מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האנג אובר??מ18/03/2009
לפני שבוע השתכרתי קשות . כבר שבוע עבר ואני עדיין סובל מעייפות ,בחילות, סחרחורות, חולשה, ודקירות בבטן (במעי הגס) האם יתכן שזה בעקבות שתיית האלכוהול? ושהתופעות נמשכות כ"כ הרבה זמן? האם יש צורך בבדיקת דם ובדיקות נוספות? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד''ר יעקב מאור18/03/2009לא סביר כי אתה סובל מתופעות של "התפכחות". אם ימשיכו עליך לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס cורד. ח18/03/2009
אני בת 24 ,כשהייתי בת 6 עברתי ניתוח שבו קיבלתי עירוי מנת דם נגועה בצהבת וזה נודע לי לפני כשנתיים. עשיתי ביופסיה בכבד,אשר הראה נזק מזערי לכבד. רמת הוירוסים היתה 380000 סוג גינוטיפ 4 .קיבלתי טיפול כשנה בתרופות בשם pegasys copegus כל הבדיקות הדם שנעשו במהלך הטיפול הראו- שלילי. חצי שנה לאחר הטיפול בבדיקת הדם שנעשו פעמיים הראו חיובי ורמת הוירוסים 320000 , אני מאוכזבת מהתוצאות והטיפול הקשה שעברתי ואני סטודנטית לתואר שני. איזה אופציות נותרו לטיפול,או שלא לטפל כלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור18/03/2009במקרה של השנות או RELAPSE האופציות האפשריות הינן טיפול חוזר באותן תרופות או בתרופות מקבילות (PEGINTRON+REBETOL) רצוי למשך 72 שבועות. אופציה אחרת היא המתנה לתרופות חדשות שניתנות גם-כן בשחלוב עם פאג-אינטרפרון וריבוירין. בארץ מתנהלים מספר מחקרים בתרופות אלה. להערכתי אם הנזק הכבדי מינימלי ניתן להמתין לתרופות יעלות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לא ברוריםחי18/03/2009
שלום רב, בחודש האחרון בלוטות הלימפה בבית השחי נפוחות ולא מרפות. אני סובל מעייפות כבר תקופה ארוכה. בבדיקות דם נמצאו אנזימי כבד חריגים: ALT 243 אין צהבות, אין וירוסים, לא מחלת הנשיקה. כולסטרול טוב - נמוך יחסית 23 כולסטרול רע - גבולי 138 תקינות באולטרסאונד של הכבד. האם לברר יותר בכיוון הכבד ? יש לי תור בשבוע הבא. אולי בכלל המטולוגיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר יעקב מאור18/03/2009ככל הניראה קיים קשר בין התסמינים והגדלת קשריות הלימפה להפרעה הכבדית ויש צורך בבירור על-ידי מומחה למחלות כבד בשיתוף עם מומחה למחלות דם - המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חי18/03/2009תודה רבה ד"ר יעקב מאור. האם טווח המחלות לפי התסמינים הנ"ל מספיק רחב כך שלא ניתן לשלול מחלות "מסוכנות" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
ד"ר יעקב מאור18/03/2009מגוון האפשרויות האבחנתיות אכן רחב ולכן קיימת אפשרות של מחלות גידוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית18/03/2009
שלום רב, חמתי עברה טיפול בחומר רדיואקטיבי (ניסיוני) לטיפול בסרטן פי הטבעת שעבר לכבד. ברצוני לדעת מתי חומר זה יוצא מהגוף ? כיצד אתם יודעים שהוא בכלל יוצא מהגוף ? והאם אדם / ילד שנמצא לידה עלול להיחשף לקרינה ולחשוף אותה הלאה בפני אחרים ? למשל אם אדם בריא נחשף לאדם חולה שהוזרק לגופו חומר רדיואקטיבי יכול להעביר את הקרינה לאדם אחר שפגש ? אודה מאוד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור18/03/2009ככל הניראה מדובר בטיפול באיטריום 90 רדיואקטיבי הנישא באמצעות חלקיקים לאתר המטרה הגידולי בכבד. הקרינה מוגבלת לאיזור הגידול ואינה מגיעה לסובבים ולכן אין מניעה להמצא בקרבת המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה גבוהה לכבדאני18/03/2009
שלום רב אני בן 30 ,לפני כחודש עשיתי בדיקות דם והערכים של תפקוד הכבד יצאו גבוהים כעת ערכתי אותם שוב ..חלק מהתוצאות היו תקינות, אך אחת מהן יצאה מאד גבוהה ALT GPT =108 - פי 2 מהטווח הרצוי אשמח לדעת מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד
ד"ר יעקב מאור18/03/2009הבדיקה מעידה על דלקת קלה בכבד. יש לבצע בירור לסיבה אצל מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טיפול נגד הדלקת?
אני18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת כבד
ד''ר יעקב מאור18/03/2009לדלקות כבד מסיבות שונות יש טיפול שונה לכן חשוב מאוד להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות קשות ופיסורהמישהי18/03/2009
שלום, אני סובלת מידי פעם מיציאות קשות שפוצעות וגורמות לפיסורה. מדובר ביציאה שמתחילה כקשה והופכת לרכה (או יציאה קשה ואחרי שעה יציאה רכה מאוד) ושמגיעה ללא סימנים מקדימים (יכול לקרות אחת לשבוע או לחילופין אחת לחודש). אני מקפידה על תזונה (אחרי ביקור אצל תזונאית) ועל שתייה והדבר אינו משפיע. ב-3 שנים האחרונות אני נעזרת בפגלקס לסירוגין (יש תקופות שכל יום ויש תקופות שמפסיקה עד שהתופעה חוזרת). שאלותיי הן: 1. מה יכול להיות הגורם לכך? 2. מה ניתן לעשות כדי למנוע? 3. עד כמה השימוש בפגלקס לאורך שנים לא מסוכן והאם יש תחליפים טובים יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות קשות ופיסורה
ד''ר יעקב מאור18/03/2009יש צורך לברר עצירות ממושכת עקשנית שאינה מגיבה לסיבים ולמשלשלים פשוטים. הבירור כולל קולונוסקופיה, מנומטריה (מדידת לחצים בפי הטבעת) ובדיקות תיפקודיות נוספות של המעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות קשות ופיסורה
מישהי18/03/2009אין לי בעיה של תדירות (יש לי יציאה כל יום ולפעמים גם יותר), הבעיה היא שמידי פעם היציאה מתחילה כקשה והדבר פוצע וגורם לפיסורה. כפי שציינתי אני יכולה לחיות גם בלי פגלקס, אך אחת לכמה ימים / שבועות ישנה יציאה קשה שמחזירה את מעגל הכאבים וכו'.... עדיין יש צורך בבדיקות שציינת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה קשה
ד"ר יעקב מאור18/03/2009אני מניח שאם לא הייתה עצירות היה די בשתיה מרובה ומרככי צואה לפתור את בעיתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bורדית17/03/2009
האם ניתן להידבק בהפטיטיס B במגע של דם עם דם עם חולה למרות החיסונים שעשיתי (3 בסידרה) והאם אפשר להדבק במחלה הנ"ל בקיום יחסי מין אוראלים בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשך
ורדית17/03/2009הכוונה יחסי מין אוראליים שאני קיבלתי מחבר שלי והאם מגע של רוק על שפתי שהיו בהם סדקים ודם כתוצאה מיובש עלולים להעביר את המחלה ? שאלה נוספת היא: הנגיף אצל חבר שלי של הפטיטיס B אצלו רדום האם למרות שהנגיף אצלו רדום והוא מטופל בזפיקס עלולה להיווצר הדבקה של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B
ד"ר יעקב מאור17/03/2009לזכרוני כבר שאלת בנושא. על-כל-פנים. באם חוסנת ופתחת כייל נוגדנים נגד חלבון המעטפת -HBsAB מעל 10 יחידות את מחוסנת מהדבקה בכל צורה. הסיכון להדבקה קטן משמעותית מחולה הפטיטיס B עם עומס (כמות) נגיפית נמוך תוך טיפול בזפיקס אבל עדיין קיים סיכון להדביק אנשים לא מחוסנים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבדמיקי17/03/2009
שלום רב, לפני מספר ימים ביצעתי US בטן, ונמצא כבד עם הסננה שומנית דיפוזית. כמו כן, "באונה הימנית הודגם מוקד היפואקוגני בחלו נוזלי ובחלקו סולידי בקוטר 1.7 ס"מ". לפני חמש שנים נמצא ב-US "הודגמה באונה הימנית של הכבד ציסטה בגודל 1.7 ס"מ וכבד במרקם תקין". שאלתי היא האם חלה החמרה במצב הציסטה? מה הכוונה ל"סולידי"? האם ציסטה יכולה להתפתח למשהו יותר מסוכן בריאותית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכבד
ד"ר יעקב מאור17/03/2009ציסטות בכבד הינן שפירות ברוב המוחלט של המקרים בעיקר בגודל שציינת. יתכנו גם ציסטות שמקורן טפיל הקרוי אכינוקוקוס הניתנות לטיפול תרופתי על-פי-רוב (ולעיתים רחוקות יש להסירן בניתוח). הייתי ממליץ לבצע גם CT של הכבד בפרוטוקול של 3 פאזות (שלבי הזרקת חומר ניגוד)ולבצע מספר בדיקות דם ביעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מזה 3 חודשיםאילנה17/03/2009
שלום רב! היני בת 20, וסובלת מזה כ 3 חודשים מכאבי בטן (בכל הבטן) ביצעתי בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי ויצא חיובי עם ערך של 67. לקחתי אומפרדקס ו 2 אנטיביוטיקות. אני כבר אחרי הטיפול. וכרגע אני מחכה לתבחין הנשיפה החוזרת שתיערך עוד מספר ימים. אם כי אני חושבת שאין כל קשר בין החיידק לכאבי הבטן שאני חווה. כי אני מרגישה את הכאב בכל הבטן ולא רק באיזור הקיבה. אמנם לא תמיד כואב לי, אבל זה כואב בעיקר בבוקר כשאני מתעוררת (עוד לא קמה, עדיין שוכבת) בשבוע הראשון של הכאבים הרופאה שלי הביאה לי קולוטאל כי חשבה שזה תסמונת המעי הרגיז, אך זה לא עזר, עדיין היו כאבים. שבוע הבא אני אעשה בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה. אני נורא חוששת מהתוצאות של הבדיקות.....=( מה יכולה להיות הסיבה, לפי דעתך, למה שקורה לי בבטן ? יש השערות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד"ר יעקב מאור17/03/2009יתכן מאוד שאת אכן סובלת ממעי רגיש כאשר קולוטל אינו עוזר בכל המקרים וכמובן קיימים טיפולים אחרים. אין הקשר בין הדבקה בהליקובקטר פילורי וכאב הבטן. הייתי ממליץ כי תבצעי בירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטראיריס17/03/2009
בעקבות כאבים של דקירות בבטן העליונה וצרבות נשלחתי לבדיקת נשיפה ואובחנתי כסובלת מחידק בכיבה בשם הליקובקטר. קיבלתי טיפול תרופתי שמורכב מ2 אנטיביוטיקות: מוקסיפן וקלרידקס ותרופה נוספת בשם אומפרדקס. כאשר שאלתי את הרופאה שלי אם כדאי לקחת ויטמינים עם הכמות האדירה של האנטיביוטיקה שאני נדרשת לקחת ותשובתה הייתה שלילית. כאשר רכשתי את התרופות בבית מרקחת הרוקח המליץ לי שכדאי לי לקחת יחד עם התרופה כדורים פרוביוטים. מה בעצם התפקיד של הפרוביוטים? והאם זה לא יחליש את השפעת האנטיביוטיקה? בתודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד"ר יעקב מאור17/03/2009אכן מקובל לעיתים להוסיף תכשירים פרוביוטיים (חיידקי מעיים מועילים) בעת טיפול אנטיביוטי ממושך כמו להליקובקטר כדי למנוע דלדול פלורת המעיים שעלולה להוביל לבעיות כגון שלשול. הפרוביוטיקה אינה מפחיתה את יעילות הטיפול להליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכדורי puri netholטל16/03/2009
שלום אני חולה קרוהן בן 26 ומטופל ב- puri nethol כבר תקופה ארוכה ( משהו כמו 5 שנים) הייתי מעוניין לדעת מהם ההשפעות של הכדור הזה לטווח הארוך? במידה וארצה להביא ילד האם ההפסקה הזו של שלושה חודשים מהכדורים יחזירו לי את איכות הזרע כמו שהיה ? כבר תקופה ארוכה שאני רואה מן כמו פס דרך העין (זה קורה לרובנו , גם לאנשים שלא חולים קרוהן כאשר מסתכלים על השמש) , הייתי אצל רופאת עיניים וטענה כי הראייה שלי היא 6/6 אבל עדיין זה מציק לי כאשר אני מסתכל על מחברת משובצת או על לוח או קיר לבן.. האם אלו השפעות של התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Puri Nethol
ד"ר יעקב מאור17/03/2009אומנם התרופה עלולה להוריד את ספירת הזרע ואיכותו אולם אין מניעה להוליד או להכנס להריון תוך שימוש בתרופה. באם מחלתך בהפוגה ממושכת ניתן לשקול הפסקת הטיפול לאחר 4-5 שנים. פורינתול לא אמור לגרום להפרעה בראיה ואולם במחלת קרון תתכן מעורבות עינית שיש לבדוק היטב אצל רופר עיניים מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלב מגושםנירית16/03/2009
שלום רב, בת 33 בעקבות כאבי בטן עזים שחלפו לאחר 24-48 שעות, הופניתי לא.ס. בטן עליונה. להלן הפיענוח: הכבד בגודל תקין מרקמו הומוגני, כיס מרה ללא אבנים בתוכו, דופנו אינו מעובה. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות ברוחב תקין הלבלב: ראש מגושם, במרקם שמור ללא ממצא פוקלי. גוף וזנב הלבלב הודגמו תקינים בגודל ובמרקם. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים או גושים ברטרופריטונאום העליון. האאורטה הבטנית ברוחב תקין. הטחול בגודל תקין, מרקמו הומוגני. הכליות בגודל דומה ותקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס הומלץ לשקול המשך בירור ע"י EUS או CT מכוון ללבלב. בהתחשב בקרינה הנפלטת בסיטי, איזו בדיקה עדיפה סיטי או EUS? באיזה בדיקה יודגם הלבלב ברור יותר? אילו מחלות לבלב יש מלבד חו"ח סרטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב מגושם
ד"ר יעקב מאור16/03/2009לבלב מגושם יכול לנבוע מדלקת לבלב מסוגים שונים או מגידול. על-פי-רוב מתחילים בבירור בבדיקת CT למרות הקרינה בגלל שהבדיקה קלה יותר ובטוחה יותר מה- EUS. בטכנולוגיה הנוכחית יתכן שה- CT גם מעט!!! יותר מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
נירית18/03/2009קיבלתי הבוקר תוצאות בדיקת דם וחשכו עיניי להללן התוצאות החריגות: ALT (GPT) = 81 AST (GOT) = 44 Urea (B) = 16.7 ESR 1 hour=30 Protein (U)=100 Erythrocytes (U)=25 Cl- Chloride (B) = 106.6 Urate (Crystals) = שדות מלאים ? מעולם לא היו לי תוצאות כ"כ איומות, אין ספק שמתחולל משהו בגופי, האם לדעתך בהמשך לתוצאות הא.ס שפורטו בשאלתי המקורית האם מדובר במשהו דלקתי( אין WBC ), אבנים או חן"ח גידול? בדיקות הדם נלקחו בזמן דלקת גרון ונטילת אנטיביוטיקה מסוג ZETO. תודה רבה. ובשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבלב מגושם
ד"ר יעקב מאור18/03/2009באם הבדיקות נילקחו בזמן דלקת גרון יתכן ומדובר בזיהום נגיפי ב- CMV או EBV הקרוי מונונוקלאוזיס זיהומית או בשפת הרחוב "מחלת הנשיקות". לא ציינת את ערך הפוספטזה הבסיסיסית ALP ואני מניח שהיא תקינה. השערתי היא שאין קשר בין עלית אנזימי הכבד לממצאים בלבלב. יש לחזור על הבדיקות בעוד מספר שבועות ובמקביל לברר את נושא הלבלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כבדדנה16/03/2009
בבדיקות לתפקוד כבד שערכתי התקבלו התוצאות הבאות :ALT-12 ,AST - 20 , GGT - 8 , ALKP ALKALINE PHOSPHATASE-125.8 ובבדיקה שערכתי לפני שלושה חודשים תוצאת הבדיקה הייתה - 105 . אני נוטלת מזה כשלוש שנים כדור סימבקור 20 מ"ג להורדת כולסטרול. האם תוצאת הבדיקה מעידה על פגיעה בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד כבד
ד''ר יעקב מאור16/03/2009יש לך ערך מעט!!! מוגבר של ALP פוספטזה בסיסית בנוכחות אנזימי כבד אחרים כולל GGT תקינים. קיימת אפשרות שההפרעה ממקור כבדי משנית לשימוש בסימבקור או לכבד שומני. יתכן מנגד שמקור העליה הוא גרמי (עצמות) ויש לבחון אפשרות זו. בכל מקרה ההפרעה קלה ואינה דורשת הפסקת הטיפול (אם יש בו צורך כמובן). יש לבצע בירור קצר לסיבות כבדיות לעלית האנזים ALP כולל בדיקות דם ואולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטס בי וחולשהיג16/03/2009
אבא שלי נשא הפטיטיס בי הרבה שנים. לאחרונה חלה החמרה בתפקודי כבד שלו, ויש החמרה הדרגתית בחודשים אחרונים. בבדיקת דם אחרונה: AST(GOT) 49 U/L 15-40 (.........)* ALT(GPT) 101 U/L 4-41 (.........)* GGT 34.1 U/L 10-71 (...*.....) HBe Ag Nonreactive HBV DNA Quant. >38000 IU/mL בביקור אחרון אצל רופא כבד הרופא רשם לו SEBIVO, התרופה צריכה להגיע לבימ"ק בימים הקרובים. לפני 9 ימים הוא התחיל באופן פתאומי להרגיש חולשה כללית חזקה+ישנוניות+כאבי שרירים +ללא חום (פרט ליום אחד ביום השמיני לתחילת הוירוס נמדד חום 38.1)+נראה חיוור וטיפה צהבהב. בהתחלה חשבנו שמדובר בשפעת אך כעת מתגנב הספק שמה מדובר בהשפעת הפטיטיס. 1. האם יתכן הרגשה כללית מסוג זה עם בדיקות דם כאלה? 2. האם התרופה הנתונה רק שומרת על מצב קיים או גם משפרת את המצב? 3. האם יש מה לעשות כרגע מעבר לטיפול שניתן? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור16/03/2009יתכן עדיין שלאביך יש זיהום חולף שהחמיר את מצבו, אולם, יתכן שחלה החמרה במחלת הכבד. אין בנתונים שהבאת די נתונים לאבחן את מצב הכבד לאשורו. למשל יש צורך בבדיקות כגון רמת הבילירובין, ה- PT (תפקוד הקרישה), ספירת הדם (בעיקר ספירת הטסיות PLT), אולטראסאונד ועוד כדי להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד וכאבים באזור הכבדאריאל16/03/2009
הנני כבת 50, בעלת עודף משקל. בבדיקות דם אחרונות שעשיתי רמת ה- GGT שלי היתה 41 ולאחר חודשיים 46. עד לפני שנה התוצאות של GGT היו בגבול הנורמה. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים משתנים ברום הבטן באזור הכבד, וכן מנפיחות בכל אזור הבטן העליונה שלפני כן לא היתה לי. אני סובלת גם מבקע סרעפתי ולכן לא התייחסתי בתחילה לכאבים באזור הכבד אך כשקיבלתי את תוצאות בדיקות הדם התחלתי לדאוג. מה משמעות תוצאה כזו והאם יש מקום לברור מעמיק יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
אריאל16/03/2009ברצוני להוסיף כי איני מעשנת, איני שותה אלכוהול, הוצא לי כיס מרה לפני כ- 20 שנה, שאר בדיקות תפקודי הכבד תקינות, הכולסטרול הכללי והHDL מעט מעל הגבול העליון. איני יודעת אם יש קשר אך MCHC הינו 32.3, מעט מתחת לנורמה ו- LYM = 18.6. שאר הבדיקות תקינות. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד
ד''ר יעקב מאור16/03/2009עליה מבודדת ב- GGT בעיקר בטווח הערכים שציינת אינה קשורה על-פי-רוב להפרעה משמעותית בכבד ומציינת מצבים כגון, שימוש באלכוהול ובתרופות מסויימות העוברות פירוק בכבד, כבד שומני ועוד. יש לבצע בירור קצר בעיקר של אולטראסאונד ובדיקות דם על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. כאב הבטן אינו קשור בהכרח להפרעה באנזימי כבד אם כי הפרעה בדרכי המרה (גם לאחר כריתת כיס-המרה) וכבד שומני יכולים לגרום לשניהם.
אני ממליץ כי תרד במשקל בצורה הדרגתית בסיוע דיאטנית ותתחיל תוכנית של פעילות גופנית נימרצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)