מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחהקרן08/05/2009
אני בת 30
כחודש בטני נפוחה וכשאני לוחצת בצד הימיני בבטן העליונה כואב לי.
מה זה? בנוסף לכך מגרד לי מאוד בבית השחי ובשכמות אין אדמומיות ואין פריחה.
הלכתי לרופא המשפחה ועשיתי סדיקות דם. אין תשובות כרגע אך אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009קשה לתת איבחון דרך פורום. יש מקום לבדוק US של הבטן ואנזימי הכבד. יתכן בעיה בדרכי המרה ובמעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות תקינות
קרן10/05/2009שלום ד"ר ותודה על התשובות
בהמשך לשאלתי כפי שציינתי גרד בבית השחי , בטן פוחה, טעם מר בפה וצרבות
בדיקות הדם- כבד סוכר, יצאו תקינות . מהו השלב הבא מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות תקינות
ד''ר יעקב מאור11/05/2009פני ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והפטיטיס סיעינת08/05/2009
לד"ר מלניק שלום רב
אני חולה בהפטיטיס סי ונמצאת בשבוע ה-20 להריון.
השאלה שלי היא איך עליי לתכנן את הלידה על מנת להפחית את הסיכוי להדבקת העובר.
1. האם כדאי לשקול קיסרי מתוכנן?
2. האם כדאי לקחת מיילדת או רופא אישי ללידה, שיפקחו על מהלך הלידה מקרוב?
3. האם יש לך המלצות נוספות בנוגע להכנות מיוחדות ללידה במקרה שלי?
אשמח לדעתך המלומדת
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009יש העברה ברק 5%- יותר אם יש HIV במקביל. אין המלצה ללידה מיוחדת ואין הממלצה להמנע מהענקה.
כמובן יש לבדוק התינוק בהמשך על ידי HCV RNA PCR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראון המשךגלי07/05/2009
מודה מאוד על תשובתך..הכולסטרול שלי גבוה והעלו לי את הכדורים ל40 מ"ג האם יש קשר בין כולסטרול גבוה למלחי מרה? האם יש אפשרות להוסיף מלחי מרה באופן מלאכותי?.
כשנתיים אוכלת דיטת דלת סיבים לא ירקות ופירות האם זה גם קשור לעלית הכולסטרול?
מזכירה שכרתו לי את האליום הסופי לפני 10 שנים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009בדרך כךך כריתה של מעי הדק הסופי מקטין כולסטרול מאחר שזה אחד המקומות של ספיגה בחזרה.
מציע לחפש סיבות אחרות אצל רופ מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?לימור07/05/2009
שלום רב,
האם תשובות בדיקות הדם המצ"ב תומכות בצליאק?
בתודה מראש.
1 20.00- 0.00 EU/ml 3.00 T.TRANSGLUTAMINASE
2 - Negative ENDOMYSIAL Ab
3 20.00- 0.00 AU 29.20 חיובי חלש Deam.GLiadin.Pept
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009לא- זה לא מצביע על צליאק. בדיקת הtissue transglutaminase מאוד ספיציפי ושלילי. אם אין מחסור של IGA שהרופא יכול לבדוק, אזאין צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AST ALT גבוהיםזיו07/05/2009
AST - 62
ALT - 182
פרט לכך הבדיקות תקינות (קצת כולסטרול גבוה)
מה זה אומר?
האם יש קשר לעייפות?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AST
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009יש עליה בבדיקות הכבד וזה יכול לגרום לעייפות. אך זה יכול להיות מהרבה מאוד דברים. קודם צריך להחזור על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםגיל07/05/2009
ד"ר שלום
האם בבדיקת דם ניתן לזהות במידה וקיימת דלקת בוושט?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק08/05/2009לרוב לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הלבקטורגלי07/05/2009
שלום
אני בולעת כרגע טיפול לחיידק שנמצא אחרי בדיקת דם שאלתי האם החבר שלי צריך גם להבדק?
הרופאה אמרה לי שזה לא מדבק אבל קראתי שדרך רוק אפשר להדבק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור11/05/2009כמחצית תושבי ישראל נושאים את החיידק. ההדבקה נעשת לרוב בזמן הילדות. אין דרך למנוע הדבקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרונית עקב כריתת המעי הגסי.ר06/05/2009
אני בן 67. לפני 25 שנים עברתי ניתוח של כריתת המעי הגס (כרתו 24 ס"מ, במרחק של 5 ס"מ מהרקטום), עם תקופת ביניים של קולוסטומיה.
בניתוח חוזר הורידו את הקולוסטומיה. מאז התנהלתי עם משלשלים וחוקנים תדירים,בשנים האחרונות תדירות החוקנים הגיעה לפחות לפעם ביום.
בבדיקת דפקוגרפיה שנעשתה לי בחודשיים האחרונים, הממצאים היו:
קושי משמעותי בריקון החולחלת, הפרעת ההתרוקנות היא באיזור האנסטומוזה כ5-7 ס"מ מפי הטבעת, הבריום שהוחדר לתוך הרקטום נשאר ברובו מעל וצמוד לאזור זה, למרות נסיונות התרוקנות.
נטלתי 15 שנה משלשל טבעי בשם : lynoforce. לצערי, הפסיקו לשווק לארץ. אני מטופל שנים בהדסה עין כרם, אך הרופאים אינם מציעים לי פתרון של ממש. בחודש האחרון הוחמר מצבי, עקב הדלדלות המשלשל שביידי. ובקרוב החומר יאזל. היום אף חוקן של מים לא עוזר לי להתרוקנות. אני מאוד מודאג.
איני רוצה לחזור לקולוסטומיה. מה עליי לעשות.
אשמח לכל הנחיה או הפניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יעקב מאור11/05/2009אני מציע כי תפנה ליעוץ במרפאת רצפת האגן במסגרת המחלקה לגסטרואנטרולוגיה וכבד במרכז רפואי שיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל ילד בן 8רחל06/05/2009
מה אפשר לתת לילד בן 8 עם עצירות שהופיעה פתאום מלווה באבי בטן עזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בילד
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009מציע לשאול בפורום רופא ילדים- אניחנו גסטרו מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאיריס06/05/2009
לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן במיוחד בשעןת אחהצ והערב. נשלחתי לקולונוסקופיה שיצאה תקינה וקיבלתי אנציפלמד מרופאת המשפחה. ברצוני לדעת האם שימוש ממושך בתרופה זו (אשר מקילה על הכאבים) הוא בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009לדעתי לא מאחר שזה סה"כ שילוב של אנזימים ממקור פרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן שאלה נוספת
איריס07/05/2009תודה. על תץשובתך קבלתי המלצה לקחת אינזימי עיכול (של סולגאר) האם זה מומלץ יותר לשימוש ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן
ד''ר יעקב מאור11/05/2009לא קיים הבדל ממשי (פרט למחיר?).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאו לאוקוציטים רבים - בדיקת צואהרותם06/05/2009
שלום רב,
ביומיים האחרונים היו לי שלשולים חריפים עם חום 39 מעלות.
הרופא הפנה אותי לבדיקת צואה שבממציאה נכתב
לא נמצאו טפילים
נמצאו לאוקוציטים רבים
היום, יומיים אחרי, ירד לי החום. עדיין יש שלשולים אך פחות חריפים, פחות נוזליים ובתדירות נמוכה יותר.
מה זה אומר נמצאו לאוקוציטים רבים? האם צריך טיפול אנטיביוטי לזה? ממה זה נגרם?
בתודה מראש,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקוציטים
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009זה אומר שיש תהליך דלקתי במעי- יתכן זיהומי אך יתכן מעי דלקתי כגון קוליטיס. לא בהכרח צריך אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וידיו קפסולהבת06/05/2009
ערב טוב ,
לאיזה מקרים עושים את בדיקת וידיו-קפסולה ?!
והאם יש מצב שבמקום לבלוע את הקפסולה מכניסים אותה ע"י גסטרוסקוף ? ובאיזה מקרים ?
תודה ולילה טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר videocapsule
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009הוא בסל לבירור דימום ממערכת העיכול ממקור לא ברור לאחר בירור מקובל. אם יש בעיה בבליעה ניתן להכניסו לקיבה עם גסטרוסקופיה אך המקרים נדירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
בת06/05/2009בוקר טוב , תודה מראש על הכל , הבדיקה אמורה להעשות לי בגלל :
(אני מעתיקה ממכתב הרופא) : תלונה עיקרית :- ירידות במוגלובין קיצוניות עם צורך בעירויי דם תכופים . דם סמוי חיובי . מלנה לפני כן . גסטרו' וקולו' תקינות . וגם כן CT בטן . ולכן זקוקה לביצוע דחוף של בדיקת וידיו-קפסולה !! את הבדיקה , יש לבצע בביה"ח בילינסון עם הכנסת הקפסולה ע"י גסטרוסקוף.
ובאבחנות : ONGOIING GASTROINTESTINAL BLEEDING
ובהמלצות : נא לבקש אישור מיידי למימון הבדיקה הנדרשת .
ולכן אני ממש תוהה , למה מבצעים את הבדיקה ע"י גסטרוסקוף (ממש פולשני וצריך טשטוש) במקום בליעת הקפסולה ?! זה ממש מדאיג ומפחיד אותי , ולכן אם יש סיבות חוץ מבעיית הבליעה , בבקשה מה הן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפסולה
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009הסיבה לא ברורה לי- רק בעיות בליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמיצות בפהקארין05/05/2009
שלום רב,
אני בת 25
בעקבות טעם חמוץ בפה ורגורורגיטציה של אוכל, ללא צרבות מזה כחודש קיבלתי כדורים בשם לנסופרזול כדי לבדוק האם מדובר ברפלוקס או משהו אחר שקשור ללשון. אם לא מדובר ברפלוקס הכדורים יכולים להזיק ולגרום לבעיות אחרות בקיבה? כמה זמן עליי לקחת את הכדורים ?
בנוסף נתנו לי בדיקת גסטרוסקופיה.. האם הבדיקה יכולה גם להעיד על חיידק בקיבה ? האם אלו תופעות שמתאימות בכלל להימצאות חיידק בקיבה?
אודה מאוד על תשובה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמציות
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2009אין בעיה לקלת לנסופראזול- ו מקובל להסות נסיון טיפולי. התלונות חשודות לרפלוקס ושווה נסיון. יתכן שיש חיידק בקיבה אך התלונות לא קשורות ולא צריך טיפול נגד החיידק.
גסטרוסקופיה חשובה ויכול לבדוק המבנה של הקיבה וושט וגם אם יש שינוים של רפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין07/05/2009תודה רבה על התשובה..
אך אם הטיפול בעזרת הכדורים לא עוזר.. ממה יכולה להיגרם הבעיה?
בדיקות דם תקינות, B 12 ואבץ תקין, שיניים בסדר גמור, נשללה פיטרייה בלשון בעקבות בדיקה..
אז מה יכולה להיות הסיבה?
תודה מראש שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור11/05/2009רצוי לבצע גסטרוסקופיה. ניתן לנסות תכשיר בולם חומצה אחר כגון אומפרדקס חצי שעה לפני ארוחת בוקר וערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רטט בפי הטבעתיפעת04/05/2009
שלום
נמצאת בבירור בשל חשד לקרוהן.
הפעם התחילו שלשולים ולאחר כשבועיים הופיעו בעיה שלא היתה מעולם: אני מרגישה רטט בפי הטבעת במשך היום ולאו דווקא בעת היציאות.
האם תופעת הרטט מוכרת לכם? זה קצת יותר מטריד אותי מהשלשולים
תודה רבה
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור04/05/2009התסמין אינו ספציפי, אם כי במחלה זו יתכנו מחושים בפי הטבעת עקב פיסורה - סדק, פיסטולה - קשר בין פנים פי-הטבעת לאיזור החיצוני סביבו או אבצס - מורסה באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד בהריוןשרון04/05/2009
אני בסוף שבוע 39 להריון. קיבלתי תוצאות בדיקות דם מלפני יומיים, הכל תקין מלבד alk. phosphat - 253. ערכי GOT ו-GPT תקינים.
עלי לציין שהריון קודם הסתיים בזרוז עקב בעיות בתפקודי כבד.
האם הנ"ל סביר לשבוע ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק04/05/2009הalk phosp גבוה בהריון מאחר שיש תרומה מהשיליה. מציע לבדוק GGT ואם זה מוגבר יתכן מקור כבדי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)