מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת דםשני09/03/2009
הכל בסדר בתוצאות חוץ מרמת ה ALT - שהיא 68 חשוב מאוד לציין שזה הופיע מספר ימים ספורים לאחר שהחלתי לקיחת רואקוטן האם זה דבר שהוא נורמלי עקב נטילת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדה
ד"ר יעקב מאור09/03/2009רואקוטן עלול לגרום לעליה האנזימי כבד אשר בדרך כלל גוררת הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GIARDIA LAMBLIAרונן09/03/2009
שלום רב למנהלי הפורום, אני בחור בו 27,אני כבר 3 שבועות וחצי עם כאבי בטן מאוד חזקים,גזים,כאב בטן עלינונה גם,יציאות רכות וחולשה שלא עוברת אחרי שאכלתי גאנק פאוד בחוץ,יצוין שעד אותו יום לא היו לי בעיות בכלל של מערכת עיכול. היום לקחתי תוצאות של בדיקות צואה שעשיתי לפני שבוע לפי הפניית רוםא משפחה וגילו בבדיקה :נראו ציסטות של-GIARDIA LAMBLIA.קראתי באינט שזה סוג של פרציט ושהטיפול בו יחסית קל והוא נמשך כששבוע בערך,כבר ביום חמישי הזה יש לי לתור לרופא גסטרו ואלך עם תוצאות הבדיקה להמשך טיפול,אבל יש משהו שמדאיג אותי ורציתי לקבל אם אפשר את חוות הדעת שלכם איך לנהוג בעיניין. במצב הבריאותי שלי מאוד ירוד ולוקח לגוף שלי הרבה זמן להתאושש ממחלות וטראומות,למשל דלקת גרון שאמורה להמשך רק כמה ימים לפי הרופאים אצל זה נמשך שבועות ומתבטא בצרידות נוראית,או כשיש לי דלקת בכתף זה יכול להמשך הרבה זמן עד שיעבור,או כל מיני וירוסים שחטפתי בעבר שלא אמורים לעשות נזק מיוחד,אבל אצל הגוף שלי מתבטא בנזק עם תופעות לוואי יותר חמורות מהאדם הממוצע ולוקח לי הרבה יותר זמן להתאושש. עובדה שאני אחרי 3 שבועות מאז הארוע ואני עדיין מרגיש חולשה וסחרחורות ולפי משקראתי באינט זה אמור להמשך רק כמה ימים,גם השלשולים במקום שזה יהיה רק כמה ימים אצלי זה נמשך שבועיים בערך. כל יום שעובר יש לי בחילות וכאבי בטן נוראים שלא נותנים לי לתפקד ומרגיש חולשה כללית גדולה,קראתי לב90% מהמקרים בדרך כלל הטיפול עובד אבל אני לא רוצה להשמע פסימי אבל אני כבר מכיר את הגוף שלי ויכול מאוד להיות שהטיפול הראשוני שנותנים בדרך כלל לבעיה שלי לא יעבוד ועד שאקבע אליה תור מחדש להמשך טיפול סביר להניח שאני אהיה עוד חודש עם הכאבים הנוראים האלא,אם אסביר לה את כל המצב הבריאותי הרגיש שלי,יש אפשר שהיא תיתן לי ישר את הטיפול המשמעותי יותר לפרציט שלי?האם נהוג לעשות את זה במקרים מיוחדים? -אני סובל מסוג של ראומטיזים ויש לי כאבים מאוד חזקים באזור הכתפיים. אני משלב 2 תוספי מזון שאני שותה אותן פעם ביומים כשאני עושה פיזיוטרפיה שמורידים לי משמעותית את הכאבים ונותנים לי לתפקד,זה חומצות אמינו ותוסף שנקרא גלוטמין שבעיקרון הם תוספי מזון פשוטים שהגוף מייצר אותם ולא עושים נזק,האם אוכל להמשיך להתשמש בהם בזמן הטיפול? תודה על הזמן והמשך שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GIARDIA LAMBLIA - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/01/2015לך לקבל טיפול לגיארדיה וקח פרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'יארדיה למבליה
ד"ר יעקב מאור09/03/2009ג'יארדיה למבליה הינה טפיל של התרסריון (החלק הראשון של המעי הדק). הוא מועבר על-פי-רוב ממקורות מים מזוהמים. הסימפטומים העיקריים הינם כאב בטן, בחילות, הקאות ולעיתים שלשול. הטיפול המקובל והיעיל מאוד הינו במטרןג'יל למשך 7-10 ימים. זהו הטיפול המומלץ כקו ראשון ואני מקווה שיעזור לך. לא הייתי ממליץ לנסות טיפולים מקו שני. תוכל להמשיך את הטיפול למפרקים באותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן לאחר טיפון ב גיארדיה למבליה
Efi11/01/2015שלום הסיפור הוא כזה היו לי שילשולים משהו כמו שבוע עם קצת כאבי בטן עשיתי בדיקת צועה יצא לי פאראזית בשם לאמבלינ גארדיה הרופא נתנה לי תרופה למשך שבוע במהלך השבוע לא כאב הבטן והיציאות פחות או יותר התחילו לחזור להיות נורמאליות אבל עדיין לא מלא אחרי סיום הטיפול עשיתי בדיקת צועה ולא יצא שיש עוד פאראזית אבל הכאב בבטן לא עובר אני שומר על דיאטה ולא מוצרי חלב וזה כבר שבוע אחרי הטיפון עדיין כואב! מה עלי לעשות? לחכות עוד?
חזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRCPאפרת09/03/2009
שלום, אני אמור לבצע בדיקת MRCP. רציתי לדעת אם הבדיקה כוללת גם ביופסיה של הכבד או לא. והאם אמורים להזריק חומר ניגוד . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009בדיקת ה- MRCP הינה בדיקת MRI של דרכי המרה המבוצעת ללא חומר ניגודי ואינה כוללת ביופסית כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP מול אולטרה סאונד
ארז09/03/2009שאלה נוספת. האם ייתכן שיש חסימה בדרכי מרה שלא נראית באולטרה סאונד אבל כן נראית ב-MRCP? או שאם אולטרה סאונד מראה שדרכי מרה תקינות אומר שאותו כנ"ל גם לגבי MRCP? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009קיימות היצרויות דלקתיות בדרכי-המרה שגורמות לחסימה שאינה מאותרת באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRCP
אפרת26/03/2009שלום, ביצעתי בדיקת MRCP בעקבות עלייה באנזימי כבד, גרד בגוף לפעמים ובנוסף יש לי קוליטיס. היה חשד מצד רופא הכבד ל-PSC.
בבדיקה נרשם: מודגמים CBD ויובלי המרה הראשיים ומספר יובלים אינטרה הפטיים - אינם מורחבים, סדירים, ללא פגמי מלוי וללא היצרויות.
צינור הלבלב הראשי במראה תקין.
בסיכום: מראה דרכי המרה תקין.
אין ממצאים בבדיקה התומכים בחשד הקליני.
בנוסף בדיקות להפיטיטיס A-B-C שליליות.
האם זה בא לומר שבודאות אין PSC? ואם אכן כך, מדוע אני מתגרד? האם להמשיך בירור או לסיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRCP
אפרת26/03/2009שלום, ביצעתי בדיקת MRCP בעקבות עלייה באנזימי כבד, גרד בגוף לפעמים ובנוסף יש לי קוליטיס. היה חשד מצד רופא הכבד ל-PSC.
בבדיקה נרשם: מודגמים CBD ויובלי המרה הראשיים ומספר יובלים אינטרה הפטיים - אינם מורחבים, סדירים, ללא פגמי מלוי וללא היצרויות.
צינור הלבלב הראשי במראה תקין.
בסיכום: מראה דרכי המרה תקין.
אין ממצאים בבדיקה התומכים בחשד הקליני.
בנוסף בדיקות להפיטיטיס A-B-C שליליות.
האם זה בא לומר שבודאות אין PSC? ואם אכן כך, מדוע אני מתגרד? האם להמשיך בירור או לסיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת כנראה לענות לי ..
ארז29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר יעקב מאור29/03/2009ארז היקר,
הפורום אינו תחליף ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד!
באם ממשיכה ההפרעה באנזימי כבד, ובאם ה- MRCP עבר רויזיה על-ידי רנטגנולוג מומחה להדמיה זו, ובאם אין סיבה אחרת להפרעה כגון נטילת תרופות, יש צורך להשלים בירור על-ידי בדיקות דם ספציפיות ולשקול ביצוע ביופסית כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו! טעם מר בפהויקי08/03/2009
שלום ד"ר נכבד אני תיקווה שהפורום מתאים יתכן מאוד שישנו קשר גסטרולוגי למקרה שלי. אני בגיל55 לפני כשלושה חודשים התחלתי להתעורר מספר פעמים בלילה באופן כפייתי ועיקבי עם טעם מר בפתח הלוע ממש טעם מר כלענה מטריד ומדיר שינה . אבקשכם לבדוק באם נתקלתם במקרה כזה מתוך ניסיונכם או בספרות מקצועית. המון תודה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם רע
ד''ר סטיבן מלניק08/03/2009יתכן משני לרפלוקס של חומצה לפה מהקיבה. מציע נסיון עם תרופה כמו לוזק מהרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה
שושי13/03/2009גם לי יש בתקופה האחרונה בפה טעם מר אך אין לי תסמינים מחשידים נוספים חוץ מהעובדה שאני נוטלת תרופה אלרגיה- ARIUS והיא מייבשת לי את הפה אשמח לדעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר הפה
ד"ר יעקב מאור15/03/2009אכן יבוש ריריות הפה והלוע משני לתרופות שונות יכולים לגרום לתחושה המתוארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר וחריף פה..
יעל20/11/2010שלום , שמי יעל ואני בת 18 ..
לאחרונה אני מרגישה שיש לי טעם מר מאוד בפה ,
ועם זאת כאב שיניי'ם וגרון לא עקביי'ם..
הטעם ממש מפריע לי , ומסיח את דעתי ..
אשמח לקבל תשובה בהקדם, יום טוב .. יעל ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר וחריף פה.. - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010ראשית אפנה אותך למומחה למחלות חניכיים פריודונט ולמומחה למחלות אף-אוזן וגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010ניראה לי שמצאת את התשובה. תרופות וחוסר ויטמינים הינן סיבות שכיחות לטעם מר בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ibsצפריר08/03/2009
שלום, האם תסמונת המעי הרגיז מוגדרת כמחלה "מגבילה" , "מסכנת" - לצורך בחינת התאמתו של מועמד ללימודי מקצועות רפואיים. ? בברכה, צפריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IBS
ד''ר סטיבן מלניק08/03/2009אני לא חושב שיש הגבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פריוליאורן08/03/2009
שלום, בשנת 2005 ו - 2006 עברתי שני סטים אנטיביוטים לחיסול החיידק שנתגלה אצלי בריכוז של 16. כעת הצרבות חזרו ובגדול ועשיתי עוד בדיקה ושוב התוצאה היא 16. מה עליי לעשות בכדי לחסל את החיידק? הבנתי שיש גרסאות מרופאי גסטרו הטוענות שסט שלישי של אנטיביוטיקה לא יעזור. האם ישנה דרך בטוחה להרוג את החיידק? אם בכלל? לאור הכאבים שאני מרגיש לאחרונה בחלק העליון של הקיבה וכן העייפות והטשטוש האם מומלץ לעשות סקופיה מלמעלה ומלמטה לוודא שחס וחלילה אין משהו חמור? אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק08/03/2009לא בוןח שהתלונות קשורות לחיידק- יתכן משני לרפלוקס של חומצה לושט. אנני בטוח למחוק החיידק בכל מחיריש להתייעץ עם רופא הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת חיים הנגיף הפטיטיס cקולודיו08/03/2009
האים נכון שאורך חיים וכמות הנגיף או הווירוס הפטיטיס c ,שונה מאדם לאדם ונע בתחום של פי חמש ממנימום כמות הנגיף עד למקסימום(פי 5).? או כמות הוורוסים או נגיפים גודל עם שנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק08/03/2009יש בהחלט שינוים גדולים מאדם לאדם - פונקציה של הנגיף וגם התגובה של החולה. לא בהכרח שהכמות עולה עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהאלי07/03/2009
בבדיקה קולונוסקופיה נכרתו 12 פוליפים קטנים כ-5 מ"מ בקולון השמאלי, התשובה היתה תקינה ללא ממצא חריג ומומלץ למעקב ובדיקה חוזרת בעוד שנה. אני בן 60 ,ביצעתי את הבדיקה עקב גזים מרובים במהלך כל היום, ובעקבות כך ריחות לא נעימים שהפריעו לי מאוד, כמו כן יציאות בלתי סדירות, עכשו לאחר כריתת הפוליפים , פתאום הכל השתנה לטובה, חדלו הגזים , והיציאות סדירות..האם יש לכך הסבר , או שמא זה בעקבות כריתת הפוליפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009בדרך כלל הפוליפים בגודל הזה ללא סימפטומים - כל שיש חשיבות לבצע בדיקות סקר. אנני יכול להסביר השיפר בתלונות כי לדעתי אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהמיטל07/03/2009
שלום, רציתי לדעת האם ישנה הכנה מיוחדת לפני בדיקת גסטרוסקופיה והאם אחרי הבדיקה על הנבדק להיות בצום ואם כן לכמה זמן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009ההכנה היא צום של 6 שעות ולבוא עם מלווה- כך שניתן להזריק חומר טישטוש.
כרבע שעה אחרי הבדיקה אפשר לאכול ולשתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודניטיס האם תוצאה של מחלת קרוהן?נערה07/03/2009
שלום לך ד"ר נכבד, ושבת שלום, אני עוד מעט בת 19 ואני סובלת כשלוש שנים מאוסף של בעיות בעיכול, שעדיין לא מצאו לזה אבחנה חד משמעית , בעבר היה לי דלקת בקיבה [גסטריטיס והיפרפלזיה פובאולרית וזה עבר לי] קוליטיס [לא כיבית ] שעדיין נמצאת אצלי ודאודניטיס שהתגלתה לאחרונה בבדיקת קפסולה למעי הדק וגם בגסטרוסקופיה עם ארוזיות בתרסריון עם מעט דימום . אני לא יכולה כמעט לאכול שום דבר ,הכול מזיק לי וכואב מאוד . לקחתי פנטסה 500 מ"ג פעמיים ביום לאחרונה ,לא עזר בכלל וגם לוסק 20 מ"ג פעם ביום לא עזר גם. אני כל פעם מחדש מנסה לאכול משהו אחר להוסיף לתפריט וזה לא עובד ,רק מחמיר את מצבי, אני סובלת מכאבי בטן חזקים בצורה של התקפים או התכווצויות צריבות באזור של התריסריון חזקות מאוד אחרי כמעט כל אוכל שהוא. וכמעט כל דבר גורם לי שלשולים ו או עצירויות לסרוגין. יש חשד למחלת קרוהן ,אבל כאילו אף אחד לא יכול לגמרי לאשר זאת אני שוקלת 34 פלוס מינוס שזה לא יציב גם בין עליה לירידה והגובה שלי 1.56 האם יש תרופה נוספת או מזון כלשהו שניתן להציע על מנת להקל קצת במצב? תודה מראש על תגובה והתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודניטיס
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009השאלה המרכזית היא מה האבחנה? הממצאים שאת מתארת יכולים להיות באנשים ללא תלונות.
קשה לי לתת עיצות לגבי קרוהן אם זהצ לא האבחנה.
יש צורך לעבור על כל הניתונים ולחשוב מחדש לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נערה08/03/2009איך ניתן לאבחן מחלה כזו כמו שלי האם בדיקת קפסולה גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא מספיקות ? איך זה יכול להיות שאין אבחנה חד משמעית למשהו כזה מציק ? תודה על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואודניטיס
ד"ר יעקב מאור09/03/2009הבדיקות שציינת יכולות להוביל לאבחנה ספציפית. לעיתים יש צורך לבצע גם בדיקות דם מקיפות שחייבות לכלול בדיקות לשלילת מחלת צליאק. בנוסף הגסטרוסקופיה צריכה להיות עם ביופסיות תרסריון - שאני מקווה שבוצעו והקולונוסקופיה עם כניסה למעי דק סופי - ושוב אני מקווה שבוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שציינת ,ד"ר ,בוצעו לחולוטין
נערה10/03/2009גסטרוסקופיה עשיתי שלוש פעמים פעמיים עם ביופסיות קיבה ותריסריון ופעם אחת בלי ביופסיות האחרונה בינואר ... וקולונוסקופיה בוצעה במלואה כחצי שעה כולל סיגמואידוסקופיה עם כניסה עד המעי הדק והתוצאות היו קוליטיס מיקרוסקופית ודלקת קלה ברקטום מהגסטרוסקופיה נצאו גסטריטיס בראשונה [ביולי 2007[ ועברה לי ברוך השם ,ובאחרונה [ינואר 2009] נמצאה דאודניטיס עם ביופסיות תקינות אבל עם ארוזיות עם מעט דימום בתריסריון ונתנו לוסק ורק עשה לי בנוסף שלשולים ולא עזר בכלל ועכשיו אחרי כול מזון שאני אוכלת יש לי צריבות חזקות לגמרי ולעיתים שלשולים מכל סוג של מזון אני לא יודעת כבר למי לפנות כדי לעזור לעצמי תודה על ההתייחסות וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP מול אולטרה סאונד
ארז09/03/2009שאלה נוספת. האם ייתכן שיש חסימה בדרכי מרה שלא נראית באולטרה סאונד אבל כן נראית ב-MRCP? או שאם אולטרה סאונד מראה שדרכי מרה תקינות אומר שאותו כנ"ל גם לגבי MRCP? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009ראה תשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן ממושככת -איך עולים במשקלנערה07/03/2009
שלום , ד"ר נכבד, אני סובלת ממחלת קרוהן ממושכת כ5 שנים . בעבר הייתה לי חסימת מעים ועשו כריתת איליום והיו לי דלקות גם . עכשיו לטענת הרופא, נותרתי עם חצי מעי . ויש לי קרוהן הרופא נתן לי פנטסה 1 גרם פעמיים ביום וכולסטיד נתנו לי לאחר הניתוח [לפני כארבע חמש שנים] פעם ביום [לפני השינה] אני מטופלת גם אצל תזונאית שבכל פעם מוסיפה לי מזון מסויים לתפריט , אבל יש לי בעיה שאני מהר עושה לי כבד על הבטן האוכל או שאני רעבה מדי אני שוקלת כ52 קילו כל פעם זה עולה ושוב יורד. לא יציב. וכן מדי חודש [פעם בחודש] יש לי התקפי קרוהן כאלה כאביח בטן עזים שלשולים והקאות מופיע תמיד ככה] אבל אני לא יודעת איך עולים במשקל מה עושים כדי לעלות כי עד שאני עולה קילו אז אני שוב יורדת . אודה לך על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009יתכן שהקרוהן לא שקט ושיש היצרויות במעי שנשאר. צריך לשאול הרופא המטפל.
ניתן לנסות תוספות כגון scandishake שזה נוזלי וטעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאטביוטיקהליאת06/03/2009
שלום גילו לי את החיידק האליקובקטר לפני כמה ימים והרופאה נתנה לי לקחת כדור אומפרה 3 פעמיים ביום מטורג'יל פעמיים ביום מוקסיויט פורטה 500 שלוש פעמיים ביום סה"כ 8 כדורים ביום כך זה צריך להיות זה לא הרבה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009מקובל לקחת טיפול במשך 10 עד 14 יום. יש בהחלט שילוב של מוקסיויט ומטרוגיל עם אומפרה. יש אולי שוני במינונים אך זה טיפול מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה קיבתיתאירית06/03/2009
שלום רב אבא בן 91 מאושפז עקב חסימה קיבתית.מנסים שלא לנתח מפאת גילו.המעיים עובדים.אבא מנוקז באמצעות זונדה ומקבל הזנה ורידית .האם ניתן לקבל רעיון כיצד ניתן לגרום לקיבה לחזור למקומה כדי לפתוח את המעבר הקלוש שקיים כרגע?הגיונית נראה שתנועה, הליכה, יכולים לסייע אך היות ואין התקדמות אבקש את עצתכם תודה אירית(הבת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2009קשה לתת עיצות מאחר שלא ברור אם יש חסימה מכנית וחסימב בגלל פעילות ירודה של ההעצבים.
לחסימה מכנית דרוש פתרון ניתוחי לרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד, מחלת וילסוןבני06/03/2009
שלום, בחודשים האחרונים תפקודי כבד לא תקינים. הופניתי לרופא כבד שביצע לי שוב בדיקות והפעם (חודשיים אחרי הבדיקה הראשונה) תפקודי הכבד נראים תקינים לחלוטין. הבדיקות הבאות לא תקינת: SMOOTH MUSCLE Ab +1, CERULOPLASMIN – 17 (20-40) מה יכול היה לגרום לתפקודי הכבד להיות גרועים לפני חודש ותקינים עכשיו ? מה אפשר להסיק מהבדיקות? האם CERULOPLASMIN – 17 יכול לרמוז על מחלת ווילסון? או שהערך צריך להיות הרבה יותר נמוך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2009הרבה מחלןת כולל שפעת יכולות לגרום להפרעה זמנית באנזימי הכבד.
צרולופלזמין נמוך יכול להיות מסיבות אחרות כולל איבוד חלבונים בשתן וממערכת העיכול, נושאי הגן של וילסון ללא מחלה, כדוגמה.
יש להמשיך לבצע איסוף שתן ל24 שעות לנחושת ולהחזור לרופא כבד להמשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרולופסלמין נמוך
בני06/03/2009זה בהכרח מצביע על בעיה כלשהי ? ואם כן אז משהו חמור או לא ? או שזה גם יכול להיות שום דבר? יש לציין שיש לי אולצרטיב קוליטיס במעיים בסביבות 10 שנים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרולופלזמין
ד''ר יעקב מאור08/03/2009לא ניתן על סמך מכתבך לענות על השאלות. הייתי ממליץ בכל לב כי תפנה להמשך בירור אצל מומחה למחלות כבד שכמובן גם יבדוק לכוון מחלת וילסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפיאקוגני בכבדויקי05/03/2009
שלום ד"ר בבדיקת CT שנערכה לי לאחרונה בעקבות תלונה שלי על מרירות בפתח הלוע העיקר בלילה גורםהמדיר שינה ממני ,תוצאות הבדיקה מציינות כבד בגודל תקין באונה השמאלית הודגם ממצא היפראקוגני מוגבלהיטב בגודל 1.6 2.3X סמ" ללא כלי דם פתלוגיים בתוכו.כיס מרה ,לבלב,טחול,כליות, תקינים . רופא י לא הימליץ לי על המשך בירור והדבר תמוהה בעיניי בלשון המעטה . אנא ד"ראבקשך לייעץ לי כייצד לנהוג בתודה ויקי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק05/03/2009נשמע כמו המנגיומה שהיא גידול שפיר. ניתן לזהותו בבטחון בCT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)