מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרות06/11/2014
ערב טוב!
בחודש מרץ עשיתי בדיקה לגילוי דם סמוי. התוצאה היתה חיובית. ישר הגעתי לרופא גסטרו (אני במעקב - סיפור משפחתי). ביצעתי גסטרוסקופיה . הכל בסדר. הרופא אמר שהבדיקה הזאת יותר מדויקת מקודמת (דם סמוי).
1. האם זה נכון?
עכשיו רופאת משפחה שלי שוב שולחת אותי לעשות בדיקה לגילוי דם סמוי. גסטרוסקופיה עשיתי ביולי.
2. האם זה נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/11/2014אם אתה מתכוון לקולונוסקופיה אז אין צורך לבצכ בדיקה חוזרת של צואה לדם סמוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגוף זרארמן05/11/2014
היי עקב חשד לבליעת גוף זר קבלתי מהרופא אאג הפניה לבדיקת גסטרוסקופית רציתי לדעת עם יש סיכון לסיבוך לאחר הבדיקה או ניקוב של איברים פנימיים היכולים לגרום למוות?ואם כן מה הסטטיסטיקה לגבי זה תודה מראש והאם יש דרך אחרת יעילה לעשות בדיה זו כי אני די חושש האמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לגוף זר - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2014הסיכון נמוך ביותר לקרע או לדימום או סיבוך הרדמה מהבדיקה אחד לכמה אפים אם כי עולה במידה וצריך להוציאעצם זר מהקיבה ותלוי בטיב העצם. אם העצם רדיואופקי ניתן לראותו אך לא להוציאו בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
ארמן06/11/2014קודם כול תודה על התגובה המהירה עוד כמה ימים המועד של הבדיקה הגסטרוסקופית וכבר עברו לי הדקירות שהרגשתי מאזור הגרון(וושט) עדיין לפעמים יש הרגשה לא נוחה אך כול יום פחות ופחת האם עדיין כדאי לבצע בדיקה ולראות עם יש עצם או שאין צורך? האם יכול להיות שהעצם שבלעתי ינקב או יעשה נזק בעתיד באיברים פנימיים או שקיים נזק אך אני לא מרגיש או יודע אין לי חום או הקאות או בחילות תודה מראש וסליחה על החפירה פשוט אף אחד לא באמת הסביר לי בבדיקות מה צריך לעשות בגלל זה אני מתיעץ פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/11/2014סיכוי סביר שהעצם חלף ולא יתקע במקום כלשהו אם כי תיאורטית עצמים נתקעים לעיתים בפילורוס או במעבר בין האיליום לצקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהאורית05/11/2014
שלום רב,
אימי, בת 73, בריאה בדר"כ עברה לפני שבוע בדיקת קולונוסקופיה.
הממצאים:
בקולון עולה תהליך פוליפוידי בקוטר כ-40 ממ על בסיס רחב, מכוסה ברירית מגורגרת ומעט בלתי סדירה אך אין מראה טיפוסי של רקמת אדנומה. נוקשה במגע. יכול להתאים לתהליך תת רירי עם שינוי ראקטיבי של רירית על פניו. אין סמן טיפוסי לליפומה. נלקחו דגימות. במידה החלטה על הסרת הנגע - לא לכריתה אנדוסקופית. במסוך לנגע הוסר פוליפ 4 ממ קוטר. סעיפים בסגמא.
שאלתי - מה משמעות הממצא הראשון? (הפוליפ אינו מדאיג אותי), האם ישנו סיכוי לגידול סרטני? אשמח לקבל פירוש במושגים שאינם רפואיים על מנתת שדברים יתבהרו לי.
תודה מקרב לב,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2014צריך להמתין לתשובתהיסטוןלוגיה נשמע אולי כתהליך תת-רירי אולי ליומיומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2014צריך להמתין לתשובתהיסטוןלוגיה נשמע אולי כתהליך תת-רירי אולי ליומיומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתיקי05/11/2014
שלום רב,
ביצעתי קולונסקופיה וירטואלית ולהלן התוצאה :
"אין עדות לתהליך תופס מקום , או פוליפים ברקטום או בקולון . סעיפים מרובים בסיגמא "
אני מבינה שהחלק הראשון תקין .
אולם מה משמעות "סעיפים מרובים בסיגמא " ?
לתשובתך אמתין
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2014סעיפים=דיברטיקולי בליטות קטנות של המעי בדומה לאפנדיקס . יתפתחו אצל רובנו עד גיל 80 ומעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות04/11/2014
ערב טוב!
בחודש מרץ עשיתי בדיקה לגילוי דם סמוי. התוצאה היתה חיובית. ישר הגעתי לרופא גסטרו (אני במעקב - סיפור משפחתי). ביצעתי גסטרוסקופיה . הכל בסדר. הרופא אמר שהבדיקה הזאת יותר מדויקת מקודמת (דם סמוי).
1. האם זה נכון?
עכשיו רופאת משפחה שלי שוב שולחת אותי לעשות בדיקה לגילוי דם סמוי. גסטרוסקופיה עשיתי ביולי.
2. האם זה נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/11/2014נראה לי שעשית קולונוסקופיה ולא גסטרו ויתכן שיש להשלים את הבדיקה השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים מדאגים - אולטרה סאונד כבדירון04/11/2014
שלום רב, אני בן 42 בריא בד"כ למעט כולסטרול גבוהה,
אודה לך מאוד אם תסביר לי את הממצאים הבאים מאולטרה סאונד שעשיתי היום , הופנתי לבדיקה זו בגלל שהיה לי אנזים חריג בכבד בבדיקות דם האחרונות : 83- ALTׂ/GPT
"הכבד בגודל ותקין, אקוגני כביטוי להסננה שומנית דרגה . I באונה הימנית של הכבד בסגמנט 6 הודגם נגע היפודנסי בעל
גבולות סדירים בקוטר כ - 1.3 ס"מ - טיסו לא ברור, קטן לאיפיון."
בברכה ובתודה מראש
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים מדאגים - אולטרה סאונד כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2014יש לך כבד שומני (עודף משקל?) שיתכן ואחראי להפרעה בתפקודי כבד ולזיה כבדית קטנה (המנגיומה?) שיש לראות אם קיימת בצילומים קודמים וכדאי לשקול CT לאפיונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע, גזים והתנפחות, פילאטיסדני04/11/2014
שלום רב,
רקע: אני בן 63, ברקע סוכרת, dish, לקחתי עשרה ימים רצופים כדור נגד דלקת naxyn 500 mg tab כנגד כאבים של dish בגב, יש לי בקע קטן בסרעפת שנתגלה לאחרונה באנדוסקופיה.
שאלה: לאחרונה התנפחה לי הבטן, יש לי גזים בלי ריח בכמות גדולה מאוד, דבר שלא היה לי, והרגשת אי נוחות באיזור הסרעפת. מה צריך לעשות? האם יש ניתוח לביטול הבקע הקטן הסרעפת? אני עושה פילאטיס, האם היא מגדילה את הבקע בסרעפת?
תודה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע, גזים והתנפחות, פילאטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2014בקע בסרעפת מנתחים רק כשהוא גדול או חריג ובסה"כ בקע גולשסרעפתי הוא שכיח ושפיר ריבוי גזים הינו תופעה שכיחה יותר ככל שעולה הגיל והוא גם פונקציה של עישון, משקאות תוססים בצל ארטישוק ירושלמי, גזר צנון וכד. גם צריכת מוצרי חלב כשיש חסר לקטז יכולה לגרום לכך . התייעץ עם דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דני04/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות איך להמשיךארי02/11/2014
שלום
אני בת 35 בריאה בדרך כלל. בשנה האחרונה יש לי כאב המום איפה שהכבד. בחודש האחרון התחיל מאוד להציק לי . תחושב של שריפה בפנים וגם אני עושה מלא גרפסים , סליחה על המילה והרבה פעמים גרפס משאיר תחושת צריבה בגרון אבל לא תמיד. ובלילה אני מתעוררת יותר מהרגיל לעשות פיפי אבל לא שורף ולא כואב. תחושה שמושך החוצה כזה. וכאב יותר גדול ממה שהייה לפני שנה באיזור הימני של מערכת העיכול.
עשיתי בדיקות לאחרונה ויצא לי כזה :
ANTI THYROID PEROXID 378
T4 AND TSH יצא בתווך הנורמה
LIPASE 18
LEUCOCYTES U STRIP 500 U/L
תרבית שתן תקינה
נשיפה תקין
הרופא הפנה אותי לעוד בדיקת שתן std , לא יודעת למה אני לא פעילה מינית כבר חמש שנים מאז הלידה. והפנה לאולטראסאונד של בלוטת התריס ( רק אחרי שהתעקשתי ). האם עליי לעבור עוד בדיקות? ממה יכול להיות הכאב הזה באיזור הכבד שלא נעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עליי לעשות איך להמשיך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/11/2014קשה לתת אבחנה בפורום.
נראה לי שיש מקום להגיע לרופא גסטרו על מנת להגיע לאיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ואי נוחות ברום הבטן ובחזהניסים02/11/2014
וקטור שלום לרב
בן 30 בריא בד"כ, בעקבות פניה שלי לרופא בגלל אי נוחות ברום הבטן, תחושה לא נעימה לאחר האוכל ואבחון ריפולוקס נשלחתי לבצע בדיקת גסרוסקופיה וקולונוסקופיה. שתי הבדיקות יצאו תקינות ללא ממצא כלשהוא. אני עדין מרגיש את הלחץ ברום הבטן, מעין תחושה של חנק כאילו האוכל עולה לי לכיוון הגרון. מבקש את עצתך ? למי לפנות ומה לבדוק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ואי נוחות ברום הבטן ובחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/11/2014הבדיקה של גסטרוסקופיה יכולה להיות תקינה אך עדיין יש רפלוקס.
מציע להפנות לרופא גסטרו ולרופא המטפל לדון על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISSUE901/11/2014
מה עושים ליציאות
שהם פעם צואה רגילה ופעם
שלשול אם בדיקות היה
בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2014יתכן מעי רגיז ומציע להבדק אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להליקובקטרמני01/11/2014
שלום. אני בחור בן 26. בריא בדרך כלל. יש לי כבר כמעט חודשיים כאבים בבטן העליונה מתחת לצלעות (הרופאים אמרו אפיגסטריום) וניסיתי כבר לקחת אומפרזול ולנסופרזול אך התרופות לא השפיעו והכאבים אפילו התגברו. יש לציין שלקחתי את שני התרופות לתקופה של עשרה ימים ולא היה שיפור. בנוסף לזה הכאבים הם לפעמים גם יותר למטה מסביב לפופיק וגם באזור החזה. ניסיתי לעשות תבחין נשיפה c13 ל-HP אך זה יצא שלילי תחת השפעה של רניטידין - זנטק שנתנו לי במיון יום לפני זה שהכאבים היו חזקים. מה שהרופא גסטרו שהלכתי אליו אמר שזה לא משפיע, הקאתי חלק מהחומר אך הטכנאי אמר שזה לא משפיע ויצאו לי ערכים נמוכים בבדיקה. בבדיקה עצמה גם לא נשפתי אלא חיברו לי צינורית לנחיריים. ושתיתי נוזל שקוף ומר כזה. זאת הבדיקה הנכונה ? בנוסף לזה עשיתי בדיקות דם , שתן וצואה וכל אלה יצאו תקינות ואמרו לי שיש לי דיספפסיה ונפיחות ברום הבטן. עשיתי גם אולרסאונד בטן ויצא תקין. הרופא גסטרו שהלכתי אליו אמר שאין צורך בגסטרוסקופיה כי הטיפול יהיה בכל מקרה בלנטון במשך חודש מה שהרגשתי שעשה לי עייפות וכאבי ראש. אינני יודע מה זה עוד יכול להיות. ההרגשה שלי היא שמשהו לא טוב קורה לי בגוף אולי איזה דלקת כלשהי ? יש לי נקודה אדומה ובולטת באמצע הראש, אין לי מושג אם זה קשור אחד בשני. אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2014קשה לתת תשובת איבחון בפורום.
בגיל שלך בהחלט מספיק לתת טיפול עם אומפרזול וכדורים דומים ואם אין הטבה אז לדעתי יש מקום לגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאספירציהדניאל31/10/2014
שלום
האם חולה סיעודי מבוגר שמקבל הזנה ישירות לקיבה, הגיוני שיימצא בפה שלו תוכן קיבה מהאוכל?
למזון הרפואי שמקבל הוסיפו צבע מאכל כחול בכדי לזהות האם השיעולים קשורים לאספירציה.
בשיעול לפעמים יוצא החומר הכחול מהפה, אך האחות שעשתה את הסקשנים אמרה שכל עוד זה בפה זה נורמלי, אך בסקשנים עמוקים לא זוהה החומר הכחול, מה שאומר שלא היתה אספירציה (אף שיצא בסקשן חומר כחול אך לא ממקום עמוק לדבריה)
האם זה אכן כך? למה בכלל אוכל מהקיבה עולה לפה? (הספיגה תקינה), אצל אדם רגיל אוכל לא עולה בחזרה.
זה משנה אם מדובר בזונדה או דרך פיום הקיבה (פאג)?
והאם יש דרך למנוע את זה ואת הסיכון לאספירציה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאספירציה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2014נשמע כמו אספירציה.
הדרך הכי טובה להקטין את הסיכון הוא להאכיל את המטופל כאשר הוא שוכב בזווית של 45 מעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שזה אפשרי במקרה זה
דניאל04/11/2014שלום
החולה אוכל בקצב איטי, בין השאר בגלל החשש מאספירציות, כך שבעצם הוא אוכל כמעט כל שעות היממה.
מאחר והוא כמעט רוב הזמן שוכב (חוץ משעה שעתיים) 45 מעלות קצת מקשה.
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
נ.ב. קראתי על פרוצדורה של סגירת/תפירת השוער שבין הקיבה לוושט בכדי למנוע אספירציה, האם זו פרוצדורה מקובלת ומומלצת? אם כן מדוע לא מבצעים את זה כחלק מהפרוצדורה של פג?
איך הגוף מסתדר עם הקאות במקרה כזה? הרי אי אפשר להקיא החוצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד מאודזהורית30/10/2014
שלום,
היום הלכתי לרופא עור לבדוק נקודות חן ובין היתר הראתי לו הרבה נקודות חומות מעט שומניות שהתרבו לי במהלך החודשים האחרונים באזור הצידי הגוף איפה שהחזיה, באיזור הגב מעט והבטן אני לא נחשפת באזורים אלה לשמש. התפלאתי מאוד לשמוע ממנו שריבוי הנקודות האלה באזור הבטן מסמן שעתיד להיות לי סרטן בקיבה או במעי הגס ורשם לרופאת המשפחה שעלי לבצע בדיקת גם סמוי ולהיות המעקב רציני של צילום ריאות, חזה, גסטרוקופיה. קיבלתי את הרושם כאילו הוא בטוח שדבר כזה עשוי לקרות ולכן המליץ לי לעקוב על מנת לתפוס את הסרטן בזמן. ברצוננ לציין כי סבתא שלי נפטרה לפני 40 שנים מסרטן הקיבה ולי יש מדי פעם כאבים בקיבה בגללם עברתי גסטרוסקופיה לפני חודשיים דיצאה תקינה לחלוטין. אני ממש לחוצה ולא יודעת איך להתייחס למידע הזה שנתן לי הרופא והשאיר אותי בהלם. איך אפשר לחיות בדאגה שיום אחד עלול להיות לי סרטן בקיבה או במעי?
אשמח לשמוע דעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד מאוד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2014נראה לי שמדובר על סוג של פוליפים וניתן להתגונן.
מציע לבדוק אם יש חיידק הליקובקטר ולהפנות לרופא גסטרו להערכה.
יתכן שיש מקום לקחת ביופסיה מהתהליך בעור ליתר בטחון באיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס עזרהמוטי30/10/2014
שלום למומחי הפורום לאחרונה אני די אובד עיצות
בן 30 בריא בדרך כלל אובחנתי עם ריפלוקס לאחר שחשתי כאבים בגרון וכאבי אוזניים עברתי גסטרוסקופיה ולא היה מה לחדש אודם ברירית הקיבה קיבלתי נקסיום לוסק גסטרו מוטיליום ועכשיו זנטק במינון 600 מג ביום יש לציין שרק הזנטק לא עשתה לי בעיות ותופעות לוואי כל השאר הפכו אותי לאימפוטנט .
לא יודע מה לעשות אין לי שיפור אני כבר נוטל שבועיים וחצי את הזנטק וכלום מה עליי לעשות שורף לי הגרון באופן תמידי ???? מה אני יעשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2014מציע להבדק שנית ולראות אם באמת יש תלונות הקשורות לחומצה בגרון- בדיקות כמו ניטור חומצה בושט במשך 24 שעות.
יתכן שאין קשר בין רפלוקס לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת או בליעת שןרחל28/10/2014
שלום
במהלך פרוצדורה אנדוסקופית להכנסת פג לחולה דמנטי נעקרה אחת משיניו (לדברי הרופא גסטרו).
לא ידוע היכן השן, האם יש לחשוש שזה נשאף לריאות?
אין שיעולים חריגים מעבר למה שהיה לפני כן (הוא ממילא במצבו נזקק לסקשנים כמה פעמים ביום), אך לא תמיד ניתן להסיק מהתגובות שלו לגבי מצבו, אין עליית חום נכון לעכשיו.
יש מקום לביצוע צילום רנטגן חזה? בצילום חזה ניתן לראות ו/או לשלול הימצאות שן בדרכי הנשימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת או בליעת שן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/10/2014לדעתי כדי לבצע צילום חזה- הוא בהחלט יכול לזהות שן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)