאכלים שרצוי לאכול או כאלו שלא כדי להימנע מהבחילות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בזמן האכילה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/11/2014אם אתה צעיר ובריא ומדובר בקצת בחילה לאחר האוכל 3 ימים, ללא כאב ראש יתכן ומדובר בהרעלת מזון קלה ותו לא לדעתי יעבור בתוך מספר ימים המנע מארוחות עתירות נפח ושתה היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרוקרן09/11/2014
היי, אני כבר מעל שמה סובלת מכאבי בטן עזים שתוקפים אותי אחת ליום-יומיים. עשיתי בדיקת גסטרו שחיכיתי לה כחצי שנה ועכשיו הגיעו התוצאות, בשביל שרופא יסביר לי אותם אני מחכה עד חודש מרץ לתור. אשמח לעזרה בפיענוח התוצאות. בדף אחד כתוב תחת תיאור מיקרוסקופי:mild chronic gastritis, no helicobacter pylori seen.
ובדף השני תחת תיאור מיקרוסקופי : unremarkable duodenal mucosa
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות
קרן12/11/2014אפשר התייחסות בבקשה? זה ממש דחוף לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לתגובות שלי ??
קרן01/12/2014אני מה9.11 מחכה לתגובה פה ולא זוכה לשום התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת גסטרו - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2014דלקת קלה בקיבה ללא הליקובקטר ורירית תריסריון תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קרן04/12/2014תודה רבה!
הייתי היום אצל מומחה גסטרו והוא אמר לי שהכל תקין בקיבה, הוא הפנה אותי לאולטרסאונד עקב חשש לאבנים בכיס המרה. הוא אמר זאת די בביטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנומטריה של הושטשי09/11/2014
לאחר שנה של בחילות וצרבות ובדיקת גסטרוסקופיה שהיתה תקינה עשיתי בדיקת מנומטריה ph 24 שסיכומה : לחץ נמוך בסוגר התחתון עם הרפיה תקינה.לחץ מוגבר בסוגר העליון .גלים בלחץ נמוך בכל גוף נושא.מה זה אומר?צריך טיפול?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה של הושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/11/2014זה יכול לתרום לצרבת ויש צורך לטיפול עם תרופות כמו אומפרדקס שבטח כבר קבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני pbcאבא09/11/2014
שלום רב,
בני בן ה 43, החל בברור ראומטולוגי ב2011 בגלל כאבי מפרקים שלאחרונה מתמקדים בעיקר בכפות הידיים. בבדיקות הדם המקיפות שבוצעו באותה עת, נמצאו חריגות קלות כדלקמן: היפרגמא פוליקלונלי ברמה של 22.6, igg ן- igm מעט מוגברים ברמה של 1670 ו- 238 בהתאמה. ASCA מעט מעל הגבול העליון, AMA בטיטר 1:20. ב-U.S בטן נמצא כבד במרקם אחיד מעט מוגדל 17 ס"מ (גובהו של בני 1.90מ'). השאר תקין לחלוטין.הדמיות נוספות שבוצעו כמו צ.חזה כפות ידיים ואגן אף הם תקינים לחלוטין. מאז ועד היום הוא מבצע מגוון בדיקות דם מדי חצי שנה כדלקמן: המטולוגיה ס"ד, ביוכימיה, אנזימי ותפקודי כבד, תפקודי קרישה, הפטיטיס, בלוטת מגן, גלובוליניםAMA,DNA,ANA,ASMA,ALK,RF, ASCA,ANCA, CELLIAC,ESR,CRP,C3,C4,ANTI CCP,HLAB27, ואף עוד. סדרת הבדיקות האחרונה בוצעה ב 10/14, וקודמתה ב 7/14.
בדיקות הדם הנל נמצאו תקינות לחלוטין לאורך כל התקופה למעט הבדיקות ובמועדים המפורטים להלן:
AMA-ב 4/12 שלילי.ב 1/13 1:40.ב 10/13 1:80.ב 1/14 1:40.ב 3/14 1:40.ב 10/14 1:160.
ANA- שלילי לאורך כל התקופה עד 1/14.ב 1/14 1:160.ב 3/14 1:160.ב 10/14 1:320. רמת המשלים שלילית ותקינה.
GGT תקין לחלוטין כל התקופה עד 3/14. ב 3/14 57 ׁ(גבול עליון 55) ב 7/14 68. ב 10/14 61.
ASCA בוצע ב 7/14 ונמצא מוגבר גבולי בערך של 34 כשטווח הנורמה הוא 0-30.
IGG ו- IGM מוגברים מעט לאורך כל תקופת הבדיקות וברמה ממוצעת של 1660 ו 245 בהתאמה. ב 10/14 1660 ו 254 בהתאמה. היפרגמא פוליקלונלי לאורך כל תקופת הבדיקות ברמה ממוצעת של 22.6 (גבול עליון 18.8).
ב-US בטן שבוצע ב 7/14 נמצא כבד במרקם הומוגני מעט מוגדל זהה לממצא ה US מ2011.
למען הסר ספק אדגיש כי כל יתר בדיקות הדם הרלוונטיות לכבד נמצאו תקינות לחלוטין לאורך כל התקופה וברמה דומה לזו שנמצאה בהם בבדיקות האחרונות של 10/14 כדלקמן: ALP-62,AST-21,ALT-19,
CRP-0.21,ביליברובין-0.6,וישיר 0.1,אלבומין-4, פרוטאין 7.1.
לאורך כל התקופה אין לבני תלונות ותסמינים כלשהם למעט כאבי הפרקים בכפות הידיים. דלקת פרקים ראומטואידית נשללה ע"י הראומטולוג ואין אבחנה ראומטולוגית ספציפית אחרת.
לאור הממצאים הנ,ל אודה לכם אם תענו לשאלותי הבאות:
1. האם הממצאים הנ"ל מעידים כבר על קיומה של PBC ו/או על הופעה צפוייה שלה בקרוב? האם קימת אפשרות שכלל לא תופיע בעתיד?
2. האם עצם המצאות הנוגדנים AMA ו- ANA עם העליה המתונה שהסתמנה לאחרונה ב GGT מעידים כבר על קיומו של נזק בכבד (צלקת או דלקת) למרות האסימפטומטיות וה ALP ו -ה US התקינים?
3. האם יש צורך וניתן לברר זאת בשלב זה על ידי בדיקות אחרות כמו MRI, פיברוסקן, ועוד?
4. האם יש טיפול יעיל למחלה זו המקנה איכות ותוחלת חיים רגילים ומה השלב שצריך להתחיל בו?
5. האם יש מוסדות וגופים רפואיים בינלאומיים המתמחים וחוקרים ספציפית מחלה זו? במידה וידועים לכם פרטו מספר שמות.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני pbc - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/11/2014אני לא חושב שיש אבחנה של pbc רק על סמך נוגדנים.
אנזימים תקינים מאוד לא תומך.
מעבר למעקב לא צריך משהו לעשות לדעתי.
Dr Keith Lindor from Mayo Clinic מומחה עולמי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCrp
אני22/11/2015שלום לך,גסטרולוג שלח אותי לעשות בדיקת crp ויצא 0.21 מה זה אומר??
**אני בתהליכים לבדיקת תשישות כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים לתינוקדותן09/11/2014
בני בן 8 שבועות, נשלח לבדיקת דם ע"י רופאת המשפחה עקב צהבת קלה שטרם חלפה.
תוצאות מדאיגות :
Bilirubin - Total : 4.2
Bilirubin Direct : 0.47
AST : 163
ALT : 89
GGT : 245
ALK : 728
LDH : 712
לתשובה דחופה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים לתינוק - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/11/2014עלייך לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים אין לנו נסיון בטיפול בתינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטטיס b -לפרופ' זמיר במענה לתשובתךיעל08/11/2014
שלום רב,
בהמשך לפנייתי אליך כי נתגלה לפני כ-20 שנה שאני נושא נוגדנים להפטטיסה b תשובתך הייתה: נוגדנים להפטיטיס נ משמעם אינו מחלה אלא היותך מחוסנת . אם מדובר באלה לבדאוליחוסנת ואם גם נוגדנים לאנטיגן הליבה משמעותם שעברת המחלה והבראת -שני הדברים שכיחים מאד.
להלן תשובת בדיקת דם שעשיתי לפני מספר ימים:
hepatitis b core ab - positiv
hepatitis b surface ab - גדול מ-100 /IU/ml - אינטרפרטציה של התוצאות: מחוסן 10 - מה פרוש התשובה לבדיקה זו?
hepatitis b surface ag -negative
מה פרוש התשובה? מאחר ומעולם לא חוסנתי - וסביר להניח שנדבקתי במגע מיני - האם הייתי חולה עוד לפני כ-20 שנה ולא ידעתי , או שאני רק נושאת הנוגדנים?
האם אני עלולה לחלות במחלה או שאני מחוסנת בפניה לכל החיים? הרבה תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטטיס b -לפרופ' זמיר במענה לתשובתך - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/11/2014רמת נוגדנים כנגד אנטיגן המעטפת מעל 10 מראה על חיסון יעיל, ברם שילוב של הנ"ל עם נוגדני קור מעיד על כך שעברת את המחלה ובהעדר נשאות אנטיגן המעטפת-עברת ונרפאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה מחוסר ברזל.קלרה08/11/2014
שלום,
הייתה לי בעבר אנמיה שכזו מחוסר מאגרי ברזל ולאחרונה נמצאה שוב.
אני לא סובלת ממונרגיה ובבדיקת גסטרו לפרזיטים בצואה לא נמצא דבר.
כמו כן לא נמצא אנטיגן לצילאק.
אני נוטלת כדורי ברזל כעת וזה מסדר את האנמיה.
נשאלת השאלה: האם תמיד לקחת ברזל שמא המאגרים יתרוקנו שוב?
מה יכולה להיות הסיבה שהמאגרים מתרוקנים. אני אוכלת בשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה מחוסר ברזל. - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/11/2014הסיבה השכיחה באשה צעירההיא מחזורים עתירי דם . הבירור הינו תלוי גיל האם נשללה בעיה גניקולוגית ועשית גסטרו+קולונו ונשלל צליאק? יש לבדוק רמות ברזל וספירת דם ואם נוצר חסר לתת ברזל או לחילפין מינון קטן לאורך זמן ולבדוק אם מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' זמיר
קלרה13/11/2014שלום לך,
הייתי אצל הגניקולוג ואמר שהכל תקין. אין לי מחזורים עתירי דם הם כמו שתמיד היו.
הייתי אצל גסטרואנטרולוג בדיקות הדם שביצעתי היו תקינות גם לצילאק.
הגסטרו' אמר שבשביל לדעת מה שורש בעיה לאנמיה צריך לבצע את הבדיקה של הגסטרוסקופיה ונתן לי הפניה שתקפה לחצי שנה אם ארצה.
הבעיה שרופא המשפח' שמלכתחילה רצה שאגש לגסטרו דורש שאעשה את הבדיקה.
טוען ששוב אהיה אנמית עם הזמן. הבעיה פריטין 3
אני רוצה לציין שאין לי שום תופעה של בעיה במערכת העיכול. לא כאבי בטן או גזים או צרבות או בחילות והיציאות תקינות.
היש צורך לבצע בדיקה זו? י
ש אולי אפשרות לבצע בדיקות אחרות לסיבת האנמיה? מאחר ואינני רופאה אני לא יודעת מה לבקש. אי אפשר לעשות א.ס /pet במקום הגסטרו'.?
דבר נוסף אף אחד לא באמת הסביר לי מה עושים בבדיקה חוץ מזה שנכתב שזה בהרדמה ומחדירים סיב אופטי.
האם לוקחים ביופסיה?
האם יש בחילות מחומרי ההרדמה? זה טשוט או הרדמה חלקית?
תודה וסליחה על השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיפים רבים בסיגמאיקי06/11/2014
שלום רב ,
בקולונסקופיה וירטואלית נמצא "סעיפים רבים בסיגמא ", האם הדבר דורש המשך ברור ? אם כן , איזה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיפים רבים בסיגמא - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2014אין צןרץ להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)