מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת האולסניקאייל03/04/2009
ידוע לי על תרופת האולסניק שמייצרת קצף בקיבה ובכך מגנה על האזור המודלק בקיבה.
האם ישנה תרופה כזו לוושט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולסניק
ד''ר יעקב מאור03/04/2009ניתן בעיקרון להשתמש התרופה זו גם לושט, אולם בגלל יעילותם הרבה של התרופות הבולמות יצור חומצה בקיבה השימוש באולסניק מוגבל מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת דרכי מרהאילנה02/04/2009
לד"ר שלום,
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד כליות (הכל תקין) אך נמצא ממצא לוואי:
הרחבה של cbd לכל האורך ב-1 ס"מ ללא אבנים בתוכו ובכיס מרה.
אני בת 55 - בריאה בדרך כלל, לוקחת קריסטור מספר שנים. לא סובלת
מכאבים כל שהם או בחילות. בדיקות תפקודי כבד - תקינות. (וגם שאר הבדיקות הרגילות)
רופא המשפחה מנסה להרגיע אותי ,שזה לאוו דווקא גידול.והוא אמור להתייעץ
אם רופא כבד בענייני.
אני מאוד מעוניינת בדעתך,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת דרכי מרה
ד''ר יעקב מאור02/04/2009באם ההרחבה חדשה יחסית (חפשי תשובות אולטראסאונד קודמות שלך) יש צורך בבירור למשל על-ידי CT ואולטרסאונד אנדוסקופי (אולטרסאונד המוחדר באמצעות סיב אופטי דרך הפה לאיזור דרכי המרה והלבלב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mrcp של דרכי המרהאפרת02/04/2009
שלום, ביצעתי את הבדיקה, בה נאמר לי שהכל תקין, ואין שום ממצא התומך בהרחבה או הצטלקות דרכי מרה, ואין התאמה ל-PSC.
בדיקות כבד נוספות תקינות, רופא הכבד אמר שכרגע הכל תקין ויש צורך בביקורת בעוד כמה חודשים. יש לי גירוד שבא והולך.
האם ניתן לסמוך בוודאות על הפיענוח של ה-MRCP (בוצע בבלינסון), האם ידוע לך על מפעחים שעשו פאשלות או שדברים כאלה לא קורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP
ד''ר יעקב מאור02/04/2009כמובן שבאם קיימת אי-בהירות כדאי לקבל חוות דעת נוספת על ה- MRCP מרנטגנולוג העוסק בבעיות כבד ודרכי המרה. באם אנזימי הכבד תקינים לחלוטין !!!!! ללא טיפול הסבירות שמדובר בבעיה כבדית כמו PSC הינו נמוך מאוד ויש צורך לחפש סיבות אחרות לגרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןטל01/04/2009
שלום,
יש לי תופעה של כאבי בטן שחוזרת על עצמה פעם שניה באותן נסיבות. לפני מספר חודשים לאחר וירוס בבטן היו לי כאבי בטן, התגלתה אציל רגישות ללקטוז אך גם לאחר שהפסקתי לאכול מוצרי חלב סבלתי מידיי פעם מכאבי בטן. מאחר וזה לא עבר (וזה היה זמן רב לאחר הוירוס שהיה קצר) רופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה למרות שלא נמצאו חיידקים בבדיקה ובאופן מפתיע זה עזר.
לפני כשבועיים שוב היה לי וירוס בבטן (שהיה קל מהקודם...) ושוב מאז יש לי כאבי בטן.
רציתי לשאול לדעתך מאחר ולא הייתי רוצה מייד לקחת שוב אנטיביוטיקה ובזמנו הרופאה אמרה שקשה לה להאמין שיהיה לגסטרואנטרולוג דבר נוסף לבדוק בגילי (אני בת 32)
(במידה וזה רלוונטי לפני הוירוס בבטן לקחתי אנטיביוטיקה לדקלת גרון ובעקבותיה אני לוקחת אצידופולוס - האם זה לאורך זמן יכול להחזיר חיידקים "טובים" לקיבה ולעזור?)
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור01/04/2009זיהומי מעיים יכולים לגרום לירידה זמנית באנזים המפרק את סוכר החלב וכן לתופעות דמויות מעי רגיש. טיפול אנטיביוטי רחב טווח יכול גם הוא לגרום לשינויים במערכת העיכות בגלל השפעה ישירה שלהם או משנית לאיבוד הפלורה ולכן פרוביוטיקה יכולה לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להיפטר מהחיידק הליקובקטר פשי31/03/2009
שלום,
לפני מספר חודשים התגלה אצלי החיידק הליקובקטר פילורי, בזכות תוצאות דם שהעידו על אנמיה מחוסר ברזל.
קייבלתי טיפול תרופתי שכלל לוסק (20 מ"ג * 2 ביום), קארין (500 מ"ג * 2 ביום), מוקסיויט פורטה (500 מ"ג * 4 ביום) למשך שבוע ימים.
תבחין נשיפה (C13 Urea) הראה רמה של 4 יח' (delta C) והצטוויתי לחזור על הטיפול הנ"ל, הפעם למשך שבועיים. לצערי, תבחין הנשיפה מראה כי החיידק טרם הודבר ואולי אף התרבה - 6.6 יח'.
לפני שאני נפגש שוב עם הרופא, אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנדון. האם קיים טיפול חלופי שמומלץ במקרים כאלה?
תודה רבה
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור31/03/2009אינני בטוח שקיים קשר בין אנמיה מחוסר ברזל לנוכחות חידק ההליקובקטר פילורי ולכן יש צורך בבירור הסיבה לאנמיה. אינני בטוח גם כי יש צורך במאמצים חוזרים לטפל בחיידק. כמובן שאם קיים צורך כזה (על פי החלטת גסטרואנטרולוג מומחה) קיימים משלבים טיפוליים מקו שני וקו שלישי לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלגלית31/03/2009
שלום רב.
אמי, בת 69, סובלת מאוסטאופורוזיס ואוסטאוטריטיס במשך מספר שנים. לאחרונה חלה אצלה ירידה במשקל. במשך 7 חודשים אחרונים ירדה 6 קילו ובחודש האחרון 2 קילו נוספים. שוקלת כיום 52 כאשר היא בגובה 1.51.
אנו עורכים לה סדרת בדיקות לגלות ממה נובעת הירידה במשקל. בדיקות שעברה כגון: דם סמוי בצואה, רופא נשים, גסטרוסקופיה, CT, מיפוי עצמות, בדיקות דם לסמני סרטן, בדיקות לבירור צליאק - כולן היו תקינות למעט העובדה שבCT גילו שיש הרחבת דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות עם tapering עדין לכיוון הפפילה. המליצו על המשך בדיקה EUS שכאמור יצאה תקינה. אגב, אין חשד לדיכאון.
יש לי כמה שאלות ברשותכם:
1. מהו הממצא הזה שנמצא בCT?
2. איזה עוד בדיקות עלינו לעשות לה על מנת שנגלה ממה הירידה במשקל?
3. האם יש קשר לזה שסובלת מהבעיות הרפואיות שציינתי לעיל? ומה ההבדל ביניהן?
אציין שבדרך כלל היציאות שלה סדירות חוץ מב-3 ימים אחרונים בהם היא משלשלת ללא הרף וסובלת מכאב בבטן העליונה ורופאת המשפחה הביאה לה כדורים לעצירת השלשול (רקמיד).
אודה לעזרתכם וסליחה שהארכתי.
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת משקל
ד''ר יעקב מאור31/03/2009ה- CT מחשיד להרחבה של דרכי המרה על רקע חסימה שלהן על ידי תהליך גידולי או על-ידי תהליך שפיר כמו אבן. אגב, לא ציינת האם קיימת הפרעה באנזימי הכבד ובאופן ספציפי האם נבדק
CA 19-9. הייתי ממליץ כי יבוצע גם MRI של דרכי המרה המכונה MRCP וכן קולונוסקופיה לבדיקת המעי הגס לאור השלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת משקל
ד''ר יעקב מאור31/03/2009להשלים אוסטאופורוזיס - דלדול עצם. אוסטרוארטרוזיס - דלקת פרקים נוונית. אין קשר ביניהם למעט הופעה באנשים מבוגרים בעיקר נשים. אוסטאופורוזיס יכולה להחמיר במחלות כבד שונות. לאוסטאוארטרוזיס אין קשר לבעיות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד / צהבת C / מונוחיים31/03/2009
ד"ר נכבד שלום
עקב שתן כהה עשיתי בדיקת תפקודי כבד שהראתה אמנם בילירובין בנורמה אבל תפקודי כבד לא תקינים ( GOT 43, GPT 163, GGT 455, אלקלין פוספט 200). יחד אתם היתה רמה נמוכה של נוגדני צהבת C. וכמו כן היה CMV IgG בערך 3.50 (חיובי)
עשיתי בדיקות דם נוספות שלחלקן עדיין אין תשובה.
לא הגיעה תשובה ל-
1. hepatitis C RNA PCR
2.SMOOTH MUSCLE Ab
3. MITOCHONDRIAL Ab
להפתעתי בבדיקת תפקודי הכבד שנעשתה 6 ימים אחרי הקודמת מלבד ה- GGT שירד ל 280, כל שאר הערכים נכנסו לנורמה. השתדלתי בימים אלו לא לאכול בכלל אוכל שומני ולקדש על מיץ ענבים טהור (בד"כ אני מערב בו כ-15-20 אחוזי יין). מלבד זאת לא לקחתי בימים אלו אספירין שאני לוקח בד"כ במינון נמוך.
נתוני הקרישה היו
PT-INR 2.82
28.4 PT-SEC
% 22 %PT
ואלו ערכים שהזכירו לי תקופה קצרה שלקחתי קומדין.
שאלותי הן:
1. האם מציאת הנוגדנים לצהבת C מוכיחה שקבלתי (ואולי במהלך השנים האחרונות) צהבת C. כי לפי הידוע לי, לא מסתבר לי היכן יעולתי להדבק בזה.
2. האם נדבקתי בזמן האחרון במונו? עד כמה שידוע לי בבדיקות קודמות לא היה לי נוגדני מונו.
2. כמה זמן יכולות לקחת הבדיקות החסרות ומה הן אמורות לתת?
3. האם סביר השינוי בתפקודי הכבד בזמן כה קצר?
4. מה ההסבר לנתוני הקרישה?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור31/03/2009ראשית, אני מוטרד מהפרעת קרישה ללא נטילת קומדין וגם באם אתה מרגיש בטוב הייתי ממליץ כי תפנה לחדר מיון לבדיקות כולל חזרה על תפקודי הקרישה.
שנית, ההפרעה המתוארת (יחד עם השינוי המהיר) אינה מתאימה לזיהום בהפטיטיס C, אלא יותר להפרעה של חסימה בדרכי המרה. לא דווחת על תוצאות אולטראסאונד.
יתכן שיש לך גם זיהום בהפטיטיס C אולם הדבר יתבהר עם קבלת תשובת ה- HCV RNA.
נידבקת מתי שהו בעבר בנגיף CMV - אולם לכך אין משמעות לגבי מצבך הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים31/03/2009תודה על התשובה.
בקשר לנתוני הקרישה, הם נראו לי מוזרים גם בהתחשב שהדקירה לבדיקה לא דממה אח"כ יותר מאשר כ-2 דקות. בתקופת הקומדין זה לקח יותר.
אולי במחשב הוחלפו נתוני הבדיקה שלי עם מישהו אחר?
עכ"פ לאור המלצתך אכנס מחר לרופא שלי ואבקש בדיקה חוזרת/ הפניה למיון.
לגבי האפשרות של חסימה בדרכי המרה, עשו לי לפני כשנתיים וחצי CT במהלך אשפוז מסיבה אחרת, ואז אמרו לי שיש לי אבנים במרה רק שאין צורך לטפל, כל עוד שאינן מפריעות לי בפועל.
מדי פעם אני מרגיש כאבים קלים בבטן בצד ימין, בעיקר בימים האחרונים.
היו לי בעבר 3 מקרים של התקפה של כאבי בטן חזקים (באחד המקרים גם נסעתי למיון) אך הם חלפו לאחר מספר שעות ולא נתגלה שום ממצא.
האם הדבר יכול להיות קשור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור01/04/2009קיימת אפשרות של הפרעה באנזימי כבד על רקע העברת אבן בדרכי המרה (בניגוד לכיס-המרה). מצב זה יכול להיות מלווה בכאב בטן עז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ואגב
חיים01/04/2009חזרתי הבוקר על בדיקת תפקודי הקרישה והיו תוצאות בנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים
ד''ר יעקב מאור01/04/2009רפואה שלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה
חיים02/04/2009הגיעה תוצאת ה-PCR והיא שלילית.
מזה אני מבין שאין כרגע צהבת C. אבל האם המצאות הנוגדנים מעידה שנדבקתי ואני כרגע נשא של הנגיף, או שה-PCR מראה שבעצם אין לי כלל את הנגיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור02/04/2009הבדיקות מעידות כי בשלב מסויים בחייך נחשפת לנגיף ועל-כן פתחת נוגדנים, אולם, ככל הניראה מערכת החיסון שלך הצליחה להפטר מהוירוס. כדי להיות בטוח בכך מקובל לבצע בדיקות HCV RNA חוזרות שכן קיימת תנודתיות ברמת הוירוס בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נחושת בשתןישראל3230/03/2009
ביצעתי את הבדיקה ואלה התוצאות:
copper urine 24h- 59 (0-60), copper urine sample - 1.5
מה אומרות התוצאות, האם התוצאות תקינות, או ש 59 במקום 60 זה גבולי ?
האם זה שולל את מחלת וילסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחושת
ד''ר יעקב מאור31/03/2009איסוף שתן הינו אחד המרכיבים באיבחון של מחלת וילסון. רק תצריף של מתאר קליני מתאים עם תוצאות של חלבון צרולופלזמין בדם, נחושת בדם ובאיסוף שתן, בדיקת עיניים לשקיעת נחושת בקרנית ולעיתים קביעת נחושת כמותית בביופסית כבד יכולה לבסס את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אך האם התוצאה תקינה?
ישראל3231/03/2009בנוסף, צרולופלסמין - 17, טיפה נמוך, במקום 20-40
בבדיקת עיניים לא נמצאו טבעות קייזר פליישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחושת
ד''ר יעקב מאור31/03/2009כבר בתשובתי הקודמת תיארתי את מתווה הבירור במקרים דומים לשלך. אני מזהיר שוב כנגד הנטיה לקבל אבחנות דרך הפורום שבשום מקרה לא מחליפות צורך ביעוץ פרטני אצל מומחה למחלות כבד. בכל מקרה יש צורך בבדיקת נחושת בדם ולשקול צורך בקביעת נחושת כמותית בביופסית כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדיישראל3230/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הודעה
ד''ר יעקב מאור31/03/2009???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hepatitis C PCR viral loadטלי30/03/2009
ד"ר מלניק וד"ר מאור שלום רב. אני בת 28 ,יש לי הפטיטיס סי HCV Genotype = 1b. והתחלתי טיפול ב PEGINTRON משולב בREBETOL לפני כ 3 חודשים
בתחילת הטיפול תוצאת Hepatitis C PCR viral load היתה 447000 IU/mL. לפני 3 שבועות בדיקה זו היתה מתחת ל600 IU/ml .
לפי מה שקראתי באינטרנט אמורה להיות ירידה בפאקטור של פי 100, שזה אומר שאצלי יירד אפילו יותר מזה (אמור להיות פחות מ 4470 ואצלי זה פחות מ600 ) אם הבנתי נכון - אז עושה רושם ,לפי הסטטיסטיקות, הטיפול שלי שמצליח ( האם הבנתי נכון?). לפי נסיונכם בטיפול, עד כמה האינדיקאציה של הבדיקה הזו היא יעילה בקביעה האם הטיפול מצליח או לא ואילו עוד בדיקות הייתם ממליצים לעשות.
מחכה לתשובתכם, כל תובנה או טיפ יתקבלו בברכה ובהערכה,
תודה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור31/03/2009ראשית הייתי ממליץ לבצע כעת גם בדיקה איכותית (חיובי/שלילי) ל- HCV RNA שהגבול התחתון לגילוי בשיטה זו הוא 50 יחידות למ"ל. באם אכן ה- HCV RNA מתחת לגבול הגילוי הסיכוי לתגובה וירולוגית מושהית, דהיינו, העלמות הוירוס הממשיכה 6 חודשים מתום טיפול של 48 שבועות הינו 60-70 אחוז. עליך להמשיך מעקב של אנזימי כבד, ספירת דם ותפקודי בלוטת התריס כמו גם מעקב קליני אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. אני ממליץ לבדוק HCV RNA איכותית גם לאחר 6 חודשי טיפול. בתום הטיפול וכמובן 6 חודשים לאחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה עם גרורותטליה30/03/2009
שלום,
למרבה הזוועה תשובת סיטי של אבי היקר מאוד בן ה- 86 הראתה כי כי יש לו סרטן קיבה מתקדם עם גרורות. בגלל גילו המתקדם כל מה שהיינו רוצים זה לגרום לו כמה שפחות סבל (לא אמרנו לו את מצבו). קשה לו מאוד לאכול, הוא ניזון מכמויות קטנות ביותר ואיננו אוכל כמעט. שום דבר לא טעים לו וקשה לראות זאת. היינו רוצים לדעת איזה סוג מזון עשוי להיות יותר קל עבורו. נודה לכל עצה.
תודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה
ד''ר יעקב מאור30/03/2009בכל מכון אונקולוגי יש דיאטנית שתוכל לסייע. בעיקרון רצוי לצרוך ארוחות מוצקות (לא נוזליות), קטנות, בעלות ערך קלורי וחלבון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה עם גרורות
מיכל05/04/2009תודה על תשובתך אך לא הבנתי מדוע רצוי לצרוך מזון שאינו נוזלי שכן ישנה בעיה ממשית של עיכול. האם מזון נוזלי לא יכול לסייע למצב?
תודה.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה
ד''ר יעקב מאור05/04/2009מזון נוזלי נותן את אותה כמות אנרגטית ושל חלבון בנפח גדול יותר מאשר מזון מוצק עובדה המקשה על מתן כמות מספקת של קלוריות וחלבון. רק אם יש הפרעה קשה בבליעה ניתן להתפשר על כלכלה נוזלית כולל פורמולות כגון אנשור (1 קלוריה לסמ"ק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח.
מיכל06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בסרעפתטל30/03/2009
יש לי בקע בסרעפת, ולפעמים יש לי כאבים חזקים מאד בבטן ביצעתי המון בדיקות כי בזמן התקפי הכאבים החזקים מנשוא איני יכולה להצביע על נקודה מסוימת שממנה נובע הכאב. בדיקות קיבה,ואולטראסאונד כיס מרה ללא ממצאים. האם ייתכן שזו דלקת חריפה של סרעפת מדובר בכאבים חזקים מאוד עד לבכי,אם כן מה ניתן לעשות
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי
ד''ר יעקב מאור30/03/2009רק אם בקע סרעפתי מאוד גדול או באם הוא מסוג מסוים הקרוי פארא-איזופגיאלי מסביר מחושים. אחרת יש לחפש סיבות אחרות לכאב אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמיצות בפהקארין29/03/2009
שלום
אני בת 25, בשבועיים האחרוניים יש לי טעם חמוץ בפה שלא עובר שהתחיל באותו זמן שיצאה לי אפטה בפה, האפטה עברה אך הטעם נשאר. אין לי פטריה על הלשון וצרבות אך לפעמים יש לי בחילה לזמן מאוד קצר שעוברת דיי מהר. אני אוכלת כל 3 שעות ארוחה קטנה המתבססת על סנדוויץ והמון ירקות, שותה 5 כוסות תה ביום ומתעמלת באופן קבוע. ממה יכול לנבוע הטעם החמוץ שלא עובר? האם זה יכול להיות בגלל שתיית התה? איזה בדיקה עושים על מנת להבין ממה זה?
בנוסף התחלתי להיות קצת יותר עצבנית מאז שכל העניין התחיל, האם זה קשור?
האם זה יכול לנבוע מקנדידה???
אודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמיצות
ד''ר יעקב מאור29/03/2009התסמין יכול לנבוע מחזרת חומצה מהקיבה לושט או מסיבה מקומית כגון זיהום פטריתי בלשון. האבחנה תבוצע על-ידי בדיקת רופא המשפחה ובמידת הצורך נטילת משטח מהלשון. באם הסיבה אינה פטרת ניתו לבצע מבחן טיפולי בתרופות בולמות יצור חומצה בקיבה כגון אומפרדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין30/03/2009קודם כל תודה על התשובה.
רופאת המשפחה נתנה לי כדורים בשם RANITIDINE 300 כי היא סבורה שזה מהקיבה. לקחתי כדור אחד והרגשתי מין הרגשה של תסיסה בגרון והיתה לי הרגשה מאוד לא טובה בקיבה. אני לא רוצה לקחת סתם כדורים בלי לדעת ממה זה בוודאות לכן הפסקתי. זה לא מסוכן סתם לקחת כדורים גם אם הבעיה היא לא מהקיבה?
דבר נוסף אם זה היה כתוצאה מפטריה על הלשון היה צריך להיות רובד לבן לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור30/03/2009לבירור כוון של החזר חומצה הייתי ממליץ על תרופות בולמות יצור חומצה מסוג האומפרדקס ולא רניטידין. אכן, פטרת מתבטאת לרוב ברובד לבן על הלשון. לציין כי קיימות גם דלקות לשון שאינן קשורות לזיהום פטריתי למשל מחוסר ויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- REFLUX ASPIRATIONאלי29/03/2009
רציתי לדעת יותר על הבעיה הזו,דרכי טיפול ותזונה מתאימה
תודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר יעקב מאור29/03/2009רפלוקס חומצה מהקיבה לושט קורה ברבע מהאוכלוסיה. הרפלוקס ניגרם ככל הניראה בגלל הרפיות של סוגר הושט התחתון המתרחשות בתדירות גבוהה מהרגיל. חשיפה ממושכת לחומצה יכולה לגרום לנזק דלקתי לושט התחתון או במקרים נדירים להחלפת ציפוי הושט לושט על-שם ברט. הטיפול המקובל במצב זה כולל תכשירים בולמי יצור חומצה בקיבה כגון, אומפרדקס ודומיו. יש הממליצים במקרים ניבחרים על ניתוח על-שם ניסן (ליפוף חלק מהקיבה סביב לושט). גם לשינוי התנהגותי ולתזונה יש חשיבות. חשוב לשמור על משקל גוף תקין. עודף משקל מזיק. יש להמנע מעישון ושתית אלכוהול. רצוי להפחית צריכת מאכלים שמנים, שוקולד, קפה. יש לאכול ארוחות לא מלאות ולהמנע מארוחות שעתיים לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותזהבה29/03/2009
שלום רב בהמשך לבדיקות שעשיתי כתוצאה מבדיקות של תיפקודי כבד לא תקינים, פענוח סיטי,
טחול בגודל תקין, בקוטב התחתון ניתן לראות נגע בגודל 1 ס"מ אשר מקבל האדרה היקפית, המנגיומה? ממצא אחר?
מרקם כבד מראה על הסננה שומנית... שאר הבדיקה ניראת תקינה מה אומרת התוצאה לגבי הנגע האם משהו מדאיג. מה לעשות כמו כן האם יש טיפול לכבד שומני, לציין שיש ירידה מסומיית בטרנסמינזות אך עדיין ערכים גבוהים כן כן תןצאה שלPT-SEC-14.3 האם זה גבוה מה זה אומר להזכירך אני סובלת מפוליארטריטיס נדוזה, דחוף אודה לתשובתך תודה זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר יעקב מאור29/03/2009המקרה המורכב שלך של מחלה רב-מערכתית כמו פריארטריטיס נודוזה שיכולה להיות קשורה לזיהום בנגיף ההפטיטיס B דורש יעוץ פרטני על-ידי מומחה למחלות כבד. באשר לנגע גם הוא דורש רויזיה על-ידי רנטגנולוג מומחה להדמית כבד. שילוב של בדיקות דם נוספות ויתכן אף ביופסיה מהכבד ומהנגע יביאו לאיבחון מלא במרבית המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)