פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבאים בבטן העליונה במשך 4 חודשים
    ארז
    17/05/2009

שלום
    אישתי סובלת מכאבים בבטן העליונה ( גם בנגיעה)מזה כ- 4 חודשים ומשלשלולים לסירוגין. היא לא מקיאה,אין לה חום או שיעול.
    הינו כמה וכמה פעמים אצל רופא גאסטרו בשם קרלוס סימון. הוא נתן לה כדורים בשם לגטון ואמר לה שהבעיה שלה זה כנראה בשסתום ושעליה לקחת את הכדורים הללו באופן קבוע. בהתחלה זה עזר אבל אחרי כמה שבועות חזרו לה הכאבים בבטן העליונה. בנוסף בשבועיים האחרונים היא סובלת מפטרייה באיבר המין וסובלת מתחושת צריבה. הגניקולוג נתן לה כדורים למשך שישה ימיםאך גם אחרי שישה ימים תחושת הצריבה לא פסקה.
    בתחילה עשינו בדיקת הליקובקטר ויצא שלילי.
    עשינו בדיקות דם איזה 4-5 פעמים שיצאו תקינות
    עשינו בדיקת צואה כמה וכמה פעמים- רופא המשפחה אמר שיש קנדידט אבל רופא המומחה- דר קרלוס סימון שלל בעיה זו.
    עשינו בדיקות לרגישות ללקטוז- באחת מהן יצא 38 שזה מעל ל-20 כאשר רשום בטופס שמעל ל 20 זה תקין.
    רופא המשפחה אמר שזה בסדר אבל ללכת לרופא מומחה.עוד לא היינו אצל הרופא מומחה. בכל מקרה אישתי לא אכלה מוצרי חלב בשלושה ימים אחרונים אך עדיין סבלה מכאבי בטן,שלשולים ותחושת צריבה באיבר המין.
    באופן כללי אישתי בריאה.
    אישתי ממש מיואשת כי לא משנה מה שעשתה היא סובלת

אשמח אם א:תוכל להמליץ על רופא טוב שיכול לעזור לה. היא בקופת חולים מאוחדת אבל לא אכפת לנו ללכת לרופא פרטי.
    ב: אולי תוכל לאבחן מה הבעיה או מה סוגי הבדיקות שעלינו לדרוש מהקופה לעשות לה-כי עד לרגע זה לא ממש עזרו לה ובכל פעם שביקשנו בדיקות יסודיות יותר מהרופא קרלוס סימון הוא אמר שאין צורך.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך לכאבים בבטן העליונה 4 חודשים

ארז
    17/05/2009

שכחתי לציין שאישתי באמצא שנות ה 20 לחייה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2009

אנני חושב שיש קשר בן הבעיה הגינוקולוגית לבין כאבי הטן. יתכן אבל סוג של מעי רגיז שלעתים מערב שרירי האגן. לא ניתן לאבחן מחלה כל שהיא כעת.
    יש צורך לבדוק גסטורסקופיה אם אינה מגיבה לטיפול.
    אנני חושב שיש קשר ללקטוז.
    הכתובת לדעתי רופא גסטרו אך קשה לי לתת המלצה מסוימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B
    ורדית
    17/05/2009

שלום
    האם הפטיטיס B של חולה כרוני יכולה להפוך לC?
    האם מתן חיסון נגד סרטן צואר הרחם בשם גרדסיל יכולה להשפיע\להוריד את רמת הנוגדנים בגוף לאחר שעשיתי 3 חיסונים נגד הפטיטיס B?
    שאלה נוספת, אני עומדת להתחתן עם חולה הפטיטיס B, היינו במגע מיני אני בתולה קיימנו יחסים ללא חדירה האם אני נחשפת לאיזושהי סכנה מפני הדבקות במחלה או במחלה כלשהי למרות שלא הייתה חדירה?
    כל כמה זמן אני צריכה לבדוק את רמת הנוגדנים שלי היות ואני ממסדת איתו קשר לחתונה יש לציין שאני מחוסנת ופיתחתי כייל נוגדנים 1:10
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס B

הוספת תגובה

• המשך

ורדית
    17/05/2009

שאלה נוספת היא: חבר שלי מטופל אצל פרופסור שמטפל בו ,האם בעקבות בדיקות דם שחברי עובר כל חודשיים ומטופל אצל אותו פרופסור ניתן לבדוק ולראות דרך אותם בדיקות דם גם בדיקת איידס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2009

הפטיטיס B נמצאה בנוזלי גוף ולכן יכול לעבור למישהו ללא חדירה.
    אם יש לך רמת נוגדנים מכל 10 אז את מוגנת- אך בדרל כלל זה הרבה מעל 10. תבדקי עם הרופא שלך.
    אין קשר לחיסונים אחרים.
    לבדחקת HIV יש לקחת בדיקה אחרת לאחר קבלת רשות מהחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס c
    שני
    17/05/2009

שלום, ד"ר יעקוב מאור.
    לצערי, התגלו אצלי הפטיטיס c. אני שייכת לביטוח מושלם של כללית.
    כשבאתי לבית מרקחת עם מרשם של רופא לקניית פאג-אינטרפרון וריבא-וירין (RIBAVIRIN) היבנתי שזה עולה בסביבות 1500 ש"ח לחודש(כל חודש)! אני בת 25, סטודנטיט, כמובן שאין לי סכומים כאלו כל חודש לתרופות. האם יש איזה שהיא דרך להסיג את התרופות האלו? איך ואיפה?
    אשמך מאוד לתשובתך.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס c

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד''ר יעקב מאור
    17/05/2009

הסכום המירבי שאת אמורה לשלם הינו תקרת הסכום לטיפול בתרופות כרוניות שמגיע מקסימום ל- 250 ש"ח. את אמורה לקבל אישור מהרופא שרשם לך את הטיפול שמדובר בטיפול כרוני. בהצלחה ורפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.... אחרי בדיקת גסטרו כול
    אורית
    14/05/2009

קיבה: הקיבה נסרקה ובוצע תרגיל היפוך. שני פוליפים בפונדום עד 5 מ"מ בקוטר- נכרת הגדול מתוכם. רירית מעט
    היפרמית באנטרום. נלקח תבחין אוריאז.
    בצל תריסריון עם מראה דמוי אבני מרצפת. חלק שני של תריסירון עם מיעוט וילי ויתכן התחלת צליאק ?( בסימן שאלה)
    יש לציין שאני אשה בת 45 חולת סכרת ממוצעת (170) והתגלתה אצלי אנמיה(7) לאחרונה מחוסר ברזל.
    רק לאחרונה התחלתי לקחת גלובן לסכרת וברזל לאנמיה.
    אני לא סובלת משום כאבים לא בבטן ולא בגב...והיציאות רגילות. :)
    אם משהו רק יכול להסביר לי מה הולך איתי או לפחות ליעץ לי אשמח מאוד כי אני מתה מפחד לחכות לתשובות.
    תודה רבה מראש.
    נ.ב
    מפחדת נורא מהנושא של ה-"ממאירים"

הוספת תגובה

• פוליפים בקיבה

ד''ר יעקב מאור
    15/05/2009

הרוב המוחלט של הפוליפים בקיבה ומיוחד בגודל פחות מ- 1 ס"מ אינם ממאירים. פוליפים בקיבה מתפתחים לרוב בגלל הפרעה ביצור חומצה בקיבה - מצב המכונה גסטריטיס אטרופית שיכול לגרום לאנמיה מחוסר ברזל (אם כי נדיר בערכי המוגלובין כה נמוכים). יש צורך להשלים בירור של מערכת העיכול ויעוץ גניקולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער באיזור העליון של הראש.
    אלינור מור
    14/05/2009

שלום למי שאמור לענות לי על השאלה. מצאו אצלי בחודש פברואר השנה קוליטיס במצב קשה.הייתי מאושפזת בבית חולים מאיר כפר סבא.קיבלתי תקופה של חודשיים קורטיזון בהתחלה במינון גבוהה ולאחר שחל שיפור כל שבוע ירדתי 5 מלגרם.מזה חודש אני לא לוקחת את התרופה בו זמנית שלקחתי עוד את הקורטיזון נוספה עוד תרופה פעמיים ביום ראפסל 1 מג 2 בבוקר ו2 בערב.בביקורת שהייתי במחלקת גסטרו אמרו שאני לא יכולה להפסיק את הרפאסל כי הדלקת תחזור בהוראות מופיע שישנם אנשים שיכולים בזמן לקיחת התרופה קרחות.אני אשה מאוד אסטטית ומצב הרוח בגלל זה ירוד,אשמח לקבל תשובה האם יש מה לעשות חיצונית כדי להצמיח שיער חדש. אני לוקחת ברזל אבץ מולטי ויטמין אחרי גיל 50,אומגה 3 .אשמח לקבל תשובה , תודה מראש אלינור

הוספת תגובה

• נשירת שיער

ד''ר יעקב מאור
    15/05/2009

התקרחות הינה תופעת לוואי חריגה מאוד בעת נטילת רפסל ויתכן שאחראי למצב הוא דוקא המצב הדלקתי הקשה ממנו את סובלת. בכל מקרה ניתן לנסות טיפול בתכשיר שונה ממשפחת הרפסל. אני מניח שהית גם אצל רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים
    א.שני
    14/05/2009

שלום רב,
    אני חצי שנה אחרי לידת תאומים, הלידה בוצעה בניתוח קיסרי בשל רמת טסיות נמוכה ובשל תפקודי כבד גבוהים.
    אני עושה בדיקות דם על מנת לוודא שהתפקודי כבד במגמת ירידה ועשיתי שוב בתאריך 12/05/09 וזה מה שיצא: bilirubin total 0.7
    bilirubin direct 0.14
    got (ast 97
    gpt alt 96
    ggt 57
    alk phosphatase 122
    ldh 382
    אני ממש מבוהלת אני לא יודעת מה ניתן לעשות על מנת לאזן זאת.
    הרופאה שלי הפנתה אותי לאולטראסאונד בטן ולרופא גסטרו אך התורים עוד חודש וחצי מה עלי לעשות? (גילי 27 אם זה רלוונטי)
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר יעקב מאור
    15/05/2009

באם ההפרעה באנזימי הכבד (המכונים בטעות תיפקודי כבד) מתמידים 6 חודשים לאחר הלידה הרי שמדובר בהפרעה כבדית כרונית שאינה קשורה להריון. באם מספר הטסיות עלה לנורמה הרי שמדובר בהפרעה לא קשה הדורשת בירור של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

מודאגת
    21/05/2009

המצב אצלי כמעט זהה. אני שנה אחרי לידה (ניתוח קיסרי עקב אנזימי כבד גבוהים) בת 29 אין לי כאבים או שום סימפטומים חוץ מבדיקות הדם. עשיתי כל בדיקה אפשרית כולל ביופסיה של הכבד שהראתה דלקת קלה בכבד ללא נזק בכבד. זה לא כבד שומני, לא צליאק, לא הפטיטיס מסוג שהוא או אף מחלה שהרופא נתן לי לבדוק.

האם זה אפשרי לחיות עם תפקודי כבד מוגברים בלי שום סיבוכים במהלך כל החיים? האם זה משפיע על אפשרות להריונות נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

מודאגת
    21/05/2009

הממצא היחיד היה באולטרסאונד בטן שבו נצפו אבנים בכיס מרה ו-2 המנגיומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר יעקב מאור
    24/05/2009

באם הבירור לא העלה מאום פרט לדלקת קלה הרי מצבך טוב והסיכוי לפתח מחלה משמעותית בכבד נמוך. בכל מקרה ממליץ שתמשיכי מעקב של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ggt גבוה
    יהודה
    14/05/2009

שלום
    בבדיקת דם נתגלה ggt 138 (לפני שנה 107 ולפני שנה וחצי 108) ושאר התיפקודים תקינים:
    alk 92 got(AST) 25 , gpt(alt) 40
    לא יודע אם קשור- colsterol 225 LDL 139 HDL 45 Triglycerides 201

יש עודף משקל 86 ק"ג גובה 172 ס"מ
    לא שותה ועישנתי עד לפני שנתיים ולא לוקח תרופות ולא מתעמל סדיר
    אני בן 43
    מה זה אומר ערך ggt גבוה ומה צריך לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ggt גבוה

הוספת תגובה

• GGT

ד''ר יעקב מאור
    15/05/2009

עליה מבודדת ב- GGT ללא עלית אנזימי כבד אחרים יכולה לנבוע מצריכת אלכוהול, נטילת תרופות מסוימות או מכבד שומני משני לעודף משקל, עודף שומני הדם, יתר לחץ-דם ו/או סוכרת. פנה ליעוץ פרטני אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת ופגיעה בכבד
    ליאת
    13/05/2009

שלום
    אבי בן 82. עבר לפני שנה הקרנות ויטיפול הורמונלי למיגור סרטן הערמונית.
    הוא מתלונן על תכיפות במתן שתן.
    בבדיקת מעקב נמצא שה PSA שלו נמוך מאוד ( 0.001 ) אך קיימות שאריות שתן רבות.
    הרופא המליץ על ניתוח דחוף לכריתת ערמונית כדי למנוע פגיעה בכבד.
    אנו מתלבטים בעיקר בגלל גילו של אבי, וגם לא מבינים את טיב הפגיעה בכבד, סיבתה ומהירות ההחמרה .
    אשמח לקבל חוות דעת

הוספת תגובה

• ערמונית

ד''ר יעקב מאור
    13/05/2009

לא ברור לי הקשר בין ערמונית לכבד. אולי התכוונו לכליות! האם מדובר על תרופה שאביך נוטל ופוגעת בכבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוחלת חיים
    ליהי
    12/05/2009

האם ידוע על מקרים בהם אנשים חיו עד זיקנה עם PSC ללא צורך בהשתלת כבד? האם בכל מקרי PSC יש צורך בהשתלת כבד לאחר כ-10 שנים?

לקביעת תור
    סגירה
    תוחלת חיים

הוספת תגובה

• תוחלת חיים

ד''ר יעקב מאור
    12/05/2009

כמובן שאתה מצטט סטסטיקה וכך קימת קבוצה של חולים עם סיכוי טוב יותר להשרדות ארוכת טווח ללא צורך בהשתלת כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסית כבד
    ליהי
    12/05/2009

האם ניתן לאבחן psc בודאות גם ללא ביופסיית כבד או שזו בדיקה הכרחית לדיאגנוזה? כיצד הביופסה מתבצעת והאם חשים כאב גם בזמן הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסית כבד

הוספת תגובה

• ביופסית כבד

ד''ר יעקב מאור
    12/05/2009

PSC מאובחנת על-פי-רוב על פי תסמינים והדמית דרכי המרה לרוב ב- MRCP שהוא MRI לדרכי המרה. הביופסית כבד ב- PSC נחוצה פחות לאבחנה ויותר לקביעת חומרת הצלקת הכבדית. ביופסית כבד מבוצעת לאחר זיהוי מקום מתאים באולטרסאונד. מבוצעת זריקת אילחוש מקומית, ונוטלים דגימת מחט. בזמן הפעולה עצמה חשים כעין מכה באיזור. לאחר מכן יתכן כאב, על-פי-רוב בחומרה כזו הנישלטת על-ידי תרופות משככות כאב קלות כגון אופטלגין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בעת הטלת צואה
    איזבל
    12/05/2009

שלום,
    מזה כשבוע וחצי בן זוגי (בן 66) סובל מדימום בעת הטלת צואה והמים באסלה הופכים לאדומים, תופעה מאד מבהילה ומדאיגה. זה קורה אפילו פעמיים ביום. הוא נראה חלש, סובל מכאבים בבטן התחתונה (לא חדים או חזקים אך טורדניים ולא עקביים, כמו הולך ובא).
    אציין שעבר ניתוח מעקפים לפני כ-9 שנים שבמהלכו חטף זיהום בבית החזה ונעלץ כתוצאה מכך לעבור עוד 4 ניתוחי חזה עד אשר החלים. שהה בבית החולים בעת הזאת כ-6 חודשים (מצבו הוגדר כסופני!) עד אשר למרבה הפלא החלים. מאז נוטל בקביעות כ-10 כדורים ביום. סובל לעיתים מטחורים וגם מעצירות זמנית.
    מזה 3 ימים, הוא בוחר להתנזר מאכילת בשרים/דגים/עופות בהשערה שזה עשוי לנקות ולעזור לתופעה לחלוף. אך זה לעת עתה אין שינוי.
    אני מוטרדת מהסיבה שכתוצאה מהסבל הרב שהוא עבר בזמנו, אינו מוכן לשמוע על בדיקה או ביקור אצל רופא. וברור לי שאין מנוס מזה. אף על פי כן, מבקשת לקבל דעה/התרשמות/כיוון ראשוני על התופעה שתיארתי מעלה.
    בתודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    דם בעת הטלת צואה

הוספת תגובה

• דמם

ד''ר יעקב מאור
    12/05/2009

אכן אין מנוס מבדיקת רופא והחלטה על ביצוע קולונוסקופיה לבירור הסיבה לדמם - פשוט אין אלטרנטיבה פרט להמשיך לדמם מסיבה לא ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בבטן עליונה וגרפסים
    kfir
    11/05/2009

שלום רב,

אני בן 30 , מזה כחודש הנני סובל מתופעת גרפסים חזקים בזמן ואחרי האוכל (עד כדי קשיי נשימה). בנוסף, תחושת שובע לאחר אכילת כמות קטנה של אוכל וכאבים באיזור הוושט והבטן העליונה. בתחילת החודש הזה נטלתי למשך כ-5 ימים אומפרדקס 10מ"ג ובתום חמשת הימים התופעות חזרו והחמירו.
    ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה- ממצאי הבדיקה היו תקינים לחלוטין.
    בעקבות המלצת רופא הגסטרו נטלתי אומפררדקס 20 מ"ג פעמיים ביום וכעבור שבוע חזרו התופעות (אולי קשור לאוכל שאכלתי?).
    יש לציין כי למעט בשבוע זה היציאות לא היו סדירות במהלך כל החודש הזה.
    הופנתי ע"י הגסטרו לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ותבחין נשיפה.

שאלתי - אילו בדיקות דם עליי לעשות על-מנת להרחיב את האיבחון?

יש לציין כי קיימת פגיעה באורח חיי וכי ירדתי עד כה כ-4 ק"ג.
    אודה על תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד''ר יעקב מאור
    11/05/2009

רצוי לבצע ספירת דם, שקיעת דם ו/או CRP, בדיקות ביוכימיות ותפקוד תריס. יש לשקול צורך בבירור נוסף על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין ג'רד לדלקת נגיפית בכבד
    ..
    11/05/2009

רציתי לשאול האם יש קשר בין דלקת נגיפית בכבד לgerd ?(מחילשה את הסוגר מערכת העיכול?)
    כמו גם כן איזה השפעות על הגוף ובאיזה איברים בגוף היא פוגעת(הדלקת b)?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• הפטיטיס B ורפלוקס

ד''ר יעקב מאור
    11/05/2009

אין קשר בין שני המצבים. הפטיטיס B גורם לדלקת וצלקת כבדית. נדירות גורם לבעיות מערכתיות של כלי דם (וסקוליטיס), דלקות מפרקים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטס A
    תור
    11/05/2009

אני כנראה חיה עם זה טוב מאוד האמת כואב לי מאוד בצדדים אני רצההמון לשירותים אני נבדקתי ובבדיקת דם פשוטה שעשיתי גילו אצלי הפטיטיס מסוג A מה עליי לעשות ? קראתי מאמרים בגוגל
    אבל זה לא מספיק .
    האם רפואה אלטרנטיבית תוכל לעזור לי כדי לרפא את המחלה ?
    האם תוספי מזון? האם דיאטה? אני כרגע בדיאטה .
    שותה המון מהי בעצם הפטיטיס A האם עליי לדאוג ? האם לחץ מתח יכולים להביא לתופעה ל המחלה .? או להשפיע ? כי בשנים האחרונות אני בלחץ .
    וכן יש לי תופעת עייפות מאוד עייפה האם חיסון יוכל לעזור לי ? מה אני עושה בקשר לבן שלי? האם למי עליי לפנות חוץ מלרופאת המשפחה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטס A

הוספת תגובה

• הפטיטיס A

ד''ר יעקב מאור
    11/05/2009

אני מניח כי נימצאו נוגדנים המעידים על חשיפה קודמת לנגיף ההפטיטיס A שכן נגיף זה אינו גורם למחלה כרונית ובמצב החריף במבוגרים קיימת צהבת ועלית אנזימי כבד ניכרת. עייפות הינו תסמין בלתי ספציפי. פני לרופא המשפחה שיבצע בירור ראשוני ויכוון את הטיפול. באם יהיהו הפרעות באנזימי הכבד תוכני למומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס c ונשירת שיער.
    ורד. ח
    08/05/2009

לפני כשנתיים גליתי בבדיקות דם שיש לי הפטיטיס c.
    לאחר טיפול ראשון שלא הצליח , אני נמצאת כרגע בטיפול שני בתרופות:
    peg intron * rebetol*
    אני כרגע בשבוע ה 5 של הטיפול.
    לאחרונה החלה אצלי נשירת שיער חזקה.
    אני לוקחת כדורי אבץ (אבצינק) אך אין שיפור ממשי.
    והכדור לא עושה לי טוב.
    האם ישנה אופציה נוספת על מנת להפחית את הנשירה?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס c ונשירת שיער.

הוספת תגובה

• הפטיטיס C ונשירת שיער

ד''ר יעקב מאור
    11/05/2009

נשירת שיערהינה תופעה מטרידה ומוכרת באנשים המטופלים באינטרפרון. להרגיעך לא ניתקלתי במצב ממשי של התקרחות והתופעה הפיכה. פני ליעוץ רופא עור (אם כי להערכתי התכשירים הקיימים אינם יעילים מאוד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה