מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורLeonardan04/05/2009
בן 29, בריא לחלוטין, משקל תקין, אין בעיות פרט לצרבת.
1. אילו כדורים המשפיעים ל 12-24 שעות קדימה קיימים ?
(הכוונה היא לכדורי מניעה מראש למשך היום, ולא לכדור שנוטלים להפחתת הצרבת בזמן אמת)
2. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לרכוש את הכדורים הנ"ל ?
(במידה ויש כדור ספציפי שדורש מרשם רופא, והכדור הזה טוב מכל האחרים, אשמח לדעת)
3. האם נטילת קבועה של כדור למניעה יומית כל בוקר, למשך תקופה ארוכה (שנים), יכול להזיק ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדור
ד''ר סטיבן מלניק04/05/2009יש 3 תרופות- lanton, omperadex and controloc/ אין הבדל גדול בניהם. אין כנראה סיבוכים רבים משימוש ממושך. ניתן לקנות לוזק ללא מרשם אך רק במינון נמוך של 10 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטאזיס - הריונותמורן04/05/2009
שלום רב,
אני בת 30 , אם ל 2 בנות . בסוף ההריון הראשון סבלתי מגרד טורדני במיוחד בעיקר בגפיים . בהריון השני הופיע הגרד מוקדם יותר ובדרגה הרבה יותר קשה שממש לא איפשרה לי לתפקד , בסופו של דבר הגעתי לחדר מיון ושם התברר שתפקודי הכבד שלי לא טובים ,אישפזו אותי וזירזו את הלידה . גם לאחר הלידה הגרד נמשך אומנם בדרגה נמוכה בהרבה - אבל רק לאחר חודשיים תפקודי הכבד חזרו למצבם הנורמאלי . הרופא תיאר את התופעה ככולסטאזיס של הריון ואמר שההפרעה מתאזנת עם סיום ההריון .
בבית החולים ציינו שבמידה ויהיה הריון נוסף , רצוי להגיע לזירוז בשלבים מוקדמים יותר .
שאלתי לכם היא : האם מצב זה עשוי לגרום לנזקים עתידיים לכבד ? האם יש להיבדק לפני שמתוכנן הריון נוסף ? מה ההשלכות העתידיות של כולסטאזיס בהריון ?
תודה ויום טוב ,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס הריוני
ד"ר יעקב מאור04/05/20091. כולסטזיס הריוני מסתיים סמוך ללידה והייתי ממליץ שתעקבי אחר אנזימי הכבד לראות באם אין מחלת כבד כרונית(לא בזמן הריון) שאינך מודעת לה.
2. כולסטזיס הריונית אינה חייבת להופיע בכל הריון.
3. הכולסטזיס אינו מסכן את הכבד האימהי, אך בעייתי מבחינת העובר. הסיכון לעובר יורד מאוד עם שימוש במלחי מרה מסוג חומצה אורסודאוקסיכולית - אורסוליט.
4. תיזמון הלידה צריך להיות משיקוליים מילדותיים - כלומר מצב העובר בניטור צמוד שלו ולא הייתי ממליץ הקדמת לידה באופן גורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צורברונית04/05/2009
"ר שלום
בת 42
מזה תקופה ארוכה שאני סובלת מכאב בעל אופי צורב ברום הבטן
מטופלת בלנטון ללא
שינוי
אתמול הכאב הוקרן לחזה לכתף שמאל נרגע כעבור כמה שעות.
מחכה לתור לגסטוסקופיה בעוד חודש וחצי
1-האם כאב כזה אופיני לרפלוקס? מה זה יכול להיות?
2-האם באולקוס יש גם גורמים תורשתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יעקב מאור04/05/2009הכאב יכול לנבוע מרפלוקס אולם חוסר התגובה ללנטון מצריך לברר כוונים אחרים כגון בעיות לבביות. רפלוס ניגרם מהחזר חומצה מהקיבה לושט ואילו כיב או אולקוס ניגרם מחיידק ההליקובקטר פילורי ו/או משימוש בתרופות מסוג נוגדי דלקת לא סטרואידליים (וולטרן, נקסין). האלמנט התורשתי קיים אבל לא דומיננטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר בדםיערה03/05/2009
שלום,
אני בת 59 סובלת מלחץ דם גבוה ומכולסטרול גבוה ושניהם מאוזנים על ידי תרופות.בעקבות כאבי בטן חזקים נשלחתי לבדיקת דם שבה נמצא הליקובקטר ברמה 8. לדעת הרופאה אין צורך לטפל כרגע ולחכות להתקף הבא. (?) רציתי לדעת מה דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור03/05/2009חיידק ההליקובקטר פילורי אינו גורם להתקפים של כאב בטן אלא לכאב עמום יותר המתאים לדלקת או כיב תרסריון או קיבה. יש לחפש גורם אחר להתקף כגון אבן בכיס-המרה. אם זאת, מקובל שאיבחון החיידק דורש טיפול בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראוןגלי03/05/2009
שלום לפני כ-10 שנים כרתו לי את האיליום הסופי. שאלתי .מלחי מרה מה הקשר שלהם לאליום הסופי ? יש לי כולסטרול גבוה האם קשור לנושא מלחי המרה ואם כן האם ישנה דרך להשלים את התפקיד שלהם? ותוצאה של בדיקת ויטמין D 4.0נמוך מאוד המליצו לי לבלוע כדור להשלמה איזה דרך עדיפה עם המגבלה של החלק החסר, האם יש זריקות או דרך אחרת לא דרך מערכת העיכול
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראון
ד''ר יעקב מאור03/05/2009האילאום הסופי אחראי על ספיגת מלחי המרה וחזרתם לכבד. באם ניכרת קטע משמעותי של האילאום יתכן באופן נדיר מצב של מחסור במלחי מרה העלול לגרום לתת-ספיגה של שומנים. ויטמין D הינו אחד מהויטמינים המסיסים בשומן ועלולים לא להספג במערכת העיכול כאשר יש תת-ספיגה של שומנים. אינני משוכנע שזה המצה אצלך, היות ותת-ספיגת שומן הינו מצב נדיר המתבטא בשלשול הקרוי סטאטוריאה. בנוסף, ויטמין D בגוף נוצר גם בעור כתוצאה מחשיפה לשמש. הכל מקרה ניתן להשלים את החוסר בויטמין D בתכשיר דרך הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי כאבים בזמן בליעת מוצקיםאיתי02/05/2009
שלום,
מזה מספר חודשים יש לי בעיה מוזרה שמטרידה אותי מאוד ופוגעת באיכות חיי .
כל פעם שאני אוכל מזון ואני מדגיש, בכל בליעה של מוצק ולא משנה מה גודל הביס ואם זה חם או קר, אני מרגיש כאב, מאין דקירה עמומה.
נראה לי שזה במעבר של האוכל מהוושת לקיבה, אם אני מבין נכון את מבנה גוף האדם.
לפעמים אני מרגיש כאבים מתחת לצלע ימנית באותו אזור.
יש לציין שאני אתלט ללא מחלות תורשתיות וכן שכל בדיקות המעבדה, הקרדיולוגיה והגאסטרו שעשיתי יצאו תקינות כולל ביופסיות מהתריסריון והקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה.
הא כן, מצאו לי בקע גולש קטן אבל לא נראה לי שיש קשר כי יש את זה להרבה באוכלוסייה.
אין לי עצירויות ולא שלשולים ולא גזים והכל תקין.
גם ניסיון של כדורים מסוג לוסק (לנטון, אומפרדקס) במשך למעלה מחודש לא הואילו בכלום.
משכחי כאבים זה לא פתרון למרות שלפעמים אני לוקח כאשר הכאבים מלווים אותי מספר שעות אחרי האוכל.
זה אולי נשמע מצחיק, אבל אני חושש שככל שעובר הזמן זה יסתבך ומשהו יתפוצץ לי בבטן.
שאלתי:
1. איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות (כולל אפילו סי טי) אבל אני סובל מכאבים בזמן אכילה???
2. האם ייתכן שיש לי אולקוס או גיסטריטיס שמורגש רק בזמן אכילה ושלא ראו בבדיקות?
3. והכי חשוב - מה עושים במצבי אם מוצו כל הבדיקות האפשריות?
תודה על הסבלנות ומצטער מראש על השאלות הרבות
שבוע טוב,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבליעה
ד''ר סטיבן מלניק02/05/2009המבנה של הושט נראה תקין אך לא נבדק התיפקוד. יש צורך לבצע בדיקה מנומטריה שבודקת ההתכוצות של הושת בעת בליעה.
לאחר מכן יהיה אפשרי לדון שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנומטריה בוצעה ונמצא LES חלש
איתי02/05/2009ועוד משהו:
בהנחה ויש לי דלקת בוושת ו/או בקיבה אליה היא מתחברת, ובהנחה ואני עובר למינון גבוה של אומפרדקס - פעמיים ביום 40 מ"ג, האם דיאטת נוזלים לשבוע(יוגורטים, מרקים, ביצה קלה וכו) מתוגברת בתוספי מזון, שמחירה ירידה במשקל, תעזור לריפוי מהיר יותר או שזו תהיה טיפשות מצידי?????
אני שואל מהטעם הפשוט שאני מרגיש שכל יום הכאבים בזמן אכילה מתגברים ואני לא רוצה להגיע למצב שלא אוכל יותר לאכול בגלל הכאב שיהפוך לבלתי נסבל.
שוב תודה
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנומטריה
ד''ר יעקב מאור03/05/2009אין צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר לקיחת תרופותאבי02/05/2009
עקב צינתור שעברתי לפני 4 שנים אני לוקח מידי יום את התרופות הבאות: אספירין 100 ,לופרסור 95 , אומפרדקס וסימבקור. השאלה שלי האם אני לא צריך לעשות איזה שהם בדיקות לבדוק שלא נגרם אזשהו נזק מלקיחה ממושכת של תרופות ואם כן, מה עלי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק02/05/2009יש מקום לבדוק קודם כל רמת הכולסטרול לראות שזה בהאתם למומלץ. גם כדי לבדוק אנזימי הכבד ותיפקודי הכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברום הבטןרינת02/05/2009
ד"ר שלום
האם שימוש מרובה באדוויל בגלל כאבי ראש מחמיר כאב ברום הבטן?
האם זה מהווה סיבה להווצרות של כיב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק02/05/2009כן- אדביל יכול לגרום לכיב בקיבה ותריסריון ויש להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר אכילהצומת02/05/2009
בן 62. אוכל באופן קבוע גרנולה מסוג אנרג'י 15 גר' בתוספת כף שמן קנולה וגביע 200 גר' יוגורט ביו לבן ללא פירות הכרל מעורבב יחד. הארוחה הזו בשעות הערב המאוחרות. לאחרונה לאחר אכילת המנה הנ"ל הופיעו מספר פעמים כאבים כנראה בקיבה. אומפרדקס מועיל לאחר כשעה. הקטנת הגרנולה ל-10 גר' לא הועילה. בגסטרוסקופיה לפני מספר שנים נמצא בקע סרעפתי קל. איזה בירור מומלץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר סטיבן מלניק02/05/2009חא בטוח שיש צורך לבירור. יתכן קשור לרפלוקס. מציע טיפול קבוע עם אומפרדקס לחודש ואם עדיין יש כאב אולי לעבור שוב גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לצלעות בצד ימיןאורית02/05/2009
שלום,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח LP שאנט, ולאחריו טופלתי ארוכות באנטיביוטיקה כתוצאה מזיהום. מיד לאחר הניתוח התחלתי לחוש כאבים מתחת לצלעות בצד ימין, אך ייחסתי אותן לניתוח ולטראומה שהגוף עבר.
לאחר הטיפול בזיהום החלו כאבים חזקים באזור מפתח הלב שאובחנו על ידי רופאת משפחה כדלקת בקיבה, וקיבלתי אומפרדקס לטיפול.
הכאבים באזור מפתח הלב עברו, אך הכאבים מתחת לצלעות בצד ימין מתגברים.
הם הופכים קשים מנשוא בעיקר בניסיון לשכב על צד ימין בלילה, דבר נוסף שייחסתי בתחילה לניתוח ה LP שאנט, מכיוון שהצינורית ממוקמת בצד ימין.
אציין שאני סובלת לעיתים מכאבים באזור שבו הוחדר השאנט, אך הכאבים שממוקמים מתחת לצלעות חזקים הרבה יותר.
האם יש קשר בין הניתוח לכאבים או בין הדלקת שאובחנה בזמנו בקיבה לכאבים?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק02/05/2009יתכן קשר ביון הניתוח לכאבים בבטן ולזה צריך לדבר עם הכירוג. לעתים אנטיביוטיקה יכולה לגרום לכאבי בבטן אך לאחר הפסקה בדרך כלל הכאב עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאורן01/05/2009
שלום,
עשיתי בדיקת דם שגרתית לפני כמה ימים ועדיין אין תשובות מלאות אבל התשובות החלקיות שקיבלתי די מדאיגות אותי. הרמות הבאות יצאו גבוהות:
ALT (GPT) 64
AST (GOT) 394
RBC-Red Blood Cells 5.61
Hemoglobin 17.3
Hematocrit 50.6
אני בן 22. מרגיש מצוין. על מה זה יכול להצביע ומה אני צריך לעשות?
במיוחד אני מודאג מAST (GOT) שבמקסימום צריך להיות 37 ואצלי הוא 394! זה סטייה עצומה.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק01/05/2009זה מצביע על עליה באנזימי הכבד אבל לא את הסיבה. יתכן חד-פעמי משפעת למשל ואלף סיבות אחרות יש להחזור על הבדיקה ולדבר עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן?יפעת30/04/2009
שלום
עקב חשש לקרוהן בוצעה בדיקה CRP תוצאה 1.39
מה ה אומר?
תודה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק30/04/2009זה קצת גבוה אך לא מאפשר אבחנה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתך מיום 28.4.09יהודה30/04/2009
בתשובתך להשתלת כבד מיום 28.4.09 עניתה שיש תרופות מיצבותומורידות את חומרת הצלקת בכבד. באזה תרופות מדובר?
בתודה מראש
יוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר יעקב מאור30/04/2009מדובר כל תרופות כגוון: אורסוליט, קולחיצין, גדילן מצוי Milk Thistle שיש להן השפעה מסוימת על יצוב מצב הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה -אני בלחץnew30/04/2009
עקב שומנים בדם אני לוקח כדורים להורדת כולסטרול,וכן אני לוקח טלפאסט לאלרגיה.
בבדיקות דם התקבלו התוצאות הבאות: hbs antigen=0.78 ,
הרופאה התקשרה ונלחצתי-יש לציין שעברתי מספר ניתוחים בחיי.אני די לחוץ כי אני לא מתפרפר ולא כלום.האם יש בדיקות נוספות שישללו תוצאה זו או ירגיעו אותי?
נאנ תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק30/04/2009זה לא ברור לי. בדרך כלל לא מדווחים על ריכוז החלבון הזה. לא נשמעלי שיש זיהום עם HBV- ממליץ להפנות למרפאת כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקססיגי29/04/2009
האם רפלוקס שנגרם כתוצאה ממתן סטרואידים(לורסטין) במשאף אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק29/04/2009קודם כל לןראסטין אינו סטראיד. שנית אנני חושב שיש רפלוקס משימוש במשאף לאף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)