מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתנה מיד לאחר שתיית אלכוהוללונה10/12/2008
אני בת 25 ומזה שנתיים אני חשה צורך להשתין ממש שניות לאחר שתיית אלכוהול. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה לאחר אלכוהול
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2008לא מכיר תופעה מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה בבידהארז10/12/2008
שלום! האם שימוש בבידה או מתז מים בצורה של החדרת מים לפי הטבעת שמסייעת להוצאה מוחלטת של הצרכים יכולה להזיק לאורך זמן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בידה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2008יתכן נזק לרירית הרקטום לאורך הזמן ולסוגרים של פי הטבעת. בכל מקרה לא נראה לי שיש מקום להשתמש בזה האופו קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קיבה ולחצים בחזהאיילת10/12/2008
אני בחורה בת 21, במהלך הצבא התפתחה אצלי דלקת קיבה (שכנראה התחילה מהחיידק הליקובטור) ועד שהתחלתי לטפל בה, לאחר שחרורי, היא החמירה מאוד. כרגע אני על לטון ודיאטה קפדנית. אבל לאחרונה שמתי לב שיש לי כאבים בחזה, הם בעיקר בעת לחץ או פעילות גופנית, הם לא חזקים אבל הם שם. האם ייתכן שיש קשר בין הדברים? לפני הצבא הייתי בריאה לחלוטין, אין לי בעיית כולסטורול או לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בחזה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2008יתכן שיש מקור של ספזם בושט שמחמיר אחרי חשיפה לחומצה. לא ניתן לומר יותר מזה כעת ויש צורך לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תשובת C.T. בטןליאורה09/12/2008
הופנתי לבדיקת C.T. לאחר אנדוסקופיה בה נצפתה היצרות בתריסריון, מאחר ואני סובלת מהקאות רבות לעיתים של מזון שאכלתי מספר ימים קודם. בתוצאות ה C.T. כתוב " הרחבה של דרכי המרה התוך והחוץ - כבדיים עם CBD עד קוטר מקסימלי של 1 ס"מ " - מה משמעות הדברים ?האם יש לכך קשר להקאות ולחומציות הרבה? בסיכום מומלץ במידת הצורך ERCP לבירור ראש הלבלב, למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2008זה נשמע שיש בעיה בלבלב שסמוך לתריסריון ודרכי המרה. כנראה שזה לוחץ על התריסריון וגם מפריע לניקוז של דרכי המרה. יש בהחלת צורך לביצוע בדיקת ERCP שזה הכנסת צינור לדרכי המרה דרך התריסריון. מציע להפנות בהקדם לרופא גסטרו.
אם יש חום וגרד אפילו כדי באישפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה כבד מגורגר?לילך09/12/2008
בני בן ה- 3 סובל מכאבי בטן הולכים וחוזרים.בדיקת שתן - תקין .בדיקות דם - סה"כ תקין
פרט לערך ig-e total 272.7.
בבדיקת us הכל תקין פרט לכבד - בגודל תקין,מרקם היפואקוגני מהרגיל ומגורגר.
מה זה כבד מגורגר?האם יש סיבה לדאגה? האם יש מקום לבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מגורגר
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2008זה יכול להצביע על בעיה בכבד ומציע להפנות לרופא גסטרו ילדים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחענוח בדיקות דם ושתןעדי07/12/2008
שלום, אני בן 35 סובל מפטריות בגב ולכן מטופל מזה מספר שנים בכדרים נגד פטריות. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות ולהלן הממצאים שיצאו מחוץ לטווחים: בבדיקות שתן כללי: UROBILINOGEN- 3 PROTEIN - 50 בבדיקת דם: BILIRUBIN TOTAL- 2.5 BILIRUBIN CONJUGATED - 0.4 BILIRUBIN UNCONJUGATED 2/1 ALT - GPT - 84 AST-GOT - 41 אודה לך אם תפענח לי את הבדיקות, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד''ר סטיבן מלניק07/12/2008יש הפרעה באנזימי הכבד -כנראה קשור לתרופה מאחר שאני מניח שהיה בסדר לפני הטיפול. יש להפסיק הטיפול ודרשו מעקב. אם אין שיפור להפנות לרופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטליאני06/12/2008
שלום אני בת 28 ובשבועיים האחרונים שמתי לב לדמום חלש ובהיר של דמם לאחר היציאות לא באופן קבוע ולא תמיד - בהתחלה קישרתי את זה לתקופת המחזור אולם עכשיו אני רואה שזה נמשך גם מעבר. אימא שלי עברה לא מזמן בדיקת קולונסקופיה והתברר שיש לה דלקת והיא טופלה בכדורים השאלה אם עקב שימוש באותם שירותים אני יכולה להדבק בדלקת ובאופן כללי מה עושים? חייבת לציין שבזמן האחרון יש לי גם אי יציבות עם נטייה לצד ימין ותקופה קצרה של טינטון באותה אוזן אין לי מושג אם זה קשור אבל כדי להסיר ספק אני מציינת גם את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר סטיבן מלניק07/12/2008יש צורך ליעוץ רופא גסטרו. אנני חושב שיש קשר לשרותים וגם לא לבעיות אישון ואוזן. יתכן טחורים אך גם הרבה דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת בלוטות לימפה מזנטריאליותאיל פיינמן06/12/2008
שלום אני בן 30 עשו לי CT עם חומר ניגודי והתגלו לי בין השאר הממצאים הבאים: כבד שומני הודגמו בלוטות לימפה מזנטריאליות מוגדלות עד 10 מ"מ. רציתי לדעת מה המשמעות תוצאות הבדיקה? מהו התחום הקשור לטיפול תופעות אלה? לאיזה רופא יועץ עליי לפנות? והאם יש טיפול לתופעות אלה? תודה מראש איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר סטיבן מלניק07/12/2008עד גודל של 10 מ"מ יכול להיות תקין. יש צורך להתייעץ עם רןפר גסטרו. הכל תלוי בתלונות , היסטוריה רפואית ולא ניתן לאבחן דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח להוצאת כיס מרהיעל05/12/2008
שלום חודש וחצי אחרי ניתוח להוצאת כיס מרה, הפריטין(ferritin) ירד לרמה מאוד נמוכה(6ng/ml). B12 תקין, הליקובקטר שלילי, נוגדנים IGG אין.amilase תקין גם כן. פניתי לרופא בבקשה להיבדת עקב כאבים בקיבה שאני מרגישה לפעמים. קראתי שהפריטין נוצר גם בכבד. האם הכבד שלי נפגע? מה היית ממליץ לעשות? אילו בדיקות עוד לערוך? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר סטיבן מלניק06/12/2008פריטין משקף מחסני ברזל בגוף. לכן יש לך חוסר ברזל. ה לא אמור להיות אחרי ניתוח כיס מרה ויש לעבור בירור. אין קשר לכבד.
מציע להפנות לרופא לבדוק ולנסות לראות אם קיים לפני הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה היפואקורילי05/12/2008
באולטרסואנד שאימי ביצעה התגלה באונה הימנית בכבד מבנה היפואקואי בגודל 2.2 ס"מ. ובנוסף לזה (גם כן באונה הימנית) מבנה אקוגני באורך 1.8 ס"מ. מה זה אומר? האם זה גידול סרטני? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה
ד''ר סטיבן מלניק05/12/2008נשמע כמו המנגיומה שהיא גידול שפיר. צריך רק מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי06/12/2008תודה על תגובתך המהירה. אתם עושים עבודת קודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולנוסקופיה או רקטוסקופיהאסנת05/12/2008
שלום רב ברצוני לשאול לגבי אבי בן ה64, שעבר כריתה תת שלמה של המעי הגס, עבר כריתת אונה ימנית בכבד עקב גרורה. סיים כימותרפיה לפני 3 חודשים. מאחר ובעצם אין לו מעי גס, הרופאים חלוקים בדעתם איזה בדיקה יש לבצע לו בגלל מצבו. האם עדיפה במקרה כזה קולנוסקופיה או רקטוסקופיה? כל אחד אומר לו משהו אחר, אך בגלל הבעייתיות שיש כאן עקב היעדר מעי גס, אין לנו שום הבנה מה עדיף או באיזו בדיקה ניתן לראות ממש משהו ברקמה שכן נשארה שם. אודה לכם על עצתכם ודעתכם בעניין. אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור05/12/2008הענין אינו כה קריטי כוון שבכל מקרה בודקים קטע קצר מהמעי הגס הנותר. רקטוסקופ הינו בדרך כלל קשיח, לכן עדיף בדיקת קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Bורדית04/12/2008
אני יוצאת עם בחור ואנחנו בקשר רציני אשר רוצים להתחתן אך הבחור חולה בהיפטיטיס B והוא גילה לי על המחלה אחרי החודשיים הראשונים של הקשר. אני רוצה לציין כי הבחור מטופל אצל פרופסור והוא שותה כדור על בסיס יומי בשם הפסירה,הוא גילה את המחלה לפני 3 שנים שאלתי היא כזאת האם אני נחשפת לסכנה בכך שאני אמסד קשר עם הבחור? מה הקשיים שיכולים להיות בהמשך? עד כמה המחלה מסוכנת? איך אוכל למנוע הדבקות במחלה לצמיתות מה שכן אני עשיתי זריקות מתוך ה- בעוד כחודשיים, מה כל כמה זמן אצרך לעשות זריקה במידה ואמסד איתו את הקשר? במידה אותחתן איתו האם ילדי שאביא ממנו ידבקו תורשתית? או ידבקו בכלל, יהיו חשופים למחלה? האם עלי להמשיך הלאה ולא להשאר עם הבחור?האם המחלה תורשתית? האם קיים חשש שאני אדבק ממנו במידה ואתחתן איתו למרות שעשיתי זריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר יעקב מאור04/12/2008עליך להשלים חיסון של 3 זריקות האחרונה 6 חודשים מהראשונה. הסיכוי להתחסנות הינה כ- 90 אחוז באנשים צעירים ובריאים, בכל מקרה הייתי ממליץ לבדוק הווצרות נוגדנים חודש לאחר הזריקה האחרונה. רק אם נוצר כייל נוגדנים מספק את מוגנת מהדבקה מינית. טרם לידיעה על התחסנות יש צורך בשימוש בקונדום. הדבקת ילדים מנשא הפטיטיס B אפשרית אולם כיום כל הילודים מחוסנים לאחר הלידה. הפטיטיס B אינה תורשתית-אבל מדבקת. חומרת ההפטיטיס B משתנה מחולה לחולה. בגלל חששותיך וחוסר הבטחון הנובע מכך בקשר יתכן שיהיה נבון לשוחח עם מומחה הכבד המטפל בחברך על אספקטים אלה טרם שתחליטי על מיסוד הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחרי שתיית משקה אלכוהוליאבישי04/12/2008
ערב טוב. אני בחור בן 25, בריא בדרך כלל. מגיל צבא אני נהנה כמו רוב בני גילי לשתות משקאות אלכוהוליים במסגרת בילויים. כשאני שותה אני מקפיד לשתות יין איכותי או וודקת פרימיום מזודקקת ובדרך כלל לא שותה יותר מ 3-4 כוסות שתייה שמשאירות אותי מפוקח אך עם הרגשה טובה. בשנה האחרונה איני יכול לשתות כבעבר. אני אומנם שותה ונהנה אך לאחר מכן יודע כי מצפות לי שעות רבות של בילוי בשירותים ומיחושי בטן. אתמול למשל שתיתי במסגרת ארוחת ערב במסעדה 3 כוסות יין. חזרתי שמח וטוב לבב לדירתי אך משם החלו לי כאבי בטן הנרגעים לאחר היציאות וחוזר חלילה. אני רק גם ממושב השירותים ומרגיש שהאני חייב לחזור לשם וחוזר חלילה כך שיצא שאתמול למשל לא ישנתי לילה שלם. אני יודע שיש האנג אובר למי שמפריז בשתיית אלכוהול, כזה המלווה בכאבי ראש, בחילות, הקאות וכו'. לדעתי אין זה המקרה מאחר וכמות השתייה היא כזו לה אני מורגל, לא חשתי בבחילה או בכאבי ראש וכל הזמן הקפדתי לשתות נוזלים ( שאינם מהולים באלכוהול). שאלתי היא מה יכול לגרום לכך שאחרי שתיית אלכוהול יש לי יומיים של כאבי בטן ויציאות תחופות. * איני שותה קפה דרך קבע וממעט לשתות קפה בכלל. לאחרונה שמתי לב שלאחר שתיית קפה ( כוס קפה אחת ) אני מרגיש באותן התחושות שמטיסות אותי לשירותים. אודה לתשובתך, בתודה מראש, אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור04/12/2008יתכן כי אתה סובל ממעי רגיש המוחמר על-ידי צריכת אלכוהול וקפה בכמות מופרזת. בכל מקרה יש צורך בבירור גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניגילה04/12/2008
שלום האם תופעת הכבד השומני הינה רברסיבילית אם אוכלים תזונה נכונה דלת שומן? כיצד מומלץ לטפל במחלת הכבד השומני כדי למנוע החמרה לכוון של שחמת, סרטן הכבד או כל סיבוך אחר? תודה מראש גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר יעקב מאור04/12/2008הטיפול היחיד שהוכח כעוזר במחלת הכבד השומני ומפחית את הסננת השומן וגם מדדים אחרים הינו דיאטה הדרגתית בעזרת דיאטנית משולבת בפעילות גופנית נימרצת. יש לזכור כי מיעוט קטן של החולים (שכיום ניתנים לאיתור רק בביופסית כבד) הינם בסיכון (לא כולם) לפתח שחמת וסיבוכיה. לצערי, אין תרופה מוכחת כמונעת התקדמות המחלה לשחמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה המשךלימור03/12/2008
אם כך אפשר לחכות לביופסיה שנלקחה בקולנסקופיה מהמעי הדק הוא נכנס 20 ס"מ??? ולחכות עם הגסטרוסקופיה?? אודה על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור04/12/2008מחלת צליאק מערבת את החלק המקורב של המעי הדק (קרוב לקיבה) ולא את האילאום הסופי לכן יש צורך בגסטרוסקופיה עם ביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)