מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף - שאלה לגבי אנטיביוטיקהאיתי09/04/2009
שלום ד"ר,
אני סובל מכאבים זה שנה במערכת העיכול ולאחר כל הבדיקות האפשריות שעשיתי ושלא נמצא כלום למעט בקע סרעפתי הוחלט לעשות נסיון עם אנטיביוטיקה.
רופא המשפחה שלךי בחופש ולכן אני מפנה אלייך את השאלה:
זה לא מינון גבוהה מידיי לקחת ZINAT - אנטיביוטיקה 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים לניסיון לטיפול בזיהום אפשרי במערכת העיכול/שתן/חזה שלא ממש נראה כרגע בבדיקות דם למעט IgG גבוה קרוב ל - 2000 (הגבול העליון זה 1600)?
לא יודע..הצצתי בהתוויה ורשום מקסימום ביום 250 מ"ג...או שלא הבנתי נכון.
זה מה שהרופא משפחה רשם לי כחלופה לי ציפרדקס 500 מ"ג פעם ביום שלא מתאימה לי בגלל שיש לי חסר ב - G6PD.
אבל נראה לי שעלייה מ - 500 מכדור ציפפרדקס ל - 1000 מ"ג זינת ביום זה קצת לא סביר, לא?
בינתיים אני ממשיך..מקווה שהתועלת תהיה גדולה מהנזק האפשרי - שהרי מדובר רק בנסיון לטפל בבעיה שלא יודעים מה מקורה כרגע.
תודה על התייחסותך הרצינית...
חג שמח לך ולבני ביתך,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק10/04/2009אני לא מבין התויה לנטילת אנטיביוטיקה . המינון מינון מקובל ולדעתי G6PD אינה התוית נגד.
דרוש בירור. לרוב שיש תלונות רבות ללא ממצאים בבירור מקיף מדובר על תסמונת המעי הרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמיכל09/04/2009
שלום ד"ר
מזה שלושה שבועות אני סובלת מכאבי בטן באזור הטבור כשעה וחצי- שעתיים לאחר האוכל. אין לי שלשולים. לפני כשלושה שבועות היו לי שלשולים וקצת עצירויות בין לבין. כרגע היציאות קצת קשות. אני בנוסף לוקחת חיידקים פרוביוטים בוקר וערב כשבועיים אל זה לא מקל. ניסיתי גם קל-בטן ופפאברין אך גם אלו לא עזרו.
אני סובלת מכאבי הבטן מאד. איך אני יכולה להקל? מה עלי לעשות?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק10/04/2009אני לא יכול לתת אבחנה כך דרך הפורום. יתכן אבל מעי רגיז. יותר מצורך לתרוםות יש מקום לאחבלון ואני מציע להפנות לרואפ המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורClickRisk09/04/2009
נשלחתי לבדיקת נשיפה לאיתור הליקובקטור פילורי,
ומכיוון שבד"כ כל המשפחה נדבקת, גם אישתי (בת 28, בריאה) שבהריון נשלחה איתי, ואכן התשובה חיובית.
1. ללא קשר להריון, אישתי כלל לא מגלה סיפטומים, והיא נשלחה רק בגללי,
האם נהוג לטפל גם במי שנמצא חיובי, אבל לא מגלה סימפטומים ?
2. כאשר מכניסים את ההריון למשוואה, האם הטיפול (בד"כ מספר אנטיביוטיקות ונוגדי חומצה)
בטוח לחלוטין לביצוע הריון ?
3. מכיוון שהחיידק הנ"ל מאוד נפוץ, ולא מסוכן (בטח לא בגילאים צעירים, ובטח לא אצל מי שלא מגלה סימפטומים),
האם יש סיבה שלא להמתין לטיפול עד לאחר ההריון ? (לדוגמא, אולי החיידק בעצמו קיומו מזיק דווקא לנשים בהריון ?)
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק10/04/2009יש הסכמה על מספר מצבים (כגון אולכוס)שצריך לטפל בHP וגם מקובל לטפל אם יש תשובה חיובית.
אך יש לזכור שעד 50% של האוכלוסיה יש HP.
אנני חושב שיש מקום לטפל באשה בהריון ללא סימפטומים- ואני לא הייתי בודק אותה עבור זה.
בדרך כלל מקבלים החיידק בתור ילדים לא בגיל מבוגר.
אנני מכיר השפעה של החיידק על הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה ושלשולסיגל08/04/2009
אני בת 40
לפני כחודש היה לי שלשול שנמשך ימים רבים ונפסק . הרופא חשד שזה וירלי.
לפניי כשבוע שוב שלשול, בחילה וגרפסים. כרגע השלשול נפסק ונותרה בחילה.
מרגישה נפיחות בבטן חוסר תיאבון וירידה במשקל.
יש לציין שאני במתח רב בגלל בעייה של בן משפחה והכל החל מיד עם הופעת הבעייה .
רופא המשפחה המליץ לערוך קולונוסקופיה
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר סטיבן מלניק08/04/2009נשמע לי שיש לך מעי רגיז בעיקבות התח. אך זו אבחנה על ידי שלילה וכדי לעבור קולונוסקופיה על מנת לבדוק שאין מחלה אחרת במעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה אכינוקוקליתציון גנון07/04/2009
שלום,שמי ציון בן 25 ,
כבר 3 חודשים שאני סובל מכאבים באיזור הבטן העליונה ותחתונה בצד ימין ,והיום קיבלתי את תוצאות ה C.T :
בגבולו הלטראלי של הכבד,מתחת לסרעפת,מודגם ממצא ציסטי בממדים 9.5X9X11 ס"מ בעל דופן סדירה ועדינה,ללא הסתידויות או מחיצות,לטראלית לגבולו של ממצא זה מודגמים מספר ממצאים ציסטיים המסודרים בהיקפו קדמית ואחורית לו ,ייתכן לאחר דליפה של נוזל אל חלל התת קופסיתי או התת סרעפתי.הממצא נראה כמפסק את חלקי האונה הימנית קדמית האחורית לו.ואת הענף הקדמי האחורי של וריד השער הימני ויתכן שכולו תת קופסתי.
בסיכום :ממצא בהיקף הכבד,עם כמות קטנה של נוזל בחלל הקופסתי וכמות קטנה של נוזל באגן.
האבחנה המבדלת כוללת ציסטה אכינוקוקלית ,ציסטה אמביאלית.
ניתן להשלים את הבירור ע"י בירור סרולוגי. פרט לכך ללא ממצא פתולוגי.
אשמח לקבל את דעתך בנושא זה,
תודה ציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009יש ציסטה בהדמיה אך לא ברור איזה. בדיקת נוגדנים יכולה לתת מענה וזה יעזור עם טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד שער הכבדמולי07/04/2009
שלום רב
הנני בשבוע 21 להריון כשלפני יומיים עברתי סקירת מערכות מוקדמת חוזרת אצל אחד הפרופ' המומחים בתחומו. הממצאים הינם מדאיגים למדי והם להלן: מבחינת ורידי הכבד זוהו תקינים הוריד הטבורי במהלכו בתוך הבטן פונה ימינה ומזין את האונה הימנית של הכבד. הוריד הפורטלי השמאלי הודגם בחלקו בלבד. זרימות הדם בוריד הטבורי מתאימות לזרימות דוקטליות, וריד נבוב תחתון תקין. לסיכום - חוסר חלקי בוריד השער השמאלי.
מספר נושאים לבירור:
1. מהן ההשפעות ארוכות הטווח עד הילוד במקרה כזה (שנלמדו עד היום)?
2. האם יתכן שוואריינט זה הועבר לעובר באופן גנטי?
3. האם יש קשר בין ממצא זה לעובדה שהעובר הושג לאחר טיפולי IVF ICSI?
מאוד אודה לתשובתך בהקדם על מנת שאבין יותר לעומק במה דברים אמורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןריד
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009אני לא מומחה במחלות כבד של ילדים ומציע להפנות לרופא גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול להפטיטיס סיאורלי07/04/2009
שלום רב,
רציתי לדעת לגבי ציפיות לטיפולים חדשים להפטיטיס סי, שמעתי בעוד כשנה אמור לצאת טיפול חדש.
מה משמעותו ויתרונות ביחס לקיים היום?
קראתי על ChronVac-C,
האם זה טיפול שאמור להגיע בקרוב לארץ?
תודה,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009יש טיפולים חדשים בדרך אך בינתיים רק במחקרים ובשילוב עם הטיפול המקובל. הטיפול ב cronovac מאוד מוקדם במחקר ויקח הרבה זמן אם בכלל זה יגיע לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול להפטיטיס סי
אורלי08/04/2009מה עושים במקרה שבן אדם לא מגיב לטיפול המקובל? מה האלטרנטיבה לבן אדם כזה? איך אהו אמור לעקוב אחרי התקדמות הפיברוזיס, או אולי לנסות לאצור התקדמותו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCV
ד''ר סטיבן מלניק08/04/2009בדרך כלל לאנשים עם תגובה חלקית יש הקטנה של קצב ההץקדמות של המחלה וגם שיפור בפטולוגיה.
נכון להיום למשהו שלא הגיב אים טיפול אחר למעט טיפול חוזר זה בסל עם סיכוי תגובה של 30%.
ניתן להעריך המחלה בבדיקה של רופא וגם פיברוטסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אנטביוטיקהליאת07/04/2009
שלום, עקב דלקת בקיבה קיבלתי אומפרה חודש ימים. אתמול קיבלתי מהרופא שלי אנטביוטיקה פן רפא 500 ממשפחת הפנצלין כנגד דלקת בגרון האם מותר לשלב בן התרופות או להפסיק את האומפרה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009אין בעיה לשלב אומפרה עם אנטיביוטיקה. זה גם טיפול מקובל נגד החיידק הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדשרונה07/04/2009
הבת שלי אובחנה כחולת f.m.f ולוקחת כדורי כולכיצין מזה חצי שנה, בדיקות הדם האחרונות הראו ש got- ast 45.3 ו gpt-alt 52.3 , האם יש קשר למחלה ולכדורים שהיא לוקחת, על איזה בעיות זה יכול להצביע ואיכ מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009אין קשר לFMF לדעתי.
יש מקום לבירור ולהפנות לרופא כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקודי כבדירון06/04/2009
שלום
בחצי שנה האחרונה אני סובל מבעיות וכאבים בבטן העליונה - דקירות, נפיחות שלא עוברת, רגישות לאוכל וצרבות חוזרות. לאחר בדיקות מצאו כי אני רגיש ללקטוז 72% והרופאה המטפלת הורתה לי לא להתקרב למוצרים הנ"ל.
בנוסף, הבחנתי בעלייה רצינית במשקלי כ-20 ק"ג בתוך חצי שנה. אני לא אוכל מתוקים, לא משתולל מבחינת האוכל.
לאחר סדרה של בדיקות דם שעשיתי בחצי השנה האחרונה, אלו הראו כי רמת הטריגליצרידים שלי גבוהה מאוד 315, ALT GPT היה גם כן גבוה מאוד 57.30 ומחוץ לטווח משמעותית, כולסטרול LDL 210 גם היה בשמיים, MONOCYTES גם גבוה מאוד 9.5%, כולסטרול רגיל 274.
נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ובה הבודקת אמרה כי הכבד שלי שומני מאוד והבטן שלי מלאה גזים ושאני צריך דיאטה. התחלתי דיאטה לפני 3 חודשים אולם זה לא משנה שום דבר מבחינת משקלי. אני עושה פעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע, אני לא מעשן, ולא שותה אלכוהול בכלל.
לאחר מכן, שלחו אותי לבדיקת קולונוסקופיה ארוכה, הרופאה אמרה שהכל תקין.
בעבר הייתי חולה בצהבת B ולטענת רופא המשפחה שלי דאז הבראתי לאחר לקיחת אנטיביוטיקה.
נתנו לי מלא כדורים לקחת, בהתחלה לקחתי XENICAL שלא עזר בכלל (לטענת רופאת הגסטרו התרופה לא מועילה במקרה שלי), OMEPRADEX 40MG, COLOTAL .
אף חד מהכדורים לא שינו או שיפרו את המצב.
אני במצב כיום שהבטן שלי הרבה פעמים כואבת או נפוחה, אני לא שותה מוצרי חלב, אוכל ירקות ובשר נטול שומן, אוכל ללא שמן, ועדיין כל הנ"ל לא משנה את מצבי.
גובהי 173 משקלי היום 90 ק"ג
לפי מה שקראתי באינטרנט, כל התוצאות והאבחנות מעידות על איזושהיא מחלת כבד או בעייה בתפקוד כבד, משהו שהרופאים שטיפלו בי עד היום טוענים שזה לא נכון.
מה מלצתך ? חוו"ד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009הבעיה בכבד יכולה להיות כבד שומני אך צריך לבדוק HBV DNA - כמות הנגיף בדם. אם גבוה יש לחשוד על דלקת בכבד מסוגB.
לא ברור לי למה לא יורדים במשקל ורצוי להבדק אצל דיאטנית. העודף משקל יכול להחמיר צרבת ויש צורך להוכיח זאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהליקובקטר פילורידני06/04/2009
שלום
איזה טיפול מקובל לתת כשיש רגישות לפניצילין
אני קיבלתי טיפול בדוקסילין 100 פעמיים ביום ביחד עם קארין 500 פעמיים ביום ולא מצאתי שום מידע לגבי זה באינטרנט ואומפרדקס רק פעם ביום (לפי מה שאני מבין זה גם אמור להיות פעמיים)
ולא מצעתי שום מידע לגבי דוקסילין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק06/04/2009בדרך כלל tetracycline במקום doxyline וחא שילוב עם kalrin. אבל תעשה בדיקה ולראות אם החיידק נעלם (שבועיים לאחר שמפסיקים omepradex).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקסילין
דני08/04/2009אז בעצם דוקסילין בכלל לא אמורים לתת להליקובטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקסילין
ד''ר סטיבן מלניק08/04/2009נותנים לעתים טטראסיקלין שהוא דומה אך לא מכיר שילוב כולל דוקסילין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו קפסולהמיכל05/04/2009
שלום רב,
עברתי בדיקת וידאו קפסולה לפני כחמישה ימים ועדיין איני רואה יציאה של הקפסולה דרך הצואה.
מה עליי לעשות? חוששת שהקפסולה תקועה.
האם ניתן לבדוק זאת בעזרת אולטרסאונד? וכיצד ניתן להוציא את הקפסולה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפסולה
ד''ר סטיבן מלניק05/04/2009הרבה פעמים לא רואים שהקפסולה עברה. אם אין סימנים של חסימה כמו כאבי בטן והקאות סביר להניח שעבר. בצילום בטן פשוט ניתן לזהות הקפסוה אומנם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן?רבקה04/04/2009
אובחנה דלקת בושט. אני מטופלת.
דלקת בושט יכולה להימשך 3 שבועות? (קשה לי לאכול בין היתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן?
ד''ר יעקב מאור04/04/2009בטיפול בבולמי חומצה מסוג הלוסק, לנטון ודומיהם במינון כפול במשך 4-8 שבועות יש ריפוי של מרבית המקרים של דלקת ושט הניגרמות מרפלוקס של חומצה. באם מצבך אינו משתפר עליך לפנות לגסטרואנטרולוג ולשקול גסטרוסקופיה חוזרת עם ביופסיות מאיזור הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות השאלה הקודמת של רבקה
רבקה05/04/2009שלום.
בעקבות השאלה הקודמת של רבקה:
אני מטופלת בקונטרלוק 40 מ"ג ליום בגלל רפלוקס ודלקת קשה בושט.
הדלקת הקשה נגרמה לי עקב שימוש שבועיים בדוקסילין, בעקבות טיפול בברונכיטיס עם איפיון אסמטי ׁׁופנימוניה.
מעבר לכך, במשך השנה הגעתי 3 פעמים לבית חולים בשל התקפים עוויתיים ברום הבטן כשגסטרואנטרולוג בכיר מייחס זאת, להגנה בלתי מספקת על רירית הקיבה בטיפול של לוסק.
ההמלצה עתה: טיפול בקונטרולוק, שאכן, התחיל להועיל.
במשך שבועיים וחצי הקאתי ולא יכולתי לאכול כלום מלבד לבן, גבינה וכו'.
ועתה נותרו בחילות, וחוסר יכולת לאכול מזון מוצק, אך אני רואה מגמת שיפור הדרגתית ואיטית. כמו כן, יש לי רפלוקס, ואני בלילה, זקוקה לישיבה ומתקשה לשכב ישר במיטה.
דבר נוסף: חולשה וסחרחורת בעת פעולות די פשוטות, שנעלמים, כשאני במנוחה.
(יתכן שזה נעוץ בברונכיטיס והפנימוניה הקשה שהייתה לי, ושבעטייה אושפזתי עד השבוע הרביעי בבית חולים).
2 שאלות לי אליך:
א. מאחר ונאמר לי, שהדוקסלוק ניתן בדר"כ לטווח של כחודשיים, ואין המלצה לשימוש בו לטווח ארוך (למרות שהגסטרואנטרולוג הבכיר טוען, שאני כן צריכה אותו לטווח ארוך)
כמה זמן בערך אני יכולה לקחת אותו ללא התלבטות?
ב. חלק (אמנם קטן...) מהחברים שלי, גורמים לי לתחושה מאד בלתי נעימה, כאשר הם טוענים, שאני יותר מדי זמן מתלוננת על הבחילות והרגשה רעה, ומנסים לייחס את זה אולי לגורם פסיכולוגי ולא פיסי.
בעבר, עברתי ניתוחים ואישפוזים, שקיצרתי את ימי המחלה וחזרתי מוקדם יותר לעבודה, ואינני נחשבת למי ששוקעת במצב רוח רע ממחלות, אלא מתמודדת היטב למרות הסבל.
והפעם, - שבועיים וחצי אני עם בחילות והרגשה רעה, וחוסר יכולת לאכול מוצקים (מזון מעוך זה בסדר) וחשה אכזבה רבה, בשל הניסיון לייחס לכך גורם נפשי ולא פיסי.
אני סבורה, שהתשובה שלך לפונה הקודמת, שהדלקת בושט יכולה להימשך אפילו עד 8 שבועות - נותנת בידי לפחות את הלגיטימציה,להראות זאת לחברי, שסבורים, שלא יתכן, שזה לוקח שבועיים ויותר.
זה מאד מאכזב, שאתה חש בחילות, חולשה, לא ישן בלילה בגלל שצריך לשבת גבוה, וחבריך בעצם, חושבים שזה פסיכולוגי.
אגב, אני משתמשת גם בפלביקס ואספירין. ועד האישפוז, נטלתי לוסק 20 מ"ג ביום.
אני מאד מצפה לתשובה ממך.
(לפני חודשיים - בגלל ההתקפים החוזרים של עוויתות ברום הבטן -עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שהביופסיותהיו תקינים מלבד נושא הרפלוקס. - ובאשפוז הזה, לאחר הופעת הדלקת בושט עברתי CT בטן וUS שהיו תקינים.
מאחלת לך, חג פסח שמח...
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר יעקב מאור05/04/2009אני שמח שהבירור שלך תקין ואני מקווה שעם הטיפול בקונטרלוק ומעט סבלנות תרגישי טוב עד לאחר חג הפסח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטוריעל03/04/2009
שלום,
אני בת 32. יש לי בקע סרעפתי מולד. בצילום ושט קיבה ותריסריון שעשיתי לאחרונה הסתבר שהוא לא גדול(למרות שהרופא היה בטוח שהוא כבר יהיה ענקי לאחר עלייה במשקל), אבל אני לוקחת מינון מקסימלי של קונטרולוק (3 כדורים של 40 מ"ג ביום) ועדיין יש לי תסמינים של גרעפסים, והרגשה כאילו שתקוע לי משהו בושט.
העניין הוא שלא נמצא שיש לי רפלוקס פעיל ב 2 בדיקות הלחצים של הושט(כולל ה 24 שעות).
לפני 5 שנים התגלה אצלי בגסטרוסקופיה שעשיתי הליקובקטור, ולקחתי את הטיפול המשולש.
העניין הוא שלא יכלתי לחזור ולבדוק אם הוא נכחד כי אני לא יכולה להפסיק יום אחד עם הקונטרולוק ובטח שלא 4 ימים כדי לעשות את בדיקת הנשיפה.
בבדיקת הגסטרוסקופיה שעשו לי היתה לי בעיה עם נשימה(אני אסמתית) ואחר כך נשארתי בהשגחה ארוכה.
אני מאוד חוששת לעשות שוב את הגסטרוסקופיה, מה גם שהאסתמה שלי החמירה מאז, אבל מצד שני, אני ממש חייבת לגלות האם התסמינים שיש לי הם בכלל בגלל ההליקובקטור שלא נכחד.
רציתי בבקשה לברר: מה יכול לקרות אם אקח בלי בדיקה את כל הטיפול המשלוש עם האנטיביוטיקה ובעצם אין לי את החיידק כבר? האם זה יכול לעשות נזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור03/04/2009אין קשר בין נוכחות זיהום בהליקובקטר (הקיים בחמישים אחוז מהאוכלוסיה) לבין בקע סרעפתי, רפלוקס, גרפסים וכדומה. ההליקובקטר עלול לגרום כיבים בקיבה ובתרסריון ובאופן נדיר מאוד סוגי גידול מסוימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור ?אבי03/04/2009
שלום רב דר
אחרי כאבים חזקים מעל המותניים עשיתי בדיקת c.t .
ותשבה בסיכום היא.
חסירים פרטים אנמנסטיים ושאלה לרדיולוג.
איזור בכבד היכול להתאים לכבד שומני אך יש לשקול השלמת בירור ע"י
בדיקת איזוטופים או c.t עם הזרקת חומר ניגוד.
-טחול מוגדל.
-אבן בכליה ימנית , ללא הידרונפרוזיס.
יש לציין שאני מטופל ע"י החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום להתרקנות של השתן , וזה נגרם לי אחרי נפילה מ3 מטר על הגב והופיעו דיסקים בגב תחתון.
והאם יש קשר לשני הדברים האלה לבעיות הגב והשתן שלי.
ומודה על כול עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר יעקב מאור03/04/2009אינני בטוח לגורם לכאבים שלך. כבד שומני עשוי לגרום הרגשת אי-נוחות קלה אך לרוב אינו גורם לכאב. אבנים בכליה כמובן עלולות לגרום כאב אך הן ממוקמות אצלך רק בכליה אחת. טחול מוגדל יכול לגרום כאב רק באם הוא גדול מאוד. יתכן שהכאב אצלך נובע מעצירות שיכולה גם היא להגרם בנפגעי גב. מבין הממצאים ב- CT רק המצאות אבני כליה עשויה להיות קשורה לפגיעה בג עם הפרעה במתן שתן. יש צורך לברר את הסיבה להגדלת הטחול באופן נפרד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)