מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים מתחת לפופיקירדן02/03/2009
שלום, במהלך השנתיים-שלוש האחרונות אני סובל מכאבים חולפים מתחת לפופיק ובאיבר המין. הכאבים מגיעים בד"כ פעם בחודש או פעם בחודשיים, מסיבה לא מובנת. הכאבים באיבר המין מגיעים כמה שניות לאחר שאני משתין וגורמות לי לעצור, ולהמשיך בפעם אחרת. אני מתאפק כבר שנתיים לא ללכת לרופא בגלל הגיוס (אני ממש לא רוצה למצוא משהו שיגרום להורדת פרופיל צבאי) אשמח לקבל עצה מלבד ללכת לרופא, ירדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד"ר יעקב מאור02/03/2009אינני מוצא ברירה אלא לקבל יעוץ של אורולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי בכל זאת
ירדן02/03/2009סביר להניח שאני לא יפנה באמת לאורולוג. מאותו חשש שזה יפגע לי בפרופיל. האם זה מאפיין מחלה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
ירדן02/03/2009והאם זה נשמע כמו משהו רציני שלא יכול לסבול דחייה של עוד 3 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד''ר יעקב מאור02/03/2009קשה לומר משהו על חומרה של בעיה שאינה מאובחנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בכבדיפה כפיר01/03/2009
שלום עברתי בדיקות אחדות. לפני שנתיי כריתת כיס מרה. בc.t בטן אובחן :הכבד מודגם במימדים תקינים. בכיפת הכבד , בתת - סגנמט 2 , מודגם נגע בקוטר 8 מ"מהמקבל האדרה חזקה ( צפיפות HU 200) דומה להאדרה באאורטה . נגע היפודנסי זעיר קוטר 3 מ"מב אותו תת סגמנט. כך כלשון הכתוב מצוטט. מה זה אומר ? רוצה להבין את המשמעות. תודה יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בכבד
ד''ר יעקב מאור01/03/2009כל שניתן לומר על פי הנתונים שמדובר ב- 2 נגעים קטנים מאוד שיש להם אספקת דם עורקי. לצורך איבחון יש צורך ביעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. האיבחון כולל קבלת רקע רפואי כללי, הנסיבות שהביאו לביצוע ה- CT, בדיקות דם שונות ולבסוף עיון ב- CT עם רנטגנולוג העוסק במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה בעקבות כאבי בטןרינת01/03/2009
שלום רב
בת 51 עברתי גסטרוסקופיה בעקבות כאבי בטן במקביל לטיפול במיקרופירין- ממצאי הבדיקה:
ושט ומעבר קיבה בגובה 40 ס"מ עם לשונית אחת של רירית אדומה העולה כ-1 ס"מ מעל המעבר,
ביופסיות. קיבה והיפוך-ארוזיה נודולרית באנטרום, ביופסיות.
בצל התרסריון וחלק שני-תקין.
מסקנות: חשד לושט ע"ש בארט סגמנט קצר, גסטרופיה קלה באנטרום.
suspected barre'tts esophagus short-segment C0m1-prague classification
antral gastropathy with nodular erosion-hp? aspirin-?
מה פירוש המימצאים? מה זה ארוזיה נודולרית ב אנטרום?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור01/03/2009הממצאים מצביעים על אפשרות של שינוי ברירית הושט כתוצאה מחשיפה ממושכת לחומצה. יש כמובן צורך לאשר ממצא זה בביופסיה. הממצא עצמו אינו משמעותי אולם חשוב לעקוב אחריו בגסטרוסקופיה וביופסיות כוון שבאופן נדיר תתכן התמרה טרום סרטנית באיזור זה. בנוסף קיימת דלקת קלה בקיבה עם כיב זעיר המכונה אירוזיה.הכיב יכול להגרם מחיידק ההליקובקטר פילורי או משימוש בתרופות כמו אספירין ונוגדי דלקת כגון וולטרן. נודולרית פירושו בעל צורה של קשרית ואין לו משמעות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת יום ראשוןאבי כהן28/02/2009
אני בן 38 בשנתיים האחרונות אני סובל מתופעה שמופיעה בדר"כ ביום ראשון בבוקר העניין מלווה בגלים של כאבי בטן עם רצון עז ללכת לשרותים מספר פעמים כל התהליך אורך כשעה וחצי ועד שאני לא מתרוקן לחלוטין זה לא נגמר - מעין חוקן טבעי בזמן זה כל דבר שאני שותה גורר ריצה לשרותים הצואה יוצאת תוך כדי כאבים לא כולה בשלשול ומלווה בריח חזק וכל העניין מתיש אותי לחלוטין הייתי מעוניין לדעת ממה זה יכול להגרם האם העניין פסיכולוגי ? אינני סובל מתסמונת המעי הרגיז ביום יום תודה רבה אבי כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת יום ראשון
ד"ר יעקב מאור28/02/2009אני ממליץ כי תבדוק את סוגי המזון שאתה צורך בשבת ולהמנע בעיקר מקטניות וממאכלים עתירי שומן. באם המצב לא ישתפר יש צורך ביעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ותפקודי כבדנעמה28/02/2009
שלום,
לבני בן השנה וארבעה חודשים נתגלתה מחלת הנשיקה CMV ו EBV, וכן נתגלו הפרעות בתפקודי כבד תחילה ALT 100 ן AST 70 ולאחר חודשיים ALT 190 ו AST 100. כלומר, ההפרעות במגמת עלייה. עשינו מספר רב של בדיקות כבד, לרבות הפטיטיס ו ASMA ואפילו CF והכל יצא תקין. מה עוד צריך לעשות? האם מחלת הנשיקה היא שגרמה להפרעות בכבד? האם יש טיפול?
האם ההפרעות האלה יכולות להיות קשורות בדרך כלשהי לאלרגיה (יש לבני הרבה מאוד נזלות, דלקות אוזניים וליחה).
תודה על תשובתך,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד"ר יעקב מאור28/02/2009הפרעה באנזימי כבד המלווה זיהום ב- CMV או EBV אינה דורשת טיפול מיוחד. באם ההפרעה ממשיכה מעבר למספר שבועות או אם יש שינוי בתסמינים הקליניים יש להוועץ במומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה קרוהן רוני 1986רוני28/02/2009
ד"ר שלום רב, בן 22,חליתי בקרוהן לפני כשבע שנים,בתחילה קבלתי כשנה סטרואידים,אחר כך עברתי לרמיקייד ואימורן במשך חמש שנים,ואחרין במשך שנה בהומירה.לאחרונה לפי בדיקות הדם ,ירידה במשקל,חום הולך וחוזר,כאבי בטן חזקים,הופניתי לעשות סיטי בטן+פרוטוקול מעי הדק,התוצאה דלקת חריפה ב 25 ס"מ סופי מעי הדקאוליום עם חשד לפיסולה מאוליום לתוספתן , הרופא גסטרו המטפל בי אמר יש להפסיק את הטיפול בהומירה עד שהגוף יתנקה ואז יוחלט טיפול אחר ,היום אני שבועיים אחרי טיפול האחרון בהומירה ואני לא מקבל שום טיפול תרופתי ולגמרי חשוף ,יש לי כאבי בטן עזים ובלתי נסבלים ואני יורד במשקל . השאלות הן: 1- כיצד אוכל להישאר ללא טיפול תרופתי עד עוד חודש במצבי ? 2- מה עלי לקחתתרופתי בתקופה שאינני מקבל הומירה? 3- מה לקחת נגד כאבי בטן עזים ? 4- אינני מתפקד בגלל מצבי כיום ללא טיפול תרופתי ,חיי גיהנום אחד גדול . אנא מכם עזרו לי ותנו לי עצה שיקל על סבלי הנורא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון
ד"ר יעקב מאור28/02/2009מצב מחלת הקרון שלך מורכב ודורש יעוץ של גסטרואנטרולוג מומחה בצורה פרטנית (לא בפורום כללי). הייתי ממליץ כי תקבל לפחות טיפול אנטיביוטי בציפרופלוקסצין ומטרוג'יל וכי תקבל תזונה אלמנטלית כגון אליטרק. כאמור עליך להגיע בהקדם למןומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת קרון
ד"ר יעקב מאור28/02/2009מצב מחלת הקרון שלך מורכב ודורש יעוץ של גסטרואנטרולוג מומחה בצורה פרטנית (לא בפורום כללי). הייתי ממליץ כי תקבל לפחות טיפול אנטיביוטי בציפרופלוקסצין ומטרוג'יל וכי תקבל תזונה אלמנטלית כגון אליטרק. כאמור עליך להגיע בהקדם למומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בחיידק בקיבהשמעון27/02/2009
לפני חודש וחצי , לאחר כאבים חזקים בחזה/קיבה , עשו לי גסטרוסקופיה והתגלה לי חיידק ההליקובקטר,ודלקת חריפה בקיבה העליונה , לקחתי טיפול תרופתי ואני אמור בשבוע הבא לערוך בדיקת נשיפה , שאלתי היא, האם זה מקובל שעדיין יש לי כאבים חזקים שמלווים אותי? , אני לא לוקח אומפרידקס בגלל הבדיקה העתידית והכאבים ממש חזקים כל העת, הכדורים שלקחתי אמורים לטפל גם בדלקת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד"ר יעקב מאור01/03/2009אינני משוכנע שסיבת הכאב הינה הדלקת בקיבה ונוכחות הליקובקטר פילורי. יש צורך בהמשך בירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות במעייםאורי27/02/2009
שלום, יש לי את הסימפטומים הבאים: צואה רירית, גזים,צואה שצורתה משתנה, שלשול ועצירות לסירוגין, תחושת נפיחות, התכווצויות שפוחתות לאחר יציאה ועייפות עשיתי בדיקת דם ונשלל צליאק ודלקת במעיים. כמו כן אולטרסאונד בטן תקין. מה עושים הלאה? תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות במעיים
ד''ר יעקב מאור27/02/2009יתכן שאת סובלת מתסמונת המעי הרגיש. הפתרונות לבעיה זו הינם תזונתיים, תרופתיים, שימוש בתכשירי חיידקים פרוביוטיים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה חוזרת מחיידק ההליקובקטרשמעון27/02/2009
לפני כ- 4 שנים היו לי צריבות בוושט ולאחר גסטרוסקופיה התברר כי יש לי בקע סרעפתי קטן וחיידק הליקובקטר וקיבלתי קוקטיל ראשון של תרופות להשמדתו, לאחר בדיקה התברר כי הוא לא הושמד וקיבלתי טיפול חזק יותר , ושוב לאחר בדיקת נשיפה לא נמצא חיידק בקיבה. מאז עברתי שתי בדיקות נשיפה שהיו תקינות. מזה כשבוע שוב יש לי צריבות בושט ,לציין שהתחילו לאחר אכילת שני תפוזים, שאלתי האם יש אפשרות שנדבקתי מהחיידק שוב? , לבעלי היה לפני חודש והוא טופל תרופתית? עכשיו אני נזהרת במזון ,לאחר כמה זמן אוכל לחוש הקלה מהצריבות שקיימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור27/02/2009צרבת הינה תחושה שניגרמת מחזרת חומצה מהקיבה לושט. לתופעה שכיחה זו אין קשר לזיהום בחיידק ההליקובקטר פילורי. כ- 50% מהאוכלוסיה יש הליקובקטר פילורי בקיבה. הסיכון להשנות הזיהום לאחר טיפול מוצלח הינו כ- 1% לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
שמעון27/02/2009ובמידה שעכשיו יש לי צרבת, אני מרגישה שריפה במקום מסויים אחד כמעט כל הזמן. אני לוקחת אומפרידקס בבוקר ולא נוגעת בקפה ,פרי הדר, וחלב , היום עלה בדעתי להמנע גם מעגבניות וגבינות מלוחות, אפשר יעוץ לתזונה וטיפול ? ובמידה של איזה פרק זמן שהתחושות ממשיכות כדאי לי לפנות לרופא מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבת
ד"ר יעקב מאור28/02/2009יש להמנע לחלוטין מעישון ושתית אלכוהול. למעט בשתית קפה, צריכת מאכלים שומניים ושוקולד. פרט לכך רצוי לאכול ארוחות לא מלאות ולהמנע מארוחה שעתיים לפני השינה. באם טיפול תזונתי ותרופתי לא משפרים את ההרגשה תוך 2-3 חודשים רצוי להגיע לבדיקת גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bורדית26/02/2009
שלום חברי חולה בהפטיטיס B וחלה אצלו עליה באנזימים מה זה אומר יש לציין כי הוא קיבל בדיקה לצהבת C האם זה אומר שהוא מפתח מחלה לC ? הוא נוטל זפיקס מידי יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור26/02/2009עליה באנזימי כבד החולה הפטיטיס B המטופל בלמיבודין או זפיקסיכולה לקרות מסיבות שונות. הדבקה הפטיטיס C הינה אפשרות אולם זו לא האפשרות הסבירה.בעיקר יש צורך לבדוק את עומס ה- DNA הנגיפי בכדי לבדוק אפשרות של התפתחות עמידות לתרופה. אני ממליץ על התייעצות עם מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהחנן26/02/2009
שלום עברתי בדיקת קולונסקופיה וברצוני לקבל הסבר לתוצאה : המעי נבדק עג לצקום , האם זה כולל את מעי הגס ? פוליפ 5 מ"מ נכרת בעומק 40 ס"מ , האם זה נחשב פוליפ גדול ומבחינת מיקומו היכן זה קרוב למעי הגס או שהמעי רחוק מהאזור . הפוליפ נשלח לביופסיה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור26/02/2009הקולונוסקופיה הינה בדיקה פנימית של רירית (ציפוי) המעי הגס ודנה רק בממצאים במעי הגס או במעי הדק הסופי. בדיקה עד לצקום (איזור החיבור בין המעי הדק למעי הגס) פרושה בדיקה מלאה של המעי הגס. פוליפ עד 5 מ"מ מכונה פוליפ זעיר ורוב אינו בעל תכונות של נטיה גבוהה לממאירות. עומק 40 ס"מ מפי הטבעת הינו המעי הגס הממוקם בצד השמאלי של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bורדית26/02/2009
שלום יש לי מס שאלות 1)האם חולי הפטיטיס B יכולים למסד קשר ללא חשש לסיכון ? 2)אני יוצאת עם חולה במחלה הפטיטיס B רוצים למסד קשר,אני בתולה ורציתי לשאול האם בזמן קיום יחסי מין ראשונים וכתוצאה מכך ירידת דם אני עלולה להיחשף למחלה היות ומגע עם דם מעביר מחלה? כרגע סיימתי 3 חיסונים ועוד חודש אבדוק את רמת הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ורדית26/02/2009שאלה נוספת האם במין אוראלי שאני קיבלתי מחברי החולה בהפטיטיס B מעבירה את הנגיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור26/02/2009לא ברור לי מצבו של בן-זוגך בנוגע לזיהום בהפטיטיס B (כמות הנגיפים וכדומה) אולם עד לבירור מצב החיסון שלך יש צורך להשתמש בקונדום למנוע העברה של הפטיטיס B. רק אם את מחוסנת ניתן לקיים יחסים לא מוגנים.
בנוגע למין אורלי שקבלת!!! מבן זוגך הסיכון בהעברה כזו נמוך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר עקשןמאיר25/02/2009
שלום דוקטור לפני 10 חודשים גילו אצלי את החיידק הליקובקטר קיבלתי טיפול משולש למשך 10 ימיםomepradex 2 ביום klaridex 250 mg 2ביום moxvit forte 2 ביום לא עזר ואז קיבלתי טיפול מרובע למשך 14 יום kalbeten klaridex 250 mg metrogyal oral 250mg omepordex וגם לא עזר ומאז אני שותה אומפרדקס פעם ביום שבעה חודשים שאלתי היא אם יש טיפול יותר טוב. ואם צריך לקחת ביופסיה מהקיבה למה לחכות הרבה זמן הרופא אמר לי לחזור עו 6 חודשים.אני עדין סובל מיצאות רכות והיציאות יוצאות בצורה שטוחחה לפעמים והרבה גזים ואי נוחות בבטן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור26/02/2009טיפול מוצלח בהליקובקטר חיוני בעיקר כשמדובר בכיב קיבה או תרסריון או צורה מיוחדת של גידול לימפה של הקיבה בעל ממאירות נמוכה מסוג MALT. ביתר המקרים ניתן לנסות טיפול במשלב ראשון או שני ואם אינו מצליח ניתן להמתין. התלונות של שינוי יציאות אינו קשור לנוכחות החיידק ומחייב בירור ניפרד כגון על-ידי קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FNH?דנה25/02/2009
שלום למומחים ותודה מראש שאלתי: אמי, בת 55, סובלת מזה כשנתיים מרגישות בבטןבצד ימין. בבדיקות דם נתגלה: GPT 44 GGT 507 ALK PHOS 140 בCT בטן נתגלה: הכבד תקין בגודל ובמרקם. באונה הימנית הודגם תהליך בקוטר 5.5 ס"מ אשר עובר האדרה יחסית הומוגנית כבר בשלב פורטלי למעט מרכז היפודנסי בעל צורת הכוכב. התהליך אקזופיטי מאונה ימנית ויכול להתאים ל FNH. איך ממשיכים מכאן? איזה בירור נוסף צריך שיהווה אבחנה מבדלת מגידול ממאיר? בתודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FNH
ד''ר יעקב מאור26/02/2009FNH הינו תהליך שפיר שלמעשה אינו גידול אלה צמיחת יתר של איזור מסויים בכבד כתוצאה מאספקת דם עודפת לאותו איזור. המשך הבירור צריך לכלול ראשית רויזיה של ה- CT עם מומחה לרדיולוגיה שתחום עיסוקו העיקרי הינן מחלות כבד. במקביל יש לבדוק סמני גידול בדם (אלפא-פטופרוטאין, CEA, CA 19-9) וכן בדיקה לנוכחות זיהום בנגיפי הפטיטיס B ו- C. לאחר כל אלה יש צורך ביעוץ מסכם עם מומחה למחלות כבד שישקול אם האבחנה ברורה או שיש צורך בביופסיה מהנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
דנה26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ברגליים - תפקודי כבדטוביt דור25/02/2009
בשל בצקת ברגליים ותוצאות הבדיקות הראו בעיות בכבד. (הפטיטיס אי, וכנראה גם שחמת). אני מטופל ב-פוסיד ואלדוספירין אחד ליום. יש הטבה בבצקת. אין ירידה בערכי הקריאטנין, פוטסיום, na soduim . אני עושה בדיקות אלו אחת לשבועיים. בדיקות דם אחרות sma תקינות - באמצע הסקלה. אין בעיות לב, כליות. אבל אני עייף מאד. האם יש משהו לחיזוק ו/או טיפול אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009זה נשמע כמו מחלת כבד שהיא מאוזנת . העייפות כנראה חלק מזה. אני לא יודע אם יש עוד מה לעשות-צריך לשאול ההפטולוג המטפל.
אולי גסטרוסקופיה לבדוק דליות בושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)