מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת כבד C ותזונהאני29/04/2009
שלום רב,
איבחנו אצל בעלי דלקת כבד C בדרגה ראשונה ומה שהסבירו לנו שזה במצב טוב וניתן לטיפול.
שאלתי היא האם כשיש דלקת כבד סי ניתן לאכול תפוזים, בנננות שמן זית ודבש? האם אחד מהמאכלים גורם נוזק במחלה וצריך להימנע מלאכול אותו?
תודה מראש על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק29/04/2009לדעתי אין בעיה לאכול כל אלה. חשוב להמנע מאלכוהול ומעודף משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זינט וקרוהןמיקה28/04/2009
רציתי לברר האם מותר לקחת אנטיביוטיקה בשם זינט כטיפול לסינוסיטיס כאשר חולים בקרוהן, כרגע ברמיסיה, אבל האנטיביוטיקה גורמת לי להתקף של שלשולים, האם היא יכולה ל"העיר" את מחלת הקרוהן" או שכשאסיים את הטיפול תרגע גם הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון
ד"ר יעקב מאור28/04/2009טיפול אנטיביוטי בכל אדם עלול לגרוםלשלשול וחולי קרון אינם יוצאים מהכלל. לא ברור לי שמדובר בהתלכחות המחלה. לקיחת תכשירים פרוביוטיים תוך הטיפול האנטיביוטי עשויה למנוע שלשול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השתלת כבד והכיצד?אילנה28/04/2009
אבי חולה מזה מספר שנים בהפטיטיס B I-D וכן שחמת שמצבה כנראה הולך ומחמיר.
פרט לכך מצבו הבריאותי תקין ביותר במיוחד לגילו 70 (כושר פיזי ומנטלי טוב מאוד)
הרופא המטפל הסביר לו כי לאחר גיל 65 לא מבצעים השתלות כבד.
כיצד בכל זאת ניתן לטפל במצב ולמנוע התדרדרות?
במידה וההשתלה הינה הפתרון היחיד, כיצד ניתן לקדם נושא זה במידה ויש נכונות להשתלה מתורם חי?
תודה מראש
אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת כבד
ד''ר יעקב מאור28/04/2009הנושא שהעלת מורכב מאוד ורצוי שתשוחחי עם מומחה למחלות כבד על האספקטים השונים:
1. בישראל כמו ברוב העולם לא משתילים אנשים מעל גיל 65.
2. באופן עקרוני לא משתילים מתורם מהחי במקרים שאינם מתאימים להשתלה. יתר על כן, יש לזכור כי תרומת כבד מלווה בשיעורים גבוהים של סיבוכים לתורם.
3. הפטיטיס B משולבת עם D הינה מחלה שמאוד מסובך לטפל בה. הטיפול היחיד שנותן תוצאות בזיהום משולב כזה כולל אינטרפרון - תרופה בעיתית לטיפול בחולה כמו אביך עם שחמת שיצאה מאיזון.
4. קיימות תרופות מיצבות את מצב הכבד וכאלה המורידות חומרת צלקת כבדית שאולי כדאי לנסות שימוש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר שנים על לוסקבנר26/04/2009
אני לוקחת לוסק יום יום,כבר מספר שנים ,בגלל צרבות,עם הלוסק כמעט שאין לי צרבות,בבדיקה מצאו הרנייה קלה,
לאחרונה מופיע הרבה מידע באינטרנט על כך שהצרבות נובעות לרוב דוקא מחוסר בחומצה בקיבה ולא מעודף ,כי אני מודאגת מהעובדה שאני לוקחת לוסק כבר מספר שנים והסוף לא נראה באופק,
הבנתי שהשיטות הניתוחיות השונות ,לא מומלצות כי הן כרוכות בהרבה תו]פעות לואי,
בכל אופן ,האם צ4ריך לבצע בדיקות כל שהן בגלל לקיחת הלוסק תקופה כה ארוכה?האם אכן הבעייה נובעת לפעמים מחוסר חומצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק
ד''ר יעקב מאור26/04/2009צרבת ניגרמת מהחזר הפרשות רירית (מיצי) הקיבה לושט. התוכן על-פי-רוב הינו חומצי ולכן במרבית החולים כמו אצלך עוזר הטיפול בבולמי יצור חומצה כגון לוסק. במיעוט המקרים התוכן המגרה את הושט אינו חומצי (למשל הפרשות מהתרסריון). אין צורך לבצע בדיקות מיוחדות במעקב אחרי חולים שנוטלים לוסק לתקופות ממושכות. יש חוקרים המצדדים בהכחדת חיידק ההליקובקטר במקרים כאלה. האם ניסת להפחית את מינון הלוסק או להפסיק נטילתו לתקופה מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס או אולי כיב קיבה?סיגי26/04/2009
בשבוע האחרון חוויתי אירוע מפחיד ביותר שבו הרגשתי שתוכן הקיבה עולה בצינור הושט ואינני יכולה לנשום בנוסף היה לי גם כאבים חזקים ברום הבטן בכבד ובאזור הכיבה וכאב חד מאד במרכז מתחת לעצם החזה כל זה גורם לי לדופק מהיר וחולשה בגפיים עליונות ותחתונות והרגשה של כמעט עילפון עם קושי בנשימה קיבלתי כדורי אומפרדקס שהקלו רק מעט עדיין אני חשה חולשה ודופק חזק מדי פעם יש לציין כי עשיתי בדיקות לב והכל בסדר וגם בדיקות כבד נשלחתי לגסטרוסקופיה בעוד חודש ובנתיים אני ממש סובלת איכות החיים שלי נפגעה מאד השאלה שלי היא האם זה רפלוקס או כיב קיבה והאם אני צריכה לעבור ניתוח אם זה רפלוקס ואנני מעוניינת לקחת כדורים באופן כרוני ומה בנוגע להריון אפשר להיכנס להריון עם רפלוקס או כיב קיבה או שזה יחמיר לי את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד"ר יעקב מאור26/04/2009התסמינים העיקריים בהחלט יכולים להצביע על רפלוקס אם כי בכל מקרה של כאב בטן יתכן גם כיב. תשובה לשאלה זו ניתן לקבל בגסטרוסקופיה. הטיפול באומפרדקס בטוח ויעיל. לשאר השאלות ניתן להתיחס רק לאחר קבלת אבחנה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
סיגי04/05/2009גסטרוסקופיה יצאה תקינה וגם בדיקה אצל ארלגולוג יצאה שיש אלרגיה לכלבים אז למה ממשיכה לכאוב לי הבטן העליונה וכל הזמן תחושה של רוק שעולה לי מן הגרון וגורם לי כל הזמן להשתעל וגם כאב במפתח הלב שמקרין לגב
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
ד"ר יעקב מאור04/05/2009יתכן שאת סובלת ממצב הקרוי דיספפסיה - מצב הקרוב למעי רגיש. הטיפול כולל שינוי תזונתי, ירידה במשקל, המנעות מעישון ואלכוהול, תרופות שונות כגון בולמי חומצה, טיפול בחיידק ההליקובקטר ועוד. יש צורך לברר סיבות אחרות לכאב בטן באמצעות אמצעי הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר לחולי צהבת Cאלי25/04/2009
עברתי טיפול HCV ולאחר חצי שנה הוירוס חזר
הקופה לא איפשרה לבצע טיפול חוזר בטענה שטיפול שני אינו בסל התרופות
ראיתי באתר עמותת ח"צ שטיפול חוזר כבר מאושר בסל התרופות.
האם אכן כך? האם כל אחד יכול? מה הקריטריונים?
בתודה
כ.ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חוזר הפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור25/04/2009טיפול חוזר בהפטיטיס C אושר בכל הקופות. הייתי ממליץ על טיפול חוזר רק באם הוירוס נעלם תוך טיפול וחזר לאחר הפסקתו. באם לא הייתה תגובה או הייתה תגובה חלקית בלבד הייתי חושב על נסיון לטיפול בתרופות מחקריות (מחקרים מתנהלים במרכזים רפואיים שונים בארץ וניפתחים אחת לתקופה). בכל מקרה יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפהפולג24/04/2009
לגילוי הליקובקטר. האם יש טעם לעשות בדיקה זאת למי שעומד בפני גסטרוסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה
ד"ר יעקב מאור25/04/2009ניתן לבדוק נוכחות הליקובקטר בביופסיה תוך גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף נחושת בגוףדפנה24/04/2009
שלום רב.
בתוצאות בדיקת שתן באיסוף של 24 שעות נמצא כי הגוף צובר נחושת ולא מוציא אותה החוצה האם ממיצא זה מעיד בהכרח על מחלת וילסון או שישנם עוד גורמים שיכולים לגרום להיצתברות של נחושת בגוף??
חודה רבה
חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחושת
ד"ר יעקב מאור24/04/2009רמת נחושת נמוכה באיסוף שתן אינה מעידה על צבירתה בגוף ואינה תומכת במחלתוילסון. גם אם הרמה בשתן גבוהה עדיין אין די בכך לקבוע את האבחנה והיא נעשת על-פי מספר פרמטרים תסמיניים ומעבדתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- (ALT(GPTאילנה23/04/2009
אני בת 36.6 לא מעשנת כלל, לא שותה אלכוהול (אפילו בירה). עשיתי בדיקות דם ויצא לי ש ALT (GPT) גבוה מהנדרש, 79.54. מה זה אומר? TSH תקין. בזמן האחרון אני מרגישה שעליתי במשקל. האם זה השפעת תפקוד הכבד? אני מרגישה כאבים בצד ימין. אין לי כיס מרה. מה אני צריכה לעשות ולמי לפנות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT
ד"ר יעקב מאור24/04/2009עלית ALT יכולה לנבוע מגורמים שונים חלקם חולפים. יתכן כי אצלך העליה נובעת מעליה במשקל. בכל מקרה יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק גם במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהאנונימית23/04/2009
שלום
לאחרונה יש לי טעם מר בפה,אני אף מרגישה לפעמים עליה של מיצי הקיבה לפה...
אני לא סובלת מצרבות ...צבע השתן שלי צהוב כהה והוא עמום...האם יש סיבה לדאגה?,מה ניתן להסיק מכך ?
אני ירדתי במשקל אבל לא בצורה דרסטית פשוט לאחרונה אין לי כלכך תיאבון...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר
ד"ר יעקב מאור24/04/2009טעם מר בפה יכול לנבוע מהחזר חומצה מהקיבה לושט אך גם מסיבות אחרות כגון נטילת תרופות מסוימות, חוסר בויטמינים וכדומה. תוכלי להועץ ברופא המשפחה ובמומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהאייל23/04/2009
אני בן 43 ומבצע בדיקות קולונסקופיה אחת ל - 5 שנים החל מגיל 35 עקב סיפור משפחתי (אבי חלה בסרטן מעי גס) בדיקת הקולונסקופיה האחרונה שביצעתי בשנת 2006 היתה תקינה. שאלתי היא האם יש צורך לאור האמור לעיל לבצע את הבדיקה הנ"ל בתדירות גבוהה יותר ( למשל אחת לשנתיים) .אציין גם שאני סובל מזה כשלשה שבועות מכאב בטן תחתונה בצד ימין שאינו חזק אך מטריד וללא תופעות נוספות הקשורות למערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד"ר יעקב מאור24/04/2009ההמלצה לתדירות הבדיקה צריכה לנבוע מהממצאים בבדיקה הקודמת ומהתפתחות תסמינים למשל כאב הבטן המתואר. שיקולים עדינים יותר כוללים הגיל בו חלה בן המשפחה כאשר נידרשת תדירות גבוהה יותר אם חלה מתחת לגיל 50. בכל מקרה רצוי יעוץ גנטי על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה המומחה לתחום. באם בן המשפחה שחלה בחיים וניתן לקחת ממנו דגימות דם לבדיקה גנטית הרי אם תמצא הפרעה כזו תוכל להבדק גם אתה ולפי התשובה תדע באם אתה באמת בסיכון מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריזורח23/04/2009
היכן בקופות החולים מתבצעת בדיקת הנשיפה לנוכחות החיידק הנ"ל והאם ניתן לקבל הפניה מרופא המשפחה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי
ד"ר יעקב מאור24/04/2009הבדיקה מבוצעת בסיניפים רבים בקופות השונות וניתן לקבל הפניה לבדיקה זו מרופאי המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Cדן23/04/2009
שלום!
מדובר באישה מבוגרת בת 68 חולה בהפטיטיס C שנים רבות.
רציתי לדעת כמה זמן עשוי לעבור בין הצטלקות של הכבד בדרגה שלוש ועד דרגה ארבע(לפי בדיקת פיברוס) ומה משמעות הדרגה הרביעית?
איזה טיפול ניתן להציע לחולה במצב זה בהתחשב בגיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור23/04/2009שלב 3 ו- 4 של ההצטלקות-פיברוזיס קרובים מאוד ולעיתים לא רחוקות הפתולוג הבוחן את הביופסיה מתקשה להבדיל בדיוק בין שני השלבים ומציין שלב 3-4. שלב 4 מכונה גם צירוזיס וחולים בשלב זה זקוקים להתייחסות נירחבת של אספקטים שונים של מחלת כבד כגון, התפתחות דליות (ורידים מורחבים) בושט ועוד. באנשים עם שלב 3 או 4 ניתן לטפל בשילוב של פאגאינטרפרון וריבוירין (גם בגיל 68), בתנאי שמחלתם בקומפנסציה (אין סיבוכי מחלת כבד). בכל מקרה ההערכה דורשת יעוץ עם מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת C
דן23/04/2009תודה רבה, עזרת לי מאוד...
רוב הרופאים שהתייעצתי איתם לא היו אופטימיים והחליטו שבגילה ה"מופלג" לא ניתן לעשות דבר ושהיא לא תחזיק מעמד בגלל תופעות הלוואי הקשות של הטיפול....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור24/04/2009ההצלחה במקרים אלה תלויה בכך שתהיה במעקב מומחה למחלות כבד שמוכן להקדיש עצמו לטיפול כולל תופעות הלוואי המלוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת C
דן24/04/2009האם יש דרך לטפל גם בהצטלקות הכבד או שזה הוא מצב בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטלקות
ד"ר יעקב מאור25/04/2009הצלחה טיפולית בהפטיטיס C משפרת בשכיחות גבוהה גם את הצלקת - פיברוזיס. כיום לא נימצא תכשיר יעיל לטיפול בפיברוזיס כבדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסריוןעזאת22/04/2009
ד"ר שלום
אני גבר בן 48 בדרך כלל בריאות טובה. אני עשיתי שני פעמים גסטרוסקופיה שהעידו על גסטריטיס קלה. זה כמה חודשים ואני סובל מכאבים עזים בצד ימין של הבטן, מרגיש את זה בכיבה. עשיתי כל הבדיקות (חיידק, US בטן, דם) הכל הייה תקין. עשיתי אתמול הדמייה לכיבה ובממצא רשום, כיבה תקינה, ושט תקינה אבל דיפורמציה קלה בראש התרסריון: אין עדות לכיב פעיל.
אני לא רגוע עד שאלך לרופא הגסטרו. נא את תגובתך. האם זה רציני או מה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסריון
ד''ר יעקב מאור23/04/2009באם הגסטרוסקופיה אכן תקינה ובוצעה רק לאחרונה בתנאים טובים קשה להניח שהממצא בתרסריון בצילום אכן מתאים לכיב לא פעיל. בכל מקרה הממצא אינו מסביר את הכאב. עליך להגיע ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה ולהערכתי אתה זקוק לבדיקת CT של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך תופס מקום בכבדשושנה22/04/2009
בבדיקת סי טילאחר הזרקת חומר ניגוד.באונה הימנית של הכבד הודגם תהליך מעורב היפואיזודנסי בגודל 5 סמ ,בעל גבולות לובולריים הבולט מחוץ לגבולות הכבד אל הזרוע הלטרלית של האדרנל הימני. מצב לאחר כריתת כיס מרה עם קליפסים ניתוחיים בשער הכבד והרחבה בולטת של הכולודוקס לכל אורכו. הרחבה מינימלית של דרכי מרה תוך כבדיות. כל היתר תקין טחול לבלב אדנרל שמאל כליות הפרשות בלוטות לימפה שלפוחית ורחם. אנא הבהרות למה הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך תופס מקום בכבד
ד''ר יעקב מאור22/04/2009ה- CT מראה ממצא גידולי שלא ברור טיבו בכבד. הרחבת דרכי מרה שיכולה להיות באופן רגיל לאחר כריתת כיס-מרה או להגרם מחסימה בדרכי המרה.
יש צורך ביעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה העוסק במחלות כבד כדי לרכז את פרטי המקרה: התסמינים, בדיקות המעבדה, ביצוע רויזיה של ממצאי ה- CT עם רנטגנולוג והתוית תוכנית לבירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך תופס מקום בכבד
שושנה22/04/2009דר מאור הנכבד, תודה על ההענות המהירה. ההתחלה כאבים ברום הבטן הפניה לאולטראסאונד ממצא ציסטה בכבד היתר בסדר.הפניה לבדיקות דם ומיפוי כבד תקינים. קיבלתי הצעתך אך האם יש מה להאיר נוסף למה שהמלצת. מודה מראש. שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
שושנה22/04/2009עברתי גם גסטרוסקופיה היתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד''ר יעקב מאור22/04/2009כל הערה נוספת תהיה בלתי מבוססת וכמובן שאין תחליף ליעוץ פרטני במקרה מורכב כשלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)