מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומנימאיה26/11/2008
ד"ר שלום , אני בת 32 לאחר ניתוח קיסרי שני .בבדיקות לאחר הניתוח התגלו ערכים של ALT (GPT)---70 AST (GOT---37 לאחר כשבועיים שוב ביצעתי את הבדיקות והערכים יצאו: ALT (GPT)---78 AST (GOT)---42 שלחו אותי לאולטרסאונד כבד וכליות ובמקביל ביצעתי בדיקות לצהבת והתשובות הם: Hepatitis B Surface Ag שלילי Hepatitis B Surface Ab 13.4 Hepatitis C Ab(EIA) שלילי, לגבי האולטרסאונד אין ממצאים חריגים הכל תקין. יש לציין שאני 15 ק"ג במשקל יתר וחוץ מזה מנהלת אורח חיים בריא ושאר התשובות של המעבדה היו תקינות על מה מעידים נתונים אלו? הם אני חולה בצהבת ? הם זה בגלל המשקל? האם יש מקום לבירור נוסף? לפני הניתוח כל הבדיקות היו תקינות . תודה מראש מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר יעקב מאור26/11/2008האפשרויות האבחנתיות מרובות וכוללות השפעה של תרופות שונות הניתנות סביב ניתוח, זיהום באותה תקופה ועוד. באם ההפרעה ממשיכה יש צורך לברר את סיבתה על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. מחלת כבד שומנית הינה מצב שכיח מאוד הקשור לעודף משקל. אפשרות זו קיימת גם אם ה- US אינו מראה כבד שומני (יש צורך ב- 30% הסננבהשומנית לשם הדמיתה ב- US).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קולונסקופיה עם סופודקסלימור26/11/2008
אשמח אם תאמר לי מה זה אומר הבדיקה התבצעה אתמול נבדקו המעי הגס נבדק לכל אורכו כולל מעי דק סופי לאורך 20 ס"מ הכנת מעי הגס טובה ממצאים רירית המעי תקינה עם ציור כלי דם וברק שמורים מעי דק סופי אף הוא עם רירית תקינה נלקחו ביופסיות לאשר מיקום ותקינות אבחנה NOTHING ABNORMAL FOUND שאלתי אם הכל תקין למה נלקחו ביופסיות בנוסף אני בת 34 כשלקחתי את הסופודוקס היו לי כאבים בגב התחתון האם נגרם נזק לכליות ואם נגרם האם בקולונסקופיה ניתן לראות אם נגרם נזק אודה על תשובתך אני בת 34 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור26/11/2008ביופסיות מעי דק נילקחות לאישור שאכן ניכנסו למעי הדק הסופי ולאתר דלקת שניראית רק המיקרוסקופ. נזק כליתי אינו מתבטא ב כאב גב. האבחנה נעשת בבדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין מחלת קרוהןריקי26/11/2008
בתי בת 27 חולת קרוהן מגיל 16. בגיל 24 עברה ניתוח לכריתת חלק מהמעי. מאז הניתוח הפסיקה לקחת תרופות . מאז הניתוח כאבי הבטן והשלשולים פסקו אך מידי פעם יש לה חולשות וסובלת מאנמיה. לאחרונה שוב החלו כאבי הבטן וביומיים האחרונים כאבי בטן חזקים, חלשה מאוד, לא אוכלת וכל היום ישנה. היא החליטה שהיא לא רוצה לקחת יותר תרופות כי לטענתה לא עוזרות לה. אנא עזרו לי, מה עלי לשעות על מנת שתטפל בעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון
ד''ר יעקב מאור26/11/2008שאלה קשה שאינה קשורה לטיפול במחלת קרון. כדאי להיעזר בדמות משפיעה למשל רופא משפחה טוב שעליו ביתך סומכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהדנה26/11/2008
בעוד כשבוע עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה.מה שמאוד מדאיג אותי שאסור לאכול ולשתות 8 שעות לפני הבדיקה.אין לי סכרת, אבל הקיבה שלי מאוד רגישה ואני חייבת לאכול כל 3 שעות, במיוחד בבוקר, כדי למנוע חולשה ותחושת עילפון כתוצאה מהרעב.ביום הבדיקה ארוחת הבוקר שלי תהיה במקרה הטוב בשעה :11:00...!!! אני חוששת מאוד להתעלף מרב חולשה.( ועוד אחרי זריקת טישטוש...) האם יש משהו שיכול להקל עלי בביצוע הבדיקה??? כיצד מבצעים את הבדיקה אצל אנשים חולי סכרת, שאסור להם להמנע מהאוכל הרבה שעות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור26/11/2008ניתן לשתות נוזלים ממותקים עד 3 שעות לפני הבדיקה. לא כל חולי סוכרת מנועים מלצום ואם יש הכרח לאכול מהחינת הסוכרת מבצעים את הבדיקה מוקדם בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כבד אוטואימונית או לא - תעלומהסופי26/11/2008
שלום רב, בת 57 - מזה כשנתיים תפקודי כבד גבוהים. בשנה שעברה נעשתה ביופסיה והתוצאה לא הייתה חד משמעית כלומר, חשד למחלה אוטואימונית של הכבד, חשש לכבד טוקסי,חשש לכבד שומני. לאחר שיחה עם הרופא הוחלט שאטול אורסוליט. לאחר חודשים מס' הראו בדיקות הדם הטבה מסויימת אך לא מספיקה על כן הוחלט כי אוסיף לטיפול 8.5 מ"גפרדניזון 125 מ"ג אימוראן. נתבקשתי לעבור בדיקות דם נוספות אשר הראו תפקודי כבד נורמאליים בנורמה. ביקשתי להוריד מעט את מתן הקורטיזון אך הרופאה ביקשה להמתין עד שנעשה ביופסיה שנייה. היום קיבלתי את התשובה לביופסיה - עפ"י מה שאמר הגסטרו לא נראו כל סימנים של מחלה אוטואימונית אך נראו בברור סימנים טוקסיים וכבד שומני. ביקשתי שוב להפסיק את התרופות כי הרי אם אין לי מחלה אוטואימונית מדוע עלי ליטול תרופות כל כך חזקות לחינם? הגסטרו אמר לי שבגלל התרופות שנטלתי לא רואים סימנים אוטואימוניים...... תשובה זו תמוהה בעיניי..... והרי שאלותיי: 1. האם הגיוני הדבר שלא רואים סימנים אוטואימוניים לאחר חודש וחצי של נטילת תרופות (8.5 פרדניזון, 125 אימוראן)? אם המחלה "שקטה" האם לא הגיוני למצוא סימנים למרות זאת? 2.מהו לדעתך המשך הטיפול בבעיה כזאת? האם להמשיך לקחת תרופות כל כך חזקות ללא צורך? אני ממש חרדה ואובדת עצות, אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כבד אוטואימונית
ד''ר יעקב מאור26/11/2008מקרה מסובך עם אבחנה לא ברורה. יש צורך לקבל חוות דעת ממומחה למחלות כבד לאחר רויזיה של שתי הביופסיות על-ידי פתולוג מומחה למחלות דרכי העיכול וכבד. באם ההפרש בין הביופסיות שנה וחצי ומעלה יתכן ונעלמו הממצאים המתאימים למחלה אוטואימונית בעיקבות הטיפול. יש כאלה הממליצים לאחר תקופה של שנה וחצי-שנתיים באם הביופסיה תקינה להפסיק את הטיפול בסטרואידים ואימורן אולם מומחים אחרים ממליצים על טיפול קבוע לאור הסיכוי להתלכחות המחלה בעת הפסקת הטיפול (שליש מהחולים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת cניקולס26/11/2008
אם מישהו נשק וחבק משך זמן ארוך מישהו עם צהבת c (כתוצאה מקבלת מנת דם נגועה) , כולל נשיקות צרפתיות. ויש לו פצע פתוח שהוא נגע בו וגם גרד אותו עד שיצא דם (טיפוס עצבני ). האם יש ממה לחשוש? מה הסיכוי להדבק במחלה? סליחה על התיאור המפורט - אני קצת בלחץ תודה ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור26/11/2008הסיכוי להדבקה אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בעצירותשרית25/11/2008
שלום רב, בני בן ה-7 התלונן על כאבי בטן חזקים בזמן ניסיון להוציא צואה, אך ללא הצלחה.ביום השלישי כבר עלה לו חום הגוף והוא היה דיי חלש. ניסיתי לסייע לו בהוצאת הצואה על ידי האצבע שלי מרוחה בוזלין. הרגשתי את הקקי. לאחר זמן מה הצליח להוציא קצת. ושוב חזרנו על הכנסת האצבע. הילד הצליח להוציא חלק משמעותי מהצואה אם כי לא את כולה. שאלתי היא האם הכנסת אצבע לפי הטבעת מרוחה בוזלין מספר פעמים עלולה לגרום לנזק למעי / לחלחולת. אנא כתוב לי תשובתך. כמו כן מה עושים במצב כזה ללא חדירה פולשנית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בעצירות
ד''ר יעקב מאור25/11/2008למיטב ידיעתי כדאי להעזר בחוקנים אולם להתיעצות הולמת לגבי הטיפול בעצירות קשה בילדים יש צורך לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בכבדאיציק25/11/2008
לפני כשנה ביצעתי US כבד שהדגים המנגיומה באונה שמאלית. US לפני כיומיים שביצעתי כביקורת הדגים שתי המנגיומות בשתי האונות של הכבד גודלן 10X8 מבנה הכבד תקין והומגני. יש לציין כי אני נוטל תרופות שונות להורדת כולסטרול בדם, אספרין באופן קבוע לאחר אוטם לפני כ- 3 שנים. נאמר לי לעשות US ביקורת בעוד כשנה. האם יש צורך בבדיקות נוספות? מה זה אומר המנגיומה בכבד ואיך זה נוצר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר יעקב מאור25/11/2008המנגיומה הינה מעטפת כלי דם (לא רגילה) שבתוכה מתקיימת זרימה איטית של דם. התהליך הינו שפיר ואינו נוטה לדמם. המנגיומה אינה גורמת מחושים למעט במקריםשל המנגיומה גדולה מאוד. הסיבה להווצרות ההמנגיומה אינה ברורה אם כי יתכן שקיימת לכך השפעה הורמונלית. לא ציינת באם מדובר ב- 10X8 מ"מ או ס"מ. באם מדובר בהמנגיומה מינימלית של כ- 1 ס"מ די במעקב ואולם אם מדובר בתהליך של 10 ס"מ שלא ניצפה ב- US קודם הדבר מחייב בירור להוכחה שאכן מדובר בהמנגיומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת כבדצל25/11/2008
המושג כבד מגורגר? לא ברור לי האם יש מישהוא שיכול להבהיר לי את המושג???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד''ר יעקב מאור25/11/2008כבד מגורגר משמעותו שגבולו של הכבד כפי שניראה בהדמיה (אולטראסאונד או CT) אינו חלק. הדבר יכול להיות כחלק מוריאציה של הנורמה אך לעיתים יכול להצביע על מחלת כבד כרונית - שחמת הכבד או מצבים אחרים המערבים את הכבד. לכן עליך לפנות ליעוץ מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מוחה העוסק במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני25/11/2008
בוקר טוב, אמא שלי סובלת לאחרונה מהתסמינים הבאים: חום עולה ויורד (כשעלה הגיע ל39 מעלות), עייפות, שקיעת דם גבוהה (90), CRP גבוה (2.9), תחושת צרבת וכאבים במערכת העיכול או הקיבה. נתוני רקע: סבלה לאחרונה מאריתמה נודוזום וקיבלה סטרואידים. לפני כן לקחה במשך תקופה ארוכה נוגדי דלקת מסוג איבופרופן.הבעיות במערכת העיכול החלו די במקביל לאריתמה הנ"ל. היא גם הקיאה מספר פעמים במשך יום אחד.כרגע האריתמה השתפרה מאד וכמעט נעלמה (אם כי עוד לא לגמרי). יש רקע משפחתי (אב וסב) של פוליפים וסרטן במעי הגס (אם כי בגילאים הרבה יותר מאוחרים משלה). נתונים נוספים שאינם קשורים לקיבה אבל אולי כן רלוונטיים לאבחנה: ANA חיובי, תופעת רינו (קיימים שנים רבות ולא רק לאחרונה, ללא אבחנת מחלת רקע ראומטית עד כה). תפקודי כבד שנבדקו בבדיקת דם תקינים. אילו בדיקות עליה לערוך בתחום הגסטרו? האם תידרש קולונוסקופיה? (בעבר נאמר לה שעליה לבצע אחת לכמה שנים. בבדיקה האחרונה שהיתה לפני כשנתיים או שלוש הכל היה תקין). האם נתונים כאלה עלולים להעיד על גידול?.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור25/11/2008ניראה כי אימך סובלת ממחלה אוטואימונית - מצב שבו מערכת החיסון של הגוף פוגעת במערכות שונות שלו כגון העור, מפרקים וכדומה. יש צורך בבירור מקיף של ראומטולוג או אימונולוג קליני שתחום עיסוקם העיקרי הינו מחלות אוטואימוניות. תתכן מעורבות מערכת העיכול במחלות אלה ויתכן שהראומטולוג/אימונולוג ימליץ גם על בירור כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכה לגילוי דם סמוי בצואהשרה23/11/2008
שלום : קיבלתי ערכה לגילוי דם סמוי בצואה לסרטן מעי הגס. שם כתוב לא לאכול במשך 3 ימים בין היתר פרי הדר וטיטמין סי.ולאכל הרבה פירות וירקות אבל בפירות וירקות יש ויטמין סי בכתבה כותבים:כל הפירות והירקות מכילים ויטמין C, אך ישנם כאלה בעלי ערך גבוה במיוחד והם לאו דווקא פירות הדר אז אני לא מבינה את ההוראות בקשר לפרי הדר. דבר שני הדיאטה היא ל3 ימים לפני לקיחת הדגימה אז בימים של לקיחת הדגימה כן מותר לאכול הכל ? למה כתוב בערכה למסור אותה רק כעבור שבוע? תודה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר יעקב מאור23/11/2008רצוי להמנע מויטמין C על כל צורותיו 3 ימים טרם הבדיקה ובימי הבדיקה. כיום ידוע שחשיבות התזונה לבדיקת דם סמוי אינה כה קריטית. הדחיה במשלוח נובע ככל הניראה מצורך בתכשיר יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול לאחר צהבת Bרוני23/11/2008
שלום, חליתי לפני כשנה בצהבת B והחלמה מלאה מלפני כ- 3 חודשים לרבות התחסנות נגד HBV. ברצוני לדעת מתי אוכל לחזור ולשתות אלכוהול. אציין שאינני שתיין כבד - בעיקר בירה או יין מדי פעם עם הארוחה. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד''ר יעקב מאור23/11/2008אינני סבור ששתיה מתונה כפי שנהגת כשנה לאחר ההחלמה מהפטיטיס B מזיקה לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב עקב מחלה תורשתיתמירב23/11/2008
סבתי וכן דודתי נפטרו ממחלת סרטן הלבלב-לאחר שגילו את המחלה מאוחר מידי שתיהם היו בערך בנות70 (הם נפטרו בהפרש של 20 שנה בערך או יותר). השאלה שלי-האם זוהי מחלה הידועה כתורשתית?ואם כן כיצד נוהגים כדי לגלותה בזמן? אני אישית בת 30 אבל עורכת בדיקות דם כליליות,שתן וצואה מידי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה תורשתית
ד''ר יעקב מאור23/11/2008קיימים מקרים של סרטן לבלב משפחתי ותסמונות תורשתיות שבהן היארעות מוגברת של סרטן הלבלב. במקרים אלה מדובר בקרובים מדרגה ראשונה שחלו בגיל צעיר יחסית סביב 50. לא קיימת שיטה מוכחת לגילוי מוקדם של סרטן הלבלב אולם במקרים שציינתי מקובל לבצע בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות סותרותאבי23/11/2008
פ.נ. בהנחיות של בי"ח ותיק לגבי הכנה לקולונוסקופיה נכתב שביום לפני הבדיקה "עליך להיות בצום מוחלט מחצות הלילה". לעומת זאת, בהנחיות של בי"ח ותיק (אוניברסיטאי) אחר נכתב ההפך הגמור: "בבוקר הבדיקה מותר ומומלץ לשתות מים ותה ממותקים, מיצי פירות מסוננים, מרק עוף/בקר צלולים וג'לי קפוא". (שאר ההנחיות דומות או זהות). זה מטריד אותי מאוד, כי ברור שאם אחת ההנחיות הללו נכונה, השנייה איננה יכולה בשום אופן להיות נכונה. איך אני, האדם הרגיל, אוכל להחליט מהי ההנחיה הנכונה (ולפיכך, היכן לבצע את הפרוצדורה החשובה הזאת)? תודה. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות
ד''ר יעקב מאור23/11/2008חשוב מאוד לשתות הרבה ככל הניתן נוזלים צלולים ביום שטרם הבדיקה וביום הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה!עתליה21/11/2008
שמי עתליה ואני בת 17. בקיץ האחרון הייתי מאושפזת כמעט חודשיים בשל שריפה חזקה מאוד בוושט ודקירות בקיבה ושילשולים שנתגלו כגסטרואנטריטיס גסטריטיס "קלה" ואסופוגיטיס. כמו כן במהלך האישפוז נדבקתי בוירוס של 40.4 במשך חודש עם החמרת השלשולים. על אף הממצאים "הקלים" הכאבים היו חזקים ביותר והיו מלווים בעליה מתמדת של חומצות. טופלתי בלוסק ובמאלוקס (עד אמצע אוגוסט) שלא עזרו לי במיוחד - ההקלה בכאבים בעקבותם הייתה מידית ולא משמעותית. מאז ישנה הקלה מסויימת בכאבים, כאשר הם מתגברים עם אכילה מרובה וכמובן עם אכילת המזונות הבעייתים (כהגדרת הרופאים - חריף, חמוץ, מטוגן, מתוק מידי, מלוח וכו'). מדובר בעיקר בדקירות בקיבה ובצריבות קלות בוושט. כמו כן מאז שירד החום אני חשה בחנק קשה מאוד, במיוחד בעת הליכה קלה, עליה\ירידה במדרגות ונשיאת משאות כבדים. החנק דומה לתחושה המתקבלת בהתחלה של שיעול\בעת בליעה (כאילו הדפנות של תחילת הגרון נדבקים ואיני מסוגלת לנשום או לבלוע). החנק מקשה עלי ואני נעצרת כל כמה צעדים. נשללו הליקובקטר, אנמיה, בעיות לב וראות. האם לדלקות יש קשר לחנק? כמו כן מתי הדלקות אמורות כבר לעבור? אני יודעת שמדובר במקרה חריג. כל רופא שרואה אותי נוטה לפקפק בדבריי שכן ממצאי הגסטרוסקופיה לא תואמים בשטח את תיאוריי. כל פעם אומרים לי שמה שאני מתארת "לא מופיע בשום ספר". אני כבר עובדת עצות לחלוטין. האם לבעית החנק יש הסבר כלשהו בעולם הגסטרואנטרולוגיה? למי עליי לפנות שיהיה מוכן לקחת את בעייתי ברצינות? אני עומדת לפני צו ראשון ומעוניינת לפתור את הבעיה במהירות המוקדמת. תודה רבה, עתליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצייעצות
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2008יתכן בעיה של רפלוקס והתרוקנות הקיבה. יש מקום לשקול בדיקה כגון מנומטריה וניטור PH ואף מיפוי של הקיבה.
ממליץ להפנות למכון גסטרו של בית חולים גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)