מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומניאתי20/02/2009
לבעלי יצא בבדיקות דם כבד שומני. מה זה? למה זה נוצר וממה? שלחו אותנו לאולטרסאונד,אבל מה אפשר לעשות בכדי להפתר מזה? אגב יש לו G6PD זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009בדרך כלל כבד שומני באנשים עם עודף משקל, יתר לחץ דם, שומנים גבוהים בדם וסוכרת. גם יכול להיות משתיה מופרזת של אלכוהול.
הטיפול הוא על ידי טיפול בגורמי סיכון כולל פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק ביותר אבל האם...
אתי21/02/2009מאחר והוא גילה כי י ש לו כולסטרול 258 והרופאה המליצה על כדור 20 מ"ג [שכחתי את שמו],הוא גם יכול להוריד את השומניות בכבד? אלכוהול הוא לא שותה כלל אבל עודף משקל יש לו בהחלט. אין קשר לG6PD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2009אין קשר ל G6PD. שימוש בכדורים כמו סימוביל להוריד שומנים בדם יכול גם לתרום לשיפור הכבד השומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם clostr.diffic.toxinשירי20/02/2009
שלום התגלה אצלי החיידק clostr.diffic.toxin ואני בתחילת ההריון שלי (שבוע 9) טופלתי כבר פעמיים עם אנטיביוטיקה 10 ימים ופעם נוספת ל30 יום וזה לא עזר כי עדיין יש לי שילשולים וקצת גזים.... אין לי חום או כל תופעה אחרת רק שילשולים וגזים קצת. הבנתי כי זה יכול להבות סיכון בהריון אני מאוד בלחץ מזה... הייתי שמחה אם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות כדי להבטיח את ההריון הזה כי הוא מאוד חשוב לי וכמובן גם הבריאות שלי. מחכה לתשובה בקוצר רוח... תודה מראש שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdifi
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009קודם כל צריך להיות בטוח שיש עדיים החיידק.
שנית ניתן לנסות אנטיביוטיקה אחרת- ממליץ vancomycin בשתיה.
שלישית גם פרוביוטיקה להחליף חיידקי המעי- כמו ביוגוראטים וחנות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וממצא חשוד בכבדעליזה20/02/2009
שלום רב, אמי עברה CT בעקבות US שבו נמצא ממצא חשוד בכבד. להלן התשובה: אזור מעבר חזה/בטן, כולל סרעפת, הפלאורה והסינוסים הקוסטופרניים- ללא סטיות. הכבד הודגם בגודל תקין. באונה ימנית של הכבד הודגם תהליך בלתי הומוגני היפודנסי בגודל 48 מ"מ, ללא הסתיידות בתוכו, בעל גבולות אינם חדים. התהליך בשלב העורקי מתעשר בצורה בלתי הומוגנית עם איזורי העשרה בולטת. בשלב הפורטלי האדרה של תהליך בולטת יותר וניתן לזהות בגבולותיו של תהליך. יש לציין שבתוך התהליך הודגם איזור היפודנסי נוזלי ככל הנראה כביטוי לנמק. כיס המרה במימדים תקינים. דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים, ללא פגמי מילוי בתוכו. הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים. בסיכום רשום- התהליך המתואר באונה ימנית של הכבד מתאים ל- HCC מומלץ המשך בירור ומעקב ע"י רופא הפטולוג ולשקול טיפול אנדו- ווסקולרי, מעקב המו- המבוליזציה. שאלתי היא האם האבחנה היא חד משמעית שזה סרטן כבד? האם זה עדין מוקדם לקבוע ורק ביופסיה יכולה לאבחן באופן חד משמעי? מה סיכוי ההחלמה מסרטן בכבד? והאם מה שתיארתי זה בתוך הכבד או מחוץ לו? האם יש צורך בניתוח? מה נמק אומר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בכבד
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009זה נשמע כמו הפטומה וגידול בכבד. יש צורך לבדוק בדיקת דם AFP ואם זה מעל 100 אז אין צורך לבירורו נוסף. יש טיפולים רבים שעוזרים וחשוב להיות במעקב של הפטולוג ואונקולוג. לרוב לא עושים ביופסיה לשר האבחנה במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך- ממצא חשוד בכבד
עליזה21/02/2009שלום דוקטור, בהמשך לתשובתך - אמי עברה את הבדיקה ALPHA FETOPROTEIN TM והתוצאה היא 1.2 שהטווח הרשום הוא בין 0-10 ng/ml. לפי מה שאני מבינה בתשובתך הערך לא גבוה מ-100 כל יתר הערכים לרבות תפקודי כבד יצאו בגדר הנורמה. האם זה אומר שיתכן שזה לא סרטני? או שעלינו להמשיך ברור ואיזה? מה זה אומר לגבי שלב ההתפתחות של הגידול בתיקווה שלא? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא בכבד
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2009אם AFP תקין זה עדיין לא שוולל הגידול. האבחנה תלויה בעיקר על בדיקות ההדמיה- אם יש ספק אולי ירצו לעשות MRI וביופסיה כצד אחרון.
אבל יש טיפולים במצב הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זה יכול להיות?שולה20/02/2009
אני נתקפת כמה פעמים בתחושה של משהו מפריע בגרון ולא נותן לאויר לצאת.גם גרפסים מרובים שגם קשה להם לצאת,לפעמים גם פיהוקים.ממה יכול להיות התופעה הזו ?כל בדיקותי תקינות.היה חיידק בקיבה שטופל באנטביוטיקה ובאומפרדקס לפני חודש.עדיין צורכת אומפרדס בקביעות.אז ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה?
ד''ר סטיבן מלניק20/02/2009זה יכול להיות סוג שלמעי עצבני עם שינוי של תנועה של הושט. אך לא ניתן להגיע לאיבחון דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד צהבת Bורדית19/02/2009
שלום ! אני יוצאת עם בחור חולה במחלת היפטיטיס B אנו רוצים למסד את הקשר ,בעקבות מחלתו הלכתי לעשות זריקה נגד המחלה מסוג אנג'ריקס B ,אתמול סיימתי לקבל את החיסון השלישי שבסדרה והיום אני חשה חולשה רבה ועייפות מרובה ואיני יודעת למה אני מרגישה ככה? האם ההרגשה הזו בעקבות החיסון השלישי שקיבלתי אתמול? יש לציין שאתמול לא חוויתי חולשה כזו בכלל.תודה ויום טוב ורדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009לא נראה סביר שקשור לחיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אבנים בדרכי מרה?שרון19/02/2009
שלום. האם התקפים קשים של כאב עויתי (התכווציות של בטן עליונה, עד כדי עצירת הנשימה מרוב כאב, שנמשך 4-10שעות באיזור העליון של הבטן (איזור קרוב ל- בין הפטמות) וגם הקאות יכול להצביע על אבנים בדרכי המרה.? נתקלתם בכאב חזק כזה? כמו שהכל מתכווץ? בדיקת הושט קיבה ומעי תקינים (חוץ מחשד לבארט "לשונות דלקתיים" שטרם חזרה BIOPSY. וגם U.S תקין. ההתקף חלף כלא היה, לאחר שעות של התפתלות מכאבים. והיו 3 התקפים כאלה השנה. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009יתכן ברמה טיוראטית אבל בדיקות הכבד צריכות להיות מופרעים תוך כדי ההתקף. קשה לעשות איבחונים דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לחלות ב-PSC כתוצאה מתרופה?אבנר 3218/02/2009
1. האם ניתן לחלות ב-PSC כתוצאה מנטילת למיסיל (לפטרת ציפורני הרגליים) במשך חודשיים? 2. או במחלת כבד אחרת כתוצאה מלמיסיל? 3. האם הגיוני שאדם שלקח למיסיל יתגרד במשך שנה שלמה אחרי זה באופן רציף וכתוצאה מהלמיסיל? 4. ושתפקודי כבד שהיו תמיד תקינים פתאום הפכו לבעייתיים בעקבות הלמיסיל? תודה רבה, אשמח אם תתייחס לכל סעיפי השאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009לא סביר ש PSC קשור ללמיסיל אף הפרעה באנזימי הכבד כן. שנה נראה לי יותר מדי זמן. מציע להפנות לרופא -יתכן יש מקום לבצע ביופסיה של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת ביופסית כבד
אבנר 3219/02/2009האם פעולה זאת היא ניתוחית או חודרנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009חודרנית קלה ללא צורך לאישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן כבדאסי18/02/2009
שלום לך לגיסתי בת 51 נתגלה גידול בכבד . נלקחה ביובסיה ועדיין אין תשובה. הרופאים טוענים ש כ 95% הסיכוי שזה ממאיר היא סובלת מכאבים עזים והקאות והיא חולת סכרת נתגלה גידול במעי גס ילאחרי ביובסיה התברר שזה אדינומה. גידול הכבד בגודדל 4 סם וגם באיזורים שונים בכבד אין גרורות בגוף השאלה שלי :- האם בטוח בטוח שזה ממאיר? האם ניתוח מתאים במצבה ואיפה ממליצים לעשות את הניתוח אם כן זה אפשרי? האם הטיפול ב נקסבאר מתאים במקרה הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בכבד
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009אם זה סרטן בכבד במקום אחד בלבד יש אופציה ניתוחית. ממליץ לנסות במקומות עם כירוגית כבד מפותחת כגון בילינסון, הדסה ואיכילוב. טיפול כמו כרגע זה למקרים לא ניתוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבדשוש18/02/2009
שלום, בת 64, סובלת מלחץ דם גבוה, בסה"כ בריאה. לאחר כאבים באזור הקיבה, נשלחתי לאולט' בטן עליונה, נמצא כי הכבד שומני ובנוסף נמצאה ציסטה 2.7 ס"מ , נכתב כי יש רושם לתהליך איזואקוגני בקוטר 4.3 ס"מ עם הילה וגבולות סדירים שבמרכזו הודגם התהליך הציסטי. עם תהליך ביותרת הכליה יחד עם סימן שאלה. שאר האיברים תקינים. ברצוני לברר מה ממצא זה אומר. מדוע הייתה התייחסות ליותרת הכליה? האם עלי לפנות להמשך מעקב (CT, מיפוי וכ'ו)? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שוש18/02/2009כי בדיקת הדם של תפקודי הכבד תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009אם אי אפשר להגיע לאבחנה ברורה בUS אז יש מקום לCT. הבעיה ביתרת הכליה גם יהיה יותר ברור- אבל בדרך כלל ממצאים פחות מ3 ס"מ שפירים שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתפקודי כבד?אורית18/02/2009
בעלי בן 38. בריא בדרכ. לפני כשלושה שבועות חלה ב "שפעת: ??? חום גבוה, שיעול, עייפות וזיעת לילה.כל התסמינים למעט החום ממשיכים גם היום. להלן תוצאות הבדיקות: ALK 155 GOT 39 GPT 50 GGT 47 HEPETITIS C NEGATIV HEPETITIS BS AG NEGATIV HEPETITIS BS AB 75.8 יש לציין כי חלה ב CMV לפני שנה. התסמינים (עייפות זיעת הלילה ) מתישים ומדאיגים. אנחנו לא מצליחים להתקדם בבירורים. תודה רבה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009לאחר מחלה ויראלית בהחלט יכול להיות עייפות וגם הפרעה באנזימי הכבד. צריך מעקב קודם כל. יש להתייעץ עם הרופא ולדעתי דורש בעיקר סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלזיהיעקב18/02/2009
שאלתי היא האם בעיה האכלזיה ולחץ מנומטרי נמוך נובעות מבעיה עצבית? כמו כן מבקש לדעת מה הגורמים לבעיה היות ובכל מקום בו עיינתי באינטרנט לא הצלחתי לראות ממה נובעת הבעייה? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלזיה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009היא לא בעיה עצבית אלה בעיה של השריר התחתון של הושט. לא ברורה מה גורם לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיה בכבד?יובל18/02/2009
שלום רב, תוצאות בדיקותיי להלן: ALT (GPT 68.90) AST (GOT 44.0) האם התוצאות הנ"ל מצביעות על בעיה בכבד...? תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009אני יכול רק לומר שאלה בדיקות של הכבד וזה לא תקין. צריך להחזור על זה בראש ובראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברום הבטןגילת18/02/2009
ד"ר שלום!!! בת 38 כל ערב אני סובלת מכאב ברום הבטן שבו אני לא מסוגלת להתיישר הכאב חולף לבד זה כמו התקף של התכווצות, לא משנה מה אכלתי במהלך היום ואני מאוד מקפידה על תזונה נכונה. איזה ברור לדעתך עלי לעשות ? וממה זה יכול לנבוע לפי דעתך? תודה גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2009זה יכול להיות מהקיבה, כיס מרה ולבלב. מציע להפנות לרופא המטפל , לעשות US של הבטן וגם בדיקות דם. אולי צריך גם גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה או גלולה מצלמת?galgal18/02/2009
לאבי נמצאו פוליפיים סרטניים. אני בת 50 והומלץ לי בהקדם להבדק לסרטן המעי הגס. אני חוששת מהקולוסקופיה (טחורים , שלשולים) ורציתי לדעת האם הגלולה -גיוון אימגינג- הינה תחליף אמין והיכן ניתן לבצע בדיקה באמצעות הגלולה. מה היתרונות\חסרונות לעומת קולונוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק18/02/2009עדיין השימוש בגלולה נסיוני למעי גס. קולונוסקופיה וירטואלית על ידי CT לא הומלץ השבוע בארה"ב כבדיקה נ medicare.
החסרון הגדול שנהי הבדיקות הוא צורך ךאותה הכנה כמו קולונוסקופיה ואם מגלים פוליפים (שקורה בערך ב20%) יש תורך לקולונוסקופיה לכרות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רינת30/03/2009הנני סובלת מחרדת בדיקות, בבדיקות הדם האחרונות ירדו ערכי ההמוגלובין. האם ניתן לבצע בדיקת קולונוסקופיה בהרדמה כללית בגלל החרדה? אם כן, אם בזמן הבדיקה ייגלה חלילה גידול, האם יהיה ניתן להסירו?
היכן ניתן לברר האם ניתן לבצע את בדיקה זו בהרדמה כללית?
בתודה מראש, רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
ד''ר יעקב מאור31/03/2009ניתן לבצע קולונוסקופיה בהרדמה כללית בהשגחת מרדים מומחה. הפעולות הניתנות לביצוע בקולונוסקופיה אינן קשורות לסוג האילחוש. ניתן לכרות את מרבית הפוליפים. גידולים אין כורתים כוון שאינם ניתנים להוצאה שלימה המבטיחה ריפוי ויש צורך בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור31/03/2009הקפסולה האנדוסקופית למעי הגס נימצאת עדיין בשלבי מחקר (יתכן שתוכלי להשתלב באחד המחקרים המתבצעים במרכזים שונים בישראל). לכן, לא ניתן להעריך באופן מלא את יעילות פעולה זו מול קולונוסקופיה. לאור העובדה שלאביך היו פוליפים אני ממליץ כי תעברי קולונוסקופיה קונונציונלית למרות חוסר הנוחות הכרוך בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולב לצהבת Cעמי17/02/2009
שלום התחלתי טיפול משולב לפני שבוע ושמתי לב שגוון העור והעיניים הפך צהוב יותר מהרגיל. האם זה נורמלי כתגובה לטיפול? תודה עמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולב
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009יתכן שבירת כדורים אדומות משני ל ribavarin. כל מקרה יש להתייעץ בהקדם עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילירובין גבוה לאחר תחילת טיפול
עמי21/02/2009שלום בהמשך לצבע העור הצהוב, בילירובין גבוה לאחר תחילת טיפול (3.7 לאחר שבוע מתחילת טיפול - מתוך זה בילירובין ישיר 0.65, היה 1.7 לפני) האם נדרש שינוי במינון - כרגע לוקח 5 כדורי רבטול ליום וזריקה שבועית של 100 מ"ל פגאינטרון - משקל 66 ק"ג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)