מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפטיטיס סיאורלי16/04/2009
קראתי מידע על FLUVASTATIN כתרופה שמורידה משמעותית כמות הוירוס. יש ציפיות לגבי התרופה כטיפול מקובל נגד הוירוס בזמן הקרוב בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור17/04/2009ה- FLUVASTATIN שייך לקבוצת תרופות המכונות סטטינים המשמשים לטיפול ביתר כולסטרול וזמינים לשימוש בהתויה של יתר שומני הדם. בגלל קשר בין הפטיטיס C לשומני הדם קיים הגיון בטיפול בתכשיר זה להפטיטיס C. בעבודות ראשוניות בקנה מידה קטן התרופה הורידה את העומס הנגיפי. החוקרים צופים לאפקט משמעותי יותר בתוספת לטיפול המקובל עם פאג-אינטרפרון וריבוירין, אולם לא פורסמו עבודות הבוחנות טיפולזה בעולם או בארץ. אינני חושב שהתרופה תכנס לשימוש נירחב כוון שאינה במגמה הכללית של פיתוח טיפולים ספציפיים להפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים וכאבי בטןליעם16/04/2009
שלום,
אני סובלת מיציאות קשות, שותה שמן פראפין, ללא הטבה... ככל הניראה לי יש לי טחור...
השאלה שלי, האם ה מווה בכאבי בטן תחתוניים? כיווציים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים וכאב בטן
ד''ר יעקב מאור17/04/2009עצירות עלולה להיות מלווה בכאב בטן תחתונה בעיקר כשהסיבה לעצירות הינה מעי רגיש. עליך לפנות ליעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים
ליעם18/04/2009אני חיילת, ויש לי בעיה להיוועץ אצל רופאים, האם זה עובר לבד, או אפשר לטפל בזה לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים
ד''ר יעקב מאור18/04/2009טחורים חיצוניים שיכולים לגרום לעיתים לכאב בפי הטבעת יכולים להיות מטופלים באמבטיות ישיבה, תכשירים מרככי צואה ומשחות מרגיעות כגון פרוקטוגליבנול. טחורים פנימיים שעלולים לדמם יש צורך ביעוץ פרוקטולוג (כירורג מומחה למחלות פי הטבעת). בכל מקרה לעיתים אין ברירה ולמרות חוסר הנעימות יש לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
ליעם19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים/פרזיטיםפזית16/04/2009
האם תוצאות שליליות של המצאות פרזיטים/תולעים בבדיקת צואה רגילה. יכולות להעיד שאכן אין כאלה במערכת העיכול?
האם יש בדיקות מדויקות יותר לוודא שאכן אין תולעים/פרזיטים בקיבה או במעי הדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים/פרזיטים
ד''ר יעקב מאור16/04/2009ראשית יש לזכור כי בעולם המערבי. רוב התסמינים מצד דרכי העיכול אינם נובעים מזיהום בתולעים או פרזיטים. יתכן מצב בו יהיה זיהום כזה שלא יזוהה בבדיקות צואה (הדבר נכון בעיקר לגבי ג'יארדיה שממוקמת במעי דק עליון). לעיתים כשקיים חשד גבוה לזיהום כזה שאינו מזוהה יש צורך להעזר בבדיקות סרולוגיות (דם) או בבדיקות אנדוסקופיות (בדיקות פנימיות של דרכי העיכול עם סיב אופטי) עם ביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע של צואהאורנה16/04/2009
מצטערת על השאלה עד לפני שבוע צבע הצואה שלי היה רגיל חום קהה לפני כשבוע הוא התחיל להיות בצבע בהיר מאוד זה היה מלוווה עם חולשה ברגליים אני יודעת שקשה לענות כך מה עלי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע צואה
ד''ר יעקב מאור16/04/2009כמובן שאין אפשרות לאבחן על סמך הפרטים הבודדים שמסרת. אגב, האם הצואה שלשולית? האם יש שינוי גם בצבע השתן? עליך לפנות לרופא המשפחה. הייתי ממליץ לבצע בדיקות צואה וכן בדיקה של תפקודי כבד מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופתקרין15/04/2009
לעיתים קרובות אני סובלת מכאבים נורא חזקים בקיבה בצד שמאל למעלה. הכאבים האלו מופיעים תמיד בעונה זו רק שהפעם הם נורא חזקים (סובלת ממעי רגיז והליקובקטור לשעבר).
בנוסף כבר שבועיים עם תולעים.
מה אפשר לעשות כדי להרגיע את הכאב כשהוא מופיע עד שאני אגיע לרופא?
מפחדת מתרופות - נמצאת בשבוע שביעי להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יעקב מאור15/04/2009בנשים בהריון יש צורך ביעוץ גסטרואנטרולוג מומחה שגם יתווה את הטיפול הבטוח בהריון יחד עם רופא הנשים. באופן עקרוני תרופות בולמות יצור חומצה בעיקר לנסופרזול (לנטון) בטוחות יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קרין16/04/2009אז בעצם אתה מדבר על נוגדי חומצה כי מכאן באים הכאבים, חשבתי שאולי מדובר בדלקת או משהו לא?
ומה אני עושה עם תולעים, רק הרופא יגיד לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר יעקב מאור17/04/2009מקור הכאבים לא ברור בשלב זה. היות ואת בהריון רצוי לדחות (באם ניתן) בירורים נוספים עד לאחר ההריון. אחד הפתרונות במצב זה הוא לתת טיפול שיכול לסייע לכאבים הנובעים מכיב או דלקת בקיבה בתרופות כגון לנטון (הדבר אינו אומר שאכן את סובלת מאחד מאלה גם אם הכאב ישתפר). אינני בטוח לאילו תולעים את מתכוונת ואינני חושב שהם הגורם לכאבים, לכן עליך לדון על נושא זה עם הגסטרואנטרולוג המומחה אליו תפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס - סמוינירה13/04/2009
אובחנתי כחולת קוליטיס לפני כארבע שנים. מאז אני בטיפול רפאסל 1 גר 3 פעמים ביום. מאז האבחנה לא עברתי שוב בדיקת קולונסקופיה. להערכתי אני ברמיסיה- אין שלשולים ואין יציאות תכופות. לעיתים נדירות קיים מצב בו מתווסף ריר ומעט דימום לצואה אך במצב זה אני מגבירה את המינון של התרופות, ושותה מיץ אלוורה ואומגה 3 והמצב מתמתן.
שאלתי - האם המחלה יכולה להיות פעילה ללא תסמינים חיצוניים?
עברתי לפני כחודשיים בדיקות כלליות, כולל בדיקות דם כלליות וכל הערכים תקינים לחלוטין - ברזל, B12 וכו', גם שקיעת דם הייתה תקינה. האם יכול להיות מצב בו המחלה פעילה באופן סמוי?
שאלה נוספת- איך ניתן להגדיר מצב של 'התקף'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר יעקב מאור14/04/2009מטרת הטיפול הינה עדיין השגת הפוגה קלינית!!!, דהיינו, מצב כפי שאת מתארת: יציאות תקינות ללא דמם, בדיקות דם בסיסיות תקינות ובעיקר שקיעת דם או CRP, רמת המוגלובין, ורמת חלבון האלבומין תקינים. באם את חולה פחות מ- 8 שנים אין צורך לחזור על קולונוסקופיה למרות שיתכן מצב של הפוגה קלינית כפי שתיארתי עם דלקת מעי פעילה בקולונוסקופיה.
לאחר 8 שנים יש לבצע קולונוסקופיה בכדי לעקוב אחר שינויים טרום סרטניים שעלולים להתפתח בקוליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה באיגמנטין?ליאור13/04/2009
בעלי בן 71, קיבל אוגמנטין 875 פעמיים ביום ל-14 ימים. כעבור שבועיים מסיום הטיפול הופיעו
סימני צהבת (עור ולחמיות צהובים, גירוד, שתן כהה, צואה בהירה). אושפז לבירור בבי"ח 21.3.09.
בבדיקות מעבדה: GPT 353; GOT 183; ALK.PHOSE 194; בילירובון 7.7; ישיר 3.88.
סרולוגיה להיפטיטיסים שלילית; סימן סרטן CA-19-9 46.
US בטן: פורש כתקין. יעוץ גסטרו: בטן רכה לחלוטין. ללא סימני מחלת כבד חרונית.
במכתב שחרור 23.3.09 כתוב: רושם שמדובר ב augmentin induced cholestasis.
שיפור מסוים בתפקודי כבד.
במעבדה 31.3.09: GPT 122; GOT 64; ALK.PHOSE 205; בילירובין 9.29; ישיר 4.07.
06.4.09: GPT 89; GOT 56; ALK.PHOSE 188; בילירובין 7.47; ישיר 3.34.
האם באמת תפקודי כבד נמצאים במגמת שיפור?
האם מומלץ לברר דחוף לנוכחות סרטן ראש לבלב בבדיקות נוספות כגון CT או בדיקות אחרות?
או שאם המדדים של תפקודי כבד ירדו לנורמה גם סימן סרטן צריך לרדת לנורמה ומזה אפשר להירגע ולדעת בוודאות שמדובר בתגובה לאוגמנטין?
כמה זמן אפשר לחכות שהמדדים ירדו לרמה תקינה שלא יהיה מאוחר?
בתודה מראש. ויקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין
ד''ר יעקב מאור13/04/2009אוגמנטין היא אחת התרופות השכיחות כגורמות הופעה של נזק כבדי באנשים שיש להם נטיה לכך (לא ניתן לאבחן נטיה זו לפני השימוש). אחת הסיבות השכיחות לצהבת באנשים מבוגרים הינה השפעת תרופות. גם גידולים באיזור ראש הלבלב ודרכי המרה יכולים לגרום לצהבת במבוגרים. במקרים אלה הצהבת פחות פתאומית והיא מלווה לעיתים קרובות בתסמינים נוספים ובסימני הרחבת צינורות המרה באמצעי הדמיה כגון אולטראסאונד. הבדיקות שצרפת הינן יציבות (אין החמרה), ורק בדיקות נוספות יראו מה המגמה. יש לזכור כי מהלך שיפור בצהבת הניגרמת מתרופות הינה איטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןאייל13/04/2009
לפני כשבועיים סבלתי משילשולים וכאב בטן במשך 3 ימים השילשולים פסקו והיציאות חזרו להיות סדירות אך מאז אני סובל מכאב נקודתי בבטן התחתונה מימין לטבור המקום רגיש למגע וכואב בלחיצה , מה יכולה להיות הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור13/04/2009לעיתים לאחר זיהום במערכת העיכול יתכן שחלק מהתסמינים כגון: שלשול או כאב הבטן יתמידו לתקופה מסויימת. הסיבה לכך אינה ברורה לחלוטין. כאב נקודתי יכול לנבוע מבקע בדופן הבטן. באם הכאב יתמיד יש לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותסיגל13/04/2009
אני סובלת מעצירות למעלה מעשר שנים ומאובחנת בIBS מאחר וראיתי שהבדיקות תקינות ואין מה לעשות איתי (ניסיתי הכל התזונה שלי תקינה פעילות גופנית קבועה)למדתי לחיות עם זה.
רק שבחודש האחרון זה החמיר והיבסלקס שאני לוקחת ועוזר בדר"כ לא עזר וגם לא חוקן ,הבטן מתנפחת ומתכווצת וכואבת מרוב התאמצות הראש קצת כואב,ועייפות.הלכתי לפרופ' שאחרי ששמע מה שאני אומרת אמר לי חד משמעית אין מה לעשות,היה נראה לי מוזר שהוא לא שואל שום דבר לא בדיקה כלום.שאלתי אותו אם אחרי מה שסיפרתי על שינוים בהרגלים וכאבים הוא לא חושב לבדוק משהו? אז הוא אמר טוב נעשה קולוסקופיה למרות שאני לא חושב שצריך.אני יצאתי מאוכזבת שאלתי היא אם אכן אין מה לעשות? ואם בכלל כדאי לי לעבור בדיקה כזו בכלל?(ועוד הוא מבצע אותה)אני בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IBS
ד''ר יעקב מאור13/04/2009באם אכן מדובר במעי רגיש הפתרונות האפשריים כוללים שינויים תזונתיים, תכשירים תרופתיים שונים, שימוש בפרוביוטיקה (חייקים טובים), טיפולים אלטרנטיביים כגון היפנוזה ודיקור סיני, כך שקימים פתרונות למעי רגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קונוסקופיה
סיגל13/04/2009תודה על תגובתך.אני תזונאית במקצועי ופועלת ע"פ כל כללי התזונה,שאלתי היא האם לאור האמור לעיל יש עילה לקולונסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד"ר יעקב מאור13/04/2009ההחלטה על בדיקה כגון קולונוסקופיה צריכה להלקח על-סמך התרשמות בלתי-אמצעית מהתלונות. בהחלטה נילקחים בחשבון גם הגיל וסיפור משפחתי של סרטן המעי הגס או פוליפים במעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחושתכץ12/04/2009
שלום,
בבדיקת שתן לבדיקת נחושת יצאו התוצאות הבאות:
CUPRUM U/24HR* 48.70 UG/VOL ( 15.00- 50.00) (........*)
הבדיקה בוצעה בביוכימיה הדסה ה"צ
.'הערה למדבקה : נפח שתן 1950 סס
האם יש להמשיך בבדיקות כלשהן? האם יש לבדוק תסמונת וילסון מבחינה גנטית?
תודה רבה,
כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחושת
ד''ר יעקב מאור13/04/2009אם זכרוני איננו מטעני עניתי לשאלתך.
בכל מקרה אשיב בקצרה: אבחנה של תסמונת וילסון מבוססת על חשד קליני, בדיקות מעבדה תומכות או שוללות. הבדיקות החשובות כוללות: רמת צרולופלזמין, בדיקת עיניים לסימנים של שקיעת נחושת בקרנית (טבעת על-שם קייזר פליישר), רמות נחושת בדם ובשתן ובמקרים מסוימים גם בדיקת רמת נחושת בביופסית כבד. האבחנה תקבע על-פי תצריף של תוצאות מעבדה לכן בדיקת איסוף שתן תקינה אינה מוסיפה ואינה מורידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עצירותחגית12/04/2009
בני בגיל שנה נכנס לגן לקח את זה קשה ואגר הכל בבטן כתוצאה מזה סבל מעצירויות טופל בחוקנים הגליצירין ובכל הדרכים האפשרויות לאחר מכן הגענו לרופאת גסטרו שנתנה לנו פתרון אחר אבקת הפגלקס.זה עזר לו ואכן שיחרר לו את הקיבה.אבל לבני עדיין לא נפתרה הבעיה הוא עדיין עם פגלקס והוא פשוט מתאפק סוגר את רגליו ומונע מעצמו לעשות קיבה היום בני בן שלוש נגמל מטיטול חלקי עושה פיפי בשירותים וכשיש לו קקי הוא מתאפק או מבקש טיטול. הוא עושה קיבה פעם בשבוע ורק עם האבקה הוא פשוט שולט בזה ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות?!הוא לא מוכן לעשות בשירותים ואם אנחנו לא שמים את האבקה הוא יכול גם לא לעשות פעם אחת בשבוע איך פותרים אתזה???
אודה לתשובתך המהירה
חג פסח כשר ושמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יעקב מאור13/04/2009יש לפנות שאלתך לפורום העוסק בגסטרואנטרולוגיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ושלשולאורית12/04/2009
שלום,
לפני חודש עברתי ניתוח LP שאנט כתוצאה מפסאודוטומר צרברי. כעשרה ימים לאחר הניתוח אושפזתי בעקבות זיהום, וטופלתי באנטיביוטיקה. בתחילה דרך הפה, ובעשרת הימים הנותרים דרך הוריד - 6 גרם ביום. עם שחרורי מבית החולים (לפני שבוע) הרופא הורה לקחת צפורל - 2 ג' ביום (500X4). מתחילת נטילת הצפורל אני סובלת משלשול. אני נוטלת את הכדור עם אוכל לרוב (למעט הכדור שאני לוקחת בזמן השינה) אך כשעה לאחר נטילתו נאלצת לגשת לשירותים. בימים האחרונים השלשול החריף, ואני סובלת מכאבי בטן ומוצאת את עצמי אחת לשעה שעתיים בשירותים. אני אמורה להמשיך לקחת את הצפורל עוד חמישה ימים, אך לא יודעת מה עלי לעשות, כי אינני במצב לאכול משהו יחד עם הכדור שכן זה מריץ אותי מהר יותר לשירותים, וגם כאבי הבטן מקשים עלי לתפקד ואני רוב היום בשכיבה.
האם תוכל לייעץ לי מה עלי לעשות?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ושלשול
ד''ר יעקב מאור12/04/2009ראשית יש צורך בהערכה ובעיקר נטילת דגימת צואה לרעלן של החיידק קלוסטרידיום דיפיציל, המופרש על רקע שימוש באנטיביוטיקה רחבת טווח. חיידק זה עלול לגרום לדלקת במעי הגס. באם ניתן להפסיק את הטיפול האנטיביוטי הדבר מאוד רצוי ויכול לשפר את המצב. בכל מקרה עד לקבלת התשובות של בדיקת הצואה רצוי להתחיל טיפול במטרוג'יל (פלג'יל) בהמלצת רופא המשפחה. באם לאחר מספר ימי טיפול המצב אינו משתפר עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה ובאם המצב מחמיר אף לקבל הפניה לאישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וחומץ ???סי11/04/2009
מזה כשנה אני סובלת משיעול מטריד המתרחש בעיקר לאחר ארוחה או בשכיבה. רופאים נתנו לי כדורים שונים לסתירת חומצה בקיבה, טוענים שיש "דליפת" חומצה מהקיבה חזרה לושט. הכדורים לא ממש עזרו, גם לאחר שמימוש של כחצי שנה במינון גבוה. להפתעתי קרה משהו מוזר אתמול: אכלתי סלט סיני המורכב מגזר, צנונית ורוטב חמוץ מתוק שכניראה מכיל חומץ כלשהו וסוכר. אוטב בסיסי שקיים הברבה סלטים סיניים. פתאום הרגשתי שהגרון שלי לא מציק ואין כל שיעול. הרגשתי שהכל נעים וטוב וזה המשיך גם כשהלכתי לישון. בבוקר כשהתעוררתי, במקום לקחת כדור, לקחתי שתי כפות מהרוטב של הסלט ושוב אותה תופעה - אין שיעול! האם אני הוזה???? ואולי לא? אולי משהו בחומץ עוזר? אם כן,האם אוכל להמשיך לקחת חומץ? האם אין בכך נזק לגוף? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר סטיבן מלניק11/04/2009קשה לי להסביר את זה אבל אי אפשר להתווכח עם הצלחה. אני לא צופה סיבוכים מהחומץ ומציע להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וחוצץ
עופר23/04/2009אולי תפרטי איזה סלט זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד"ר יעקב מאור24/04/2009נא להגביל עצמכם לשאלות למנהלי הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרוסקופיהאורן10/04/2009
שלום.
בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי קיבלתי אבחנה:
Small Sliding Hiatal Hernia Reflux Esophagitis Gr1 GAstric
Polyps
אבל אין לי שום סימפטומים.
איך מטפלים באבחנה הזאת והאם ניתן לרפא את זה אחת ולתמיד או שזה משהו כרוני?
נתנו לי תרופה בשם "אומפרדקס" לחודש, האם זה יעיל וכמה זמן צריך לשתות את זה בדר"כ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק11/04/2009מצאו דלקת קלה בושט ופוליפים בקיבה.
לגבי הדלקת בושט זה בגלל רפלוקס- חזרת חומצה מהקיבה לושט. אומפרדקס טיפול יעיל- והמשך הטיפול לפי התגובה בתיאום עם רופא גסטרו.
הפוליפ- צריך לראות תשובת ביופסיה ואם יש חיידק הליקובקטר ואז להחליט לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורן12/04/2009תודה רבה על המענה המהיר.
בקשר לפוליפים, זאת כבר פעם שניה שהם נוצרים. בפעם הקודמת, לפני שנה, עשיתי גסטרוסקופיה והיו לי 10 פוליפים בקיבה בגודל של עד 1 ס"מ והרופא הוריד אותם. עכשיו, לאחר שנה, שוב הופיעו קרוב לעשרה פוליפים קטנים יותר (1 מ"מ) והוא כבר לא הוריד אותם הפעם אלא אמר לחזור לבדיקה בעוד שנה.
עשיתי גם בדיקה לחיידק הליקובוקטר כבר לפני שנה ולא היה לי חיידק.
אז האם יש טיפול כלשהו לבעיית הפוליפים החוזרים או שאצטרך לעשות גסטרוסקופיה כל שנה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפים בקיבה
ד''ר יעקב מאור12/04/2009פוליפים בקיבה הינם יל-פי-רוב מסוג הקרוי היפרפלסטי-שאינו גידולי ואין לו גם נטיה להפוך לכזה. הווצרות פוליפים מסוג זה להפחתה או היעדר ביצור חומצה בקיבה. פוליפים מעל 1 ס"מ יש לכרות כוון שבאותו פוליפ יתכנו אלמנטים טרום-גידוליים. פוליפים קטנים יותר די לדגום בביופסיות. על-פי-רוב אין צורך במעקב אחרי פוליפים כאלה אם כי לעיתים תתכן הווצרות חוזרת של פוליפים די גדולים שיכולים לגרום להסתמנות כגון אנמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהיעל10/04/2009
שלום,
אמי בת ה 80 מקבלת אנטיביוטיקה levo . אני מעוניין לתת לה פרוביוטיקה כדי למנוע תופעות לוואי. שמעתי שבמקרים מסויימים מתן פרוביוטיקה יכול להיות מסוכן. האם ישנן מחלות או בעיות שמהוות התווית נגד? למשל, יש לה סוכרת והיא סבלה כמה פעמים בעבר מהתקפים של דלקת לבלב.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק11/04/2009בעיקר זו בעיה עם אנשים עם פגיעה של מערכת החיסון-כגון לאחר השתלות, סרטן . אחרת זה די בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)