מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרנסמינזות גבוהותזהבה25/02/2009
שלום רב אני בת 37 אובחנתי כסובלת מקוטנוס פוליארטריטיס נודוזה הביטוי הוא עורי באזור הרגליים אני מקבלת תרופות לדיכוי המערכת החיסונית של הגוף הכוללות מטוטרקסט בזריקה ציקלוספרין פלאקוניל וסטרואידים, לאחרונה התגלה כי קיימת עלייה בטרנסמינזות בכבד בבדיקה במיון , got 100 'troponun l0.01, gpt 191 בצעתי בדיקות חוזרות והערכים עדיין גבוהים הרופא ביקש שאפסיק מייד את הטיפול מלבד הסטרואידים אולם גם לאחר הפסקה של שבוע וחצי עדיין ערכים גבוהים, האם זה מעיד על דלקת בכבד, מה לעשות על מנת למנוע החמרה אציין כי ביומים האחרונים החלה לכאוב לי הבטן התחתונה איני יודעת אם יש לכך קשר, אבקש הסבר לעניין דלקת בכבד הנגרמת כתוצאה מרעילות של תרופות והאם זה המקרה. אודה לתשובתך אני מאוד מודאגת, זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראנזאמינזות
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009בראש ובראשונה יש לחשוד במטוטרקסייט ויש להפסיק אותו. יתכן שיש מקום לבצע ביופסיה של הכבד גם. התרופות אחרות יכולות גם להשפיע. יש גם אופציה של מחלה אימונית.
אם ה troponin 10 יש חשד לבעיה לבבית ועל זה יש מקום ליעוץ לבבי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
זהבה26/02/2009תודה על התגובה אכן הפסקתי מטוטרקסט מזה כשבועיים אך הטרנסמינזות עדיין גבוהות היום הופנתי לאולטראסאונד כבד וגם למרפאת כבד , מה ניתן לראות באמצעות האולטראסאונד לגבי הכבד והאם צריך לטפל בדחיפות או שאין מקום לדאגה ויש סיכוי שזה יתאזן עם הזמן, מה פרק הזמן שלוקח למצב של רעילות תרופתית לחזור למצב מאוזן והאם יש חשש לפגיעה בתפקוד הכבד באופן כרוני, תודה זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר יעקב מאור26/02/2009אכן הסיבה הסבירה הינה של רעילות מטוטרקסט. רעילות כזו אמורה להשתפר ולחלוף תוך מספר שבועות. על-פי-רוב הפרעה כבדית מסיבה תרופתית אינה נוטה להתפתח לנזק כרוני בתנאי שהתרופה מופסקת בזמן. האולטרסאונד יכול לדון בעיקר בצורת ומירקם הכבד (המצביע על בעיה כרונית בכבד), על הסננה שומנית (שכיחה באנשים המטופלים במטוטרקסט) וכן לברר את מצב כיס-המרה, דרכי-המרה ודווח על גודל הטחול (קשור לכרוניות של מחלת הכבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרנסמינזות במגמת עליה
זהבה04/03/2009בהמשך לתשובתך ביצעתי אולטראסאונד כבד שהיה תקין אולם בדיקות הדם עדיין במגמת עליה ואף גבוהים יותר מהבדיקה הקודמת כעת אני ממתינה לתור למרפאת כבד, בתגובות שלך אתה מציין תופעה של כבד שומני, עליי לציין כי כתוצאה מלקיחת סטרואידים במינונים גבוהים עליתי מאוד במשקל האם יש לזה קשר לתופעה וואיזה בדיקות נוספות עליי לעשות של מנת לאבחן את הבעיה ולפתור אותה בהקדם, האם פוליארטריטיס נדוזה ידוע כפוגע גם בכבד והאם מחלה אוטואימנית כשלי יכולה לגרום לתוצאות כאלה בבדיקות, אודה לתשובתך בהקדם אני מאוד מודאגת זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד
ד"ר יעקב מאור04/03/2009שימוש בסטרואידים ועליה במשקל אכן יכולים לגרום להצטברות שומן בכבד עם עליה באנזימי כבד. גם מחלה אוטואימונית יכולה לגרום דלקת בכבד. מעורבות כבדית בפוליארטריטיס נודוזה נדירה אלא אם כן המחלה מלווה בזיהום בהפטיטיס B.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי - רפלוקסטליה25/02/2009
בוקר טוב, אימי בת ה- 79 סובלת מבקע סרעפתי ורפלוקס שנעשה גרוע מיום ליום. כל הזמן טעם חמוץ בפה והיא מאוד מאוד סובלת. היא לוקחת לוסק נסתה גם לנטון וזה לא עוזר. מה עושים? האם ייתכן שאין דרך לעצור את הרפלוקס?מה האלטרנטיבות?מה עוד הייתם מציעים? היא ממש סובלת. אודה מאוד על עזרתכם. אנו נמצאים בירושלים. טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009האלה המרכזית היא אם תלונותיה קשורות לרפלוקס ולא. יתכן שיש מקום לבצע ניטור החומצה בושט למשך יממה ואם יש רפלוקס לא נשלטת בטיפוטל תרופתי יש מקום לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכות קשות בצואה - דם סמוי?אביב25/02/2009
גיל 47. היציאות היו תמיד בסדר. בשבועות האחרונים חלק מהצואה בנוי מחתיכות קשות (במבנה של "צימוקים" גדולים). אני מנסה לבדוק מה שיניתי בתזונה, ואין משהו הנראה הגיוני. האם יתכן שזה נובע מדם סמוי? כשאני בודק דם סמוי - האם להעביר לבדיקה דגימה מהחלקים הקשים הנ"ל שבצואה, או מהצואה בעלת המרקם הרגיל? האם יתכן שזה מאכילת אוכמניות (אני התחלתי לאוכלם מדי יום לפחות כחודש לפני הופעת היציאות הקשות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוים בצואה
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009אנני חושב שיש חשיבות לצורת הצואה בודאי לא לדם סמוי. לדעתי ניתן לשלוח הצואה לדם סמוי מכל חתיכת צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבד ברקע הפטיטס Cערן24/02/2009
ערב טוב האים אני יכול לקחת אינטרפרון ורבורין?היום ביצעתי בדיקת FIBRO SCAN והתוצאה בשלושה מקומות 32+53.7+35.8 ותוצאות בדיקות דם הם,wbc 3,plt 75,got 60,gpt 42,albumin 3,bilorobin total 1.8,biloirubin direct.4 GGT 15,INR 1.14,גנוטיפ 3A . אני סובל ממימת ודליות בדרגה 1+ יש לי בצקות ברגליים,ושילשולים ועייפות מדי פעם,ומתעייף מהר.האים לא מסוכן לקחת אינטרפרון בגלל הכדוריות הלבנות. תודה ולילה טוב. ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009ברמנ הטיורטית כן אפשר לקבל טיפול ויש סיכוי סביר שיעזור. אבל זה יותר מסובך עם שחמת ויש להצייעץ עם רופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסיצחק24/02/2009
שלום רב, שמי יצחק בן 55 גילו אצלי דרך בדיקות דם את הנגיף פטיטיס B בסטטוס פעיל . להלן תוצאות אחרונות מתחילת חודש פברואר 2009 : HEPATITIS B DNA PCR - חיובי PT-INR - 1.11 HEPATITIS Bs Ag - חיובי GPT (ALT)- 85 GGT - 32 GOT (AST) -57 לפני ניסיונך כיצד עליי לפעול ומה לעשות שתוצאות אלה לא משתנות כבר כ- 3 שנים אך אני חייב לידע אותך שאני לא כ"כ מעוניין בביופסיה על הכבד, אז מה אתה יכול לייעץ לי למי לפנות מה לעשות ? וכיצד לטפל ? ואם תוכל לפרט לי מה הבדיקות הנ"ל אומרות ואיך הם יכלו להשפיע על האורח חיים שלי בעתיד? בתודה יצחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009יתכן מאוד שיש מקום לטחפול. יש להשלים בדיקות של הנגיף-HBEAB וגם HBEAG ןבנוסף כמות הHBV DNA בדם. לאחר מכן יש מספיק ניתונים לשקול טיפול. בסל של 2009 כל התרופות הדרושות נכנסו. חשוב להתייעץ עם רופא כבד ויתכן מאוד שאין צורך לביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיס שאלותניסן24/02/2009
שלום לאחר שאובחן לי גסטריטיס ללא הליקובקטר נטלתי במשך חצי שנה אומפרדקס. ניסיתי להפסיק את התרופה-אבל סובל מצרבת כמעט יום יום על אף שינוי תזונתי (לא מטוגן,לא בשר,לא מתובלן ,הרבה ירקות דגנים ועוד...) אגב,לפני כן לא סבלתי מצרבות. קראתי בכמה מקורות שכאשר נוטלים תרופות סותרות חומצה באופן ממושך, הקיבה בסופו של דבר קצת "נלחמת" בהן ובעצם יוצרת יותר חומצה... מספר שאלות ברשותך: 1.האם יכול להיות שהקיבה שלי למדה ליצור יותר חומצה ולכן אני סובל מצרבות? (לאחר שהפסקתי ליטול אומפרדקס) ניסיתי שלושה וחצי שבועות בלי התרופה על מנת לראות אולי הקיבה תתרגל למצב החדש וכך תיפחת רמת החומצה..זה לא ממש קרה-היה קשה לעמוד בצרבות ולבסוף נטלתי טאמס \ אומפרדקס לסירוגין... 2.לוסק ואומפרדקס. הבנתי שלוסק מעכבת מערכת אנזימתית ומונעת על ידי כך ייצור חומצה האם אומפרדקס עובדת אותו דבר?או שאומפרדקס בעצם משתקת את השרירים שדוחפים חומצה? אני תוהה אם מלוסק כן יכולתי להיגמל... 3.האם ידוע לך על דרך "ללמד" את הקיבה ליצור פחות חומצה בהקשר הנ"ל? 4.האם יכול להיות שאומפרדקס יוצר ריפלוקס ושטי? תודה מראש.ניסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר סטיבן מלניק25/02/2009קודם כל אומפרדקס ולוזקק אותו חומר- omeprazole.
אתה סובל מצרבת -יתכן שהחמיר עקב גיל, עליה במשקל, עישון וגורמים נוספים. אנני חושב שהקיבה מתרגלת אבל יש החמרה של הפרשת חומצה לאחר שמפסיקים. יש כנראה בחירה בין לטפל בגורמי סיכון, להמשיך עם אומפרדקס ולשקול התערבות כירוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת הנשיקה?צחי רז23/02/2009
אלו תוצאות בדיקות הדם שעשיתי בימים האחרונים (מפורטים רק המדדים הלא תקינים, כל השאר תקין. נעשו גם בדיקות חוזרות). האם אני חולה במחלת הנשיקה? האם יתכן גם קשר בין תפקודי כבד גבוהים לבין קושי בבליעה משך חודש רצוף (אין ממצאים שליליים בגרון)? got 109 gpt 194 wbc 4.6 CMV igG positive 2.30 CMV IgM negative EBV IgG >750 positive EBV.EBNA >600 positive EBV IgM >10 negative נתונים נוספים: בן 34 בריא בדר"כ. לפני חודש ברונכיטיס. לפני חודשיים טיול במזרח אולי יבאתי איזה טפיל משם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחלת נשיקה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2009הבדיקות מצביעות על זיהום ישן עם נגיפים ולא מחלה חריפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעג
ךל27/02/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ד''ר יעקב מאור27/02/2009לא ברורה השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין Immunoglobulin G לכאבי בטןדניאל23/02/2009
שלום, חצי שנה אני סובל מכאבי בטן תחתונה ועליונה עם מיקום, עצמה ואופי כאב משתנים. עשיתי מיליון ואחד בדיקות שמצאו בקע סרעפתי של 2 ס"מ וגם Immunoglobulin G גבוהה של 1980 כאשר המקסימום זה 1600. האם Immunoglobulin G יכול להסביר זאת ואם כן איך ניתן לקשור בין השניים ולטפל גם בהורדתו וגם סוף סוף בכאב בטן? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGG
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2009אין קשר לבין IGG לבין הכאבי בטן לדעתי. הממצא לא ספיציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקופטר :-)ClickRisk22/02/2009
בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2009אין משמעות למספר מעבר לחיובי ושלילי. ניתן לאמת מחיקה של HP על ידי בדיקת נשיפה. בדיקת נוגדנים לוקחת מספר חודשים להחזור לתקין.
יש קשר מסוים לסרטן אך לא חזק. מומלץ בגילך רק במקרים מסומים לבצע גסטרוסקופיה- סיפור משפחתי של סרטן בקיבה, ירידה במשקל למשל.
אין צורך לבדוק אשתך- העברה לרוב בילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריאייל22/02/2009
שלום! רציתי לדעת האם הימצאות HP בקיבה מזה תקופה ממושכת יכול לגרום לחוסר B12 וכן חוסר בברזל? רציתי לדעת האם HP בקיבה גורם לסחרחורת / ליחות / וכן לכאבי ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HP
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2009יכול להיות קשור לחוסר ברזל אך צריך לשלל סיבות אחרות. יש דווח אחד על קשר לחוסר B12. יש גם רווח הקשור למיגרנה אך לא נראה לי שזה קשור לסחרחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בייוליה22/02/2009
אבא שלי נשא הפטיטיס B. בבדיקת דם alpha1-fetoprot. - 2.62IU/ml HBV DNA quant. - 17100 IU/ml HbeAg nonreactive Hbe reactive HB Surface Ab - 0.07 nonreactive HB Core Ab IgG&Ig - reactive תפקודי כבד תקינים לגמרי. יש לנו תור לרופא שאמר שימליץ על טיפול תרופתי באחת התרופות שיכנסו לסל ב-2009 כלומר ברקלוד, סביביו, הפסרה. התוכל בבקשה להמליץ איזו תרופה עדיפה ומדוע? ואיפה אפשא למצוא על זה חומר (אני רוקחת במקצועי) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2009אם אנזימי הכבד תקינים תכן יש מקום לעשות ביופסית כבד על מנת להחליט אם לטפל. רק אם יש ביופסיבה יותר קשה יש מקום לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת22/02/2009
אני בת 30 מעולם לא היתה לי צרבת (אפילו לא בהריונות). לפני כשבוע חשתי בפעם הראשונה יומיים צרבת. הלכתי לרופא, הוא נתן לי כדורים והפנייה לבדיקת חיידק הליקובר. לא נטלתי את הכדורים כי הצרבת עברה לי. השאלה שלי היא: אני הולכת השבוע לעשות את הבדיקה לחיידק. הצרבת כבר עברה לי. במידה וימצא חיידק האם יהיה צורך בהכרח לעבור את הטיפול התרופתי להשמדתו? (למרות שהיתה לי צרבת חד פעמית?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2009יש מספר סיבות לטפל בחיידק אך אירוע בודד של צרבת אינה אחת מהן. אך מאחר שמקובל לטפל אם יש תשובה חיובית, מציע לא לעשות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה (לא כך כך הבנתי)
ליאת23/02/2009אמרת שאם התשובה חיובית אז מקובל לטפל בחיידק. ואז אמרת שבמקרה שלי מומלץ אולי לא לעשות את הבדיקה. מדוע? אי אפשר לעשות את הבדיקה ואז אם ימצא חיידק אני אגיד לרופא שאני מרגישה בסדר ושנטפל בו רק במידה ובעתיד הצרבות יחזרו מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2009היידק לא גורם לצרבות. 50%נ של המדינה נושא החיידק ולא צריך לטפל בכולם. לכן אני לא בודק לכל אחד. מצד שני אם כן מוצאים החיידק מקובל לטפל. ההגבלות הללו משקפים ההגבלות של ידע שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים לאחר כריתת כיס מרהעופר בנסל22/02/2009
שלום, אמי עברה לפני כחודש כריתת כיס מרה. האם זה נכון שאסור לאכול בכלל ביצים? לפני כשבוע היא אכלה מאכל עם ביצים ולאחר מכן היא הקיאה וסבלה מכאבי בטן שעות ארוכות. האם יש קשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כיס המרה
ד''ר סטיבן מלניק22/02/2009אנני חושב שיש איסור לאכול ביצים לאחר הסרת כיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בקיבה ובמעיים אצל תינוק בן 3.5סבטלנה21/02/2009
קיבה ומעיים מלאים בגזים אצל תינוק בן 3.5 חודשים שלום רב התינוק שלי סובל מבטן נפוחה מאוד וכאבים ץ בבירור במיון (לאחר שעשו צילום ) ראו שהקיבה שלו מוגדלת פי 4 מהנורמה ומלאת גזים ץ גם המעיים שלו מלא בגזים.לאחר שהכניסו זונדה לקיבה הנפיחות ירדה במעט אך למחורת חזרה. חשוב לציין שהתינוק סובל מעצירויות והצואה שיוצאת בצבא ירקרק. בגיל 1.5 עבר וירוס RCV ויש לו גם רגישות בכבד. התינוק ניזון ממטרנה חלבית . האם מדובר באלרגיה לאוכל ? מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לשאול רופא ילדים
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009אנחנו גסטרו מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים - CMV?שולה21/02/2009
עשיתי בדיקות שהראו קיומו של נגיף CMV. בבדיקות תפקודי כבד עלו התוצאות הגבוהות הבאות : ALK-152, GOT-309, GPT-389, GGT-72, LDH-1000, TRIGLYCERIDIM-125 שאלתי האם זה מאפיין את הוירוס או שזוהי מחלת כבד אחרת. האם צריך מנוחה? טיפול מיוחד? ראוי לציין שבאולטראסאונד בטן הכבד נראה תקין. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - האם זה נורמאלי?
שולה21/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2009זה תלוי עם CMV פעיל ולא. כדי שיהיה מחלה חריפה צריך נוגדנים מסוג IGM. IGG מצביע על זיהום ישן- יתכן מלפני שנים. יש הפרעה באנזימי הכבד אך מהניתונים לא ברור לי המקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה - פירוט תוצאות CMV
שולה22/02/2009תודה רבה על התגובה המהירה קיבלתי את התוצאות הנ"ל: CMV IGG - 2.70 positive חיובי CMV IgM 0.20 CMV AVIDITY Positive HEPATITIS A IgG 0.00 שלילי HEPATITIS Bs Ab Negative HEPATITIS Bs Ag Negative HEPATITIS Bc Ab TOT. Negative HEPATITIS C Ab האם התוצאות הנ"ל מסבירות את תפקודי הכבד הגבוהים בשאלה שלי? והאם צריך מנוחה מיוחדת או תזונה מיוחדת וכו'? שוב תודה שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)