מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חריגות בדיקת תפקודי כבדאיליי17/02/2009
שלום רב, אני בת 39 בריאה בד"כ. להלן תוצאות בדיקות דם שערכתי השבוע: ALT-37, AST-41, GGT-61, ALKP-144. האם יש מקום לדאגה? הרופא אמר שעלי להמתין חודשיים ולערוך שוב צילום. האם זוהי תחילתה של מחלת כבד? האם לשנות תזונה? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009יכול להיות הרבה דברים ואם זה חדש רצוי להמתין ןלהחזור. לא נשמע מסוכן. אם תרמת דם פעם ולא קיבלת הןדעה ממד"א אז אפשר להיות בטוח שאין דלקת נגיפית בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגסיסריקי17/02/2009
שלום אני בת 55 מטופלת בפגסיס 180 להפיטטיס B מזה 7 חודשים . לפני 8שנים טופלתי באינטרפרון למשך 5 חודשים עד לרמת הנורמה . ה ATL במשך הטיפול הנוכחי ירד ל58 לסרוגין PCR לפני הטיפול היה 200,000 וכיום הוא עומד על 345,000,000 ומעלה השאלה שלי היא 1. האם להמשיך את הטיפול כאשר יש עומס ויראלי גבוה? 2.מה רמת הסיכון ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגסיס
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009אם ה PCR עדיין חיובי לאחר 6 חודשי טיפול אז כמעט אין סיכוי להצלחה ומקובל להפסיק הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- viral loadאיתי17/02/2009
שלום התחלתי טיפול משולב בצהבת C. לפני הטיפול העומס הויראלי הוא 700,000. שנתיים לפני כן היה 2,000,000 מה משמעות ירידת העומס הויראלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר viral load
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009אני לא חושב שיש משמעות לשינוי כי זה טבעי. יש איזון שמשתנה בין הריבוי של הנגיף וההרס של הגוף . החשיבות היא בשינוים לאחר טיפול תוך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BILIARY COLICשרון16/02/2009
האם התקפים קשים של כאב עויתי שנמשך 4 שעות באיזור העליון של הבטן (כמעט בחזה) וגם הקאות יכול להצביע על אבנים בדרכי המרה.? נתקלתם בכאב חזק כזה? כמו שהכל מתכווץ? בדיקת הושט קיבה ומעי תקינים וגם U.S תקין. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוספת לשאלה שייכת לשרון ול BILIARY
שרון16/02/2009נעשתה גסטרוסקופיה שהראתה "לשונות בקצה הוושט שחשודים לבארט" אך אין עדיין תשובת ביופסיה. אך נאמר, שזה לא אופייני לעוויתות והכאב ברום הבטן,שנמשכו שעות והקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין גרד, קוליטיס כיבי ו- PSCשמעון16/02/2009
שלום , לאחרונה התחלתי להתגרד בכל מיני אזורים בגוף ללא פריחה (יש ימים שמתגרד ויש ימים שלא). ביצעתי תפקודי כבד שאינם תקינים והערכים חורגים מהנורמה. יש לי מעל 10 שנים קוליטיס במעי הגס. הבנתי שיש קשר בין קוליטיס לבין PSC. האם ישנם סימנים מיוחדים ל-PSC מעבר למה שציינתי? ואם זאת אכן הבעיה ניתן לעשות משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009יש קשר בין PSC לבין קוליטיס. התלונות שלך יכולות להיות קשורות לPSC אך גם דברים אחרים. יש לעשות US של הבטן, לבדוק GGT ןגם alkaline phosphatase ולהתייעץ עם רופא המטפל להמשך. יש בדיקה בשם MRCP שיכול להדגים דרכי המרה אך יש להתייעץ עם רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל להסביר בבקשה למה גורם PSC?
אבנר 3216/02/2009האם זה משהו שמתים ממנו ? או אורח החיים הופך להיות קשה יותר? או שניתן לחיות עם זה? אשמח לקבל תשובה ממך בקצרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה גורם לPSC
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009הגורם אינו ברור. יש מחשבה של הפרעה אימונולוגי, השפעה גנטית, חדירת חיידקים מהמעי החולה. ברור שיש קשר לדלקת במעיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןניבין16/02/2009
שלום, 1)אני סובלת זה כמה חודשים מכאבי בטן,מה שנמצא בבדיקה של מיפוי קיבה שעשיתי שזה שיש לי הפרעה קשה בהתרקונות נוזלים ומוצקים. רציתי לשאול מה יכול לגרום לזה ומה הטיפול לזה , אם יש? אציין שבעבר , בחמש שנים אחרונות סבלתי מגסטריטיס עם HP וקיבלתי טיפול משולש , וגם במשך שנים סבלתי מעצירויות קשות , למרות שבשנה האחרונה זה עבר. האם יש קשר בין הדברים? 2) בבדיקות דם ה GGT היה גבוה, שאר אנזימי הכבד היו תקינים. האם זה יכול להעיד על בעייה בכבד כמו כבד שומני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009הרבה דברים יכולים לגרום לבעיה של התרוקנות של הקיבה- כולל הפרעה חסימתית ופגיעה עצבית מסוכרת. טיפול כולל motilium לשפר תנועה.
ה GGT יכול להיות מכבד שומני אבל יש הרבה גורמים אחרים גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתן עם גוש חשוד בכבדאלמוני16/02/2009
אני בן 45 אובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito בבדיקה השנתית של CT בטן נראה גוש חשוד בכבד. בעקבות זאת ביצעתי בדיקת אולטראסאונד והרי הממצאים: מרקם הכבד היפראקואי בלתי אחיד שומני עם איזורים של sparing. בנוסף על רקע הסננה שומנית נמצא ממצא היפראקואי בגודל כ-1.0 ס"מ היקפי בסגמנט קדמי של אונה ימנית. סיכום: הסננה שומנית של כבד עם איזורים של sparing ובנוסף ממצא היפראקואי כמתואר מעלה יתכן מדובר גם באיזור של sparing ? המנגיומה קטנה? אחר? שאלותי הן: 1) מה משמעות הממצאים? 2) רופא המשפחה אמר שיש להמשיך עם בדיקת PET - אבל הוא לא יודע מה החומר המתאים ושאני אשאל את האורולוג שלי. 2) האורולוג שלי בחו"ל ואינני יודע מי הסמכות המתאימה להתייעצות כזאת? אורולוג? אונקולוג? גסטרו עם התמחות בכבד? הממצאים מלחיצים והייתי רוצה לדעת איך להתקדם. תודה על התייחסותך וזמנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית השתן
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009הממצא לא ברור- יתכן כבד שומני ברקע ואזור של פחות שומן והמנגיומה שהוא גידול שפיר. יש אופציה שזה קשור לשלפוחית אך זה נדיר לערב הכבד.
אני מציע לעשות CT עם חומר ניגוד וזה יכול בהחלט להגדיר אם הממצא שםיר וממאיר
אם הCT היה בחומר ניגוד אני ממליץ להתייעץ עם רופא רנטגן לפני כל דבר אחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צרבתליאת16/02/2009
ידוע לי שצרבות הן בד"כ תופעה כרונית או הדורשת טיפול הנובעת מכמה סיכות כגון: רפלוקס, חיידק, בקע וכד'. אבל איך ניתן להסביר מבחינה רפואית צרבות שתוקפות לפעמים אנשים למשך מס' ימים ואז נעלמות כאילו לא היו. ממה יכולות לנבוע צרבות כאלה (חד פעמיות /תקופתיות) מבחינה רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009יש סל של תלונות של צרבת. זה מסובך להסביר ואנו לא מבינים הכל-ענין של רגישות העצבים לכאב, כמות החומצה. יעילות הרוק לנטרל החומצה ועוד הרבה דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןדינה16/02/2009
בת 40 מזה שנים סובלת מבטן רגישה כאב אחרי ארוחה ולא משנה מה אני אוכלת בשבועיים האחרונים סובלת מכאבים שהתחילו ברום הבטן והתפשטו לאזור הטבור שילשולים הרגשת מלאות האם לדעתך מדובר במשהו ווירלי או שעלי לעבור בדיקות לברור? תודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009מאחר שהתלונה קיימת רק שבועיים עדיין סביר שזה נגיפי. שלשול כרוני מוגדר כיותר מ6 שבועות.
בכל זאות בעוד כמה ימים ממליץ להפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה: נעשה גסטרוסקופי
שרון16/02/2009שהראתה "לשונות בקצה הוושט שחשודים לבארט" אך אין עדיין תשובת ביופסיה. אך נאמר, שזה לא אופייני לעוויתות והכאב ברום הבטן,שנמשכו שעות והקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים
בן חמו קרן16/03/2009שלום אני בת 29 סובלת משלשולים כבר חצי שנה במיוחד בלילה לאחרונה עשיתי בדיקת נשיפה והתגלה אצלי חיידק הנקרא אם אני לא טועה הליקובטטור משהו כזה אתה בטח כבר תבין קיבלתי את טיפול המשולש ל 7 ימים אך מכיוון שזה עשה לי כאבי בטן נוראים הפסקתי את הטיפול כעבור 4 ימים וגם גיליתי שיש לי תולעים שבועיים לאחר הטיפול ביום חמישי האחרון שתיתי כדור ורמוקס נגד תולעים ומיום שישי בלילה ועד היום כל לילה אני משלשלת כמה פעמים מבקשת אני את חוות דעתך בנושא האם הבעיה שלי היא בגלל החיידק או בגלל התולעים והאם עליי להתחיל אתצ הטיפול האנטיביוטי מחדש למרות כאבי הבטן החזקים שהם גרמו לי בעברי הרחוק בגיל 13 גילו אצלי אולקוס אך מאז לא נערכה בדיקה חוזרת ולא היו אצלי שום בעיות עד לפני חצי שנה שילדתי את בני השני מחכה לתשובתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים
ד''ר יעקב מאור16/03/2009הליקובקטר פילורי הינו חיידק קיבה שיכול לגרום לכיב תרסריון או קיבה. התולעת שאובחנה הינה ככל הניראה אוקסיאוריס הגורמת גרד בפי הטבעת. שניהם אינם גורמים שלשול. יש לברר את סיבת השלשול על-ידי בדיקות דם וצואה מקיפים. בדיקות אנדוסקופיות של המעי הגס וצילומים (CT מעי דק). כל זה יכול להעשות באמצעות גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וישטי ללא צרבתדניאל15/02/2009
יש לי צרבת כתוצאה מריפלוקס וישטי. בעבר סבלתי ממנה כמעט כל יום ואף נטלתי לוסק תקופה ארוכה. לאחר ירידה משמעותית במשקל הצרבת חלפה והפסקתי ליטול את התרופה. כעת אני סובל מצרבת לעיתים רחוקות, וגם כשזה קורה סוכריית TUMS אחת פותרת את הבעיה לחלוטין. נבהלתי לקרוא מידע על כך שריפלוקס וישטי עלול להגדיל משמעותית את הסיכון לסרטן הוושט, ועוד יותר נבהלתי לקרוא שלפעמים ריפלוקס וישטי עלול לגרום לנזק לוושט גם אם לא מרגישים סימפטומים בכלל, או אם זה קורה בלילה ולא מתעוררים בגלל זה. האם יש לי ממה לחשוש מעצם העובדה שיש לי בעיה של ריפלוקס וישטי ? האם יש צורך בבירור מעמיק יותר (אנדוסקופיה), או נטילת לוסק למרות שהסימפטומים לא מצדיקים זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס ללא צרבת
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009זה נכון שאפשר לפתח סיבוכים של רפלוקס ללא צרבת. לכן בדרך כלל כדי למישהו שסובל מרפלוקס כרוני לעבור גסטרוסקופיה לפחות פעם אחת על מנת לחפש סימנים מקדימים כגון דלקת ע"ש ברט.
אבל לרוב המצב יותר טוב אם אין תלונות של צרבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיה - שכיבה על צד שמאדויד15/02/2009
שלום אני אמור לעבןר בדיקת גסטרוסקופיה בעוד חודש. שאלתי היא האם חייבים לבצע את הבדיקה ששוכבים על צד שמאל? או שזה לא משנה איזה צד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו
ד''ר סטיבן מלניק15/02/2009ניתן לעשות בשכיבה על צד ימין גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcv viral load חודש אחרי טיפולמשולברועי15/02/2009
שלום אני בן 21... סיימתי טיפול משולב של 48 שבועות בפגסיס וקופגוס נגד הפטיטיס סי. עשיתי בדיקות ואשמח לקבל תשובה עליהם כיוון שאינני יודע לפרשם לבדי. בדיקה Hepatitis C RNA כמותי תוצאה <600(אם יתהפכו לי הסימנים אז הכוונה היא שהחלק הפתוח לכיוון 600) יחידות IU/ml 1. במעבדה עוד לא עשו בדיקה איכותית. לפי מה שאני יודע, זה אומר שבסף הגילוי של הבדיקה הזאת (600) לא נמצא הפטיטיס סי. האם אני צודק? 2. בכוונה עשיתי את הבדיקה כחודש אחרי סוף הטיפול, (שאם יש וירוס אז הוא יספיק להתרבות מעל 600). במידה ובאמת לא נמצא וירוס בדמי לאחר חודש בלי תרופות, מה הסיכוי שימצא וירוס בדמי בעוד חצי שנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר viral load
ד''ר סטיבן מלניק15/02/20091( אתה צודק. הRNA מתחת לסף הזיהוי.
2) ריפוי נחשב כאשר HCV RNA שלילי חצי שנה אחרי הפסקת טיפול. אם שלילי אחרי חודש אז זה סימן טוב ואחוזי כשלון קטנים מאוד במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
איתי17/02/2009שלום משה אני מתחיל טיפול עכשיו. יש לך טיפים? מה היה העומס הויראלי לפני הטיפול אצלך? תודה איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי..
רועי17/02/2009קודם כל בהצלחה. העומס הויראלי אצלי היה 1,070,000... הטיפול דיי קשה (לפחות היה לי), אך אל תתייאש ממנו - כל תופעות הלוואי נעלמות ישר שאתה מפסיק עם התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר..
רועי17/02/2009קודם כל תודה רבה. יש לי שאלה נוספת, האם אפשר לשתות אלכוהול פעם בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2009כן בכמות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים קשים מאודדנה14/02/2009
שלום רב, בשנה וחצי האחרונות (מאז טיול שעשתה בצפון ארה"ב), סבתי סובלת משילשולים מאוד קשים שבאים באפיזודות. השלשולים מחלישים אותה מאוד ולא מאפשרים לה לצאת מהבית.בשבוע האחרון השלשול לא מפסיק והיא מאוד מסכנה. היא עשתה קולונסקופיה לפני כשנתים וחצי וצילום של המעי הדק - התוצאות יצאו בסדר, וכן עשתה לפני שנתים וחצי ניתוח לבקע סרעפתי. לפני כחודש וחצי עשתה בדיקות דם כלליות שגם כן יצאו בסדר. סבתי הלכה לשני רופאי גסטרו לייעוץ, הראשון אמר שהוא לא יודע מה יש לה. הרופא השני נתן לה קולונטאל 3 פעמים ביום אותו היא נוטלת מתאריך 1/1/09 ללא שום שיפור. אני מאוד מאוד אשמח אם תוכלו להביע דעתכם מה יכול לגרום לשלשולים שכאלה ומה אפשר לעשות כי אנחנו לגמרי עובדי עצות. תודה רבה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים קשים
ד"ר יעקב מאור14/02/2009לעיתים לאחר חשיפה למזהמי מערכת העיכול (השכיחה במטיילים לדרום-אמריקה) ממשיכה הפרעה בפעולות מעיים - בעיקר שלשול. המצב יכול לנבוע ממחלה טפילית של מערכת העיכול שלא הגיעה לפתרונה, מתסמונת המעי הרגיש שיכולה להופיע לאחר זיהומי מעיים או מסיבה אחרת לשלשול ממושך. אני ממליץ כי תבדקי במקביל במרפאת מטיילים למשל מהמרפאה בראשתו של פרופ' אלי שוורץ במרכז הרפואי שיבא ועל-ידי גסטרואנטרולוג מומחה נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך תופס מקום בסגמנט 4אביטל13/02/2009
שלום ד"ר, שמי אביטל, בת 67. בבדיקת אולטראסאונד נמצא ממצא בגודל 3.5 ס"מ אשר נחשד כהמגיומה. נשלחתי לבדיקת מיפוי כבד , בה נמצא כי אין עדות להמגיומה ונשלחתי לבדיקה נוספת של ספקט כבד וטחול עם קולואיד. בבדיקה הודגם פגם מילוי קטן (אך לא נאמר באיזה גודל) בסגמנט 4 בסמוך ל FALCIFORM LIGAMENT . הטחול לא מוגדל, מרקמו אחיד וללא קליטת יתר בהשוואה לכבד. לא הודגמה קליטת יתר במח עצם. בנוסף, צויין כי אין תמונה אופינית ל-FNH. הרופא אמר שלא ברור מה יש שם ולכן שלח אותי לבדיקה נוספת של CT בטן. אני עייפה נפשית מהאי ידיעה הזאת, מדוכאת ומפוחדת, והבדיקה הבא נקבעה לי רק לחודש הבא, אנא אמור לי - מה תוצאות הבדיקה האפשריות, הטובות והרעות. אני צריכה לדעת מה מצפה לי. תודה רבה, אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך תופס מקום בכבד
ד"ר יעקב מאור14/02/2009הסיכוי להמנגיומה נמוך בתהליך בגודל 4 ס"מ בכבד שאינו קולט כדוריות אדומות מסומנות. יש צורך לבצע בהקדם!!! CT לכבד עם הזרקת חומר ניגוד בפרוטוקול צילומים תלת-פאזי (3 שלבים). רק לאחר צילום זה ניתן יהיה להתיחס למהות הנגע האפשרויות והתוכנית להגיע לאבחנה. בנוסף ממליץ כי תבצעי בדיקות דם כולל אנזימי כבד, בדיקות לנגיפי כבד B ו- C וסמני גידול כולל CEA CA 19-9 ואלפא-פטופרוטאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אני עלולה/עשויה לגלות שזה?
אביטל14/02/2009מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009יכול להיות מספר דברים- גידולים שפירים וגם ממאירים. אין אפשרות לאיבחון דרך הפורום ואני בהחלט מסכים עם ד,ר מאור שיש לעשות CT תלת-פאזי בהקדם ולהגיע למומחה בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהרונית12/02/2009
ד"ר שלום בת 38 מה יכולה להיות הסיבה לטעם מר בפה המלווה גם ביובש האם יש קשר לכאב ברום הבטן שאותו יש לי כבר הרבה זמן? תודה רבה גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר
ד''ר יעקב מאור12/02/2009טעם מר יכול להיות קשור לרפלוקס (החזר) חומצה מהקיבה לושט. בנוסף הוא יכול להיות ביטוי לחוסר בויטמנים, משני לתרופות שונות ולבעיות איזור הלוע עם ריבוי הפרשות ליחתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)